Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 1 iulie 2017

UltranationalismFoto: Mihai Eminescu (1850-1889)

Multă lume şi-a creat impresia falsă că Mihai Eminescu ar fi un naţionalist disperat, care detesta existenţa celorlalte popoare, dar ceea ce apără el în fapt sunt tradiţia neamului, limba curată, românească şi credinţa creştină: "naţionalismul este un semn rău la un popor. Nimeni nu ţine la esistenţa sa decât acela ce are să o piardă în curând şi aceasta se simte instinctiv.
Nicăieri nu se manifestă voinţă de viaţă mai tare decât acolo unde viaţa este periclitată sau prin boală internă sau prin pericol estern" (Fragmentarium, p. 129). Cosmopolitismului, la modă spre sfârşitul secolului al XIX-lea, veacul constituirii naţiunilor moderne, cosmopolitism pe care Mihai Eminescu îl învinuia că ar fi introdus în estul Europei "formele costisitoare de cultură ale Apusului", îi opunea cultura naţională în adevăratul înţeles al cuvântului.
La situatii extreme trebuiesc luate masuri extreme.
Avand in vedere situatia din tara lasata la mana unor imbecili si situatia internationala care pune in  pericol integritatea teritoriala si suveranitatea Romaniei, trebuiesc luate cele mai aspre masuri. Sa lasam pudibonderia si sa spunem lucrurilor pe nume.
Este dureros si socant dar este purul adevar.
Tara noastra este material de troc international. Azi s-a vandut pe nimic bogatia tarii inclusiv cea intelectuala, care a fost lasata sa fie aruncata(peste bord) ca, un balast nefolositor, maine  vom avea pistolul la tampla sa acceptam dezintegrearea tarii ca un teren pe care altii au pus ochii, deoarece se considera indreptatiti sa-l administreze in folos propriu, populat cu un popor obedient, nefacand  treimitere la intelect. Ultimul exemplu din  partea politicienilor tradatori actuali, s-a petrecut saptamana trecuta cand pentru un moft al unui Neica Nimeni care a acceptat cerintele UDMR de a anula secole de lupte si sute de mii de jetfe pentru Transilvania.
La aceasta situatie critica fluctuanta trebuie, sa fim pregatiti cu cele mai drastnice masuri.
Nationalistii romani descumpaniti de rezultatele alegerilor din toamna, nu au lasat garda jos.
 Din toamna se vor reorganiza si vor lua apararea demnitatii tarii si poporului roman in serios.
V-am spus ca si in Marea Britanie si in Franta, odata cu terminarea alegerilor, nationalistii nu si-au pus izmenele in cui. Ba dimpotriva, imi par si mai virulenti de parca viitoarele alergeri sunt saptamana viitoare.
In Romania este o mica intarziere datorata caldurii si numai acesta este motivul incetinelii.
Nationalismul a fost incurajat in  scoli in perioada stalinista, fara frica si neimpredicat de nimeni. Stalinismul la noi in tara nu a murit odata cu Stalin ci, a mai bantuit aceste meleaguri inca 10 ani.
Sa nu ne fie frica sa ne strigam Nationalismul, pentru ca este singurul bastion ramas in fata  tradarii nationale si  destructurarii tarii de catre europeni. Si asta nu din disperare, ci din mandrie si patriotism.
Daca NATIONALISMUL in  Romania este prea fragil in urma loviturilor repetate ale tradatorilor de tara, sa trecem la ULTRANATIONALISM, pana vom fi siguri ca suntem  aparati de acest scut si apoi, sa trecem la normalitate. Normalitatea unui popor care, aici pe aceste pamanturi s-a nascut, nu a atacat alte popoare pentru a-si extinde teritoriul si care a fost primitor cu toti vantura lume, care apoi s-au autointitulat indreptatiti sa devina stapanii gazdelor, poate prea primitoare..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu