Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 11 octombrie 2014

:)))


dulce!
5DIqzE1BKaCnhNM48t5RIkjbfyiHuWVVBG7ZxYqY

Pofta buna !

Pelayo Fernández Fernández:
Tarta sacher de chocolate blanco
fácil jugosa y deliciosa receta

http://www.golosolandia.com/2014/10/tarta-sacher-de-chocolate-blanco.html
imaginea nu este afișată
Tarta sacher de chocolate blanco
Una modificación deliciosa de la Sachertorte, preparándola con chocolate blanco. Una tarta de jugoso bizcocho de chocolate blanco relleno con me...

Vizualizează postarea

Furiile descatusateliveTEXT 1000 de fani maghiari au ajuns în Bucureşti » Primele incidente în Gara Băneasa
Foto:Primii  asazisi suporteri ai echipei Ungariei, veniti pentru lupta nu pentru meci.
Ce vor sa ne demonstreze ? Ca au ramas niste primitivi, auto-supra-apreciati. ? Stim doar ca Ungaria este prima tara in lume(raportat la nr. de locuitori) cu cele mai multe cazuri de sinucideri.Asta spune multe!

Ce vedem acum  in preambulul meciului Romania - Ungaria  demostreaza ca, daca nu exista nici o supapa pentru reglarea energiilor, acestea devin periculoase prin descatusarea lor, cand se iveste ocazia.
DAR POPORUL MAGHIAR ESTE UN POPOR FURIOS CARE DOVEDESTE CA NU A PARCURS TOATE ETAPELE de la  un popor migrator la un popor civilizat, civilizat cu forta, doar prin incorporarea sa, in  imperiul Austro-Ungar.
 De furie au dat dovada si nemtii cand  au termminat Primul Razboi Mondial, la masa verde inselati, fiind usor convinsi apoi pentru a  porni la lupta impotriva lumii intregi in al 2-lea Razb.Mondial.
Furiosi au fost si romanii cand s-a terminat razboiul cu Romania, tara declarata pierzatoare, obligata la  despagubiri imense si greu de suportat pentru poporul roman, dar nici acum rusii nu se declara multumiti si gasesc de cuviinta sa ne reproseze faptul ca nu am platit totul, pana sa fie pusa tara pe butuci si de aceea ni se retine, refuzandu-ne inapoierea tezaurului.
Furie simteau romanii atat cei care s-au intors din razboi(al 2-lea), ca si cei care au dus greul razboiului acasa, vazand ca am fost vanduti de SUA si Anglia ( sacrificati ca si acum) si ocupati de rusi.
Furia era asa de mare incat voiau sa se ridice imediat la lupta, fara a se gandi la consecinte. Dar cizma bolsevicilor rusi  fusese pusa, cu ajutorul cozilor de topor din tara si ai evreilor, incat eram deja sclavi. Sclavi care suntem si acum preluandu-se conducerea tarii de catre comunistii rasuflati,  frustrati si urmasii cotropitorilor de atunci.
De aceea repet ca furia zace in sufletului oamenilor care populeaza acum Europa si este gata sa iasa la iveala la momentul oportun.
Aceste accese de furie  demonstrate la  meciuri si alte forme de activitati, este doar un preambul a ceea ce poate face un intreg continent, nemultumit de forma de conducere a noilor lideri ai lumii, care vor sa conduca totul, sa fure totul si a tine popoarele ingenunchiate pentru siguranta lor bolnavicioasa. Uitati-va la tinerii care au curaj pe drept sau pe nedrept de a darama toate oprelistile dar, care sunt acum inlantuiti de tot felul de dogme rasuflate si invechite,nefiind in pas cu cerintele  masei de tineri din toate tarile. Inca odata spun ca nu se poate sa se continue asa, fara nici o  reglementare radicala si aceste, mici putem spune rabufniri de personalitate, sunt numai un avertisment.
Hai Romania! Fa-ne sa fim mandrii !

Degustare placuta !

Daniela Badalini:
Finalmente pubblichiamo anche il post su "Di vino in vino" Dal Toscano, con Tenuta Maddalena, Paolo Baraldi, Barbara Reverberi e Luigi Bormioli. Scusate se siamo stati un po' lunghi, ma i contenuti sono davvero tanti! Grazie a Paolo e Barbara per la revisione del testo! Buona lettura

#divinoinvino #acquaementaeventi #daltoscano #tenutamaddalena #luigibormioli#vino #wine

http://www.acquaementa.com/di-vino-in-vino-degustazioni-dal-toscano/
imaginea nu este afișată
Di vino in vino. Degustazioni dal Toscano - Acqua e Menta
Di vino in vino. Quattro personaggi in cerca di sensazioni intense!

Vizualizează postarea

Sa stopam imposturaSa stopam impostura, inainte de mascarada alegerilor prezidentiale

Inainte cand voiam sa-mi creez singura o stare de buna dispozitie, ma gandeam la ceva care imi facea placere, chiar planuri de viitor nerealizate sau nerealizabile niciodata.
Acum nu mai este asa. Nu am la ce sa ma gandesc ! Situatia politica in tara este catastrofala.
Numai cand  vad mutrele prezidentiabililor imi vine sa-mi dau palme. Urati si prosti, de parca neamul romanesc, nu mai are barbati frumosi si destepti cu dragoste de tara.
Situatia financiara a tarii chiar si cea individuala, este catastrofala.
Cand stiu precis eu si ceilaltui cetateni ai Romaniei ce se va intampla si dupa alegerea urmatorului Presedinte, al Romaniei, parca traiesc actiunea filmelor cu  Hercule Poirot, dupa romanele Agatei CRISTIE.
Ca si in film se stie dinainte ce se va intampla  si celebrul detectiv stie, dar nimeni nu face nimic si miezul actiunii porneste prin cercetarile de dupa crima, porneste cand faptul este implinit.
Si noi stim ce va urma si cat face pielea acestor impostori de mana a 7-a dar, nu facem nimic doar vorbim pe la colturi, nu venim la vot si ne vaitam. De ce nu actionam acum pana cand sa se  implineasca,  proorocirea nenorocirii noastre.
Asteptand o minune, sau o implinire a destinului, asa cum si cel executat asteapta cuminte  taierea capului pus pe butuc, asa si noi stam cuminti asteptand ca aceste nimicuri umane, sa-si faca mendrele cu noi toti chiar 20 de milioane, daca suntem si atat.
Cand se va termina acest teatru grotesc, televiziunile vor toca si in dunga, cum de a fost posibil? Cum de nu s-a facut nimic ? CE TREBUIA FACUT ?  NOI ACUM STAM CU MAINILE IN SAN SI ASTEPTAM SA-SI FACA MENDRELE CU NOI, CEI MAI ABJECTI UMANOIZI, ALE ACESTOR MELEAGURI.
De ce de acum in campania electorala pe ultima suta de metri, nu ne ridicam glasul si nu numai, pentru a chema la inlaturarea acestor creaturi ale intunerticului care, nu prevestesc nimic bun cu dovlecii lor seci.
De ce acceptam sa fim o parte,  poate cea mai importanta a acestei mascarade numita  pompos "alegeri prezidentiale"?
 Ce alegeri prezidentiale, o gasca de impostori criminali, adevarate canalii ale neamului nostru, nedemne de a fi numiti romani, care prin spectacole cosisitoare pe banii nostrii,  vor sa ne faca partasi la comicaria asta nedemna nici de un circ, in tribul Uba-Luba.
De ce noi un popor istet prin nastere si provenita din vremuri imemoriale, sa dam girul unor  mafioti mai rau ca adevaratii mafioti caci, ei sunt scursori ale societatii, lasi, imbecili si canalii, FARA SA CLIPIM, FARA SA STAM O SECUNDA STRAMB SI SA JUDECAM DREPT, LA CE NE FOLOSESTE ACEST TEATRU GROTESC, jucand alba neagra cu destinul nostru si cu destinul urmasilor nostrii.
Poate parintii gandesc ca  progeniturile lor, vor merge  pe alte meleaguri sa-si castige existenta, dar nu gandesc ca si acolo chiar in munci intelectuale vor fi generatii intregi niste paria, provenind dintr-un popor tiganesc, hot, las si nedemn. Sa ne castigam demnitatea, este tot ce ne-a mai ramas. Daca vom alege pe oricare dintre acesti nemernici ca PRESEDINTE, nu vom dovedi decat ca ne meritam soarta si toata viata ne va fi tot mai grea, in timp ce cururile acestor lepadaturi va creste exponential cu devalizarea si vanzarea tarii si a noastra a fiecaruia individual, in timp ce rasplata va fi doar flatulatiile lor imputite. Meritam asta ? Lupta noastra va fi scurta si vom scapa pentru generatii intregi acest neam care, se spune ca este blestemat, vom scapa de blestem daca vom pedepsi  exemplar, pentru a ramane in mintea celor care vor sa isi faca mendrele cu noi, ca si cu ultima curva agatata pe centura si se vor teme sa repete figura. In apararea aceleia va fi legea,  dar in apararea noastra cine va fi ? Numai prin noi insine vom rezolva aceasta problema. Shin Fein !

Nina Cassian

În țara lui Mură-n Gură,
Totu-mi este pe măsură.
Când mă scol de dimineaţă,
Nu la șapte, ci la zece,
Vine-o tavă cu dulceață
Și-un pahar cu apă rece.
Şi dulceața zice: ia-mă!
Şi paharul zice: bea-mă!
Ia-mă! Bea-mă!
Ușor de zis!
Însă gura s-o deschizi,
Nu-i deloc așa ușor!
– Ajutor! Ajutor!
Lingurița, grijulie,
Îmi deschide gura mie.
Ei, așa mai merge, zic,
Dacă mă ajuți un pic!
Dar e timpul să fac baie!
Apa intră în odaie
Cu volanele-i albastre.
– Ne-adresăm domniei voastre!
– Cum doriți să fiți spălat?
Uite-așa, culcat în pat!
Cum doriți să fiți lăut?
Uite-așa, în așternut!
Iar acum, prosopul cel pufos
Se înclină, moale, până jos
– Eu să vă frec aș vrea, pe spate
– Nu, vai de mine, nu se poate!
Întreabă-te și întreabă-mă
Cum pot să ies din plapumă?
Afară-i frig, în pat e cald
La urma urmei, nu mă scald!
În țara lui Mură-n Gură,
Caști o gură cât o șură,
Și îndată-ți pică-n ea,
Tot ce vrei și tot ce ai vrea!
Sărmăluțe-n foi de viță,
Supă caldă, tocăniță,
Cozonac, compot, halviță
Cârnăciori și ciulama,
Murături et cetera.
Am mâncat, de m-am umflat!
Nu-i nimic, o macara, iată că pe sus mă ia
Și m-așează după plac,
Colo-n umbră-ntr-un hamac.
Huța-huța, ce să zic,
Bine-i când nu faci nimic.
Lecţiile stau pe masă,
Dar de lecții nici nu-mi pasă.
Stau şi moțăi în hamac,
Ele singure se fac.
- Dragă aritmetică, nu ştiu ce te-mpiedică
Să rezolvi vreo trei probleme!
Eu de fleacuri nu am vreme!
Draga mea gramatică,
Nu fi antipatică!
Nu fi, zău, nesuferită!
Și transcrie într-o clipită
Exercițiile mele!
Vezi că eu n-am timp de ele!
Hai, draga mea istorie,
N-am chef să am memorie!
Ține minte tu mai bine,
Cine s-a luptat cu cine,
În ce an, și-n care loc!
Eu să-nvăț nu am timp deloc!
În țara lui Mură-n Gură,
Am prieteni pe măsură!
Vreţi să vi-i prezint cumva?
S-a făcut! Poftiți încoa’!
Ăsta-i Puiu-prinde-muște,
Asta-i Lica-vreau-galuște.
Ăsta-i Miță-strâmba-nas
Ăsta-i Duță-mielul-gras
Asta-i Sanda-somn în gene
Și-ăsta-s eu: burduf de lene.
Toată-toată ziulica,
Ați văzut? Nu fac nimica.
Și programul se încarcă.
Astfel, nu e de mirare,
Că ceva mă-mbie parcă
Și mă trage la culcare.
Ah! Îmi este somn de pic!
Și-apoi, prea mult am vorbit cu voi!
Când vorbesc mai multișor
Obosesc îngrozitor!
În țara lui Mură-n Gură
Somnul repede te fură!
Nici n-ai timp să spui la lună
… Noapte bună!…

Pofta buna !

Anderson Teixeira Da Silva:
imaginea nu este afișată

Vizualizează postarea

vineri, 10 octombrie 2014

Vikingii


Ziua Leif Erikson: VIKINGII, primii “descoperitori” ai Americii

0În general “descoperirea” Americii este atribuită de publicul larg navigatorului Cristofor Columb, în a doua jumătate a secolului al XV-lea. Însă primii europeni care au călcat pe pământ nord-american au fost exploratorii vikingi, cu aproape jumătate de mileniu înainte.
Pentru a omagia spiritul de aventură şi dorinţa de a descoperi lucruri noi, în SUA este celebrată an de an în 9 octombrie “Ziua Leif Erikson”. Este evocată astfel debarcarea vikingilor pe ţărmurile “Lumii Noi”, în anul 1004.
Ziua a fost proclamată în 1964, de preşedintele Lyndon Johnson, cu acordul unanim al Congresului SUA.
Leif Erikson a fost un explorator viking născut în Islanda, convertit la creştinism, care a înfiinţat primele colonii din Groenlanda. Acesta a intrat însă în istorie când a debarcat pe pământ nord-american cu circa 500 de ani înainte de Columb, pe insula Newfoundland, astăzi teritoriu canadian. Vikingii au denumit noile teritorii Vinland. Nu se ştie cu exactitate de ce aşezările nordice nu au rezistat, una din cauzele principale putând fi ostilităţile dintre vikingi şi populaţiile indigene de amerindieni. Sursa: FrontPress.ro
viking 1200px-Christian-krohg-leiv-eriksson

Pofta buna !

 
E' nato prima l'uovo o la gallina ? Mah chissà quale sarà la risposta corretta ... intanto oggi ci apprestiamo a celebrare il ‪#‎worldeggday‬ , ovvero la giornata mondiale dell'uovo . Da parte mia vi presento una ricettina semplice , veloce , dove per una volta è l'uovo la vera e propria la sorpresa

Sorpresuovo

http://cucinaconimma.blogspot.it/2014/10/worldeggday-e-le-uova-sorpresa.html
Află mai multe  ·  Tradu

:)))
                                       

POFTA BUNA !

carmen stânga Yepes :

Nu imaginea afișată această
CIOCOLATA MIGDALE CAKE
Max toată lumea s !!! Azi voi fi scurt, pentru că e aniversarea mea cincea de nunta ar trebui să fie sărbătorită și !!!! Soțul meu este foarte, foarte de ciocolată în timp ce poartă ...

Vizualizeaza postarea

joi, 9 octombrie 2014

Femeia cu barba

“Femeia cu barbă”, imaginea Parlamentului European?


conchitaConchita Wurst, travestitul austriac care a câştigat ediţia din 2014 a concursului Eurovision, a cântat miercuri în faţa Parlamentului European din Bruxelles. “Femeia cu barbă” a fost invitat(ă) de câţiva europarlamentari prentru un recital în cadrul unei manifestări care a vizat “combaterea discriminării”.
“Atunci când militezi pentru iubire, respect şi toleranţă, te înscrii (cu siguranţă) într-o mişcare foarte largă, susţinută de oameni din Europa şi din lumea politică, chiar dacă ea este din păcate combătută de anumite forţe”, a declarat înainte de concert Conchita Wurst pentru agenţia APA, conform unei relatări AFP. Sursa: FrontPress.ro

POFTA BUNA ! TORT DE NUCA DE COCOS CU CIOCOLATA

1
Adaugă un comentariu...

In echilibru precar
Cu toate supararile referitoare la situatia politica din tara si la necazurile din nimicurile cotidiene,  ne putem distra  pe in fiecare seara vazand   aventurile sexuale, ale unor personaje facute cunoscute de catre mass-media dar,  gustate din plin de public si reliefate la retingul televiziunilor.
Dar din toate m-a distrat un batran ramolit, fost primar al capitalei care a dat prin mai multe emisiuni la  televiziuni, un spectacol grotesc. Uite cine are mai multe amante, pe langa o nevasta tanara si cu vino-incoa. Frecventeaza prostituate stradale, face copii prin diferite colturi ale tarii, in fuga calului si acum colac peste pupaza si nevasta este gravida.
Cand m-am angajat in 1966, la Raf. Brazi era un director administrativ cu o fata cabalina pe care il poreclisera  salariatii FAT FRUMOS FIUL IEPII. Dar va spun cu mana pe inimna ca, pe langa domnul fost primar, era chiar Fat Frumos. Mai urat ca acest fost primar nu cred ca exista barbat in Romania. Si ce este mai grav este ca roiesc femeile in jurul lui, dar ele credule fiind il cred plin de bani.
Ce concluzie putem sa tragem de aici ? Ca situatia financiara din buzunarele  femeilor este tulbure, adica bate vantul. Numai o situatie disperata te poate face sa te apropii si sa mai faci si copil cu Frankenstein, cu care iti este frica sa inoptezi. Oare se bazeaza numai pe elicopter ? Dar vedeti ca femeile raman gravide si se angajaza sa le intretina:))).
Aceasta situatie este tragica si in  mod eronat ne inveseleste dupa ce, ne sustragem problemelor zilnice si de viitor. Arata cat suntem de sarace si capabile de orice sacrificii, numai sa avem o improbabila mana de ajutor si un umar pe care sa ne sprijinim. Ce ne poate oferi acest urat barbat batran, chiar peste cinci minute ? Probabil ca soul lor negru, le aduce ceva bani de la televiziunile care ii invita. Am vazut ca in aceiasi seara sunt invitati la 2 tel.diferite si ea nevasta este desfigurata de plans insa, cu gandul la cheltuielile care nu vor mai putea fi suportate si ingrijorata de viitorul copilului nenascut, participa plangand si fara entuziasm la aceasta bataie de joc in primul rand la adresa ei, prin nerecunoasterea alestui Futalau batran  a lucrurilor certe, vizibile pentru noi toti, dar el negand vehement, ca un mincinos batran incurabil ce este. Cu asta sa mai faci copil ????. Si televiziunile de scandal dau dovada de cruzime numai pentru reting.
Acest cuplu imi inspira mila prin putinatatea mintii fostului primar al capitalei si in mod tragic a sotiei care acum multi ani din pricina singuratati si saraciei, s-a legat de un retadat mintal de atunci. Este o situatie care trebuie sa ne aduca cu picioarele pe pamant si sa consideram in mod just situatia din Romania.
Este trist dar, este adevarat.

Suveranitatea tiganilor


Oricat am ocoli acest adevar nu putemm iesi din acest cerc vicios,  care exprima corect atitudinea de subalterni a romanilor, chiar daca au avut functii si traiesc dar, face caca(scuzati)  pe haina militara.
Nimic nu functioneaza in Romania, institutiile statului se folosesc de preceptele lor cu ajutorul  curvelor de cea mai joasa speta, colaboratoare ale primariilor si de handicapati, bolnavi mintal, numai pentru a pune piedica instaurari legii.
Ce poate fi mai murdar in caracterul unui om,  care isi bate joc de familia lui, de tineri care au viata inainte si carora le transfera obiceiuri  obscene, cu acordul parintilor lor adevarati decat ca, aceste mizerii umane care nu ne reprezinta si nu vrem sa fim exemplu negativ pentru acele popoare civilizate, care ne denigreaza si care isi fac campanie electorala demonstrand la cald, cat de  nemernici suntem si pentru faptul ca nu mai trebuie sa facem umbra pamantului degeaba.
Pacat ca nimeni nu intelege ca, aceste scursori sunt pasagere, impuse de  tigani si nu reprezinta poporul nostru. Cazaturilor care  fiind slabe la minte, li se inoculeaza in  tartacuta lor goala ca sunt cineva, personaje importante care  sunt emblema pentru ceilalti. Sa le intre bine in cap, in  locul creierului ca nu sunt decat,  spuma mizera de la ciorba de burta si care trebuie luata cu spumarul si aruncata.
Dar dupa ce isi bat joc de ei  zeci de ani, calificandu-i indrituiti de a umbla cu nasul pe sus de nu le ajungi nici cu un cacat la el, este foarte greu sa ii aduci cu picioarele pe pamant incat, sa inteleaga ca sunt o rusine fiind folositi de tigani, care intreaba daca ai trait intre oameni si nu in cort ca ei.Nu vreau ca sa mergem in continuare sub aripa ocrotitoare a tiganilor. Nu vreau ca sa fie emblemna noastra in campaniile elerctorale rasiste  pensionari ai armatei care, isi bat joc de bunul renume al ROMANIEI SI POZEAZA IN MUISTII TIGANILOLR.
Vreau sa facem ceva in asa fel sa nu mai fim asociati nici cu tiganii, nici cu slugile lor cu staif sau fara.
Vreau sa se rupa acest lant imbarligat in mod dracesc de catre tigani, impreuna cu slugile lor inlantuind poporul roman, care nu are putere nefiind liber, ci constrans de  maimutarelile UE.
Cromwell Lord Protector unde iti este urmasul ? Acum mai mult ca oricand avem nevoie de el. 

Cursuri interzise


Cursurile de YOGA interzise într-o şcoală din Austria, din motive religioase

yogaO şcoală primară din satul Dechantskirchen, situat în landul austriac Styria, a fost constrânsă să oprească cursurile de yoga care aveau loc lunar în sala de sport, după ce o mamă a protestat că aceste practici orientale contravin religiei creştine.
“Mi s-a spus că Yoga contravine Bibliei şi că îi conduc pe copii pe un drum greşit”, a spus profesoara de yoga Ingrid Karner pentru Kleine Zeitung.
În opinia ei, cursurile sale şi “exerciţiile de concentrare” au fost un succes în rândul copiilor, adăugând că în Germania aceste practici fac deja parte din curicula şcolară.
Directoarea şi restul părinţilor sunt nemulţumiţi că acum copiii nu mai pot participa la aceste cursuri “din motive religioase”, după intervenţia Inspectoratului Şcolar.
Pe baza plângerii femeii, inspectorul districtului de care aparţine instituţia de învăţământ din Dechantskirchen, Helga Thomann, a declarat că în principiu predarea de yoga pare o idee bună, dar cu toate acestea “în şcoli nu au ce căuta disciplinele din Orientul Îndepărtat care au legătură cu practicile esoterice”. Aceasta a mai spus că în trecut şi cursurile de pictură religioasă tibetană au mai atras proteste din partea părinţilor.
Yoga este o practică spirituală cu legături în hinduism şi budism, care combină exerciţiile şi meditaţiile. Sursa: FrontPress.ro
.    

:)))
miercuri, 8 octombrie 2014

Nicolae Paulescu (1869-1931)


Nicolae Paulescu Stiinta sub semnul zvasticii

Nicolae_Paulescu
Să lămurim întâi, dacă mai este nevoie, cine este Nicolae C. Paulescu. Savant bine cunoscut în ţară şi străinătate pentru cercetările care au dus la descoperirea insulinei, Paulescu a înfiinţat în 1922, alături de A.C. Cuza, Uniunea Naţională Creştină, al doilea partid din Europa care a adoptat zvastica drept simbolul său oficial. Un an mai târziu, cei doi au pus bazele Ligii Apărării Naţionale Creştine şi au păstrat zvastica neagră în mijlocul tricolorului româ­nesc ca însemn al noului partid. La constituirea formaţiunii, Paulescu declara: „Româ­nia Mare e ca un fruct splendid de o frumuseţe uimitoare. Dar ea poartă în sânul ei un parazit de curând pripăşit care-i suge toată vlaga. Acest vierme neadormit e Jidanul, care îi otrăveşte fiii în cârciumi nenumărate, care îi răpeşte fecioarele şi le face să devină sterpe, care prin tot felul de speculaţii fură pâinea de la gura bieţilor Români“ (Apărarea Naţională, 22 noiembrie 1925). Paulescu resuscita stereotipuri ultrafrecventate în discursul nationalist cultural şi politic în secolele XIX şi XX.
Paulescu se remarcă însă prin translarea în domeniul ştiinţific a discursului patriotic. Savantul român a propagat teoria inferiorităţii biologice a evreilor, foarte populară şi în Germania nazistă. Nationalismul politicianului a devenit astfel parte din opera sa ştiinţifică.
Exemplul cel mai clar al ştiinţei “antisemite” practicate de Paulescu este lucrarea Degenerarea Rasei Jidăneşti, care a fost publicată în 1928. Publicaţia fusese anunţată de autor cu doi ani înainte în periodicul Ligii Apărării Naţionale Creştine: „Eu mă ocup de mult pe bază ştiinţifică de problema rasei, doar predau fiziologia la facultate… Problema jidovească pe punctul acesta devine de nesoluţionat, fiindcă în urma cercetărilor mele am descoperit că jidanii au un creier prost format, adică cu toţii sunt degeneraţi. Degenerarea aceasta o înţeleg aşa, că toţi jidanii sunt nebuni fără excepţie“ (AN, 17 ianuarie 1926).
Greutatea creierului evreilor este discutată îndelung de Paulescu. „Se ştie“, ne anunţă el, evident fără referinţe bibliografice, „că creerul Jidanilor are o greutate cu mult mai mică decât cel al Arienilor“ (p.18). Drept exemplu, este folosit cazul „jidanului Anatole France, al cărui creer cântărea 1.017 grame“ şi „creerul jidanului Gambetta, care ajunsese să dicteze în Franţa, care avea o greutate de 1.314 grame adică cu 107 gr dedesubtul normalei“. Anatole France primise Premiul Nobel pentru literatură şi fusese membru al Academiei Franceze, iar Leon Gambetta avusese o carieră strălucită ca deputat, ministru şi prim-ministru.
Creerii jidanilor Einstein, Bergson… nu cântăresc mai mult ca acei ai acestor fruntaşi ai lui Israel, care, prin minune, au fost autopsiaţi.
Problema „malformaţiilor congenitale ale creierului evreilor“ era situată într-o succesiune cauzală care ducea la probleme de aspect fizic şi, mai departe, la probleme caracteriale. Paulescu ajunge să scrie: „Anomaliile congenitale ale creerului dau naştere la tulburări în dezvoltarea oaselor craniului, ale trunchiului şi ale membrelor. Astfel, în Ghetourile Jidanilor găseşti o mulţime considerabilă de indivizi cu trup scurt şi disproporţionat, schilozi şi diformi“.
“Antisemitismul” „ştiinţific“ al lui Paulescu îl singularizează printre personalităţile lumii academice care au adoptat ideologii xenofobe în perioada interbelică. În cazul unora ca Mircea Eliade, Constantin Noica şi Dan Barbilian (Ion Barbu), care s-au alăturat unei mişcări nationaliste, nu se poate spune că opţiunea politică le-a influenţat scrierile de istorie a religiilor, filosofie sau matematică. Paulescu, în schimb, şi-a subordonat, într-o bună măsură, demersul ştiinţific in favoarea rasei. Evoluţia sa este întrucâtva similară cu cea a lui Carl Jung, care a fost numit preşedintele Societăţii Germane de Psihoterapie în 1933 şi a făcut propagandă nazistă la Radio Berlin. Acolo a declarat, în 1934, referindu-se la Hitler, că „fiecare mişcare culminează organic într-un conducător care reprezintă, cu toată fiinţa lui, esenţa şi aspiraţiile poporului“. În acelaşi an, Jung îşi exprima convingerea că „Subconştientul Arian are un potenţial mai mare decât cel evreiesc“, că „Evreul e un fel de nomad care nu e şi nu va fi niciodată capabil de creaţie culturală proprie“.
Paulescu rămâne una dintre cele mai reprezentative figuri ale nationalismului românesc interbelic. El şi-a bazat teoriile sale pe elemente de rasism biologic şi nu a ezitat să folosească medicina în scopuri ideologice. Savantul român trebuie luat în seamă ca un inspirator al legislaţiei nationaliste cu caracter rasial emisă la cumpăna dintre anii 30-40 ai secolului XX.
Citeste si lucrarea “Spitalul, Coranul, Talmudul, Kahalul si Francmasoneria” de Nicolae Paulescu
Redactia Nationalisti.ro

Desteptii la Bucuresti“Aşa trăiesc deştepţii la Bucureşti !”


Orice se poate spune despre români doar că nu sunt inventivi nu. Şi ca dovadă o să vă vorbesc astăzi despre oamenii cu ocupaţii insolite din Bucureştiul interbelic. Ocupaţii care se mai regăsesc şi azi prin unele locuri. Aşadar să începem să redescoperim aceste “meserii şi ocupaţii ciudate”, după cum le numea în articolul său din “Realitatea ilustrată” (13 februarie 1935) vechiul nostru prieten, reporterul Alex F. Mihail:
   
“SPITALUL DE URGENŢĂ"
Căruţă parcată la...
"Spitalul de urgenţă"
Prin unele străzi periferice ale Bucureştilor sunt gropi şi hopuri îngrozitoare. Sunt anumite puncte, pe unde nu-i zi de la Dumnezeu să nu se frângă o osie, să nu se rupă o roată sau să nu se întâmple alt accident de acest fel.
Am găsit, în str. Baicului, la o asemenea răspântie pustie, pe un meşteşugar rotar-fierar. Atelierul lui este intitulat “Spitalul de urgentă". Sunt obligaţi să-l cunoască toate căruţele de pâine, sifoane, oţet, cărămidarii şi căruţaşii de nisip, precum şi birjarii care se încumetă să treacă pe acolo. Unii localnici susţin că  dacă nu se pavează strada Baicului şi cele vecine, ar fi o influenţă ocultă, nefastă, a proprietarului “spitalului de urgenţă al căruţelor, din cartierul citat.
Se spune că un cismar, ajuns primar într'o staţiune climaterică, aşternea în fiecare vară câte un strat proaspăt de pietricele colţurate pe drumurile pe unde treceau vizitatorii. Gheata cea mai solidă nu rezista nici două săptămâni…”.
Nimic nou sub soare, nu-i aşa? Ştim cu toţii vulcanizările de azi aşezate în “locuri strategice”, asemeni “spitalelor de urgenţă” din România interbelică.

“ŞMECHERII  LOCALURILOR”  DE NOAPTE


Deschizător de sticle
de şampanie
Prin localurile de noapte din Bucureşti, în special la cele din centru, veţi vedea indivizi suspecţi, fără meserie, musafiri nelipsiţi de pe la mese. Din ce trăiesc şi cine sunt? Dacă sunt voinici şi sdraveni, atunci să ştiţi că sunt cei cari fac “poliţia" localului; dau afară pe câte un indezirabil sau iau la bătaie pe cel care-ar protesta că e scumpă consumaţia. Atleţii aceştia sunt anume angajaţi de patronul localului, care fără concursul lor n'ar putea să-şi facă afacerile.
Pe lângă gări, sunt localuri suspecte, pe unde se joacă cărţi sau alte jocuri de noroc. Atletul respectiv se amestecă şi el printre jucători, ca şi cum ar fi o persoană străină, intervenind de câte ori interesele patronului sunt periclitate sau şmecherii lui sunt pe cale de-a fi demascaţi.
În localurile de noapte veţi vedea uneori câte-un filfison, care face mare chef cu prietenii, cerând, sgomotos, să i se dea numai o anumită şampanie. Acesta e un agent plătit de fabrica de şampanie respectivă, care întelege să-şi facă în acest chip reclamă, pentru “marca" ce vrea să o lanseze.
Dinnou e vorba de ocupaţii perpetuate până în epoca noastră - “modernă”. Cluburile, localurile de noapte sau stabilimentele în care se joacă la ruletă, “păcănele” sau la alte asemenea “jocuri de noroc”  colcăie de astfel de specimene.

“POETUL" CARE DEDICĂ VOLUME


Cunosc un “poet" care n'a făcut în viaţa lui o poezie şi câţiva “ziarişti" cari nu-s capabili să scrie o informaţie, dar care totuşi au reputaţia de “băieţi deştepţi". (notă: e vorba de “băieţii deştepţi” şi de “ziariştii” din anul 1935 – nici o legătură cu cei de azi…). “Poetul” dedică volume marilor industriaşi, pe cari apoi îi tapează.
"Clientul de taxi"
în Bucureştiul interbelic
taxiurile  nu aveau voie
 să ajunga în centrul oraşului
decât "ocupate"
-              Va să zică, tot scrie ceva - va obiecta poate cineva.
Eram, într'o zi, în biroul proprietarului unei mari fabrici, când se prezentă “poetul" cu cinci, şase volume frumos legate şi dedicaţia tipărită pe copertă. Atât tipărise: numai coperta! Restul erau nişte volume vechi, cumpărate de pe la anticari. Răsfoind cărţile, am cunoscut imediat că sunt versuri de Carol Scrob, ofiţerul-poet, care şi-a avut succesele sale, prin anii 1880. Dealtfel, în josul unei pagini am şi găsit tipărit numele lui Carol Scrob, cum obişnuesc editorii. “Poetul", în graba lui, neglijase acest amănunt, uitând să scoată afară foile care îl dădeau de gol.
Am citat mai sus pe “ziariştii" care nu ştiu să scrie o informaţie. Aceştia sunt
indivizii care trăiesc, cum se spune, în “marginea presei". Semnează articolele scrise de alţii, bieţi proletari intelectuali, unii foarte talentaţi, dar care n'au simţul practic al vieţii. “Ziaristul" dibăceşte portiţele lui, dosnice, pe unde poate pătrunde pe la diferite gazete. Apoi are o mare îndemânare de-a scoate subvenţii de pe la autorităţile oficiale, de pe la diferite alte instituţii. Din când în când, graţie reputaţiei ce şi-a format, mai scoate câte o revistă (scrisă bineînţeles în întregime de alţii), sau mai dă câte o dibace lovitură cu câte un şantaj. “Aşa trăiesc deştepţii", la Bucureşti! “.

DOMNUL CARE LICITEAZĂ


Tipul acesta şi-a strâns un mic capital iniţial, cine ştie prin ce mijloace, şi citeşte toate rubricile din ziare, unde se anunţă licitaţii. Se prezintă la aceste licitaţii, depune garanţia necesară,  apoi liciteză. De multe ori o licitaţie e un fel de aranjament fictiv între câţiva complici, aranjament de pe urma căruia, iese păgubit statul sau comuna. Dar domnul care “licitează" vine, pe neaşteptate, să strice toate socotelile. Atunci i se dă o “filodormă" şi e convins să se retragă de la licitaţie şi astfel omul nostru iese cu câştig de la toate deşi niciodată nu ia parte la dânsele.
Muncitorul
pe picioroange
Uite că am găsit şi o ocupaţie fără echivalent în zilele noastre. Sau poate mă înşel? Poate că e vorba de bunicii “băieţilor deştepţi” din lumea licitaţiilor moderne – care găsesc mereu mijloace mai mult sau mai puţin igenioase – dar întotdeauna legale, nu-i aşa? – de trucare a licitaţiilor publice...
 O să mă opresc astăzi aici. Nu o să vă mai spun despre cel care ţine loc în tren”, despre “cel care aduce taxiurile în staţie” sau despre “falsul epileptic care îmbrăcat în frac şi joben, gesticulează disperat pe trotuar arătând firma unei prăvălii”. Poate voi face asta într’un articol viitor.Sursa: articolul “Meserii şi ocupaţii ciudate” – semnat Alex F. Mihail – “Realitatea ilustrată” numărul din 13 februarie 1935 - citit în Biblioteca Digitală a Bucureştilor
deieri-deazi.blogspot.com

