Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 5 decembrie 2015

Fara cuvinte


Nu este fatalitate

 Nu vreau sa mai fiu prostita. Sa nu mai dam vina pe fatalitate!
 Foto: si acest  urs panda protesteaza in felul lui.

Ni se spune mereu ca  si in alte tari este coruptie nu numai la noi. Dar noi de ce suntem ultimii in Europa cu salariile cele mai mici ?
De ce se spune ca vom ajunge ca in Grecia ? Vad ca au lefuri si salarii minime de 3 ori mai mari ca ale noastre, cele medii.
De ce se spune ca sunt 5,5 mil de pensionari in Romania cand de fapt sunt numai 2,5 milioane, restul fiind cei ajutorati social si alte categorii. Pentru ajutorarea celor care nu au muncit, ajutorul se da daca se poate si cand se poate. Pensiile speciale inventate reprezinta o alta capusa  la bugetul tarii care suge....
Acum se anunta noi disponibilizari ale salariatilor care fiind ACTIVI, CONTRIBUIE LA BUGETUL TARII DAR ,SE ALEGE INTRETINEREA LENESILOR, TIGANILOR, CARE DAU  MANCAREA DE LA AJUTOR SOCIAL LA PORCI. Sa anulam aceasta mila desantata.
Nu vreau sa mai fiu sluga prin contruibutie neta a tiganilor si a securisto-comunistilor, a vivandierelor resapate acum, chiar asa batrane consumabile cum sunt, sunt bune la  diversiuni .
Nu mai vreau sa aud justificari pentru a explica de ce Ardealul este al nostru, Basarabia este a noastra.
Cine intreaba pe americani daca America este a lor si de ce, cand se stie ca sunt acolo parveniti si formeaza un stat de 200 de ani?
Cand ne  luam si noi munca in  serios. Munca generatiei noastre este de a pune Romania pe sine. Daca aceasta  este un  mod negativ de gandire si actionare, ce inseamna o gandire sanatoasa  democratica cand vedem peste tot in lume mai ales in Europa ca, democratia asta insemnand libertate in debandada a dat gres? Se vantura marota cu anarhia, dar ce este acum ordine, nu este anarhie sub masca democratiei? Cei chemati la tv. sa dezbata nevoile stringente ale populatiei noastre, sunt niste incapabili de a scoate doua vorbe clare, care sa dovedeasca o gandire cat de cat lucida, fiind cei mai slabi la minte, chemati de televiziuni tot ca o forma de ajutor social, o pomana, care pun problema de la distanta din varful nasului, pana la creierul lor mic cat o migdala stafidita.
Nu se va intelege de bunavoie ca problemele Romaniei si ale romanilor sunt grave si nu se pot rezolva decat chirurgical-social, adica cu forta. Vad la ce haos se desfasoara viata in Romania, toate lichelele fac legea care este partinitoare cu tiganii, infractorii, acesta fiind planul UE care ne vrea dati inapoi cu 200 de ani si care, a dus pana la urma  la adevarata  concluzie ca, noi romanii am devenit minoritari, psihologic vorbind, in propria tara. Dreptatea trebuia sa fie aparata armat, nu  pe metoda tiganeasca alba-neagra, cine este mai smenar.
Eu vreau sa rupem aceasta caracatita infractionala  din tara noastra, la toate nivelurile in milioane de bucatele si ce este mai grav este ca se desfasoara din plin in fiecare urbe a noastra cat de mica ar fi ea dar, sapand la temelia progresului tarii.
Daca cineva este naiv si mai crede ca asa este bine si asa se merge inainte sperand ca in curand lupul se va pupa cu mielul, eu nu sant asa stiind ca lupul ca fi lup mereu iar oaia victima mereu si pentru asta trebuiesc luate masurile de cuviinta fara mila, chiar acum in al 13-lea ceas.
Da dam jos pudibonderismul "de fatada", ca sa facem frumos precum Labus, ca asta nu ne ajuta si nu va ajuta generatiile viitoare cu nimic. Ne va aduce doar blestemele urmasilor, ca am pus Romania pe un drum fara intoarcere la civilizatie. Se lucreaza la asta indatorandu-ne mereu si prin majorarea pensiilor cu  5% pe an, nu vom ajunge decat la marirea cu 3 milioane lei vechi in 10 ani, fara o alta gandire la nevoile poporului de subzistenta, care a muncit si nu a lenesilor care dau mancarea la porci.
Daca mai avem un licar de luciditate sa fim necrutatori cu cancerul infractional social, raspandit in tot neamul, avand in vedere responsabilitatea generatiei noastre.Sa nu mai fim defazati, ci stabili mintal.

Al Capone Imagini rare


De ce ?


Fugarul NSA Edward Snowden, cel care deţine o mare parte din secretele lumii, explică de ce nu putem comunica cu extratereştrii! Foarte interesant!

În aceste zile ar fi greu pentru a găsi pe cineva care să nu creadă că există ceva viață extraterestră în Univers. Unul din aceste persoane trebuie să recunosc că sunt eu. Statistic vorbind (doar statistic), pare puțin probabil ca să nu existe nicio altă formă de viaţă inteligentă dincolo. Dar, dacă Universul nostru este plin de viaţă, cum mulţi am crede, de ce nu am fost în măsură să intrăm în contact cu oricare dintre aceste creaturi?
Cea mai recentă explicație pentru acest mister provine dintr-o sursă surprinzătoare, dar convingătoare pentru dovezile pe care le-a oferit până acum. Într-un interviu recent cu Neil deGrasse Tyson, fugarul NSA Edward Snowden a sugerat că nu putem înţelege nimic din comunicațiile extratereştrilor, deoarece acestea sunt complet criptate.
“Dacă te uiţi la o comunicare criptată, în cazul în care sunt criptate în mod corespunzător, nu există nicio cale reală de a spune dacă acestea sunt criptate (…) Nu poţi distinge o comunicare criptată în mod corespunzător de un comportament aleator”, spune Edward Snowden.
Acelaşi Snowden a mai spus: “În esență, orice specie extraterestră, care are tehnologia pentru a comunica cu undele radio sau cu microundele, ca şi noi, probabil că nu trimite mesaje fără criptare. Noi folosim aceste tehnologii doar de o perioadă scurtă de timp, iar noi nu ne-am criptat mesajele noastre electronice pentru mult timp. Există doar o foarte scurtă perioadă de timp în care aceste semnale nu sunt ascunse, pentru că orice specie extraterestră care e un pic mai avansată decât suntem noi, ar folosi, probabil, protocoale de criptare sofisticate. Mesajele lor ar fi imposibil de distins de noi de radiația de fond de microunde cosmice”.
lovendal.ro

Kiki Safutri ne spune :

 
UTA-vă cu creveți KAN.INILAH KASIYAT CREVEȚI DE SĂNĂTATE ((10 beneficii de crevete mănâncă timp de Sănătate)) Stop pentru a citi acest articol MAI UTILE precum și la altul Share 
Creveți este un aliment pe care mulți oameni placut. Creveți este una dintre sursele alternative de proteine ​​animale, cu excepția carne și pește. Creveți nu numai gustat delicioase, dar, de asemenea, bogat in substante nutritive. Care sunt beneficiile pentru sănătate de a manca creveți pentru 1. tăiat în ...
Show less  ·  Show original text

POFTA BUNA !

Vean ustedes que ricura de Pastel de Queso con Pimientos de Colores, para estas Navidades,
http://kanelamonje.blogspot.com.es/2015/11/pastel-de-queso-con-pimientos-de-colores.html
Kanelamonje: Recetas de Cocina: Pastel de queso con pimientos de colores
Kanelamonje:  Recetas de Cocina: Pastel de queso con pimientos de colores

POFTA BUNA !

 
Orez cu ananas și carne de pui-Khao Phad Sapparod 
5 decembrie este Ziua Națională a Thailandei. Venerarea oameni thailandeze către regele lui este un exemplu aproape unic în lumea modernă și aniversarea a Majestății Sale oferă Thais posibilitatea de a-și exprima atașamentul lor. Toate ba ...
Show original text
5 décembre c'est la Fête Nationale de la Thaïlande. La vénération du peuple thaï envers son roi est un exemple quasi unique dans le monde moderne et l'anniversaire de

vineri, 4 decembrie 2015

Donald Trump (M-A CAPTAT SI PE MINE IN CAMPANIA ELECTORALA:)))


Odorica,
Donald Trump, the current front-runner for the Republican presidential nomination, participated in a Fiscal Fridays interview that was broadcast on Tuesday and re-airs today on local New Hampshire station NH1 as part of the recurring series of interviews with presidential candidates. Video of the interview is available online now for viewing.
Five presidential contenders so far have participated in Fiscal Fridays. We are asking for your help to encourage the remaining candidates to take part. We make it easy to contact and Tweet at the candidates.
Watch video of Donald Trump on Fiscal Fridays and encourage more candidates to take part.
Fiscal Fridays is giving primary voters an opportunity to hear directly from the 2016 presidential candidates on the policies they would pursue in their first budget as president. The interview series is co-sponsored by First Budget, our joint initiative with the Concord Coalition. Stay tuned for more interviews with presidential candidates.
Sincerely,
Mike Murphy
Campaign to Fix the Debt

POFTA BUNA !

Fotografie

Pofta buna !

 
Cara Membuat Puding Coklat Yang Enak
Tradu
Cara Membuat Puding Coklat yang disajikan dengan saus Vlas lengkap dengan bahan membuat puding coklat dan resep saus Vla untuk Puding yang enak

Spioana ?

 
Femeia în această fotografie este Lara Abdallat, din 2010 domnișoara Iordan. E o fantomă cu legături cu Mossad la CIA. @ Ei pe Twitter esteMissyGH. Ea conduce CtrlSec pe twitter. CtrlSec și #OpISIS sunt aceeași organizație. FBI-ul au infiltrat #OpISIS și sunt arestarea anons pentru angajarea în crime cibernetice pe teritoriul SUA. Nu au încredere#OPISIS #Anonymous
Afişaţi mai puţine  ·  Afișează textul original

Isisica mititica asteapta un pupic de la dvs.,nu o bomba


Noua Donca Simo


Foto : Donca Simo care a nascut in puscarie.

Donca Simo, o banala muncitoare, "eroina" unor poezii comuniste recitate in nestire de pionierii si scolarii de pe vremuri, disparuse din carti si enciclopedii inca de pe vremea lui Ceausescu, asa ca n-am gasit amanunte din biografia ei. 

Se vrea a ne starni mila  expunand situatia unei infractoare ca ar fi gravida, facandu-ne sa dam la o parte  hotia dusa la politica de stat, presarata cu  picanterii  de care ar trebui sa rosasca pentru ca, s-a expus cu un  batlan mancator de broase.
 De cand a aparut aceasta mila desantata?
Daca nu vom aminti de celebra comunista in ilegalitate Donca Simo(celebra facuta de comunisti din lipsa de personaje de opereta),  pe care trebuia asa o invatam in copilarie. Statutul de celebra pentru ca, era un nimic, dar a nascut in puscarie.
Apoi comunistii care au inchis in cele mai dure conditii de-a valma, femei in orice conditie fizica au fost. Chiar la mine pe strada pentru o mica frauda la un magazin de ate, a fost arestata cu tot tambalaul, cu tobosarul de la Parchet cate tipa in draci de rasuna tot cartierul, cu scoaterea in  strada la licitatie, a catorva boarfe ale inculpatei, gravida in ultimele luni printre care si o masina de cusut Singer, veche de la  primele fabricate.
Nu s-a tinut cont de nimic, a nascut in puscarie si a venit cu baiatul de cativa anisori acasa dar, acest inceput de viata l-a urmarit continuu CA, A FOST NASCUT SI CRESCUT IN PUSCARIE.
NIMICURI SI DACA AR FI FOST  VORBA DE MILIOANE SAU MILIARDE DE EURO CA ACUM, CE PEDEAPSA AR FI TREBUIT SA I SE DEA?
Nu am vrut decat sa punctez ca acesti infractori care au devalizat tara de miliarde de euro, cer indurare acum si aceasta indurare nu s-a dat inainte pentru vini mai mici sau chiar inchipuite, dar sa nu judecam cu dubla masura. Nu vreau sa mai rascolesc trecutul pentru a pune pe tapet situatia altora care erau si ei oameni dar, nevinovati sau prea putin vinovati,  vis a vis de situatia financiara, FABULOS DE BOGATA A ACESTOR NEMERNICI, CARE VOR IESI DUPE  2-3 ANI SI  VOR TRAI LINISTITI 10 VIETI impreuna cu pruncul nenascut.

Kiki Safutri ne recomanda

WOW TURN FRUIT poate trata Rambutan Sariwan, diabet, dizenterie, coborâți febra si, de asemenea, frumusețe (nu regret IT DACĂ NU citit acest lucru și social poate de asemenea, util) 
Rambutan este un fel de fructe de sezon recoltate doar timp mld. specifică. Fructe care are denumirea în limba latină Nephelium lappaceum L are o varietate de beneficii pentru sanatate si frumusete a pielii. Diverse beneficii de rambutan pot fi găsite e ...
Show less  ·  Show original text

joi, 3 decembrie 2015

Politia ISIS


ISIS
This one-sentence explanation of ISIS is brilliantA scene from an ISIS propaganda film.
The story of ISIS's rise is long, complicated, and almost impossible to explain simply. But this tweet, from the brilliant Lebanese writer Karl Sharro, does the near impossible — it provides a really smart explanation of ISIS's rise that's only a sentence long. It is, to be fair, a very long sentence:
This one-sentence explanation of ISIS is brilliant
Updated by Zack Beauchamp on December 3, 2015, 9:10 a.m. ET @zackbeauchamp zack@vox.com
Tweet Share (283) +
A scene from an ISIS propaganda film.Sharro’s tweet is, first and foremost, a brutal satire of simple explanations of ISIS’s rise — like Thomas Piketty’s somewhat silly claim that ISIS is the result of economic inequality. ISIS is a multifaceted problem that arose from a number of deeply ingrained issues in the Arab world. It defies the simple one-line explanations that pundits like to gravitate toward.
Yet it’s also a really cogent, concise explanation of the big-picture story behind ISIS’s rise. Broken down into more palatable bits, Sharro is telling a story that spans from the early 20th century all the way to the present:
After the end of British, French, and Ottoman imperial rule in the early to mid-20th century, Arab leaders failed to establish anything like stable democratic societies. Instead, they imposed unpopular and brutal military dictatorships that prevented any real sense of national unity developing and squandered the region’s economic potential.
The Middle East’s progressive and democratic parties failed, due to a combination of incompetence and interference, to put together a viable alternative to these regimes.
This created a large population of people in the Middle East who were disenfranchised and looking for a new form of politics. During and after the Cold War, Islamism rose to fill that void: It appealed to an identity and a set of values that many in the Middle East shared and understood. This was part of a global revival of different forms of identity politics.
Some governments — like Saudi Arabia’s quasi-monarchy, quasi-theocracy — had an interest in helping spreading a fairly hard-line version of Islam, as it shored up domestic legitimacy. Radical Islamism also got a boost from foreign powers, as things like US support for Iran’s brutal shah and the Soviet invasion of Afghanistan created understandable resentment that radicals were well-positioned to support.
More recently, the 2003 US invasion of Iraq and the Arab Spring threw the Middle East’s normal geopolitical order into chaos, creating a vacuum in which sectarianism (encouraged by a proxy war between Iran and Saudi Arabia) became a powerful force. ISIS flourished in this kind of religiously polarized chaos, bringing us to the point we’re at today.
That’s long and complicated! Yet Sharro’s tweet does an excellent job distilling it down to its core — while simultaneously reminding us that pundits claiming to have a simple explanation for ISIS’s rise usually don’t.
Was this article helpful?

:)))

2015


POFTA BUNA !

la mia torta ad orsacchiotto guarnita alla banana | la tavola golosa di gio
la mia torta ad orsacchiotto guarnita alla banana | la tavola golosa di gio
blog.cookaround.com

Infidel ?


A murit Maurice Strong


A murit Maurice Strong, unul din liderii Ocultei Mondiale, “naşul” minciunii privind încălzirea globală! El a fost de acord cu dispariţia a 5 miliarde de oameni! Nu-i aşa că simţiţi multă durere în suflet?

Zilele acestea se desfăşoară la Paris o amplă conferinţă dedicată climei, luptei împotriva aşa-zisei “încălziri globale”, cea mai mare minciună a secolului nostru. Am scris zeci de articol pe această temă în care am demonstrat, cu studii ştiinţifice puţin mediatizate, că încălzirea globală e doar un mit, o farsă creată de Elita Mondială, pentru a-şi atinge scopul ei perfid: reducerea populaţiei lumii la undeva la 1-2 miliarde de oameni. Vă invit doar să citiţi acest articol – Încălzirea globală? Ha-ha, bună glumă! În Evul Mediu era mai cald decât acum – ca să vă daţi seama de minciuna “încălzirii globale”.
O ştire însă a fost însă puţin dezbătută în mass-media internaţională. Chiar înainte de desfăşurarea conferinţei încălzirii globale COP21 de la Paris, a murit “naşul” încălzirii globale, cel care a inventat această minciună enormă, şi anume miliardarul canadian Maurice Strong, unul din liderii Elitei Globale. El a murit pe 26 noiembrie 2015, la vârsta de 86 de ani (vedeţi articolul de pe Wikipedia). El este motivul pentru care toţi liderii lumii, însoţiţi de 40.000 de delegaţi, s-au întrunit la Paris pentru a discuta despre încălzirea globală, totul transformându-se într-o mega-afacere: 1,5 de trilioane de dolari pe an taxe, care nu se ştie în buzunarul cui vor ajunge (probabil că tot în conturile Elitei Globale, dar nu al nostru, căci noi vom fi doar taxaţi indirect).
Maurice Strong este motivul pentru care aproape orice guvern sau politician vorbeşte despre “încălzirea globală”, şi nu despre adevăratele probleme ale lumii, ca de exemplu terorismul sau conflictele armate care ucid zeci mii de oameni în lume. Deşi ultimul studiu confirmă că Soarele va intra în “adormire” până în 2030 (deci, planeta va avea parte de o mini-eră glaciară – vedeţi articolul:Cercetătorii avertizează că Soarele “va adormi” până în 2030, intrând astfel într-o mini eră glaciară! Gata cu încălzirea globală!), liderii lumii vorbesc de non-sensul încălzirii globale, şi asta pentru că acest lider Illuminati Maurice Strong a avut grijă să finanţeze sute de studii ştiinţifice false şi să facă un lobby extraordinar în cadrul Naţiunilor Unite pentru ca lumea chiar să creadă că încălzirea globală există. El a fost instigatorul principal al celui mai sinistru plan din istoria omenirii – “Agenda 21”, aşa-zisul plan de dezvoltare durabilă, care nu a făcut altceva decât să crească bogăţia Elitei Globale, în dauna sărăcirii şi mai mult al celor deja sărmani.
Jurnalistul Peter Foster a făcut mai multe mărturisiri despre persoana lui Maurice Strong. Citez de pe nationalpost.com:
“Unul dintre lucrurile cele mai remarcabile despre Strong era cât de antipatic era el în persoană. Cineva a spus odată că nu l-ar alege nici măcar dintr-o mulțime formată din doar doi oameni (…) L-am intervievat de mai multe ori într-o perioadă de 20 de ani și am constatat că avea o încântare abia ascunsă în a-mi explica manevrele sale politice, de cele mai multe ori machiavelice”.
Pentru că asta a făcut Maurice Strong. A ştiut să manipuleze lumea, pentru a-şi atinge scopurile machiavelice. Răul făcut de fostul miliardar canadian constă în efectele acţiunilor sale, nu în pretinsele sale bune intenţii.
Maurice Strong: “Moartea a 5 miliarde de oameni este o licărire de speranţă pentru viitorul speciei noastre!”
 
O să spuneţi: dar ce-am cu bietul omul? Mai ales că acum e mort. Ştiţi ce scria el în controversata sa carte din 2000 intitulată “Unde ne îndreptăm?” Că el estimează că până în 2031 că 2/3 din populaţia lumii va fi ştearsă de pe faţa Pământului! Profeţie sau dorinţă? În mod sigur că şi-a dorit acest lucru, din moment ce el, Bill Gates şi alţi bogătaşi ai planetei sunt adepţii geoingineriei, o metodă de răcire artificială a Pământului, contra aşa-zisei încălziri globale. Iar prin această geoinginerie, o mare parte a populaţiei va muri de foamete (vedeţi articolul meu:Bill Gates şi alţi bogătaşi ai lumii doresc uciderea a miliarde de oameni, prin crearea unei “ere glaciare” artificiale). Şi pentru a merge cu perfidia mai departe, Maurice Strong afirma în aceeaşi carte că reducerea drastică a populaţiei cu circa 5 miliarde de oameni, reprezintă “o licărire de speranță pentru viitorul speciei noastre”. Adică, e OK să-ţi doreşti moartea a 5 miliarde de oameni, atât timp cât te gândeşti la viitorul omenirii!
Maurice Strong: “Dă-o naibii de democraţie! Elita globală trebuie să conducă!”
Organizația Națiunilor Unite (ONU), cu care Maurice Strong a colaborat începând cu anul 1947, a devenit locul său de joacă preferat. Aici el şi-a dat seama că s-ar putea realiza visul său (visul Illuminati) de guvernanță globală de către o elită auto-desemnată. Și cel mai bun mod de a realiza acest lucru se poate face prin manipularea și exploatarea îngrijorării internaționale cu privire la mediul înconjurător. Iar pentru asta, Strong îşi băga **** chiar şi în conceptul de alegeri democratice, aşa cum el însuşi recunoştea odată: “Conceptul nostru de democrație de urnă poate ar fi necesar să fie modificat, pentru a produce guverne puternice, capabile de a lua decizii dificile, în special în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător la nivel global”. Adică, dă-o naibii de democraţie, de alegeri! Elita trebuie să conducă singură şi să ia decizii care “trebuie”, fără consult popular!
Maurice Strong: “Trebuie renunţat la suveranitatea naţională!”
Tot Maurice Strong a impus prin lobby-ul său impresionant şi “Agenda 21”, un protocol pentru aşa-zisa dezvoltare sustenabilă a omenirii. În 1991, Strong avea poziția de secretar general al Conferinței Organizației Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare. Scopul perfid al “Agendei 21” era acela pentru crearea premizelor globalismului, în care statele naţionale trebuie să renunţe la orice urmă de suveranitate. Citatul de mai jos aparţine aceluiaşi miliardar canadian:“Conceptul de suveranitate națională a fost unul imuabil, un adevăr sacru, un principiu al relațiilor internaționale. Este însă un principiu care va încetini şi împiedica noile imperative de cooperare de mediu la nivel global. Nu este pur și simplu fezabil ca suveranitatea să fie exercitată în mod unilateral de către statele naționale individuale. Comunitatea globală trebuie să fie asigurată de o securitate de mediu globală”.
Acum, probabil, că înţelegeţi de ce unii globalişti sunt atât de trişti de moartea lui Maurice Strong, cel care voia să traseze noua ordine mondială. Restul oamenilor, odată familiarizaţi cu ceea ce a făcut Maurice Strong, nu mai au chiar ochii plini de lacrimi. “De morţi numai de bine” este un vechi proverb latin. Dar, în cazul acesta, cred că putem face o excepţie.
lovendal.ro

....


Și am ales să fii cu mine,
Însă-mpreună niciodată.
Mi-e sufletul mereu cu tine,
Te va urma în lumea toată.

Retete si rochii cochete

Încetul cu încetul încep să adun de prin revistele de la începutul secolului XX reţete suficiente pentru o „minicarte de bucate”. Au fost până acum “Reţete de deserturi uşoare de la 1907 , „Reţete (care distrug orice diete)”, „Rochii şi dulciuri la modă (...în 1906)” sau... Reţete vegetariene... a la Furnica”. Completez azi colecţia” cu încă un articol pe teme culinare. Iar cititoarele blogului nu se vor supăra sper dacă printre reţete voi presăra câteva schiţe şi descrieri de toalete de pe la 1900.

Nu-mi rămâne acum altceva de făcut decât să închei aiciintroducerea”  şi - parafrazând îndemnul “Violetei de Parma” să vă urez:  “Mult curaj la gătit, poftă bună şi… să-mi spuneţi şi mie dacă v-au ieşit şi dacă v-au plăcut bucatele!”Rochie de vizită 
de postăvior,
 figaro scurt

FICAT COPT ÎNĂDUŞIT


„Tocăm ficatul împreună cu 250 grame de viţel, se sară şi piperează, se adaugă un păhărel de coniac şi un gălbenuş de ou, cum şi câteva ciuperci tocate.
Se ia o cratiţă mică cu capac, se pune pe fund 2-3 frunze de dafin, apoi o pătură de slănină, se umple cu tocătura făcută, se acoperă iar cu o pătură de slănină, iar pe deasupra se mai pune o foaie albă de hârtie şi se astupă bine cu capacul. Se dă de se coace o oră în cuptor potrivit de cald.” (Bucătarul – „Moda Nouă Ilustrată” – 5 martie 1909)

  
PUI CU CARTOFI

Prăjeşte cu unt un pui tăiat bucăţi, presară-l cu o lingură de făină de grâu şi mai prăjeşte puţin; taie apoi cartofii felii şi rumeneşte-i; aşează’i împreună cu puiul, pune o lingură de bulion de pătlăgele, ceapă tăiată mărunt, sare. Piper, o lingură de unt şi una de smântână, umple-le cu apă şi lasă-le să fiarbă până vor scădea.”  (Constanţa Diaconescu – „Moda Nouă Ilustrată” – 15 mai 1907)

FILEURI DE OU


Două rochii elegante de bal
Tăiaţi felii de ceapă şi ciuperci, pe cari le puneţi în tingire, cu puţin unt şi puţin usturoi. După ce ceapa s’a rumenit puţin, adăugaţi o lingură de făină, sare şi piper. Întindeţi-o apoi cu vin alb şi bulion, în părţi egale.

Lăsaţi pe foc o jumătate de oră, până scade sosul. Puneţi apoi felii din albuşul ouălor tari. Lăsaţi să facă un clocot şi aveţi fileuri de ou.”  (Bucătarul – Moda Nouă Ilustrată – 15 martie 1909)


FRIPTURĂ DE PUI ÎNVELITĂ ÎN ALUAT


„Iei un pui tăiat bucăţi, îl presari cu sare şi’l pui la rumenit în unt, dar puţin să stea. Baţi 4 ouă cu 5 linguri de făină de grâu, pui şi puţină sare, apoi scoţi carnea şi o moi în această compoziţie şi o pui iar la rumenit, dar de data asta o rumeneşti complect. O aşezi pe farfurie şi o dai la masă.” (Constanţa Diaconescu – „Moda Nouă Ilustrată” – 15 mai 1907)


VINEGRETĂ  DE PEŞTECostum de călătorie
 sau de excursiune
 din lenaj reiat cu negru
 Amestecă atât vin sau oţet cu apă, ca să aiba gust de un acru plăcut, şi să fie cu totul cca. trei litre de zeamă. Pune să fiarbă cu puţină scorţişoară şi cuişoare, frunză de dafin, piper boabe, opt dramuri de clei de morun şi sare cât trebue, până scade şi rămâne ca o jumătate de oca. Pe urmă strecoară jum. din zeamă printr’un şervet în tipar şi lasă să se închege; apoi aşează felioare subţiri de orice peşte rasol voiţi, felioare de marinată şi de lămâe, gâturi de raci, sardele desărate şi curăţate de solzi, măsline şi capere. Strecori zeama cealaltă, dar nu prea caldă, peste dânsele, şi laşi să se închege, iar când vrei să dai la masă pui tiparul puţin în apă fiartă, răstoarnă pe farfurie şi serveşte la masă” (Nath. S. Prejb - Călăraşi – „Moda Nouă Ilustrată” – 5 septembrie 1906)


SĂ NU UITĂM  DESERTUL...


