Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 18 octombrie 2014

:)))

 
Totalitarism


Sevrajul totalitarismului

libertateConservarea puterii comuniste, începând cu 1989, a blocat România până astăzi, şi, nu-i exclus, pentru câteva generaţii de aici înainte, în logica sistemului actual.
Aceasta este o constatare, nimic mai mult, însă foarte necesară oricărei discuţii despre situaţia din România. Unde poate duce această stare a lucrurilor nu este greu de presupus. Spre aceeaşi subdezvoltare generală şi aceeaşi punere în paranteze a criteriilor libertăţii reale. Un suport mai degradant decât acesta, pentru constituirea falsificării ideologiilor şi climatului public, este greu de găsit într-o ţară a Uniunii Europene. Ţările foste comuniste s-au debarasat de fostele lor structuri şi mentalităţi printr-o implementare rapidă a dezvoltării economice, precum şi printr-o egalizare a şanselor pe care aceasta o implică. Faptul că România a avut şi are cel mai înapoiat sistem politic şi organizatoric, parcă de neschimbat, poate fi explicat şi prin cronica lipsă de reactivitate a societăţii. Sunt deja prea multe situaţii şi blocaje pentru care populaţia României ar trebui să fie în stradă, să protesteze cu vehemenţă, chiar dacă nici nu ar şti cu ce anume să înceapă. Atât de multe încât sub lehamitea des invocată se află frica indusă zeci de ani de un sistem imposibil şi de cei care o reprezintă. Această inerţie plasează reformele pe umerii unor găunoşi propagandişti ai televiziunilor, aflaţi într-un programatic demers al diversiunii acompaniat de politicieni.
Activiştii strânşi sub umbrela rusească a lui Ion Iliescu, clonaţi până la perspective de supravieţuire istorică, şi-au regăsit identitatea prin securiştii strânşi sub pânzele curat-murdare ale politrucului navigator Traian Băsescu. Regimul lui Traian Băsescu nu a însemnat decât o reactivare a fostei Securităţi, adaptată momentului. Reţele de tip intimidant, anexate fondurilor publice, s-au instalat în societate construindu-şi adevărate citadele ale profitului. Tot ce s-a petrecut sub acest regim arată articulaţiile unei organizaţii specifice regimurilor totalitare, derapaje morale identice. Nu ştiu dacă toţi susţinătorii lui Traian Băsescu au activat sau colaborat cu fosta poliţie politică, însă un inventar al faptelor publice, singurul de luat în discuţie, arată o asemenea afinitate. Combinaţia securisto-comunistă, cu vechi state de serviciu, adică lacheii actualului regim Băsescu, a produs derapaje pe care România cu greu le va putea anula. Aceste derapaje îi permit actualului prim-ministru să înainteze fără probleme spre tronul prezidenţial, ca un mare salvator. România a ajuns un veritabil film mut. Ecoul marilor momente ale istoriei naţionale este caricaturizat de o decădere publică susţinută de sistem, asemănătoare dictaturii ceauşiste. Trăim într-o ţară care îşi expune cetăţenii celor mai aberante experimente, de parcă acesta ar fi însuşi sensul ei absolut. Între demagogia comunistă, revenind în forţă, în spatele căreia are loc reconversia continuă a uriaşelor averi, şi metodele securiste care invadează România, pentru menţinerea monopolului puterii, se poate declara moartea clinică a oricărei democraţii.
Cei doi poli ai totalitarismului comunist, mereu într-un antagonism de familie, au dus la o infantilizare a radicalismului moral şi reformist atât de necesar azi. România a ajuns să nu îşi poată constitui instituţii independente, responsabile, prompte, funcţionale. Societatea a ajuns o turmă excluzând orice tendinţă de democratizare, anatemizând orice părere care este contrară cercurilor conducătoare. Nu suntem altceva decât o ţară predispusă la dispariţie în contextul în care expansiunea şi subordonarea reprezintă noul cuvânt de ordine. România nu mai are energia internă a rezistenţei morale şi a capitalului intelectual, pe care numai democraţia îl poate susţine prin manifestare liberă. Actualul sistem, securisto-comunist, simţindu-şi lipsa legitimităţii, vrea vot obligatoriu, prin care să instituie încă o sancţiune, transferând propria imoralitate în spatele societăţii.
Traian Băsescu nu a fost cu nimic un mai bun politician decât Adrian Năstase. Aşa cum Adrian Năstase a dus România în UE, cam aşa a rezolvat şi problema statului de drept Traian Băsescu. Aplaudacii lui Traian Băsescu au arătat, prin obedienţă, că România nu are prea resurse morale, fiind posibile orice derapaje, la orice nivel, militarizând mafiot până şi coafezele. Activiştii lui Adrian Năstase dovedesc faptul că sinistrele lozinci dejisto-ceauşiste pot mai mult decât toată onestitatea societăţii, aducând o victorie a automutilării acesteia. Toate la un loc dau tonul pentru un nou capo di tutti capi. În urma acestor manevre, societatea românească s-a transformat într-un deşert unde este posibil aproape orice. În primul rând, ideologia, singura, a datului la cap.
Viaţa în România va deveni, prin politica acestor detestabile personaje, imposibilă. Un nou sclavagism se anunţă la orizont, drept salvare a naţiunii. Între a vota şi a nu vota, votul este soluţia doar în condiţiile în care se va elimina actuala imunitate a demnitarilor, şi, atunci când va fi cazul, alegerile anticipate se vor putea declanşa în mod firesc. Până atunci, fără aceste minime garanţii consfinţite constituţional, votul este realmente inutil, o repetiţie fatală. O dovedesc indubitabil alegerile din ultimii 25 de ani, perioadă în care soarele democraţiei nu s-a văzut mai mult de câteva minute. De Ioan Vieru - Cotidianul

Bikerii

BIKERII din Germania au plecat și ei să lupte contra terorismului islamist (FOTO)

0Motocicliștii din Germania au urmat exemplul colegilor lor olandezi și au plecat să lupte împotriva teroriștilor de la Statul Islamic, alături de milițiile kurde din Irak și Siria.
Kawan A., liderul clubului de motocicliști ”Imperiul de mijloc” (Median Empire) din Koln, a postat pe contul său de Facebook mesajul ”în timp ce unii doar dau din gură, băieții noștri luptă contra Statului Islamic”.
Cel puțin doi membri ai clubului, care a fost fondat în 2011 de etnici kurzi, au plecat în Orientul Mijlociu, camarazii lor postând mai multe imagini cu aceștia și cu arme automate.
Deși s-au fotografiat cu arme, aceștia susțin însă că rolul lor principal este de a-i ajuta pe refugiații kurzi din fața islamiștilor.
Pe de altă parte circa 3-400 de jihadiști din Germania, imigranți sau descendenți ai acestora, au plecat din țară să se alăture teroriștilor de la Statul Islamic. Sursa: FrontPress.ro
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Crizoi
Frunzuliţă de trifoi, nu e criză… e crizoi !


Pentru că prea suntem mult prea încrâncenaţi zilele astea din urmă şi pentru că trebuie să ne mai şi destindem uneori o să vă invit să citiţi o amuzantă poezioară publicată de "Realitatea ilustrată" în 13 iulie 1933. Subiectul? Criza economică. Se pare că oamenii trec dar crizele rămân... Sau revin, cum vreţi să o luaţi. Cele două caricaturi din "Furnica" de la începutul secolului trecut îmi dau şi ele dreptate...CRIZĂ !...


IONIŢĂ  DELATEATRU
Frunzuliţă de trifoi,
Nu e criză… e crizoi,
Vai de alţii, vai de noi,
Talpa ruptă, punga sloi !!!
Dar... problema e banală...
Să oftezi de-o pungă goală…
Fiind-că'n lumea amorală,
Criza'i cea mai sfântă şcoală !
Numai criza… numai  criza...
Pe vieţi aplică viza!
Ea creiază şi deviza,
Şi auto-analiza !
Te deprinde cu de toate !
Cel ce nu ştie să’noate…
A'nvăţat a da din coate,
Şi-a  pus creierul pe roate !...
Pune mintea'n consumaţie,
Şi pe om în comparaţie,
Criza stimuleaz'o naţie
Duce la civilizaţie !


- Cum, d-le măcelar, măreşti preţurile din zi în zi ?
- Doamne fereşte, cucoană.
- Eu văd că azi vinzi mai scum ca ieri.
- Mai scump ca ieri, dar mult mai ieftin ca mâine !
("Furnica" - 26 aprilie 1912)
S'a sfârşit cu echivocul
Când era la preţ norocul,
Şi dădeau toţi cu ghiocul !
Omu-i azi ! Nu dobitocul !!
S'au dus vremile'nvechite,
Când trăiai pe nemuncite...
Pe saltele vătuite,
Şi cu icre tescuite !
Într'a “Domnului grădină",
Criza-i graţie divină !
Ea alege şi desbină
Grâuleţul de neghină !!
S'a sfârşit cu mura'n gură,
Cu sclavia prin procură...
Cu halva şi prăjitură,
Şi viteji de umplutură !...
S’a sfârşit cu rămăşagul !
Astăzi ţi-e mai mare dragul,
Dacă te loveşti cu pragul...,
Ştii ce-i plopul şi ce-i fagul !!- Mizerabilo, când te-am luat n'aveai nici cămaşe
şi acum drept răsplată mă'nşeli cu băcanul
 de vizavi... Pentru ce?...
- Pentru o litră de zahăr, bărbate!
("Furnica" - 30 iunie 1915)
Când aveai în buzunare...
Siguranţa sunătoare...
Te aşezai cu burta'n soare,
Nu-ţi păsa că ţara moare !
Dar de când cu “şomereala",
Parcă’i altfel socoteala !...
Rămân boii pe tânjeală,
Iese omul la iveală !!
Criza naşte energia !
Cere... autonomia !
Când învinge sărăcia…
Unu e mai mult ca mia !...
Criza, multe-o să invente...
Va descoperi talente,
Minţi deschise, eminente,
Criza, va creea curente !
Deci sistemul cu oftatul
Să-l mai dăm la necuratul
Să'nflorească rezultatul
Sus cu viaţa, cu luptatul !!!
 
deieri-deazi.blogspot.com

:)


vineri, 17 octombrie 2014

Dusmani ?


România înconjurată de DUŞMANI?

Vladimir Putin a participat joi la prima paradă militară desfăşurată în capitala Serbiei din 1985. Liderul de la Kremlin a fost primit cu căldură de populaţie, belgrădenii organizând manifestaţii de simpatie şi au fluturat drapele sârbeşti, ruseşti dar şi steaguri ale separatiştilor din Donbas, estul Ucrainei.

Prin această vizită de curtoazie, Vladimir Putin încearcă să consolideze poziţie Rusiei în regiune mai ales pe fondul răcirii relaţiilor cu Occidentul după criza ucraineană, afinităţile dintre poporul sârb şi “fratele mai mare” din răsărit fiind arhicunoscute.
S-a strîns laţul în jurul României?
Pe de altă parte, ţara noastră este înconjurată de comunităţi româneşti care trăiesc în statele vecine. În acelaşi timp România mai este înconjurată şi de ţări mai mult sau mai puţin ostile, unele manifestând chiar pretenţii iredentiste.
Serbia, care este reticentă să acorde drepturi românilor timoceni, caută să joace la două capete. Pe de o parte îşi manifestă dorinţa de a se integra în UE (caz în care România trebui să joace cartea condiţionării acestui lucru de respectarea comunităţii româneşti) şi pe de alta caută alternative în cazul unui eşec al negocierilor, Rusia fiind considerată un partener tradiţional, mai ales acum că începe să prindă contur şi Uniunea Eurasiatică.
Bulgaria este percepută drept un “cal troian” al Rusiei în cadrul UE de către presa internaţională iar Ungaria, prin actuala linie trasată de premierul Viktor Orban, caută la rândul ei consolidarea relaţiilor cu Rusia, în vreme ce dialogul cu Bruxelles-ul s-a răcit. Mai mult, Budapesta încurajează făţiş activităţi ostile separatiste în interiorul României, în aşa-zisul “Ţinut Secuiesc”.
Ucraina, deşi spre deosebire de ceilalţi vecini nu are în prezent relaţii cordiale cu Rusia din cauza conflictului din est, manifestă ostilitate faţă de minorităţile naţionale, românii din fostele provincii istorice care au aparţinut României Mari sunt victimele unor politici agresive de asimilare.
Mai rămâne cel de al doilea stat românesc, Republica Moldova. Conducerea de la Chişinău încearcă o apropiere de România, dar timid. Reţinerile sunt de înţeles din moment ce pe Nistru există un conflict îngheţat în regiunea rusofonă separatistă Transnistria, unde funcţionează un regim aproape total dependent de Moscova.
În această situaţie Serviciul de Informaţii Externe şi mai toate structurile de securitate ale statului sunt slăbite şi măcinate de scandaluri politice şi dezvăluiri de “ofiţeri acoperiţi”. Rămâne întrebarea firească, cine mai apără interesele României, ca stat naţional, unitar, independent şi indivizibil? Sursa: FrontPress.ro

:)))


joi, 16 octombrie 2014

Pofta buna !

Rodrigo Martín:
NUEVA RECETA. Tiempo otoñal, tiempo de setas.

Un espectacular #risotto de setas con Gambón a la plancha que enloquece a cualquiera. Toda una guerra de sexos entre el mar y la montaña en un mismo plato. Película comparada: "Cuando Harry encontró a Sally" (Rob Reiner, 1989)

http://www.thehitchcook.com/2014/10/risotto-de-setas-y-gambon-la-plancha.html
imaginea nu este afișată
RISOTTO DE SETAS Y GAMBÓN A LA PLANCHA
INGREDIENTES (4 personas) 400 grs de arroz arborio 8 gambones crudos (o langostinos) 1 litro de caldo de verduras 300-350 grs de setas (Angulas de ...

Vizualizează postarea

Jaf organizat


Un print parat, falit insotit de o remorca "impalariata", au cerut 30.000 de hectare de padure. De unde? Plus multe imobile si terenuri intravilane care li s-au dat.
Citeam ca acest "print" a venit dupa 1989 in Romania sarac lipit, neavand bani nici pentru o camera la un hotel  clasa a 10-a si a fost de mila adaposttit de un cunoscut. Acum ne vorbeste  de sus, cu un aer princiar, impreuna cu "printess", despre averile sale mostenire  de la bunicul sau provenind, dintr-o casatorie anulata si nerecunoscuta, este  cumatru cu MATRAFOXATUL SI SE CONSIDERA INDREPTATIT LA TRONUL ROMANIEI. Pentru a NE IMPUNE RESPECTUL NECUVENIT, ISI VORBESC CU APELATIVUL "PRINTUL, PRINTESSA".
Sa nu uitam sa reamintim ca, bunicul sau Carol al 2-lea, a dezertat de pe frontul Marasesti, Marasti, Oituz (1917)  si a fugit la Odessa unde s-a casatorit cu o artista de vodevil, Zizi Lambrino. "Pe aici nu se trece", doar se dezerteaza! Daca nu era fiul regal, era impuscat pe loc pentru dezertare.

În ziua de 1/13 septembrie 1918, Carol şi Ioana Valentina Lambrino au fost căsătoriţi de către preotul Şaravski, în biserica Pokrovskaia din Odessa, în prezenţa unor martori avizaţi şi a reprezentantului consulatului român. A doua zi după căsătorie, Carol a telegrafiat tatălui său: “Telegramă. Iaşi. Regelui Ferdinand. Eu am luat în căsătorie pe Zizi Lambrino. Răspundeţi dacă eu pot să mă întorc cu ea sau trebuie să continui drumul către Franţa. Carol.”
După lungi discuţii contradictorii, Carol a fost convins de mama sa să se întoarcă în România. Aici îl aştepta o veste proastă. Consiliul militar a informat că acţiunea prinţului se numeşte dezertare şi este pedepsită de Codul Justiţiei Militare. Pentru a nu complica lucrurile, regele a hotărât, prin autoritatea ierarhică a lui Averescu, o pedeapsă de 75 de zile de arest la mănăstirea Horaiţa din Bicaz.
Pe fondul unor tentative repetate de a-i plasa prinţului alte femei – acţiune pe care nu a respins-o – , dar şi a unor insistente presiuni de a anula căsătoria, Carol cedează. La 21 ianuarie 1919, secţia a II-a a Tribunalului de Ilfov anulează căsătoria.

CUM TREBUIE FACUT CA SI NOI CEILALTI MUJICI, SA PUTEM DE LA ZERO BARAT, SA AJUNGEM MARI LATIFUNDIARI ????
Matrafoxatului ii place sa intoarca lucrurile pe dos, numai pentru distractia sa personala.

Ultimele  pomeni aduse de acest guvern celor care le asteapta  de o viata sunt:
-alocatii pentru copii defavorizati pentru,  scaderea la jumatate a datoriilor de la carciuma ale tatilor lor, caci stim bine ca acesti bani nu merg la copii ci, la carciumari.
-descurajarea muncii prin marirea fara motiv a asaziselor pensii sociale "ale celor care au muncit o viata",sachi care nu au muncit deloc, pentru a ajunge si depasi pe cei care au muncit putin, chiar si 20 de ani.
Ce rost mai are sa te supui unui program fix de zi sau de noapte, restrictiilor muncii cand tot pe acolo, iei aceeasi bani si daca, nu muncesti deloc, sau ilegal si castigi din munca la negru, sau din prostitutie care este mult mai banoasa. Batranetea ti-o ai asigurata si esti un batran onorabil care "a muncit o viata" si nu are din ce trai.
Cand va fi sa fie luat totul de la zero, trebuie sa se faca dreptate pana la capat si ca nu toti cei refuzati la export, sa  beneficieze de pe urma muncii tinerilor din acele vremuri.
Pana atunci sa  recuperam bogatia tarii din mana  hulpava a dusmanilor si profitorilor  de pe urma noastra, dupa cheremul unuia sau mai multor matrafoxati.
Vom vedea daca justitia este treaza sau, daca nu doarme in opinci. 

:)))


:)))


Manifestatie pro-rusa


Manifestaţie pro-rusă în Roma: “Stop terorismului promovat de Kiev” (FOTO)

0Sâmbătă a avut loc în Roma un miting de solidaritate cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei. Manifestanţii au fluturat drapele ruseşti şi steaguri ale separatiştilor din Doneţk şi Luhansk şi au afişat un banner cu textul “Stop terorismului promovat de Kiev. Solidaritate cu poporul din Donbas”.
Acţiunea a fost organizată de Comitetul de Coordonare “Solidaritate cu Donbass”, o grupare care reuneşte italieni de diverse orientări politice şi care susţine făţiş mişcarea separatistă din estul Ucrainei. Sursa: FrontPress.ro
22 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21