Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Aperitive pentru Craciun


Trezirea din apostazie


Am vazut cu uimire cum Romania a trecut cu arme si bagaje in salt fortat, la chemarea Frantei de a ne alatura clubului celor care s-au trezit si ei dupa ultima ploaie, in razboi contra ISIS. Nu ne-a intrebat nimeni individual dar, am iesit si noi ca paduchele in frunte. Nu am lasat lucrurile sa mai balteasca, vrem sa dovedim ca ne-a ramas  atitudinea  implanata in sange de slugarnicie, dovedind ca suntem un popor inferior.
Nu va mai aduc aminte de situatia din Irak cand Sadam a fost prins si executat si americanii ne-au prostit cum ca, sa nu mai primim datoria de 1,7 miliarde de dolari ci, sa acceptam sa  primim oferte de afaceri de la Irak si  vom castiga inmiit :)))
 Si ce-am facut? Nu zic decat ca, banii aceia si afacerile se duceau la  mafiotii nostrii dar, macar aveam demnitate ca ne-am opus prostirii noastre pe fata. Sa nu mai spun ca atunci cand s-a pus problema sa intram in UE de parca eram  picati din corcodus, ni s-a spus sa dam Austriei petrolul, aurul verde( cheresteaua)  si multe altele , facand ca ingrasarea  acelor broscoi cu papion, sa-si  rotunjasca prosperitatea  pe saracirea noastra, fiind alungati apoi, ca ultima potaie de la masa stapanului.
Suntem in continuare vaca de muls a Europei, prostii satului.
Nu ne lasa sa ne marim salariile pentru a ne tine sub papuc si asi asigura mana de lucru ieftina pentru ei .Nu trebuie sa facem parte din valorile Europei asa cum am citit scris de catre rusi acum.
Acum dupa ce tot  americanii si europenii  au stricat cuibul de viespi in Orientul Mijlociu pentru interesele lor, cu toate ca nu este nevoie de noi sa aprobam ceva ce este de la sine inteles, (la fel ca si tactica tiganesca) suntem chemati sa fim la numar, sa se arate ca suntem multi, galagiosi, dar prosti.
 Mai ales acum cand  ISIS face apel la toti sunitii de pe tot globul, ca fiecare individual acolo unde se afla, sa se mobilizeze pentru cauza comuna. fara sa mai calatoreasca sau sa-si trimita mesaje(le arata sa-si faca singuri bombe) :(((
Asta ne trebuie, sa ne punem singuri bomba sub cur?
 Chiar daca se va desfiinta Statul Islamic  ca teritoriu, desfiintandu-se granitele , pericolul va fi de acum inainte permanent pentru ca vor lupta  oriunde, asa cum spun si acum, pe apa, in aer, pe pamant. Nu am inteles si nu inteleg de ce nu avem demnitate si aparem cand trebuie sa fim discreti, ca paduchele satul in frunte.
 Si nu suntem, satui deloc.
Nu este suficient pentru papionati ca ne-au obligat printr-o democratie prost inteleasa, sa-i consideram pe tigani egalii nostrii, ei ridicandu-se in capul nostru, tratandu-ne ca pe niste  robi ai lor.
Si asta este tot pentru ingenuncherea noastra a romanilor, a ne inocula ideea ca suntem niste  prosti, niste incapabili de ne conduce singuri si ca apelam la tigani sa ne conduca.
Nici acum nu ne trezim din apostazie????  Cromwellllll !!!!!
PS Demonstratia de forta de la Bruxelles este pentru a linistii prostii cum ca, institutiuile UE vegheaza, dupa ce faptul a fost consumat.

Templul Spiritului

Castelul „Iulia Hașdeu” din Câmpina este locul din România care ascunde una dintre cele mai tulburătoare povești de dragostepărintescă. Ideea construirii castelului – un adevărat  “Templu al Spiritului” – s-a născut probabil în martie 1890:

Castelul "Iulia Hașdeu" în anul 1932
“Eruditul filolog Bogdan Petriceicu Hașdeu pierde în 1889 pe singura și geniala sa copilă, Iulia. Durerea lui nepotolită nu-i scoate un moment din gând amintirea fiicei sale. Era în martie 1890. Într'o “seară umedă și posomorâtă", cum însuși a ținut s'o precizeze, Hașdeu stătea la masa lui de lucru, cu gândurile departe, la copilul care-i însorise viața. Fără să vrea și fără să-și dea seama, Hașdeu luă un creion. În voie, mâna se mișcă vreo cinci secunde. Când se reculese, Hașdeu văzu uimit că pe petecul de hârtie din fața sa era scris pe limba franceză:
  
Je suis heureuse; je t'aime; nous nous reverrons;
 cela doit te suffire. Julie Hasdeu"

("Sunt fericită; te iubesc; ne vom revedea; asta ar trebui să-ți ajungă. Iulia Hașdeu)". Literele și semnătura aveau identic caracterul scrisului Iuliei Hașdeu. Din acel moment, Hașdeu deveni spiritist.”

Iulia Hașdeu
Iulia Hașdeu – fiica academicianului Bogdan Petriceicu Hașdeu – a fost un copil cu adevărat genial. La doi ani și jumătatea Iulia știa să citească. La 8 ani își dăduse deja examenele de absolvire al claselor primare. La 11 ani, Iulia a terminat gimnaziul – Liceul “Sf. Sava” din București – fiind premiată de ministrul Instrucțiunii Publice de atunci, Vasile Boerescu. Paralel cu gimnaziul, Iulia a urmat cursurile Conservatorului de muzică din București. La 16 ani și-a început studiile la Sorbona și a fost prima femeie din România care a absolvit cursurile celebrei universități franceze. Iulia Hașdeu a scris preponderent poezie- sub pseudonimul Camille Armand -  dar și piese de teatru, povești și povestiri – majoritatea dintre ele fiind publicate postum. Geniala Iulia Hașdeu a murit de tuberculoză, la doar 19 ani, în 29 septembrie 1888. A fost înmormântată în Cimitirul Bellu din București.

Să citim povestea Castelului “Iulia Hașdeu”, așa cum a fost scrisă de reporterul C. A. Fundo al revistei “Ilustrațiunea română”  în numărul din 24 august 1932:


“ După indicațiile spiritului Iuliei, Hașdeu începu în 1893 construirea castelului spiritist de la Câmpina. Început în ziua de 2 iulie 1893, castelul fu terminat în ziua de 2 iulie 1896.

Spiritism
"Ochiul dumnezeesc"
Vizitatorul este întâmpinat la intrarea în castel de impresionatul portal, păzit de simbolul ochiului dumnezeesc și de doi sfincși. Ușa turnată, poartă inscripția: “E pur si muove", celebrele cuvinte ale lui Galileu, simbol omenesc al credinței neclintite. Sub această inscripție stă blazonul familiei lui Hașdeu. Sub cei doi sfincși de la intrare se află steaua înflăcărată, simbol al spiritului universal, din care se desface orice spirit ce se întrupează. Din steaua cu cinci colțuri descind în șapte planuri ale vieții nepământești cele șapte întrupări, diferite, de pânâ azi, ale luliei: Agnodike, Hypatia, Beatrice Portinari, Juana Veranez, Elisabeth Tudor, Charlotte Corday, Iulia Hașdeu. Marmora din stânga reprezintă viața descendentă, moartea, viața divină, iar marmora din dreapta reprezintă evoluția ascendentă a corpului astral, cele șapte întrupări, viața și moartea vieții divine. Pe marmorele așezate în părțile laterale ale soclurilor sfincșilor, stau săpate sentințele crezului spiritist comunicate lui Hașdeu de Iulia:

LEGEA RELIGIOASĂ
Crede...

Crede în Dumnezeu.
Crede în nemurirea sufletului.
Crede în darul comunicării cu cei duși.

LEGEA MORALĂ
Iubește și ajută...

Iubește și ajută neamul.
Iubește și ajută pe cine te ajută și te iubește.
Iubește și ajută fără a precugeta la folosul tău.

LEGEA SOCIALĂ
Nu necinsti...

Nu te necinsti pe tine însuți, ca să te cinstească alții.
Nu necinsti pe alții, ca să te cinstești pe tine însuți.
Nu necinsti munca, căci munca e viața.

LEGEA FILOSOFICĂ
Când-atunci...

Când faptul ții, atunci adevărul știi.
Când nu vrei să crezi, atunci nu poți să vezi.
Când cauți dovada, atunci găsești tăgada.

Spiritism
Templul
Prin intrarea principală ajungi în templu. Aci se află sculptat, în marmoră, un Christ în mărime naturală, așezat pe un schelet de fier ce simbolizează Crucea și Potirul. Pe marginea Potirului se aflau înainte de război (notă: Primul Război Mondial) busturile în bronz ale celor doisprezece apostoli. Busturile au fost ridicate de trupele de ocupație, au fost topite și prefăcute în muniție de război. De laturile Crucii sunt atârnate 9 candele. Tavanul este boltit, simbolizând bolta cerească.

În latura din dreapta a castelului se află fosta locuință de zi a lui Hașdeu, iar în latura din stânga, locuința de noapte. Impresionante sunt altarul templului și camera de ședințe spiritiste.

Spiritism
Sub oglindă, gaura prin care
 spiritul Iuliei  intră în castel...
 
Altarul, camera de muzică, cum este numit de îngrijitorii castelului, închidea odată pianul Iuliei Hașdeu, pian care zice-se, era din când în când acționat de spiritul Iuliei. Ferestrele din fund ale altarului, făcute dintr'o sticlă specială, răsfrâng prin colțuri trei fascicole de raze roșii, simbolizând sângele vărsat de Christ pentru oameni.

Camera de ședințe spiritiste este tapetată cu diverse nuanțe de albastru, tonuri mai închise jos și mai deschise spre plafon. În peretele dinspre răsărit, se afla un tub în care se așeza un carton și un creion în timpul ședințelor spiritiste. Fără intermediul nimănui, creionul scria automat pe carton comunicările spiritului Iuliei. Pe pereții camerei de ședințe se află zugrăvite sus și jos, după importanța lor simbolică, diverse semne esoterice, a căror explicație amănunțită nu o îngăduie spațiul articolului de față. 


Spiritism
Portretul Iuliei
Castelul este flancat de trei terase, în mijlocul cărora se află o cameră de reflexie, având în peretele de la răsărit portretul Iuliei Hașdeu.”

Starea castelului era “deplorabilă” în anul 1932  – conform constatării reporterului C. A. Fundo. Din fericire complexul a fost restaurat în perioada 1962-1964, fiind amenajat aici Muzeul Memorial “B. P. Hașdeu”. Un lung proces de reastaurare și de consolidare a fost făcut și în perioada 1977 – 1994. Muzeul a fost redeschis pentru public, în întregime,  în anul 1995.

deieri-deazi.blogspot.com

:)


Solicitare

A solicită Congresului Democrat pe Statele Unite pentru a opri ", războiul contraproductiv ilegal" să răstoarne guvernul sirian și să se concentreze în schimb pe înfrângerea Daesh (Isil) grup terorist.
Afișează textul original
US Rep. Tulsi Gabbard says the “illegal” war to topple the Syrian government stands in the way of defeating ISIL.

vineri, 20 noiembrie 2015

Savarina


.....

Acesta este modul în Israel a furat Palestina 
, Cu excepția câine rahat peste tot în pat.
Afișează textul original

Alam spune:

 
Cer adevărul este, nu am vorbi 
Noi credem că nu este în barieră durere 

Astfel încât de contact, ochelari de soare la fel de mult 
Deci, nu este un sfânt a căzut chiar moartea 

El este egocentric. Sunt închinători credincioși 
Acest exemplu nu este, nici măcar exemplul meu 

Aveți limba, eu sunt din lume. 
Tu nu îndrăznesc să rupă credincioșia legământului 

Spune-i momentul l-am întâlnit 
Cred că este imposibil să nu atât de dificil
Afişaţi mai puţine  ·  Afișează textul original

POFTA BUNA !

 
Hoy os algo dulce! Gustáis de esta rica copa de frutas y licor? si quieres que esta receta quede en tu muro,compártela con tus amigos y familia, te puede servir para Navidad!! http://eldulcepaladar.blogspot.com.es/2013/03/postre-de-melocoton-y-fresas.html
Esta noche hice un postrecillo especial, tenia ganas de hacer una copita, por que entre tanta tarta y bizcocho, pues ya va apeteciendo algo diferente. Así que con lo que tenía en casa me ideé este postre de melocotones y fres
...

Veselie mare


UKIP

UKIP_logo.png
Dear Odorica --

On the next stop of the nationwide Say No to the EU Tour, Nigel Farage will tonight be addressing recent events and speaking about why we would be better off outside of the EU.

You will be able to watch Nigel's speech live from London at 19:40 tonight here, or by clicking the button below.
watchthestream-2.png
Thank you for your continued support.

UKIP
http://www.ukip.org/ UKIP · Lexdrum House, King Charles Business Park, Newton Abbot, Devon TQ12 6UT, United Kingdom

Prietenele

 
În cele din urmă el a fost prins și toată lumea spunea "greu de a utiliza ați fi googled" 🐱 
Voi greu de folosit pentru a utiliza chiar ー ー ー 😁 râde 👐🔥 

Violet-chan cu un tort 🎂 
Încerci să crema este ... 
Rogue de 😳❤ Zhuhai Rina lui 

ANA drăguț 🎈
Afişaţi mai puţine  ·  Afișează textul original

Limbotheque


Nu cedati niciodata !!!

 
Nu cedati niciodata!
Afișează textul original

Angela Merkel


Comisia Europeană vrea crearea unui serviciu secret european, ameninţând astfel suveranitatea statelor UE! Acesta este şi scopul Ocultei Mondiale! Germania însă s-a opus! Bravo, Merkel, ţi-ai mai spălat din păcate!


Deşi pare un organism unitar, Uniunea Europeană e constituită din structuri diferite, ce au diverse roluri. Dacă Parlamentul European este cea mai democrată structură a UE, în schimb, Comisia Europeană, formată din comisari (un fel de Guvern european) este structura cea mai nedemocrată şi mai birocratică. Cum Parlamentul European e mai greu să fie manipulat de Oculta Mondială, Comisia Europeană e manipulată la greu şi face jocurile Ocultei.
V-am scris aceste rânduri ca să înţelegeţi ştirea de mai jos, citată de pe hotnews.ro:
Comisarul european însărcinat cu Afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, a propus vineri crearea unei Agenţii europene de informaţii, după atentatele din Paris care au scos în relief deficienţele în cooperarea între serviciile secrete, scrie AFP. “După atentatele de la Charlie Hebdo (în ianuarie, în Paris), am propus – şi acest lucru a fost făcut – crearea unui centru antiterorist în cadrul Europol”, le-a reamintit comisarul, la sosirea la o reuniune extraordinară a miniştrilor europeni de Interne şi ai Justiţiei, convocaţi după atentatele din Paris. “Dar cred că este timpul să facem un pas suplimentar înainte şi să creăm baza unei Agenţii europene a informaţiilor. Este necesar ca cooperarea noastră să fie bazată pe încredere şi eficientă”, a subliniat Avramopoulos.
Crearea unei astfel de agenţii, un fel de FBI european, nu poate avea loc fără o schimbare a tratatelor, deoarece informaţiile sunt prin excelenţă un domeniu ce ţine de suveranitatea naţională. Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a ucis însă proiectul în faşă. “Nu trebuie să ne risipim energia pe o Agenţie europeană de informaţii. Nu îmi pot imagina că putem renunţa la suveranitatea naţională” în materie, a spus el. “Ar trebui mai degrabă să ne concentrăm pe îmbunătăţirea schimbului de informaţii între instituţiile deja existente. Acolo putem avea mai degrabă un adevărat câştig în termeni de securitate”, a subliniat ministrul german.
P.S. Bineînţes că acestă Comisie Europeană, servită de multe ori intereselor Ocultei, doreşte crearea unei suprastructuri europene a informaţiilor, având ca pretext “terorismul”. Însă scopul real este acela de apariţie a unui serviciu de informaţii european, extrem de puternic, care să fie controlat şi acesta de Oculta Mondială, aşa cum controlează CIA-ul, de exemplu. Apreciez însă şi laud poziţia ministrului german de externe, care a spus clar că informaţiile unei ţări constituie o suveranitate naţională şi nu se poate renunţa la suveranitate, pentru că asta ar însemna un mare pas spre desfiinţarea statelor naţionale. Nu uitaţi că acesta e, de fapt, scopul Ocultei: distrugerea statelor naţionale şi crearea unei structuri unice globale.
Prin poziţia Germaniei, consider că madam Merkel şi-a mai spălat din păcate… poate că a revenit cu picioarele pe pământ!
lovendal.ro

Fara protectia consumatorului


Generos


Cu cat se infiereaza cu "manie proletara"  actiunile ISIS-istilor, cu atat  abia "fac fata" "bietii de ei" avanlansei de femei venite sa ii ajute  acolo, in Statul Islamic de pe toate meridianele pamantului. In ciuda faptului ca asa cum spune o australianca, barbatii pe strada i se adreseaza in mod "ireverentios" putin spus, chiar "porcos".Dar la ce se astepta? S-a mai vaitat ca, cafeaua este o posirca si mersul la coafor si la cabinetul de infrumusetare  este inutil, mai bine face asta acasa, dar a disparut "in ceata" .....
Ah, femeile aventuriere,le plac barbatii curajosi si luptatori :))) Si ele lupta alaturi de ei. Stiti doar ca v-am mai povestit cum vin in Europa si desarta sacul, apoi merg inapoi sa-l umple din nou:))). Si ei le asteapta cu urale si focuri de arma!!!(nu spun in cate picioare!)

Silly Vasiliu


„... Superlativele nu sunt deloc exagerate în cazul de față:
Silly Vasiliu este pe drept răsfățata publicului de revistă, este și rămâne marea lui vedetă, - populară și iubită deopotrivă de spectatorii din primele rânduri de fotolii, ca și de cei din ultimele rânduri de balcoane...

- Bravo Silly !... Bis!....

... este exclamația obișnuită, de proporții delirante, care răsplătește fiecare „șlagăr” al lui Silly Vasiliu, fie că e vorba de o arie națională, pe care o „zice” de foc și de inimă albastră, electrizând sala, - fie că e vorba de o romanță sentimentală sau de tangoul insinuant...

Pe soclul revuistic, Silly Vasiliu – frumoasa Silly Vasiliu – și-a câștigat un loc de frunte pe care multe l-au disputat dar fără succes.”Silly Vasiliu - sus

Acesta e portretul făcut „răsfățatei publicului de revistă” bucureștean - Silly Vasiliu - de către F. O. Fosian în cartea sa „87 artiști bucureșteni din teatru, operă și revistă”. Aș adăuga doar că numele acestei iubite artiste din perioada interbelică este și el unul pe nedrept înscris în lista tristă a artiștilor de altădată aproape uitați astăzi Asta deși numele ei este legat de cel al unui celebru tenor al Operei Române –Nicolae Leonard – a cărei parteneră de scenă a fost și de numele  unei celebre scene românești – cea Teatrului Alhambra – a cărei vedetă incontestabilă a fost - alături de alte nume mari ale revistei românești dintre care amintesc doar pe  Marilena Bodescu, Virginica Popescu, Mia Apostolescu, Lulu Nicolau, Lisette VereaTiti Botez, I. Talianu, H. Nicolaide. Scenă împărțită de Silly Vasiliu cu cea care a „sfințit scândurile scenei de la Alhambra”, inegalabila Maria Tănase.


Silly Vasiliu - 1937
Același nume - Silly Vasiliu – e unul strâns legat de istoria muzicii ușoare românești. Foarte multe dintre melodiile lui Ion Vasilescu – amintesc doar „Suflet candriu de papugiu”, "Te-am înşelat şi-mi pare răuși „Nu-ți pare rău să vezi că plâng” - au fost lansate de Silly Vasiliu.

Numele actriței este legat deasemenea deînceputul cinematografiei românești: a jucat înprimul film sonor românesc - „Bing-Bang” – produs de marii actori Vasile Vasilache și Nicolae Stroe – film proiectat pentru prima dată la Cinema Arpa din cadrul Cercului Militar Național în 7 februarie1935.

A jucat – mult mai târziu, în anul 1957 – într-o altă producție de referință a cinematografiei românesti: filmul-spectacol turnat după piesa "Bădăranii" de Carlo Goldoni pusă în scenă la Teatrul Național din București, în regia lui Sică Alexandrescu.


Fuga de acasă...Silly Vasiliu
„ Începuturile carierei lui Silly Vasiliu? Un sketch de revistă comico-sentimental, cu lacrimi, muzică, romantism, dans... și aplauze la scenă deschisă:

- Aveam 14 ani – îmi spune doamna Silly Vasiliu – când părinții mei, la Galați – de unde sunt originară – au vrut să mă mărite... cu un chior. Se amorezase chiorul de mine. Știindu-se bogat, iar pe noi săraci, m’a cerut în căsătorie... Poate că aș fi inchis și eu un ochi și aș fi făcut acest pas hotărâtor, dacă n’aș fi fost amorezată, ca orice fată pe atunci de vârsta mea, de idolul femeilor din acele vremuri: Leonard!... Dormeam cu fotografia lui la căpătâi, îl adoram, îl visam...

Am renunțat deci la perpectivele căsătoriei preferând, dacă era vorba, să mă arunc „orbește” în brațele destinului, să fug de acasă. Am venit la București la o mătușă.

Silly Vasiliu se înscrie la școala de balet a d-nei Battagi – apoi la Conservator, urmând clasa de canto un an cu d-ra Anghel și doi ani cu d-na Assan. În același timp își face ucenicia coregrafică în baletul Operei Române.

- Într’o zi însă – continuă Silly Vasiliu – d-ra Bălănescu de la Operă, îmi spune că n’am talent, că sunt băiețoasă și că n’am sex-appeal... Ca să’i dovedesc contrariul, am sărit de gâtul unui băiatși l’am sărutat cu foc. Rezultatul: am fost eliminată...


La 15 ani pe scenă alături de celebrul LeonardSilly Vasiliu pe coperta
 revistei "Realitatea ilustrată"
1931
„ În curtea în care locuia Silly Vasiliu, avea de vecin pe tenorul Santarelli. Auzind-o cântând, Satarelli o duce la maestrul Egizio Masini. Acesta o angajează în corul Operei. Aici, după mult timp, avansează până la a dubla roluri de comprimară.

- Un camarad din cor – îmi spune d-na Silly Vasiliu –avea o soră în corul companie Leonard. Mă recomandă ei... și ea mă duce – închpuiește-ți emoția mea ! – la cel atât de mult dorit: la Leonard!

- Am auzit că vă lipsește o primadonă – i-am zis – luați-mă pe mine...
- Primadonă dintr’odată e greu – mi-a spus Leonard. Dar vei intra în cor. Am refuzat și am ținut morțiș să-mi dea un rol mare.

- Uite ce e, mi-a spus în cele din urma Leonard. Dacă vrei să mergi cu noi la Galaţi, că avem stagiune acolo, învaţă rolul din „Bayadera”. Am primit... şi cum eram gălăţeancă, am plecat acolo, anunţată astfel pe afiş: „Tenorul Leonard şi celebra primadonă Silly Vasiliu, fiica Galaţiului”. N’aveam însă ce îmbrăca. M’am adresat sorei mele – care se mândrea că e soră cu „aia de pe afiş” – şi am pus’o să fugă la toţi blănarii şi pe la toate marile magazine din Galaţi, convingându’i să-mi împrumute toalete... sub motiv că bagajul meu nu sosise încă de la Bucureşti. În prima seară a spectacolului am apărut într-un lux orbitor – dar a doua zi, nemaiavând frumuseţea de toalete, nu s’a jucat „Bayadera” ci „Fire de artist”.

Silly Vasiliu avea atunci 15 ani !


Teatrul Alhambra
Silly Vasiliu  şi Constantin Toneanu
 în revista  "Dai un ban, dar face..."

Succesul


„ Trupa revine la Bucureşti. Presa o relevă în rolul principal din opereta “Orlow”, - după care joacă în reviste la „Teatrul Nou”. Trece din nou la Leonard şi joacă „Lampagiul de seară” şi „Obraznicul” – după care, jucând pe scena cinematografului „Femina” ( pe atunci „Scala” N.A.), în revista „Să nu te superi că te’njur” obţine un succes de neegalat. De atunci a trecut la „Elite” (azi „Savoy”) – apoi la „Alhambra”, - un scurt intermezzo la Cărăbuş... iar azi e din nou protagonista Teatrului Alhambra...” 

deieri-deazi.blogspot.com