Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 5 septembrie 2015

Max

 
Important | Stiri Max 
Statul Islamic cresc ca un nebun (în creștere) din întreaga lume
Afișează textul original

Sofer

Şofer în România

Dragii mei, vă spun deschis,
Am făcut şi eu prostia
Să-mi doresc să am permis;
Sunt şofer în România.

Faţă de "peste hotare"
Noi avem nişte șosele
---Click pe poză---
Afişaţi mai puţine

...

Haha
Afișează textul original

Kirkuk

Stare de Kirkuk: Acum acum lupta venit
Show original text

Cu suzeta in gura si cutitul in mana


Goodn afternoon


Good afternoon, Odorica Saturday, September 05...


  •  Here's how Kurdish guerrilla forces are using dirty tricks against ISIS
    Business Insider
    The roles of underground operations, guerrilla, sabotage and classic special operations units are groups who act in frustration to opposing forces. In this case the bullet meets the bone in Syria as Kurdish Forces are successfully deploying unconventional warfare tactics against the Islamic State of Iraq and Syria (ISIS). Kurdish forces have developed and deployed covert guerrilla warfighters against ISIS. Through the employment of members from the Kurdish People’s Protection Units, (Male Guerrilla Wing) or YPG and the Women’s Protection Units, (Female Guerrilla Wing) the YPJ; structurally known as the armed wings of the Kurdish Democratic Union Party (PYD) and Kurdish National Council (KNC). Read More 
  • Pofta buna !

     
    Buongiorno!
    Oggi vi propongo la ricetta del pesce finto: una pietanza particolarmente gustosa e colorata, che vi farà diventare maestri dell'illusione!
    Provate a cucinarla anche voi: seguite con precisione le indicazioni, riportate nell'articolo, ma, come sempre, non dimenticate di aggiungere un pizzico di passione!
    Il pesce finto è un piatto fresco, gustoso e particolarmente scenografico: in questo articolo ne trovate la ricetta, descritta in ogni de
    ttaglio.

    Miss Romania 1932

    Nu, nu am de gând să vă spun o anecdotă. Dacă o să aveţi însă “puţintică răbdare”, veţi vedea că titlul nu este ales deloc întamplator. Pentru că între Monumentul Eroilor din Drobeta Turnu Severin şi Miss România 1932 există o legatură. Importantă. Dar să o luăm pe rând:

    Monumentul Eroilor din Drobeta Turnu Severin



    Monumentul Eroilor
    din Drobeta Turnu Severin 
    Dedicat eroilor români din Primul Război Mondial - Monumentul Eroilor din Drobeta Turnu Severin a fost construit în perioada 1930-1933. Monumentul este amplasat în Parcul Rozelor, a fost conceput de arhitectul State Balosin și executat de sculptorul Teodor Burcă şi de pietrarul severinean Carol Umberto. 
    Complexul monumental este compus din patru coloane de marmură. La partea lui superioară sunt aşezate două statui de bronz care reprezintă alegoria transmiterii torţei latinităţii de la legionarul roman către soldatul român. Deasupra colonadelor laterale sunt aşezaţi doi vulturi din bronz. Monumentul este completat de Statuia Victoriei, amplasată în faţa piedestalului principal şi include o criptă care adăposteşte oseminte ale eroilor mehedinţeni căzuti în Primul Război Mondial.

    Monumentul a fost inaugurat în 4 iunie 1932 – în anul sărbătoririi centenarului oraşului Turnu Severin – iar dezvelirea monumentului a fost făcută în 25 octombrie 1933 în prezenţa Regelui Carol al II-lea.


    Miss România 1932


    D-ra Liliana Delescu
    Miss România 1932
    În dimineaţa zilei de 17 ianuarie 1932 a fost aleasă noua Miss România: d-şoara Liliana Delescu. Cine era Liliana Delescu aflăm dintr-un interviu luat frumoasei oltence imediat după terminarea concursului de frumuseţe:

    “ - Ne-ar interesa să ştim câte ceva despre d-ta şi despre copilăria d-tale?
      - Mă numesc, cum ştiţi şi dv., Liliana Delescu, sunt studentă la drept şi litere în anul I şi locuiesc în Bucureşti, str. Vasile Lascar 117. Tatăl meu a fost agricultor în Oltenia şi descind dintr'o familie curat românească. Dacă vă interesează şi mai mult, v’aş putea spune că descind după mamă dln neamul Buzeştilor şi al Milcovenilor olteni. Este linia care vă poate asigura că sunt de esenţă pur românească, dacă ţineţi cu tot dinadinsul să-mi cunoaşteţi obârşia.

    M'am născut în Turnul Severin acum optsprezece ani. Clasele primare le-am făcut acolo. Liceul l’am făcut la Bucureşti, la Institutul Moţeanu. Bacalaureatul l’am dat aici şi l’am trecut cu distincţie. Acum urmez dreptul şi literele nu numai pentru a’mi face o cultură superioară dar şi pentru a îmbrăţişa o carieră. Acum am candidat la concurs şi am avut, după bacalaureat, a doua mare bucurie în viaţă...” (“Ilustraţiunea română” – 27 ianuarie 1932)


    Miss România şi Statuia Victoriei



    Statuia Victoriei
    Statuia Victoriei
    parte a Monumentului Eroilor
     din Drobeta Turnu Severin
    Vă spuneam că unul dintre elementele importante ale Monumentului Eroilor din Drobeta Turnu Severin este Statuia Victoriei. Statuia a fost creată de sculptorul Teodor Burcă iar modelul care l-a inspirat pentru realizarea acesteia a fost  frumoasa Miss România 1932 - d-ra Liliana Delescu.Să citim povestea acestei colaborări spusă chiar de frumoasa muză olteancă într-un articol apărut în  revista “Realitatea ilustrată” :

     Era către începutul primăverei cu primele zile de cer senin când am primit biletul cu scrisul mărunt necunoscut. Era de la maestrul-sculptor Burcă. Mi-am amintit că-l cunoscusem câteva luni înainte, cu prilejul unui concurs de frumuseţe.

    „Stimată Miss România 1932” — glăsuia biletul. Îndrăsnesc să vă adresez o mare rugăminte, din partea Comitetului oraşului Turnu-Severin, precum şi din parte-mi. E vorba de-a imortaliza „Victoria ”, pe cripta eroilor olteni şi întreaga Oltenie ar dori ca cea mai distinsă fiică a ei să întrupeze această statuie. Fiind vorba de-o dorinţă a oraşului Dvs. natal, precum şi de sentimentele Dvs. olteneşti, sper că nu veţi refuza, etc. etc.”

    Monumentul eroilor Turnu Severin

    Muza - Liliana Delescu
    faţă în faţă cu opera:
    Statuia Victoriei
    Şi cum maestrul mă atinsese la coarda simţitoare... căci, cititorule, e de ajuns ca unui Oltean să-i pomeneşti că e Oltean şi să apelezi la sentimentele lui olteneşti, ca să faci din el ce vrei, am răspuns din toată inima „da” — şi a doua zi, am început lucrul în atelierul sculptorului Burcă.

    Atelierul maestrului era o odae nu prea mare, dar luminoasă, mirosind a pământ ud şi a ulei. În mijlocul odăii, se afla o masă nedefinită uriaşă, înfăşurată într’un cearceaf alb, căreia nu-i puteam ghici nici scopul şi nici forma. În faţa acesteia, era ridicată o podişcă de scânduri.
    În fundul atelierului, pe etajere frumos orânduite, zeci de statuete înfăţişând fecioare graţioase, plutind în ritm de dans, sau monştrii convulsionaţi a căror expresie de groază te urmăreşte, te obsedează parcă.Maestrul e vesel; iar îmbrăcămintea-i continuă imaginea pe care ne-o facem despre artiştii din romane. Nu-i lipseşte nici halatul alb, nici bereţica neagră şi nici pipa spânzurată leneş de colţul stâng al gurei.

    -      O bomboană?
    -      Mulţumesc.
    -      O ţigare?
    -      Nu, mulţumesc.
    -      Începem lucru?
    -      Desigur.
    -      Atunci vrei să te sui colo sus pe podişcă şi să stai pe scăunaşul acela?
    -      Dar nu se dăramă cu mine, maestre?
    -      Fără grije.

    Miss Romania 1932
    Olteanca Liliana Delescu
    Miss România 1932
    Mi-am luat inima în dinţi şi m'am suit. Maestrul îşi aprinse pipa, apoi trase încet cearceaful ce acoperea obiectul care de la’nceput îmi atrăsese atenţia. În faţa ochilor mei uimiţi, mi se arătă o bucată uriaşă de argilă în care era schiţată forma unui trup omenesc. În locul capului însă, era o îngrămădire diformă de lut.

    -      Statuia, îmi spune maestrul surâzând.
    -      Statuia?! - întreb mirată.
    -      Abia am început-o.

    Şi calm, maestrul apucă într'o mână o daltă, într’alta o bucată de argilă proaspătă şi începu încet, încet, să taie colo, să adauge dincolo. Chipul maestrului se luminează; iară pământul se mişcă, se frământă şi cu fiecare frământare prinde să trăiască. Au trecut două ceasuri, ca două clipe.

    -      Pe mâine dar...

    Şi astfel... zi cu zi... doi oameni, modelul şi artistul dădeau pământului neînsufleţit, chip şi expresie şi după două luni de muncă, statuia Victoriei se înălţa falnică în atelierul maestrului Burcă. Eu dădusem înfăţişarea, după chipul şi asemănarea mea; iar maestrul expresie, mişcare, avânt, din scânteia talentului său.

    El era fericit pentru creaţia sa.
    Miss Romania 1932
    Profilul unei Miss
    Profilul unei statui
    Eu eram mândră, zicându-mi că femeea aceea frumoasă de pe soclu eram eu şi că trăsăturile chipului meu vor trăi în veci de acum înainte.
    Eram mândră, aşa cum probabil, trebuie să fie o stea de cinematograf văzându-se pe ecran, în primul ei film reuşit. Îmi iubeam statuia.

    Zilele treceau; acum statuia Victoriei strălucea trufaşe în bronz şi aşa ne-am despărţit, eu plecând în drumul meu, ea urmâdu-şi calea ei; dar dat ne-a fost să ne întâlnim iară. În frumosul parc al Severinului, deasupra criptei eroilor olteni, ne-am revăzut. Trupul puţin plecat, parcă e gata să pornească „înainte"; mai energic întinsă, porunceşte „pe aici nu se trece”; fruntea gânditoare, sprâncenele încruntate; dar de sub umbra genelor doi ochi privesc atât de blând, cu atâta milă, de parcă sufletele morţilor din cripta de dedesubt s’ar oglindi în ei. Te-aştepţi ca din adâncul lor să ţâşnească o lacrimă de milă, care să se prelingă uşor pe obrazu-i chinuit...

    Ea... nu mai eram eu... era Victoria... şi îngenunchind, pios, i-am sărutat piciorul.


    Sursa: articolul “Statuia Victoriei la Turnu Severin” – semnatLiliana Delescu Stanimir – publicat în “Realitatea ilustrată” – numărul din 9 noiembrie 1933 – răsfoită în biblioteca digital a B.C.U. “Lucian Blaga” Cluj Napoca



    Fotografii ale Lilianei Delescu din colecția d-nei Ioana Popescu (nepoata frumoasei Miss România 1932) căreia îi mulțumesc mult pentru amabilitatea de a ni le pune la dispoziție:




     





    deieri-deazi.blogspot.com

    Gaza HAMAS Serbarea de sfarsit de an scolar 2015


    Acum 3 ore


     
    3 vehicule blindate și 8 Hmrat forța, care a luptat o luptă cu milițieni Hzbilah și Khosrow
    Deci, ceea ce în cazul în care leii de venit de stat islamic
    Afișează textul original

    ...Fara cuvinte...


    Cere gratierea

    O mamă din Cairo Egipt gajate califul Abu Bakr al-Baghdadi și a cerut Califul a elibera fiul său. În prezent, mama cel mai mare copil a fost în închisoare în Cairo și așteaptă pedeapsa cu moartea. Starea ei în închisoare este foarte îngrijorătoare. Adesea supuse la abuzuri și umilințe, și ar trebui să fie vizitat doar în termen de 2 minute 

    Descărcați 
    https://www.youtube.com/watch?v=M6lusBB991U&feature=youtu.be
    Show less  ·  Show original text

    vineri, 4 septembrie 2015

    Mambo italiano


    .....


    Fara protectia consumatorului


    Produse de patiserie vietnameza

     
    Pachetul DELICIOUS produse de patiserie LEAF 
    Se poate spune de bucătăria vietnameză nu este doar bogat, dar incredibil de unic. Din cele mai vechi timpuri, vietnamezii au profitat de frunze de banane, frunze de nucă de cocos pentru alimente de materiale de ambalaj bine interiorul frunzelor si gatiti-le. Este mare, deoarece transforma nu numai acele materiale în plăcintă discret complet, sigur, dar acestea au fost marinat miros foarte special din frunze de banane, frunze de nucă de cocos în timp ce de gătit. Pentru această zi, retete frumos împachetate în frunze încă să fie păstrate și promovate ca o cultură bucătărie unică de neuitat Vietnam. 
    Aceasta reteta traditionala tort vietnameză, dar cu un simplu, dar devastatoare destul de puternică. 
    1. Banh chung, Banh tet 
    Nici o persoană care Vietnam nu știe acest tort celebru este foarte rară și cei mai mulți oameni nu le place. Ieși din basme, sunt elemente care transporta împăratul, tort de orez Tet esență pătrunde pământul și sufletul Vietnam. 
    Dacă adult sau copil, în fiecare primăvară de Anul Nou, în plus față de distracție reuniune de familie și bun venit unui nou an cu multe lucruri pe care oamenii norocoși, vietnamez sunt foarte așteptate clipă lasă straturi deschise de Banh Chung, Banh Tet, atunci aroma de orez lipicios fiert amestecat cu frunze de banane mirosul se înconjurat. Orez tort tet presarata cu sos delicios, servit cu ceapa, muraturi ei știu cât de mult aspectul Festival. 
    2. Tort nam 
    Nu știu încă, oamenii din Vietnam, indiferent de ceea ce o regiune au avut o pasiune pentru prăjituri subțiri împachetate în banane frunze cu nume ciudate: Banh nam. Banh nam roz pal punct Stamen creveți, suprafață dreptunghiulară, felii bar bar, însoțită de creveți la grătar, devine o bucătărie unică, un amestec de alimente la prețuri accesibile și noblețe. În Hue, Banh nam face, de asemenea fasole vegetariene, verde doar, pentru a cincisprezecea zi a calendarului lunar. 
    3. Torturi la 
    În memoria de multe prăjituri vietnamezi, mici ca un cadou care toți copiii așteptat cu nerăbdare pentru fiecare mama alimentar despre. Pâine din făină fasole verde pic lipicios și sub formă de pudră cu metoda aburit, tort este prajit copt înainte de pachetul atent cu frunze sau frunze de banane cânepă mătase. 
    Triunghiuri Pie mici se potrivesc în palma, în timp ce straturile deschise frunze si musca foarte repede în clasa Dai Dai masă caldă, mirosul de carne de delicios pentru a ecstasy se amestecă cu mirosul de praf de este o experiență din copilărie dar mulți oameni sunt în căutarea pentru. 
    4. Tort de nucă de cocos frunze 
    Go West, veți vedea vânzători cu siruri de caractere alungite de tort galben. Aceasta este de nucă de cocos frunze tort - dragă a regiunii sud-vest. 
    Dar de nucă de cocos frunze de prăjituri mici sunt delicioase, dar să facă acest lucru nu este deloc simplu. Rice a fi un fel de plastic lipicios, margele poate, durdulie, aduce spălat, înmuiate peste noapte pentru a impermeabil. Fasole verde sunt înmuiate pentru peeling, preferințele de curățare. Nucă de cocos uscat, nu prea vechi pentru a fi fragmentat ia orez, stoarce sucul îngroșa lucruri, aroma aromatic, și se amestecă cu zi orez lipicios, insula scurt pentru a acoperi. Există, probabil, o parte nucă de cocos tocat marunt, fasole verde mixte, se adaugă sare sau pur și simplu marinat rutier banane. 
    Cand mananci, vei simți gustul un puternic, grăsime de cocos, gust lipicios de plastic, Bui de fasole, combinate cu fiecare persoană, crearea de feluri de mâncare de neuitat. 
    5. Tort plictisitor 
    Este un cadou rural nord bold, muguri blând intră în inima lui dragoste bucătăria simplă de subtila ei încă. Prăjituri de orez crocant de făină atât de plictisitoare, nu tare sau moale ca chifle. Umpluturi nu sunt cat de mult, dar încă punctată cu blândețe. Mai ales aroma liniei intră fiecare tort, a pus pe o pulbere de culoare albastru mat extrem de atractiv. 
    Musca fiecare felie, se poate simti aroma de carne și ciuperci a fost de fapt radiază în afara lumina a fost praf crocante, care combină farmecul liniei speciale. 
    Budincă de tapioca 6. 
    In bucataria Vietnam, una dintre tort învelite în folie de menționat cel mai renumit este tapioca budinca Hue - "rădăcinile" de diferite tipuri de budincă de tapioca. Budincă de tapioca Hue în 2 tipuri: tapioca pudding înfășurat în frunze de banane și fierte tavan budincă de tapioca. Fiecare tip are propria procesare sofisticat pentru a crea aroma unica a numai Crave crevete crocante și Chewy lui gustoase, doar mirosul. 
    7. tort conjugal 
    Spre deosebire de turte de pachete folie de Vietnam, prăjituri nu conjugal obține mirosul frunzelor împachetate în jurul ei. Cu toate acestea, nu atât de săracă tort conjugal speciale sau delicios. Tort conjugal peste sute de ani, a efectuat în liniște datoria sacră: un martor la iubirea veșnică a cuplului. 
    Gust dulce de fasole verde, aroma de grapefruit pasionat, floarea făinii crocanta greu, strâns, grăsimea în nucă de cocos este caracteristic tort in casatorie. Cu forma sa rectangulară, The conjugal adică prăjituri rotunde pătrați, simbolizând plinătatea - sute de ani de fericire a cuplului, de multe ori folosite la o nunta formala. 
    8. Tort ú 
    Ú tort, de asemenea, cunoscut sub numele de placinta de marketing de stat, un tort de strămoșii vietnamezi utilizate până în prezent găluște Festival. Învelite în frunze de banane sau frunze linie, plăcintă este un fel de mâncare popular ú cu ingrediente, cum ar fi lipicios, arahide, ciuperci negre, fasole verde, mezeluri, ouă de rață sărate, carnea grasa, creveți uscat. Asemănător mic tort, tort este un tort și Peek în frunze indispensabil din Vietnam. 
    Astăzi, în loc de coacere carne U, oamenii prefera copt fasole ú sens, deoarece frugal, lumina inima și ușor să mănânce ... 
    st ..
    Afişaţi mai puţine  ·  Afișează textul original

    Prietenele....

     
    Kuma 🐻 A fost Felicitări născut noroc Festivalul de lucru bun ❤ 

    Toată lumea și care au sprijin, vă mulțumesc ☺ 


    Ursul de exprimare, mă întreb sunat în piept. . 
    Avem ziua de nastere distracție prezenta 🙋🎶
    Afișează textul original