Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 17 octombrie 2015

Bella ciao


Razboi in SiriaCeva uriaş se va întâmpla în Siria! Rusia, Iranul şi Cuba îşi trimit militarii şi avioanele pentru a zdrobi ISIS! Credeţi că Oculta Mondială va sta cu mâinile în sân?

....


Pofta buna !

 
Buon sabato e buon inizio di weekend!
Oggi un antipasto da "mariti nel panico" DOC! Più semplice non si può! Emoticon smile Provate gli involtini di zucchine e feta!

http://www.oggicucinamirco.it/involtini-di-zucchine-e-feta/

Pofta buna !

 
Huevos gratinados rellenos de atún, super sencillos, diferentes y deliciosos.  Espero que os gusten y feliz fin de semana!!! http://cuinaamblamestressa.blogspot.com.es/2015/10/huevos-gratinados-rellenos-de-atun.html
Que ricos están los huevos rellenos, en frío o en caliente, con carne, con marisco o con pescado, como en esta ocasión. En casa nos encantan de todas la maneras y es que
somos un poco hueveros, que no otra palabra...jajajaa E...

vineri, 16 octombrie 2015

....


Pentru mass-media

 
În fața mulțimii și armata în #بيجي sunt de conducere acest progres să informeze conducerea mass-media, se afla mulțime și ambuscada armată după acest progres și să mănânce #تبن
Afișează textul original

Alam


Mohammad Ahmed (Alam) Poezie de dragoste

Am răspândit fata mea ondularea o zi
Nu a fost un vuiet merge la o zi

Obține o noapte de secrete în inima mea
I a lua scos din mâna mea o zi

Ca și frumusețea pomilor în nhalun ploaie
Deschideți ca un nor într-o zi veni acasă

Ca parfumul trece strada mea
Imprastiati pe mine ca flori o zi

Apoi obține de pe mantia de caritate
Conectați noapte pentru a se bucure de o zi repetate.

Dacă te duci la casa mea, nu mai Stars
Noapte meu arunca o astfel de zi

Dau fiecare respiratie pe timp de noapte
Dorm cu capul pe pieptul meu o zi
Afişaţi mai puţine  ·  Afișează textul original

Reflectie


Sper ca ati apreciat corectitudinea mea de a posta in integralitatea lui, un fragment din discutia cu un locuitor al Statului Islamic. Cand am spus ca am fost fermecata era vorba de  istoricul acelor meleaguri si cultura lor pentru ca va spun a mia oara ca, acolo nu a fost desert, a fost zona locuita din timpuri imemoriale. Adevarat ca este  o fereastra deschisa spre trecut, dar ramasa suspendata din cauza  religiei.
Nu stiu cum vor evolua lucrurile dar, caut sa ma menajez si nu  privesc si nu abordez niciodata cu nimeni situatia de pe front si nici pedepsele capitale, caci ma supar degeaba si nu pot face nimic, decat o criza de nervi.
Insa acestui tanar i s-a parut ca il abordez numai pe el, eu caut sa acumulez cat mai multe informatii pasnice de valoare, din multe puncte de vedere. Acolo discutiile nu sunt numai despre  razboi, oamenii cu toate ca situatia este crancena sunt  echilibrati, si cred ca asta se obtine cu maximum de vointa.
Am apreciat ca am fost acceptata caci, stiu atitudinea arabilor fata de crestini si stiti si dvs. ca acolo unde le stau picioarele, acolo le va sta si capul.
Cand au aflat ca sunt crestina din Valahia(asa au gasit ei pe google) unii s-au retras si altii nu putini au continuat discutia cu mine, dar nimeni nu m-a jignit. De aceea sunt prevazatoare si discutiile le, duc cu multa curtoazie.
Pentru ca daca isi pierd rabdarea cu mine imi spun ca, sunt evreica si gata, pauza.
Daca asi fi sigura ca voi putea fi in conditie fizica buna, ar fi interesant sa pun cap la cap toate informatiile direct de la sursa si ar fi cu adevarat ceva de exceptie, respirand prospetime.
M-a deranjat reportajul de la tv. in care se vorbea de violuri facute de liderii ISIS.
 Ma gandeam, uite cum tinerii mor si altii isi fac de cap si mai sunt si adulati.
Nu mai pomenesc nimic caci, nu sunt nebagata in seama si nu inteleg de ce si cei implicati cu inteleg.
Manipularea maselor prin religie este o reteta care se aplica si la noi de mii de ani, boala de care nu ne-am vindecat nici acum, ba din contra si nici nu este o luminita la capatul tunelului. Dar macar nu decapitam pe nimeni.

joi, 15 octombrie 2015

Partea 1

O întrebare: de unde ești, și ești musulman?
te place mereu lucrurile mele, dar nu știu cine ești
Afișează textul original
Odorica Ion
02:44


Sunt din Romania si nu sunt musulman. DaR IMI PLACE SA TE URMARESC. ASTA DACA ITI PLACE ADEVARUL. NOAPTE BUNA:) ODORICA
+ Odorica Ion Atunci ești creștin, bine, vă sunt întotdeauna binevenite, faci ce vrei.
PS: Data viitoare ai pus comentarii în limba engleză pentru că nimeni nu unul dintre fratii anderstand vă limba neather îmi ..
Dar te anderstand araba ??
Multumesc.
Află mai multe  ·  Afișează textul original
Odorica Ion
20:11


Nu este translate????
Pentru mine este grea araba, dar sa invat acm este prea tarziu. Limba mea este romana:):):)
+ Odorica Ion Ah bine, atunci ești întotdeauna binevenit, nu folow doar eu, de asemenea, urmați prietenii mei, astfel încât să puteți citi, știu și aflați mai multe despre statul islamic și islam și a djihadists.
Afișează textul original
Odorica Ion
20:16


Ma bucur ca nu m-ai respins. Pentru mine este totul nou si fermecator. O seara minunata iti doresc:):):) Odorica
+ Odorica Ion Mulțumesc, noi nu suntem ca ce se spune despre noi în Media.
Dacă nu mă ataca nu te va ataca. aceasta este ceea ce comanda religia mea să fac.
Suntem doar deffending pepole și relgion noastre.
și cu harul lui Dumnezeu am devenit mai puternic.
About these ads
Occasionally, some of your visitors may see an advertisement here.

Pofta buna !

2015

Pofta buna !

 
Rullo di tamburi...... qui si svelano i segreti di mesi di meditazione!!!! ^_^
Il #contest #unMondodibenEssere ha, finalmente, i suoi vincenti. Pronti a scoprirli? E a scoprire tante piccole sorprese?

Tutto quello che si è riassunto in una meravigliosa #cenadegustazione presso l ristorante #IlMoro di #Monza, lo trovate qui....

http:/

.....


ViataViata merge inainte


Conducerea ISIS pretinde donatii de la familiile care nu au baieti pe front.
In al doilea rand anunta ca femeile olandeze care au luptat  alaturi de ei, s-au intors din Olanda unde AU FOST SA NASCA.
S-au intors din nou pe front pentru a mai pune de un carliontat sau o carliontata.:)))
Pozele erau bruiate de aceea nu le-am pus.
Eu am luat de bune lectiile pe care le dadeau barbati maturi pentru tineri, lectiile de abstinenta:)))
Un realizator  de emisiuni efervescente radea de faptul ca ISIS are purtator de cuvant, dar nu este nimic de ras pentru ca eu am citit pe diagonala o alocutiune despre "STATUL DE DREPT", si mi s-a parut ca este copy-paste dupa Matrafoxat.

Pofta buna !

 
Calmar umplute, Marea Mediterană, reteta simpla si delicioasa. Sper să vă place și noapte bună !!! ;) :) Http://cuinaamblamestressa.blogspot.com.es/2015/10/calamares-rellenos.html
Hola amigos, hoy traigo una de mis recetas favoritas de calamares, aunque me gustan preparados de mil maneras, casi tantas como existen. Esta es una receta tradicional de
mi casa, y que siempre es un éxito, pero en esta ocasi...

Despre sarut

Despre sărut suntem tentați să credem că ar fi un gest vechi de când e lumea. Cu toate acestea, cele mai vechi informații legate de acest mod de interacțiune umană au fost găsite abia în scrierile vedice din India (din jurul anului 1500 î.e.n.). Tot în India, un mileniu mai târziu, sărutul este menționat în Mahabharata” ca fiindun semn al afecţiunii dintre oameni.

Brâncuși - "Sărutul"
Obiceiul de a-ți săruta iubita, membrii familiei sau prietenii a devenit comun probabil abia în antichitate. Grecii foloseau - pentru a numi sărutul - cuvintele “philein” sau “kunein”, dar ele nu se refereau sărutul pasional. Philein desemna sărutul oferit de conducătorii militari altor bărbaţi și erau o formă de recompensă pentru bravura militară. Kunein era considerat un mod de exprimare a respectului. Se pare că sărutul ca semn al dragostei este definit pentru prima dată de romani: “Romanii, totdeauna ordonați, îl clasificau în trei categorii: “basium", schimbat între rude și prieteni; “osculum" prilejuit numai între frați și cunoscuți și, în sfârsit, “suavium", sărutul clasic al îndrăgostiților.”

Sărutul putea avea de asemenea în acele vremuri și o valoare ritualică: “multe noroade din antichitate îi sărutau pe morți ca să le aspire sufletul ce-și lua sborul”.

Primele interdicții ale sărutului aparțin și ele antichității: “în antica Romă, Tiberiu interzicea cu strășnicie “osculum cotidianum” (sărutul zilnic), întrucât de la el se propagau multe infirmități, iar Cato își oprea femeile să se sărute de față cu copiii.”

Sărutul mâinii este un obicei des întâlnit în antichitate: “În Iliada, Priam sărută mâinile lui Achille implorându-l să-i restituie cadavrul lui Hector. De asemenea  romanii vechi dădeau inferiorilor să le sărute mâna.”

Primii creștini “au ocolit sărutul, deoarece prin el trădase luda pe Mântuitor”. Cu toate acestea, în anii de început ai creștinismului, se încetățenește obiceiul ca tinerii căsătoriți să se sărute la sfârșitul oficierii ceremoniei religioase de cununie, întărind în acest fel legământul pe care și-l fac unul altuia în fața lui Dumnezeu.  Ceva mai târziu “apostolul Pavel întemeie uzul sărutului păcii cu care frații călugări se salutau în sihăstriile lor, de-alungul lumii.”

Gestul sărutului și semnificația erau diferite în funcție de țară:

Un sărut între eschimoși
“ Multe popoare sărută cu... nasul. Eschimoșii și pământenii din Țara de Foc - ca să dăm numai un exemplu - sărută frecându-și nasul unul de altul. Acest fel de sărutare, poate din cauza originei lui, a fost botezat “sărutul malaez". Chinezii își ating obrajii rând pe rând, mirosindu-se între ei. Chiar “Citongii" din India, când vorbesc despre sărutare, zic “a mirosi" și, ca să ceară un sărut, îndrăgostiții cer “un mirositor."Rușii din vremea Imperiului țarist obișnuiau să se sărute în ziua de Paști, oriunde s'ar fi întâlnit, schimbând urările rituale “Christos woskresi" (Christos a înviat!), “Voistino woskresi" (Adevărat a înviat!). Obiceiul acesta mai dăinuește încă și astăzi la multe popoare, mai cu deosebire la anglo-saxoni, ca sărutul sub vâsc, în seara Sfântului Silvestru. Olandezii și englezii socotesc imoral sărutul între bărbați. În evul mediu apare și “sărutul franțuzesc”, care se dădea numai pe obraji.

Sărutul a avut și o valoare legală în Statele libere ale Americei de Nord, în tribunalele cărora era destul să se sărute Biblia, spre a da o formă solemnă și absolută unui jurământ.”

Sărutul franțuzesc  care...
 lasă urme pe obraz
În unele state europene precum Marea Britanie sau Germania, gestul sărutului pe obraz se practica atât între femei cât și între acestea și bărbați, dacă aceștia se cunoșteau bine între ei sau dacă erau din aceiași familie. Importanța sărutului de despărțire era atât de mare în Anglia încât femeile, atunci când bărbații lor plecau pentru mai mult timp pe mare, îi sărutau atât pe soți cât și pe însoțitorii acestora. Tot în Anglia însă, era considerat un sacrilegiu ca bărbații să se sărute între ei pe obraz.

Epoca interbelică – datorită apariției cinematografului – a fost perioada în care sărutul a fost ridicat la rang de artă:


Un sărut...
cinematografic
“ Odată cu apariția cinematografului, sărutul a suferit o evoluție însemnată. El a fost măsurat cu metrul (notă: de peliculă) și minutul și fiecare star sau divă a ținut să se lanseze și să-și breveteze sărutul printr'un fel cât mai characteristic și personal. Astfel, au ieșitsăruturile de femei fatale, pe vremea Polei Negri și a Tedei Bara; de seducătoare, tip Marlene Dietrich și Greta Garbo, precum și o mulțime de alte “wamp", începând cu Joan Crawford, Clara Bow și sfârșind cu întreg convoiul colegelor lor. Cam în aceeiași măsură s'a urcat și gama săruturilor bărbătești, de la Valentino, la Gilbert, Menjou etc. etc.Japonezi - dragoste exprimată
 doar prin tandrețea privirilor
Dar și în câmpul acesta se desfășoară o mare contraofensivă. Întâi, japonezii care neavând sărutul printre instituțiile și limbajul lor, au pretins ca filmele trimise în Japonia să fie lipsite de acel act neînțeles lumii lor. În urmă, au intervenit legile morale și cenzurile, care au disciplinat sărutul într’un hotar matematic de atâtea minute și atâția metri. Dar și în acele câteva minute și câțiva metri sărutul îngăduit trebuie să fie supus strășniciei unor anumite reguli.”

Tot în perioada interbelică însă:

Nu mă sărutați !"
“ Un bacteriolog american a pornit oluptă aprigă împotriva sărutului, definindu-l ca un microb aducător al nu știu câtor boale și alte nenorociri ce se abat asupra seminției omenești. Dar și această descoperire păcătuiește prin prea puțină originalitate. Principiul higienic al interzicerii sărutului s'a răspândit în lume mai ales pentru apărarea copiilor de posibilitatea infecțiunilor. Chiar astăzi copiii americani, pe stradă, acasă și oriunde, umblă cu o pestelcuță la gât pe care sunt brodate vorbele “Nu mă sărutați !".

Ultimul, în sfârșit, a apărut sărutul radiofonic. Numai că de aici s'a iscat un mare neajuns. Cum sărutul natural pare să nu fie destul de radiogenic, interesații au trebuit să caute un surogat, care să dea ascultătorului de departe impresiunea sărutului autentic. Și l-au găsit frecând o bucată de plută de geamul unei oglinzi. Nu e profanare?...

Epoca noastră a mai adăugat un capitol la această lungă listă a tipurilor de sărut (romantic, amical, ritualic, de vasalitate, de respect, radiofonic...) sărutul virtual. Acesta este un sărut la distanța, simulat prin trimiterea de emoticoane în spațiul virtual sau prin scrisori pe ale căror pagini este imprimat conturul buzelor. Nu e și asta o profanare ? 


Sursa: articolul „Sărutul” – semnat “G.R.” – publicat în revistaRealitatea ilustrată” din 20 februarie 1935

deieri-deazi.blogspot.com