Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 12 decembrie 2015

Pilda

kadd lăsat ceva în restaurant 
!!!!! 👇🏻👇🏻👇🏻 


Omul 💞okhz tatăl său vechi din America de un restaurant pentru a mânca Asha..kan mare părinte al mai în vârstă și tremurând mănânce și alimente împrăștiate pe podea și pe haine .. a subliniat că toți cei care au fost în acel restaurant .. omul a rămas calm și să aștepte pentru sfârșitul tatălui său din alimentatie duceți-l la chiuveta spele pe mâini de gura și fața lui, hainele, apoi sa întors și loc curat, fără ... plătească factura și a ieșit în centrul atenției tuturor celor care au fost în restaurant .. și în timp ce el și tatăl său Lehman plimbare cu masina .. la dreapta un alt bărbat și ia spus: Sir durere ia observați că ai lăsat ceva în restaurant. . El a spus: Nu. Răspunse omul .. Am plecat elocvent Drsaa tuturor celor care au fost în restaurant în 
"Cinstirea părinții lui" 👌🏼👌🏼 
#مساااااكــــــــــــــــــــــــــــــــــم-بر-وطآعة
Afişaţi mai puţine  ·  Afișează textul original

:)))


Evolutie ISIS

Al-Baghdadi Zeroes In On Libya: The Next Evolution of Islamic State
Huffington Post
Abu Bakr al-Baghdadi has recently been reported to be in Sirte, LibyaOn November 12, during a televised interview with ABC News' George Stephanopoulos, President Barack Obama famously announced that, "ISIL had been contained." Less than 24 hours later Islamic State (IS) militants from three separate cells in Paris staged a series of attacks... Read More

Kiki Safutri

 
(Cota ((Bantu ya))) Cum Dieta cu cartofi și ouă pentru a pierde greutate ((((Wow este un mod puternic de a pierde in greutate de 5-7 kg în termen de 20 de zile, iată cum)))) 
Principiul că cea mai bună dietă este o dietă săracă în calorii, cu o dieta sanatoasa. Cum ar fi limitarea consumului de alimente și de a evita alimente bogate in calorii si grasimi. Deci este o orice alimente care atunci cand este consumata mic are senzatia de satietate? Pentru a nu te ...
Afişaţi mai puţine  ·  Afișează textul original

Muscali

Scopiti
Muscal bucureştean
 de la începutul secolulul XX
O scenă comună la începutul secolului XX:

Un domn îşi pune pălăria înaltă şi iese grăbit din casă. Imediat un birjar dă bice cailor şi vine aproape. Domnul îl intreabă:

-      - Eşti slobod?
-      - Slobod ! Unde să vă duc?
-      -  Până la Cişmeaua Roşie. Cât face?
-      - Şase franci.
-      - Să mergem!

Domnul îşi ocupă locul în trăsura luxoasă, elegantă, trasă de doi cai negri aduşi din “ţara de dincolo de Nistru”, cu cozi lungi şi coame bogate. Muscalul fluieră scurt şi trăsura pleacă în goană să-şi ducă la destinaţie muşteriul…


Muscalii - sau scopiţii cum li se mai spunea – erau o prezenţă comună în marile oraşe romăneşti de la începutul secolului XX.  Boierii şi cei înstăriţi îşi permiteau luxul să aibă o trăsură - sau un cupeu - şi un echipaj propriu format de cele mai multe ori din muscali. Oamenii de rând foloseau birjele – echivalentul taxi-urilor de azi. Dar iată ce ne spune despre muscaliGeorge Potra în monografia: „Din Bucureştii de ieri”:


 Spre sfârşitul secolului al XIX-lea o nouă categorie de birjari a pătruns în Bucureşti, deţinând cele mai frumoase şi mai luxoase trăsuri. Aceştia erau muscalii sau scopiţii, cum le mai spunea poporul, fiindcă, după primul lor copil, se supuneau de bună voie unei operaţii chirurgicale ca să nu mai aibă alţi copii în viitor.

(...) Birjarii muscali, mai toţi erau nişte uriaşi, mătăhăloşi, cu mers greoi şi faţa încreţită. Trăsurile lor erau elegante şi aveau caii aduşi din stepa rusească, negri sau vineţi rotaţi, cu cozi lungi şi coame bogate, fâlfâind în vânt când goneau, de parcă mâncau nori.”

Trasura la Sosea
Trăsura muscalului
în faţa "Birtului" de la Şosea 1900
Au început mai apoi să apară tramvaiele cu cai, cu care puteai face, plătind doar 50 de bani,  o plimbare încăntatoare , din Calea Moşilor şi până la capul Podului Mogoşoaia, trecând pe la Sf. Gheorghe, Biserica Enei, str. Academiei, Teatrul Naţional, străzile Ştirbei Vodă, Luterană, Fântâna Roşie şi Târguşor, până la bariera Mogoşoaiei”. Mai târziu tramvaiul electric şi automobilul au început să-şi cucerească locul pe care îl ocupă  şi astăzi în peisajul cotidian. Dar progresul acesta însemna şi dispariţia pe nesimţite a unei bresle pitoreşti din târgurile româneşti de altădată: a breslei muscalilor. Tocmai de aceea un articol din anul 1936 cu titlul „Ultimii muscali” mi-a atras atenţia:


 Cine n'a auzit de vestiţii “scapeţi" de la Iaşi, care pe vremuri făceau faima birjarilor bătrânei capitale a Moldovei, prin eleganţa îmbrăcămintei şi frumuseţea cailor trăsurilor lor ? Nu faci o suită de paşi pe str. Păcurari, fără să întâlneşti câte un specimen din această sectă a eunucilor din timpul nostru: tipuri de spâni, doar cu câteva fire de păr în loc de barbă, cu vocea piţigăiată şi cu faţa brăzdată de cute adânci, zbârcită ca o smochină, sau, cum le spun locuitorii de prin partea locului: “mutre de babe turceşti”.

Acum vre'o sută şi ceva de ani au început să sosească primii scopiţi prigoniţi de stăpânirea rusească, ce nu îngăduia pe teritoriul ei acest obicei barbar al castrării. La Iaşi au fost bine primiţi, căci pe acele vremuri era ambiţia oricărui boier moldovean să aibă pe capra trăsurii, sau la grajd, câte un “muscal", care se pricepea de minune la îngrijitul cailor.
Încetul cu încetul, boerimea nemaiavând nevoie de ei, s'au stabilit pe str. Păcurari, cea mai mare parte cumpărându-şi trăsuri proprii şi punându-le pe piaţă. Foarte mulţi sunt chiar proprietari de imobile, toate construite în acelaşi stil: casele sunt joase şi cu ziduri exagerat de groase, iar curtea străjuită de un gard înalt şi poarta solidă, ce caută parcă să pună stavilă curiozităţii celor de afară.

Scopiti
Muscal ieşean - 1936
Mai trăiesc şi astăzi în amintirea tuturor faimoşii birjari Vaşca, Andruşca sau Mişa Irofiev, care ieşeau pe capră, îmbrăcaţi într'un fel de mantale lungi din catifea albastră sau vişinie şi încinşi cu centuri bătute cu ţinte de argint, iar hamurile de pe cal erau încarcate de paftale şi de catarame de argint, ce sclipeau în bătaia soarelui de-ţi luau ochii.


Şi astăzi cea mai mare parte din ei sunt tot birjari, căci au o dragoste neţărmurită pentru cai, însă nu mai sunt ce-au fost odată, fiind cu toţii bătrâni, deoarece de la  război încoace nu le mai vin de peste Nistru adepţi noi. Şi astfel, încetul cu încetul, această sectă, înfiinţată pe vremuri de generalul rus Selivonov, se stinge, văzând cu  ochii. Trăiesc foarte retraşi, formând o comunitate condusă de un bătrân şef  (radnoi - în limba lor), care judecă orice diferend ivit între ei; iar hotărârea lui e respectată cu sfinţenie de împricinaţi.Foarte evlavioşi, Duminica sau sărbătoarea, îmbrăcaţi în haine curate, pornesc laolaltă la biserică, nerămânând acasă nici cei bătrâni de tot cari abia îşi târăsc  povara anilor.

