Reda-i copilaria lui Stefanut

luni, 3 iulie 2017

Trecutul ne copleseste


Foto:Leucip.
Teoria atomistă îşi are originea în Grecia antică, în jurul anului 400 îHr. Fondatorul acestei teorii a fost filozoful grec Leucip. Aceasta a fost dezvoltată de alţi filozofi greci: Democrit, Epicur şi Lucreţiu. În esenţă, această teorie susţinea că lumea este făcută din elemente fundamentale, care nu pot fi divizate, numite atomi.
De ce dintotdeauna mai exact spus de acum 2.500 de ani, inteleptii Atenei au stabilit ca tot raul din societatea lor,  este din cauza conducerii unui singur om numit rege. Atunci in 450 iHR, au hotarat sa renunte la acest rebut, care ii tinea pe loc. Si pentru a da putere au exemplificat mai tarziu  prin uciderea chiar de un tata prin decapitare a celor doi fii, care uneltisera cu vechiul rege, sa il repuna pe tron. Asta ne arata ca oamenii nu sunt o turma de oi, decat cei care nu vor sa gandeasca si gasesc ca este mai comod sa  gandeasca altii in locul lor si sa actioneze in locul lor. Filozofii epocii voiau ca, conducerea Atenei sa fie infaptuita de minti luminate care, gandesc la binele public luand deciziile cele mai bune.
Dar asta nu a tinut mult si s-a revenit la alegerea unui rege. Orice minune tine numai 3 zile. Important este ca oamenii epocii condusi de  filozofi, gandeau la ce este mai bine pentru ei si urbea lor.
Romanii au ales primii imparati in general dintre generalii victoriosi in batalii si au pierdut tronurile tot din cauza ivirii altora mai capabili.
Am spus apoi ca mugurii comunismului a aparut atunci cand Cavalerii mesei rotunde pe la 1100, au refuzat sa stea la o masa dreptunghiulara cand, unul dintre ei urma sa stea in capul mesei si deci sa fie conducator si ceilalti asezati de o parte si de alta a mesei deveneau cei condusi. Au vrut sa fie asezati toti la o masa rotunda, unde sa fie egalitate intre cavaleri.
Mai tarziu s-a vazut in istoria lumii, mai ales a Europei ca odata inscaunat ca rege unul care si-a dovedit vitejia in lupte, dar apoi dand urmasi chiar si debili mintali, popoarele fiind obligate sa-i suporte cu toate actiunile lor negandite, au dus la degradarea fibrei aristocratice cu "sange albastru". La un moment dat, toti monarhii Europei erau rude apropiate intre ei, acest lucru dand forme mintale, chiar si fizice de degenerare.
Stiti ca,  de cum se nastea un copil ii era studiata partea de jos a maxilarului care in timp degenerandu-se, era  iesit mai pronuntat in afara ca, sa se stie daca este sau nu bastard. Asta pentru ca  din disperare reginele care stateau cu un rege  impotent, sa nu ramana fara regat si ele sa fie alungate ca, ultima slujnica cu bastardul in brate. Sa nu-l uitam nici pe tarul Rusiei Petru al 3-lea care avea mintea unui copil de 3 ani, se zicea imatur mental si avea camera lui unde se juca de-a razboiul cu cuburi si soldatei  de plumb. Si nu avea voie sa intre nimeni, sa-l deranjeze de la "treburile" importante ale Rusiei.
Tariei Ecaterina a -2-a i-a fost mai la indemana, pana a reusit sa aiba  copii cu garzile  ei si apoi dupa cum stiti Tarul Petru al 3-lea, a fost inchis si omorat  fara martori ai omorului, la ordinul Ecaterinei a 2-a. Asa a ajuns  Tarina Ecaterina a -2-a absoluta si a condus Rusia cu multa  forta si inteligenta.
DACA AJUNGEM IN ZILELE NOASTRE NE INTREBAM CINE SUNT ACESTI CONDUCATORI AI EUROPEI, DE AI NOSTRII NU MAI VORBIM CA NE APUCA PLANSUL.
In Romania sustinem cu fiecare votare mascarada asta de alegeri, in a alege mereu pe unul mai prost ca precedentul dar, cu apucaturi de mafioti versati si mereu evoluati.
Se spune ca UE in intelepciunea ei, considera ca asa este democratic adica, de a pune in capul mesei unde se iau deciziile cele mai importante  pe cei alesi de gloata de tradatori, fara urma de patriotism, caci asta le foloseste lor si le vine ca manusa.
Dar sa fie manusile oferite cadou de Regina Caterina de Medici, cuscrei sale Regina Jeana de Albert, mama lui Henrik al -4-lea al Frantei(1553-1610), sotul binecunoscutei Regina Margot, avand inauntru otrava sub forma de pudra. Putem fi si noi cei carora sa ne vina acum dupa 500 de ani, asa ceva in minte? Dar nu fizic, ci intelectual(ca o metafora) ? Sa mai punem si noi mintea noastra la incercare fara influente subtiri, dar barbare la adresa neamului nostru ?.De ce sa fim mereu cainele  care dupa ce ii dai cu piciorul si il chemi, vine dand din coada taras la cel care l-a lovit, cersind o mangaiere? Unde ne este demnitatea sau macar urma demnitatii dacilor ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu