Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 20 iunie 2015

....


Grecia

Grecia asteapta sa afle daca intra sau nu in faliment. Cum au compromis pensionarii negocierile cu FMI si Germania


....


:):):)


????

 
 
Recevez toutes les Alertes Info de France 24 en temps réel sur Facebook et Twitter : @UrgentF24

Pofta buna !

Coban kavurma, reteta turceasca, foarte rapida si gustoasa!

Ucraina


:)))

o fotografie nouă.
6 ore · 

Teatrul de revista

Primii paşi ai teatrului de revista din România

     

Unul dintre genurile teatrale cele mai gustate iubitorii scenei este teatrul de revistă.  Un gen care în România are o istorie de aproape 150 de ani. Voi încerca în cele ce urmează să creionez un scurt istoric al anilor de început ai teatrului de revistă din România.APELE DE LA VĂCĂREŞTI


Primii paşi ai revistei...
Actul de naştere al teatrului de revistă din România este legat de numele lui Matei Milo – cel care este considerat părintele teatrului românesc  - autorul textului primei  “comedii-vodevil”  - “Apele de la Văcăreşti” - jucate pe scenele din România . Muzica revistei a fost compusă de la fel de celebrul Alexandru Flechtenmacher (compozitorul muzicii pentru “Hora Unirii”).


 Pe la 1873 (notă: premiera a avut loc în 19 noiembie 1872) , în salaTeatrului Bossel, care se afla peste drum de Palatul Telefoanelor, s’a jucat întâia revistă teatrală “Apele de la Văcăreşti” , scrisă de marele actor care a fost Matei Millo.  Lucru nemaipomenit până tunci, revista aceasta s’a jucat de 35 de ori la rând, salvând astfel starea financiară  a marelui actor, stare precară în vremea aceea.

De unde titlul curios de “Apele de la Văcăreşti” ? Un inginer, numit Berton, a dat alarma precum că a descoperit el, peste drum de uzinele Lemaitre,nişte izvoare cu ape feruginoase făcătoare de minuni. S’au găsit şi doctori care să ţină hangul  inginerului, ba s’au apucat, mă rog, să şi numeroteze isvoarele. Bucureştenii care voiau şi ei un “Baden bei Wien”, s’au declarat mulţumiţi de invenţia inginerului şi au dat năvală să bea apele feruginoase ale lui Berton. Întâmplarea aceasta a dat mult de lucru cronicei scandaloase a timpului. “ (1)

Personajul  “comediei-vodevil” scrise de Matei Millo este un tânăr romantic şi familist, Vrânceanu pe numele său. Tânăra lui soţie Sofica, “fire zburdalnică”, îşi   părăseşte căminul conjugal pentru un tânăr donjuan, Mustăcică.  În pelegrinările lor pe la noile izvoare bucureştene, Sofica şi Mustăcică sunt însoţiţi de mătuşa Zambila, care se trateaza şi ea la “isvorul nr.3” din Văcăreşti  cu “ape de întinerire”:

Ah! Ce ape minunate
Apele din Văcăreşti
Lecuiesc multe păcate
Şi ne-ajunsuri căsniceşti !

Hai! Hai! La Văcăreşti
Sufletul să’ţi răcoreşti
Şi la ochişori drăceşti
Inimioara să-ţi pârleşti !”

Matei Millo
Matei Millo – interpretul rolului principal dar şi al unor roluri secundare – se pare că a creat personaje amuzante şi pline de vervă. Iar apropourile la păcatele lumii politice a vremii au fost rămas memorabile. Într-una din scene, jucând rolul unui vânzător de ziare ( “Patria”, “Poporul” şi “Românul”) – scapă câteva dintre ele pe jos. Ridicându-le, marele actor  declamă “cu amărăciune şi revoltă”:

Priviţi, << Patria >> sfâşiată, << Poporul >> călcat în picioare . Şi << Românul >> dat prin noroi… Ah domnilor, nu vă jucaţi cu focul că vă veţi frige rău…”.

La fe de caustică – şi actuală încă – este replica “cavalerului Capitalberg”, un întreprizător german venit să facă afaceri în România:

Toate partidele la dvs. se fac unul pe altul hoţ, pungaş, gheşeftar, trădător. O partidă spune că cealaltă vinde ţara. Cealaltă strigă că altă partidă trădează patria. Atunci noi străinii credem toate partidele şi venim cu bani ca să cumpărăm marfa dvs. şi… pe dvs. cu totul !”.

Succesul spectacolului a fost atât de mare încât a fost jucat la teatrul Bossel întreaga stagiune – fapt neobişnuit pentru acele vremuri - şi a fost prezentat mai apoi cu succes în faţa unor săli care “gemeau de lume” din Piteşti, Slatina, Craiova, Buzău, Focşani, Roman şi Botoşani. (2)
CER CUVÂNTUL


"Teatrul cel Mare"
Urmare marelui succes de public al spectacolului “Apele de la Văcăreşti”, în stagiunea imediat următoare (1874-1875)revista debutează şi pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti (“Teatrul cel Mare” – cum era numit pe atunci).  Premiera spectacolului  “Cer cuvântul “ sau “Ambiţul coanei Frosa” - revista în 7 tablouri -  a avut loc în 21 ianuarie 1875. Textele cupletelor  au fost semnate de Petre Grădişteanu,  Nicolae Tincu, Mihail Zamfirescu, Ciru Economu şi Al. Lara iar muzica a fost compusă de Eduard Wachmann. Din distribuţie făceau parte dinnou nume mari ale teatrului românesc precum Matei Millo, Frosa Sarandy, Aristizza Romanescu, Grigore Manolescu, Eufrosina Popescu sau Irina Poenaru.

Desi spectacolul a scandalizat pe cei care nu considerau genul demn de scena Teatrului Naţional, revista s-a jucat cu succes întreaga stagiune  iar bucureştenii  au fredonat multă vreme cupletele acesteia. Textele cupletelor revistei  “Cer cuvântul” sau “Ambiţul coanei Frosa” satirizau atât moravurile societăţii aristocratice a vremii, cât şi guvernul conservator condus de Lascăr Catargiu. Coana Frosa nu era altcineva decât…  Eufrosina  Catargiu, soţia primului ministru de atunci.

Într-un dintre scenele de succes ale revistei, actriţa Aristizza Romanescu  - care reprezenta Cişmigiul – satirizează obiceiul “lumei bune” din vremea aceea de a se plimba cu barca pe lacul din centrul Bucureştilor, în mijlocul scandalului infernal făcut de broaştele care îl populau din belşug:

Ce petrecere frumoasă
E în Cişmigiu pe lac,
Barca mică şi voioasă
Te conduce după plac.
Oac, oac, oac
Tiri-tiri-tam!

Ici şi colo câte-un peşte
De amor ne tot vorbeşte,
Iar brotacii toţi în cor
Declar broaştelor amor…
Oac, oac, oac
Tiri-tiri-tam!”

Cu referire la primul ministru Lascăr Catargiu s’a cântat acest cuplet:

“Lascăr e Rege
Frosa regină
Şi toţi lingăii
Au guşa plină.
Ne era nevoie numai decât
Fostul guvern să’l dăm în gât.”

Într-un alt tablou, Grigore Manolescu îl ironiza - imitându-l - pe marele actor de melodramă Mihail Pascaly:

Era copila mea,
Pila mea!
Erau copii mei,
Piii mei…
Piii mei !”

Aristizza Romanescu
Scena care stârnea însă cel mai mare haz era aceea astatuii lui Mihai Viteazul, care aştepta de mult timp să fie inaugurată.  “În mijlocul scenei, învelită în pânză, trona statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul - din faţa Universităţii – opera sculptorului francez Carrier-Belleuse. Statuia fiind gata de multă vreme, lumea aştepta nu nerăbdare ziua inaugurării, fixate de mai multe ori şi amânată de teama unor manifestaţii studenţeşti. În public circulau diverse versiuni, unele puse pe seama proastei execuţii a statuii, altele pe seama opoziţiei guvernului Austro-Ungar, care l-ar fi influenţat pe Prinţul Carol să amâne solemnitatea dezvelirii statuii. Ezitările guvernanţilor au indispus opinia publică şi întregul tineret studenţesc considera această atitudine lipsă de patriotism, ceea ce şi era în realitate. În tabloul revistei, Mihai Viteazul scotea din când în când capul de după pânza de sac, ca să mai răsufle, în timp ce comperii făceau aluzii satirice privind mobilul acestei întârzieri.” (2)


Cu acest al doilea spectacol, revista ajunsese deja aproape de maturitate. Au urmat spectacolele  “Ai cuvântul”  şi “Nu aveţi cuvântul”  pe scena de la Bossel,  “Nazat” a lui Iacob Negruzzi şi Max Rosetti pe scena Teatrului Dacia. Revista devenise deja un gen consacrat şi marii cupletişti români au început să devină vedetele grădinilor bucureştene.


Surse:

(1)        – articolul „Când s’au dat primele reprezentaţii de revistă în Bucureşti” – semnat Ioan Massoff – publicat în revistaRealitatea ilustrată” – numărul din 11 iulie 1939

Pofta buna !

 
budinca aceasta e perfecta in orice anotimp, dar vara este cea mai buna! Foarte mult apreciata de mamici si pitici, una dintre cele mai simple si la indemana pentru o masa delicioasa
>>Click pe poza pentru reteta!
http://www.retetelemeledragi.com/2014/10/budinca-de-conopida-cu-ardei-copt.html/
Reteta vegetariana, foarte simpla, la indemana si dietetica

:)


Doamne, daca-mi esti prieten


Doamne, dacă-mi eşti prieten,
cum te lauzi la toţi sfinţii,
dă-i în scris poruncă morţii
să-mi ia calul, nu părinţii!

Doamne, dacă-mi eşti prieten,
n-asculta de toţi zurlii,
dă-i în scris poruncă morţii 
să-mi ia calul, nu copiii!

Doamne, dacă-mi eşti prieten,
nu-mi mai otrăvi ursita,
dă-i în scris poruncă morţii
să-mi ia calul, nu iubita!

Doamne, dacă-mi eşti prieten,
cum zic unii-n gura mare,
moaie-Ţi tocul în cerneală
şi-nainte de culcare,

dă-i în scris poruncă morţii:
Când şi-o ascuţi pumnalul
să-l înfigă-n mine, Doamne,
şi să-mi lase-n viaţă calul!

Cuptor pentru paine in Gaza alimentat cu combustibil din plastic

"Sper totuși că comunitatea internațională va începe abordarea nevoilor noastre înainte Gaza prăbușește complet", a declarat MEE. 

- Vezi mai mult at: http://www.middleeasteye.net/in-depth/features/gaza-s-siege-encourages-locals-innovate-2052768616#.dpuf
Afişaţi mai puţine  ·  Afișează textul original
As Gazans face increasingly difficult challenges since the summer's 51-day war, locals look for new ways to meet their need

....


Dubla masura


Pofta buna !

ATENȚIE! Și "Se interzice citirea aceasta reteta # tin dieta si diabetici !!!
Un week-end bun să aveți!
http://bit.ly/cheesecake-philadelphia-panna
Vi basteranno pochi minuti per preparare questa ricetta e realizzare una squisita cheesecake philadelphia e panna e la marmellata di fichi e fragole.

.....


20 iunie - Ziua internationala a refugiatilor
...


Vers de dragoste


LOCUIESTE IN RESPIRATIA MEA un vers de dragoste catre iubitul luptator, scris de acesta tanara

Imagini

Cu ingaduinta dvs. am sa posrtez mai multe fotogerafii de pe saiturile lumii arabe. MI-AR PAREA  RAU CA MACAR O MICA PARTE DIN MIILE DE IMAGINI SA NU LE VEDETI SI DVS.

Rezistenta


Din ce vad eu acum in Orientul Mijlociu este o cacialma. Americanii au intaratat si inarmat, fortele divergente si acum  nu mai au ce face. Acest experiment odios a trasformat regiunea in abator. Nu stiu sa fi existat  poate doar in Razboiul de 100 de ani astfel de manifestari sinucigase. Nimic nu se intelege oricat ai vrea sa sintetizezi evenimentele. Mereu apar miscari noi derivand din cele vechi, si totul intra intr-o ceata densa din care nu exista iesire.
Aceasta situatie de acolo, ma duce cu gandul la noi la situatia cu Ucraina. imi este teama sa nu se aiba in planul celor cu creierul incins si destabilizarea linistii fragile aici in zona, acum venind manusa pe dezinteresul criminal al celor alesi de noi, preocupati de maruntisuri, care nu au nici o importanta in viitorul imediat al nostru.
Nu vreau sa fim masa de manevra dar, dupa cum  vad ca sta treaba cu genunchiul,  cu vacanta, cu pitipoancele si arestarile care nu se mai termina, nefinalizandu-se nimic si nici recuperarea prejudiciilor nu sta prea pe roze, suntem in hibernare cu toate ca este vara in toi.
Ma gandeam sa pun videoclipuri si fotogratii cu articolele de pe toate fronturile deschise dar, din Ucraina  arzand mocnit, insa sunt asa de multe, sute, mii zilnic si nu stiu ce sa aleg pentru a nu va plictisi. Lupte sunt  si cate 5 zilnic, cu castiguri de o parte sau alta  rezultatul fiind schimbator si deseori mincinos. Este o scoala a spionajului mondial pusa in aplicare pe pielea saracilor nefericiti care nu se pot opune, chiar daca in marea lor majoritate inteleg ce se intampla.

:)vineri, 19 iunie 2015

E tare dragalas....


E tare dragales tinerelul acesta, ia sa inchid si eu putin ochii...


Angela Merkel si Alexis Tsipras
Angela Merkel si Alexis Tsipras
Guvernul grec a anunțat vineri dimineață că lucrează la un "succes" al summit-ului european extraordinar de luni de la Bruxelles, după eșecul de joi al Eurogrupului întrunit la Luxemburg.

DEZVALUIRI

 
Un agent ex-CIA dezvaluie la televiziunea națională că islamul radical nu a existat, și că al-Qaeda este o invenție totală, care vizează sperie maselor în merge la război. - Vezi mai mult at:http://yournewswire.com/cia-agent-exposes-how-al-qaeda-is-a-fabrication-video/#sthash.7i4YJNzf.dpuf
Afişaţi mai puţine  ·  Afișează textul original
An ex-CIA agent reveals on national television that radical Islam has never existed, and that Al-qaeda is a total fabrication, aimed at scaring the masses into going to war. Author Michael Scheuer used to head the CIA department’s ‘Bin Laden unit’ and worked with the agency for 20... #alqaeda

Pofta buna !

 
Creative Food Arts

...cruzime...


Tsipras

Grecia


Foto Tsipras

Grecia SE DISTANŢEAZĂ de UE şi semnează acorduri cu Rusia

Rusia şi Grecia au semnat un memorandum de cooperare interguvernamentală, vineri, pentru construirea gazoductului turc (Turkish Stream) pe teritoriul grec. 
Documentul a fost semnat de ministrul pentru Energie al Rusiei, Alexender Novak şi omologul său grec, Panagiotis Lafazanis, în timpul unui forum economic de la Sankt Petersburg. 
Novak a explicat că Grecia va primi un împrumut pentru construcţia segmentului gazoductului de pe teritoriul său, conform agenţiei TASS, citată de Novinite

....


Viitor umbrit...


Viitorul romanilor este umbrit....

Foto: Un luptator arab, sarac dar vesel si optimist.

In mod surprinzator, vazand acest spectacol grotesc prezentat zilnic la tv. cu personalitati ale vietii politice si administrative din  Romania, nu-mi da nici o satistactie ci, doar un sentiment de tristete de infrangere si de neputinta.
Lasarea la voia intamplarii dupa 1989, a viitorului Romaniei a facut ca lupii hamesiti si nesatui sa puna laba pe toata munca unui popor si au biciuit orice nadejde  spre un viitor mai bun, mintindu-ne mereu ca, trebuie sa ajungem la luminita de la capatul tunelului care, nici acum nu se intrevede.
Vina o poarta nu numai poporul roman, mintit si alegand aceleasi lichele in blana de lup. Vina o poarta si institutiile de forta ale statului, serviciile secrete si institutiile infiintate tocmai penru a depista si a stopa devalizarea tarii. Acum ce sa mai facem? Sa prindem hotii si sa le punem sare pe coada, caci banutii sunt pusi bine, pentru urmatoarele 5 generatii. Ce se putea face in fiecare oras sau orasel, daca infractorii care au condus orasele nu acumulau  averi uriase si nu rupeau 7 randuri de piele de pe  locuitorii nevoiasi?
Mereu v-am  spus ca aceasta situatie se gaseste si la Ploiesti, un oras fara primar, fara Primarie fara Politia comoda si injosita de tigani, imorali, si secaturi de toate felurile. Dar ce sa facem daca, nu putem macar sa facem o greva fiscala?
Ma uit la musulmani si vad cum se mobilizeaza singuri indiferent de ce se stabileste la nivel international de catre unii lideri care, vor totusi sa ingenuncheze  nazuinta de libertate a populatiei.
Acolo sunt lucruri stranii care nu-si au izvorul decat in vorbele romanesti:"intarata-i drace ca si mie imi place". Acum cand am ajuns in anul de gratie 2015 privind in urma, vedem  acest razboi continuu de 2000 de ani, ca urmare a unei banuieli neclarificate nici astazi cum ca, imparatului roman Hadrian i-a fost omorat de catre evrei, iubitul. Acesta a constituit motivul pentru care au fost alungati evreii si locul lor, a fost luat de arabi pana in 1947, cand americanii au hotarat sa bage cu forta pe evrei in teritoriile ocupate in  urma cu 2000 de ani.  Arabii s-au mobilizat la lupta pentru asi recastiga teritoriul. Vad ca acum se speculeaza ca ISIS a fost infiintata de americani pentru a fi contraponderea  la luptatorii Hamas si ajutor pentru a usura sarcina americanilor, de a decima si politic si fizic pe arabi. Dar noi suntem martorii unui carnagiu, rar intalnit in istoria omenirii, pentru ca au aparut tot felul de miscari radicale, ca ciupercile dupa ploaie.
Ceea ce imi trezeste o nemultumire cand ii vad in lupta, este ca mie mi-a fost luat si aruncat la groapa de gunoi si steagul Romaniei, in timp ce vad cum luptatorii de orice fel duc in ranita drapelul lor. Ce poate face ca ura fata de romanism, sa ghideze aruncarea drapelului Romaniei,  nefolosit niciodata.
Eu daca nu ne  reabilitam prin mobilizare si demnitate prevad ca, mai devreme sau mai tarziu va trebui sa impartasim soarta fortelor combatante din Orientul Mijlociu. Dar suntem noi in stare sa fim combativi ca ei, sau vom ceda ca si pana acum prin alesi, bogatiile si teritoriul si apoi ne vom lua traista in bat si vom pleca in bejenie? Nu vad  forte demne,  vlaguite de un program bine pus la punct de a ingenunchia  romanii chiar si cu ajutorul tiganilor.
Primul lucru care trebuie facut este sa stopam coruptia si sa pedepsim exemplar, pe cei care cu mana lor au adus Romania la dezastru, si ce este mai important, recuperarea intr-o proportie cat mai mare a sutelor sau miile de miliardelor furate.