Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 6 decembrie 2014

Mesaj


Lider al extremistilor ucrainieni de la “Sectorul de dreapta”: “Sunt evreu si ma mandresc cu asta”

sectoristiBorislav Bereza este parlamentar din partea mişcării extremiste ucrainiene “Sectorul de Dreapta” şi unul din liderii mişcării. Acesta a acordat zilele trecute un interviu pentru revista Tablet în care şi-a recunoscut originea evreiască şi a încercat să explice cum a aderat la o organizaţie acuzată de o parte a presei ca fiind “neo-nazistă”.
“Da, sunt evreu”, începe Borislav Bereza interviul său. Acesta mai mărturiseşte că merge des la sinagogă, că studiază Tora (ansamblul legilor și judecăților conținute în scriptura evreiască, în celelalte scrieri sfinte mozaice și în tradiția orală) şi că vizitează anual Israelul “încă din 1993″.
Întrebat cum se împacă originea sa etnică şi credinţa mozaică cu apartenenţa la “Sectorul de Dreapta”, o organizaţie radicală ucraineană, acesta a răspuns că mişcarea din care face parte nu ar fi una şovină. “Organizaţia este alcătuită nu doar din ucrainieni, ci şi din evrei, polonezi, bieloruşi, georgieni sau ceceni. Nu se pune problema din punct de vedere etnic. Dacă susţii Ucraina şi eşti patriot ucrainean, atunci eşti fratele nostru. Dacă eşti duşmanul Ucrainei, indiferent de ce naţionalitate eşti, atunci nu avem ce discuta”, a mai spus acesta.
Parlamentarul a mai povestit că membri ai familiei sale şi el însuşi s-au lovit de “antisemitismul de zi cu zi”, încă din perioada sovietică, doar că acest fenoment nu este unul caracteristic majorităţii societăţii ucrainiene în ansamblul ei.
berez-psÎn ceea ce priveşte chestiunea minorităţilor sexuale, Borislav Bereza s-a arătat deschis dialogului reprezentanţii acestei comunităţi, deşi a recunoscut că există şi membri ai “Sectorului de Dreapta” care pot fi consideraţi “homofobi”.
Borislav Bereza a mai fost întrebat despre un alt coleg de parlament cu vederi radicale, Andriy Biletsky, acesta fiind liderul celebrului “Batalion Azov”, care activează contra separatiştilor pro-ruşi din Donbs şi este format din voluntari naţionalişti din Ucraina dar şi din alte ţări europene, unii chiar cu vederi politice naţional-socialiste asumate. “Domnu Biletsky aparţine altei aripi ideologice, cu care noi nu avem nici o legătură”, a răspuns scurt parlamentarul “sectorist”.
wUnul din motivele pentru care nu există o colaborare directă la nivel de conducere între “Sectorul de Dreapta” şi “Batalionul Azov” ar fi şi “antisemitismul” celor din urmă, a mai declarat Borislav Bereza. Acesta a recunoscut însă că în timpul protestelor contra fostului preşedinte Ianukovici, care au dus la lovitura de stat a forţelor proeuropene şi naţionaliste din Kiev, au existat colaborări pe baricadele din stradă între activiştii radicali de diferite orientări ideologice contra “unui duşman comun”.
Borislav Bereza i-a mai acuzat pe aceia care afirmă că mişcarea din care face parte ar fi “fascistă” sau “xenofobă” că s-ar afla de fapt “sub influenţa propagandei ruseşti”.
UKRAINE-RUSSIA-POLITICS-CRISIS-FARRIGHTMişcarea “Sectorul de Dreapta” s-a închegat în timpul protestelor de stradă din Kiev, din iarna anului trecut şi din primăvara anului 2014, când în prima linie au fost mereu naţionaliştii radicali şi suporterii echipelor de fotbal, grupaţi în jurul organizaţiei umbrelă, tranformată ulterior în partid politic. După ce regimul fostului preşedinte pro-rus Ianukovici s-a prăbuşit în urma violenţelor, soldate cu zeci de morţi şi sute de răniţi, reprezentanţii “Sectorului de Dreapta” au căpătat o influenţă politică neaşteptată în marile oraşe din vestul ţării. Acuzaţi că ar fi “neo-nazişti”, militanţii organizaţiei au negat mereu acest lucru, întărind chiar colaborarea cu minoritatea evreiască din ţară, căreia i-a promis sprijin în combaterea actelor antisemite.
După prăbuşirea fostului regim, activiştii incomozi au început însă să fie eliminaţi, elocvent fiind cazul lui Aleksandr Muzychko, unul din liderii controversați mișcării, care a fost împușcat mortal în luna martie de polițiștii ucrainieni. Pe de altă parte, alţi militanţi au fost încadraţi în Garda Naţională şi antrenaţi în mânuirea armelor de foc de ofiţieri ucrianieni sau specialişti străini trimişi de Occident. Unităţi din această structură au fost trimise să lupte în focarele separatiste din regiunile Doneţk şi Lugansk sau infiltrate în Peninsula Crimeea, teritoriu recent reunificat cu Rusia. Deasemenea militanţii “Sectorului de Dreapta” au mai fost folosiţi în “pacificarea” oraşelor din sudul Ucrainei, unde demonstranţii pro-ruşi au fost atacaţi de civili înarmaţi, cum a fost şi incidentul din Odesa, de la începutul lunii mai, soldat cu moartea a zeci de oameni din rândul susţinătorilor autonomiei faţă de Kiev.
Liderul “sectoriştilor”, Dimitri Iaroş, a fost dat în căutare generală de Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală (Interpol), în vara acestui an, pentru „instigarea la acţiuni teroriste prin intermediul mijloacelor de informare în masă”, la solicitatea organelor de anchetă ale Federaţiei Ruse.
În urma alegerilor din toamnă, doar Dimitri Iaroş şi Borislav Bereza au reuşit să intre în Parlamentul din Kiev din partea “Sectorului de dreapta”. Sursa: FrontPress.ro
sectorul de dreapta
   

Pofta Buna!

TERESA MOSCA:

Idea leggera per il Natale e........non solo

Vizualizează postarea

Doamne...


Doamne, dacă-mi eşti prieten,
cum te lauzi la toţi sfinţii,
dă-i în scris poruncă morţii
să-mi ia calul, nu părinţii!
Doamne, dacă-mi eşti prieten,
n-asculta de toţi zurlii,
dă-i în scris poruncă morţii 
să-mi ia calul, nu copiii!
Doamne, dacă-mi eşti prieten,
nu-mi mai otrăvi ursita,
dă-i în scris poruncă morţii
să-mi ia calul, nu iubita!
Doamne, dacă-mi eşti prieten,
cum zic unii-n gura mare,
moaie-Ţi tocul în cerneală
şi-nainte de culcare,
dă-i în scris poruncă morţii:
Când şi-o ascuţi pumnalul
să-l înfigă-n mine, Doamne,
şi să-mi lase-n viaţă calul!

vineri, 5 decembrie 2014

Pofta buna !


Omletă cu ciuperci și foie.
.
Cu ciuperci și foie spart ouă este o nișă pentru vacanțe, care este spectaculos și veți fi surprins cât de ușor să o facă.
.
.
-----------------
De asemenea, în blog-ul meu: http://goo.gl/0BbzoA
-----------------
Videoreceta pe You Tube: http://goo.gl/ptDU72
-----------------
.
...........................................
Toate rețetele mele sunt două link-uri, unul pe You Tube în care videoclipul plin de reteta pentru oricine care are orice întrebări și a vedea cum se face bine și un link la blog-ul meu, în plus față de această rețetă complet sunt toate retetele mele . Blog are un indice de retete, diagrame, tabele de calorii de Măsuri și Greutăți conversii pentru a vă ajuta în toate îndoielile, ultimele știri și trivia și video de la You Tube.
........................................
Grupul meu de gătit "La Cocina de Loli Dominguez"https://www.facebook.com/groups/264057980418847/
........................................
Afișează textul original
Ver el video de esta receta Huevos rotos con setas y foie, es un entrante para días de fiesta que queda espectacular y les sorprenderá lo fácil de hacer que es. Ingredientes: 2 personas: . 1  Patata grande o 2 med...

:)


"No hagas siempre lo mismo, si quieres resultados diferentes" de Albert Einstein,


pLcZRl3Fg5K4lMYLqXzJMqlJLpA4-Td_9FNuegk9


Pofta buna !

La Forchetta Giulietta -je jess-:
".....coltiva un gusto particolare per i piccoli piaceri... Tuffare la mano in un sacco di legumi..."
http://laforchettagiulietta-jess.blogspot.it/2014/12/minestra-rustica-di-orzo-e-farro-e.html
imaginea nu este afișată
MINESTRA RUSTICA DI ORZO E FARRO E LEGUMI
....la bellezza delle materie prime... Amo i cereali e il legumi..in tutti i sensi. Basti pensare a quante varietà di fagioli esistono, ...

Vizualizează postarea

Pofta buna !

Las mejores recetas de Huga:
Pastel de salmón 
imaginea nu este afișată
Pastel de salmón
 Esta claro que la Navidad ya esta aquí, ya se huele, ya se siente, vallamos a donde vallamos ya están los preparativos, arboles de navidad, luces ...

Vizualizează postarea

joi, 4 decembrie 2014

Omagiat

Petre Tutea omagiat de nationalistii argeseni

DSC_0787-300x200Noua dreaptă Argeş a organizat miercuri o conferinţă de presă la sediul filialei din Piteşti pentru a marca trecerea a 23 de ani de la moartea marelui gânditor Petre Ţuţea. Zilele acestea tinerii naţionaliti au anunţat că urmează să se deplaseze şi la mormântul “românului absolut”, aflat la Boteni.
“E păcat că, în ultima vreme nu mai sunt promovate adevăratele valori româneşti, precum Petre Ţuţea, om despre care majoritatea locuitorilor judeţului nici nu ştiu că este argeşean. Noi ne-am gândit să promovăm valorile româneşti, Noua Dreaptă militând permanent pentru evidenţiere în mentalul colectiv a unor oameni precum Petre Ţuţea, Radu Gyr, Nae Ionescu, Mircea Eliade sau Emil Cioran”, a declarat pentru ArgesPlus purtătorul de cuvânt al ND Argeş, Mihai Preda.
La rândul său, liderul ND Argeş, Marius Florea, a ţinut să recomande românilor care nu l-au citit încă pe Ţuţea să înceapă cu volumul “322 de vorbe memorabile ale lui Petre Ţuţea”, carte apărută la editura Humanitas.
Tutea01-743823Marele gânditor creştin, economist şi om politic Petre Ţuţea s-a născut în data de 6 octombrie 1902, în Boteni, judeţul Argeş. În calitatea sa de membru activ al Mişcării Legionare, după ce în prealabil a fost un om de stânga, a fost un prieten apropiat al altor mari personalităţi care au marcat naţionalismul interbelic românesc, precum Mircea Eliade, Emil Cioran, Constantin Noica sau Petre Pandrea.
În cadrul Guvernului Național-Legionar instaurat în septembrie 1940, Petre Țuțea a îndeplinit funcția de Șef de Serviciu și apoi cea de Director în Ministerul Economiei Naționale. După lovitura de stat antonesciană a fost Șef de secție în Ministerul Războiului iar între anii 1944-1948 a fost Director de studii în Ministerul Economiei Naționale.
După venirea comuniştilor la putere, Petre Ţuţea este arestat şi condamnat mai întâi la 5 ani închisoare (1948-1953), apoi la 18 ani de muncă silnică din care a executat 8 ani în această fază (1956-1964) în diverse penitenciare (Bucureşti, Jilava, Ocnele Mari), dar mai ales la Aiud unde era concentrat grosul vârfurilor legionare, fiind eliberat în anul 1964 cu sănătatea zdruncinată în urma torturilor îndurate.
A continuat să fie urmărit de Securitate şi i-au fost confiscate mai multe manuscrise în urma numeroaselor descinderi domiciliare.
Petre Ţuţea a murit în ziua de 3 decembrie 1991, apucând să traiască prăbuşirea regimului totalitar comunist în 1989. Cu toate acestea a fost şi un critic al direcţiei pe care s-a înscris România postdecembristă, diametral opusă gândirii sale axate pe Naţiune şi Divinitate. Sursa: FrontPress.ro

Bancuri....Bancuri.... fara perdea...:)))


A nu se transmite persoanelor rusinoase...


 


---- Un betiv acosteaza o femeie. La avansurile lui aceasta protesta indignata:
- Mai bine mi-o cos decat sa ma culc cu tine!
Omul nostru insista si, intr-un tarziu are castig de cauza. Dupa o noapte de sex, mahmur si epuizat, ii spuse femeii:
- De cusut nu ti-o coase, dar vreo doua pense nu i-ar strica!


Invatatoarea la scoala . . . preda copiilor despre numere :
- Copii , ce urmeaza dupa 69 ?
- Apa de gură. . .  doamna invă
țătoare. . .


- Ai urla dacă ţi-aş da acum chiloţii jos şi ţi-aş pune-o?
- Vai, aşa ceva încă n-am făcut!
- N-ai mai făcut sex?
- Nu! Niciodată n-am urlat.

O fecioara, in urma insistentelor unui tanar viguros, cedeaza. Vazand-o putin ingandurata, mama ei o intreaba ce s-a intamplat.
- Un barbat mi-a furat floarea.
Mama ei o duce la medic, care, dupa ce o examineaza, spune:
- Doamna…nu numai ca i-a furat floarea dar i-a spart si ghiveciul!

- Mamico , ce este ejacularea ?
- Draga mea, este acel moment cand barbatul isi pierde tot interesul pentru tine…!

La baia publică din Bruxelles, un ins se uită insistent la Tudy si îi spune:
- Eu cred ca tu te masturbezi!
Tudy se întoarce nervos si răspunde:
- Ce, mă, ce? Ce te interesează pe tine cu ce viteză mi-o spăl eu?

