Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 8 noiembrie 2014

:)))


:)))


Sa fim puterniciSa invatam sa fim puternici

Suntem prizonierii excrocilor de toate felurile, hoti, idioti, tigani, perversi si lenes.
Nu merita sa folosim uzual carlige gentile.
Daca suntem hotarati,  alungam de pe aceste meleaguri aceasta mascarada de societate care nu este buna nici pentru maimutele din padurile  amazoniene.
Mereu ma mir de ce acceptam fara sa cracnim si cum ne uitam cu ochii mari, la cei care ne spun  tampenii si  nu ne vine sa credem, daca sa luam de bune vorbele lor otravite sau, sa credem ca este o gluma  in preajma sarbatorilor.
PERINDARILE  GUVERNANTILOR CU TRUPURILE PRETIOASE SI PUTERNIC CONSTIPATE, PE LA TELEVIZIUNILE DE STIRI, SE ASEAMANA CU  PREUMBLARILE IN DIMINETILE DINAINTE DE MEDICAMENTATIA SPECIFICA DEPRESIEI DISTRUGATOARE:))), ALE BOLNAVILOR DE LA SPITALUL BALACEANCA, DAR DUPA LUAREA PURGATIVULUI. :)))))
Am explicat cam alambicat dar, cred ca intelegeti:))) Curata purgativul si apoi se asterne medicamentatia.
Daca continuam asa, inseamna ca nu avem nici un pic de mila de noi si daca nu de noi, de urmasii nostrii si meritam soarta data celor care nu merita sa fie vreodata amintiti. Adica sa fim dati uitatii si sa ne aducem aminte rar si doar cu sila.
Numai daca ne impunem ca oameni puternici si nu numai fizic, numai asa vom invinge, sa incepem incetisor ca si cum am coase o carpeta si incet, incet, incepem de la un colt.
Ce spuneti, sa incercam ??

POFTA BUNA !

bułka z chlebem:
Zapraszam na pysznego pstrąga pieczonego z masłem, pietruszką i rozmarynem
http://bulkazchlebem.pl/pstrag-pieczony-z-maslem-pietruszka-i-rozmarynem
imaginea nu este afișată

Vizualizează postarea

Secret


Un secret !
Va spun acest secret dar, sa nu-l mai spuneti la nimeni.
Am mai  enuntat asta insa mai voalat.
Adevarul adevarat este ca si imediat dupa 10 de ani si mai ales in urmatorii 10 de ani, de la razboi, starea de spirit a  Romaniei era era distrusa din cauza pierderii  de catre Germania a razboiului. Si odata cu ei si pierderea noastra. Dar cel mai grav era ocuparea Romaniei de catre rusi.
Romanii pentru ca au fost obligati sa suporte tiganii aici, mai ales la Ploiesti si la poalele Ploiestiului, a robilor tigani pana in 1840 si apoi incet, incet sa si-i ia in carca ca stapani, voiau sa dispara  tiganii. Voiau in mod dureros, viguros si nerabdator.
Cetatenii care au lucrat in periada  de sub ocupatia germana au spus ca, nu au fost niciodata mai multumiti ca atunci, de retributia salariala si sociala. Adevarul este defalcat pe perioade si pe episoade, apoi in functie de conjunctura politica. Lucrurile nu au fost asa cum au parut. Am trait imediat dupa razboi si stiu  perceptia situatuiei de catre populatia Romaniei si mai ales de la Piatra Neamt si de aici la Ploiesti unde au fost cele mai groaznice bombardamente. Cetatenii orasului au facut un tot unitar in timpul lor, cu armata germana. Se protejau unii pe altii, isi dadeau sfaturile cele mai bune. Am revazut dupa angajarea mea in rafinarie locurile in care s-au ascuns  soldatii nemti  in corp unit cu rafinorii si au depanat amintiri pline de emotie si recunostinta.
 Nu li s-a facut niciodata nici o nedreptate sociala. Sa nu spuneti ca, era in plin razboi si aveau nevoie unii de altii.
Daca macar pentru 10 ani nemtii ar fi condus Romania, nu ar mai fi ramas nici 10 % din tigani si tara ar fi progresat mai ales acum dupa 1989, cand tiganii ne calaresc in draci si noi facem frumos la ...UE si nu este vorba numai de conducatorii tarilor ci, de  tiganii de jos care prin obraznicie, lene, hotie si criminalitate nu cere decat spetie si ghilotina, vor sa fie  tratati cu respect si demnitate.
 Tiganii sunt principala plaga a  societatii noastre si vad ca Mars.Antonescu este pomenit des prin autobuz cum ca,  de ce l-au omorat rusii cand avea o treaba, asa de serioasa de facut aici in tara.
Pare minora problema minoritatii tiganesti dar, ce poate fi mai infipt in inima noastra, decat aceasta mortaciune putrezita de sute de ani dar, tinuta la piept de un popor plapand si obligat sa-si de-a sufletul generatii intregi pentru ei.
 Ideea UE  de a ne obliga si pe noi un popor slabit de suferinte si mai ales de suferintele provocate de tigani, care sunt raspanditi in toata tara baganduni-se ei pe gat, ne-au strivit rana din stomac. Daca aveam dreptate si ne prisosea, le aruncam si lor un colt de paine mucergaita pentru nemunca dar, ei aici sunt asezati in capul mesei si noi pe margine sau dedesupt.
Cu mana pe inima spun ca cetatenii Romaniei,  au fost cu sufletul pentru castigarea razboiului, alaturi de  nemti si  au sperat stingerea nemului tiganesc la sfarsitul razboiului crezand ca Romania o sa devina o tara libera. Legati de maini si de picioare suntem cu aceasta povara invizibila dar, simtita acut si dureros de toti.
Degeaba a venit libertatea cu jugul rusesc, daca dupa 1989 libertatea a venit cu jugul tiganesc. Am vorbit numai de aceasta minoritate, neobrazata putin spus caci sunt si altii, dar gandul romanilor era la tigani si voiau cu toata fiinta lor ca aceasta plaga canceroasa care, ne tine pe loc de  cand au fost dezrobiti, ma repet, sa fie exterminata, sa nu se mai auda de ei o mie de ani. In anii de dupa razboi cetatenii orasului erau mult mai vehementi si mai curajosi si opreau Militia Calare si le  cereau imperativ sa termine cu tiganii, sa nu mai fie vazuti pe  drum punand la cale alte nemernicii dar, acum ii luam cu mare drag in  carca,  ii pupam in cur si ii punem in varful mesei.
Dar totul a fost pe dos dupa acei ani viforosi, cand  intelectuali de frunte ai tarii, erau aruncati in temnitele comuniste, numai pentru acesti banditi nu s-a gasit  capac la beci, sau nu s-a inchis fermoarul la slit, pentru ca au fost priviti superficial, ca mici infractori si acum suntem amenintati cu sanctiuni "part", cum ca tiganii sa fie mereu in frunte ca, sunt nedreptatiti si li se cere sa munceasca. Tiganii pe unde trec, se agata cu ghearele de ceilalti, pentru a iesi in evidenta si in loc sa li se infunde ratul in gat, sunt aratati ca niste victime si scosi ca niste trofee. Uitati aici pentru ce munceste si pe cine slugareste  poporul roman. Asa ca spun fara frica castigarea razboiului de catre nemti si romani insemna un mare pas in fata istoriei a Romaniei si acum la moara tarii, alta faina se cernea. Eram si noi in randul lumii, eram si noi model si mai ales aratam si noi un popor pricopsit  prin munca noastra si nu prin reampartirea muncii la cei care nu merita nici sa traiasca.
Dar soarta a facut ca rusii sa ne dea peste mana si noi acum, (bineanteles ca nu din dragoste pentru tigani caci ei ne spun si acum noua romanilor tigani si fascisti)daca ne-au lasat rusii, macar sa ne facem noi cu mana noastra .....cu UE...Tiganii cei mai periculosi sunt cei care ii conduc si care ne conduc, nu cei de jos care sunt si ei buni la ceva, pentru a crea scandal si iluzia multimii.
In sufletul lor romanii au acelas crez, ca vom scapa in primul rand de tigani si apoi mai vedem noi.
ASA ZICEAU SI IN RAZBOI, SA CASTIGAM RAZBOIUL SI APOI AVEM  TOT TIMPUL SI PENTRU TIGANI, DAR...
Nici ungurii nu sunt o cantitate si calitate neglijabila dar, pentru ei vom scrie alta data, caci ei sunt alt aluat nu ca tiganii si ne-am suparat destul acum.

Stephen Hawking


Marele fizician Hawking s-a sclerozat de tot: visează la colonizarea Lunii şi a planetei Marte de către oameni, uitând că noi nu putem depăşi centura de radiaţii Van Allen, care înconjoară Pământul!

Hawking sclerozatUnii îl consideră pe Stephen Hawking ca fiind cel mai mare fizician aflat în viaţă sau un mare geniu al fizicii. E posibil să fie aşa (nu neg acest lucru), dar ştiţi cum e povestea: el poate fi specialist sau expert într-un anumit domeniu al fizicii, dar asta nu înseamnă că are răspunsurile tuturor lucrurilor. Nu poţi fi genial în toate; şi, în plus, chiar şi geniile se pot înşela. De ce spun asta? Pentru că am citit câteva din lucrările lui Hawking (printre care şi “Marele design”) şi nu mi s-a părut deloc convingător. Pentru că insistă cu prostia că “Universul a apărut spontan din nimic”, ceea ce, din punct de vedere logic sau matematic nu poate fi niciodată adevărat, oricâte argumente fizice s-ar aduce: 0 (adică nimic) nu poate da niciodată 1, 2 sau altă cifră. Despre Hawking şi teoriile sale ciudate, am mai vorbit de mai multe ori pe site (aduc aminte de articolul acesta: Stephen Hawking crede că viaţa de apoi este un basm…Vai de capul lui!).
Acum însă vom comenta un alt subiect despre Stephen Hawking, subiect care l-am preluat din gandul.info. Haideţi să cităm puţin din articol şi apoi să-l comentăm împreună:
Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a declarat, weekendul trecut, într-o emisiune de televiziune dedicată Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), că, peste 50 de ani, oamenii vor trăi pe Lună şi se vor afla în drum spre Marte, considerând că acest secol va fi “cu adevărat o epocă a spaţiului”. În timpul emisiunii de televiziune “Live from Space”, celebrul astrofizician a spus că oamenii vor avea colonii pe Lună “în următorii 50 de ani” şi că alţi oameni vor trăi pe Marte până în anul 2100. Dacă nu vor fi colonizate alte planete, profesorul Hawking crede că rasa umană se va confrunta cu riscul unei extincţii iminente, întrucât prea mulţi oameni vor trăi pe Terra, iar planeta noastră nu poate să suporte un număr infinit de locuitori.
Hmmm… în primul rând, văd că Hawking reia o temă plăcută Ocultei Mondiale, şi anume aceea că noi am fi deja prea mulţi pe planetă şi nu există decât 2 soluţii: ori mai dispărem, ori colonizăm şi alte planete. Despre mitul existenţei unui număr prea mare de oameni pe planetă, am vorbit în mai multe rânduri, iar argumentele au fost demontate pe rând (citiţi, de exemplu, acest articol: Suntem prea mulţi oameni pe planetă? Oculta Mondială vrea să extermine “prostimea” prin declanşarea unor epidemii mortale sau prin crearea unor cutremure devastatoare…). Ideile principale din acel articol sunt:
* În nişte almanahuri mai vechi din anii 70, atunci când populaţia era de 4 miliarde de oameni, specialiştii în demografie, sociologie şi economie avertizau asupra faptului că dacă se va atinge cifra de 6 miliarde, toată lumea se va prăbuşi şi va exista o foamete generalizată în lume. Această predicţie s-a dovedit una total falsă; 6 miliarde de oameni s-a atins în anul 2000, iar acest an a fost chiar foarte prosper pentru majoritatea economiilor lumii. Întotdeauna ni se spune că suntem prea mulţi, dar, până la urmă, realitatea dovedeşte că nu eşte aşa.
* În spatele îngrijorării noastre cu privire la creşterea populaţiei, se ascund dorinţele noastre egoiste de a ne bucura de această lume, fără ca şi alţii să se bucure de ea.
* “Excesul de populaţie duce la dispariţia megafaunei” este un mit fals, întrucât cele mai spectaculoase şi mai masive dispariţii de megafaună au avut loc în perioada când oamenii erau mai puţini de 1 milion de locuitori, în “perioada uciderilor din Pleistocen”, atunci când oamenii au intrat în America de Nord în Asia. În timpul acestei perioade, lumea a pierdut o mulţime de specii, ca mamutul, tigrul cu dinţi tip sabie, “lupul fioros”, castorul gigant şi numeroase alte specii. N-a trebuit să fim 7 miliarde de oameni, pentru ca acest lucru să se întâmple. De fapt, aceste dispariţii au apărut la densităţi extrem de joase de populaţie.
* Atunci când există concentrări mari de oameni în oraşe, aceştia constituie motoarele pentru inovaţii şi avansuri culturale. De exemplu, noi patente şi inovaţii tehnologice provin în special din oraşe; cu cât e mai mare oraşul, cu atât mai multe patente şi inovaţii sunt produse.
Să mai aduc în plus şi alte  argumente? De exemplu, anual se cheltuie anual sute de miliarde de dolari inutil pentru apărare. Dacă toate statele lumii ar lua decizia să nu se mai războiască între ele, iar aceşti bani să fie folosiţi, de exemplu, pentru a crea o agricultură eficientă în Sahara, de exemplu, atunci problema alimentării populaţiei nu s-ar mai pune vreodată. Cât priveşte resursele naturale, în fiecare an se descoperă noi şi noi resurse, în fiecare an se găsesc alternative la aceste resurse, aşa că n-ar trebuie să ne îngrijorăm nici din acest punct de vedere.
În al doilea rând, ideea colonizării altor planete nu se va putea pune în practică niciodată. E din acelaşi motiv pentru care omul n-a ajuns niciodată pe Lună: centura de radiaţii Van Allen! Şi n-am spus-o doar eu, ci şi alţi fizicieni… în plus, chiar NASA a recunoscut! De aceea, vă invit să recitiţi acest articol din 31 martie 2011: NASA: omenirea nu se poate aventura în spaţiu datorită centurii van Allen. Cum dracu’ am ajuns atunci pe Lună?
Începând cu altitudinea de 1.500 de kilometri şi până la aproximativ 40.000 de kilometri deasupra Pământului, există o zonă plină de radiaţii, denumită centura Van Allen (…) În 1998, nava Space Shuttle a zburat până la o altitudine de 500 de kilometri, una dintre cele mai înalte altitudini atinse vreodată, cu 1.000 de kilometri sub zona în care începe centura de radiaţii van Allen. Dar radiaţiile au fost atât de severe, încât astronauţii au văzut flash-uri de lumină, chiar având ochii închişi, pe care le-au descris ca fiind stele căzătoare. Aşa de puternice erau radiaţiile, încât acestea au penetrat învelişul navei, apoi învelişul protector al costumelor lor, trecând prin craniul lor şi ajungând până la retina lor închisă (…) Aceste radiaţii ar putea avea efect asupra astronauţilor, afectându-le sănătatea. Electronii de radiaţii pot penetra diverse materiale, inclusiv costumele de astronauţi şi pot trece prin pereţii navelor spaţiale (…) Într-un interviu acordat de şeful NASA, Dan Godlin, în 1994, jurnalistei de televiziune Sheena McDonald, acesta a recunoscut faptul că omenirea nu se poate aventura în spaţiu mai mult de 400 de kilometri, până nu se va găsi o modalitate de a traversa centura de radiaţii mortale van Allen. Săracul şef NASA uitase că în urmă cu vreo 25 de ani, Agenţia Spaţială Americană trimisese deja 27 astronauţi, dincolo de această centură, până pe Lună (aflată la circa 400.000 de kilometri distanţă). A fost prins cu mâţa-n sac!
Dându-şi seama că nicio fiinţă omenească nu se poate aventura dincolo de centura van Allen, NASA a încercat în anii 60, prin rin operaţiunea Starfish Prime, spargerea acestei centuri, prin crearea unui coridor de trecere, dar în final au dat greş. Citez din articolul Prin experimentele secrete Argus şi Starfish Prime, NASA a încercat să creeze o “spărtură” în centura de radiaţii van Allen… Zadarnică încercare!
Din 1962, centura van Allen este acompaniată de o altă centură, având chiar radiaţii mult mai periculoase, fiind introdusă artificial de armata SUA. Suspectăm că prin operaţiunea Starfish Prime, prin explozia a 1,4 megatone de TNT, la 400 de kilometri deasupra Pământului, NASA a încercat să creeze un coridor prin această barieră naturală. Dar, în final, a înrăutăţit şi mai mult situaţia. Astronomul Bernard Lovell spunea atunci că această explozie va avea efecte catastrofale, atât pe Pământ, cât şi în spaţiu. Radiaţiile create de această explozie artificială, au fost atrase într-o altă centură, de sute ori mai periculoasă decât centura naturală. În 2002, această zonă artificială era de 25 de ori mai periculoasă decât cea mai intensă zonă de radiaţii naturală. Nu numai că NASA a dat greş cu acest experiment Starfish Prime, dar a mai şi crescut riscul de radiaţii pentru astronauţi.

vineri, 7 noiembrie 2014

Sa fim uniti!


Cretu mic.
Ii multumesc lui Dumnezeu zilnic pentru oportunitatea pe care o am  de a trai in aceste vremuri triste dar,  luminate DE CIRCUL PERMANENT MEDIATIC. SI CAND MA PLICTISESC DE IMI PLEZNESTE CAPUL, atunci ma delectez cu cateva ore de emisiuni CRETUL MIC.
Cine nu este multumit, manie pe Dumnezeu si nu va mai avea parte de aceste  adevarate festinuri in  ale  comicariei naturale tampe. Ce artisti ar fi in  stare sa faca asa giumbuslucuri?
Ce artisti ca, sotii primari ar mai putea sa stea pe bancuta bineanteles contra cost ca, sa-si bata joc cativa moderatori de ei si ei sa astepte linistiti, ea stergandu-si lacrimile sanchi, pentru grandoarea momentului artistic, altfel  tarand un vested de  fir rosu ipocrit si el dandu-si ochii peste cap si intreband tamp, ce caut eu aici?
 Ce sa caute ? Dar noi ce cautam decat, un refugiu de la circul politicii?
Pentru diversificare mai ne uitam si la Guta cel cu 2 .... amante.
Nu stiu care sunt mai comici si totusi cred ca politicienii sunt mai naturali in prostia lor, cu toate ca si ei o fac pentru bani, dar mai multi.
Acum m-am plictisit dar, curand va veni vremea cand ii voi dori  din plictiseala si pentru o pata de culoare.
Politicienii isi vor lua rolurile in serios si noi ne vom face mici dar, vom face in continuare pe prostii si vom zice ca asa a vrut Dumnezeu. Poate doar  comicul  perechilor   Zurli va continua pentru, a  trage mai 
 mult reting emisiunilor si pentru cativa firfirei. Imi este mila de ei mai ales de fostra primarita care  este stanjenita dar, cu tupeu  in a nega, FARA SA O CREADA NIMENI insa, nu este in largul ei si este zdrobita intre razatorii ei . De Futanelo  ce sa mai zic ?
Este de toata jena si locul lui era in umbra dar, s-a gandit regia ca trebuia pentru mai mult reting sa iasa si el la rampa cu toata nerozia lui cu tot. Eu ma uit mereu atent sa vad daca, vorbeste serios.
 Noi telespectatorii in pauzele de ras, ne gandim la  adevaratele spectacole de teatru cu artisti adeverati. Altii nu s-au mai nascut dar, au aparut ca ciupercile dupa ploaie tot felul de  ciudati .
 Mi-a ramas in minte amintirea  reperatiba a cuvantului CRETUL MIC. Cum a ajuns televiziunea sa prezinte asa ceva, pentru ca fiecare dintre noi intelegem ce este CRETUL MIC si cum a ajuns el pe.... buzele noastre.
Dar pentru ca aceasta reprezentare este o pantomima, ne este teama sa ne trezim iar la circul adevarat, trait de noi acum si pentru inca multi ani.

Pofta buna !


:)))


LGBD


Lobby-ul LGBT din Parlamentul European găsește democrația “dezgustătoare”

gay slovaciaCurtea Constituțională a Slovaciei a dat, în urmă cu câteva zile, undă verde unui referendum care ar urma să insereze în Constituția țării definiția clară a căsătoriei ca uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie.
Referendumul este consecința directă a unei inițiative cetățenești de strângere de semnături, în care peste 400.000 de slovaci (10% din electorat) au cerut ca un astfel de referendum să aibă loc. Parte a acestui referendum este redundantă în acest moment, întrucât Parlamentul a adoptat deja prin lege constituțională definiția solicitată a mariajului, chiar în timp ce colectarea de semnături era în curs. Dar, în plus, inițiativa cetățenească urmărește alte două probleme de mare importanță: slovacii vor vota pentru interzicerea prin forța Constituției a adopției de copii de către cuplurile de același sex și pentru o prevedere care va clarifica faptul că părinții au dreptul să își retragă copiii de la orele de educație sexuală.
Așa cum era de așteptat, grupul de presiune LGBT din interiorul Parlamentului European este furios. Deși nu a avut nicio problemă cu faptul că majorități parlamentare restrânse au modificat, în mare viteză și suferință a procesului de consultare democratică, legile pentru a permite așa-zisele „căsătorii” între persoane de același sex în țări ca Franța sau Spania, intergrupul LGBT din legislativul european (și din care fac parte, vă reamintim, 3 distinse euro-doamne din România: R. Weber, C. Crețu și proaspăta fostă prezidențiabilă „creștină greco-catolică” M. Macovei) detestă ideea că oamenii obișnuiți, simpli ar putea avea ceva de spus în această chestiune.
Sophie in ‘t Veld, eurodeputată olandeză lideră a lobby-ului secularist și pro-homosexual, a descris referendumul, ale cărui pregătiri au intrat în linie dreaptă, drept „dezgustător”. Cam atât despre adeziunea lobby-ului pro-gay de la Bruxelles pentru drepturile omului și procedurile democratice.
Așteptăm cu interes rezultatul votului, pentru ca Slovacia să urmeze Croației (și să preceadă, probabil, Macedoniei) în protejarea instituției sacre a căsătoriei în fața agresivității neo-marxismului cultural care face ravagii în Europa de Vest și SUA. Și, cine știe, poate va urma România la rând… De pe Cultura Vietii

:)))


 
Democraţia

Democraţia, măi Ioane,
O au zeci de milioane,
Noi aici, o ştim cu toţii...
---Click pe poză---

joi, 6 noiembrie 2014

:)))Coca Cola curatata

a máquina que convierte la Coca-Cola en agua, el resultado de "mirar el mundo y las cosas como si las viera por primera vez"
¿Qué os parece? #concienciasobrenuestroconsumo  
imaginea nu este afișată
The Real Thing, la máquina que limpia la Coca-Cola hasta convertirla en agua potable - Gastronomía
Con el objetivo de concienciar a la gente de “la mierda que consumen”, el artista multidisciplinar Helmut Smits ha desarrollado, con la colaboració...

Vizualizează postarea

marți, 4 noiembrie 2014

Amenintare


Germania ameninta Marea Britanie: Ori renunta la politicile anti-imigrationiste, ori paraseste UE

Planurile premierului conservator David Cameron de a limita numărul de imigranţi care vin din spaţiul Uniunii Europene în Marea Britanie au nemulţumit-o pe cancelarul german, Angela Merkel, care ar fi afirmat că în această eventualitate “nu va mai face eforturi să ţină Marea Britanie în UE”, spun surse din Berlin, citate de Der Spiegel şi The Independent. Politicile anti-imigraţioniste ale Londrei îi vizează în special pe românii şi bulgarii care îşi caută locuri de muncă în regat, dar îi ocoleşte pe străinii musulmani care crează adevărate enclave islamiste în marile oraşe britanice.
Într-o discuţie între cei doi politicieni, Merkel i-ar fi spus lui Cameron că Marea Britanie a ajuns într-un “punct fără întoarcere” în relaţia cu Uniunea Europeană, fapt care nu mai poate fi trecut cu vederea de Germania, scrie Jurnalul Naţional.
“Marii Britanii îi revine datoria să clarifice rolul pe care dorește să îl joace în viitorul Uniunii Europene. Nu este o problemă bilaterală între Germania și Marea Britanie, ci este o problemă între Marea Britanie și toți partenerii săi europeni”, a explicat luni purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, confirmând informaţiile publicate anterior de Der Spiegel.
Germania își dorește ca Marea Britanie să rămână în cadrul blocului comunitar, dar Merkel a făcut foarte clar faptul că “principiul general al libertății de mișcare în interiorul Uniunii Europene nu este negociabil”, a afirmat el într-o conferință de presă la Berlin, citat de Agerpres.
Pe fondul unor presiuni crescând din partea Partidului pentru Independența Marii Britanii (UKIP) în perspectiva alegerilor naționale din mai 2015, dar și partea propriilor aleși conservatori, David Cameron pregăteşte o declaraţie în care va solicita reformarea pieţei muncii în interiorul Uniunii. Surse din guvernul lui Cameron spun că Marea Britania ia în calcul limitarea numerelor de asigurărare socială (fără de care nu se poate munci legal) care pot fi acordate imigranţilor.
Măsura a fost criticată, luna trecută, de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care a spus că o astfel de practică ar fi incompatibilă cu principiul libertăţii de mişcare care este un fundament “esenţial” al UE.
Pe de altă parte, Cameron a promis că, dacă va câştiga alegerile de anul viitor, va organiza un referendum în Marea Britanie în care cetăţenii sunt îndemnaţi să aleagă dacă vor să părăsească Uniunea Europeană sau nu. Cameron a adăugat că îşi doreşte ca Marea Britanie să rămână în UE, însă numai în cazul în care au loc reforme ale uniunii. Sursa: FrontPress.ro