TRUFETE DE ŞOCOLATĂ


Luaţi 70 grame de unt, 70 grame de zahăr pisat. Radeţi trei tablete de şocolată şi adăugaţi o lingură cu lapte. Puneţi la foc să se topească încet, şi după ce totul s’a amestecat bine, adăugaţi două gălbenuşuri de ouă. Lăsaţi să se răcească timp de o noapte întreagă. Faceţi apoi cocoloaşe pe cari le presăraţi cu şocolată granulată sau cacao. Se poate adăuga migdale prăjite şi tocate.”
(Bucătarul – „Moda Nouă Ilustrată” – 15 februarie 1909)
  

ÎNVÂRTITĂ DIN CIOCOLATĂ


Rochii pentru vizite
Se ia jum. oca făină, se pune un ou întreg şi un gălbenuş, apă caldă cât va trebui şi se lasă să stea câtva timp; dup’aceasta se întinde aluatul cât se poate mai subţire, şi se lasă puţin a se răci; atunci se stropeşte cu o lingură de unt, se ia două bucăţele de ciocolată rasă, 40 dramuri de migdale pisate şi 15 dramuri zahăr şi amestecându-le împreună se presară aluatul şi apoi se stropeşte cu 5 linguri de smântână dulce de lapte fiert, se înveleşte învârtita, se pune în formă cu jăratec şi sus şi jos şi se lasă să scadă.” (D-şoarele Fulga – „Moda Nouă Ilustrată” – 25 octombrie 1907)
  

SPUMĂ DE LĂMÂIE


Freacă cu o litră de zahăr coaja dela 4 lamâi, pisează cu o litră de migdale curăţate de coji, şi stoarce zeama dela 3 lamâi peste ea. Bate din 12 albuşuri proaspete spuma, amestecă cu cele pisate, pune pe o farfurie şi o coace la cuptor nu tare ars.” (Nathalie S. Prejbeanu – „Moda Nouă Ilustrată” – 20 iulie 1906)
  

BUDINCĂ DE VIN


Rochie şi manşon
 de blană,
 foi de postav,
 forma cloş
Se pune într’o tigae pe foc 50 grame de unt topit ca să se înfierbânte, se adaugă pesmet de la 5 franzele ca să se umfle; apoi se pune să fiarbă 250 grame vin alb din cel mai bun, după aceea se amestecă cu pesmetul, se lasă să se răcească.
Se freacă bine 50 grame unt topit, se pun într’însul 3 ouă întregi, 4 gălbenuşuri unul după altul, coaja dela o lamiae şi 100 grame de zahăr bine pisat şi, după ce se va mestecă toate bine la un loc, se mai adaogă spumă dela 4 albuşuri, se amestecă puţin, se unge forma cu unt, se presară cu pesmet, se toarnă compoziţia în ea şi se dă la cuptor. Se servă cu şato de vin şi cu şocolată.” (Alexa – “Moda Nouă Ilustrată” – 05 septembrie 1906).
  


PLĂCINTĂ LA MINUT SAU ARMENEASCĂ


O kilă de făină, 4 ouă cu albuş cu tot, lapte cât trebue, frămânţi bine, apoi întinzi foi mici, ungi cu dulceaţă de vişine, cu brânză de vacă, amestecată cu ouă şi cu zahăr pisat, sau cu majun.
După aceea pui unt sau grăsime în tavă şi le prăjeşti pe şparhat (plită, maşină), le presari cu zahăr pisat şi le dai la masă.” (Constanţa Diaconescu – “Moda Nouă Ilustrată” – 12 aprilie 1907)
  

LAPTE ZBURAT SPANIOL


Rochii de preumblare
Pune atâtea gălbenuşuri câte persoane au să fie la masă, dar de voeşti pune mai multe, şi spărgând ouăle binişor ca în coaja lor să măsori laptele, câte ouă atâta lapte’n coaja lor.Pune apoi coaja dela o lămâie sau 2, zahăr cât va trebui de dulce şi puţină sare şi bate toate astea o oră.
Pregăteşte curând o formă frumoasă, ca s’o poţi da la o masă, unge-o cu unt, toarnă compoziţia în ea, pune-o pe jăratec, pune-iun capac deasupra şi pune-i jăratec, păzeşte-o până se coace, apoi presară zahăr pisat ras pe coaja portocalei şi dă’l la masă. Acum, poftă bună şi să’mi spuneţi dacă v’a plăcut.” (Violeta de Parma – Măneşti Prahova – „Moda Nouă Ilustrată" 12 aprilie 1907)Reţete şi imagini selectate din revistele „Moda Nouă Ilustrată” – din colecţia Bibliotecii Digitale a Bucureştilor