Reda-i copilaria lui Stefanut

miercuri, 28 iunie 2017

Ce-am fost si ce am ajnuns!


Decebal insemna cel curajos ! Acum ???


Foto:Dragneanin.

Amorul prorpiu este cel mai lingusitor.
Acum apropape toti romanii sufera de aceasta meteahna. Dar cel mai grav este ca, cei unsi de Dumnezeu, adica de votul nostru,  cred ceea ce nu sunt si asta ne implica si pe noi. Dar vrem o implicare negativa, de distrugere a acestui  amor libidinos.
Traim in industria cinematografica din anii 1970-1980 cand obligatoriu la orice film mai ales serialele politiste, era ca seful politistilor sa fie negru ca sa nu le intre in cap la bobleti ca, negrii nu ar fi capabili si nici cinstiti. Va aduceti aminte de acele mutre cu riduri groase de politisti negri, ca de bau-bau.
Asa patim noi acum cand, in varfurile conducerii de toate felurile ale tarii, este cate un hot impostor in fiecare varf. Fara ei nu se poate, nu merge treaba bine si apoi ne intra in cap noua bobletilot ca, cinstea este calitatea  de baza, a unui conducator adevarat, asta complet gresit. Pentru ei este invers, cu cat esti mai hot, pungas, secatura, ticalos, bandit si mafiot, cu atat esti mai bun. Exemplul de acum, alegerea unui prim ministru  mediocru, este ales sa ne reprezinte de parca nu ar fi oameni capabili in Romania, este covarsitor. Si totusi el ne reprezinta cu adevarat si nu avem nimic de zis pe principiul "capul plecat sabia nu-l taie"dar paste iarba.
In concluzie, decat cu un prost la castig, mai bine cu un destept la paguba!
Am revazut intamplator documentarul cu democratia in Grecia antica, acum 2500 de ani si se spunea ca alesii erau pedepsiti pana la pedeapsa capitala daca, in discursurile lor plictiseau auditoriul, deci pe alegatori. La noi alesii spala la varza tot timpul pentru a ne prosti, pe nervii si pe banii nostrii.Si mai ales pe viitorul nostru, cu nori negri la orizont, in principal datorita lor dar si din vina  noastra. Prea suntem lasa-ma sa te las! Ce zicea Ioana D'Arc? Daca nu noi atunci cine? Daca nu acum atunci cand?.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu