Reda-i copilaria lui Stefanut

vineri, 7 iulie 2017

O lectie pentru toata lumea


Acum cand infrangerea ISIS mai are numai cateva minute pana la finalizare si noi privind expectativ  in ansablu, vedem de ce este in stare religia. Acest sfarsit era  iminent deoarece o mana de luptatori arabi au tinut piept, fara masinariile de razboi  experimentale pe pielea lor, celor mai evoluate  in brutalitate tari ale lumii. Adevarul este ca nu trebuiau aliatii sa se bage acolo unde au starnit musuroiul cu furnici carnivore. Fara primavara  araba, fara experimente pe spinarea unor alte civilizatii neclintite de mii de ani nu trebuiau promovate. Acum dupa cum se vede este mai periculos pentru ca,  am vazut acum o saptamana cand liderii Al-Qaida, Hamas si ISIS s-au intrunit pentru a stabili drumul de urmat, atunci cand  infrangerea lor in lupta era iminenta.
Vedeti ca si Israelul si parintii lor, care i-au mosit pentru a intretine acolo un foc permanent, prin carbuni aprinsi sub cenusa razboiaelor, isi fac  griji. Grijile si le-au facut singuri, pe barba lor si acum considera si ei pe drept ca acum abia vine pericolul cel mai mare. Fortele sunite sunt de 3 ori mai mari ca fortele siite si cu ajutorul  celor care nu au alta treaba decat de a intarata acolo dracii, vor trebui sa se gandeasca la un razboi de gherila de lunga durata, poate ca si razboaiele de 30 sau 100 de ani, pana cand vor veni la carma lumii  lideri mintosi si cu privire  lunga in viitor.Pana atunci, noi suntem, credem noi simpli spectatori  dar, fitilul de la curul nostru nu mai trebuie decat aprins  cu scapariciul.
Am privit acest conflict atatat de altii din Orientul Mijlociu, cu o gandire comunista. Adica de ce se distruge ce s-a construit in mii de ani si era o comoara a lumii intregi si de ce se distrug  vietile atator tineri viteji si neinfricati, pentru o cauza  religioasa nobila, cu efecte pierdute in ceata. Mereu am gandit cand i-am vazut  in lupta ca, aceasta energie  voluminoasa descatusata, ar fi putut fi folosita la  reconstruirea  meleagurilor unde sa curga lapte si miere  si unde  ar fi fost raiul pe pamant. Civilizatia sa ajunga  occidentul, unde micul dejun sa nu fie  in desert cu o apa fiarta. Este arhaic dar pentru moment doar, nu pentru construirea unui viitor prosper.
Suntem toti la o rascruce de drumuri si nu stim daca drumul pe care-l vom alege noi sau altii in locul nostru, va fi cel drept cu un final fericit sau aproape fericit caci, absolutul nu exista, este numai o fata Morgana a noastra, si pe care nu o vom ajunge, doar ne da speranta.
Imi pare sincer rau de tinerii luptatori arabi, care au dovedit vitejie si spirit de sacrificiu personal, in fata  luptatorilor coalitiei care nu au avut curajul sa coboare pe teren, pentru a evita pierderile umane si sa-si arate vitejia, nu apelarea brutala la bombardamente si distrugerea din aer.
Cred ca totusi toate cele intamplate din 1979 de cand au invadat rusii Afganistanul si pana acum este o lectie a lumii demna de tinut cont si de a lua deciziile cele mai bune pentru omenire in ansamblul ei, caci aceste razboaie au consecinte pe tot globul, nu numai acolo unde s-a desfasurat.
Sper ca  de acum acolo, in inima  terenului unde s-a desfasurat razboiul, se va lucra la refacerea acelor meleaguri greu incercate si distruse in totalitate. Daca se va apela la ajutoare umane si financiare pentru a reda o parte macar din stralucirea de alta data, ar fi totusi un castig imens pentru posteritate.
In concluzie cred ca noi contemporanii acestor  razboaie, trebuie sa multumim combatantilor, pentru lectia de viata pe care ne-au dat-o prin sacrificiul lor suprem si pentru a privi la consecinte cand  scormonim in musuroiul de furnici carnivore.
Consider ca nu exista nici invinsi nici invingatori ci, numai eroi si cinici experimentatori pe pielea altora.
Discursul de baza al ISIS era ca procedeaza la fel cum au procedat Cruciatii  asupra lor.
Mentionez faptul ca atitudinea lor pe saituri a fost intotdeauna supercivilizata indiferent de subiect, inclusiv religia. Nu au jignit pe nimeni, nu au tras pe nimeni de urechi, nu au vrut sa-si impuna punctul lor de vedere. Ai nostrii pot lua notite, caci sunt la milenii in educatie, in urma lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu