Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 14 februarie 2015

Pofta buna !


Olivia Newton John si John Travolta

Pofta buna !

Hanneke Harkema:

Gustosissimi #ravioli al #baccalà e #patate viola, conditi con un sughetto di#gamberetti  all’ #arancia, un primo originale per una cenetta speciale!
http://blog.giallozafferano.it/lacucinadihanneke/ravioli-al-baccala-e-patate-viola/

#valentinesday2015   #foodporn   #sanvalentino   #lacucinadihanneke  #italianfood
imaginea nu este afișată

Vizualizează postarea

vineri, 13 februarie 2015

Nigel Farage Lider UKIP

TUDOR GHEORGHE

Pofta buna !

Oggi cucina Mirco:
Per SAN VALENTINO una ricetta a prova di marito! Semplicissima e di sicuro successo: le MINI MILLEFOGLIE ALLA CREMA!

http://www.oggicucinamirco.it/mini-millefoglie-alla-crema/
imaginea nu este afișată

Vizualizează postarea

Gest mafiot


luni, 9 februarie 2015

Marire si decadere Mata Hari 2Acum la cald ce putem spune?
Un discurs studiat ?
Un semn mafiot?
Dar in plin Parlamentul Romaniei !
Ce spectacol in Parlamentul Romaniei si pe scena politica a Romaniei. Pentru ceea ce vedem revarsat din  nesimtire, merita  vorbele "viata bate filmul". Totul este pe viu si merita sa traiesti si sa fi contemporan cu acest spectacol mafiot. Mafia a cuprins intreaga tara si nimic nu ne mai poate mira.
Ce mai reprezinta Parlamentul Romaniei, unde se fac semne mafiote, unde se vorbeste tiganeste? O cloaca de iresponsabili aterizati din intamplare acolo cu alte interese. Nici disparitia unor persoane indezirabile si inca nu este decat  capatul unui fir de ata rosie si pana vom desfasuta toata papiota de ata, mai sunt  multi ani de investigare.
Asta dovedeste ce inseamna sa lasi tu ca popor zeci de ani interesul fata de politica  si sa nu te implici cu toate consecintele.
Capul plecat sabia nu-l taie, dar paste iarba, a dovedit lumii intregi de ce am fost noi in stare, sa lasam unor imorali din  toate punctele de vedere, sa faca ce vrea cu noi cu destinele noastre, cu tara.
Lucrurile s-au potrivit perfect pentru intregirea bandei de mafioti. Eu credeam ca Elena Udrea este o mica piesa in cutia cu piese croncanitoare din arsenalul Matrafoxatului. Dar vad ca aceasta doamna era o piesa de rezistenta si  Matrafoxatul ii daduse cheile imparatiei pe mana,  urma sa fie presedinte si atunci nu mai aveam nici o scapare.
Cuvantarea sa scoate  toata aceasta perioada de 10 ani cu toate nemerniciile din discutie, si priveste totul pe deasupra, ca din avion.
Este isteata dar, nu stiu pe cine va mai imbrobodi. Matrafoxatul si-a ales bine  pe o astfel de femeie ca, mana lui dreapta si nu aia cu care  se sterge la cur.
I-a dat si si-a luat puteri nemasurate, pe care nu ar trebui sa le ia nici unul, cu sange albastru. Arata bine, mitralierea ii merge perfect chiar cu mestecarea unor cuvinte, se imbraca dupa ultima moda si in rest "bice cailor".
Lucrurile sunt in desfasurare, mafioata a primit  bratarile si acum urmeaza  Matrafoxatul.
Inteleg ca se pregateste de zugravit in celula. Am vazut ca tricoteaza, da cu mopul, infasoara sarmale si altele. 
Cu zugraveala nu stim cum sta. Sau nu zugraveste ea personal.:)))
Cand se linisteste isi scrie memoriile pentru ca are despre ce sa scrie :)))
Uitati cine conducea Romania si ne dirija destinele, cu aprobarea Matrafoxatului !!!!
Vorba cantecului:"Femeia, femeia, cu ea sa nu te pui, pentru ca femeia este data dracului!"

Pofta buna !

A Prendre Sans Faim:
Comment faire un oiseau avec un fruit ? (pas à pas en photo)
 Je vous présente donc la façon de sculpter un oiseau avec
une pomme niveau débutant .Plus tard la version expert ( sculpter un cygne qui a les ailes plus longues et une queue
que je ferai en vidéo car cela sera plus simple à comprendre). En
effet ici, c'es...

Vizualizează postarea

Concurs de frumusete1912: Frumuseţe şi ritmuri de fanfară în Parcul Oteteleşanu


1912 : Primul mare concurs de frumuseţe din Bucureşti


V-am povestit într-un ciclu de articole mai vechi despre primul concurs Miss România – organizat în România în anul 1929 de săptămânalul “Realitatea ilustrată”. Succesul concursului naţional din anul 1929 nu a venit din însă din neant. Incă de la începutul secolului au început să fie organizate în România concursuri de frumuseţe de mai mica amploare. Consursuri de frumuseţe pentru femei sau chiar pentru copii organizate pe baza fotografiilor trimise la redacţii am găsit în paginile revistelor de modă ale vremii.
Primul “concurs de frumuseţe între doamne şi domnişoare” de amploare a fost însă cel organizat în 1 iulie 1912 de ziarul “Minerva” din Bucureşti. La eveniment au participat peste 10.000 de oameni. Iată cum este descrisă desfăşurarea concursului în Calendarul Minervei :


Parcul Otetelesanu
10000 de oameni in 1 iulie 1912
 in Parcul Oetelesanu la primul concurs de frumusete
Acesta fiind întâiul concurs de frumuseţe din ţara noastră, e foarte lesne de înteles că în ziua de 1 iulie frumosul Parc Oteteleşanu nu mai putea să încapă valurile de lume ce soseau într’una îngrămădindu-se la un loc pe puţin zece mii de inşi.

Şi cu toate că un asemenea concurs la noi, unde apucăturile patriarhale înca mai dăinuiesc, cu toate că  o întrecere de frumuseţe între femei s’ar fi părut cu neputinţa de înfaptuit, cu trei zile mai nainte un număr de peste doua sute de concurente s’au prezentat la Administraţia Institutului <>, înscriindu-se şi fotografiindu-se în acest scop.

 
Aşa ca vioiul şi inteligentul public bucureştean a avut cu drept cuvânt de ce să se puie in mişcare, grăbindu-se fiecare să ocupe un loc cât mai potrivit în vastul Parc Oteteleşanu.
Pe scenă luară loc concurentele, pe câteva şiruri de scaune, rânduite înaintea mesei ocupate de juriu, care era alcătuit din pictorii Costin Petrescu, Nicolae Vermont, C. Artachino, d-na Constanţa Hodoş, d-nii Hugo Zaigler,G. Filip – directorul Institutului Minerva, Paul Botzan şi N. Pora.
In momentul începerii concursului, în vreme ce muzica militară executa cele mai frumoase arii, priveliştea înfătişată pe scenă şi în întregul <>  era cu adevărat măreaţa. O imensă mare de capete ţi se înfăţişa ochiului, răpindu-te farmecul şi bogăţia exuberanta de culori ce o da oriunde, şi mai ales vara, toaletele femeilor.
Parcă concursul nu se dădea numai între frumuseţile înscrise şi prezentate pe scenă, ci el lua proporţie dat între zecile şi sutele de spectatoare, care îşi răsfăţau frumuseţea fizicului şi aceea a toaletelor până în cele mai depărtate colţişoare ale <>.

 
Şi cu toate că un cer din ce în ce mai noros nu prevestea o vreme pe deplin frumoasă, lumea aceea liniştită aştepta începerea concursului care şi fu vestita la orele 3 cu un marş executat de fanfară.
Începură apoi, în ordinea înscrierei să se prezinte pe scenă în faşa juriului fiecare din concurente, care trebuie să vie gătite cât mai simplu şi fără să întrebuinţeze prea mult mijloace false de înfrumuseţare.

 
E uşor de înteles, deci, că multe adevărate frumuseţi s’au înfăţişat în acest întâi concurs de frumuseţe de la noi. Şi fiecare din concurente, în clipa în care trecea în faţa juriului, dacă era o frumuseţe cu adevărat, cu tunete de aplauze şi urale o saluta mulţimea, atât la venire cât şi la plecare.
Iar nemărginita greutate a selecţiei este cu atât mai uşor de înţeles cu cât pentru câteva premii ce trebuiau acordate, era vorba de ales dintr-un număr cel puţin îndoit de fermecătoare frumuseţi femeeşti !Miss
1 D-ra Viorica Predescu, 2 D-ra Mimi Marchand,
3 D-ra Valerica Sabin
 
De la farmecul frumuseţii nevinovate, de la frumuseţea naivă a fecioriei, şi până la captivanta strălucire a femeii ce farmeca ochiul artistului şi lasă în uimire, în treacăt, armii întregi de bărbaţi, între aceste două extremităţi o gama întreagă de capriţioase şi răpitoare motive de îngemânare a frumuseţei femeeşti cu capodoperele plăsmuite de sufletele marilor artişti.

 
Dar cea mai nobilă încoronare a creaţiei a fost sărbatorită femeea în acea zi memorabilă, deşi nu au putut obţine premii decât D-ra Viorica Predescu (Puia Milea) (pr.I - 500 lei), D-ra Mimi Marchand (pr.II – 200 lei), D-ra Valeria Sabin (pr.III – 100 lei), D-ra Silica Georgescu (pr.IV – 50 lei), D-ra Maria Bădulescu (pr.V – 50 lei), D-ra Anicuţa Mateescu (pr.VI – 50 lei), D-ra Ecaterina Pavel (pr.VII – 50 lei), celorlalte concurente oferindu-li-se câte un obiect de toaletă.

 
Ceea ce este demn de notat e febrilitatea şi însufleţirea unanimă cu care s’a făcut acest concurs de frumuseţe deşi, către sfârşit, ploaia s’ar fi părut că goneşte mulţimea.Cu ovaţii şi aplause frenetice a condus mulţimea pe premiante, ducându-le cu un adevărat alai, ca în poveste, până departe pe străzile Capitalei.

Miss
4 D-ra Silica Georgescu, 5 D-ra Maria Badulescu
 6 D-ra Anicuta Mateescu, 6 D-ra Ecaterina Pavel
 
Aşa ca acest dintâi concurs de frumuseţe a avut darul pe deoparte să-i dea publicului bucureştean unul din cele mai fermecătoare spectacole ce se pot închipui, iar pe de alta sa strângă şi mai mult raporturile de caldă cordialitate între mulţime şi ziarul <>, care a luat această frumoasă iniţiativă.
Nu-i deci de mirare că această splendidă sărbătoare a frumuseţii femeeşti, a rămas şi va rămâne multă vreme în amintirea publicului, dovedindu-se odată mai mult inteligenţa şi dragostea de frumos ce caracterizează publicul bucureştean.”Aşadar o primă sărbătoare a frumuseţii femeieşti din Capitală. Şi pentru ca acest eveniment să mai răna o vreme în amintirea noastră, l-am “cules” dintre paginile îngălbenite ale <> pe anul 1913, şi prin intermediul articolului <> semnat sub pseudonimul "Spectator"  îl aduc în memoria colectivă..vituală.Pofta buna !

La Pasticceria di Chico ţi-a distribuit postarea utilizatorului La Pasticceria di Chico.
La Pasticceria di Chico:
San Valentino, all' insegna del romanticismo e della bellezza, con il Cuore Dolce di San Valentino!!

Vizualizează postarea

UKIP


Believe in Britain. Together we can do great things.

 
 
Mesaje primite
x

Nigel Farage prin sendgrid.info 

19:42 (Acum 10 ore)
 
către mine
 

UKIP
Dear Odorica --

Today I had the great pleasure of joining Jamie Huntman, our PPC in Castle Point, in Canvey Island where I laid out UKIP's vision for Britain in the years ahead.
10958935_900606983294526_7112639000887276441_n.png

I, we, UKIP believe in a Britain which can govern itself. A Britain with an ethical immigration policy based on the Australian-style points system. A Britain that doesn’t weaponise the NHS, but makes it work for those who need it. A Britain that is more than just a star on someone else’s flag. UKIP believes in Britain, and we know you do too.

You can watch my speech in full by clicking below. You can also click here to read more about my speech.

10966634_1594634770750248_589660190_n.jpg
If you believe in Britain, if you want change, then come with us on this journey.
Yours Sincerely,
Nigel Farage


Published and Promoted by Steve Crowther on behalf of UKIP, Lexdrum House, King Charles Business Park, Newton Abbot, Devon 

joi, 12 februarie 2015

Pofta buna !


Cleopatra a Romaniei


Foto: Cleopatra 70 ien-30 ien).

Cred ca este gresita abordarea de catre televiziunile de stiri in  dezbaterile politice  de catre moderatori, impreuna cu invitatii lor de a trata la minimum devalizarea tarii.
Scufundarea in mici sume de bani precum 50 mii euro, 500 mii euro, 1 milion euro, 9 milioane euro, 16 mil. euro sau 150 mil. de euro este eronata.
Compararea cu situatia din America anilor 1930, cand Al Capone a fost  arestat pentru maruntisuri comparativ cu crimele comise, nu are nici o baza. America nu a fost pusa pe butuci, sau mai avea mult pana atunci de Al Capone, asa cum a fost pusa Romania pe butuci de Matrafoxat, amanta blonda care in puscarie va deveni bruneta si camarila lor. Devalizarea  bugetelor tarii, vinderea pe nimic adica pe spagi a avutiei tarii, indatorarea tarii  cu zeci si sute, chiar mii de miliarde de euro,  nu da loc la nici o comparatie intre Mafia crimala din Romania, asezata la carma tarii pentru 10 ani, de catre noi poporul roman.
Presedintele american si cu amantele, nu erau la baza  nelegiuirilor facute de Mafia si Al Capone. Influenta Mafiei Americae era fragmentata in timp ce la noi actele criminale sunt conduse de la centrul tarii, de la Presedentie, prin  mana lui dreapta , blonda amanta oficiala, fara nici o functie in stat decat cea de a  accepta orice de la Matrafoxat,  numai pentru a avea putere si a  deveni mai faimoasa si mai bogata ca Cleopatra.
Sa stam stramb si sa judecam drept. Trebuie sa luam cu toata seriozitatea si responsabilitatea  taurul de coarne si sa dam cu el de pamant odata.
Oricat ne-ar costa trebuie sa incepem odata  sa darajam mitul ca Romania, este intr-o zodie proasta  si nu avem ce face, decat sa ne supunem.
Va trebui sa facem un sacrificiu fiecare dintre noi, poate chiar sacrificiul suprem dar, alta cale de iesire nu exista.
Daca ne uitam in urma in istoria omenirii vedem ca, nu s-a obtinut nimic stand comod pe divan. La lupta  pana nu se iese, nu se schimba nimic. Patim ce am patit in 1989. Ne-am culcat pe urechea aia bleaga si am facut ce a spus intelectualitatea, sa lasam politicienii sa ne conduca, noi sa ne retragem, lucru ce l-au facut  toata societatea civila. Si ce a iesit? Chiar daca erau  cinstiti alesii de atunci, vazand ca  au fost lasati sa jefuiasca in  voie, asta au facut fara remuscari.
Crin Halaicu a fost primul iesit in evidenta, apoi....
In situatia actuala a Romaniei consider ca, este sabotaj international, care s-a vazut la Referendumul din aug.2012, mergand pana la stergerea tarii noastre de pe harta lumii si in concluzie a Europei, cu concursul UE si SUA.
In calea  gandirii lor criminale, Romania este prima pe lista pentru distrugere totala, ca exemplu ca se poate, datorita  lipsei de implicare a societatii civile.
Capul sus si sa pornim inainte cu demnitate si vitejie!!!!!

UMBRA LUI NUTZI LA DNA

Intr-o noapte neagra, într-un vechi palat,
Unde bea un whiski fostul imparat,
Plange şi suspină Nasul cel zbanghiu,
Dulce şi suav, dar cam chercheliu;
Caci în batalie discipola-i iubita
A plecat cu pluta, parca e tampita.
Ochii sai albaştri ard în lacrimele
Cum lucesc în rouă două viorele;
Chelia-i lucitoare, buzele-i cazute
Rozele cu spinii incep sa-l cam sarute.
Insa paranoia langa el veghează
Şi cu dulci cuvinte il îmbarbatează.
II
Un orologiu suna noaptea jumatate.
La Palat în poarta oare cine bate?
– “Eu sunt, draga Base, blonda ta ranita
De la confruntare ma intorc zdrobita
Soarta noastra fuse cruda asta dată:
Gasca-mi interlopa fuge sfaramată.
Dar deschide poarta… procurorii ma-nconjor…
Vântu’ suflă rece… Ranile maă dor!”
Bunicutul molcolm la fereastră sare.
– “Ce zici tu, copilă?” striga boss al mare.
Apoi el la poarta atunci a ieşit
Şi-n tacerea noptii astfel i-a vorbit:
– “Ce spui, impostoareo Nuti e departe;
Braţul sau prin conturi cascaval împarte.
Eu sunt al sau mentor, ea e muza mea;
De eşti tu aceea, mergi la DNA!
Însa daca cerul, vrând sa-ngreuieze
Anii vieţii mele şi sa ma-ntristeze,
Nobilul tau suflet astfel l-a schimbat;
Dacă tu eşti Nuti cu adevărat,
Apoi tu aice fara biruinta
Nu poţi ca sa intri cu a mea voinţa.
Du-te la parnaie Pentru mine mori!
Şi-ţi va fi celula mozaic de flori!”

Pofta buna !

Roski Noia:
Nosotros no le damos importancia a San Valentin, pero vamos con un postre facil y ligero:
"Un Guiño a San Valentin" Melocotones Rellenos.
http://roski-cocinayalgomas-yus.blogspot.com.es/…/un-guino-…
Consejo: Para que Facebook te siga mostrando las recetas que publicamos tienes que interactuar con ellas: Comparte, comenta o pulsa en "me gusta"
Tengo una comunidad en Google:
Roski-cocina y algo mas-Yus:
https://plus.google.com/communities/104219892329300174027
Me ayudáis a que mi pagina tenga mas seguidores...
imaginea nu este afișată

Vizualizează postarea

IubireMaria Cantemir si Tarul Petru cel Mare


Daca mi-ar fi spus cineva ca am sa ajung cu rascolitul istoriei pana in perioada lui Dimitrie Cantemir as fi zis ca e nebun! Intamplator, in cartea “Sex with kings” se facea referire inclusiv la amantele Tarului Petru cel Mare si uite-asa m-am trezit intorcand cu fundu-n sus atat netul, cat si biblioteca. Despre Cantemir si sotia lui Casandra mai stiam cate una-alta, dar despre cei sase copii ai lor, zau daca stiam ceva. Cantemir a fost una dintre cele mai importante personalitati ale culturii romanesti, iar activitatea sa ca filozof, lingvist, carturar, muzicolog, etnograf, istoric, geograf, om politic si scriitor il aseaza in galeria personalitatilor enciclopedice romanesti. Daca mai adaugam si faptul ca a fost primul roman ales membru al Academiei din Berlin in anul 1714, cred ca am spus cam tot. Nascut in 1673 in satul Silisteni din comuna Falciu, jud Vaslui, a fost dat zalog turcilor de catre tatal sau, Constantin Cantemir – Domn al Moldovei, cand acesta nu avea mai mult de de 15 ani. El l-a inlocuit pe Ahtion, fratele lui mai mare, care avea sa devina Domnul Moldovei dupa moartea tatalui. Cantemir si-a desavarsit educatia departe de tara si a trait in Constantinopole timp de 17 ani. In timpul razboiului turco-austriac, Dimitrie a ajuns inclusiv la Timisoara, convingandu-se astfel ca si in Banat romanii vorbeau aceeasi limba ca si fratii lor din celelalte regiuni. S-a casatorit cu fiica lui Serban Cantacuzino, Casandra, cu care a avut 6 copii: Maria – cea despre care se spune ca a fost amanta Tarului Petru cel Mare, Smaranda care a murit de tanara, Matei – cel pus pe capatuiala, Constantin, Serban – fustangii si chflii – toti trei ajunsi ofiteri in Garda Imperiala Rusa si Ahtion – care avea sa se afirme ca poet, scriitor si diplomat rus la ambasadele din Londra si Paris. 
Dintre toti cei 6, doar Maria s-a nascut la Iasi, restul au fost nascuti in Constantinopol. Dupa moartea Casandrei, Cantemir s-a insurat cu Anastasia Ivanovna Trubetkoi cu care a mai avut inca o fiica, Smaragda Ecaterina. Turcii l-au inscaunat Domn pe Cantemir la Iasi in 1710, dar acesta a incheiat aliante secrete cu Petru cel Mare in incercarea de a scoate Moldova de sub dominatia turca si alipirea ei la Imperiul Rus! (ca sa stiti de unde vi se trage!!!) Din pacate, alianta cu Petru cel Mare nu i-a adus noroc,amandoi fiind infranti de turci in lupta de la Stanilesti, tinutul Falciu, pe Prut. In conditiile date, Cantemir a fost obligat sa ramana in exil in Rusia, devenind consilierul lui Petru I, fiind investit ca Principe Serenissim al Rusiei in 1711.
Inainte de moartea lui, Maria fusese pentru o perioada de un an amanta Tarului Petru cel Mare intre 1721-1722.  Acesta a ramas in istoria Rusiei drept unul dintre cei mai importanti oameni de stat si reformatori. 
Era un barbat frumos, inalt, bine facut, care toata viata s-a luptat cu diferite boli: de la epilepsia din tinerete, pana la bronsite, boli renale, sifilis si alcoolism in perioada adulta. Cand s-a urcat pe tron, Rusia era un stat arhaic, lipsit de importanta pe harta Europei. Cand a inchis ochii, tara avea o armata profesionista formata din peste 200.000 de soldati si o flota de nave moderne si puternice. In 1722, zvonurile care circulau la curte sustineau ca Maria era insarcinata. Tarina Katerina s-ar fi temut ca nasterea unui mostenitor i-ar fi clatinat tronul si ar fi putut pierde privilegiile pe care le detinea.Barfele spun ca Maria l-ar fi urmat pe Petru I in Astrakhan unde ar fi nascut un fiu, iar un an mai tarziu copilul ar fi fost otravit de catre Polikala, medicul Imparatesei Ecaterina. Aceleasi surse spun ca Maria a fost extrem de afectata de aceasta pierdere, motiv pentru care, desi era o femeie curtata si dorita, ea nu s-a maritat niciodata. Desi Cantemir spera ca Tarul sa divorteze de Ekaterina si sa se insoare cu fiica lui cea mare, acest lucru nu s-a intamplat. In 1724, Tarul, dezgustat de uneltirile Tarinei, s-ar fi intors la Maria, dar un an mai tarziu,  a murit subit, iar povestea lor s-a sfarsit. Dupa moartea Tarului, Maria a fost obligata sa paraseasca Curtea. Ea a fost doamna de onoare a Marii Ducese Natalia si a Imparatesei Ana a Rusiei, iar in Sankt Petersburg, orasul ridicat din temelii in timpul domniei lui Petru cel Mare, Maria ar fi gazduit unul dintre cele mai la moda saloane literare.  Cam pe-atunci Cantemir a murit si el, rolul de liant in familia numeroasa a Cantemirilor fiind preluat tot de catre Maria. Aceasta nu numai ca era cea mai mare dintre frati, dar era o femeie constienta de rolul si importanta familiei. Frumoasa, desteapta, considerata cea mai culta femeie din Rusia contemporana, dedicata si ancorata in viata de la curte, s-a straduit sa asigure fratilor ei pozitii sociale convenabile si sa imparta echitabil averea mostenita de la tatal lor. Maria a avut o relatie speciala cu fratele ei, Ahtion, dar i-a protejat si pe ceilalti, chiar daca fratele  Constantin era condus doar de interese si castiguri pecuniare, iar Matei si Serban erau mai degraba interesati de petreceri, scandaluri si femei, decat de cariera militara. Maria a ramas in Rusia, desi fratele ei preferat a fost numit ambasador la Londra, iar mai apoi in Paris. Desi si-au scris regulat, ei nu s-au mai vazut dupa ce acesta a parasit Rusia.

Ca sa fiu sincera, eu nu prea cred povestea asta! Si, chiar daca a fost ceva intre cele doua personaje, ma gandesc ca Maria nu a insemnat foarte mult pentru Petru cel Mare care a avut multe amante. De exemplu, mult mai multe se cunosc despre o alta metresa a sa, Anna Mons, decat despre Maria Cantemir! Si cum sa nu mergi cu rationamentul mai departe cand tot barfele din cronici spun ca insasi Tarina Ecaterina ar fi avut un iubit, nimeni altul decat fratele Annei Mons, amanta Tarului. Cand a aflat de aventura nevestei, Petru i-a taiat capul rivalului si a obligat-o pe Tarina sa-i pastreze scafarlia intr-un borcan in dormitor!  
In plus, istoria chiar consemneaza faptul ca tarul isi iubea imparateasa, care, constienta de sentimentele sotului ei, lua in deradele escapadele lui amoroase. Multi istorici sustin ipoteza ca aceasta ar fi fost singura si adevarata sa dragoste. Ecaterina il insotea pretutindeni, inclusiv in razboaiele pe care acesta le ducea, prin urmare, am oarecare dubii cand e vorba de pasiuni care se distribuie in felii intre numeroasele amante si nevasta. In plus, in anii in care se presupune ca Maria era amanta Tarului, acesta avea 52 de ani, era deja batran si bolnav. Avea pietre la vezica urinara si starea lui de sanatate se agrava cu fiecare zi. Lasase in urma betiile si treburile administrative si traia fiecare zi in parte ca si cand era ultima. Dupa ce a fost operat, starea sanatatii sale s-a deteriorat si a si decedat la scurt timp. Un lucru este cert: Maria a existat in carne si oase, a fost o femeie frumoasa si desteapta, care nu s-a maritat niciodata. Gurile rele spun ca era atat de desteapta incat nu a fost in stare sa accepte un barbat sub nivelul ei intelectual. Unii istorici sustin ipoteza ca, la moartea lui, Cantemir ar fi lasat cu limba de moarte ca imparateasa sa se ingrijeasca de Maria, sa o ocroteasca si sa vegheze asupra ei. Prin urmare, pe cine dracu sa mai crezi????
Daca sunteti curiosi, puneti-va si voi pe citit! Poate ma lamuriti si pe mine: a fost Maria Cantemir amanta lui Petru cel Mare sau doar fiica lui Dimitrie Cantemir?
http://www.filmedocumentare.com/mari-cuceritori-petru-cel-mare/

:))))

Arlekin Brown:
imaginea nu este afișată

Vizualizează postarea

Pofta buna !


miercuri, 11 februarie 2015

Sondaje“Sondaje de opinie” în …1909


Moda noua ilustrata 1909Sondajele de opinie par un apanaj al din lumii noastre de azi. Aflăm aproape zilnic rezultate ale unor astfel de anchete sociale, mai profesionist sau mai ne-profesionist făcute, pe teme din cele mai diverse.

La începutul secolului XX nu existau încă, bineînţeles, institute de sondare a opiniei publice. Dar opinia cititorilor era importantă, nu-i aşa?  Revista  <> “cerceta opinia publică”  lansând în paginile revistei diferite întrebări pentru cititori:


Ce preferaţi la bărbat: bunătatea sau inteligenţa şi cultura? 
Cu ce fel de bărbat poate fi o femeie cu oarecare cultură fericită?
Preferaţi fetele din provincie sau pe cele din Bucureşti ?
Ce preferaţi la un bărbat: fizicul sau caracterul şi manierele?
La ce vârstă e bine să se mărite o fată?


Moda noua ilustrata 1909Publicarea răspunsurilor primite de la cititori dădea publicului revistei - şi ne dă şi nouă celor de azi - fără a avea pretenţia unei cercetări ştiinţifice , o măsura a opiniilor şi moralei acelei epoci. Interesantă cred şi pentru noi:
“Aşteptăm răspunsul la următoarea întrebarece punem iubitelor noastre cititoare:

Care e diferenţa de ani ce credeţi că ar fi mai potrivită între vârsta bărbatului şi aceea a femeei, când e să se căsătorească?”

Răspunsuri:
Camora-Adjud: Între bărbat şi femee cea mai potrivită diferenţă de etate la căsătorie este între 4-6 ani; căci bărbatul întotdeauna trebuie a fi mai mare pentru a cunoaşte mai bine lumea.

Aurora Dimineţei: Diferenţa de vârstă cea mai nemerită ar fi de şase ani.

Sylică-Bârlad: Pentru ca un bărbat să poată ţinea piept tuturor celor trebuincioase unei gospodării se cere ca să aibă vârsta de 25 de ani, la această vârsta avându-şi oricine un viitor asigurat. Iar femeea e bine nemerit să se căsătorească la etatea de 18 primăveri.

Palarii pentru femeiSyll Ţirica: Vârsta cea mai potrivită pentru a se căsătorii un bărbat, este atunci când numără 22 ani avându-şi viitorul asigurat. Femeia pentru a nu face strâmbu după măritiş, ar trebui să-i dea vânt spre căsătorie chiar părinţii după 2 ani de la eşirea din şcoala primară.

Blonda de pe şes: Între vârsta bărbatului şi aceea a femeei nu trebue să fie o mare diferenţă; pentru că o diferenţă prea mare aduce la parte din femei ce au o fire uşuratică le aduce la desfrâu. Dar dacă vârsta bărbatului faţă de aceea a femeei e bună să fie cam de la 4-6 pâna la 10 ani mai mult ca a femeei atunci când acea casatorie se poate zice fericită pentru că fiind bărbatul mai înaintat la vârstă e copt la minte, va ştii să-şi facă soţia şi chiar traiul său fericit.

Păsărica voioasă: După părerea mea soţul ca să poată deveni un bun cap de familie să nu facă pasul serios de a se căsători decât după ce-şi va asigura o existenţă sigură spre a-şi putea îndeplinii datoriile cuvenite şi aceasta nu o poate decide etatea, decât capacitatea. Relativ la soţie nu se poate cere altceva decât educaţia bună şi virtute, posedând aceste calitaţi chiar la vârsta de 16 ani poate devein, la un soţ bun, o soţie şi o mamă exemplară.

Ţigăncuşa cu ochi căprii: Eu cred că bărbatul să fie mai mare cu 3-4 ani decât femeia. Astfel fiind o va putea conduce pe calea spinoasă a vieţei.

Moda noua ilustrata 1909Borbica din Păcurari – Iaşi: După mine diferenţa între bărbat şi femee când se căsătoresc e maximum de zece ani. Diferenţa prea mare de vârstă nu e bine pentru multe considerente.

Două cireşi: După părerea noastră, ar trebui ca bărbatul să fie mai în vârstă cu 10 ani decât femeia.

Diavoliţa din Victoriei: Prefer la bărbat bunătatea, inteligenţa şi cultura căci eu numai cu bărbatul care va posedă aceste trei calităţi voi putea să fiu fericită; prin urmare cred că orice femee cultă nu va fi fericită cu bărbatul căruia îi va lipsi una din sus numitele calităţi.Pentru a reda ceva din atmosfera epocii am  "presărat"  prin articol câteva pălării la modă în primăvara anului 1909.

Sursa:

Revista “Moda nouă ilustrată”  - numerele din 5, 15 şi 25 aprilie 1909
dieri-deazi.blogspot.com