Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 27 decembrie 2014

Pofta buna !

Dia Daria:
La multi ani sarbatoritilor zilei! poza nu e grozava, dar recomand reteta!
http://www.retetelemeledragi.com/2014/11/tort-cu-ciocolata-alba-si-zmeura.html/
imaginea nu este afișată
Tort cu ciocolata alba si zmeura - Retetele Mele Dragi
Despre tortul de azi nu va pot povesti prea multe, cu exceptia faptului ca l-am creat special dupa gusturile juniorului meu, indragostit nebuneste ...

Vizualizează postarea

:)))Octav Bjoza

Octav Bjoza, primul român decorat de Iohannis: “LEGIONARII mi-au marcat tot restul vieţii” (VIDEO)

troita legionara1940: Troiţă umană formată din legionari
Militantul anticomunist Octav Bjoza a fost primul român decorat la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, chiar a doua zi după depunerea jurământului de investire în funcţie. 
iohannis bjozaOctav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDPR), a făcut parte în tinereţe din organizaţia anticomunistă “Garda Tineretului Român”. Pentru activitatea sa politică a stat după gratii între anii 1958 şi 1962.
Deşi nu a fost legionar, a fost mereu un adept al românismului şi nu s-a sfiit să vorbească la comemorările organizate de diferite mişcări identitare. Un exemplu în acest sens este şi discursul rostit de Octav Bjoza la comemorarea din 2009 de la Râşnov, dedicată martirilor legionari.
bjoza“Nu sunt legionar, n-am fost şi e prea târziu să mai devin. Dar norocul meu a fost ca la vârsta de 19 ani să fiu educat în temniţele comuniste de unii dintre ei. Mi-au marcat tot restul vieţii. De la ei am învăţat pentru totdeauna că nimic nu se poate realiza fără morală. Nici în familie, nici în economie, nici în politică, nici în ţară. (…) Fără credinţă nimic nu se va putea realiza”, a spus la vremea respectivă în faţa celor prezenţi Octav Bjoza.
“Tot ei (legionarii) mi-au atras atenţia că neamul românesc este bântuit de trădători, de vânzători de ţară. Şi au avut dreptate… Şi din cauza asta îi voi purta în mintea şi în sufletul meu câte zile voi avea. Iată, îmi spunea unul dintre ei, nici jertfa supremă nu înseamnă prea mult atunci când te sacrifici, te jertfeşti, pentru salvarea demnităţii neamului tău. Nu prea înţelegeam sensul, tâlcul cuvintelor. Eram poate prea tânăr. Dar odată ce treceau anii, tot mai mult în mintea şi în sufletul meu se adânceau acele cuvinte şi îmi reveneau absolut de fiecare dată când întâlneam în viaţă un obstacol”, a continuat acesta. Sursa:FrontPress.ro

Bancuri..

La restaurant, văzând cât de crăcănat merge chelnerul, un
 client milos îl
 întreabă:
 - Mă iertaţi, aveţi hemoroizi?
 - O clipă, să întreb la bucătărie...!


 Pe o banca, în parc, un copil manca la  disperare dintr​-o​ cutie cu
 bomboane.
 O bătrână il vede și ii spune:
 - Nu trebuie sa mănânci atâtea bomboane, te poți
 îmbolnăvi!
 - Dar dumneavoastră știți cat a trăit bunicul meu? 105
 ani!
 - Si manca atât de multe bomboane?
- Nu, dar își vedea de treaba lui...
 

:)))


vineri, 26 decembrie 2014

Pofta buna !

Rosamaria Cinque:
La #ciambella   al bicchiere con #Cacao   e Salsa #brigadeiro   è un dolce che profuma di casa e di famiglia.
Oggi desidero presentarla a voi in versione Natalizia: una semplice Ciambella ricoperta da una squisita Salsa Brigadeiro, quel tocco in più che conferirà al vostro dolce bontà ed eleganza.
#foodporn   #rosepassion   #chocolatelovers 

http://rosacinque.com/2014/12/26/ciambella-al-bicchiere-con-cacao-e-salsa-brigadeiro
imaginea nu este afișată
Ciambella al bicchiere con Cacao e Salsa Brigadeiro
La Ciambella al bicchiere con Cacao e Salsa Brigadeiro è un dolce che profuma di casa e di famiglia, non affatto dolce o troppo grasso, preparato c...

Vizualizează postarea

Greenpeace


Dear Odorica ,

Thanks for helping us spread the word about important campaigns like the Bering Sea and our work to save the bees on Causes.com. Together we are building a movement. 

Greenpeace is the largest independent direct-action environmental organization in the world. Our strength comes from dedicated individuals just like you. And what you think matters to us. So what's on your mind? Please take a minute to fill out our survey.

Begin Survey
Our movement is powered by amazing people who care enough to make a difference. We can't do this work without you and really value what you have to say. Please take a minute (really, it’ll only take one!) to fill out our survey.

Thanks for your help,

Your friends at Greenpeace

:)))


joi, 25 decembrie 2014

Amalia Rodrigues

Accidente si crimeAccidente şi crime pasionale din anul 1912


Presa de tip tabloid nu este o inovaţie a zilelor noastre. Ziare cu un preţ mic, care puteau să fie vândute la bucată, pe stradă, şi nu difuzate doar pe bază de abonament au apărut în România încă de la sfărşitul secolului al XIX-lea. Aceste publicaţii continuau să fie în primul rând o cronică a vieţii politice dar puneau din ce în ce mai mult accent pe publicarea ştirilor locale, a povestirilor din categoria faptului divers, a relatărilor despre evenimentele mondene. Nu lipsesc din paginile acestora reportajele senzaţionale despre evenimente şocante. Am cules pentru voi câteva „ştiri de primă pagină” ale anului 1912 din săptămânalul „Universul literar” – unul dintre suplimentele cotidianului „Universul”. E adevărat, suplimentul era literar, dar trebuia totuşi să se vândă. Aşa că prima pagina arăta cam aşa:


Naufragiul vaporului “Titanic”

Stirile de la ora 5
Naufragiul "Titanicului"
Cititorii “Universului” cunosc în toate amănuntele marea nenorocire întâmplată în mijlocul oceanului, unde cel mai mare transatlantic acum nou construit, “Titanic”, s’a scufunfat cu peste 2000 de pasageri.
Se ştie că uriaşul vapor s’a ciocnit în drum cu un bloc enorm de ghiaţă, care a făcut ca vaporul, aproape înmormântat sub sfărâmăturile gheţarului, să se scufunde în câteva ore, neîngăduindu-se a se salva decât un restrâns număr de călători, vre-o 700.
Ceea ce este de notat e că întreg echipagiul, împreună cu căpitanul, n’au părăsit puntea şi s’au scufundat împreună cu vaporul lor.
( “Universul literar” – 9 aprilie 1912 )

Accidentul aviatic de la Balş


Stirile de la ora 5
Accident aviatic la Balş
Luni, pe teritoriul comunei Balş, s’a întâmplat un grav accident de aviaţie.
Aeroplanul  “H.Coandă-Bristol” pilotat de sub-locot. Paşcanu având ca pasager pe soldatul mecanic Const. Ion s’a răsturnat din cauza terenului desfundat din cauza ploilor. Rezervoriu de benzină, în care erau peste 100 litri luând foc de la scânteile motorului, a făcut ca aeroplanul să ardă complect, în căteva minute. Aviatorii au scăpat ca prin minune, alegându-se numai cu câteva răni nu tocmai grave.
Ilustraţia noastră colorată reprezintă aeroplanul cuprins de flăcări.
In medalion: d-l sublocot. Paşcanu.
( “Universul literar” – 15 iunie 1912 )

Înfiorătoarea dramă din Fălticeni

Stirile de la ora 5
Dramă la Fălticeni
Ilustraţia noastră colorată din prima pagină, este o reconstituire a unei înfiorătoare drame petrecută zilele trecute la Fălticeni.
Măcelarul Nicolae Gr. Bucătaru, soldat în Reg. 13 din Iaşi, venind în permisie de Crpciun la Fălticeni, s’a dus la întreţinuta lui, Maria Perju, servitoare a unui domn Wexler, şi după un schimb de cuvinte i-a tras două gloanţe de revolver în cap şi apoi şi-a tras şi lui unul.
Amândoi eroii dramei au murit.Cauza e eterna dragoste.
( “Universul literar” – 16 ianuarie 1912 )

Un institutor român rănit în Macedonia

Stirile de la ora 5
Institutor român
rănit în Macedonia
Meglenia este singura regiune din Macedonia de unde grecismul a fost gonit. Mitropoliţii greci fac mereu tot felul de intrigi contra românilor spre a le închide şcolile.
Neputând reuşi cu intrigi, cu mari cheltuieli au stabilit 40 de familii în comuna românească Liumniţa şi astfel au reuşit  să deschidă şcoală şi biserică grecească. Dar nu s’au mulţumit cu atât, şi prin teroare vor sa închidă şcolile româneşti. Acum trei zile, institutorul român Dimitrie Ciota, pe când se ducea spre casă, a fost întâmpinat de doi cunoscuţi antarţi greci, Duma Nama şi Stanu Cuza, cari apostrofându-l au scos revolverele şi au tras trei focuri asupră-i rănindu-l grav.
Fiind arestaţi, ambii antarţi greci au fost trimisi în închisoarea din Ghergheli, dar a doua zi fură liberaţi pe cauţiune, în urma intervenţiei episcopului grec din Florida.
( “Universul literar” – 5 martie 1912 )

Catastrofa vaporului <> pe Dunăre

Stirile de la ora 5
Catastrofa de pe Dunăre
O mare nenorocire s’a întâmplat zilele trecute pe Dunăre. Vaporul unguresc <> care plecase din Sulina cu numeroşi pasageri în susul Dunărei, ajungând în dreptul localităţii Rasova, în sus de Cernavodă, s’a aprins bucătăria, de unde focul a cuprins întreg vaporul. Numeroşi pasageri surprinsi în timpul nopţii, au sărit în Dunăre ca să scape. Mulţi dintre ei s’au înecat. Mecanicul şi un chelner au fost carbonizaţi. Pasagerii cari au scăpat, şi-au pierdut întreg avutul. Între cei înecaţi se află şi Marin Dumitrescu, voiajorul fabricei de bere din Azuga şi Bacruban, şeful ocolului silvic din Ostrov.
Pasagerii salvaţi au intentat proces societăţii ungare de navigaţiune cerând despăgubiri.

Ilustraţia noastră de azi reprezintă catastrofa vaporului <>.
( “Universul literar” –19 iunie 1912 )

Moartea locot. aviator George Caranda

Stire pe prima pagina
Moartea unui aviator
O graznică nenorocire s’a întâmplat Miercuri dimineaţa pe câmpul de aviaţiune de la Cotroceni.
Locotenentul George Caranda din reg. 13 Ştefan cel Mare, care făcea parte din a doua serie de elevi aviatori, făcând mai multe sboruri, la un moment dat, fiind la o înălţime de 100 de metri, aeroplanul s’a răsturnat.
La o distanţă de 10 metri de pământ, nefericitul locotenent voi să sară, dar s’a împiedicat de lemnăria aparatului, astfel că motorul şi toată greutatea maşinei a căzut peste el zdrobindu-l în chip îngrozitor.
Corpul nefericitului locotenent, prima victimă a aviaţiunei din România, a fost transportat la Iaşi şi îngropat cu mari onoruri.
Locot. Caranda s’a născut la 1884 în Iaşi. La 1906 a intrat în şcoala militară, eşind sublocotenent la 1908. La 10 Mai a.c. a fost avansat locotenent…
( “Universul literar” – 25 iunie 1912 )

Crima de la moara Ciurel din Capitală

Stire pe prima pagina
Crima de la moara Ciurel
O crimă pasională s’a săvârşit Marţi seara în dosul moarei Ciurel, de la marginea Capitalei. Victima aceste crime, fata Frusina Dânculescu, în vârstă de 18 ani, de fel din Sibiu (Transilvania), a fost omorâtă cu două focuri de revolver de către amantul ei Toma Niculescu zis Burghiu, în vârstă de 21 de ani, dezertor din reg. 4 Ilfov no. 21. Crima a fost săvârăită pe când cei doi amanţi se aflau pe marginea unei râpe din dosul moarei Ciurel. Criminalul s’a predat singur poliţiei.
Ilustraţia noastră de azi reprezintă scena acestei crime pasionale.
( “Universul literar” – 30 iulie 1912 )

Marea catastrofă de la Hârşova

Stire pe prima pagina
Catastrofa de la Hârşova
O mare catastrofă s’a întâmplat pe Dunăre, aproape de Hârşova. Şalupa militară a marinei noastre de răsboiu <>, care avea pe bord pe ofiţerii batalionului 3 de pionieri, cu garnizoana în Focşani, şi mai mulţi soldaţi, s’a ciocnit cu vaporul ungar <>.
Şalupa s’a scufundat. 10 ofiţeri şi 16 soldaţi s’au înecat, ceilalţi au fost salvaţi. Între ofiţerii înecaţi se afla însuşi comandantul batalionului 3 de pioneri, loc.-colonel Lascăr Stoenescu şi maiorul Grigorat.
( “Universul literar” – 24 septembrie 1912 )Groaznicul accident din garajul d-lui Marghiloman


Stire pe prima pagina
Explozie...
Sâmbăta trecută o teribilă explozie a distrus garajul d-lui Marghiloman din str. Mercur. Explozia a fost atât de groaznică încât a ucis pe un şofer. Au fost şi doi răniţi.

( “Universul literar” – 16 decembrie 1912 )
Sursa ştirilor şi a ilustraţiilor: numere din anul 1912 ale suplimentului "Universul literar" - răsfoite în Biblioteca Digitală a Bucureştilor
deieri-deazi.blogspot.com

Craciun fericit !


Author \craciun FP

Mesaj extraterestru

În 2015, oamenii de ştiinţă japonezi se aşteaptă la primirea unui mesaj extraterestru! În 1983, ei au trimis un mesaj către steaua Altair şi acum vor răspunsul de la extratereştrii de acolo…

Marti 23 Dec 2014
mesajul catre extraterestriCare este dovada cea mai convingătoare există civilizații extraterestre? Când vor face extratereștrii primul contact cu noi, oamenii? Când ne vor transmite extratereştrii un mesaj? Poate chiar la anul, în 2015! De ce? În anul 1983, deci acum 31 de ani, doi astronomi japonezi, Hisashi Hirabayashi și Masaki Morimoto, au transmis un mesaj cu ajutorul radiotelescopului către sistemul stelar Altair.
De ce acolo? Pentru că acest astru este situat destul de aproape faţă de Pământ, comparativ cu alte stele, aşa că un răspuns extraterestru ar veni destul de repede dacă există acolo viaţă. Steaua Altair este cea mai strălucitoare stea din constelația Vulturul și a douăsprezecea de pe întreg cerul nopții şi este situată la circa 16 ani-lumină faţă de Pământ. Presupunând că extratereştrii de pe Altair ar recepţiona mesajul, l-ar decodifica şi ar răspunde imediat într-un mod similar, cu noroc, mesajul extraterestru ar putea ajunge la noi pe Pământ în anul 2015. Cel puţin aşa consideră Hirabayashi, omul de ştiinţă care a trimis mesajul original în 1983.
Hisashi Hirabayashi a lucrat ca un om de ştiinţă la Observatorul Astronomic al Universităţii din Tokyo (Japonia). În prezent, această instituție se numește Observatorul Național Astronomic din Japonia. În 1983, împreună cu colegul său Masaki Morimoto, a trimis mesajul la care făceam referinţă mai sus, folosind un radiotelescop din SUA. Era în perioada în care japonezii au sărbătorit Tanabata, care este un festival tradițional care marchează întâlnirea pe cerul nopții al stelelor Vega și Altair, doua stele care simbolizează zeița Orihime și, respectiv, zeul Hikoboshi.
Astronomii consideră mesajul lor a ajuns pe Altair în 1999. Acesta include 13 imagini binare codificate, fiecare imagine  măsurând 71 x 71 pixeli și ilustrând caracteristicile sistemului nostru solar, poziția planetei noastre, elementele chimice cunoscute, numere întregi și structura de bază a ADN-ului uman. Oamenii de ştiinţă au încercat, de asemenea, explice modul în care formele de viață au evoluat biologic pe Pământ.
Potrivit teoriilor furnizate de domnul Hirabayashi, în cazul în care nivelul de inteligență al extratereştrilor este suficient de ridicat pentru a recepţiona și a decodifica acest mesaj, ei vor putea trimite un răspuns.
P.S. Să aşteptăm răspunsul extratereştrilor din 2015…
lovendal.ro 

:)))
miercuri, 24 decembrie 2014

Nigel Farage lider UKIP si Ioan Mircea Pascu

Pofta buna !

Maria Giordano:
"Il mio cuore fa cioc!"  Ve lo dico alla maniera di Luca Carboni.
http://blog.cookaround.com/bricioledidolcezza/il-ciocco-di-castagne-e-cioccolato/
imaginea nu este afișată
Il Ciocco di castagne e Cioccolato
Il Ciocco di castagne e Cioccolato,un bel ciocco nel camino ci riscalda nelle giornate fredde; ma che dire di un ciocco a tavola di castagne e cioc...

Vizualizează postarea

:)))
Document

Document istoric: Articolul “La naşterea Domnului” scris de liderul legionar Ion Moţa de pe frontul din Spania

falangistPoster falangist din perioada Războiului Civil Spaniol
“Din nou popoarele lumii se pregătesc pentru sărbatorile şi bucuriile Naşterii Domnului, a naşterii sfinte a lui Hristos.
Dar bucuria aceasta e astăzi întunecată în toate inimile de îngrijorare pentru soarta aşezării creştinesti a lumii, aşezare dăruita nouă de către Dumnezeu prin trimiterea pe pământ a Fiului Său, a Cărui naştere o vom sărbatori acum din nou.
Căci iată, mânia Diavolului a pornit în zilele noastre cel mai crâncen război împotriva Bisericii întemeiate de Domnul nostru Iisus Hristos. Niciodată, de când a coborât Mântuitorul printre noi, nu s-a ridicat o parte a omenirii, cu atâta ură şi pornire, pentru a dărâma aşezarea, rânduiala creştină a lumii, ca în zilele noastre. Mor oameni cu zecile de mii, unii pentru a izbuti să dărâme altarele Bisericilor lui Hristos, iar alţii pentru a le apăra. Comunismul este ca cea fiară roşie din Apocalips, care se ridică pentru a izgoni pe Hristos din lume.
Astăzi, la Naşterea Domnului, nu ne este îngăduit să avem numai bucurie în casele noastre, ci şi grija pentru a păstra marele dar pe care ni l-a făcut Dumnezeu prin trimiterea Fiului Său printre noi.
Fiara roşie va fi biruită, fără îndoială, până la sfârşit. Căci Biserica întemeiată de Domnul Hristos nu va putea fi doborâtă „nici de porţile iadului”. Dar iată că, totuşi, în ţările unde comunismul diavolesc a biruit, Biserica a fost doborâtă. Nu pentru veşnicie, dar totuşi a fost doborâtă pentru veacul de azi, iar în locul ei s-a înstăpânit puterea diavolească a necredinţei, a stricăciunii, cu suferinţele şi moartea sufletească şi trupească a oamenilor de azi. Noi credem în învierea Bisericii atât în Rusia cât şi în Spania comunistă. Dar această înviere cât şi mântuirea ţării noastre de pacostea stăpânirii lui Antihrist, atârnă de vrednicia noastră! Dumnezeu a spus că Biserica nu va fi doborâtă nici de porţile iadului pentru că Dumnezeu a avut încredere în vrednicia oamenilor, în alipirea lor de Dumnezeu.
Dacă însă noi nu ne vom trezi şi nu vom porni la împlinirea datoriei noastre, în războiul pe care l-au pornit oştile diavoleşti, atunci prăbuşirea va veni, cum a venit şi aiurea. Şi cine ştie câte veacuri de ispăşire, în robie şi chin, vor trebui să treacă peste vieţile nenorociţilor noştri urmaşi, până când să ne învrednicim a ne bucura din nou de stăpânirea Bisericii asupra sufletului oamenilor.
Ceasul de azi e un ceas greu. De împlinirea datoriilor noastre în acest ceas atârnă faptul ca rândurile viitoare de oameni, copiii, nepoţii şi strănepoţii noştri, să se bucure ori apoi să plângă în ziua Naşterii Domnului.
Să nu lăsăm pe urmaşii noştri să piardă binefacerile sufleteşti ale Naşterii Mântuitorului! Să nu lăsăm o ţară fără Biserici, fără icoane, fără ocrotirea mâinii lui Dumnezeu! Să nu lăsăm copiilor noştri o viaţă în care vor fi pierdut pe Hristos!
Iar pentru acesta, să nu fugim din faţa jertfei pentru apărarea Crucii!
Numai această jertfă poate răscumpăra, pentru urmaşii noştri, pe Iisus Hristos, numai prin această jertfă îl vor putea avea pe Hristos între ei, în zilele de Craciun ale anilor viitori, ale veacurilor viitoare.
Căci fără luptă vitează, nici Arhanghelul Mihail n-a putut goli cerul de oştile lui Lucifer, de oştile îngerilor răsculaţi.
Legionarii români care, în aceste zile de Crăciun, luptă pentru Cruce pe pământul spaniol, vă cheamă să-i urmaţi!…” Articol scris de Ion I. Moţa şi publicat în „Libertatea”, nr. 37-38, Crăciun 1936
Image14Ion I. Moţa a fost un politician naţionalist român, unul dintre fondatorii Legiunii Arhanghelul Mihail, una din cele mai influente organizaţii identitare din perioada interbelică din Europa de est.
S-a născut în 1902 şi fost fiul protopopului şi publicistului Ioan Moţa, unul dintre liderii românilor din Transilvania în lupta de eliberare naţională de sub ocupaţia ungurească. Urmează clasele primare la Orăştie, după care se înscrie la liceul “Fogimnazium” din Sibiu precum şi la “Gheorghe Lazăr” din Bucureşti. Este nevoit să-şi întrerupă studiile din cauza invaziei germane din Primul Război Mondial. Se retrage la Iaşi împreună cu Armata Romănă. După încheierea păcii, Ion Moţa revine la Bucuresti şi îşi continuă studiile în cadrul liceului “Sfântul Sava” unde îşi ia bacalaureatul.
Beneficiind de o bursă de stat în toamna anului 1920 pleacă la Paris, la Sorbona, unde urmează dreptul şi ştiinţele politice şi ia cu succes toate examenele. După un an de la plecare, în toamna lui 1921 se reîntoarce în ţară şi se înscrie la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Cluj. Îşi continuă studiile la Facultatea de Drept a Universitatii din Iaşi, de unde în anul 1924 împreuna cu Corneliu Zelea Codreanu, pleacă la studii în Franţa la Grenoble, unde obţine licenţa în drept. La 24 iunie 1927 împreună cu Codreanu şi ceilalţi camarazi cunoscuţi sub numele de “Grupul Văcărăştenilor” pun bazele la Iaşi a “Legiunii Arhanghelul Mihail”.
Cu acordul lui Corneliu Zelea Codreanu, în 1936 a plecat să lupte în Războiul civil din Spania, împotriva forţelor comuniste. A căzut în luptă în 13 ianuarie 1937 la Majadahonda, lângă Madrid, alături de camaradul său Vasile Marin. A fost înmormântat la Mausoleul Moţa-Marin de la “Casa Verde” din Bucureşti. Tot aici au fost reînhumate şi osemintele Căpitanului Corneliu Zelea Codreanu, asasinat împreună cu alţi 13 conducători legionari din ordinal regelui dicator Carol al II-lea, în noaptea de 29/30 Noembrie 1938.
După venirea la putere a comuniştilor, s-a produs un mare act de sacrilegiu, mausoleul a fost distrus cu buldozerele, iar rămăşiţele pământeşti ale celor îngropaţi acolo au fost aruncate în mare tainã într-o groapă comună, încă nedescoperită.
După cel de-al Doilea Război Mondial, un grup de legionari din exil a luat iniţiativa de a ridica o cruce în locul în care a murit Ion Moţa. În 1970, cu sprijinul statului spaniol, chiar pe locul în care au murit cei doi camarazi, legionarii au construit un mausoleu monumental, unde , în fiecare an, la 13 ianuarie se ţine o ceremonie de comemorare. Sursa: FrontPress.ro

:)))Bilant


Craciun fericit !

Mi-e sila de aceste emisiuni zaharoase transmise pe toate posturile tv.
Aceasta fatarnicie imi face sila.
Nimic nu este adevarat, totul este numai spoiala  ca da bine de sarbatori.
Toate facerile de bine pentru copii saraci nu fac decat, sa  invarteasca cutitul in rani sangerande.
 Daca stau  si fac frumos nu in seamna ca s-a rezolvat problema lor  pentru totdeauna si nici ca unul sau zece, sau o suta de copii,  aduc bunastarea in vietile a milioane de copii. Acelas lucru este si cu  batranii,  cu asazisii pensionari care nu au muncit niciodata dar, ati vazut care  vin la ajutoare cu taxiul sau cu masina particulara.
Totul este o perversitate la care ne angajam si noi la trasul jugului ca, asa gandim ca ne  mai scad din pacate.
Totul este luat in mod eronat si nu se taie radacina raului. Radacina raului este  coruptia de miliarde de euro furati  anual, declasarea noastra morala privind la emisiunile cu pitipoance  saltate sus din baston in  banston.
Nu mai vorbesc de  madam Plumb care tot explica ca pentru prosti cum ca, s-a marit si nu se mai mareste daca.... cand stim ca inflatia este mult mai mare decat 4,... % si adaugati 0,0... dau 5%, spune asta tocmai dansa care cu basinutele ei grizonate ne face sa uitam ca 7-8 ani nu si-a inregistrat masina de lux si cand a fost prinsa a inceput sa tururie intr-o limba de lemn autocritica, ca va face si va drege ca asa este normal, sa plateasca(7-8 mii de euro)... dar nu a facut ci, a trecut masina fiului ei care .. a inregistrat-o intr-o tara vecina si mai  maleabila in dari ca Romania.
Vad ca este laudat Ministrul Sanatatii dar, toata ziua se face apel la tv. pentru a contribui  fiecare  cu bani, pentru a merge bolnavii grav, la un spital din strainatate.
Dar nu despre acest ministru se vorbea de orgii cu femei si ....?
De unde atata lauda cand copii si bolnavii nostri au speranta de viata, daca oamenii milosi  cotizeaza?
Miliardele alea furate de Casele de sanatate  nu astupau o mare parte din  nevoile celor fara speranta ?
Acesti perversi  incorigibili trebuiesc sanctionati pana la  schimbarea lor din functii  de ministrii nemeritate, macar cu neinvitarea lor la tv. Caci vedeti si dvs. cum apare ca vine doamna scart, care nu face nici part si ne vorbeste despre marirea pensiilor si salariilor si cand colo mesteca in gura cu aplomb aceleasi graunte nisipoase, fara sa i se strepezeasca dintii. Nu mai aduc aminte de batrana basinoasa ministreasa a muncii, infractoare ca si-a  scos barbatul pensionar de boala, in  timp ce conducea masina, care la fiecare intrebare ne spunea ca ne va spune "maine". Poate va spus dvs., mie nu !!!
Aceste lichele batrane, bolnave de autosuficienta in posturi importante si de interes pentru o mare parte a populatiei constituie rusinea noastra pentru ca, aceste lichele batrane insurubate in  minciuna si prostire a romanilor nu ne fac cinste, nu trebuiesc intretinute din munca noastra, vad ca sunt bine  imbatranite si poate mai fac ceva parale pentru cine nu are principii.
Sa tratam totul la adevarata valoare si sa nu mai ne schimonosim dupa aceste lepadaturi care, nu inseamna nimic pentru noi, ci doar portavoci puse la flasnete vechi si care ne mananca banii. Pe banii nostrii sunt asa de bine intretinute fizic, imbracate  cu haine de firma si cu cururile plimbate in  masini de lux. De atata stau au atituninea tapana de  constipate de anul trecut.
Cand  le vom arunca la un colt de strada unde, nu ar avea clienti nici pentru o paine?

marți, 23 decembrie 2014

IdilaIdila de la Sinaia a arhiducelui Franz Ferdinand


Nu v-am mai răsfățat de mult timp cu o poveste de dragoste .
așadar timpul :

În anul 1909 arhiducele Franz (Francisc) Ferdinand, moștenitorul coroanei habsburgice, a făcut o vizită familiei regale a României, la Sinaia. Aici a rămas profund impresionat atât de viața austeră impusă curții regale române de către Regele Carol I cât și de frumusețea și inteligența unei tinere ardelence – Melania Ionescu. 

Idila de la Sinaia a arhiducelui Franz Ferdinand
Melania Ionescu
Melania Ionescu, încântătoarea fată a unui notar din comuna Ciuciu, de lângă Hărmagiu, din județul Arad, s-a născut în 18 iulie 1889.
A crescut fiindu-i însămânțate în suflet puternice sentimente naționale. Nu doar de fațadă: în iunie 1909, cu căteva zile înainte de vizita arhiducelui Franz Ferdinand și a soției acestuia la Sinaia, în Arad intelectualii români au organizat o serbare pentru comemorarea a 20 de ani scurși de la moartea marelui Eminescu.
În mijlocul acestei serbări, Melania Ionescu, fata “frumoasă, zglobie și plină de grație, tip de româncă răsărita de la poalele Munților Apuseni, se ridică mândră și trupeșă, toată parcă numai suflet și cu un glas suav, cam tremurat, dar cald și mișcător, a declamat simbolica Doină a nemuritorului Eminescu: De la Nistru pân’ la Tisa/ Tot românul plânsu-mi-s-a/ Că nu mai poate răzbate/ De-atâta străinătate…”. Asta în Ardealul aflat încă sub dominație austro-ungară și în prezența reprezentaților autorităților de atunci. 

Gestul a impresionat până la lacrimi pe cei prezenți iar doamna Marilina Bocu, fiica primarului din Sinaia, prezentă la adunare,  răpita de comoara sufletească a frumoasei fete din Ciuciu, îi propune să mearga cu ea la Sinaia, unde peste câteva zile avea loc vizita pe care moștenitorul tronului austro-ungar, archiducele Francisc Ferdinand, o făcea familiei regale a României.” 
Fericită că poate ajunge în sfârșit în România, Melania Ionescu acceptă invitația.

Vizita arhiducelui Franz Ferdinand la Sinaia a avut loc între 10 și 13 iulie 1909. Aici tânărul prinț habsburg remarcă și se îndrăgostește de tănăra Melania Ionescu.  Ion Rusu Abrudeanu, martor al întâmplării, ne povestește: 

Cuvântul îndrăgostit nu este deloc nici exagerat, nici deplasat. În calitatea mea de redactor pe atunci la Adevărul, am luat și eu parte la serbările de la Sinaia și am putut observa cu atențiune încordată tot fastul festivităților organizate în cinstea musafirilor habsburgici, astfel că pot declara, în interesul adevărului istoric, că archiducele Francisc Ferdinand a fost impresionat din prima clipă de farmecul Melaniei Ionescu. Într’adevăr, habsburgul nu slăbea din ochi pe delicioasa fată a notarului din Ciuciu, săgetând-o într’una cu privirile și atențiunile lui. Se părea ca inima viitorului împărat al Austro-Ungariei nu mai bătea decât pentru frumoasa lui “supusă” de pe valea Crișului Alb.”

Atenția arhiducelui pentru frumoasa îmbrăcată în port românesc a fost remarcată de însăși Regina Elisabeta a României, care a prezentat-o prințului austriac:

Idila de la Sinaia a arhiducelui Franz Ferdinand
În medalioane:
arhiducele Franz Ferdinand
și Melania Ionescu
“ – Iată o frumoasă fată din imperiul Altețelor Voastre, care a venit să vă salute pe pământul țării românești.”

Tânărul prinț austriac a fost subjugat de frumusețea tinerei de 20 de ani, iar  Melania Ionescu a fost invitată zilnic la Palat și la toate festivitățile care au avut loc la Sinaia.

Același Ion Rusu Abrudeanu ne spune că  “îndată ce apărea Melania, archiducele se îndrepta grabnic și țintă la ea s’o salute, să-i strângă mâna cu efuziune și s’o alăture discret admirației anturagiului, adresându-i complimente chiar în mijlocul conversațiilor celor mai animate cu înalții demnitari.(…) Habsburgul, cu toată iubirea ce o purta soției sale, se aprinsese în mod vizibil după modesta fată a notarului din Ciuciu, de care se îndrăgostise cu puterea unui atavism supra-încărcat de aproape 7 secole. Atențiile de tot minutul, cu care archiducele Francis Ferdinand copleșia pe frumoasa Cosânzeana de pe plaiurile Crișului Alb, făcuse’ră dintr’ânsa obiectul deosebit al interesului general”.

Presa vremii nu putea să rămână  indiferentă la această idilă. A publicat  zile în șir pasaje din conversațiile dintre Melania și arhiduce – conversații în care neaoșa ardeleancă nu ezita se pare să susțină cauza românilor din Ardeal sau să laude frumusețea datinilor, a dansurilor și portului popular românesc.
Unii au mers chiar mai departe și au spus chiar că prin atitudinea sa demnă, Melania ionescu a făcut pentru îmbunătățirea soartei românilor din Transilvania mai mult “decât o ceată întreagă de fruntași politici”.
Presa din Ungaria  avea însă bineințeles grijă să ironizeze “împărăteasca simpatie față de acestă oláh leány (fată valahă) din Ciucur”.

Cele trei zile ale vizitei trec repede. Arhiducele trebuie să se întoarcă la Viena. Pe peronul gării din Sinaia e prezentă bineînțeles și Melania Ionescu. Aici, arhiducele dă încă o dată celor prezenți o dovadă că s-a îndrăgostit: 

Franz Ferdinand, familia regala a Romaniei
Familia arhiducală a Austriei,
 familia regală a României și ...
Melania Ionescu
 ( în costum popular - notată cu X )
 într-o fotografie de grup
”Într’adevăr, îndată ce a zărit-o pe peron, moștenitorul tronului s’a îndreptat țintă spre ea, prinzându-i mâna dreaptă, pe care o strângea cu căldura. În acest moment, Melania oferă  Habsburgului, realmente îndrăgostit, un frumos buchet de flori, pe care Francisc Ferdinand îl primește cu o nespusă bucurie, apoi luându-și adio de la aceea care îi răscolise cu atâta putere sufletul, îi zise în auzul tuturor:

-      - Sunt fericit că am cunoscut aici pe cea mai frumoasă supusă a mea. Sper că am să te mai revăd curând la Viena, unde te invit să vii !”

Toți cei prezenți, chiar și soția  arhiducelui-ducesa de Hohenberg,  au remarcat că dintre toate buchetele de flori primite Franz Ferdinand a ales să intre în vagonul imperial doar cu buchetul primit de la Melania Ionescu.

Din păcate pentru frumoasa ardeleancă, ducesa Sofia de Hohenberg a fost o femeie cu voință puternică și a știut să’și țina bărbatul departe de “tentațiunile amorului”, după cum veti vedea.

Melania Ionescu se întorce în satul natal și se pregătește de vizita la palatul imperial de la Viena. Croșetează chiar o superbă “cuvertură de masă, ale cărei flori și frunze, lucrate cu multă măiestrie, păreau culese de pe însăși frumoasele pajisti ale Ciuciului”. 

Pe la mijlocul lunii noiembrie 1909, tănăra domnișoara pleacă la Viena, să onoreze invitația imperială. Ducesa de Hohemberg a avut însă grijă ca în acea perioadă archiducele să fie plecat la castelul din Boemia. Melania Ionescu își lasă cadoul și se reîntoarce dezamăgită acasă.

Francisc Ferdinand
Ducesa de Hohenberg împreună
cu cei doi copii: prințesa Sofia
și prințul Maximilian
Pe la mijlocul lunii decembrie ea primește acasă o scrisoare de mulțumire din partea ducesei, însoțită de o fotografie a acesteia împreună cu arhiducele Franz Ferdinand, încadrată în aur și pietre prețioase și împodobită cu topaze. În anii care au urmat, deși au mai fost două tentative ale celor doi de a se regăsi, Ducesa de Hohenburg a făcut tot posibilul ca să evite o nouă întâlnire între soțul ei și frumoasa româncă. 
Se spune chiar ca topazele  care încadrau “darul imperial” au adus nenorocirea asupra Melaniei Ionescu. Aceasta s-a îmbolnăvit grav în lunile care au urmat și a murit secerată de meningită în toamna anului 1911. 

Cât despre arhiduce, dupa cum știți, a avut și el un destin tragic: a murit la Sarajevo în atentatul din 28 iunie 1914 – atentat care avea să declanșeze Primul război mondial.Informații, citate și fotografii preluate din volumul „Îndrăgostirea unui habsburg de o frumoasă româncă din Ardeal”  scris de Ion Rusu Abrudeanu, apărut la Editura “Cartea românească”  în anul 1928.

:)))


Pofta Buna !

Guido Rubagotti:
Cercate antipasti originali per le feste? Dalla Russia ecco i blinis, facilissimi da preparare e molto eleganti. Stupirete di sicuro i vostri ospiti.
http://www.kung-food.it/cucina-etnica/blinis/6208/
imaginea nu este afișată
Blinis - Kung-Food
Sfiziose crespelle salate tipiche della tradizione culinaria russa, i blinis prevedono l'utilizzo di salmone affumicato, uova di lompo e panna acida

Vizualizează postarea

Iredentisti

Iredentiştii unguri cer guvernului Orban să reacționeze la interdicțiile de intrare în România și Ucraina

Istvan Szavay jobbykVicepreşedintele Jobbik Istvan Szavay, interzis în România
Iredentiştii de la Jobbik au cerut o acțiune hotărâtă din partea guvernului de la Budapesta ca răspuns la toate cazurile în care cetățenilor ungari li se interzice intrarea pe teritoriul altor țări, a declarat luni vicepreședintele partidului, care a evocat asemenea situații în România și Ucraina, informează agenția MTI.
Istvan Szavay a declarat într-o conferință de presă că unor politicieni Jobbik li s-a interzis recent intrarea în România și Ucraina “fără explicații”. Conform Agerpres, Szavay a insistat că Ministerul ungar de Externe se autosesizează numai în cazul în care oficialilor de la Budapesta li se interzice intrarea în Statele Unite.
El a sugerat că guvernul a lăsat fără protecție politicienii ungari care “promovează interesele comunităților maghiare” din țările vecine și a calificat procedura drept “revoltătoare”, adaugă MTI.
O reacţie dură a venit din partea deputatului Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită, o formaţiune naţionalistă în curs de înregistrare.
“Jobbik a făcut recent scandal în Ungaria din cauza cetățenilor maghiari cărora li s-a interzis accesul în România în urma actelor de extremism de care s-au făcut vinovați. Vicepreședintele Jobbik Szavay Istvan, el însuși interzis în România, cere ca Ungaria să ne pedepsească prin măsuri similare. Dacă patru extremiști maghiari nu pot intra în România (păcat că atât de puțini), vă anunț cu bucurie că Vona Gabor (preşedintele Jobbik), chiar dacă poate intra în România, are un dosar penal pe numele lui în urma plângerii penale pe care i-am făcut-o în 2013, așa că dacă vine în România riscă să ajungă la închisoare pentru 12 ani, pedeapsa maximă pentru infracțiunile de care se face vinovat pe teritoriul României. De ce credeți că Vona Gabor nu a mai apărut pe la noi să ne învețe cum e cu autonomia?”, întreabă retoric Bogdan Diaconu.
“În schimb, deputatul UDMR Marko Attila, pentru a cărui arestare am votat în Parlament, a fugit în Ungaria ca să scape de cătușe. Ungaria a devenit un stat infracțional unde se ascund cei urmăriți de lege…”, a mai spus deputatul român.
Reamintim că patru cetăţeni ai Ungariei, printre care doi membri Jobbik, au primit în 17 martie interdicţie de a intra în România timp de un an. Măsura a fost luată după ce la marşul revizionist de la Târgu Mureş din 10 martie, la care au participat şi extremişti din Ungaria, au existat incidente între manifestanţi şi jandarmi. Aceştia sunt Zsolt Tyirityan, membru al organizaţiei “Oastea Haiducilor”, Gyorgy Gyula Zagyva, membru Jobbik, Szavay Istvan, membru Jobbik şi deputat în Parlamentul Ungariei, şi Mikola Bela, membru al Gărzii Maghiare. Sursa:FrontPress.ro