Doua blonde joaca golf si se distreaza de minune pina cind una dintre ele trimite mingea exact in mijlocul unui grup de barbati. Din nefericire, unul dintre ei cade ca secerat la pamint, zvircolindu-se de durere cu ambele miini intre picioare. Tipa fuge la el, isi cere mii de scuze si il roaga sa-i permita sa-l ajute pentru ca, intimplator, este asistenta medicala.
- Nu, multumesc, in citeva minute am sa-mi revin, sopteste barbatul, cu miinile tot intre picioare. Simtindu-se teribil de vinovata, femeia ii da miinile usor la o parte, ii desface cu mare grija fermoarul pantalonilor si incepe sa-l maseze in zona genitala.
– Va simtiti mai bine? il intreaba la un moment dat.
- Oohhhhh Daaaaaa, Oohhhhh Daaaaaa, Oohhhhh Daaaaaa, ……..mult mai bine, geme tipul. …..
…… dar degetele de la mina tot ma dor !

In paradis, Sf. Petru intimpina 10 femei moarte in aceeasi zi.
- Toate femeile care si-au inselat sotii, un pas inainte.
9 dintre cele 10 femei inainteaza cu un pas. În acel moment, Sf. Petru se intoarce catre Dumnezeu:
- Si cu surda ce facem?

Catre toti angajatii:
In urma implementarii noilor politici de personal in institutile publice s-a stabilit ca este necesara reducerea numarului de salariati cu 25%.
Persoanele disponibilizate vor fi selectate in urma unor analize riguroase.
Pentru efectuarea acestor analize, va solicitam sa treceti pe la Departamentul de  Resurse Umane unde vi se vor recolta urmatoarele probe:
-10 ml de sange;
-20 g de scaun.
Dorim sa stabilim, prin analize specifice de laborator, daca aveti munca in sange sau daca va cacati pe ea.
CONDUCEREA

Un tip beat face pipi pe un stîlp. Vine o damă şi exclamă:
– Vai ce grosolănie…!
– Dar de lungime ce ziceţi? Hâc! spune beţivul…

Un hipiot se urcă în autobuz şi se aşează lângă o foarte frumoasă şi tânără măicuţă. La un moment dat o întreabă: Ce zici? Putem să facem sex?
„Nu”, răspunse ea, „sunt măritată cu Dumnezeu”. Şi, la următoarea staţie, se ridică şi coboară.
Şoferul de autobuz, care auzise discuţia, se întoarce către hipiot şi îi spune:
„Îţi pot spune cum să faci sex cu ea.”
„Da?”, întrebă hipiotul.
„Da”, răspunse şoferul de autobuz. „Ea se duce la cimitir în fiecare marţi noapte să se roage, deci te duci acolo îmbrăcat cu o mantie albă, îţi dai cu o cremă albă pe faţă şi zici că eşti Dumnezeu”.
Hipiotul se decide să încerce şi ajunge la cimitir aşa cum i-a sugerat şoferul de autobuz, în prima marţi noaptea.
„Sunt Dumnezeu” zise el măicuţei, ţinându-şi faţa acoperită. „Fă sex cu mine!”
Măicuţa îşi dă acordul fără întrebări, dar îl rugă că întrucât ţine la virginitatea ei să facă doar sex anal. „Dumnezeu” a fost de acord şi a trecut la treabă. După ce a terminat, el sări bucuros în sus, descoperindu-şi faţa:
„Ha-ha”, ţipă el. „Eu sunt hipiotul!”
„Ha-ha”, ţipă măicuţa. „Eu sunt şoferul de autobuz”.

Invatatoarea isi intreaba elevii ce le inspira o naframa alba fluturata in vant.
- Maria?
- O despartire trista pe peronul unei gari…
- Foarte bine, ai o fire sensibila… Ionut?
- In sfarsit pacea intr-un razboi sangeros…
- Da. Bula?
- Ce?
- Ce iti inspira tie o naframa alba fluturata in vant?
- Adica cum… inspira?
- Adica la ce te gandesti tu acuma daca eu ti-as flutura o naframa alba in vant.
- D-na invatatoare, io ma gandesc la pi*dă!
- Vai! Bula! Cum poti sa te gandesti la asa ceva cand flutura o naframa alba. Nu inteleg!
- Apoi d-na invatatoare mie puteti sa-mi flutura
țși-un tramvai că eu tot la pi*dă mă gândesc!

O fetita vede pe strada un catel care tocmai facea vrute si nevrute cu o catelusa si il intreaba pe tatal sau ce fac.
Tatal, jenat, ii raspunde:
-Catelusa nu vrea sa se duca acasa si cainele incearca sa o duca el acasa.
-Ahaa… e ca ieri cu mama, noroc ca se tinea bine de chiuvetă, altfel po
ștașul o ducea in mod sigur la poștă...

Un locotenent, după ce a băut aproape toată noaptea, n-a reuşit să se trezească dimineaţa. Sună telefonul. O voce plăcută de femeie:
- D-le locotenent, doriţi sex prin telefon?
- Bineînţeles!
- Va fac legătura cu comandantul unităţii.

O blonda vrea sa afle cum a apărut sindromul vacii nebune. Se duce 
și dă de un țăran.
Blonda: Cum a apărut sindromul vacii nebune, băi 
țărane?
Taranul: Iti dau un indiciu: “taurul f**e vaca o dată pe an”.
Blonda: Păi, 
și care e șparla?Țăranul: Iti mai dau un indiciu: ”noi mulgem vacile de trei ori pe zi”.
…Blonda: Păi, tot nu inteleg ce treabă are asta cu sindromul …
Țăranul: Auzi, fă …..io dacă ma joc cuțățele tale de trei ori pe zi și te f*t o dată pe an, nu innebunești ?

Condamnatul este adus în camera de execuţie. Priveşte scaunul electric de care sunt legate tot felul de fire şi întreabă:
-Cum se cheamă drăcovenia asta?
Directorul închisorii îi răspunde:
-Nu-ţi bate capul cu întrebări, o să te punem imediat la curent…

- Inventează americanii cel mai tare robot medical şi se duce Bulă să-l încerce.
- Ce vă doare?
- Mă doare-n cot!
- Sa-mi aduceţi o probă de urină.
Se duce Bulă acasă şi pune pe toată familia să facă în sticla, şi vine apoi din nou la robot care îi interpretează rezultatele analizelor:
- Soţia are sifilis, soacra dumneavoastră suferă de cataractă, iar dumneavoastră nu vă mai frecaţi în baie că e locul strâmt şi vă loviţi cu cotul de perete.

În noaptea nunţii:
- Totuşi, ai un “clopoţel” cam mic!
- Nu-i mic, dar nu-i obişnuit să bată în marile catedrale.

Ion şi Maria, seara târziu, stau la poartă singuri. Enervată că întârzie fie-sa, mama Măriei iese în prispa casei şi strigă:
- Mărie, mai lasă-l pe Ion odată 
și intră în casă!
Maria răspunde:
- Bine mamă, îl mai las o dată şi vin.

Pofta buna !

Laura Abbatiello:

TORTA AL CIOCCOLATO CON CREMA AL LATTE E VANIGLIA|| strepitosa .... morbida e cremosa.. #foodporn   #cioccolove 
http://blog.giallozafferano.it/rocococo/torta-cioccolato-crema-latte/
imaginea nu este afișată
Torta al Cioccolato e Crema al latte
LaTorta al Cioccolato con Crema al latte,è particolarmente cremosa e rimane morbidissima!!La Crema è senza uova ed è aromatizzata alla vaniglia

Vizualizează postarea

Pofta buna !

Maite AntojoEnTuCocina:
¿A quién no le gusta una buena hamburguesa o perrito de vez en cuando? Pues hoy te traigo la receta de los panecillos. Es lo que te falta para conseguir una hamburguesa o perrito 10: con mucha miga, esponjosos, de sabor suave y absolutamente deliciosos. http://www.antojoentucocina.com/2013/05/pan-de-hamburguesa-o-perrito-casero.html

Vizualizează postarea

A murit tenorul Corneliu Fanateanu 81 de ani

Pofta buna !

JUAN FRANCISCO PEÑA PARRADO:
imaginea nu este afișată
Aguacates rellenos
INGREDIENTES: 3 aguacates de 200 gr aproximadamente cada uno 300 gr de langostinos 8 tronquitos de surimi Salsa rosa Sal ELABORACIÓN: ...

Vizualizează postarea

Pofta buna!


miercuri, 3 decembrie 2014

Pofta buna !

Insieme Con Nancy:
Pandoro con crema caffè e cioccolato,è un dolce di Natale più amato e conosciuto nel Veneto, ma ormai diffuso in tutta Italia, l’impasto lievitato è realizzato a base di burro.
Il tempo che richiede non è certo poco e ci vuole molto attenzione dal punto di vista pratico, vi garantisco che a lavoro finito vi sentirete soddisfatti. :)
http://blog.giallozafferano.it/insiemeconnancy/pandoro-con-crema-caffe-e-cioccolato/
imaginea nu este afișată
Pandoro con crema caffè e cioccolato | InsiemeConNancy
Pandoro con crema caffè e cioccolato,è un dolce di Natale più amato e conosciuto nel Veneto, ma ormai diffuso in tutta Italia, l'impasto lievitato ...

Vizualizează postarea

:)))


XDCpCGaynNUmOvQwGP6NL2cVibM_SOhxtq5W0NGR

Pofta buna !

Daniel Varo:
tortilla di spinaci
imaginea nu este afișată
Tortilla de espinacas
Las espinacas son una fuente de vitamina A y E, tienen un alto valor nutritivo y se cultivan durante todo el año, así que siempre podemos consumirl...

Vizualizează postarea

Politia Ploiesti

2014


Politia Ploiesti trebuie sa se debaraseze de munca de servitori ai tiganilior si tuturor lichelelor pensionari din MAPN

Foto:Kadri ALAK:
imaginea nu este afișată
Zapada venita prea devreme  sa fie o stergere a mizeriei si imoralitatii umane.
Nu o ascundere a ei.
 Doresc ca institutiile statului odata cu  acest fenomen sa inteleaga ca,  slugarind tiganii si toate formele umane  jegoase nu fac altceva decat ca, se fac singuri de ras, se decredibilizeaza si isi murdaresc munca  pentru care ii platim.
 Politia Ploiesti de 12 ani nu intelege  ca sunt victime, transformati in prostii satului, de tigani, de  pensionari ai MAPN, de vampe de mana a 7-a din Primaria Ploiesti si nu in ultimul rand de  cel mult 2 cozi de topor din randurile lor care,  pun in practica  ce au invatat in scoala de sabotaj  pentru distrugere. Conving pe cei mai slabi la minte sa inconjoare  victima, sa o sicaneze si sa o  provoace zilnic din partile inconjuratoare.
 . Tiganii sunt stiuti dar, mai grav este ca fosti ofiteri ai Armatei Romane  isi activeaza  nemerniciile, punand la lucru pe insasi proprii copii mai ales baieti, cu toate ca  le  murdareste si lor viitorul.
VREAU CA POLITIA PLOIESTI CARE ARE DE LUCRU DESTUL, CACI ORASUL NOSTRU ESTE  HAITUIT DE INFRACTIONALITATEA TIGANEASCA, SA ISI INTRE IN ROLUL PENTRU CARE A FOST CREEATA SI ESTE PLATITA.
Cu toate ca sunt apostrofata sa nu mai fac legatura cu Militia comunista dar, aprecierea mea  fata de Militia Calare nu va fi niciodata zdruncinata.
Aceia erau  adevarate organe de ordine, caliti pe toate  fronturile din al 2-lea razboi mondial.
Alergarea lor  calare prin pietrele cubice ale str.Rudului nu aducea decat spaima pentru tiganii infractori.
Cand erau 2 tigani alaturati  se stia ca pun la care o infractiune si Militia Calare actiona violent.
ACUM POLITIA PLOIESTI  LE ESTE SLUGA PREA PLECATA,  CALCAND IN PICIOARE  MUNCA LOR SI SE FAC CA, NU INTELEG CA SUNT FOLOSITI.
Toate faptele lor  initiate de tigani,  sunt  perfectate de  pensionarii MAPN si finalizate de cei slabi la minte.
Cand  Politia Ploiesti isi va intelege menirea ?
Parintele Nicolae Steinhard, a spus destul de clar ca,  tiganii nu pot fi imblanziti si scosi din  minciuna, murdaria, infractionalitatea si  au instinctul de ucigasi  care, nu au fost niciodata abandonati.
Viata de scandal este esenta lor. Fara scandal chiar  crunt nu potn trai. Este motorul existentei lor si de acolo capata energie.

Pofta buna !

Tengo nueva receta recién sacada del horno: Tarta de manzana con crema pastelera ¿vas a resistir la tentación? http://www.antojoentucocina.com/2014/12/tarta-manzana-crema-pastelera.html

Vizualizează postarea

Franta recunoaste Palestina


palestinianMembrii Adunării Naţionale, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, s-au pronunţat marţi, cu o largă majoritate, în favoarea recunoaşterii statului Palestina, în scopul declarat de “a obţine o soluţionare definitivă” a conflictului israelo-palestinian. Votul parlamentarilor din Paris a venit la câteva săptămâni după ce Suedia a devenit prima ţară occidentală din Uniunea Europeană care a recunoscut statul Palestina.
Deputaţii francezi s-au pronunţat cu 339 de voturi în favoarea recunoaşterii statului palestinian; 151 de parlamentari au votat împotrivă, iar 16 s-au abţinut de la vot, informează Mediafax. Rezoluţia are o valoare simbolică, fără a implica angajamente pentru Guvernul de la Paris.
franta palestinaVotul deputaţilor francezi în favoarea recunoaşterii Palestinei va îndepărta “perspectivele de a se ajunge la un acord de pace”, a reacţionat ambasada Israelului din Paris, citată de AFP. “Acest vot transmite un mesaj greşit liderilor şi popoarelor din regiune”, adaugă ambasada Israelului.
Pe de altă parte, România a recunoscut oficial Palestina încă de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, din 1988, ţara noastră jucând rolul unui mediator de rang mediu în conflictul arabo-israelian. În prealabil, încă de la conferinţa partidelor comuniste de la Moscova din 1969, România susţinea dreptul de autodeterminare al poporului palestinian. Sursa:FrontPress.ro
1974_Ceausescu_Yasser_Araffat_in_Bucharest

Sa ne afirmam demnitatea
A sosit vremea sa lasam in urma greselile trecutului, chiar cel mai recent.
Sa privim in viitor si sa evaluam ce avemm de facut, pentru a ne asigura un viitor sigur si demn.
Profitand de blandetea noastra  cele mai purulente produse, unii rezervisti din Armata Romana, minoritati autohtone sustinute de UE,  talonate de subprodusele neamului, cu mare usurinta  duc romanii ca pe o turma de oi, spre prapastie.
Cred ca trebuie sa dam dovada de barbatie si sa fim fermi in afirmatiile noastre si nu numai.
Sa nu mai fim creduli si sa credem ca cineva ne vrea binele !
Sa nu asteptam nici un minut mai mult decat este necesar, pentru rezolvarea unei probleme stringente.
Sa nu facem nici un rabat de la demnitatea noastra.
Sa nu facem rabat de la cerintele noastre.
Sa nu facem rabat de la vointa noastra.
Sa nu iertam nimanui nici o gresala cat de mica.
Acestea sunt cateva din cerintele tiganilor si a ungurilor, pentru reusita lor in viata, de aceea fac ce vor, ii stiu romanii si autoritatile  tarii de frica si joaca pe sarma in  fata lor, adica a tiganilor si ungurilor.
Fermitatea, demnitatea nu numai afisata ci actiunea, reprezinta succesul.
Sa nu ne mai imbatam cu apa rece !!!
Tara nu este condusa ! Este la cheremul clanurilor infractionale de toate felurile si la toate nivelele.
Populatia Romaniei este ingenunchiata de  infractori vechi si noi, transformati din scursorile societatii care, au vazut ca merge, in etaloane umane.
Daca cu vorba buna nu se instaleaza cat mai urgent ordinea si dreptatea, trebuie luat taurul de coarne si o perioada scurta dar dura de timp, sa se instaleze disciplina de fier, pentru a fi exemplu in viitor si a nu se mai instaura din nou domnia tiganilor.
Se zice ca poporul roman suporta mult, dar a suportat destul pana acum si la urma urmei pana cand? 
Nu vedem ca daca ii scarpinam  la barbuta si le lustrim coaiele nu mai merge ?

Pofta buna !

meritxell tineo:
¡¡Un pudin con con sabor euskera y navideño que os recomiendo probar !!

Vizualizează postarea

marți, 2 decembrie 2014

GroteOamenii din grotele de la Ocna Sibiului

Știam deja că România interbelică – asemeni României de azi – era o lume a contrastelor. O lume în care noile și elegantele block-house-uri se înălțau la câțiva pași de bordeiele sărăcăcioase care împânzeau mahalalele orașelor. O lume în care vitrinele luxoase “din centru’ ” făceau repede loc băcăniilor sau crâșmelor dubioase de la periferii. O lume cu lumini și umbre în care conviețuiau elitele culturale și politice ale vremii cu personajele pitorești ale lumii multicolore a micilor patroni și meseriași, muncitori și funcționari, dar și cu lumea mahalalelor – diversă și pestriță și ea. 

Statiuni balneo-climaterice
Băile de la Ocna Sibiului
Cu toate că știam toate acestea, articolul  “Unde se găsesc cei mai săraci oameni din România” – semnat  Joseph de Saxa – publicat de revista “Realitatea ilustrată” din 9 septembrie 1936 m-a surprins. În România anului 1936 mai existau oameni care își trăiau viața în grote. Și asta în imediata vecinătate a uneia dintre cele mai frumoase stațiuni balneo-climaterice din acea vreme:

Nu știu dacă mulți dintre acei care au cutreierat orașelele Ardealului, au avut prilejul să vada “curiozitatea" de care mă ocup în aceste câteva rânduri. Nu cred să o fi văzut mulți, fiindcă ceea ce în aparență e o curiozitate, în fond e unul dintre aspectele tragice ale vieții. Și oamenii fug de aspectele tragice.
Curiozitatea  - sau tragedia, dacă vreți - se află la 12 km. de Sibiu, în raza și sub ocrotirea localității balneo-climatice Ocna-Sibiului. Adică acolo unde s'au perindat magnații unguri, cu aceeași indiferență cu care se perindă azi bogătașii țării românești.


UN CARTIER STRANIU

Oamenii grotelor
Grotele și oamenii grotelor
de la Ocna Sibiului
Vizitatorul care-a reușit să se despartă pentru o jumătate de oră de aleile parcului balnear, scăldat în soare și arii de muzică lascivă și a apucat direcția opusă așezămintelor de distracție sezonieră, se trezește, după câtva timp de mers, în mijlocul unui cartier straniu.
Șoseaua face o cotitură bruscă, pe sub poalele unui deal pleșuv și în locul caselor obișnuite, care devin din ce în ce mai sărăcăcioase, apare un șir lung de bolte care la prima vedere fac impresia unor cuptoare de pâine. Rămâi însă surprins când în loc de pâini rumenite, vezi că apar în ușa cuptoarelor fețe ofilite de oameni, a căror privire cerșește hrana pe care tu, vizitator ignorant, ai bănuit-o din belșug înăuntru. Toate aceste bolte, săpate în malul frumos al dealului și înșirate deoparte și de alta a șoselei pe o distanță de jumătate de kilometru, sunt locuințe omenești.

OAMENI ÎN GROTE PRIMITIVE

Oameni in grote
Grotele de la Ocna Sibiului
Nu-ți vine să crezi, dar totuși așa e. Într'o văgăună rudimentar scobită, în peretele dealului - așa cum își făceau oamenii primitivi în era de piatră - pe spațiu calculat la cele mai reduse mișcări și într'un volum de aproximativ patru metri cubi de aer, locuiește câte-o familie compusă din cinci-șase membri. Înăuntru nu există nici o mobilă decât un pat, la unii din scânduri, la alții, care n'au putut să-și procure nici scânduri, din același pământ cu casa.
Sunt atât de săraci oamenii aceștia, încât n'au putut să-și construiască nimic, atât de săraci încât ideea unui bordei încă li se pare un lucru imposibil de realizat.
Cel mai înstărit dintre ei e un bătrân, care-a căpătat de lucru pe timpul sezonului balnear și care își poate permite luxul de-a întreține trei guri suplimentare: un cocoș, un câine și o broacă țestoasă, animale care probabil din lipsa altora de aceeași rasă se țin unul după altul, într'o frăție impresionantă. Așa cum moșul însă este cel mai înstărit, există și cel mai sărac dintre toți săracii aceștia. E un tânăr suferind de paralizie progresivă, care nu posedă nici măcar grota de adăpost; el stă cu chirie la unul din ceilalți. Plătește cinsprezece lei pe lună.

OBIȘNUINȚĂ ȘI RESEMNARE

Mahalale
"Cartierul mizerabililor"
Asupra vieții pe care o duc locuitorii grotelor din Ocna Sibiului mi s'au dat amănunte de un tragism înfiorător. Vara o duc ei cum o duc, fiindcă mai găsesc de lucru prin parcul băilor și pe la locuințele vilegiaturiștilor. larna însă, când orășelul reintră în viața lui normală și când fiecare dintre localnici își strânge chingile de rezistență, până la viitorul sezon lucrativ, existența oamenilor din grote devine ceva imposibil de imaginat. Nu au haine, nu au hrană, nu au lemne pentru încălzit grotele, care se transformă în adevărate ghețării.
Ceea ce-au agonisit în timpul sezonului intră în mâna proprietarului. (Pentru că, am uitat să vă spun, că toate aceste grote sunt săpate într'un deal, care are un proprietar ce vine la sfârșit de lună și încasează câte șaptezeci de lei chirie de fiecare “locuință").
Se pare însă că oamenii aceștia s'au obișnuit cu chinurile. Nimic nu-i mai  impresionează. S'au obișnuit și cu ideea că dintr'o clipă în alta, oricare dintre grotele lor amenință să se prăbușească, accidente care se repetă cu regularitate matematică primăvara, când începe dezghețul. Calmul și resemnarea cu care privesc moartea se poate deduce dintr'un simplu răspuns, pe care l-am primit de la vecinii unei grote, recent prăbușite.
- Nu vă e frică de prăbușire?- i-am întrebat.
- No că ce-o să fie? - mi-a răspuns calm o femeie. S'o dărâmat aistă primăvară și la vecinii noștri și n'o omorât decât doi, unul o scăpat neatins...”


Sursa: articolul “Unde se găsesc cei mai săraci oameni din România” – semnat  Joseph de Saxa – “Realitatea ilustrată” din 9 septembrie 1936 – citit din colecția Bibliotecii Digitale a Bucureștilor
deieri-deazi.blogspot.com