Reda-i copilaria lui Stefanut

vineri, 30 decembrie 2016

Pasli!

Sa nu-i lasam sa ne-o traga din prima(luna)!


Ma uit cu groaza CUM  TELEVIZIUNILE colporteaza prostiile rostite de PSD care, si-au dat in petec din  primul pas. Ce inseamna ca se vor trece la masurile urgente financiare pentru cei implicati in  acest demers? Din ianuare este timp asa cum ni s-a spus pentru ca, bugetul se va aproba. In orice caz, in caz de forta majora in februarie, trebuiesc date promisiunile financiare pe doua luni. Ce sa facem  socoteala pentru februarie, cand mai ales pensionarii, traiesc  de pe o zi pe alta.
Moderatorii mai intreaba in mod cinic daca NE ASTEPTAM!  Dar ce este asa de mare scofala cand, viata romanilor este pe muchie de cutit datorita vietii chinuite, mai ales din ultimii 27 de ani?. Il mai cheama si pe diribomba de la Timisoara, care are indoieli ! Sabotorul acesta de meserie, trebuie alungat de pe sticla televizoarelor.
Ne demoralizeaza in mod ucigas, ca este si urat si prost si pupincurist!
Sa speram ca nu ne-au dat teapa din prima, si isi vor reveni daca nu li s-a urcat succesul indoielnic fata de Presedinte la cap, asa de repede!
Nu este nici un motiv de amanare pentru promisiunile cele mai importante, cele mai arzatoate pentru romani. Poate o suta de lei in plus la un salariat sau pensionar, este o mica comoara,balsam pe rana, care, pentru ei este nimic, caci sunt cu mana pana la umar in bugetul tarii, fara pauze daca sunt sau nu, la guvernare.
.Pasli dupa 4 ianuarie!!! Sa fie intr-un ceas bun!

PS Pasli. Pentru noi, insemna fuga mars!!!
Cand imi zicea tata pasli, nu apuca sa termine cuvantul ca tasneam ca o sageata si din fuga nu ma opream pana la brutaria de la Bar.Rudului, pentru ca tata voia paine proaspata abia scoasa din cuptor. Acum am vazut ca painea la vanzare, este congelata si din import !!!

PAȘLÍ, pașlesc, vb. IV. Tranz. (Mold.; familiar) 1. (În expr.A o pașli = a fugi, a o șterge, a o lua la sănătoasa. Ba că chiar că erai să ne dăruiești cu milă și cu daruri împărătești, dacă nu te vedeam cînd ai pașlit-o, farmazoană ce ești. CREANGĂ, P. 268. 2. A fura, a șterpeli. Moș Bodrîngă pașlise o grămadă de buci pentru ațîțat focul. CREANGĂ, A. 99.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu