Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 7 februarie 2015

Gudrun Burwitz


Gudrun Burwitz, fiica lui Heinrich Himmler

gudrun15
Are 81 de ani, părul alb împletit în stil bavarez şi o dorinţă aprigă de a păstra viu spiritul national-socialist. Este Gudrun Burwitz, fiica lui Heinrich Himmler şi creierul din spatele unui grup de suport numit Stille Hilfe (Ajutor silenţios), care îi sprijină financiar şi juridic pe foştii membri ai regimului national-socialist din conducerea căruia a făcut parte şi tatăl său, informează Daily Mail.
Tatăl lui Gudrun Burwitz, Heinrich Himmler, a fost şeful suprem al SS, trupele speciale ale regimului nazist al lui Hitler. Acesta a condus în calitate de ministru de Interne poliţia secretă national-socialista Gestapo. De asemenea, evreii arunca vina pe Himmler ca ar fi fost responsabil şi pentru punerea în aplicare a planului lui Hitler de exterminare a evreilor. În perioada în care naziştii au condus Germania, evreii acuza ca 6 milioane de oameni ar fi fost ucişi.
Gudrun Burwitz, la venerabila vârstă de 81 de ani, este unul dintre oamenii la care foştii lideri national-socialisti apelează cu încredere atunci când au nevoie de susţinere pentru a scăpa din ghearele justiţiei controlate de evrei care i-a condamnat pentru crime de război şi genocid.
Grupul de suport numit Stille Hilfe (Ajutor silenţios) a fost creat în 1951, de câţiva foşti înalţi ofiţeri SS şi de funcţionari germani de dreapta. Scopul acestuia este acela de „a furniza asistenţă discretă, dar activă celor care şi-au pierdut libertatea în timpul războiului sau după încheierea acestuia”.
Printre cei apăraţi de Stille Hilfe se numără Klaas Carel Faber, un fost membru al trupelor SS din Olanda, condamnat pentru uciderea mai multor evrei. Acesta are acum 89 de ani, iar grupul de ajutor condus de Gudrun Burwitz vrea să împiedice extrădarea acestuia în Germania natală.
Foto: Gudrun are acum 81 de ani
Foto: Gudrun are acum 81 de ani
Fostul ofiţer SS din Danemarca Soren Kamm este un alt client al grupului. Stille Hilfe încearcă să împiedice extrădarea acestuia, acum în vârstă de 90 de ani, din Germania în Danemarca, unde este acuzat printre altele şi de execuţia unui editor de ziar din Copenhaga. Kamm şi-a recunoscut vina într-un interviu televizat, înă Germania a refuzat, cel puţin deocamdată, să-l dea pe mâna autorităţilor daneze.
„Prinţesa nazistă”, aşa cum a fost poreclită Gudrun Burwitz de către un istoric, locuieşte la Munchen împreună cu soţul ei.
„Nu vorbesc niciodată despre muncă mea. Fac doar ceea ce pot atunci când pot”, le-a declarat ea jurnaliştilor britanici.
Potrivit unui oficial al serviciilor de informaţii, a declarat că Burwitz, deşi are peste 80 de ani, „are o minte brici”.
Foto: Gudrun, alături de tatăl său, Heinrich Himmler
Foto: Gudrun, alături de tatăl său, Heinrich Himmler
- See more at: http://www.nationalisti.ro/2015/02/fiica-lui-himmler-fostul-sef-al-trupelor-ss-si-al-gestapo-ajuta-si-astazi-nazistii-sa-evite-puscaria/#sthash.IbIdvKJd.dpuf
nationalisti.ro

POFTA BUNA !

Foodynians Recipes:
Marinated Chilli Salmon
imaginea nu este afișată
Marinated Chilli Salmon
  Ingredients 1 Pound salmon fillets. 1/2 cup Thai sweet chilli sauced. 4 Cloves garlic, finely chopped. 1/4 cup olive oil. 2 tbsp Butter. 1/2 tbs...

Vizualizează postarea

Dezbatere infantila ( reluare sept.2013)Nimic nou pe frontul de est

PARA ESTE COAPTA PENTRU CULES

 

Mi-a atras atentia o emisiune de la o televiziune de stiri, cand acolo se discuta despre  opozitia tarilor occidentale fata de intrare a Romaniei in  Schengen.
Spuneau  cei din  platou  ca nu este drept sa se faca legatura intre Schengen si tigani adica rromi.  Se discuta acolo ca sunt tari care vor iesirea din Schengen numai sa dispara tiganii din  tara lor.  Dar in platou era si un reprezentant al tiganilor care la fiecare discutie despre tigani adica rromi,  le dadea celorlalti peste bot inclusiv ambasadorului Romaniei in Franta  la telefon ca, este vorba despre cetateni romani de etnie rroma.
Celelalte mamaligi din platou  impreuna cu ambasadorul erau pres si nu indrazneau sa-l contrazica pe tigan.
Mai ales o doamna europarlamentara W, cu figura ei de bufleica despre care nu am auzit niciodata sa ia  apararea romanilor  si Romaniei dar, cand a fost vorba de tigani s-a gasit imediat sa faca comparatia cu  Anglia in care se guvernul se asociaza cu “extremistii ” si Franta, care  se asociaza cu Frontul National Francez, spunand ca acest lucru este rusinos. Rusinos este sa nu iti aperi tara si neamul in forurile internationale  precum in cazul de fata cand, esti platit la Parlamentul European ca sa fii de ajutor pentru neamul tau, nu sa umbli cu manusi de catifea la ouale tiganilor, cu frica sa sa nu-i superi  si sa scape un part, fara sa-l prinzi repede din  zbor si sa-l mirosi cu nesat satisfacuta ca iti meriti leafa caci, ti-ai facut datoria.
Aici se punea problema ca nu mai trebuie  sa fie  asociati tiganii cu romanii, dar nu spunea nimeni  cu curaj adevarul, dar stateau  cu gura stansa punga si erau ca niste presuri in  fata tiganilor. Tiganul din  platou a facut mai mult decat toti din platou la un loc, impreuna cu ambasadorul care s-a domolit din  prima cind i s-a spus de catre tigan ca, tiganii din  toata Europa sunt romani de etnie rroma si a acceptat  de parca i-ar fi prins  tiganul mana in tatana usii,  raspunzand cu cu un sheleaait pipernicit. Tiganii sunt cetateni europeni, spunea reprezentantul lor, pleznindu-i imaginar pe prosti.
De aceea suntem aici, pentru ca nimeni nu ne reprezinta ! Sunt platiti degeaba!
Tiganii au reprezentanti vocali ca cel din  platou care spunea ca, vorbeste repede ca sa  spuna tot ce are de spus, in timp ce bufleica noastra europarlamentara  facea dovada de mamaliga necoapta revarsata, nici macar o mamaliga adevarata adica batoasa.
Anglia spune ca nu vrea sa intre din Schengen  din cauza tiganilor(adica romanilor de etnie…). Trebuia de la inceput din 1990 sa se duca o politica de combatere a tiganilor si disocierea lor de romani, ca aici au gasit oamenii cei mai blegi si fara vana. Acum cei din occident  dand dovada de pudibonderie au ajuns la concluzia ca, cu tiganii nu merge aceasta politica infantila. Dermocratia le prieste numai tiganilor, pentru ca le da posibilitatea sa faca caca in capul nostru.
Acum  aud ca si in America si Canada au ajuns sute de mii de tigani. Nerusinatii de occidentali pana mai de curand spuneau ca, Romania indeplineste conditiile tehnice si intram precis cu ultima cursa in Schengen, acum au intors-o ca la Ploiesti cum ca,  tiganii sunt de vina ca nu ne primesc, cu toate ca sunt la ei acolo.
Oare noi nu intelegem odata ca ei nu ne vor pe noi toti, asa cum spunea tiganul din  platou ca sunt perceputi ca romani=tigani. Mie plecarea tiganilor dar nu in totalitate, mi-a priit ca  de aici din jur au plecat aproape toti in Anglia. De la  coada la  lada de gunoi din colt s-au  pricopsit, sunt domni, au masini luxoase,caci englezii sunt bogati si au de unde fura si traiesc bine din ajutoarele sociale generoase. Nu se mai multumesc cu o coaja de paine mucegaita de la ghena de gunoi.
Aici au furat si gardul, cu care imprejmuisem in  fata blocului sa nu intre cainii si l-au dus la fier vechi.
In orice caz mie una dar fara folos, imi este rusine ca sunt romanca si nu se face nimic pentru a ne disocia de aceste  grupuri etnice care nu se pot  struni si in vagabondajul lor prin lume, au poposit aici pe aceste plaiuri  bogate si cu oameni buni. Si occidentul este lamurit  si suntem bagati in aceiasi traista toti. Dar noua romanilor nu ne ia nimeni apararea, de aceea suntem considerati sub tigani.
Aceste  persoane din  platou au adus vorba ca si inainte in anii 1930 ai Europei, tot asa s-a inceput cu evreii, tiganii si s-a ajuns la Holocaust.
Si odata cu eliberarea  din  1945, ce s-a mai intamplat?
In Romania ce se intampla acum?
Spun ca nu au de lucru aici ca sunt tigani ?
Dar au ei gand de munca ? Nu le permite natia sa munceasca caci, nu au muncit niciodata in sute de ani, poate numai cand erau robi si de frica stapanului care avea drept de viata si de moarte asupra lor, sa fi facut ceva.
Eu am spus mereu ca ungurii sunt putini intr-un loc in Transilvania, in timp ce tiganii sunt un cancer pentru noi, raspanditi in toata tara, in toata Europa, in toata America si Canada. Si toti(avocatii europarlamentari care sunt platiti degeaba),  spun  ca sunt romani de etnie….Asa li s-a inoculat in creier strainilor, cu intentie vadita de a desfiinta poporul roman si a fi asociat cu hotii, lenesii si infractorii de toate tipurile. Nu ne vor in Schengen dand vina pe romani ca sunt tigani.
Vor democratie dar, doar pentru altii in functie de interes. Democratie dar, nu pentru catei. Noi romanii, suntem cetateni ai Europei de mana A DOUA IMPREUNA CU TIGANII.
V-am mai spus ca pana nu  spargem coaja, nu putem manca continutul oului.
Ce ne-a spus Oliver Cromwell ?  Sa tinem la loc uscat praful de pusca. Studiati-i viata de arme si veti intelege de ce il stiu si acum de frica nemernicii lumii. Eu pe el(sau unul ca el) il vreau in Romania actuala.
El era drept, modest, va amintiti ca a cerut pictorilor sa-l picteze cu toti negii pe fata,  cand a vazut ca pictorii nu au facut asta. A spus ca vrea sa ramana pentru posteritate asa cum este, urat dar drept.
Nu stiu daca actiunile europarlamentarilor romani s-au schimbat dar, acum este  momentul potrivit de a incepe de la zero, pentru a creia o lume noua  formata pe calapodul viitorului imaginat de noi.
Oare vor dori cu vorba buna fara varsare de sange cei chemati la o alegere sa accepte situatia  ????
Daca nu vom schimba noi ceva, asa va ramane situatia noastra mai ales,in veci.
Am vrut prin reluarea acestui articol sa arat ca, nu se schimba nimic fara prezenta noastra activa si responsabila.

vineri, 6 februarie 2015

Duet


"Femeia cu barba" in duet cu "barbatul cu rochie" Conchita alaturi de Cezar

Fanii Eurovision ar putea avea parte de o surpriză la ediţia de anul acesta, de la Viena. Conchita Wurst  şi  Cezar Ouatu plănuiesc să cânte împreună, pe scena concursului internațional de muzică, potrivit TVR.
"Femeia cu barbă", alias Conchita Wurst, a învins toate prejudecățile şi a câștigat concursul Eurovision de anul trecut, de la Copenhaga. Reprezentanta Austriei a primit 290 de puncte din partea celor 37 de țări. Conchita și-a dedicat victoria minorităților sexuale din toată lumea.
Anul acesta, "femeia cu barbă" va urca din nou pe scena Eurovisionului, dar vrea să fie la brațul "bărbatului în rochie", Cezar Ouatu.
Cezar a reprezentat România în finala Eurovision din Suedia, în 2013. Cu 65 de puncte, melodia "It's my life" i-a adus locul al 13-lea.
Experienţa de la Eurovision i-a schimbat viziunea artistului asupra carierei, a declarat Ouatu.
Detaliile duetului n-au fost stabilite, pentru că impresarii celor doi artiști încă mai negociază.
Anul acesta, finala Eurovision se va desfăşura la Viena, pe 23 mai. Până atunci, cei care îşi doresc să reprezinte România pe scenă din capitală Austriei se pot înscrie până pe 8 februarie. Piesele pot fi trimise prin poştă sau depuse direct la Registratură TVR, din Calea Dorobanţilor, pe suport CD. Între 9 şi 11 februarie, un juriu de specialitate va asculta şi va alege cele mai bune 12 piese. Câştigătorul Eurovision România va fi ales pe 8 martie, într-un spectacol transmis în direct de Televiziunea Română.

Boney M.

Pofta buna !

Chez Bibia:
HAMBURGER ALLA PIZZAIOLA:
http://blog.giallozafferano.it/chezbibia/hamburger-alla-pizzaiola/
deliziosa alternativa ai soliti hamburger, veloce e molto gustosa, con pochi ingredienti, ma soprattutto degli hamburger fatti in casa veramente saporiti, graditi a grandi e piccini.
imaginea nu este afișată

Vizualizează postarea

UKIP

We need you. Second big action day in Thanet.

Mesaje primite
x

UKIP Campaign Team prin sendgrid.info 

18:24 (Acum 42 de minute)
către mine
UKIP
Odorica -- 
There are now fewer than 100 days to the May General Election!
It has been so exciting travelling around the country meeting so many of who are playing a key role in this historic election.
As you know, I will be on the ballot paper in what I think is one of the most fantastic places in our country; South Thanet. On Sunday, February 15th, I need your help.
More than 500 people came and helped on my first action day and it was a tremendous success. On Sunday February 15th we need to do this again.
The reaction I am getting locally has so far been fantastic, and this action day is an opportunity for myself and all the excellent council candidates across Thanet to meet so many voters.
So in order for us to make an impact, I need you to do me a personal favour, and come along on the 15th..
Coffee and Tea will be laid on from 10am, and for those helping all day, a hot buffet and drinks has been laid on for us all to enjoy from 3pm – and since it’s no longer Dry January I’ll be able to join you for a pint!
In order for us to make sure we plan effectively for the Sunday, please can you email Martyn Heale and let him know that you’re coming: ukipthanet@ukip.org
The details for the action day are as follows:
Date: 15/02/15
Location: Northwood Club Ramsgate, 55 Northwood Road, Cliftonville, Ramsgate, Kent. CT12 6RS
Meeting time: From 10am
Limited parking available

Many thanks,
I look forward to seeing you on the 15th of Feb, where we'll all be playing a major role in rocking the political establishment.
Regards,

Nigel

Despre subventie si liberalism

 

2015 02 Citat Reagan
Motto:
Viziunea guvernului în economie poate fi exprimată în câteva fraze: dacă mișcă, atunci impoziteaz-o. Dacă încă mai mișcă, atunci reglementeaz-o. Iar dacă moare, subvenționeaz-o.
Ronald Reagan

Impotriva sistemului


In plin scandal sexual al prostituatelor de lux sub acoperire ca, asistente la unele emisiuni de noapte s-a potrivit manusa scandalul sexual al Matrafoxatului pentru ca, in zadar facem apel la pudibonderie, asta este: PROSTITUTIE LA NIVEL INALT. PENTRU PRIMUL OM IN STAT A FOST  MAI IMPORTANT sa aiba o relatie sexuala in situatia in  care era, adica impotent.
A ingenunchiat Romania  in fata marilor  finante ale lumii care, ne-au excrocat si ne-au indatorat pentru a se simti bine un impotent, pilot pe elicopter.
Micile prostituate expuse acum oprobiului public, nu ajung nici pana la genunchi celei care, a indatorat o tara intreaga si a supus-o capriciilor ei infantile, dozand sexul in mod parsiv si judicios unui libidinos.
Dar indezirabilii in ochii nostri, am numit sistemul  bancar european si mondial, are nevoie de un bazin plin cu cuburi de ghiata, in care sa stea pentru asi mai racori  mintile infierbantate cei care, condamna popoare intregi la  robie, fara nici un beneficiu pentru ele si fara nici o finalitate decat, doar ducand la inapoiere, este condamnabila.
De aceea spun cu toata raspunderea ca, sunt de partea  noului guvern al Greciei format din partidul Syrisa condus de un tanar navalnic Alexis Tsipras care, vrea sa scape tara de datorii nelinistitoare pentru intregul popor grec si sa micsoreze austeritatea.
Daca nu mai plateste datoriile nu mai are nevoie sa se imprumute. Reteta este buna si pentru noi.
Este o chestie de principiu in corectitudine, sa-si plateasca  Grecia datoriile dar, nici pentru un calcul  criminal, asa cum este facut si pentru noi romanii, de a ne indatora si a ne  scufunda in haznaua cu cacat pentru sute de ani.
In concluzie doresc ca poporul grec ca aiba  un parcurs  lin, cu impliniri si sa mai bage la fundul  bazinului inghetat  capetele infierbantate le  papionatilor care isi inchipuie ca, conduc lumea  dar, fac tocmai pe dos, duc lumea la dezastru.
Am fost mereu de partea celor in nevoi si nu prea, a celor curajosi gata de infruntare cu cei care, ii nedreptatesc.
V-am mai povestit ca in anii 1968-69 a aparut in Scanteia  faptul ca Ion Dolanescu  nu a vrut sa-si plateasca factura la lumina in suma de 1000 de lei, erau bani multi care  nu insuma leafa pe o luna. S-a scris in ziar ca au venit mai multi militieni acasa si el nu a vrut sa deschida poarta.
Eu l-am indragit atunci deoarece, am vazut ca, colegele de birou aveau aceeasi abordare, sa nu plateasca :)))
ROMANII SUNT GATA DE FRONDA CAND SIMT CA ESTE NEVOIE.

:)))

:)))


Alma Mahler


Alma Mahler sau nestatorniciile unei fete cu nabadai

Viena, 31 august 1879. In casa pictorului Emil Jakob Schindler si a cantaretei Anna Sofie Bergan a vazut lumina zilei o fetita, Alma Mahler, care avea sa devina cea mai curtata tanara din capitala Imperiului Austriac. Cum veniturile familiei nu erau foarte mari, cei doi soti s-au vazut obligati sa inchirieze o camera din apartament unui alt coleg de breasla, pictorul Julius Victor Berger care, la scurt timp dupa ce s-a mutat, a avut o aventura cu nevasta gazdei. Din aceasta relatie, doi ani mai tarziu, s-a nascut Grete.  In acelasi an, Schindler a primit un premiu important care a rezolvat toate problemele financiare ale cuplului, astfel incat Emil si-a luat familia si s-au mutat in castelul Plankenberg, langa Tulln, si a devenit in scurt timp unul dintre cei mai importanti artisti ai Monarhiei Habsburgice. Alma a crescut in studioul tatalui ei si l-a idolatrizat. Acesta i-a trezit interesul pentru literatura si muzica, a introdus-o in atmosfera faustiana inca de cand era copil, oferindu-i o alta perspectiva asupra literaturii si artei in general. In aceasta vreme, mama Almei incepuse o alta aventura amoroasa cu studentul si asistentul sotului ei, Carol Moll, relatie care a durat mai multi ani si de care sotul ei habar nu avea. Schindler a decedat in 1892 in urma unei crize de apendicita. La decesul tatalui ei, Alma avea doar 13 ani si a fost martora la casatoria mamei cu tanarul amant, experienta considerata ca o tradare de neiertat fata de memoria tatalui ei. In 1897 a fost fondata Secesiunea Vieneza al carei presedinte a fost ales Gustav Klimt, iar vicepresedinte, Carl Moll. Casa sotilor Moll era frecventata de renumiti artisti precum arhitectii secesionisti Joseph Maria Olbrich, Joseph Hoffmann, Koloman Moser si Alfred Roller. 
Alma avea 17 ani si crestea in mijlocul unor personalitati care aveau sa ii marcheze destinul. Devenise o tanara frumoasa si desteapta, iar aceste calitati au atras atentia si afectiunea lui Klimt. 
Nici Alma nu a ramas indiferenta la curtea pe care i-o facea acest artist renumit, cu toate ca erau ultracunoscute relatiile lui amoroase care apareau in presa vieneza de scandal. Cu toate astea, Alma s-a indragostit de el, fapt pe care l-a consemnat in jurnalul ei personal:” Gustav Klimt a intrat in viata mea ca prima mea mare iubire, desi eram un copil nevinovat, total absorbit de lumea mea muzicala si departe de viata reala. Am suferit din pricina acestei iubiri si m-am afundat si mai tare in muzica si nefericirea mea a devenit sursa celei mai mari fericiri cu putinta.” Klimt a urmarit-o pe Alma in calatoriile de vacanta ale acesteia, intalnindu-se cu ea in secret. Dupa o vreme, Moll si-a dat seama de flirtul dintre cei doi si l-a fortat pe Klimt sa rupa orice fel de legatura cu fiica lui vitrega. 
Dar locul lui Klimt avea sa fie ocupat in scurt timp de catre Max Burckhard, director al Teatrului de Stat, apreciat pentru piesele indraznete aduse la rampa precum Ibsen, Hauptmann, Schnitzler si Hofmannsthal. Si acesta a fost fascinat de frumusetea Almei si i-a trimis bilete la teatru sau carti de literatura clasica si moderna. In tot acest timp, Alma studia impreuna cu Josef Labor, formandu-si un repertoriu extins cu lucrarile lui Schubert, Schumann si Rchard Wagner. A inceput sa interpreteze lieduri si piese la pian, sa improvizeze unele lucrari lirice si monologuri personale. Stilul ei era intim, la fel ca si textul propriului ei jurnal.
Anii au trecut, nu prea multi, ce-i drept, iar cand Alma a implinit 20 de ani, l-a intalnit pe compozitorul Alexander von Zemlinsky, una dintre cele mai importante figuri ale scenei muzicale vieneze. Alma a fost dezamagita de aspectul lui fizic si consemna in jurnal: “O caricatura-barbia mica, ochii bulbucati, se poarta ca un maniac, nu m-a impresionat”. Dar muzica lui Wagner avea sa ii apropie pe cei doi care au petrecut ore in sir vorbind despre Tristan sau ascultandu-i compozitiile si perfectionandu-i stilul. Zemlinsky a fost mentorul ei incontestabil, i-a predat ore de compozitie si, sub directa lui indrumare, a compus o serie de lieduri inspirate de lirica lui Rainer Maria Rilke si Heinrich Heine. Stia cum sa o ambitioneze fara sa ii raneasca sentimentele: “Ori compui, ori iti petreci timpul in societate-una din doua. Dar mai bine alegi ceea ce ti se potriveste mai bine- petrece-ti timpul in societate”.
O poveste de dragoste furtunoasa s-a infiripat intre Alma, tanara superba sigura pe sine si constienta de talentul si frumusetea ei, si introvertitul Zemlinsky. Ea l-a iubit pe “micul gnom urat”, in vreme ce el ii marturisea” te vreau-cu fiecare atom din sufletul meu”. Alma i-a permis intimitati pe care nu le tolerase barbatilor inainte. I-a dat voie sa o mangaie si sa o sarute, iar el si-a pierdut capul cu totul. Intelegea ca Alma abia acum descoperea pasiunea si devenea constienta de propria ei sexualitate si o simtea vibrand in bratele sale. Relatia a fost perceputa de Alma ca un tavalug de sentimente, umilinte si dureri, in vreme ce el intrase in rolul unui trubadur care isi canta iubirea. “Alex, dragul meu Alex, vreau sa fiu cristelnita ta. Varsa-ti toata bogatia in mine!” nota ea in jurnal.  Prietenii si familia au considerat total nepotrivita relatia dintre cei doi si, deseori, inclusiv Zemlinsky considera ca nu o merita. Doi ani a durat iubirea dintre ei, pana cand, in 1902, Alma a facut un pas indraznet care a socat lumea buna vieneza.  
Pe 7 noiembrie 1901, Alma il intalnise pe celebrul dirijor Gustav Mahler, evreu si el ca Zemlinsky, in casa prietei ei, scriitoarea Berta Zuckerkandl. Acesta era director la Opera Curtii Imperiale si detinea una dintre cele mai puternice si influente pozitii in lumea muzicala. In acea seara, Mahler s-a indragostit de Alma si doar la cateva saptamani, mai exact pe 28 noiembrie, a cerut-o in casatorie. Familia ei a incercat din rasputeri sa o convinga sa nu accepte cererea pentru ca Mahler era cu 19 ani mai mare, nu era bogat si se zvonea ca suferea de o boala incurabila. Prietenii cuplului au fost surprinsi de rapiditatea cu care cei doi s-au logodit, numindu-l “evreu rahitic si degenerat”, nedemn de o fata frumoasa care se tragea dintr-o familie buna, in vreme familia lui o considera pe Alma ca fiind excesiv de cocheta, a carei singura preocupare era sa numere tinerii care cadeau prada farmecelor ei. Mahler a abandonat religia iudaica si s-a convertit la catolicism special sa reduca numarul diferentelor care li se imputau. Simtind opozitia familiei vis-à-vis de acest mariaj, pe 19 decembrie, el i-a scris o scrisoare de 20 de pagini Almei in care a descris cum vedea el viata lor de cuplu. Pentru tanara care incerca sa isi construiasca o cariera, scrisoarea lui a reprezentat o lovitura: ii cerea sa renunte la aspiratiile ei, sa nu mai compuna, sa se dedice vietii de familie, iar atentia ei sa ii fie daruita lui. Desi din insemnarile din jurnalul ei deducem ca a fost extrem de surprinsa si revoltata, cei doi s-au logodit pe 23 decembrie, iar pe 9 martie 1902, s-au casatorit. Mariajul a socat pe toata lumea deopotriva. Bruno Walter, dirijos la Opera si cel mai apropiat prieten al lui Mahler, a scris: “Mahler are 41 de ani, ea, 22. Ea este o frumusete deja celebra, destinata unei vieti sociale pline de farmec, in vreme ce el este atat de nelumesc si de mandru in singuratatea lui…”Cei doi s-au mutat intr-un apartament langa Opera, iar Mahler i-a pus la dispozitie 2 servitoare si o guvernanta englezoaica pentru fiica lor Maria, care s-a nascut in noiembrie acelasi an. Viata lor a fost total diferita de cea pe care Alma o cunostea din casa parintilor ei. Mahler era retras, ura sa socializeze, acorda o importanta excesiva rutinei zilnice cu scopul de a gestiona corect  volumul foarte mare de munca.  Alma s-a simtit izolata si plictisita, deseori simtindu-se mai curand menajera decat iubita si sotie. 
Doi ani mai tarziu, a nascut a doua fata, Anna Justina, dar goliciunea din sufletul ei se marea pe zi ce trece, fara ca Mahler sa sesizeze nefericirea care pusese stapanire pe ea. Pe acest fond de vulnerabilitate, Alma a cedat in fata unui flirt cu Hans Pfitzner, iar Mahler, nestiind cum sa gestioneze situatia, i-a propus sa reia lectiile cu Zemlinsky care a refuzat oferta. In 1907, Maria, fiica lor cea mare, a decedat de difterie la varsta de 5 ani, fapt care a marit si mai mult prapastia dintre cei doi. In acelasi an, la un examen de rutina, Mahler a aflat ca avea un defect cardiac, fapt care l-a obligat sa renunte la multe dintre activitatile lui curente, iar mai apoi sa se retraga de pe scena muzicala vieneza. In 1907, cei doi au plecat in America, deoarece Mahler avea o intalnire stabilita la Manhattan Opera din New York. Aici el a bifat un succes rasunator cu “Tristan si Isolda” lui Wagner, dar Alma a continuat sa se simta singura si izolata. Ea s-a intors in Europa si a petrecut cea mai mare parte prin statiuni balneare incercand sa isi revina. 
Dupa 8 ani de la casatorie, Alma, mai singura ca niciodata, l-a cunoscut pe tanarul arhitect Walter Gropius, cel care avea sa fie liderul miscarii Bauhaus. Toate  dorintele care pana atunci ramasesera ascunse in stare latenta in sufletul ei au rabufnit cu o forta uluitoare. Intr-o zi, Gropius a trimis “din greseala” una dintre cele mai infocate scrisori de dragoste destinate Almei sotului ei! Mariajul care intrase in cel de-al 10 an si se destrama usor avea sa  primeasca cea mai puternica lovitura. Mahler a realizat atunci haul care se cascase intre ei si, deprimat si neajutorat, a gasit forta de a solicita o consultatie lui Sigmund Freud. Nu se stie exact ce au discutat cei doi vreme de 4 ore, dar Freud a consemnat urmatoarele: “Sotia lui Mahler, Alma, l-a idolatrizat pe tatal ei, Rudolf Schindler, pe care l-a regasit si iubit in persoana lui Mahler. Mahler si-a iubit mama si a cautat-o in fiecare femeie. Mama lui suferea de tulburari, iar in subconstient, Mahler a dorit ca Alma sa traiasca in aceeasi stare”. Freud le-a oferit un ragaz de cateva luni de liniste in cuplu, perioada in care Mahler s-a concentrat intens asupra sotiei lui. Ca semn de mare iubire, i-a dedicat Simfonia a-8-a. Alma a fost de acord  sa ramana alaturi de el, dar si-a continuat episodic relatia cu Gropius. Mahler i-a publicat 5 lieduri, au calatorit impreuna in America. In mai 1911 insa, la varsta de 51 de ani, acesta a murit si a fost ingropat langa fiica sa, Maria Anna, in cimitirul Grinzing din Viena.  La cateva luni dupa moartea sotului, cand Alma a primit factura pentru consultatie de la Freud, a fost de-a dreptul revoltata cand a vazut pretul exorbitant. Insa asta nu a impiedicat-o sa isi revina si sa infloreasca. Datorita pensiei generoase de vaduva, cat si mostenirii  lui Gustav Mahler, era o femeie bogata. Walter Gropius a fost socat sa afle ca, inainte de moartea lui Mahler, cei doi soti au avut raporturi sexuale impreuna, motiv pentru care cei doi s-au despartit definitiv. Dar Alma era curtata! Iar relatiile cu Franz Schreker, Joseph Fraenkel (doctorul lui Mahler din New York), Paul Kammerer si copilul teribil al artistilor vienezi, Oskar Kokoschka, pictor genial, considerat un revolutionar excentric si provocator. 
Cei doi s-au cunoscut prin intermediul tatalui vitreg al Almei, Carl Mall, care ii comandase pictorului un portret al Almei. “ce frumoasa era, ce femeie seducatoare se ascundea in spatele valului ei de vaduva, am fost vrajit!” avea sa marturiseasca Kokoschka. A doua zi dupa intalnire, Alma avea sa primeasca prima scrisoare de dragoste dintr-un lung sir de peste 400. Cei doi au trait si au calatorit impreuna, s-au iubit, s-au urat si iarasi s-au iubit cu pasiune: “Cei trei ani cu el au fost o batalie pentru iubire. Niciodata inainte nu am gustat atat de mult iad si atat de mult paradis”, in vreme ce el declara ca o iubea neconditionat asemeni unui “pagan care se roaga la steaua lui”. Alma era geloasa cum nu fusese niciodata, iar Kokoschka cu greu putea sa se angajeze intr-o relatie sociala care sa nu o raneasca pe ea, dar nici el nu era scutit de astfel de trairi. Gelozia lui era indreptata nu numai impotriva prietenilor si cunostintelor ei, ci si impotriva sotului decedat. In 1912, Alma a ramas insarcinata, dar, la doar cateva luni, a pierdut sarcina. Aflat in spital langa ea, Kokoschka , i-a luat camasa plina de sange si a dus-o acasa spunandu-i: “acesta e singurul meu copil si asa va ramane in sufletul meu pentru totdeauna”. A carat camasa  cu el peste tot o buna bucata de vreme. Niciodata nu a putut depasi durerea acestei pierderi si atunci a transformat-o in subiectul a numeroase tablouri, exteriorizand-o. Desi a cerut-o de nenumarate ori in casatorie, Alma l-a refuzat de fiecare data. 
Un an mai tarziu, el a pictat “Mireasa vantului” ,un tablou in stil baroc, in care doi indragostiti sunt prezentati intr-un iures, intr-o miscare de rotire, despre care el spunea: “In <> suntem uniti pentru eternitate”. Pe vremea aceea, Alma inca mai coresponda cu Gropius care, atunci cand a vazut tabloul 
“Dublu portret al lui Oskar Kokoschka si Alma Mahler” expus la expozitia secesionista de la Berlin, acesta a intrerupt orice forma de comunicare cu ea pentru o perioada. Relatia aceasta o consumase atat de mult, incat ea singura nota in jurnal: “ Trebuie sa renunt la Oskar. El nu se mai potriveste in viata mea. Ma trage in jos intr-o zona libidinoasa. Eu nu mai pot face fata. Cu toate astea este atat de dulce si neajutorat ca un bebelus mare, atat de nesigur si tradator. Trebuie sa il scot din sufletul meu! Este atat de adanc implantat in carnea mea. Stiu ca sunt bolnava din pricina lui, bolnava de ani, si nu am reusit sa ma zmulg! Acum, acum este momentul. Afara cu el! Nervii mei sunt spulberati, imaginatia mea, ruinata! Ce diavol l-a trimis la mine?”. La sfarsitul anului 1914, cei doi s-au despartit, iar Oskar s-a inrolat in regimentul Dragonilor, regiment de elita a cavaleriei monarhiei austriece. A vandut “Mireasa vantului” si si-a cumparat calul cu care a plecat pe front. A fost ranit si a chemat-o pe Alma sa il viziteze in spital, dar ea nu l-a vizitat nici atunci, nici altadata. Pe langa nenumaratele picturi si desene in care Kokoschka a imortalizat-o, i-a construit o papusa in marime naturala din bronz tinand seama de cele mai mici si intime detalii. Papusa a fost distrusa in timpul unei orgii nocturne in studioul lui din Dresda. Alma a reluat legatura cu Walter Gropius cu care s-a si casatorit la Berin, dar toata lumea a considerat ca acest mariaj cu un tanar arhitect necunoscut a determinat-o sa mai coboare un pas pe scara sociala. Alma consemna:” usile care stateau deschise pentru numele Mahler mi s-au inchis in fata numelui complet necunoscut de Gropius”. 
In 1916, Alma i-a nascut o fata, manon Alma Anna Justine Caroline Gropius. La botezul fiicei lor, gropius i-a daruit Almei tabloul “Summer Night on the Beach” semnat de expresionistul Edward Munch. In timpul Primului Razboi Mondial, in salonul ei se strangeau compozitori, scriitori, pictori, actori, dirijori si academicieni. Ei au format un grup de elita care s-au inspirat si promovat reciproc. 
In 1917, scriitorul Franz Blei l-a adus cu el pe colegul sau de breasla, Franz Werfel care avea 27 de ani. Cu vreo 2 ani in urma, Alma pusese una dintre poeziile lui pe muzica dar nu il intalnise niciodata pana atunci. La inceput cand l-a vazut, i s-a parut insipid, cracanat, un grasan cu buze carnoase si ochii aposi. Dar Werfel manifesta entuziasmul Almei pentru muzica, arta si literatura si mai mult decat atat, era un textier expresionist in mare voga. Nu dupa mult timp, cei doi cutreierau impreuna toate barurile vieneze sau in compania lui Ernst Polak, Alfred Polgar si Robert Musil. Werfel era indragostit-lulea, numind-o “gardian al focului”, “una dintre putinele femei magice care exista”, iar ea il indemna sa isi puna in practica cele mai creative idei pe care, anterior intalnirii cu Alma, nu avusese energia sa le puna in practica. Desi maritata inca cu Grobius, Alma a ramas insarcinata cu Werfel si a nascut prematur. Gurile rele spun ca faceau sex ca disperatii fara sa tina cont de sarcina, astfel incat intr-o noapte nebuna, Alma s-a trezit facand amor intr-o baie de sange. Ea isi cazase amantul in casa izolata din Breitenstein am Semmering unde cei doi se intalneau pe ascuns. Alma invoca deja goliciunea interioara si dezorientarea care o cuprinsesera in casnicia cu Gropius, motiv pentru care cei doi au divortat si si-au disputat pentru o vreme custodia fiicei lor, Manon. Desi relatia de adulter era deja cunoscuta, Gropius a luat vina esecului casniciei asupra lui, lasandu-se prins in flagrant, in pat, cu o prostituata intr-o camera de hotel. Relatia cu Werfel a durat multi ani, pana in 1924 cand, la varsta de 50 de ani, s-a casatorit cu el. 
Numele lui era deja consacrat: “omul-copil” se transformase intr-un poet si autor de romane si piese de teatru de succes, numarandu-se printre cei mai cititi autori de limba germana. Nu dupa mult timp, ea nota in jurnal: “Eu nu-l mai iubesc. Viata mea interioara nu mai rezoneaza cu a lui. El s-a facut parca mai mic, mai urat un evreu adipos asa cum l-am perceput prima data” . Cei doi au inceput sa traiasca separat. 
Desi el renuntase la iudaism de dragul ei, in secret a revenit la religia in care se nascuse si crescuse. Intre timp, Alma simpatiza cu nazistii, iar diferentele de opinii politice a tensionat si mai mult relatiile dintre ei. Alma a mai bifat cateva aventuri pana in 1935, cand Manon, fiica ei in varsta de 19 ani, a murit de poliomelita. Inmormantarea a fost un eveniment social major in Viena: Johannes Hollnsteiner (care traia de ceva vreme cu Alma) i-a omagiat viata spunand:” Ea a inflorit ca o floare minunata. A trecut prin lume ca un inger. Pentru cei apropiati a fost o raza de soare si motiv de bucurie. Ea a trecut in nefiinta in Regatul LUI; la festivalul de iubire si inviere, cuceritorul divin asupra mortii si adversitatii a adus-o acasa in regatul lui si a spus: nici un ochi nu a vazut si nici o ureche n-a auzit ce a pregatit Dumnezeu pentru cea pe care o iubesc!”, iar Alban Berg i-a dedicat concertul pentru vioara “in memoria unui inger”. In 1938, semnarea acordului Berchtesgaden dintre Austria si Germania nazista marca sfarsitul statului austriac independent. Alma si-a transferat banii in Elvetia, a luat-o pe Anna, jumatate evreica, jumatate austriaca, si a fugit cu Werfel la Milano. In 1940, Alma a publicat memoriile anilor petrecuti alaturi de Gustav Mahler in “Amintiri si scrisori”. Fiica lor, Anna Mahler, avea sa ajunga o sculptorita celebra. Relatia dintre Alma si Werfel era tot distanta si descrisa in jurnal astfel:”doi oameni care, dupa 20 de ani impreuna, vorbesc doua limbi diferite” invocand inclusiv “diferenta rasiala” . Cand nazistii au intrat in Viena, intreaga familie s-a refugiat in sudul Frantei la Sanary-sur-Mer, langa Marsilia unde se aflau si alti emigranti: Bertolt Brecht, Ludwig Marcuse, Thomas Mann, Heinrich Mann, Lion Feuchtwanger si altii. Desi a intentat divort, ea nu l-a parasit niciodata pe Werfel. 
Poate pentru ca avea 60 de ani, poate se temea de singuratate… Aici Werfel a avut o aventura cu saint Bernadette Sourbirous careia i-a si dedicat cel mai de succes roman al sau, “Cantecul Bernadettei”, care a fost si ecranizat si premiat cu Oscar in 1943. In 1940, sotii Welfer au traversat Pirineii pe jos si au reusit sa plece in America dupa un ocol prin Spania si Portugalia. Pe chei ei au fost intampinati de alti emigranti germani si austrieci precum Thomas Mann, Max Reinhardt, Alfred Doblin, Arnold Schonberg, Erich Wolfgang Korngold si multi altii. Werfel a avut succes cu publicarea ultimului roman, iar propunerea de a fi ecranizat a marit veniturile familiei care s-a mutat intr-o vila in Beverly Hills din Los Angeles. Alma si-a gasit un companion de pahar in persoana scriitorului Erich Maria Remarque care ii aducea in dar sticlele de vodca ruseasca ascunse in buchete enorme de flori. La moartea lui Werfel din 1945, Alma nu a venit la inmormantare. Starea ei s-a degradat si desi dorea sa isi reimprospateze farmecele decolorate, nu reusea decat sa frizeze ridicolul purtand palarii uriase decorate cu pene de strut, semanand cu un “d’Artagnan” sau cu un “Travestit” sau cu un “armasar inhamat la un car funebru” dupa cum o caracteriza scriitoarea Claire Goll. Chiar fiica ei, Anne, ii spunea mai in gluma, mai in serios “mama-tigru”. Intotdeauna umbla beata si parfumata, traind in lumea ei efemera. 
In 1950, dupa ce s-a mutat la New York, a inceput sa isi scrie biografia “My Life”, insa convingerile sale rasiale erau atat de transant exprimate incat toti cei care o ajutau la redactare solicitau sa scoata din context aceste pasaje. Multe din enunturile sale antisemite deranjau, la fel unele pareri despre personalitati care inca erau in viata si care se intersectasera cu ea de-a lungul vietii. Imediat ce cartea a fost publicata in engleza si germana, putinii prieteni care mai ramasesera langa ea s-au distantat datorita convingerilor rasiale. A murit la 85 de ani, in 1964, iar un an mai tarziu, lesul a fost transportat la Viena si ingropat alaturi de fiica ei, Manon. 
A fost femeia fatala care si-a alcatuit propria colectie de celebritati: Gustav Klimt, Gustav Mahler, Oskar Kokoschka, Franz Werfel, Walter Gropius, Leonard Bernstein, Hugo von Hofmannstahl, Marck Burkhard, Wassily Kandinsky, Golo, Heinrich Mann, Thomas Mann, Maurice Ravel, Erich Maria Remarque, Artur Schnitzler, Arnold Schonberg, Richard Strauss, Igor Stravinsky, Carl Zuckmayer, Paul von Zsolnay si multi altii.

Si-a construit un loc in lume prin frumusetea ei, prin lejeritatea cu care cucerea barbatii, prin stil si eleganta. A fost deopotriva adorata si detestata, a fost inger pentru unii si demon pentru altii, fapt care a ramas dincolo de vreme intr-un citat extrem de colorat: “Ea a fost o mare doamna si in acelasi timp o cloaca”.

Pentru cei care vreti sa stiti mai multe, va mai recomand o carte:

joi, 5 februarie 2015

Bancuri....

O femee ii spune barbatulu,,, ei barbate am avut un vis urit azi-noapte,,,pai ce ai visat asa urit,,, Ne facem ca eram amidoi in iad,,,ei si,,,pai tu te zbateai intrun cazan cu zmoala,,,si tu,,, pai eu eram tot sluga, ce sa fac, punem lemne pe foc... 


vivianna

vivianna

vivianna

vivianna

vivianna

vivianna


vivianna

Poveste amoroasaPoveste amoroasa la cel mai inalt nivel


Helen of Troy Vezi imaginea la rezoluţie maximă

Foto: ROSANA PODESTA IN FILMUL ELENA DIN TROIA(1956).

Nimic nou sub soare.

O femeie fara rusine in vazul lumii se afisaza si este beneficiara  tuturor fructelor unei legaturi extraconjugale alaturi de un barbat  cu cea mai mare functie in stat, urat, rau, si actionand numai cu elicopterul. Acum vorbeste despre tinuta morala !!!!
Dar fiecare fapta pana la urma este rasplatita si  nu fecem aici un capat de tara  aratand cu degetul la un barbat perfid care calca pe cadavre si pe nevasta lui devastata de suparare in ultimii 10 ani starnind mila.
Facem numai o mica radiografie,  pentru a se vedea ca lectiile  primite de femei de-a lungul mileniilor sunt aceleasi dar, nu se invata niciuna, niciodata minte.
Astfel de legaturi  bazate pe puterea financiara si politica a barbatului si neputinta dar, avida de afirmare a unei ..... dornice de a fi stapana unei tari intregi, au fost de-a lungul secolelor. Pentru aceasta functie de amanta favorita  au luptat multe femei usoare care au fost rasplatite cu functii de ministrese, dar numai una a biruit, insa o biruinta amara, nedemna de o fiinta umana, avand la baza suferinta altei femei legitime. Nu pentru ca acel barbat ticalos  era mai special ca altii, sau facand nota discordanta ci, pentru ca in general astfel de relatii pana la racire se desfasoara mai cu perdea nu in vazul lumii, aratand ca familia si nevasta nu valoreraza nici cat negrul de sub unghia de la degetul mic, de la piciorul stang.
Acum cand luminile artificiilor s-au stins  Elenuta a ramas singura cu toate ca, ar mai fi vrut sa continue dar Matrafioxatul cu elicopterul, si-a dat seama ca  trenul a trecut de data asta pe langa el  si nu a reusit sa se mai suie si  viitorul este in zeghe si intre zabrele pentru el si acum nu are decat sa se mai bucure de familie si de supusenia celei pe care a desconsiderat-o in ultimii 10 ani.
Ce mai are de pierdut acum ? De castigat a castigat totul  pentru un muritor, acum  singura grija este sa  ii fie la adapost  averea uriasa de miliarde de euro acumulata din stradania si pe suferinta poporului roman.
Nu duce grija nici a amantelor sezoniere si nici a celei careia i-a aruncat marul de aur. Important este ca anii de  puscarie sa fie pentru toti, cat mai scurti si averea sa ramana intacta.
Ce invataminte tragem din aceasta  poveste trista pentru unii?
Fluturele care se apropie prea mult de lampa,  se arde !!!!! :((((
 Totul este efemer si sfatul este :"TRAIESTE CLIPA!!!"

:)))


miercuri, 4 februarie 2015

Fiecare dintre noi duce o cioara in spate :(((("Dacă nu poţi sa zbori atunci aleargă, dacă nu poţi să alergi atunci mergi, dacă nu poţi să mergi atunci târăşte-te, dar orice ai face continuă să mergi înainte."

Salut ! :)))Legiunea Straina mi-a dat pauza

see American Sniper with others like you


Mesaje primite
x

Paul Rieckhoff, IAVA paul@mail.iava.org Dezabonați-vă

2 feb. (Acum 2 zile)
către mine


To view this email as a web page, go here.
Odorica- sq_american_sniper
American Sniper is getting a lot of attention, earning over $200 million at the box office so far. It might even win an Oscar. As the number one film in America for weeks now, this movie could very well shape the public's opinion of our service for years to come.

It's important that our community get out to see this movie. If you haven't seen it, we recommend you go with other vets. I, for one, was glad to be in a theater with fellow veterans--who could understand the film like I do. If you have seen it, maybe you'd like to see it again with other vets.

That's why IAVA is inviting you to come and watch the movie on Wednesday, February 11th at one of our nationwide American Sniper VetTogethers. Each will have a certain number of free tickets based on a first-come, first-served basis.  Find one in your area.

Join us on Wednesday (2/11). Trust me, it's much better to see this film in the company of those that understand. If you don't see an American Sniper VetTogether in your area, get some friends together and post your plans on our website so others can join you  here.  Stick around afterward as we gather to talk about the film, our community, and next steps for our organization. If you can't join us in-person, we will be having a virtual VetTogether on myIAVA that same night here . We want to hear what you have to say, so please, share in our group discussion. If you want my thoughts,check out my guest column in Variety here.

We're not all going to agree, and that's ok. It's a movie - people seldom agree on movies. But at the end of the day, this is about our community. It's a chance for us to come together - a chance for us to share with each other and support one another. That's what IAVA is all about.

Hope we see you on Wednesday, February 11th,

Paul Rieckhoff
Founder and CEO
Iraq and Afghanistan Veterans of America (IAVA)
PS - We'll also have information at the screenings available for anyone looking for help. But, if you know of a veteran in crisis, do not wait. Have them call the Veteran Crisis Line at 1-800-273-8255and Press 1.