Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 11 noiembrie 2017

Am atatea sa va spun......

Escadronul 1 din Grupul 52 Cercetare pe 12 mai 1942 la Dnepropetrovsk

Soldati romani in Caucaz, folosind un mijloc inedit de deplasare

Voiam sa va spun ca  dupa razboi bancurile cele mai multe, slabute, inventate la ordinul KGB-ului erau cele cu soldatul Fritz. Pentru discreditarea armatei germane  se dispretuia soldatul Fritz.. El era prostul lumii, pentru ca Germania pierduse razboiul. Nu atat de satiric precum soldatul Svejk, dupa primul razb.mondial.Dar mai prost ca soldatul Ivan nu era nimeni. Aici in Ploiesti cand au ajuns rusii  in mijlocul orasului, erau beti si cu cate un ceas de masa legat la gat cu o sfoara si strigau din toti ranunchii BERLIN, pasamite voiau sa stie unde este Berlinul, de parca era dupa colt.
Revenind la Fritz am tras concluzia acum de curand ca, eu aveam colege  ai caror tati erau ofiteri, care facusera Academia Militara la  Frunze.(la apelul de dimineata ca Nea Nicu)
Si cred ca era ordin de la KGB, sa faca bancuri fara haz si rasuflate, pentru a lua in deradere Armata Germana, sa ne umileasca pe noi romanii ca, ne-am aliat cu prostii pamantului.Se stia ca poporul roman tinea cu nemtii, in isi spuneau printre dinti ca, daca nemtii nu pierdeau razboiul, nu isi mai bateau joc de ei, rusii.
Nemtii au dovedit de ce sunt in stare si dupa razboi au dat navala din toate colturile lumii si mai ales din Europa, sa ajute la  stergerea urmelor razboiului. In 1960, au inregistrat,pe cel de-al 1 milion migrant, sosit in Germania.
Populatia pe langa rusi ura si pe americani care  de cand intrau la granita in tara veniti de pe o insula din Grecia, se auzeau motoarele escadrilelor avioanelor de bombardament Liberatoare cum zguduia pamantul, alarma de la Vega se auzea cel mai tare si oamenii aveau timp sa ajunga la Cimitirul Bolovani si sa se adaposteasca in cavouri.
Stiti ca moartea lui Constantin Tanase i s-a tras de la scheciul:'davai ceas, davai palton", (textierul lui Tanase era Ion Pribeagu).
Asa ca invingatorii scriu istoria. Fritz pe langa Itac si Strul erau inainte de a apare Bula in bancuri, dupa 1970.
.Dar un caz pe care l-au memorat pentru mult timp ploiestenii, a fost pe Rudului la sp.Schuler unde dupa ce a fost doborat un pilot american, a fost internat pentru tratament si refacere. El statea la geam langa trotuar si oamenii veneau si ii aduceau mancare, mai povesteau despre cum este in America si pana intr-o zi cand, era pe punctul de a fi externat si dus nu se stie unde, (poate in Siberia), cand a fost luat in catare de catre un lunetist si"dus"a fost.  Oamenii il regretau si chiar dupa zeci de ani, isi aminteau ce dragut si simpatic era.
Despre bancuri cu evrei care erau multe si bune, eu imi mai aduc aminte doar de unul: Strul tatal, isi intreaba fiul pe Itic, de ce este asa ingandurat, care gandeste ca un savant si ii spune lui Rachela :" uite la Itic fiul nostru, cat este de destept, ia sa-l intrebam la ce se gandeste el "?
Itac mandria lui tata, ia spune la ce te gandesti tu acum ?  Babalacule, ma gandeam ca daca ia casa foc, soarecii unde se ascund "?Fara sfarsit....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu