Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 4 aprilie 2015

Jean Moscopol

Bucurestiul interbelic

....


...


Meseria bratara de aur

Foto Auschwitz acum.

Despre acest subiect am mai scris, dar mi-a venit acum in minte, pentru a face o comparatie cu meseriile de azi.
CAND M-AM ANGAJAT EU LA RAFINARIA BRAZI la 1 iulie 1966, acolo la serv.Salarii era o doamna, nu imi mai aduc bine aminte numele doar ca, i se spunea Pupe.
Viata ei era un roman, fusese luata  cand nemtii au invadat Polonia, impreuna cu toata familia ei pentru ca, erau evrei polonezi si dusi la Auschwitz in  lagar. In  1945 cand a fost eliberat lagarul ea, a fost luata cu trenurile militare ale URSS  si ajungand in apropierea Rafinariei Brazi, nu stiu cine din  ofiteri i-a spus  sa coboare pentru ca, avea sansa sa fie angajata pentru ca era sigur ca acolo va fi angajata.
Nu stiu daca a fost dusa la Conducerea rafinariei de rusi si prezentata sau a mers singura, insa ajunsa in fata conducerii a fost intrebata cum o cheama, cata scoala a facut si ce stie sa faca?
Avea 16 ani, spunea ca avea 5 clase si lucrase in Lagar la contabilitate.
Si a fost trecuta la proba de lucru. VAZAND CAT DE BINE STAPANESTE MESERIA, CEI PUSI SA-SI DEA ACORDUL PENTRU NOUL LOC DE MUNCA AU RAMAS UIMITI.
In lagare cu mii de detinuti era o administratie complexa. Odata cu venirea trenurilor detinutii erau selectati, unii batrani, bolnavi, handicapati erau gazati, cei de care se puteau folosi erau folositi in toate locurile de care era nevoie. Croitorii la croitorie, tamplarii la tamplarie, cismarii la cismarie, doctorii, asistentii la spitalul lagarului tratand bolnavii care se mai puteau recupera.
Dar revenind la oile noastre, vedem ca aceasta atunci copila a fost  bine instruita, mai ales ca evreii sunt finantisti, bancheri si in al doilea rand fiind tanara si nemtii credeau in al Treilea Reich isi puneau si pentru viitor baza in ea si altii ca ea.Sefii lagarelor doar verificau daca isi fac bine treaba.
Insa imediat ajunsa la Raf.Brazi, fata fara a avea acte, a fost trecuta la calcularea salariilor(fara calculatoare) si apoi facuta sefa. Eu cand am cunoscut-o era maritata cu un roman, isi construia casa la rondul 2 din centru spre sud  si o lua pe strada care dadea in Stefan cel Mare.
Asta voiam sa va spun ca, meseria este bratara de aur si  sefii de la financiar si contabilitate nu aveau dec at sa le multumeasca  nemtilor de la lagar. Aceasta era bucatica ei de viata acolo, mai tarziu dupa 2o de ani prin asociatia Wisenthal, si-a gasit mama in URSS.
Dar aici la noi cand am luat povara slugarniciei fata de tigani si tot felul de rezervisti hoti si mincinosi ce sa mai intelegem? Acestia nu au muncit niciodata, au mintit si au furat totul si sant luati in brate si minciunile lor, sunt socotite litere de evanghelie.
Sa ne schimbam atitudinea de vasali fata de ineptiile UE.
PS.Pupe era o femeie cocheta, vopsita roscat, cu manechiura impecabila, spun asta ca a povestit  cand a venit ca i s-au smuls unghiile(poate a fost pusa sa spuna asta), vorbea stricat romaneste cu accent strain polonez, german, putin peltica si eu nu am vazut-o niciodata vesela, numai foarte serioasa. In concluzie era o persoana placuta, bine pregatita profesional si de incredere, pentru ca vazuse duritatea vietii de lagar.

Samburi de caise

Mafia medicala nu vrea sa stiti acest lucru: miezul de samburi de caise vindeca total cancerul! Fara efecte adverse!

03 Apr 2015
Orgoni Almeea
miez de samburi de caiseIn 1952, un biochimist pe nume Dr. Ernst Krebb din San Francisco a constatat ca aceasta boala grava – cancerul – reprezinta reactia metabolica la o dieta saraca, la lipsa unui nutrient din dieta omului modern. Cercetarile sale au condus la un compus gasit in peste 1200 de plante comestibile din intreaga natura. Aceasta compus este amigdalina.
Amigdalina se gaseste in cea mai mare concentratie in semintele de caise. Un trib primitiv, Hunzas, era cunoscut in a consuma cantitati mari de miez de seminte de caise. Printre membrii tribului nu exista nicio incidenta a cancerului. Si multi aveau o viata lunga si sanatoasa.
Amigdalina este un nitriolozid. Nitriolozizii sunt greu de categorisit, deoarece acestea se afla in produsele alimentare, dar nu si in alimente. Ca si nitriolozid, amigdalina seamana cu structurile complexe de vitamina B, asa ca dr. Krebb a numit-o B17, deoarece pana la acea data 16 tipuri de vitamine B au fost izolate.
Deoarece vitamina B17 este gasita direct in natura si nu este dezvoltata chimic intr-un laborator, este imposibil ca ea sa fie brevetata. Si, desigur, nu este toxica. Cu alte cuvinte, la fel ca si in cazul tuturor substantelor naturale de vindecare, Big Pharma (marea industrie farmaceutica) nu poate face bani din aceasta substanta. Si asta pentru ca exista mai multe cazuri ale bolnavilor de cancer care s-au vindecat mancand cantitati mari de seminte de caise.
Amigdalina contine 4 substante. Doua sunt glucoza; una este benzaldehida, iar alta este cianura. Cianura si benzaldihida sunt otravuri daca sunt eliberate sau sunt eliberate ca molecule pure si nu sunt legate in alte formatiuni moleculare. Multe alimente ce contin cianura sunt sigure, deoarece cianura ramane legata si inchisa ca parte a unei alte molecule si, prin urmare, nu poate provoca daune.
Exista chiar si o enzima din celulele normale pentru a “prinde” orice molecula de cianura libera, pentru a o face inofensiva prin combinarea ei cu sulf. Aceasta enzima este rodanaza, care catalizeaza reactia si se leaga de orice cianura libera de sulf. Prin legarea cianurii cu sulful, acesta este convertita la un cianat care este o substanta neutra. Asadar, nu produce niciun rau pentru celulele normale.
Dar celulele canceroase nu sunt normale. Acestea contin o enzima care alte celule nu le au, beta-glucozidaza. Aceasta enzima, practic intalnita doar la celulele canceroase, este considerata a fi o “enzima de deblocare” pentru moleculele de amigdalina. Acesta enzima elibereaza atat benzaldehida, cat si cianura, creand o “sinergie toxica”, si astfel celulele canceroase se auto-distrug.
Asadar, amigdalina este capabila de a distruge celulele canceroase, fara a pune in pericol celulele sanatoase. Chimioterapia, pe de alta parte, ucide atat celulele canceroase, dar si cele sanatoase. Dar pentru cineva cu cancer, este nevoie de o cantitate considerabila de consum zilnic de vitamina B17 pentru a permite amagdalinei sa ajunga la celulele canceroase ce contin beta-glucozidaza. Moleculele de amigdaline vor fi neutralizate de catre celulele normale care contin rodanaza.
Multi bolnavi de cancer care au consumat vitamina B17 au avut o rata de vindecare de 85%, asta in timp ce medicina actuala are o rata de vindecare de doar 15%; exista o clinica din Mexic, care pretinde o rata de vindecare de 100% in urma terapiei cu vitamina B17!
Suprimarea tratamentului cu B17 de catre mafia medicala
Incepand cu anii 1920, practicantii de terapii alternative pentru cancer au fost marginalizati, hartuiti, inchisi si chiar ucisi. De ce? Pentru ca punea in pericol imensa industrie a cancerului care valorizeaza anual peste 200 de miliarde de dolari! La fel s-a intamplat, din pacate, si cu tratamentul cancerului cu ajutorul amigdalinei, caci din 1971, acesta a fost complet interzis in Statele Unite, de exemplu.
Pentru prevenirea cancerului, este recomandat consumul a 5-7 miez de samburi de caise pe zi. Pentru cazurile de cancer, se recomanda o doza dubla sau tripla. Consumul a prea multor samburi de caise poate crea greata sau ameteli. Nu exista decese inregistrate ca urmare a consumului de miez de samburi de caise.
Orgoni Almeea


vineri, 3 aprilie 2015

.....


Raspuns


.....


Diamant


:((((


UKIP

Did you watch Nigel on #LeadersLive?


Mesaje primite
x

UKIP Debate Team prin sendgrid.info 

00:02 (Acum 8 ore)
către mine

Odorica --

Did you see that?

UKIP leader Nigel Farage was the ONLY pro-Britain voice on our televisions tonight. The others are all on the same side with EU membership, immigration, and borrowing more money and raising our national debt.

They won't GET REAL.

Odorica, there's only one credible choice for those who Believe in Britain.


Tonight, no one else spoke sense on the most important issues facing this country:immigration, our NHS, young people's aspirations, and that the coalition government has DOUBLED the national debt while pretending it has competence on the economy.

Voting UKIP on May 7th is the only way you can get real change in our politics. UKIP MPs in the House of Commons will stand up for you

Nigel stood tall tonight and spoke for you, Odorica. Now please play your part. Volunteer with your local UKIP branchdonate online, or spread the message to your friends and family, in person and online.

Together, we can change the course of British politics. Together, we can do great things.

Kind regards,

The UKIP Debate Team

UKIP Campaign Team
http://www.ukip.org/

Starea alfa


Intrand in starea alfa a mintii, puteti vindeca orice boala sau durere si trai o viata extrem de fericita!

02 Apr 2015
Orgoni Almeea
starea alfaExista patru mari tipuri de unde cerebrale, inregistrabile la orice electroencefalograf:
- Undele BETA – cu frecventele cuprinse intre 14 si 21 Hz, care apar preponderent in starea de veghe;
- Undele ALFA – cu frecventele cuprinse intre 7 si 14 Hz, care apar preponderent in starea de semisomn;
- Undele TETA – avand domeniul de frecvente intre 4 si 7 Hz, corespunzatoare starii de somn;
- Undele DELTA – cu frecvente sub 4 Hz, corespunzatoare somnului profund.
Domeniul Beta corespunde lumii fizice; aici exista imagine, sunet, miros, gust, pipait, exista timp si spatiu.
Domeniul Alfa corespunde nivelului constiintei interioare, lumii spirituale. Nu mai exista notiunile de spatiu si timp. Frecventa de 10 Hz corespunde frecventei la care se interconecteaza cele doua emisfere cerebrale: dreapta (intuitiva, folosita rar, ca de exemplu la ascultarea unei bucati muzicale, la admirarea unei picturi etc) si stanga (cu rol analitic si sintetic – in cazul dreptacilor; la stangaci situatia este inversa). Tot frecventa de 10 Hz este atribuita frontierei PST, adica sub aceasta apar toate fenomenele din parapsihologic, cum sunt telepatia, perceptia extrasenzoriala (PSE, ESP), telekinezia, premonitia, etc. Chiar si Pamantul prezinta o vibratie in acest domeniu, in jur de 8,5 Hz.
Domeniul Teta este activat in timpul somnului, dar si prin anestezic generala.
Domeniul Delta corespunde inconstientului.
Deci zona Alfa (o vom numi pe scurt “Alfa”) corespunde domeniului in care frecventele cerebrale sunt diminuate la aproximativ jumatate din starea de veghe. Cercetatorii care au utilizat biofeedback, sau EEG (electroencefalografie), au observat ca la pacientii cu zona Alfa activa se imbunatateste activitatea organelor supuse stresului, se normalizeaza tensiunea arteriala, pulsul devine uniform, functionarea automata a corpului ajunge mai mult sub controlul nostru, creste capacitatea cerebrala dincolo de dublul normalului etc.
Dar, toate acestea si nu numai ele pot fi obtinute si in mod constient, activand volitiv Alfa, adica daca iti diminuezi in mod voluntar frecventele cerebrale.
Creierul tau deja l-ai programat de nenumarate ori in viata ca sa efectueze in mod automat o seric de operatii. Dimineata te trezesti, te ridici din pat, le imbraci, iti legi sireturile, conduci masina – toate acestea fara a te gandi macar un moment la ele. Daca stii sa intri in starea alfa, atunci vei putea face urmatoarele actiuni:
* adormirea la o ora oarecare;
* trezirea la orice ora;
* ramanerea in stare de veghe, in caz de somnolenta;
* inlaturarea unei dureri (de cap de exemplu);
* rezolvarea unor probleme aparute;
* renuntarea la unele vicii;
* retinerea usoara a unor liste lungi;
* invatarea mai eficace;
* corectarea oricarei schimbari aparute in corpul tau;
* ajutorarea altora in caz de boala.
In alte articole, va vom invata cum sa intrati in starea alfa a creierului.
Orgoni Almeea

joi, 2 aprilie 2015

TV

Pe la TV

Mulţi pe la TV se duc –
Unu-njură, altul minte
Şi abia dacă produc
---Click pe poză---

miercuri, 1 aprilie 2015

....


Pofta buna !

Maite Sastre:
Nidos de chocolate y merengue - Chocolate and meringue nests. English and spanish recipe
http://www.antojoentucocina.com/2015/04/nidos-de-chocolate-y-merengue.html

Vizualizează postarea

Miel cu chip de om

În Rusia, s-a născut un miel cu un chip de om!! Ce creatură mai e şi asta!? Cine se joacă de-a experimentele genetice?

Miercuri 01 Apr 2015 / 2 vizualizari / Fara comentarii

 
miel omUn videoclip șocant a apărut în Rusia, devenind viral în întreaga lume. În satul Chirka, aproape de Republica rusă Daghestan s-a născut un miel având unele trăsături umane incredibile. Nasul, ochii şi gura par a fi umane, cu excepția urechilor. Fermierul a spus că aproape a făcut infarct când l-a văzut, aşa de tare s-a speriat. Dupa ce e fătat, oaia a scos mai multe zgomote ca de grohăit.
Mulţi se întreabă se întreabă ce s-a putut întâmpla? Chiar dacă ar fi existat un pervers zoofil în zonă care să fi întreţinut relaţii s*xuale cu oaia, se ştie că ADN-ul omului nu se poate combina cu cel al altor specii, iar hibrizii om-oaie sau om-porc nu ar trebui, în mod normal, să apară niciodată. Crescătorul de oi Blasius Lavrentiev consideră că de vină sunt pesticidele, care pot determina această mutaţie să apară.
Conform lui ibtimes.com, un veterinar local, pe nume Dorofei Gavrilov, crede că anomalia este rezultatul faptului că fermierul i-a dat oii care a născut mielul prea multă vitamina A.
Mielul a devenit de atunci atât de popular în sat, încât proprietarul său a primit o ofertă tentantă de la un circ local, care era dispus să-i plătească de 10 ori preţul normal al mielului. Dar fermierul a refuzat categoric: “Oricare ar fi cauza pentru care s-a născut aşa, el este într-un fel frumos şi cu siguranţă nu va fi de vânzare, nici pentru a ajunge pe masa de cină a cuiva, nici pentru ca alţii să-l admire. Va sta cu noi până atunci”.
P.S. Nu e primul caz în care un animal seamănă cu un om sau un om seamănă cu un animal. În 2013, scriam un articol despre o femeie care a dat naştere unui copil ce semăna mai degrabă cu un cal! (O femeie din Africa a dat naştere unei creaturi ce seamănă cu un cal! Cine a fost tatăl!?).
Secretele lui Lovendal

.....


marți, 31 martie 2015

:(((


UKIP Campanie electorala

:)))


UKIP

Our new immigration poster


Mesaje primite
x

Patrick O'Flynn MEP, UKIP prin sendgrid.info 

14:08 (Acum 2 ore)
către mine

Odorica --

Today, UKIP unveiled our new posters, which will be appearing on billboards across the country.

Mr Cameron and his Conservative Party promised a reduction in immigration to the "tens of thousands". After five years of a Tory-led government, it stands at 300,000 a year, net.

Odorica, we want your help to spread this message.Click here to TWEET and here to SHARE it ON FACEBOOK.


Kind regards,

Patrick O'Flynn MEP
UKIP Campaign Director

UKIP Campaign Team
http://www.ukip.org/Published and Promoted by Steve Crowther on behalf of UKIP, Lexdrum House, King Charles Business Park, Newton Abbot, Devon TQ12 6UT
UKIP · Lexdrum House, King Charles Business Park, Newton Abbot, Devon TQ12 6UT, United Kingdom 

PacaleliOriginea păcălelilor de 1 Aprilie

Chiar dacă pare un obicei de dată recentă, obiceiul de a face farse în ziua de 1 aprilie se pare că are o istorie seculară. De mai multe secole mii de victime naive  sunt trimise să caute vreo frânghie de legat vântul, un baston cu un singur capăt, o ştiucă fără oase, untdelemn de surcele sau o mie de alte lucruri din de aceiaşi categorie. O scurtă istorie a acestui obicei am găsit – unde altundeva decât  - într-un număr al revistei “Realitatea ilustrată”. Şi, conform obiceiului, o să vă dezvălui şi vouă ceea le spunea contemporanilor reporterul interbelic:
- Mizerabilo! Care va să zică
 mă înşeli cu un amic?
- a mic ăsta? Păcat de tine 
că n’ai băgat de seamă
 că ăsta e un… A mare!
(revista "Furnica" - 1910)
Acum patru secole, luna Aprilie, deschidea anul şi 1 Aprilie era ziua Anului Nou, în decorurile proaspete şi pline de fantezie inedită a primăverii, departe de blănurile şi de căciulile lunii Ianuarie care deghizau pe fiecare cetăţean grijuliu de sănătatea sa, într-un adevărat scafandru cuirasat si greoi.

Dar prin anul 1654 regele Franţei Carol IX, pe când se afla la Rousillon, în districtul Dauphine, dădu o ordonanţă în virtutea căreia prima zi a anului să fie socotită 1 Ianuarie şi nu 1 Aprilie cum fusese obiceiul până atunci. Schimbarea zilei Anului nou, aduse perturbări şi protestări din partea apărătorilor fanatici ai tradiţiei, care deveniră însă curând subiectul de distracţie al taberei adverse, al celor acomodaţi cu noul regim.

Glumele maliţioase au debutat prin felicitări ironice trimise de 1 Aprilie tradiţionaliştilor. Cum si pe atunci exista obiceiul de a se oferi cadouri de Anul Nou, oamenii noului regim se amuzau trimiţând cadouri simulate, adevărate capod'opere de ingeniozitate si de viclenie. Glumele, la început destul de răsleţe, s'au generalizat şi cu timpul au intrat în obiceiul poporului. S'a consacrat astfel o zi a farselor sau a mistificărilor. Astfel cred unii că s'ar fi născut obiceiul de a păcăli în ziua de 1 Aprilie.

Stăpânul: Mariţo!... 
Ah, Mariţo!...
Slujnica: Înţeleg… Domnul
 vrea să’mi mărească 
leafa de 1 Aprilie!
(revista "Furnica" - 1910)
În privinţa originii obiceiului acestuia, sunt însă mai multe versiuni, şi alti cercetători au atribuit faptul analogiei cu pescuitul, care începe la 1 Aprilie. În luna Aprilie pescuitul e mai întotdeauna infructuos, produce nemulţumiri aruncătorilor de undiţă, ceea ce a determinat pe mulţi să-i zeflemisească şi să le trimeată câte o “momeală" care să le scape, asa cum le-a scăpat peştele pe care au vrut să-l prindă. Obiceiul ca şi o snoavă hazlie, s'ar fi răspândit pe urmă.

O altă versiune pretinde că obiceiul datează de la un prinţ al Lorenei care a fost închis de Ludovic al XIII-lea şi ţinut prizonier în castelul de la Nancy, de unde a evadat în ziua de 1 Aprilie, trecând râul Meurtha înnot. Lorenii ar fi luat de atunci obiceiul să îi necăjească pe francezi, trimiţându-le câte o momeală “să prindă peştele" care le-a scăpat. Părerile de mai sus sunt însă cu totul arbitrare, mai ales ultima, obiceiul datând cu mult înainte de Ludovic al III-lea, în Franţa.

- Cum îşi închipuie ţăranii 
care citesc reviste
 guvernametale că o
 să li se îmbunătăţească
 soarta mâine-poimâine…
(revista "Furnica" - 1910)
Originea cea mai verosimilă a acestui obicei, împrumutat de noi de la francezi, este desigur o indecentă aluzie la o circumstanţă principală din patimile lui Isus Christos, care după cum stiţi au început prin luna Aprilie. Episoadele judecăţii Mântuitorului, anume trimiterea lui de la un tribunal la altul, de la un judecător la altul, de la Ana la Caiafa, de la Pilat la Herod, de la Herod la Pilat, au fost punctul de plecare al unui divertisment ajuns azi popular, printr’o curioasă sublimare a simbolurilor religioase. Mimetismul s'a înfăptuit în Evul Mediu, când patimile Mântuitorului au fost traduse în spectacole religioase, odată cu principalele episoade ale vechiului şi noului testament “pentru gloria lui Dumnezeu şi edificarea credincioşilor" cum obişnuiau să predice clericii acelor timpuri.


Obiceiul farselor de 1 Aprilie împământenit şi la noi, a fost importat de Germania, din Franţa, pe la 1655, şi este cunoscută sub numele de “Aprilnarr" sau “nebun de Aprilie", de Anglia sub expresia de “April-fool" cu acelaşi înţeles şi de Italia sub numele de “Calandrino".

O ultimă versiune atribuie obiceiul unor reminiscenţe ale serbărilor de primăvară, practicate de romani, împrumutate şi ele de la indieni şi parvenite nouă sub denumirea de “hule".”

Sursa: articolul “Originea păcălelilor de 1 Aprilie” – revista “Realitatea ilustrată” din 2 aprilie 1931 – citit din colecţia Bibliotecii Digitale a Bucureştilor
deieri-deazi.blogspot.com