Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 13 august 2016

Savarina


Puscarie

LE DATI COPIILOR IN SPECIAL LEGUME SAU FRUCTE? PUTETI FACE 4 ANI INCHISOARE! II DUCETI LA FAST-FOOD-URI? E OK… TRAIM INTR-O LUME NEBUNA!


Numerology secrets

 
"The trouble is you think you have time."

Decode your destiny: numerologysecrets.net
Tradu

Numerology secrets

 
#Numerology Efectele schimbărilor de nume ...
Afișează textul original
Numerology insights behind name changes.

Laborator

Fotografia de copertă a profilului

:)))


Mersul racului


Un hârciog somnoros s-a făcut rotocol şi s-a pus pe hibernat. Numai că nu şi-a ales locul potrivit. El şi-a făcut culcuş într-un cuib de vară ce urma să fie ridicat de autorităţi. Când oamenii au verificat cutia pe care o considerau goală, au descoprit un fel de mingiuţă cu blană.
Când s-au uitat cu mai multă atenţie, au văzut că are şi un fel de codiţă lipită de corp. Atunci şi-au dat seama că au de-a face cu un animăluţ în plină hibernare. Numai că în 15 minute, acesta s-a trezit. De regulă, hârciogii hibernează din luna octombrie până în luna mai.

Are un corp gros, coadă scurtă, prezintă buzunare în amândouă părțile gurii în care își depozitează hrana pentru a o transporta în galeriile subterane unde hibernează. Blana este de culoare gălbui-roșcată, cu pieptul și burta negre. Coada este scurtă. Formula sa dentală este 1/1, 0/0, 0/0, 3/3.

Prietenia subreda marca gradinita grupa mica dintre tarul rus si sultanul turc m-a intristat iremediabil si mi-am zis in barba " uite pe cine se sprijina viitorul omenirii:)))"
Dar  si cu ei si fara ei  voltele  autodistrugerii omenirii nu mai pot fi oprite. Nu mai reiau  caricaturile care vor conduce America, piftiile fara usturoi ale Europei care nu sunt cu nimic mai prejos si pun umarul voiniceste la aducerea  cat mai curand a omenirii la comuna primitiva. Stiti cum se spunea in vremea copilariei mele la  armele ce se vor folosi in al 3-lea razboi mondial?
Luptele se vor da cu arcurile cu sageti. Cred ca lideri ai lumii mai prosti prin autosuficienta, nu a avut omenirea in  ultimii 5000 de ani. Si asta datorita celor  dezinteresati fata de cine ne conduce. Acestia stau cu capul in nisip si ce se intampla la coada lor nu-i intereseaza atata timp cat, mai pot baga ceva in buzunarele  faciale precum harciogii. Aceste mici gandim  noi, inactiuni ne distrug precum picatura chinezeasca in timp, dar iremediabil.

Lista neagra

Lista neagră a lui Clinton: în ultimele 6 săptămâni, 5 asociaţi ai lui Hillary Clinton au fost găsiţi morţi! Ei puteau declanşa adevărate scandaluri, aşa că mai bine au dispărut…

Rio

 • Egyptian Judo Fighter Refuses to Shake Israeli Opponent's Hand After Olympic Loss
  People
  Egyptian judoka Islam El Shehaby was loudly booed on Friday for refusing to shake the hand of his Israeli opponent, Or Sasson, after a first-round loss in Rio. Sasson, who is ranked 5th in the world, defeated El Shehaby with two throws with about 90 seconds remaining in the bout. After the loss, El Shehaby remained flat on his back for a beat before standing to take his place before Sasson, who extended his hand. Read More

Pofta buna !

32
‪#‎FelizViernes‬ a tod@s.
Estupendo Aperitivo Para el fin de semana
No te lo pierdas!!!
Guardate la receta compartiendo
Dale a me gusta.
Gracias.
#cocinafacil #cocinacasera #cocinasencilla #recetas #blog #gambon #gambonalbrandy#aperitivo #entrante
Gambón al Brandy
Gambón al Brandy
cocinandoamimanera.com
un

....


Maruca


Foto Maruca in 1900.

Maria Rosetti-Tescanu (cunoscută ulterior ca Maruca Cantacuzino; n. 18 iulie 1878Berești-Tazlău – d. decembrie 1969Geneva,Elveția) a aparținut unei vechi familii boierești, familiei Cantacuzino, a fost una din doamnele de companie ale reginei Maria, soția prințului Mihail G. Cantacuzino, prietena intimă a filosofului Nae Ionescu, mai apoi (după moartea acestuia) soția lui George Enescu, mama aviatorului Constantin Cantacuzino și bunica scriitoarei Oana Orlea.
În timpul Primului Război Mondial a fost refugiată la Iași, unde l-a găzduit pe compozitorul George Enescu. Aici a participat la demonstrațiile organizate de doamnele din înalta societate, sub patronajul Reginei Maria, între 22-24 februarie 1918, care protestau împotriva măsurilor luate de guvernul generalului Averescu.
Constantin Argetoianu, prezintă activitatea ei din acele zile, în caracteristicul său stil sarcastic: „Maruca Cantacuzino, imaculata «pransesa loantenă» nevăzută tot timpul războiului, abandonase pridvoarele mănăstirești și trăgând după dânsa pe Enescu - cu o trâmbiță în gură și cu unghiile în doliu - se pusese și ea în fruntea unei coloane de vestale și se plimba cu curaj între Palatele Regale, casa Generalului Berthelot și gară”.

M-am informat bine si nu am fost de acord.Maruca Cantacuzino maritata cu printul Cantacuzino l-a cunoscut pe G.Enescu la Castelul Peles cind ea era maritata. Dupa 8 ani s-au revazut. Enescu o iubea in tacere, fara speranta, dar nici dupa moartea sotului ei nu a vrut sa stie de Enescu si a stat 7 ani in concubinaj cu filozoful legionar Nae Ionescu care a parasit-o. Maruca si sotul ei printul Cantacuzino duceau o viata separata. In urma unei caderi nervoase dupa ce a fost parasita de Nae Ionescu Maruca cea superba si-a dat foc si a fost ingrijita de cine credeti ? de Enescu.Asta pentru Enescu a fost o dragoste devoratoare. Si el a luat-o apoi de sotie. Stiu ca umbla cu un val pe fata (feregea)din cauza ca arata foarte rau. Au fost casatoriti 15 ani din 194o pina in 1955 cind a murit Enescu.Dar se zice ca nu au trait impreuna, caci asta era intelegerea sa fie numai in preajma ei asa mutilata cum era, incat nu isi putea arata fata. Dupa ce le-au luat comunistii tot sau dus la Paris unde el a intretinut familia, adica el si ea, fiind un modest sef de orchestra caci, era bolnav si nu mai putea sustine concerte la pian. Ea a mai trait pana in anul 1969. Pe mormintul ei de la Paris nu scrie ca era printesa dar, cit a fost in viata a vrut sa i se adreseze toti cu „printesa”.

Press TV Iran

EU vows to back Kiev amid escalating tensions Russia over Crimea
Tradu
EU pledges continued support for Ukraine amid escalating tensions between Kiev and Moscow.

Buna dimineata!


Press TV Iran

 
Saudi Arabia has intensified its airstrikes on Yemen, and the UN has warned of mounting civilian casualties in the country. 

What should be done to end the war?

Join us on ‪#‎presstvdebate‬ at 18:33 GMT
Tradu

Rio

 • Egyptian Judo Fighter Refuses to Shake Israeli Opponent's Hand After Olympic Loss
  People
  Egyptian judoka Islam El Shehaby was loudly booed on Friday for refusing to shake the hand of his Israeli opponent, Or Sasson, after a first-round loss in Rio. Sasson, who is ranked 5th in the world, defeated El Shehaby with two throws with about 90 seconds remaining in the bout. After the loss, El Shehaby remained flat on his back for a beat before standing to take his place before Sasson, who extended his hand. Read More

Press TV Iran

Iranian weightlifter Kianoush Rostami wins men’s 85kg gold medal at Rio 2016 Olympics

Read more: http://ptv.io/2DFo
Tradu

vineri, 12 august 2016

Stiri

 • Donald Trump’s tone-deaf embrace of Russia
  Washington Post
  More Trump: "I think it would be great. Number one, I don't know Putin. I couldn't care. I don't know Putin. But I think it would be great if the United States actually got along with Russia. Which we don't. But on his watch, Crimea was taken. And, you know, nobody mentions that." This week, America has a new folk hero. Unhappy about having to compete against a swimmer who has tested positive for doping, 19-year-old Lilly King was caught on camera waving her finger at Russian Yulia Efimova. Then she dissed her for "drug cheating." And then she beat her for a gold medal. It is arguably the most memorable moment of these early Games. Partially that's because a young, brash American trash-talked Read More