Urăsc cu înverşunare tutunul, ar fi cel mai mare sacrilegiu pentru ei să pună o ţigară în gură. Nici celui mai bun prieten nu i-ar permite să le păşească pragul cu ţigară aprinsă. Am oferit în glumă o ţigară lui “moş Alexa", un bătrân muscal, care trăieşte din vânzarea seminţelor de dovleac şi floarea soarelui (“negustor en-detail" cum îi place lui să se prezinte).

Moş Alexa - duşmanul tutunului
- Să fumez eu ? - zbiară el la mine, cu ochii ieşiţi din orbite, stancojiu de indignare. - - Şi de ce nu ? - îl întreb eu.
- Ptiu ! Da ce sunt eu ? Păgân ?

Şi printre ginglile fără dinţi stucheşte continuând să bolborosească fel de fel de injurii la adresa celor ce fumează “buruiana afurisită". Apoi, înciudat, se duce câţiva paşi mai departe, îşi ia pe baba Dochiţa, soţia lui, care se îndeletniceşte tot cu acelaşi comerţ şi intră în curte izbind poarta.

Dintr'o curte de alături se aude duduit de motor şi o maşină de piaţă (notă: aşa erau numite atunci taxi-urile de azi) iese în stradă condusă de Colea, scapetul care numai de câteva săptămâni şi-a vândut caii şi trăsura.

- Cum te împaci acum cu 60 de cai?
- Ce să fac coane? Mă civilizez şi eu. Au murit timpurile noastre şi ale sărmanelor gloabe. Acum trăim în epoca sutelor de cai putere!

Şi, politicos, îmi deschise portiera, invitându-mă să mă urc pentru “a-i face safteaua".


Sursa: articolul “Ultimii muscali” – semnat C.L. Iaşi – publicat în “Ilustraţiunea română” din 2 decembrie 1936 – citit din colecţiaBibliotecii Digitale a Bucureştilor
deieri-deazi.blogspot.com

:)))

Sincer mișcare Halowoowooh
Afișează textul original

Terorist totdeauna

 
Pace și mila lui Dumnezeu și Barakaaath 
Frații și surorile mele .... sper la Dumnezeu 
Bine gândit ..... în frații tăi și Akhuaaatkm 
Qaal Dumnezeu ... dacă ești nepoliticos și dure la suflet 
Se agită în jurul tău ..... 
Vtjera cuvintele tale ..... face bine și de a fi tratat 
....... Iubește pe fratele tău și sora ta respectat 
Aceasta este religie ...... datoriei de consiliere 
Care este utilizarea de insulte și abuzuri verbale .... suntem frați în Dumnezeu ....... 
Akhuaaaty frații mei .... 
Dumnezeu a spus la Ka'aba 
Ia amnistia și a ordonat convenția și să introducă ignorant 
Să știi că amnistia de Shim Anbiaaa ... Daca nu puteti oferi să-l .... ..... după Tazh 
Frica de Dumnezeu nu insulte unul pe altul 
Teme-te de Dumnezeu în femei să nu insultati sora ta 
Fratele tău ;;;;; terorist totdeauna ;;;;;
Afişaţi mai puţine  ·  Afișează textul original

Argument

Pentru cei care spun că nu sunt Ajoshraa decapitări 
Statuia în orașul portughez Evora prezinta cavaler creștin cu capete retezate de musulmani ..
Afișează textul original

Prietenele

În timp ce conectarea mana Vă mulțumim pentru spectacole de două ori ☺🎶 
Aptitudini fizice pentru a rula afară a fost de peste 💫 

Astăzi și pianist de coduri de bare și ploaie de acest piept 
Este responsabil pentru cele două unități am fost 😌👐 
Mă întreb dacă a fost posibilitatea de a vedea diferitele mine? 


Watagon-Hatsu sub Felicitări 🎊 
Noroc pentru lucru bun Tsu !!!
Afişaţi mai puţine  ·  Afișează textul original

....


Kiki Safutri

 
Dacă există suferința ta FAMILY insuficienta renala, accident vascular cerebral si cancer Vă rog să transmiteți Cork acest pește pe teritoriul lor, care poate vindeca !!! Vă rugăm să parts IN, PENTRU CA o acțiune din tine, astfel valoroase pentru EI !!! 
Cancer, insuficienta renala, accident vascular cerebral, tuberculoza, si diabet, care este de 5 boala severa caracterizata prin micșorarea albumină în sânge, până când bolnavul trebuie să primească o perfuzie de albumină. Perfuzie Albumina este utilă pentru creșterea presiunii osmotice a sângelui la începutul mu ...
Afişaţi mai puţine  ·  Afișează textul original

Gresala tactica ISIS


300 ISIS fighters trapped after 'tactical mistake'
New York Post
BAGHDAD — Besieged Islamic State militants in the Iraqi city of Ramadi destroyed a lock on the Euphrates River that served as a bridge as government forces on Thursday sought to cement their gains around the militant-held city west of Baghdad. Since Iraq’s military launched its push on Ramadi earlier this month, the militants have destroyed all other bridges leading into the city, both on the Euphrates and its tributary, the Warar River. Iraqi Maj Gen. Ismail al-Mahlawi, the head of military operations in the western Anbar province, said the lock destroyed Thursday was the last remaining bridge from the city center to the northwest. “Daesh forces trying to stop our progress bombed the last bridge Read More

....


vineri, 11 decembrie 2015

PENISUL LUI CAROL AL 2-LEA

2015

Penisul lui Carol al 2-lea


Penisul regelui Carol al II lea. Pe surse istorice


M-am apucat să scriu despre acest subiect după ce am văzut o creştere a căutărilor pe cuvintele cheie „penisul regelui Carol al II lea”. Aşa că am luat hotărârea să satisfac curiozitatea cititorilor care au ajuns pe acest blog cu această căutare şi nu au găsit mare lucru.
Penisul regelui Carol al II lea a devenit element de folclor urban încă din perioada interbelică, după cum o atestă scriitoarea britanică Olivia Manning care a trăit la Bucureşti prin 1940:
„Întoarse o monedă de un leu pe partea imprimată cu un cocean de porumb şi spuse: – Un portret al Măritei şi Glorioasei sale Majestăţi, regele Carol al II lea! Dumneata, draga mea, s-ar putea să nu recunoşti asemănarea, dar sunt multe alte doamne pentru care nu ar fi o problemă.”
Dincolo de glume şi folclorul urban al epocii trebuie să vedem ce ne spun sursele istorice.

Ce dimensiune avea penisul regelui Carol al II lea?

Mare. Foarte mare, spun oamenii informaţi ai epocii. Constantin Argetoianu (om serios, senator, ministrul de interne care a distrus mişcarea comunistă, ministru de justiţie, ministru de finanţe, prim ministru) spune în memoriile sale că din acest punct de vedere Carol al II lea era „un fenomen al naturii”. Dimensiunea lui Carol al II lea a traumatizat-o profund pe soţia sa principesa Elena: „Intimile principesei Elena lăsau să se înţeleagă că motivul principal al fobiei acesteia pentru regalul ei soţ era brutalitatea cu care o supunea, zi şi noapte, în pat sau la repezeală pe un colţ de canapea, îndatoririlor ei conjugale”. Tot Constantin Argetoianu nota că Alexandru Davila i-a povestit cum s-a petrecut iniţierea sexuală a lui Carol al II lea. Regele Carol I l-a rugat pe Alexandru Davila să găsească o damă de consumaţie pentru tânărul prinţ când acesta avea 16 ani. Reacţia femeii după noaptea petrecută cu Carol al II lea: „M-a omorât nene Alecule!” (cf. Constantin Argetoianu, Pentru cei de mâine. Memorii, vol. VII, Bucureşti, Editura Machiavelli, 1996, p. 234-235)

Viaţa sexuală a regelui Carol al II lea

La o primă vedere o chestiune intimă, despre care nu ar trebui să ştim foarte multe lucruri. Însă datorită faptului că monarhia şi viaţa politică românească au fost afectate de viaţa privată a acestui rege foarte mulţi contemporani au fost extrem de interesaţi de comportamentul regelui în pat. Inclusiv serviciile de informaţii. În perioada exilului său în Franţa Carol al II lea şi Elena Lupescu au fost urmăriţi pas cu pas de agenţii Poliţiei de Siguranţă, sau Siguranţa. Au fost detaşaţi zeci de agenţi de la Bucureşti care ştiau tot despre Carol, Elena Lupescu şi intimii lor (în majoritate cartofori, aventurieri şi oameni de afaceri dubioşi). Pe 9 martie 1928 agenţii de Siguranţă trimiteau la Bucureşti un raport în care spuneau că la cazinoul din Cannes Puiu Dumitrescu a pierdut 10.000 de franci, iar Carol al II lea a câştigat 25.000 de franci după care „s-a retras câteva momente cu d-na Lupescu, chiar în automobilul său, apoi s-au reîntors foarte obosiţi” (cf. Petre Ţurlea, Carol al II lea şi Camarila regală, Editura Semne, Bucureşti 2010, p. 63). Pe lângă această exprimare camuflată, agenţii Siguranţei au dovedit şi simţ al umorului: o porecliseră Roaiba pe Elena Lupescu.
Nici după ce a ajuns rege Carol al II lea nu a scăpat de supravegherea agenţilor de Siguranţă. Până la urmă trebuiau cunoscute obiceiurile şefului statului, mai ales cele care erau în stare să îl facă de râsul lumii. Nu că restul lumii nu ar fi ştiut ce poamă era Carol al II lea: în perioada exilului său în Franţa a fost urmărit îndeaproape de serviciile secrete britanice, franceze, italiene şi sovietice. Belgienii, olandezii şi spaniolii se interesau şi ei de obiceiurile viitorului monarh al României. Iar agenţii de Siguranţă ştiau că „concurenţa” făcuse rost de informaţii complete cu privire la viaţa intimă a lui Carol al II lea (v. Petre Ţurlea, Carol al II lea şi Camarila regală…)
Revenind la urmărirea lui Carol al II lea la Bucureşti: Armand Călinescu (pe atunci secretar de stat la Ministerul de Interne, ulterior colaborator apropiat al lui Carol al II lea şi prim ministru) nota în jurnalul său la 24 iunie 1932„Cristescu (directorul Siguranţei, viitor director al Serviciului Secret de Informaţii în timpul guvernării mareşalului Antonescu) îmi spune că uneori Regele culege femei de pe stradă. Acestea au aflat şi se adună prin Brezoianu aşteptând”. Acelaşi Armand Călinescu nota pe 5 decembrie 1932: „Siguranţa îmi aduce informaţii că Regele iese tot mai frecvent noaptea şi că merge la piaţa Sf. Gheorghe, pe cheiul Dâmboviţei şi ia femei de cea mai joasă speţă„. Pe 17 decembrie 1932 altă însemnare: „Puiu Iancovescu îmi spune că într-o noapte era pe Sărindar, când Regele, care trecea cu automobilul a oprit pentru a acosta o femeie de stradă” (cf. Armand Călinescu, Însemnări politice, Editura Humanitas, Bucureşti 1990).
Informaţiile lui Armand Călinescu sunt confirmate de Constantin Argetoianu (ministeru de Interne între 1931-1932): „Regele aborda câte o prostituată, o aducea la Palat şi după o şedinţămai scurtă sau mai lungă, îi da drumul cu un bilet de 500 sau 1.000 de lei. La ieşirea din Palat, paţachina era ridicată de agenţii Poliţiei şi dusă la Gavrilă Marinescu care îi mai da 5000 lei şi o ameninţa cu moartea dacă spune ceva. Cu timpul, Gavrilă organizase şi acest serviciu, înlăturând din drumul regelui libera concurenţă şi presărând străzile din jurul Palatului cu clientele lui. Prin discreţia şi dibăcia cu care îndeplinea acest serviciu, Gavrilă Marinescu şi-a asigurat încrederea Regelui şi permanenţa la Prefectura Poliţiei, cu toate abuzurile pe care le-a săvârşit”. (cf. Constantin Argetoianu, Pentru cei de mîine. Memorii, vol IX, p. 77)

De ce ne interesează penisul regelui Carol al II lea?

Pentru că întreaga viaţă politică a României între 1930-1940 s-a învârtit în jurul lui. Elena Lupescu a fost singura femeie capabilă să îl satisfacă pe Carol al II lea şi s-a folosit de acest atu pentru a-şi elimina adversarii care îi cereau regelui să renunţe la amantă. Favorurile regale, ascensiunea politică, numirea guvernelor, marile contracte cu statul – toate atârnau de bunul plac al Elenei Lupescu. Regele era un sclav în faţa ei din cauza dependenţei sexuale – Argetoianu scria că regele „se pierde între cracii damei”. În 1934 acelaşi om politic nota „În ziua de 17 ianuarie 1934 (ţin să precizez data din cauza enormităţii confidenţelor) mareşalul Averescu în cursul unei vizite ce-i făceam, mi-a spus că prinţul Carol i-a mărturisit că numai cu Lupeasca mai putea avea erecţiuni. Duduia, a continuat Averescu, ţine pe rege prin cunoştinţa secretelor lui de anomalie sexuală”.  Ziaristul Pamfil Şeicaru, directorul ziarului Curentul din perioada interbelică scria şi el: „Carol nu putea fi acaparat decât de o femeie care aducea o vastă experienţă în legăturile cu bărbaţii, de pe urma cărora a căpătat o mare tehnică. O femeie vulgară, indecentă, stăpânind toate vicleşugurile de alcovşi care în loc de un leşinat sentimentalism, să-i servească o pitorească trivialitate” (cf. Ioan Scurtu, Istoria românilor în secolul XX, Editura Paideia, Bucureşti 1999, p. 244)
Istoricul Adrian Cioroianu consideră că toate aceste detalii nu au relevanţă dacă e să-l judecăm pe Carol al II lea (am scris aici despre articolul lui Adrian Cioroianu publicat în revista Istorie şi civilizaţie). Eu cred că de fapt este vorba de o chestiune centrală a domniei lui Carol al II lea. Dacă ar fi fost un cetăţean oarecare suferind de disfuncţii sexuale nu ar fi fost nici o problemă. Însă Carol al II lea se sfătuia cu Aristide Blank în legătură cu aceste probleme. Iar Aristide Blank a falimentat banca Marmorosch-Blank şi a primit ajutor de la guvernul României în urma poruncii lui Carol al II lea. Şi multe alte mistere ale perioadei interbelice pot fi explicate din prisma penisului regelui Carol al II lea.

ISIS

Special Report: How Saddam's men help Islamic State rule
Reuters
By Isabel Coles and Ned Parker MALA QARA, Iraq (Reuters) - Mohannad is a spy for Islamic State. One man he informed on this year – a street trader defying a ban on selling cigarettes – was fined and tortured by Islamic State fighters, according to a friend of Mohannad's family. The teenager is one cog in the intelligence network Islamic State has put in place since it seized vast stretches of Iraq and neighboring Syria. Read More

Fara cuvinte

0:36/0:53
1.586 de vizualizări