Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 20 decembrie 2014

UKIP Nigel Farage Merry Christmas

La Chilia-n port

CraciunAromele Crăciunului de altădată


Minicartea de bucate de pe blog, alcătuită din reţete culese de prin reviste de la începutul secolului XX nu ar fi fost completă dacă nu adăugam şi un capitol special dedicat reţetelor de prăjituri de Crăciun.

Reţetele culese până acum le găsiţi dând clik pe unul dintre titlurile următoare: Reţete (care distrug orice diete), Reţete vegetariene a la… Furnica, Reţete şi deserturi uşoare de la … 1907, Reţete şi rochii cochete.
Ca să vă ajut în creaţiile voastre culinare am să vă dau şi câteva lămuriri în privinţa unităţilor de măsură folosite:
-      Dram: 3.38 g.
-      Oca: 1.272 kg.
-      Litră: 318 g.
Cu aceste precizări, prepararea delicioaselor prăjituri de Crăciun din vremea străbunicii ar trebui să fie relativ uşoară, nu-i aşa ?
PÂINE DE CRĂCIUN
Se face plămădeala cu apă caldă din 250 dramuri de drojdii sau cu ½ kgr. drojdii de casă şi un kgr. de făină şi se lasă să dospească. După ce se va dospi, se frământă cu ea aluatul făcut cu 2 kgr. de făină adăugându-se un litru apă caldă, un pahar de vin de madeira, 2 – 3 linguri de apă de flori, ½ kgr. zahăr şi sarea necesară. Se frământă aluatul două ore punând ½ litru unt câte puţin şi în cele din urmă o mână de anason, o mână de fistic, două mâini de stafide şi o mână rasă de chitră. Se presară apoi aluatul cu răsătură de coaje de lămâie şi se lasă să se coacă într’o formă unsă cu unt.
(Gospodina – „Moda nouă ilustrată” din 15 decembrie 1910)

  
TORT DE MIGDALE
Se opăreşte jumătate chilogram de migdale, se usucă, se taie foarte mărunt, se pune într’un vas 6 ouă întregi şi 6 gălbenuşuri, jumătate chilogram zahăr pisat şi cernut, coaja de la două lămâi şi zeama de la una; toate acestea se amestecă bine, se unge tava cu spermanţetă şi se aşează în ea, apoi se pune la copt şi se toarnă aproape de gata un şado de vanilie sau se glisează cu ce poftim.
(Amorina – „Moda nouă ilustrată” din 15 decembrie 1907)
TORTĂ DE PORTOCALE
Se iau 10 ouă, despărţind albuşul de gălbenuş. Luaţi gălbenuşurile şi le frecaţi cu 300 gr. zahăr pisat până creşte. În timpul acesta bateţi şi albuşul şi când este gata ca o spumă se amestecă cu gălbenuşul, puneţi apoi coaja rasă de la 5 portocale, zeama de la o portocală. 50 gr. pesmet şi 4 linguri făină. Amestecaţi toate acestea la un loc şi apoi se pune în formă, unsă cu untură şi o prăfuiţi cu făină sau pesmet, apoi o daţi la cuptor.
(Contesa Ilca – „Moda nouă ilustrată” din 5 decembrie 1907)
                                                                      
PLĂCINTĂ BERLINEZĂ
280 gr. unt proaspăt bine frământat- Iei 10 gălbenuşuri, pui câte unul şi după fiecare freci 230 gr. zahăr fin fisat şi 280 gr. migdale pisate, puţină coajă de lamâie; după ce sunt bine amestecate pui 3 linguri de făină şi spuma de la 10 ouă.
O pui în tavă, groasă de un deget şi după ce este coaptă o tai cu paharul. Le lipeşti câte două cu zeamă de dulceţă de zmeură punând şi câte o boabă deasupra.
(F.N. Buzău – „Moda nouă ilustrată” din 15 decembrie 1910)
CARAMELE DE ŞOCOLATĂ
Se ia un pahar de smântână de la lapte fiert, un pahar de zahăr fin pisat, un pahar de şocolată rasă, se amestecă bine cu două linguri de miere, se pune pe colţul maşinei până se topeşte bine şi se leagă ca şerbetul.
Când este gata se toarnă într’o tăviţă unsă cu unt, apoi se lasă să se răcească şi se taie bucăţele înfăşurându-le în chic.
(F.N. Buzău – „Moda nouă ilustrată” din 15 decembrie 1910)
TURTĂ DE CRĂCIUN
Se face aluat de făină bună cu apă căldicică şi cu sarea necesară, se frământă, se lasă să stea 15 minute, apoi se întinde ca să se facă o pătură cât se poate de subţire. Fiind mult aluat, se fac mai multe pături, câte două pături de fiecare kgr. de făină. După ce întindem foile se lasă să mai stea până se vor zbici, apoi se împart cu pintenul în orice mărime se va voi. Oricine ar dori a servi această turtă, face un sirop dintrun kgr. de zahăr cu puţină apă de flori şi cu vanilie sau numai cu una din ele, şi după ce se aşează siropul se ung turtele cu el, se pun două căte două şi se presară dinăuntru cu ½ kgr. zahăr cernut. Se mai poate servi cu miere în loc de sirop şi cu migdale cu nuci pisate între foi. Locul unde se gătesc turtele trebuie să fie bine încălzit.
(Gospodina – „Moda nouă ilustrată” din 15 decembrie 1910)
PRĂJITURĂ CU STAFIDE
 
Faceţi o frământătură din o litră făină, o litră unt, patru gălbenuşuri de ou şi două ceşti de lapte. Îndoiţi-i marginile; după ce aţi întins-o, presăraţi-i 10 dramuri stafide mari şi tot atâtea puneţi şi migdale tăiate mărunt, adăogaţi cam o litră de smântână, 2 ouă, 2 gălbenuşuri, zahăr, mestecaţi şi turnaţi peste stafide. Coaceţi prăjitura o oră.
(F.N. Buzău – „Moda nouă ilustrată” din 15 decembrie 1910)
COLĂCEI UMPLUŢI
Se face plămădeala din 10 dramuri drojdie şi după ce se va dospi se ia trei litre făină, 50 dramuri de unt, 5 gălbenuşuri, un ou întreg, o lingură de rom, sare., lapte cald cât se cere.
Aluatul se frământă cu pumnii şi se pune apoi în formă la cuptor.
(Gospodina – „Moda nouă ilustrată” din 15 decembrie 1910)
deieri-deazi.blogspot.com

:)))


Colaborare

Mișcarea Imperială Rusească: Colaborarea și prietenia dintre dreapta românească și cea rusească este una vitală pentru ambele popoare

MIRCu ceva timp în urmă, pe adresa mai multor organizații naționaliste din România a sosit o scrisoare din partea Mișcării Imperiale din Rusia (MIR), în care se propune o linie de dialog între naționaliștii ruși și cei români. Textul a trezit un val de dezbateri și discuții contradictorii în mediul dreptei românești. Pentru a afla mai multe despre această organizație rusească, dar și continuarea dialogului lansat, am realizat un interviu cu Nicolai Trușcealov, reprezentantul și coordonatorul MIR.
Ce reprezintă Mișcarea Imperială Rusească și ce prezență are ea în Rusia și în regiuni?
Mișcarea Imperială Rusească (MIR)  reprezintă o organizație naționalistă și monarhistă. Activitatea noastră constă în acțiuni sociale și politice (mitinguri, marșuri, conferințe), agitație și propagandă în serviciul ideilor noastre prin intermediul resurselor media, editarea de publicații patriotice și cărți, campanii de caritate. MIR are și o aripă militarizată – “Legiunea Imperială”, care se ocupă de pregătire sportivă și militară a camarazilor. La ora actuală, mulți din voluntarii “Legiunii Imperiale” luptă împotriva unităților de represiune ale huntei de la Kiev.
Sediul central și cea mai mare filială se află în capitala imperială a Rusiei – Sankt Petersburg. De asemenea, există celule la Moscova, în alte orașe ale Rusiei și chiar în afara țării.
Ce valori împărtășește MIR?
Ideologia noastră reprezintă imperialismul ortodox, care se exprimă prin lozinca „Ortodoxie, Autocrație, Poporanism”. Rusia este o urmașă a tradiției imperiale ortodoxe bizantine (o altă formulă este “Moscova – A Treia Romă”), iar noi credem cu tărie că Rusia și poporul rus trebuie să-și realizeze misiunea până la capăt.
Ce atitudine are MIR față de actuala putere din Rusia?
La 12 iunie 2011, la inițiativa Mișcării Imperiale Ruse, la Sankt Petersburg a avut loc Adunarea Imperială Atotrusescă, în cadrul căreia a fost adoptată o declarație cu privire la suveranitatea națională. În acest document se spune că după debarcarea violentă a Împăratului Nicole al II-lea, în urma unui complot și a unei revolte armate, nu există nicio autoritate legitimă pe teritoriul Imperiului Rus. Respectiv, noi privim actuala putere ca o stare de fapt, dar care nu reprezintă interesele poporului rus.
Există în Rusia pericolul unei “revoluții” după modelului euromaidanului ucrainean?
În Kremlin s-a intețit lupta dintre elite. Președintele Putin încearcă să reziste pe mai multe luntri odată și să oscileze între diverse grupări de la Kremlin (“liberalii”, “elita militară”, “patrioții”, etc. ). Totuși, această tactică nu poate dura la nesfârșit. Dacă, într-o bună zi, el nu va face o alegere clară, mai devreme sau mai târziu, va fi debarcat. Schimbarea puterii în Rusia, cum se întâmplă des în istoria rusă, nu va avea loc în urma unei “revoluții colorate”, ci în urma unei lovituri de palat. Manifestațiile de stradă ar putea fi doar un decor. Dacă am compara situația din Federația Rusă cu cea din Ucraina,  unde mișcările de extrema dreaptă au jucat un rol decisiv, fiind cultivate de SBU și CIA, în Rusia, în schimb, mișcările de dreapta sunt supuse represiunilor.
Cum priviți viitorul UE și ce proiecte geopolitice alternative de colaborare cu țările din Occident există?
Uniunea Europeană se prezintă ca o creație artificială antinațională, care este una antieuropeană, în esență, una care face lobby pentru interesele SUA și capitalului sionist internațional. Dezicerea de rădăcinile creștine, secularizarea și sodomizarea Europei, însoțită cu islamizarea ei rapidă, vor aduce la un singur rezultat – transformarea Uniunii Europene într-un emirat islamic Eurabia.
Totuși, există o alternativă a acestor procese. În țările europene cresc sentimentele eurosceptice și dacă la putere vor veni forțe naționale sănătoase, acestea vor determina destrămarea UE și formarea unei noi Uniuni ale unor națiuni libere, care vor colabora în baza altor valori – precum cele creștine și tradiționale. Despre o astfel de Europă, “de la Lissabona la Vladivostok” vorbesc mulți din adepții dreptei europene. Acesta și este proiectul geopolitic ruso-european, care se opune atât globalismului americano-sionist, cât și globalismului islamic sau expansiunii chineze.
Cu ce organizații ruseși și străine colaborați?
MIR colaborează activ sau menține legături strânse cu multe mișcări de dreapta, precum Jobbik (Ungaria), Młodzież Wszechpolska (Polonia), Nordfront-undersökning (Suedia), Србска Акција (Serbia), Zorii Aurii (Grecia), Action francaise  (Franța),  ISSUIKAI (Japonia), Comunión Tradicionalista (Spania), precum și cu mișcările monarhiste din Polonia, Serbia, Cehia, Franța și alte organizații de orientare conservatoare și de dreapta din Europa și Asia. Suntem bucuroși că naționaliștii din multe state, chiar și acelea cu care Rusia a avut conflicte în trecut, îi privesc pe ruși nu ca pe niște inamici, ci ca pe niște parteneri și aliați.
Cum priviți posibilitatea creării unei Mișcării Internaționale Conservatoare și de Dreapta și ce perspective ar avea o astfel de structură?
Crearea unei astfel de mișcării este foarte actuală astăzi. Suntem convinși că doar asocierea în baza unui naționalism sănătos, a unei religiozități autentice, cu respect față de propriile tradiții și tradițiile altor popoare, se poate opune globalismului și multiculturalismului, care nimicește toate națiunile. Există deja și niște premize, cum ar fi “Alianța mișcărilor naționale europene” în Parlamentul European și relațiile strânse ale militanților de dreapta din Europa. Deocamdată, e nevoie de lucrat asupra aspectelor ideologice și organizatorice ale unei astfel de mișcări.
Cum privesc naționaliștii ruși România și există intenții de a intensifica colaborarea cu dreapta românească pe plan ideologic sau politic?
România este membru UE și NATO, structuri care sunt inamice pentru Rusia. Astăzi între ruși și români există anumite contradicții, legate de conflictele istorice din secolul XX. Însă, România este un stat ortodox. Prin urmare, o colaborare între dreapta românească și rusească este absolut necesară. Anterior, MIR s-a adresat naționaliștilor români cu propunerea de a susține, spre exemplu, rezistența rusească din Novorossia, dar nu am primit niciun răspuns. Suntem siguri că toate contradicțiile pot fi depășite printr-un dialog continuu, sincer și deschis. Spre exemplu, am stabilit relații strânse cu Polonia catolică, țară cu care avem conflicte istorice mult mai adânci. Iată de ce cred că o colaborare strânsă între românii și rușii ortodocși este absolut posibilă și necesară.
Ce atitudine aveți față de Republica Moldova?
Este evident faptul că Moldova, ca și multe alte țări care și-au obținut independența după destrămarea Uniunii Sovietice, nu pot fi numite state suverane în sensul deplin al cuvântului.
Înțelegem foarte bine dorința moldovenilor, care se consideră parte a poporului român de a se uni cu România, pentru că și poporul rus este unul din cele mai separate popoare din lume. Cu toate acestea, nu putem susține tendința Moldovei de a se integra în Uniunea Europeană, cu atât mai mult o eventuală aderare la NATO, sub orice formă. Vrem să vedem în vecinii noștri, îndeosebi cei ortodocși, niște aliați geopolitici, nu inamici. Probabil, cea mai bună variantă, atât pentru moldoveni și pentru români, cât și pentru ruși, este ca frontiera dintre România și Rusia să treacă pe râul Nistru, iar pentru realizarea acestui lucru, e nevoie de multă muncă din partea național-patrioților din România și Rusia.
Ce reprezintă pentru voi figura lui Corneliu Zelea Codreanu?
Corneliu Zelea Codreanu reprezintă un exemplu al unui adevărat lider pentru toate mișcările de dreapta! Printre naționaliștii ruși ortodocși, autoritatea lui Codreanu este de netăgăduit. I se dedică numeroase articole, poezii și cântece. Majoritatea dintre rușii cu convingeri de dreapta îl consideră pe Codreanu propriul lor lider național.
Am putea spune că și organizația paramilitară “Legiunea Imperială” este inspirată din exemplul Legiunii Arhanghelului Mihail.
La final, cu ce mesaj ați dori să vă adresați românilor și mișcărilor conservatoare de dreapta din România?
Fiți tari cu duhul, fiți păstrători și apărători fideli ai credinței ortodoxe. Fiți urmași demni al Capitanului.
În cele din urmă, insistăm și vom insista din nou pe o relație de prietenie și colaborare între ruși și români, spre binele ambelor popoare. De pe Mesager

:)))


vineri, 19 decembrie 2014

Pofta buna !

Cucina Economica Con Simo:
imaginea nu este afișată
Torta al cocco | Cucina Economica Con Simo
Ricetta torta al cocco - ingredienti: uova, zucchero, burro, farina, lievito per dolci, cocco tritato, farina di cocco, burro

Vizualizează postarea

Nationalistii francezi

Naţionaliştii francezi au lansat “bătălia” ECOLOGISTĂ

naturaDin cauza faptului că discursul ecologist a fost acaparat aproape în totalitate de mişcările stângiste, Frontul Naţional din Franţa a lansat zilele trecute “bătălia verde”, formând o organizaţie de apărare a naturii apropiată de partidul anti-imigraţionist şi eurosceptic.
Marine Le Pen a anunţat lansarea mişcării “Noua Ecologie”, care oferă o perspectivă “patriotică” a luptei pentru natură. Această mişcare strategică a fost aspru criticată ca fiind “oportunistă” de către activiştii ecologişti de stânga.
În trecut, Frontul Naţional a avut mai multe luări de poziţie contra cruzimii împotriva animelelor încercând să oprească sacrificarea rituală kosher sau halal, specifică cultelor iudaic şi musulman. Pentru a prepara carnea conform tradiţiilor din cele două religii, animalul trebuie să fie sacrificat prin înjungiere, fără a fi anesteziat, acesta murind când tot sângele s-a scurs din trup.
Deasemenea europarlamentarii Frontului Naţional pregătesc o rezoluţie care prevede limitarea exploatării gazelor de şist.
Pe de altă parte, oficialii FN nu se opun utilizării centralelor nucleare în Franţa, acestea fiind considerate de importanţă majoră pentru “suveranitatea energetică”.
“Mişcarea ‘Noua Ecologie’ se bazează pe interesul naţional şi pe patriotism. Trebuie să fim mai apropiaţi de poporul nostru şi nu împotriva intereselor ţării”, a declarat pentru The Guardian europarlamentarul francez Mireille d’Ornano. Sursa: FrontPress.ro
FN   

Alice Francis

Lisette VereaLisette Verea – prima interpretă a şlagărului “Ionel, Ionelule”


Actrita romanca
O fumusețe răpitoare
actrița Lisette Verea
Lisette Verea a fost una dintre puţinele actriţe din România care, după ce a debutat şi a jucat pe scene de la noi, au avut şansa să joace în mari producţii cinematografice americane.

S-a născut în Bucureşti la 27 august 1914. A debutat pe scena Teatrului Majestic, la doar 13 ani, cu un cuplet care începea cam aşa:
Iertaţi-mă că îndrăznesc
  În faţa voastră să păşesc...
  Dar vreau ca să mă fac artista...
  Eu cred că-s bună de revistă!”


Era un cuplet scris anume pentru ea, tânăra începătoare, care făcea timidă primii paşi pe scena, de către F.O. Fosian.

"Ilustrațiunea română" - 5 iunie 1935
Lisette Verea - Directoarea Teatrului Excesior
"Ilustrațiunea română" - 5 iunie 1935
Imediat după debut, artistul N. Kanner îi propune să facă teatru: să joace în “Colos”, în revista “Nimic nou pe frontul Bucureşti” de Kiriţescu.

Despre acea epoca, Lisette Verea îşi amintea într-un interviu:

“ – Visul meu – îmi spune d-ra Lisette Verea – era visul tuturor fetelor naive: să mă mărit!... La o carieră artistică, nu mă gândisem. Dar în ziua primei repetiţii unde venisem plină de speranţe, decepţie! M’am pomenit cu doua rolişoare insignifiante... Dintr’odată visurile mele cele mai frumoase, s’au spulberat...Am refuzat...” ( conform “87 artişti bucureşteni din teatru, operă şi revistă” – F.O. Fosian -  volum care nu a fost pus în vânzare).

Dar destinul tinerei fete era se pare deja scris şi în acest destin scena avea sa aibă un loc aparte. Acelaşi F.O Fosian ne povesteşte:
Actrite din Romania interbelica
1933 - Tănase și vedetele sale:
Lisette Verea, Lulu Savu,
Lizica Petrescu și Mia Steriade
“ Desigur că lucrurile s’ar fi oprit aici şi visul Lisettei nu s-ar fi împlinit dacă după câteva săptămâni, d. Camil Petrescu, pe care-l cunoscuse cu puţin timp înainte, n’ar fi recomandat-o lui Soare Z. Soare... Acesta, omul de mare intuiţie şi de repede hotărâre, o sfătuieşte să se înscrie imediat la conservator. (...)
În aceste împrejurări a debutat în revista “Jo-Jo” – jucată întâi la Sinaia apoi în iarnă la Majestic. După acest deput a jucat la Cărăbuş, la Excelsior ( cu Iancovescu în “Lohengrin”), la Alhambra – iar în stagiunea anului 1938 a debutat la Teatrul Regina Maria în “Ediţia specială”, - la Teatrul Comedia, în “Dragoste pe note” şi într’o comedie muzicală la Teatrul Liber (“Voiaj de nunta”).”
În 1937 era deja una dintre cele mai apreciate actriţe de cabaret de pe scenele bucureştene. În acest an, pe scena Teatrului Alhambra, Lisette Verea împreună cu Lulu Nicolau lansează un mare slagăr compus de Claude Romano: “Ionel, Ionelule” .
Actori romani la Hollywood
Lisette Verea alături
 de Groucho Marx în
 Nopți la Casablanca - 1946
Frumuseţea răpitoare şi succesul fulminant avut pe scenele bucureştene îi asigură  prezenţa în două dintre puţinele filme româneşti turnate în epocă, peliculele ”Chemarea dragostei” – 1932 şi “Trenul fantomă”  - 1933 - alături de Tony Bulandra şi G. Storin.
Lisette Verea părăseşte România în timpul celui de Al doilea război mondial. Se stabileşte în Statele Unite unde are şansa de a juca în pelicula  “Night in Casablanca / O noapte la Casablanca” (1946) – în compania celebrilor  fraţi Marx.
Din păcate cariera ei cinematografică se opreşte aici.
Actriţa a murit la New York în 27.08.2003.

Surse: “87 artişti bucureşteni din teatru, operă şi revistă” – F.O.Fosian
           “Revista de altădată” – Nicolae Dinescu - 1973
deieri-deazi.blogspot.com

:)))


Mare este gradina lui Dumnezeu. 2 impostori de la Primaria Ploiesti, au venit sa  stabileasca  inundatia. Raspunsul lor a fost ca nu este este o pata de la inundatie ci, o pata de grasime. Dar legatura intre Adm. rezervist batran  si  un gay posibil de sus, este banuita ca ar fi  ca legatura de subordonare din puscarie intre Ghe.Ghe. Dej si  Ceausescu care era denumit in deradere Niculina, era de aceeasi natura.


31028113

Pofta buna !


:)))


joi, 18 decembrie 2014

Triunghi fatalTriunghiul fatal: St.O.Iosif-Natalia Negru-Dimitrie Anghel

Triunghiul fatal: St. O. Iosif – Natalia Negru – Dimitrie Anghel


O poveste mondena ale carei personaje principale sunt din lumea literara? De ce nu? Liviu Rebreanu a intentionat chiar sa scrie un roman bazat pe povestea de dragoste si moarte dintre Stefan Octavian Iosif – Natalia – Negru si Dimitrie Anghel.
st-o-iosif-dimitrie-anghel
St.O.Iosif si Dimitrie Anghel
d-anghel-natalia
Dimitrie Anghel si Natalia Negru
natalia-fetita
Natalia si Corina
ziar-1
ziar-2
In presa vremii
Romanul urma sa se numeasca “Sarpele” si 12 din cele 13 capitole erau, de fapt, povestea dramei traversate de cele trei personaje numite mai sus. Ultimul capitol urma sa fie pura fictiune in care “femeia fatala” urma sa cada intr-o capcana prin care sa fie razbunate suferintele celor doi barbati care murisera din cauza ei. Rebreanu nu a terminat romanul.
Natalia Negru si St. O. Iosif
Povestea care l-a inspirat este simpla si tragica. Stefan Octavian Iosif era, in 1903, un poet consacrat. Avea deja trei volume de poezii publicate cand o intalneste pe Natalia Negru la Biblioteca Fundatiei Carol I, unde el era custode. Un an mai tarziu aveau sa se casatoreasca.
Natalia avea sa-si dea seama ca St. O. Iosif nu era ceea ce-si dore: era prea boem, prea visator pentru casnicia pe care o gandise ea si pentru planurile ei de viitor. Ea ar fi dorit un sot mai asezat si mai pragmatic.
“Steo [STEfan Octavian] a dezamăgit iluziile mele de la început. Întîrzia mereu seara, uneori pînă dimineaţa. Vestimentar era foarte neglijent. Cîştiga modest, mult sub nevoile noastre cele mai reduse. Eu trebuia să procur cîte un ban, de multe ori cerînd tatii, ceea ce îmi era teribil de jenant…” – avea sa marturiseasca Natalia peste ani.
Casatoria celor doi se destrama. Stefan Octavian Iosif va muri in spital doi ani mai tarziu, in 1913.
Casatoria cu Dimitrie Anghel
“Pândisem un moment si marturisisem lui Iosif ca nu-l mai pot iubi din pricina firii lui de boem dezordonat, care lasa de dorit începând de la conduita lui fata de mine pâna la aceea fata de el însusi; se neglija complet de sanatate, ca higiena, ca tot. El era bolnav, saracul, dar eu nu stiam… Eu îl iubeam ca o sora. Pare-se ca nici el n-ar fi voit mai mult. N-a simtit durerea marturisirii mele…” – avea sa scrie Natalia Negru in Helianta, o carte despre relatia ei cu cei doi poeti.
Dimitrie Anghel se cunoscuse cu St. O Iosif la Paris in 1901, la studii. Cei doi vor colabora o buna bucata de vreme, scriind sub acelasi pseudonim.
Incet-incet, el se insinueaza in viata Nataliei cu care se va casatori in acelasi an in care ea divorteaza de Iosif.
Casatoria cu Anghel avea sa se transforme intr-un cosmar. Natalia va marturisi: “Mai multe zile m-a tinut încuiata în casa, singura, ca într-un turn, sfâsietor despartita de fetita mea, în imposibilitatea de a-mi relua libertatea, cu ferestrele mascate, cu lumina aprinsa. Simteam pasii lui Anghel, caci venea din când în când acasa si asculta sa stie ce fac, auzeam usa încuindu-se dupa el, pasii pierzându-i-se în curte… Eram condamnata la moarte de el, pe care începusem sa-l ador”.
Nici Anghel nu se lasa mai prejos. Avea sa-i marturiseasca lui Eugen Lovinescu: “Din primele zile a început prin a ma persecuta la prieteni, de care tinea sa ma izoleze, în simple cunostinti, în literatura mea facuta înainte, din care m-a obligat sa scot parul blond si ochii albastri, sub cuvânt ca as fi avut un mare amor pentru o dama blonda” (Sursa)
Scenele de gelozie dintre cei doi erau frecvente. Intr-o zi, lui Anghel ii cade o cheie din buzunar. Natalia ii face o scena acuzandu-l ca e cheia de la o camera de hotel in care el se intalneste cu o alta femeie. Anghel incearca sa o convinga ca e cheia de la un birou de la Casa Scoalelor, unde primise un post de referent insa nu reuseste decat dupa ce merg impreuna si-i demonstreaza acest lucru.
Doua gloante de revolver
Drama isi urmeaza cursul. Intr-o zi, la Tecuci, la parintii Nataliei, cei doi se cearta din nou. Anghel – povesteste Natalia – i-ar fi spus de niste relatii extraconjugale cu scopul de a o face sa sufere.
Ea ii raspunde ca, daca va continua sa povesteasca, ea pleaca imediat. La care Dumitru Anghel reactioneaza: Daca faci un pas, te impusc!”
“Am crezut ca glumeste si am continuat sa merg spre usa. El a scos revolverul… si a tras. Eu am cazut. Impresionabil cum era, a crezut ca m-a omorât, de aceea glontele urmator si l-a tras în piept…” – va povesti Natalia.
Se pare ca Dimitrie Anghel a incercat doar s-o sperie pe sotia sa si a tras spre fereastra. Glontele loveste un rama unui pat de fier si ricoseaza in fesa sotiei sale.
In ceea ce-l priveste pe Anghel, acesta nu moare pe loc. Dupa doua saptamani de stat in spital moare din cauza septicemiei, la 13 noiembrie 1914.
Fiica Nataliei si a lui St. O Iosif, Corina, va muri lovita de o schija in urma bombardamentului executat de un zeppelin german asupra Bucurestiului, la 13 septembrie 1916.
Natalia moare la 2 septembrie 1962, la Tecuci.

UKIP(2)

Patrick O’Flynn MEP responds to government 'SPADS' bill passing £8m


Published Dec 18, 2014
patch.jpgUKIP’s Economic Spokesman Patrick O’Flynn has said it is “very disappointing” that the cost of government Special Advisers has gone up by 17% in a year to £8.4 million.
Six advisers are being paid £100,000 or more, with the list topped by David Cameron's chief of staff Ed Llewellyn and his director of communications Craig Oliver, who each received £140,000.
Patrick O’Flynn MEP said: “These figures are very disappointing when you consider that the government has at the same time failed get a handle on Britain’s spiralling debt and fiscal deficit.
“They have instead continued to increase spending on things which are not a priority for the British people as in this case. British taxpayers will rightfully not be impressed.
“What we really need are more real doctors and less government spin-doctors.”​

UKIP

You won't believe this...


Mesaje primite
x

Mark Reckless MP prin sendgrid.info 

16:37 (Acum 5 minute)
către mine

UKIP
Odorica --
It is almost Christmas: a time for caring, reflection, and forgiveness. I appreciate therefore that now is probably not the best time to be talking to you about party politics, but before we take some time off with our families and loved ones this year, I have a very quick update for you.
You may have noticed that sadly, the spirit of goodwill has not permeated the Conservative Party, which says it is now suing me and my election agent for around £3,000, which they apparently spent on general election campaign leaflets before I resigned my seat in parliament to seek the people’s verdict in a by-election.
And while the voters opted for UKIP, the Tories still don’t want to accept that.
This legal action, therefore, is a slap in the face for the people of Rochester and Strood who elected me as their MP. It’s a slap in the face for democracy. They lost, and they’re sour about it. And now they’re using nasty party tactics to try to drag me to court and hurt us in the pocket.
So today, I’m asking for your help to deal with the legal action.
On November 20th, you helped me establish a 7.3% majority over the Tories. Would you be willing to express your support for us and the voters of Rochester and Strood, by giving just £7.30 to help me deal with this sour grapes legal challenge?
If there is anything left over after dealing with this, then we will put it into our fighting fund for us to hold Rochester and Strood at the General Election.

Thank you for your continued support, and Merry Christmas.
Mark Reckless
Member of Parliament for Rochester and Strood (UKIP)
P.S. The fact that the Tories are bickering over £3,000 when we all know they may have a £78m election war chest put together by their secretive clubs, and dodgy donors shows that this is just another cynical attack on democracy, on UKIP, and on the British people. It’s time for us to stand up and fight back, don’t you think?

UKIP · Lexdrum House, King Charles Business Park, Newton Abbot, Devon TQ12 6UT, United Kingdom
This email was sent to . To stop receiving emails, click here.
Created with NationBuilder, the essential toolkit for leaders.

:)))


0iEPUN2N0JD0T5biPhttdm7LZq1wtt9oFaesAmHq

:)))


Smile


:)))


Pofta buna !

Una Pasticciona inCucina:
imaginea nu este afișată
Presnitz Triestino Ricetta - GialloZafferano
Presnitz Triestino Immancabile sulla tavola delle feste, di Natale e non solo, il Presnitz è un tipico dolce triestino. Le sue origini pare risalga...

Vizualizează postarea

CraciunAromele Crăciunului de altădată


Minicartea de bucate de pe blog, alcătuită din reţete culese de prin reviste de la începutul secolului XX nu ar fi fost completă dacă nu adăugam şi un capitol special dedicat reţetelor de prăjituri de Crăciun.

Reţetele culese până acum le găsiţi dând clik pe unul dintre titlurile următoare: Reţete (care distrug orice diete), Reţete vegetariene a la… Furnica, Reţete şi deserturi uşoare de la … 1907, Reţete şi rochii cochete.
Ca să vă ajut în creaţiile voastre culinare am să vă dau şi câteva lămuriri în privinţa unităţilor de măsură folosite:
-      Dram: 3.38 g.
-      Oca: 1.272 kg.
-      Litră: 318 g.
Cu aceste precizări, prepararea delicioaselor prăjituri de Crăciun din vremea străbunicii ar trebui să fie relativ uşoară, nu-i aşa ?
PÂINE DE CRĂCIUN
Se face plămădeala cu apă caldă din 250 dramuri de drojdii sau cu ½ kgr. drojdii de casă şi un kgr. de făină şi se lasă să dospească. După ce se va dospi, se frământă cu ea aluatul făcut cu 2 kgr. de făină adăugându-se un litru apă caldă, un pahar de vin de madeira, 2 – 3 linguri de apă de flori, ½ kgr. zahăr şi sarea necesară. Se frământă aluatul două ore punând ½ litru unt câte puţin şi în cele din urmă o mână de anason, o mână de fistic, două mâini de stafide şi o mână rasă de chitră. Se presară apoi aluatul cu răsătură de coaje de lămâie şi se lasă să se coacă într’o formă unsă cu unt.
(Gospodina – „Moda nouă ilustrată” din 15 decembrie 1910)

  
TORT DE MIGDALE
Se opăreşte jumătate chilogram de migdale, se usucă, se taie foarte mărunt, se pune într’un vas 6 ouă întregi şi 6 gălbenuşuri, jumătate chilogram zahăr pisat şi cernut, coaja de la două lămâi şi zeama de la una; toate acestea se amestecă bine, se unge tava cu spermanţetă şi se aşează în ea, apoi se pune la copt şi se toarnă aproape de gata un şado de vanilie sau se glisează cu ce poftim.
(Amorina – „Moda nouă ilustrată” din 15 decembrie 1907)
TORTĂ DE PORTOCALE
Se iau 10 ouă, despărţind albuşul de gălbenuş. Luaţi gălbenuşurile şi le frecaţi cu 300 gr. zahăr pisat până creşte. În timpul acesta bateţi şi albuşul şi când este gata ca o spumă se amestecă cu gălbenuşul, puneţi apoi coaja rasă de la 5 portocale, zeama de la o portocală. 50 gr. pesmet şi 4 linguri făină. Amestecaţi toate acestea la un loc şi apoi se pune în formă, unsă cu untură şi o prăfuiţi cu făină sau pesmet, apoi o daţi la cuptor.
(Contesa Ilca – „Moda nouă ilustrată” din 5 decembrie 1907)
                                                                      
PLĂCINTĂ BERLINEZĂ
280 gr. unt proaspăt bine frământat- Iei 10 gălbenuşuri, pui câte unul şi după fiecare freci 230 gr. zahăr fin fisat şi 280 gr. migdale pisate, puţină coajă de lamâie; după ce sunt bine amestecate pui 3 linguri de făină şi spuma de la 10 ouă.
O pui în tavă, groasă de un deget şi după ce este coaptă o tai cu paharul. Le lipeşti câte două cu zeamă de dulceţă de zmeură punând şi câte o boabă deasupra.
(F.N. Buzău – „Moda nouă ilustrată” din 15 decembrie 1910)
CARAMELE DE ŞOCOLATĂ
Se ia un pahar de smântână de la lapte fiert, un pahar de zahăr fin pisat, un pahar de şocolată rasă, se amestecă bine cu două linguri de miere, se pune pe colţul maşinei până se topeşte bine şi se leagă ca şerbetul.
Când este gata se toarnă într’o tăviţă unsă cu unt, apoi se lasă să se răcească şi se taie bucăţele înfăşurându-le în chic.
(F.N. Buzău – „Moda nouă ilustrată” din 15 decembrie 1910)
TURTĂ DE CRĂCIUN
Se face aluat de făină bună cu apă căldicică şi cu sarea necesară, se frământă, se lasă să stea 15 minute, apoi se întinde ca să se facă o pătură cât se poate de subţire. Fiind mult aluat, se fac mai multe pături, câte două pături de fiecare kgr. de făină. După ce întindem foile se lasă să mai stea până se vor zbici, apoi se împart cu pintenul în orice mărime se va voi. Oricine ar dori a servi această turtă, face un sirop dintrun kgr. de zahăr cu puţină apă de flori şi cu vanilie sau numai cu una din ele, şi după ce se aşează siropul se ung turtele cu el, se pun două căte două şi se presară dinăuntru cu ½ kgr. zahăr cernut. Se mai poate servi cu miere în loc de sirop şi cu migdale cu nuci pisate între foi. Locul unde se gătesc turtele trebuie să fie bine încălzit.
(Gospodina – „Moda nouă ilustrată” din 15 decembrie 1910)
deieri-deazi.blogspot.com