Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 13 decembrie 2014

Pofta buna !

sal y pimienta Gyg:
MOLDES DE PERA Y COCO, un postre sencillo y rápido sin dejar de ser delicado y rico, rico. 
http://angelssalypimienta.blogspot.com.es/2014/12/moldes-de-pera-y-coco-ingredientes-para.html
imaginea nu este afișată
SAL Y PIMIENTA, COCINA CON SABOR A ÁNGELES
MOLDES DE PERA Y COCO INGREDIENTES PARA 4 PERSONAS: 4 peras california, 2 cucharas de azúcar moreno, 1 cucharadita de esencia de vainilla, 2 ...

Vizualizează postarea

:)))


ESTE VREMEA UNUI NOU INCEPUT!


Cel mai purulent produs al unui subprodus politic.
Acesta este guvernul inlantuit de parlament, care ne arata un spectacol jalnic de maimutoi idioti  formati ad-hoc pe sticla la tv., a catorva  femei miortaite si a unor barbati debili din toate punctele de vedere chiar si sexual.
Sa nu uitam soarta noastra, vazand ministreasa jalnica de la Min.Muncii de acum, deci sa nu uitam pe fosta impostoare basinoasa dinainte,care ne anunta mereu ca ne va spune "maine".
Imi este rusine de rusinea lor cand ii vad la tv. etalandu-si-si fara rusine prostia, inconstienti de ridicolul lor.
Un ridicol de  fiinte abrutizate din comuna primitiva, neevoluata.  Cu ce am gresit noi romanii care avem in prim plan aceste fiinte, care ne fac rusine formati dintr-o parasuta, cateva babite care nu isi au rostul unde sunt si celalti niste barbati impotenti din toate punctele de vedere dar, care formeaza o haita de lupi flamanzi mereu.
Depinde de noi sa eliminam de pe scena politica ACESTI PITECANTROPI CARE AR FI RUSINEA SI A CELOR DIN TRIBUL UBA-LUBA.
 CUM SUNTEM NOI ASA DE GALANTI INCAT LE OFERIM TOATA  BOGATIA TARII ACESTOR NEANDARTHALIENI NEEVOLUATI IN TIMP????
Acum este vremea sa ne trezim, sa nu mai ne facem vise fasmagorice si sa  aruncam in streag aceste clanuri mafiote care ar face rusine ADEVARATILOR MAFIOTI.
Ce am ajuns noi acum? Sclavii tiganilor si tuturor bestiilor care ne vor raul, care sunt necrutatori si nu merita nici un glont in cap conform  cerintelor de a nu risipi gloantele, ci doar sforile care se pot recupera ca si lemnul de la spanzuratori.
 Cum ne uitam noi candid, la acesti caraghiosi traiti bine din banii nostrii, plimbati  cu cururile din ce in ce mai voluminoase in masini de lux si  imbracati tot din banii nostrii cu costume de firma. Si ce bucurie ne aduce?
Nici o bucurie, numai o amaraciune fara nici o speranta!
Speranta este in noi  caci ne-a ajuns cutitul la os si trebuie sa purcedem la a face curatenie in tara noastra, de  a alege graul de neghina.
A lasa puterea altuia  stiind ca este o canalie, nu inseamna decat de a ne distruge viata noastra si a gen eratiilor viitoare.
Cei de la putere de 25 si-au aratat masura nemerniciei lor, o nemernicie care trebuie pedepsita in asa fel pentru, a dovedi urmasilor ca, nu am fost doar niste baligi de vaca in drum de tara. Sa aratam ca am rabdat ce am rabdat dar si cand ne-am sculat in picioare din genunchi si de pe burta de unde ne aruncasera canaliile vremilor, am fost ucigatori si am redat demnitatea si am scris o pagina de vitejie in istoria neamului romanesc.
Iar fac apel la Cromwell lord protector  sa ne  arate ivindu-se din negura,pe urmasul lui pe aceste meleaguri. Il asteptam si il vom urma.
Numai dusmanii au spus si a fost judecat la cateva luni dupa moarte, ca a fost crud, dar a folosit masura pentru acele vremuri si fapte.
Cei de acum ce merita? Sa le mai lustruim ouale mult timp si cu grija?
La chemarea dvs. eu voi fi prezenta in orice stare m-as afla. Ma gandesc mereu sa apunc sa vad  ridicarea macar a unui colt din fata de masa alba imaculata, a dreptatii. La sunetul goarnei sa fim prezenti si nu doar de forma, acolo  in spate la gramada.

:)))Pofta buna !


Have a Healthy Day Friend!!!


Pofta buna !

franca pasqualoni:
imaginea nu este afișată
Foto del diario - Monti e Mare Salus | Facebook
Cioccolatini al bacio vegan Ingredienti: 100 g. di nocciole Nocciole o ciliegie candite 100 g. di crema alla nocciola spalmabile ( Nocciole 120 g....

Vizualizează postarea

Oliver Cromwell(1599-1658)


Un mare secret: unde se află capul lui Cromwell, omul care a semnat condamnarea la moarte a regelui Angliei?

capul lui CromwellÎn ianuarie 1661, regele Carol al II-lea (Charles II) al Angliei (abia ajuns pe tron) a ordonat exhumarea cadavrelor lui Henry Ireton, John Bradshaw și Oliver Cromwell. A ordonat ca toate cele 3 cadavre să fie spânzurate și decapitate, pentru că cei trei bărbați au prezidat procesul și execuția tatălui său, Regele Carol I (Charles I), în anul 1649. Cadavrele au fost duse mai întâi la spânzurătoarea Tyburn, iar trupurile lor au rămas acolo până după-amiaza. Cadavrele au fost apoi decapitate și îngropate sub spânzurătoare. Conform tradiției, au fost nevoie de opt lovituri pentru a separa capul lui Cromwell de restul corpului său.
Oliver Cromwell (1599-1658) este considerat a fi o figură istorică reprezentativă pentru Anglia. După executarea regelui Carol I (1600-1649), el a devenit Lord Protector al Regatului Angliei. Cromwell a jucat un rol decisiv în timpul procesului regelui Carol I si a fost unul dintre cei care au semnat condamnarea la moarte. Cromwell a murit în 1658, la vârsta de 59 de ani, din cauza unei infecții a tractului urinar. Carol al II-lea (fiul lui Carol I) s-a întors în Anglia după moartea lui Cromwell și a realizat grozăvia de care am vorbit mai sus. 
Dar ce s-a întâmplat cu capul lui Cromwell? În 1875, Dr. George Rolleston a examinat două capete care se credeau că ar fi aparţinut lui Cromwell, comparându-le cu masca mortuară a Lordului Protector. Primul era un craniu din colecția Muzeului Ashmolean din Oxford. Rolleston a ajuns la concluzia că acesta nu putea fi craniul lui Cromwell. Cel de-al doilea cap analizat, cunoscut sub numele de capul Wilkinson” este considerat ca fiind cel mai bun candidat pentru a considera că este capul lui Oliver Cromwell.
Conform legendei familiei Wilkinson, capul lui Cromwell a intrat în posesia lor datorită unei rafale puternice de vânt care a dărâmat acoperișul lui Westminster Hall, în timpul unei furtuni violente ce a avut loc în 1688. Un paznic a găsit capul lui Cromwell pe jos și l-a luat acasă, ascunzându-l şi păstrându-l ca un secret. Fiica sa a vândut capul, iar acesta a trecut prin mâna mai multor proprietari de muzee şi colecţionari din secolele 18 si 19. În 1815, capul a fost vândut lui Henry Wilkinson și a rămas în posesia familiei Wilkinson până când a fost îngropat în 1960.
Familia Wilkinson a permis ca oamenii de ştiinţă să examineze capul, inclusiv Dr. George Rolleston în 1875 și Karl Pearson și Geoffrey Morant în 1935. Pearson și Morant au examinat capul pentru cartea lor; ei au ajuns la concluzia că acesta aparţinea unui bărbat ce avea aproximativ 60 de ani când a murit și au susținut că măsurătorile craniene au corespuns portretelor lui Cromwell. Pearson și Morant au ajuns la concluzia ca acest cap aparţinea cel mai probabil lui Oliver Cromwell.
Familia Wilkinson a decis să înmormânteze capul în 1960. Ei au contactat colegiu lui Cromwell, Sidney Sussex, și au îngropat capul într-un mormânt nemarcat.
lovendal.ro

:)))


Mai aproape

Cu un pas mai aproape de marele razboi? Ron Paul: Congresul american “declara razboi” Rusiei

SUA RUSIACamera Reprezentanţilor [a Congresului SUA] a aprobat ceea ce consider a fi unul dintre cele mai nocive acte legislative adoptate vreodată. H. Res. 758 este o rezoluție care „condamnă ferm acțiunile Federației Ruse, desfășurate sub președintele Vladimir Putin, care a condus o politică de agresiune împotriva țărilor vecine pentru a obține dominația politică și economică.”
De fapt, proiectul de lege conține 16 pagini de propagandă în favoarea războiului care ar fi trebuit să-i facă și pe neoconservatori să roșească, dacă ar fi capabili de asta.
Acestea sunt genul de rezoluții pe care le-am urmărit mereu cu atenție în Congres, întrucât ceea ce par a fi niște precizări „inofensive” duc adesea la sancțiuni și război. Îmi amintesc că în 1998 m-am opus categoric Legii pentru Eliberarea Irakului pentru că, așa cum spuneam la momentul respectiv, știam că va conduce la declanșarea războiului. Nu am contestat Legea fiindcă as fi fost vreun admirator al lui Saddam Hussein – așa cum astăzi nu sunt un admirator al lui Putin sau al altui lider politic străin -, ci pentru că știam atunci că un nou război împotriva Irakului nu va rezolva problemele, ci va înrăutăți situația. Știm cu toții ce a urmat.
De aceea, cu greu pot sa cred că vor scăpa ușor și de data aceasta, când mizele sunt și mai mari: provocarea unui război cu Rusia, care ar putea avea consecințe total distructive!
În cazul în care crede cineva că exagerez cu privire la cât de periculoasă este această rezoluție, permiteți-mi să ofer doar câteva exemple chiar din acest act legislativ:
Rezoluția (punctul 3) acuză Rusia de o invadare a Ucrainei și condamnă încălcarea de către Rusia a suveranității Ucrainei. Acuzația este formulată fără a se aduce nicio dovadă cu privire la acest fapt. De vreme ce sateliții noștri sofisticați pot citi din spațiu o plăcuță de înmatriculare, ar trebui sa avem, fără discuție, filme și fotografii cu această invazie rusească. Nu ni s-a prezentat nicio astfel de dovadă. Cât despre încălcarea de către Rusia a suveranității Ucrainei, de ce nu este și implicarea SUA în manevra de răsturnare a guvernului ales al acestei țări, așa cum s-a întâmplat în februarie, o încălcare a suveranității Ucrainei?Am auzit cu toții înregistrările în care oficialii Departamentului de Stat puneau la cale, împreună cu ambasadorul SUA în Ucraina, răsturnarea guvernului. Am auzit-o pe Victoria Nuland, asistenta secretarului american de stat, lăudându-se că SUA a cheltuit 5 miliarde de dolari pentru schimbarea regimului în Ucraina. De ce este în regulă acest lucru?
Rezoluția (punctul 11) acuză oamenii din estul Ucrainei că au organizat „alegeri frauduloase și ilegale” în noiembrie. De ce se întâmplă ca, de fiecare dată când rezultatele alegerilor nu sunt cele dorite de guvernul SUA, acestea să fie catalogate drept „ilegale” și „frauduloase”? Nu li se permite oamenilor din estul Ucrainei să aibă dreptul la autodeterminare? Nu este acesta un drept fundamental al omului?
Rezoluția (punctul 13) cere Rusiei să-și retragă forțele din Ucraina, chiar dacă guvernul SUA nu a furnizat nicio dovadă că armata Rusiei a fost vreodată în Ucraina. De asemenea, acest punct îndeamnă guvernul de la Kiev să reia operațiunile militare împotriva regiunilor din est care vor să obțină independența.
Rezoluția (punctul 14) afirmă ca fiind o certitudine faptul că avionul Malaysia Airlines 17, care s-a prăbușit în Ucraina, a fost doborât de o rachetă „lansată de forțele separatiste sprijinite de Rusia, în estul Ucrainei”. Aceasta este, pur și simplu, o afirmație incorectă, întrucât raportul final al anchetei cu privire la cauzele acestei tragedii va fi făcut public abia anul viitor, iar raportul preliminar nu precizează că avionul a fost doborât de o rachetă. În plus, raportul preliminar – realizat cu participarea tuturor țărilor implicate – nu pune pe seama niciuneia dintre părți responsabilitatea pentru tragedie.
Punctul 16 al rezoluției condamnă Rusia pentru că a vândut arme guvernului Assad din Siria. Nu menționează, desigur, că aceste arme vor fi folosite în lupta împotriva organizației ISIS – pe care o considerăm inamicul SUA –, în timp ce armele pe care americanii le-au pus la dispoziția rebelilor din Siria au ajuns, de fapt, în mâinile ISIS!
Punctul 17 al rezoluției condamnă Rusia pentru ceea ce SUA pretind că sunt sancțiuni economice („măsuri economice coercitive”) împotriva Ucrainei. Aceasta chiar dacă SUA au pedepsit, în mod repetat, Rusia, aplicând sancțiuni economice împotriva ei și are de gând să îi impună și mai multe sancțiuni!
Rezoluția (punctul 22) precizează că Rusia a invadat Georgia în 2008. Este total fals. Chiar și Uniunea Europeană – care nu este deloc o prietenă a Rusiei – a ajuns, în urma anchetei pe care a efectuat-o cu privire la evenimentele din 2008, la concluzia că Georgia a fost cea care „a început un război nejustificat” împotriva Rusiei, nu invers! [lucru ce a dus, insa, la invadarea Georgiei de catre Rusia si la crearea regiunilor ilegitime si separatiste pro-rusesti Abhazia si Osetia – n.n.] Cum poate Congresul să admită atât de ușor astfel de minciuni sfruntate? Oare membrii Congresului nu se deranjează ca măcar să citească aceste rezoluții înainte de a le vota?
La punctul 34, rezoluția începe să devină chiar comică, condamnându-i pe ruși pentru ceea ce pretinde a fi atacuri ale acestora asupra rețelelor informatice ale Statelor Unite pentru „dobândirea ilicită de informații” despre guvernul american. În urma dezvăluirilor lui Snowden cu privire la gradul în care SUA spionează întreaga lume, cum poate SUA pretinde că deține autoritatea morală pentru a condamna astfel de acțiuni făcute de alții?
În mod stupefiant, rezoluția atacă organele de presă finanțate de Rusia, susținând că acestea „denaturează opinia publică”. Desigur, guvernul SUA cheltuiește miliarde de dolari la nivel mondial pentru a finanța și sponsoriza canale media, inclusiv Vocea Americii și Radio Europa Liberă / RL, precum și pentru a subvenționa o presă „independentă” în nenumărate țări de peste ocean. Cât timp va trece până când surse alternative de informare precum RT vor fi interzise în Statele Unite? Această lege ne apropie de vremurile nefericite când guvernul va decide ce tip de informații avem sau nu voie să consumăm – numind „libertate” această încălcare a drepturilor.
Rezoluția dă undă verde (punctul 45) președintelui ucrainean Poroșenko pentru a relua operațiunile militare împotriva provinciilor care își doresc independența, cerând „dezarmarea separatiștilor și a forțelor paramilitare din estul Ucrainei”. Aceasta va însemnă moartea a altor mii de civili.
În acest scop, rezoluția antrenează guvernul SUA direct în conflict, solicitând președintelui SUA să „furnizeze guvernului ucrainean echipamente defensive letale și neletale, servicii și instruire necesare pentru a-și apăra eficient teritoriul și suveranitatea”. Aceasta înseamnă că arme americane vor ajunge în mâinile forțelor militare instruite de SUA și angajate într-un război fierbinte la granița cu Rusia. Chiar pare aceasta o idee bună?
Există multe alte afirmații ridicole și șocante în acest act legislativ, prea multe pentru a le analiza aici în detaliu. Probabil că cea mai îngrijorătoare parte din această rezoluție este mențiunea că „intervenția militară” a Federației Ruse în Ucraina„reprezintă o amenințare la adresa păcii și securității internaționale”. Aceste formulări nu sunt întâmplătoare: afirmația cu pricina este picătura de otravă inserată în această legislație, care va permite ca alte rezoluții similare, mai agresive, să fie adoptate în viitor. Până la urmă, dacă acceptăm că Rusia reprezintă o „amenințare” la adresa păcii internaționale, cum poate fi ignorat un asemenea fapt? Aceasta este „panta alunecoasa” care duce către război.
Această legislație periculoasă a trecut astăzi, 4 decembrie, cu doar zece (!) voturi împotrivă [și 411 voturi pentru, n. tr.]! Numai zece legislatori sunt îngrijorați cu privire la propaganda deșănțată și minciunile folosite pentru a ațâța la un război nesăbuit împotriva Rusiei. De Ron Paul, traducere de Irina Bazon pentru Cuvântul Ortodox

Pofta buna !

meritxell tineo:
Un aperitivo informal, ideal para esas meriendas de Navidad en el gimnasio, picoteos en el trabajo, etc, en los que a veces no sabemos que preparar....

Vizualizează postarea

Raspuns

Noua Dreapta raspunde plangerii penale a liderului PNL Sf.Gheorghe: ”Din acuzator veti deveni ACUZAT”

guruianu PNLMadalin Guruianu la parada de 1 Decembrie de la București
Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, consilierul local Mădălin Guruianu, a depus la începutul lunii decembrie o plângere penală împotriva membrilor organizaţiei “Noua Dreaptă”, care ar fi scandat “lozinci antimaghiare” de Ziua Naţională a României. 
Reprezentanții Biroului de presă al Noii Drepte au transmis pe adresa redacției un comunicat prin care susțin că participanții naționaliști de la ”Marșul Unirii” din municipiul Sfântu Gheorghe au avut ”un comportament civilizat” și deși au existat provocări, ”nu s-au scandat nici un fel de lozinci xenofobe, rasiste sau jignitoare la adresa nimănui”.
”Noua Dreaptă dorește să facă următoarele precizări referitoare la cel care ne-a denunțat penal, un personaj față de a cărui integritate avem oarecare îndoieli. Susține că ar avea studii academice, cu toate că nu poate dovedi cu diplome altceva decât terminarea liceului. A fost acuzat de incompatibilitate intrând in vizorul ANI. Se mută din Brăila la Sfântu Gheorghe și declară că trăiește cu 200 de lei pe lună. Cenzurează decizia Tribunalului Covasna în cazul suspendării maghiarizării denumirilor de străzi din Sf.Gheorghe. Își denumește profilul oficial al filialei PNL de pe o pagina de socializare: ”Pnl Sepsiszentgyorgy”. Tratează cu respect epurarea oricărui angajat român din primăria Sf.Gheorghe. Votează cârpa secuiască pe post de drapel a municipiului în care-și desfășoară activitatea. Este deacord cu manifestații 100% ungurești de ziua orașului Sf.Gheorghe… și lista poate continua”, susțin liderii organizației naționaliste.
În comunicatul de presă, reprezentanții Noii Drepte îl mai acuză pe Mădălin Guruianu, printr-o serie de citate ale liderului PNL, de ”servilism față de interesele segregaționiste și secesioniste” ale UDMR.
”În județul Covasna, unde orice român care ar dori să țină piept mișcărilor separatiste ale UDMR-ului ar fi imediat declarat inamic public al comunității maghiare și măturat din orice funcție politică, domnul Guruianu rămâne pe funcția de președine al PNL Sf.Gheorghe, demonstrând servilismul față de interesele segregaționiste și secesioniste ale instrumentului ilegal de epurare etnică a românilor din HarCov: UDMR.
Ca argument pentru această afirmație cităm din declarația dumnealui: ”(…)1 decembrie este nefericit aleasă, pentru maghiari nefiind un motiv de sărbătoare, neavând totodată nicio valoare comună în numele căreia să se adune toţi cetăţenii ţării, indiferent de etnie”. Evident, concluzionăm că domnul Guruianu face jocurile UDMR, venind în contradicție cu bucuria românilor de a-și aminti de marea unire de la 1918, deplângând pe maghiarii de la care ne-am recuperat un teritoriu umilit și chinuit câteva sute de ani și demonstrând astfel caracterul său pur anti-românesc. Probabil că în aceeași logică, prezența Noii Drepte în orașul în care locuiește, este una menită să incite la ură împotriva maghiarilor. ”Îl rugăm” pe domnul Guruianu să acționeze și armata română în justiție pentru participarea la festivitățile zilei naționale a României, precum și pe grupurile corale care au cântat cântece patriotice.
O altă dovadă de prostituție morală a domnului Guruianu se poate găsi în scandalul din jurul elevei Sabina Elena, cea care a purtat o bentiță tricoloră în orașul Covasna. Sus-numitul a găsit de cuviință să declare că a purta o bentiță tricoloră este un ”lucru necuvenit” și îndeamnă la ”pedepsirea exemplară” a ”vinovaților” care incită la ură interetnică. Mai mult decât atât, domnul Guruianu pune pe treaptă de egalitate gestul fetiței din Covasna cu spânzurarea simbolică a păpușii cu chipul lui Avram Iancu de către extremistul maghiar Csibi Barna. De când purtarea bentiței cu tricolorul este un îndemn la ură interetnică? De când purtarea steagului românesc este comparabilă cu batjocorirea unui erou național și instigarea la separatism? Pesemne că în aceeași logică de neînțeles, prezența Noii Drepte la Sf. Gheorghe cu scandarea ”Eu mereu am să iubesc tricolorul românesc” a devenit o activitate de ordin penal.
Despre limba națională a României, domnul Guruianu consideră că este facultativă în teritoriile în care populația maghiară este majoritară, punctând faptul că românii din acest spațiu ar trebui incurajați să învețe limba maghiară. Oare scandarea ”limba română, unica stăpână” să fi fost atât de contradictorie cu principiile președintelui de filială PNL încât să fim acționați în judecată? Este chiar atât de utopic și idealist ca toți oamenii de pe teritoriul României să cunoască limba româna?”, se întreabă retoric cei de la Noua Dreaptă.
Aceștia semnalează și situația materială ”dubioasă” a lui Mădălin Guruianu: ”Situația materială a domnului Guruianu este deasemenea dubioasă pentru ca nu se știe cine-l hrănește pe președintele PNL Covasna, acesta fiind oficial sărac lipit pământului. În 2011 consilierul local Mădălin Guruianu avea un venit anual de aproape 6.000 de lei si datorii la bănci sau firme de recuperare creanțe de aproape 170.000 de lei. Colac peste pupăză, acesta a declarat că o parte din indemnizația de consilier local și-ar dona-o parțial, rămânâd practic cu 200 de lei lunar – sumă din care afirmă că se poate trăi – sfidând astfel pe toți oamenii amărâți care cu 3-400 de lei reușesc să supraviețuiască în mizerie și totodată sfidând logica matematică, pentru că la datoriile uriașe pe care le are, ratele pe care le are de plătit se învărt în jurul a 20.000 de lei anual. Noua Dreaptă a acționat întotdeauna legal și cinstit, iar o organizație curată precum a noastră este una periculoasă pentru un individ ca Guruianu Doru Mădălin care nu se simte în siguranță pe lângă oameni integri”.
”Se pare că după fuziunea cu PD-L, acest nou și mare partid PNL și-a pierdut din identitatea sa națională dând un semnal pozitiv UDMR-ului pentru o viitoare alianță. Cu aceste demers domnul Guruianu încearcă să iasă din anonimat, din dorința de a se face cunoscut cu un nou gest anti-românesc, îndreptat împotriva națioliștilor veritabili din România. O filială mică a partidului PNL, lovește fără probe în singura organizație naționalistă din România.
Domnul Mădălin Guruianu după nume este român, dar după fapte mai puțin. Defăimarea, manipularea, discreditarea sunt arme ale trădătorilor de neam și țară, activități care se accentuează în obiceiurile politice din România.
Domnule Mădălin Guruianu, vă rugăm să faceți plângeri penale tuturor celor care arborează cârpa secuiască pe instituțiile publice din filiala dumneavoastră. Aveți unul chiar pe primăria din Sf. Gheorghe. Vă mai rugăm să faceți o plângere penală pentru abuz de putere împotriva polițiștilor sau altor organe ce îl hărțuiesc pe băiatul de 16 ani care a ”avut curajul” să poarte steagul românesc în centrul orașului dumneavoastră.
De ce nu vedeți declarațiile lui Tokes Laszlo formulate împotriva ROMÂNIEI? De ce nu se respectă de către UDMR articolul 1 din Constituția României? Cine vă credeți dumneavoastră ca să aveți la degetul mic decizia de a ne invita sau nu pe noi (Noua Dreaptă), LA NOI ÎN ȚARĂ la festivitățile de Ziua Națională a țării nostre?
Cum va demonstrați dumneavostră competența când nu vedeți încălcările flagrante din Municipul dvs? Va trebui să aduceți dovezi care să întărească afirmațiile dumneavoastră, căci altfel din acuzator veți deveni ACUZAT, iar asta este o promisiune. Ne-am săturat de cozile de topor, care fac jocurile iredentiștilor unguri. Dacă aveți dovezi vă rugăm să le prezentați. Sperăm ca în acest fel spiritul naționalist să-și reintre în drepturi și la PNL (ca partid istoric).
In ceea ce privește plângerea penală, nu suntem ingrijorati. Lucrul care ne îngrijorează este că din păcate, în politica țării noastre avem din ce în ce mai multe buruieni și cozi de topor”, concluzionează Noua Dreaptă.
Reamintim că sute de membri şi simpatizanţi ai Noii Drepte au sărbătorit de 1 decembrie Ziua Naţională a României în municipiului Sfântu Gheorghe, reşedinţa judeţului Covasna.
“Marşul Unirii” a reunit militanţi din toate judeţele ţării care au dorit să aniverseze 96 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România într-o zonă unde românii sunt umiliţi zilnic de partidele etnice maghiare care controlează primăriile şi consiliile locale şi judeţene.
“Ca şi în anii precedenţi, românii din Sfântu Gheorghe au fost deosebit de încântaţi de prezenţa noastră. Măcar pentru o zi, marea de drapele tricolore a fost mai vizibilă decât cârpele aşa-zisului “ţinut secuiesc” pe străzile din Sfântu Gheorghe”, a declarat imediat după acţiune liderul Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu. Sursa:FrontPress.ro
 

vineri, 12 decembrie 2014

:)))


adpccIKGRq0fC4qra1NvAhgdAnCLDKG_vuvfjQKT

UKIP

UKIP responds to Office For Budget Responsibility Board member, Stephen Nickell


Published Dec 10, 2014
StevenWoolfe.jpegSteven Woolfe, UKIP Migration spokesman responded to Office For Budget Responsibility (OBR) Board member, Stephen Nickell, who told the Treasury Select committee today that issues of immigration were “not very important” to the UK economy. Steven said:
“At last the OBR has recognised the effect that mass, uncontrolled, migration has on the wages of unskilled working people in our economy. Unfortunately, it has taken far to long for this message to get through to the Prime Minister and his Chancellor who are trying every political trick possible to ignore the reality that this is a direct consequence of our EU membership. Until we leave the EU our dependence on immigrant labour will continue.
“The suggestion that living space in the UK – whether in practice or by perception – is not an issue in the migration debate can only come from someone who has spent their life living in an Ivory tower. Migrants to the UK are not interested in setting up camp on the golf courses of Surrey but in seeking work in busy cities or towns where, in many cases, space is at a premium. The need for additional housing for the million plus migrants who will have entered Britain during this Parliament contributes directly to our urban sprawl.
“The key economic price of mass migration however, is its ‘substitution effect’. Like the Labour Party, Mr Nickell preaches how important immigrants are to the survival of the health service. Yet, when the elites and policymakers in this country adopt this view it excuses them from dealing with the consequences of a dispossessed, impoverished, UK ‘underclass’. Successive Labour and Tory governments have been warned about this but done nothing. In fact, the real untold scandal of the migration debate is that the substitutability of immigrant labour into the UK has let our politicians, and now it seems their advisors, off the hook!” ​
Agree? Share!Marine Le Pen

Lidera Frontului Naţional: “Globalizarea este o BARBARIE”

FNlepenMarine Le Pen, lidera partidului Frontul Naţional din Franţa, s-a lansat zilele trecute la un atac la adresa globalizării şi marilor corporaţii multinaţionale, care ar “conduce lumea”.
“Globalizarea este o barbarie. Ar trebui reglementată cumva pentru a i se limita abuzurile contra statelor naţionale”, a scris Le Pen pe contul său de Twitter.
Aceasza a mai scris şi despre influenţa marelui capital asupra întregii lumi. “Astăzi, lumea este în mâinile corporaţiilor multinaţionale şi a finanţelor internaţionale”, a precizat Le Pen.
La alegerile locale de anul acesta, Frontul Național a obținut 11 primării, pentru ca ulterior să câștige primul loc la alegerile europarlamentare din luna mai. Deasemenea, în luna septembrie partidul anti-imigraţionist şi eurosceptic a obţinut şi primele locuri din istoria sa în Senatul francez. În Parlamentul European dar şi în Franţa, Frontul Naţional a făcut lobby pentru Federaţia Rusă, susţinând poziţia Moscovei în ceea ce priveşte conflictul din Ucraina, opunându-se deasemenea şi ajutorului UE pentru Republica Moldova. Această poziţie tranşantă vine pe fondul faptului că cel de al doilea stat românesc a intrat într-un impas economic după ce Rusia a impus mai multe sancţiuni economice Chişinăului. Sursa: FrontPress.ro

:))))


:)))


joi, 11 decembrie 2014

Pofta buna !

meritxell tineo:
¡¡Una tarta de buttercream de fresa y praliné de chocolate blanco con peta-zetas, llena de color y fantasia !!

Vizualizează postarea

ContrasteCapitala contrastelor

Bucuresti interbelic
Contraste bucureștene
colibe și zgârie-nori
O lume a contrastelor societatea românească interbelică - asemeni celei de azi. O lume cu lumini și umbre în care conviețuiau elitele culturale și politice ale vremii cu personajele pitorești ale lumii multicolore a micilor patroni și meseriași, muncitori și funcționari, dar și cu lumea mahalalelor – diversă și pestriță și ea. Am încercat de-a lungul timpului să devoalez - ajutat de articole apărute în presa interbelică - figuri tipice lumii de atunci. Poate vă mai amintiți de Vasile-lustragiul, de Piticul din Târgul Moșilor, de Baba Cocoșoaica sau de micuții lăutari Fănică, Mitică și Lenuța. V-am povestit despre vitrinele strălucitoare dar și despre lumea cerșetorilor și a mizeriei. Despre marii maeștri ai scenei românești dar și despre teatrul de mahala.
Un fotoreportaj publicat în anul 1935 de „Realitatea ilustrată” evidențiază și ilustrează o parte a acestor contraste care frapau călătorii străini care ne vizitau capitala:
Limuzine și căruțe
pe străzile capitalei
Capitala noastră nu este încă un oraș de un milion de locuitori cum s'a crezut multă vreme după război până ce serviciul recesământului ne-a făcut dovada uimitoare că toată aglomerația de pe malurile amândouă ale Dâmboviții nu depășește vre-o șase sute de mii de suflete. Dar viteza cu care s-a transformat dintr-un oraș de provincie într-una din impunătoarele metropole ale continentului, este într-adevăr de legendă și trebuie să-și afle asemănare numai în rapiditatea de civilizare a Japoniei, de-acum o jumătate de veac.
De pe urma acestei repeziciuni Bucureștii zilelor noastre au rămas cu vreo câteva contraste, unele triste, altele comice, toate izbitoare, fatale la o atât de violentă ciocnire de timpuri și moravuri, într-un singur punct. Noi, bucureștenii, ne-am cam obișnuit cu ele și nu le prea băgăm în seamă; călătorul străin le observă însă numaidecât și așa se face că o seamă de reporteri occidentali au prezentat Capitata noastră uneori în culori și linii de satiră.

Rufe la uscat
 alături de noile blocuri 
Numărul block-housurilor a crescut în ultimii ani până la a cuprinde cartiere și bulevarde întregi unde suprafețele de ziduri în înălțime devin tot mai dese, iar cerul deasupra tot mai strâmtat. Stilul actualelor construcții în care predomină linia dreaptă și multiplicația ei în cub, pătrat și dreptunghiuri, creează într-adevăr și numaidecât o armonie clasică, luminoasă, de oraș nou foarte mare. Alături însă, adică chiar peste drum, după vechea datină a mahalalei bucureștene, gospodina, pe frânghii bine înnodate la capete și sprijinite în pari a întins rufe!


Cafenele si taverne
Cafenele luxoase
 și cafele-taverne
La încrucișările mai de seamă ale Căii Victoriei, te îmbie canapelele moi și scaunele confortabile ale unor cafenele cu perdele de muselin și atmosferă luxoasă. Dar n'a dispărut nici cafeneaua din fundul unei curți, alături de un zăplaz și de șopronul unde se fierb ceaiurile și cafelele!
Între aceste contraste circulă cu pas marțial uniformele de sezon ale ofițerilor noștri, strânși în curele ca în ajun de mobilizare și cu figurile sculptate dur de o liniștită energie lăuntrică, specific europeană. Dar tot atât de specifică, însă orientală, e masa birtului economic, care adastă în stradă pe clientul atras de fumul usturător al grătarului cu patricienii mustoși.
O doamnă în muselinuri albe și umbreluță pictată trece grațios pe asfaltul străzii; pe același asfalt calcă opincile cu nojițe ale țăranilor în porturile lor de Daci străvechi, coborâți în Capitală din văgăunile munților Carpați. Pe dinaintea columnelor Atheneului, în cel mai pur stil atic, își târăsc șalvarii și fesul, doi balcanici – imagine vie a Bucureștiului de-acum un veac, când pe uliți se vedeau numai fustanele!
 
Tipuri de bucuresteni
Ofițeri, musulmani și țărani neaoși
pe strazile Bucureșțiului interbelic
Pe străzile largi, pe bulevardele mărginite de zgărie-nori, ar trebui să circule numai automobilele, asa cum se vede la Paris și la Londra. La noi se văd încă birjile - și uneori chiar cârduri de vite. Pe o uliță lătularnică, uneori numai la câteva sute de metri de palatele americane ale Capitalei, te lovești de cocioaba cu fereastra joasă, împrejmuită de un gard de pari jumătate putreziți de ploi.
Piciorușe și... piciorușe
Cine n'a urmărit cu ochiul fermecat piciorușele grațioase ale micuțelor bucureștence, cochete în ciorapi de mătase și pantofiorii de piele aleasă sau de pluș?... Și de câte ori, pe aceeași traiectorie, ochiul nu s-a lovit de picioarele goale ale unei slujnicuțe sau muncitoare?... Ca personagii de comedie, în care trebuie să joace roluri de pitoresc și contrast, pe străzile asfaltate ale Capitalei, adică în plin centru, slujnicele din Ardeal, Bucovina și Basarabia, fiecare în costumul regiunei, colorează și învie atmosfera în chip surprinzător. Și la câțiva pași numai de aceste reprezentante etnice, circulă slobode, surâzătoare, bucuroase de libertate, studentele cu părul în briză și cu geanta de intelectuale, pe dinaintea Universității, asemenea cu toate colegele lor de la Oxford și de la Paris, de la Sorbonna.

Bucuresti interbelic
Domnișoare și... domnișoare
Nu se poate spune că birja bucureșteană, odinioară vehicul de lux, face o concurență prea mare automobilului. De câțiva ani au dispărut taxiurile răpănoase și s'au ivit, asemenea unor doamne de mare clasă, limuzinele adânci fermecate de muzica de radio. O preumblare la Șosea în asemenea vehicule este aproape o voluptate completă - deși sunt atât de dese întâlnirile, dacă nu chiar ciocnirile cu carul cu coviltir, tras de boi, îndemnați de țărani autentici. Circulația publică s-a perfecționat. Numeroase linii do autobuze dau Capitalei pe alocuri înfățișare hiper-civilizată. Tramvaiele cu cai au dispărut de mult, dar nu și “remorcile" cu bănci de lemn, atât de asemenea cu vagoanele de vite.
Bucuresti interbelic
"Oltean"
 cu cobilița în spinare
Cu toată osteneala edililor din ultimele decenii de a da Bucureștiului înfățișarea de mare oraș civilizat, moravurile orientale și mizeria extrem-orientală tot răzbesc la suprafață, ca semnele urâte ale unor boale ascunse, greu de lecuit. “Oltenii” - oamenii-catâri, în spinare cu cobilițe și coșuri încarcate de legume dau năvală din zorii zilei și pun stăpânire pe toate străzile Capitalei, răcnind ca niște apucați, zbierând ca niște criminali puși la tortură, stricând astfel liniștea străzilor celor mai ferite, pentru a câștiga mai puțin decât costul nutrețului unei vite. Erau pitorești odată, dar “Oltenii" au devenit de mult un coșmar al Capitalei, ca și clacsoanele automobilelor, încăpute pe mâna unor șofeuri halucinați de mecanică și de nesomn.
lar la porțile parcurilor publice, unde scapără toate florile anotimpurilor în zilele cele mai frumoase ale Capitalei, te întâmpină pururi alaiuri de orbeți: ciungi, surdo-muți, orbi, copii părăsiți precum și mama zdrențăroasă cu un copil la țâță și altul ghemuit alături…”.
Sursa: articolul “Orașul contrastelor“ – semnat “A.” - “Realitatea ilustrată” din 6 noiembrie 1935 – citit din colecția Bibliotecii Digitale a Bucureștilor
deieri-deazi.blogspot.com

Pofta buna !

JUAN FRANCISCO PEÑA PARRADO:
imaginea nu este afișată
Tocino de cielo
Tocino de cielo El postre de hoy se compone solo de 2 ingredientes, lo que demuestra que no son necesarios muchos ingredientes para obtener un...

Vizualizează postarea

Pofta buna !


:))))


Daca nu acum....


"DACA NU ACUM, ATUNCI CAND, DACA NU NOI ATUNCI CINE?"

Foto: Vlad Tepes (1431-1476).
"Unde esti tu Tepes, Doamne? Ca punand mana pe ei,
Sa-i impartzi in doua cete, de nebuni si de misei,
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!"


Sperantele noastre catre noul presedinte sunt prea mari fata de posibilitatile sale.
El chiar daca are vointa, nu poate face mai nimic deoarece, este inconjurat de  noile hiene venite sa se  indestuleze din  hoitul  tarii.
Nu exagerez cu nimic numind tara hoit, pentru ca aici ne-a adus coruptia NEMASURATA  PENTRU TOTUL,  in orice conditii.
 NIMIC NU ESTE DE LASAT DEOPARTE PENTRU ACESTE HIENE  NECROFAGE. 
Hienele au gat si gura puternica, sunt necrofage.
Aceste fiinte  cu atitudine criminala fata de viitorul Romaniei si fata de fiintele care  salasluiesc pe acest pamant bogat, DE PESTE 2000 DE ANI, cu lichelele cele mai mari, insa vina O POARTA SI POPORUL ACESTA  NECAJIT CARE DA GIRUL CELOR MAI  MARI CANALII, SA CONDUCA DESTINELE TARII SI ALE LOR si care isi vad de  distrugerea noastra  in continuare.
EI VAND TOTUL SI, nu gandesc la ameliorarea vietii de cosmar a celor supusi lor.
Au vandut bogatiile tarii strainilor care, sub o aura de spoiala ca sunt,  cetateni europeni adica sclavi europeni si o umbrala a NATO, i-au aburit ca sunt in rand cu cei numiti mai sus  dar, in fond ei ingrosand  randurilor sclavilor europeni, care vor munci  poate pe un blid de  zeama chioara.
 Intelegeti acum de ce noi trebuie sa facem un ultim efort, sa  ne unim in alungarea de pe aceste meleaguri pe dusmanii nostrii din interior caci, de cei din exterior ne-am lamurit.
De la functia cea mai mare in stat si pana la ultimul politist, sau ultima spalatoare de wc tiganca,  nimeni nu se indura de noi. Ne vor fiinte care sa nu manance deloc daca se poate dar, sa munceasca ca un taur si cand s-a dus si ultima suflare sa nu aiba macar raspunderea inmormantarii lui.
 Poarte nu voi mai apuca sa vad  ca romanii cei mai napastuiti, vor  actiona ca niste fiinte responsabile nu numai de soarta lor, dar si a urmasilor lor si  a nu transforma Romania intr-o satra de tigani, de la marginea Europei. Nimic nu se face decat prin lupta. Vedeti cum au rezolvat astfel de probleme, generatiile  trecute din Romania si din Europa. Cetatenii Europei nu beneficiau acum de prosperitate nemultumitoare pentru ei dar, de neatins de romani daca nu ieseau la lupta.
Vedeti grecii cum isi apara drepturile demonstrand ca,  sunt cei care au adus  lumea civilizata si in Europa de acum. La noi in Romania unde este conducerea poporului ?Ultimele alegeri au dovedit ca se poate! Sa nu ne oprim la jumatatea drumului.
Noul Presedinte va da masura capacitatii sale de a lupta singur caci, este deja inconjurat de hiene, care abia asteapta sa se infrupte din trupul tarii si al poporului ei,deja  in coma.
Este un efort de  netrecut nici de alte popoare mai bataioase si pentru noul presedinte si pentru noi este un examen de maturitate politica si existentiala nemaiantalnit in toata evolutia noastra.
Sa dam dovada de curaj si pentru a fi exemplu urmatoarelor generatii nevinovate de  lasitatea noastra.
Nimeni nu ne apara, nici Parlamentul imputit in mediocritate si lasitate, nici Politia Romana, nici structurile  administrative, doar  ascultate sunt  gastile de hoti si tigani care  au impus frica  celor care TREBUIE SA NE APERE INTERESELE. Politia  si Administratia locala au devenit slugile mafiotilor romani si tiganesti.
Sa dam acum examenul vietii noastre si sa rupem lantul care ne inconjoara din totdeauna, DAR IN ULTIMII 25 DE ANI MAI MULT CA ORICAND.
VA ADUCETI  AMINTE DE CUVINTELE JANEI D'ARC DE CHEMARE LA LUPTA: "DACA NU ACUM ATUNCI CAND(CAND ROMANIA NU VA MAI EXISTA CA TARA DE SINE STATATOARE), DACA NU NOI ATUNCI CINE ?"
ACESTE  VORBE NE CHEAMA ACUM  LA LUPTA! NOI CE FACEM, DORMIM IN OPRINCI?  

miercuri, 10 decembrie 2014

Pofta buna !

Pelayo Fernández Fernández:
¿Como hacer en tu casa helado?
Helado cremoso de limón, fácil receta paso a paso.

http://www.golosolandia.com/2014/12/helado-de-limon.html 
imaginea nu este afișată
Helado de limón, receta casera fácil paso a paso.
Helado de limón cremoso y delicioso, receta casera fácil paso a paso. Como preparar helado en casa, el paso a paso de la receta. Con y sin heladera.

Vizualizează postarea

MuscaliiUltimii “muscali”


Scopiti
Muscal bucureştean
 de la începutul secolulul XX
O scenă comună la începutul secolului XX:
Un domn îşi pune pălăria înaltă şi iese grăbit din casă. Imediat un birjar dă bice cailor şi vine aproape. Domnul îl intreabă:
-      - Eşti slobod?
-      - Slobod ! Unde să vă duc?
-      -  Până la Cişmeaua Roşie. Cât face?
-      - Şase franci.
-      - Să mergem!
Domnul îşi ocupă locul în trăsura luxoasă, elegantă, trasă de doi cai negri aduşi din “ţara de dincolo de Nistru”, cu cozi lungi şi coame bogate. Muscalul fluieră scurt şi trăsura pleacă în goană să-şi ducă la destinaţie muşteriul…
Muscalii - sau scopiţii cum li se mai spunea – erau o prezenţă comună în marile oraşe romăneşti de la începutul secolului XX.  Boierii şi cei înstăriţi îşi permiteau luxul să aibă o trăsură - sau un cupeu - şi un echipaj propriu format de cele mai multe ori din muscali. Oamenii de rând foloseau birjele – echivalentul taxi-urilor de azi. Dar iată ce ne spune despre muscali George Potra în monografia: „Din Bucureştii de ieri”:
Spre sfârşitul secolului al XIX-lea o nouă categorie de birjari a pătruns în Bucureşti, deţinând cele mai frumoase şi mai luxoase trăsuri. Aceştia erau muscalii sau scopiţii, cum le mai spunea poporul, fiindcă, după primul lor copil, se supuneau de bună voie unei operaţii chirurgicale ca să nu mai aibă alţi copii în viitor.
(...) Birjarii muscali, mai toţi erau nişte uriaşi, mătăhăloşi, cu mers greoi şi faţa încreţită. Trăsurile lor erau elegante şi aveau caii aduşi din stepa rusească, negri sau vineţi rotaţi, cu cozi lungi şi coame bogate, fâlfâind în vânt când goneau, de parcă mâncau nori.”
Trasura la Sosea
Trăsura muscalului
în faţa "Birtului" de la Şosea 1900
Au început mai apoi să apară tramvaiele cu cai, cu care puteai face, plătind doar 50 de bani,  o plimbare încăntatoare , din Calea Moşilor şi până la capul Podului Mogoşoaia, trecând pe la Sf. Gheorghe, Biserica Enei, str. Academiei, Teatrul Naţional, străzile Ştirbei Vodă, Luterană, Fântâna Roşie şi Târguşor, până la bariera Mogoşoaiei”. Mai târziu tramvaiul electric şi automobilul au început să-şi cucerească locul pe care îl ocupă  şi astăzi în peisajul cotidian. Dar progresul acesta însemna şi dispariţia pe nesimţite a unei bresle pitoreşti din târgurile româneşti de altădată: a breslei muscalilor. Tocmai de aceea un articol din anul 1936 cu titlul „Ultimii muscali” mi-a atras atenţia:
Cine n'a auzit de vestiţii “scapeţi" de la Iaşi, care pe vremuri făceau faima birjarilor bătrânei capitale a Moldovei, prin eleganţa îmbrăcămintei şi frumuseţea cailor trăsurilor lor ? Nu faci o suită de paşi pe str. Păcurari, fără să întâlneşti câte un specimen din această sectă a eunucilor din timpul nostru: tipuri de spâni, doar cu
câteva fire de păr în loc de barbă, cu vocea piţigăiată şi cu faţa brăzdată de cute adânci, zbârcită ca o smochină, sau, cum le spun locuitorii de prin partea locului: “mutre de babe turceşti”.
Acum vre'o sută şi ceva de ani au început să sosească primii scopiţi prigoniţi de stăpânirea rusească, ce nu îngăduia pe teritoriul ei acest obicei barbar al castrării. La Iaşi au fost bine primiţi, căci pe acele vremuri era ambiţia oricărui boier moldovean să aibă pe capra trăsurii, sau la grajd, câte un “muscal", care se pricepea de minune la îngrijitul cailor.
Încetul cu încetul, boerimea nemaiavând nevoie de ei, s'au stabilit pe str. Păcurari, cea mai mare parte cumpărându-şi trăsuri proprii şi punându-le pe piaţă. Foarte mulţi sunt chiar proprietari de imobile, toate construite în acelaşi stil: casele sunt joase şi cu ziduri exagerat de groase, iar curtea străjuită de un gard înalt şi poarta solidă, ce caută parcă să pună stavilă curiozităţii celor de afară.
Scopiti
Muscal ieşean - 1936

Mai trăiesc şi astăzi în amintirea tuturor faimoşii birjari Vaşca, Andruşca sau Mişa Irofiev, care ieşeau pe capră, îmbrăcaţi într'un fel de mantale lungi din catifea albastră sau vişinie şi încinşi cu centuri bătute cu ţinte de argint, iar hamurile de pe cal erau încarcate de paftale şi de catarame de argint, ce sclipeau în bătaia soarelui de-ţi luau ochii.

Şi astăzi cea mai mare parte din ei sunt tot birjari, căci au o dragoste neţărmurită pentru cai, însă nu mai sunt ce-au fost odată, fiind cu toţii bătrâni, deoarece de la  război încoace nu le mai vin de peste Nistru adepţi noi. Şi astfel, încetul cu încetul, această sectă, înfiinţată pe vremuri de generalul rus Selivonov, se stinge, văzând cu  ochii. Trăiesc foarte retraşi, formând o comunitate condusă de un bătrân şef  (radnoi - în limba lor), care judecă orice diferend ivit între ei; iar hotărârea lui e respectată cu sfinţenie de împricinaţi.Foarte evlavioşi, Duminica sau sărbătoarea, îmbrăcaţi în haine curate, pornesc laolaltă la biserică, nerămânând acasă nici cei bătrâni de tot cari abia îşi târăsc  povara anilor.
Urăsc cu înverşunare tutunul, ar fi cel mai mare sacrilegiu pentru ei să pună o ţigară în gură. Nici celui mai bun prieten nu i-ar permite să le păşească pragul cu ţigară aprinsă. Am oferit în glumă o ţigară lui “moş Alexa", un bătrân muscal, care trăieşte din vânzarea seminţelor de dovleac şi floarea soarelui (“negustor en-detail" cum îi place lui să se prezinte).
Moş Alexa - duşmanul tutunului
- Să fumez eu ? - zbiară el la mine, cu ochii ieşiţi din orbite, stancojiu de indignare. - - Şi de ce nu ? - îl întreb eu.
- Ptiu ! Da ce sunt eu ? Păgân ?
Şi printre ginglile fără dinţi stucheşte continuând să bolborosească fel de fel de injurii la adresa celor ce fumează “buruiana afurisită". Apoi, înciudat, se duce câţiva paşi mai departe, îşi ia pe baba Dochiţa, soţia lui, care se îndeletniceşte tot cu acelaşi comerţ şi intră în curte izbind poarta.
Dintr'o curte de alături se aude duduit de motor şi o maşină de piaţă (notă: aşa erau numite atunci taxi-urile de azi) iese în stradă condusă de Colea, scapetul care numai de câteva săptămâni şi-a vândut caii şi trăsura.
- Cum te împaci acum cu 60 de cai?
- Ce să fac coane? Mă civilizez şi eu. Au murit timpurile noastre şi ale sărmanelor gloabe. Acum trăim în epoca sutelor de cai putere!
Şi, politicos, îmi deschise portiera, invitându-mă să mă urc pentru “a-i face safteaua".

Sursa: articolul “Ultimii muscali” – semnat C.L. Iaşi – publicat în “Ilustraţiunea română” din 2 decembrie 1936 – citit din colecţia Bibliotecii Digitale a Bucureştilor
deieri-deazi.blogspot.com