Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 2 iulie 2016

Vedeti ce sensibili sunt ?

#بسم_الله_طريقي___والقرأن_رفيقي ...☆

وللجهاد خرجتو...والشهادة طلبتو ..♡
لن أقف...ولن أبحث عن اي سبيل للرجوع 
طالما طالت وطالت ..فلن أعود لأهلي 
#الا_مكفنن_شهيدا..♡

🌹🍃🌹🍃🌹🍃

+وعلى سبيل الرحيل اشتقت لمقعدي في جنات عدن+ 🌹🍃


+عابرة سبيل وانتظر الرحيل*✏
+Hala Shahood 
كتابات اختي وغاليتي وحبيبتي .....❤❤ 

وانا سرئتهن 😛😜 لا تزعلي حبيبتي 😄😘
Show less  ·  Translate

Pofta buna !

Buonasera! Per buon auspicio per la partita di stasera un #antipasto #tricolore sano e leggero….
http://blog.giallozafferano.it/angieincucina/sformato-di-frittata-tricolore/
Sformato di frittata tricolore
Sformato di frittata tricolore
blog.giallozafferano.it
2 +1ri

SOFERUL LUI AL CAPONE


Uluitoarea poveste a românului Ieronim Budac, şoferul lui Al Capone. Întors în România, a fost ales primar 14 ani

Ieronim Budac este un român născut la Cârţişoara, în judeţul Sibiu. A ajuns în anii ’20 în Statele Unite ale Americii, unde a lucrat ca şofer pentru Al Capone. Întors în România, a fost ales primar în localitatea natală.
În anii ’20, zeci de mii de românii au emigrat în SUA pentru un trai mai bun. Printre aceştia, s-a numărat şi un bărbat pe nume Ieronim Budac, un ardelean născut la data de 6 mai 1897 în localitatea Cârţişoara, din judeţul Sibiu. La doar 20 de ani, a plecat în America, tărâm pe care a trăit o aventură cu gangsteri veritabilă.
Ieronim Budac a ajuns peste ocean cu doi ani înainte ca prohibiţia să fie instaurată în Statele Unite ale Americii, timp în care a început să se interzică vânzarea, producerea, consumarea şi transportarea de alcool şi de băuturi alcoolice. În această perioadă, de doi ani, ardeleanul a reuşit să se infiltreze în cercuri mai mult sau mai puţin dubioase.
Ieronim Budac a ajuns să intre în contact cu Al Capone, unul dintre cei mai cunoscuţi gangsteri americani din toate timpurile, cel care a controlat comerţul ilegal cu băuturi alcoolice pe continentul american în perioada 1920–1930. Budac făcea un rachiu din prune apreciat de americanii care-l cunoscuseră, iar acest zvon a ajuns până la urechile lui Al Capone. Reţeta românului a fost pe placul gangesterului american, motiv pentru care Ieronim Budac a devenit unul dintre oamenii de încredere ai lui Al Capone. Din afacerile făcute cu marele gangster american a apărut şi cel mai interesant episod petrecut de român peste ocean. Budac a intrat cu un camion plin cu alcool de contrabandă în fluviul Mississippi, pentru a scăpa de poliţiştii care se aflau pe urmele sale.
Ardeleanul şi-a întemeiat o familie în America, însurându-se cu o fată taman din satul său natal Cârţişoara, o anume Maria. Tatăl acesteia, Ion Tarcea, avea un magazin, la subsolul căruia Budac şi-a amenajat o distilerie, începând să producă rachiu de prune ce era vândut pe piaţa neagră din Statele Unite ale Americii. Mariajul din Ieronim şi Maria nu a durat foarte mult, cei doi despărţindu-se, iar Budac nu s-a mai recăsătorit şi nici nu a avut copii.


NEW YORK 1920


Gandurile

TOATE GANDURILE SUNT ENERGIE: PROIECTATI IUBIRE SI VEDETI CE SE INTAMPLA!

....


Man.United

 
Ryan Giggs is leaving #mufc to pursue his desire to be a manager. 

Club statement: http://bit.ly/29BgLMh #GiggsLegend
Tradu
Manchester United legend Ryan Giggs is to end his 29-year association with the club and issues a full statement on his difficult decision.

Ochi albastri

Originea misterioasă a ochilor albaştri: acum 10.000 de ani, niciun om nu avea aşa ceva! În vechime, e posibil ca extratereştrii să fi făcut experimente genetice astfel încât o parte din oameni au căpătat ochi albaştri…

SAVARINA


TRADARE

O PROSTITUATĂ ROMÂNCĂ L-A TRĂDAT PE GANGSTERUL DILLINGER

0
dillinger 7Gangsterul John Dillinger a fost trădat de româncă. La 22 iulie 1934, la ora 2,30 în faţa cinematorgrafului Biograph din Chicago, într-o duminică, John Herbert Dillinger, Jr. (n. 1903, ), a căzut în cursa intinsa de FBI şi a fost ucis. Nu a fost capturat, cum cereau procedurile ci ucis pe loc. Agenţii aveau ordin să nu le scape, cu orice pret. Dillinger era la acea dată inamicul public nr 1, cel mai căutat bandit din SUA. Agenţii FBI s-au temut că o incercare de a-l aresta ar fi putut degenera in acel loc aglomerat – lumea ieşea de la film – intr-o incăierare singeroasă, cunoscîndu-se faptul ca Dillinger nu se va lăsa prins ci va riposta. Mai fusese arestat şi evadase. Ordinul directorului FBI, John Edgar Hoover, era clar şi a fost executat.dillinger 5
Dillinger este o figura controversată. Unii l-au privit ca pe un Robin Hood modern. Nu era singura figura interlopă metmorfozată in ochii opinei publice. Bonnie si Clyde, Jessie James, Al Capone, etc. fusesera priviţi la fel, cu un amestec de admiraţie pentru că infruntau cu succes sistemul pe de o parte, şi cu oroare pentru crimele pe care le comiteau, pe de alta. Modul lor de viaţă in afara legii corespundea mentalităţii şi istoriei americane, ţară construită pe aventură şi risc, cu pistolul în mînă.
SUA trecea prin marea criza declanşată în 1929 de căderea Bursei în dillinger1929. Milioanele de şomeri, lumea sărăcită, priveau cu simpatie pe cineva care jefuia bănci şi sfida Poliţia. John Dillinger s-a afirmat jefuind cu banda lui peste 20 de bănci. Acţionau. Cu oamenii lui ameninţa cu pistoalele automate funcţionarii de la ghisee, şi după ce luau sacii cu dolari, dispărea cu autmobile puternice. Poliţia nu a reusit să il prindă multă vreme. Iar cind l-a prins a evadat de o manieră comică. Şi-a făcut din piine un pistol l-a vopsit in negru cu crema de ghete. Cu el l-a amenintat pe gardianul cadillinger 4re intrase in celulă, şi l-a dezarmat. A ieşit din inchisoare spre hazul jurnaliştilor care au aflat povestea dillinger 2chiar de la el. Lui Dillinger ii plăcea presa, era eroul ei. Citea toate ziarele care dădeau ştiri despre el. Ii plăcea să fie celebru.
Moartea lui s-a datorat unei trădări. Patroana unui bordel din Chicago frecventat de John Dillinger, care avea o iubita acolo, era Ana sage -Cumpănaş de origine română. Emigrase în 1909, şi a practicat prostituţia. Mai tîrziu, in 1923 şi-a deschis propriul ei bordel. În 1934 ea i-a cerut agentului FBI Melvin Purvis, in schimbul denunţului, să i se închidă dosarul de proxenetism şi să i se acorde naturalizrea (era ameninţata ăa fie expulzată ). A cerut şi 10.ooo de dolari, o sumă f marea pentru acele timpuri. La 8:30 , 22 iulie, Ana Sage- Cumpănaş, John Dillinger şi Polly Hamilton ( iubita lui) au intrat la cdillinger 8inema Biograph să îl vadă pe Clark Gable în filmul Manhattan Melodrama. Era imbrăcată în roşu. Cind a ieşit a de la cinema, Ana Cumpănaş – cum convenise cu FBI- la braţ cu John Dillinger şi iubita lui. O echipa FBI în frunte cu agentul Melvin Purvis aştepta. La un semn făcut de Ana Cumpănaş care a arătat spre John Dilinger şi agenţii au tras.
Pînă azi există o controversă legată de acest episod. John Dillinger a încercat să se apere şi a scos pistolul să tragă? Sau agenţii au tras fără somaţie ? John Dillinger a căzut lovit de trei gloanţe şi a murit instantaneu. Vestea asasinăriilui John Dillinger , inamicul public nr 1, a făcut pagina întii a întregii prese. John Edgar Hoover a putut să raporteze un mare succes al dillinger 3FBI. Dar împrejurările acestei morţi sunt enigmatice. Unii spun că între John Dillinger şi Ana Cumpănaş-Sage exista o relaţie amoroasă şi că ea l-ar fi trădat din gelozie atunci cînd el şi-a îndreptat afecţiunea spre una din angajatele ei. Versiunea nu se susţine prea bine, John Dillinger era mai tinăr.( JD n 1903, AC-S n.in 1896). Ea îi găzduise în bordelul ei la cerea iubitei lui, iar pentru ascunzătoare plătea o chirie consistentă în care intra şi discreţia ei. Banii erau problema româncei, nu gelozia. Altă versiune eedgar  hooveraceea dillinger 3ca Johhn Diloinger nici nu a fost omorît, toată povestea fiind o inscenare a FBI care voia sa raporteze ca l-a ucis pe John Dillinger, etc. Şi Ana Cumpănaş-Sage – femeia în roşu – face parte din acest folclor. E indeobşte văzută ca un personaj negativ, femeie de moravuri uşoare, delatoarea care a informat FBI, o străină. E prostituată care a cerut bani pentru a trăda. Se uită că recompensa pusă pe capul lui John Dillinegr era de 10.000 de dolari, deci nu ceruse nimic mai mult decît oferise FBI. A rămas o figură, multe cărţi şi filme i-au schiţat figura.
FBI-ul nu şi-a ţinut promisiunea faţă de Ana Cumpănaş. Condiţiile puse de ea, banii ceruţi, au făcut o proastă impresie agenţilor FBI. A fost expulzată din SUA în 1935. Şi-a trăit restul vieţii in România. A murit la Timişoara imediat după război, în 1947. (fişă de roman – Partida de vinătoare)
STELIAN TANASE

Secret

Un nou secret dezvăluit: scufundarea Atlantidei şi “potopul lui Noe” din Biblie, de acum 11.500 de ani, ar fi putut fi provocate de explozia supernovei Vela!


John Dillinger (1903-1934)


Buna ziua!


Discurs halucinant

Discurs halucinant al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: el spune că s-a întâlnit cu extratereştrii de pe alte planete! S-a dat de gol? Sper să fie o greşeală de exprimare…

vineri, 1 iulie 2016

Al Capone


Incurcate sunt caile impostorilor

Foto:functionarimea ISIS

Suntem naivi sa credem ca spectacolul din Orientul Mijlociu se va termina  in timpul existentei noastre. Dupa cum vedem se tine la foc mic, pentru a da impresia lumii intregi ca se lupta din greu. Totul este o prefacatorie pentru ca industria de armament impreuna cu cercetarea din domeniu  primeaza.
Acolo acum ca si alta data  este un debuseu si  ofera aparent  dovada ca cheltuirea si imbogatirea peste poate, a celor care conduc acum destinele omenirii este justificata.
Sa ne amintim doar de alegerea pres.SUA Kennedy care in noaptea dinaintea alegerilor prezidentiale tatal sau,  a stabilit intalnindu-se cu seful Mafiei ca  fiul dupa ce va fi ales, sa atace Cuba. Motivul era tot acesta, se lucra pe stoc si atunci tatal a acceptat in numele fiului dar, (dupa cum stiti nu s-a si intamplat ) atunci mafia a fost directionata sa voteze pe Kennedy.
Problema muncii pe stocuri este grea si dupa cum vedem cei interesati nu au vrut sa stinga de la inceput, de acum 5 ani conflictul civil din Siria si l-a lasat incurajand sa intervina forte paramilitare precum ISIS, care si ele au progresat pana in acest moment si nu au mai putut fi controlate in totalitate dar, lasate sa faca jocul celor interesati. Vad ca  se spune ca o mana de scelerati pot fi anihilati in ore. Dar ce interes au? Sa omoare gaina cu oua de aur ?
Am vazut si eu roata morii, cum se imbogatesc statele puternice dupa conflicte mari.
In concluzie acolo chiar daca se va restrange campul de actiune, se vor tine carbunii aprinsi sub cenusa.
Suntem mici si folositi in aceasta sarabanda a criminalitatii mondiale, fata de care nu avem nici o putere si poate nici cei aflati la carma dar, care nu sunt nemuritori sau au ei o reteta de la "extraterestrii" care pana acum nu a dat roade.
 Teroristii sunt niste idealisti care cred ca daca lupta in numele religiei, vor cucerii pamantul. Totul este indus si lasat la libera dezvoltare, numai pentru interese care lovesc in radacina solida a vietii.
Se spune ca daca nu s-ar mai cheltui asa de mult  pe inarmare, nu ar mai exista foamete in lume si nu am mai vedea scenele cutremuratoare de costelivi din Africa si nu numai. Apropo si acolo intretinerea prin armament si logistica este asigurata tot de criminalii lumii.
Dar nu se vrea a se stopa acest flagel, razboiul intretinut in mod criminal, oamenii neantelegand ca buba infectata nu este o mana de idealisti teroristi ci, intretinatorii acestei situatii  alarmante internationale fara nici o posibilitate de a fi oprita.
Se face apel la trecutul acestor popoare si se dezgroapa  de aceea exprimarea lor referitoare la europeni, care este de "cruciati".Totul este o mistificare. Depinde de noi sa ne trezim cat mai repede, pentru a da riposta cuvenita acestor criminali ai omenirii.