Tabara de antrenament


Tabără de antrenament pentru militarii cercetaşi (FOTO)

1Militarii cercetași ai Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” participă zilele acestea la o tabără de instrucție pe valea Tarcăului, în județul Neamț.
“Săptămâna trecută, în cele 10 ore de antrenament zilnic, militarii au parcurs module de instrucție alpină, instrucție tactică specifică terenului muntos și au exersat traiul în condiții de izolare”, informează Ministerul Apărării Naţionale.
Activitățile vor continua în această săptămână cu executarea unor marșuri, pe durata a trei zile, în cadru tactic, care vor reprezenta ultimul modul de pregătire și finalul taberei.
La 9 mai 1996, prin Decretul Prezidenţial nr. 74 / 22 aprilie 1996 şi Ordinul Ministrului Apărării Naţionale nr. SM-1871 / 23 aprilie 1996, Brigăzii 15 Mecanizată din cadrul Forţelor Terestre i-a fost înmânat Drapelul de Luptă de către preşedintele României la acea dată, prilej cu care a primit şi denumirea istorică de „Podu Înalt”, vechea denumire de „Războieni” fiind atribuită, prin Decretul nr. 92 / 04 mai 1995, Batalionului 151 Infanterie, aflat în subordinea marii unităţi. În prezent, comandantul unităţii este colonelul Nicolae Tonu.
Numele unităţii este dat după Bătălia de la Vaslui, menționată uneori drept Bătălia de la “Podul Înalt”, care a avut loc în 10 ianuarie 1475. Lupta s-a dat între armatele aliate creștine moldo-maghiaro-polone sub comanda lui Ștefan cel Mare și oastea otomano-munteană sub conducerea lui Suleiman Pașa. În pofida diferenței mari de forțe, turcii au suferit o înfrângere zdrobitoare, pierzând (după spusele unor cronicari) o mare parte a armatei. A fost considerată cea mai mare înfrângere a islamului în fața unei armate creștine, Ștefan cel Mare fiind numit eroul creștinătății. Sursa: FrontPress.ro
22 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 21

Dramele imparatului

2014 |

Dramele din viaţa unui împărat


Franz Josef
Arhiducele Franz Iosif
S-a născut la 18 august 1830 într-unul din cele mai frumose palate ale Europei – Schönbrunn din Viena. A fost încoronat la 18 ani, în 2 decembrie 1848, ca împărat al Austriei. La 24 aprilie 1854 – la 24 de ani - s-a căsătorit cu o frumoasă prinţesă bavareză. A trăit 86 de ani şi avut una dintre cele mai lungi domnii din istoria Europei: 68 de ani.
S-ar putea spune privind doar acesta scurtă biografie că împăratul Austriei Franz Iosif – căci despre el este vorba - a avut o soartă privilegiată. Nu a fost deloc aşa. Viaţa lui a fost presărată de numeroase drame. Ziarul “Epoca” – numărul din 2 septembrie 1898 – sintetizează foarte bine aceste drame din viaţa longevivului împărat:
   
Nu există în istoria omenirei exemplul unui domnitor care să fi îndurat atâtea lovituri ca bătrînul Împărat Frantz losef al Austro-Ungariei.
În 1848, când în ziua de 2 Decembre s'a urcat pe tron, atât Austria cât şi Ungaria se aflau în plină revoluţiune. După câte-va luni, ungurii au detronat la Dobriţin pe Frantz Iosef, proclamând pe Kossuth guvernator general al Ungariei Independente. Tot pe atunci, Frantz Iosef, împreună cu membrii familiei Habsburg, s'au refugiat din Viena la Linz, apoi la Salsburg şi pe urmă la Olmuetz, dinaintea furiei revoluţiunei.
Franz Josef
Împăratul Franz Iosif
în anul 1865
Pe la sfârşitul anulul 1850, isbucneşte răsboiul dintre Austria, Italia şi Franţa; armatele austriace au fost înfrânte şi coroana habsburgică lipsită de frumoasa Lombardie.
Prin anul 1860 au urmat o serie de lupte diplomatice cu Prusia, o serie de lupte politice între familia Habsburg şi unguri, care s'au sfârşit în 1866 cu un război sângeros cu Prusia, din care Austria a ieşit zdrobită la Koenigraetz, coroana Habsburgilor lipsită de Silesia şi egemonia Hahsburgilor asupra familiilor domnitoare din Germania distrusă.
A urmat apoi împuşcarea fratelui împăratulul Frantz Iosef, împuşcarea  împaratului Maximilian al Mexicului; după câţi-va ani înebunirea cumnatei sale, a împărătesei Charlotte.
După câţiva ani, sinuciderea vărului său, genialul Rege al Bavariei, Ludovic al II -lea, care într'un moment de demenţă s'a aruncat în lacul Stahremberg de lângă München, unde a murit.
Abia s'a stins ecoul dramei de la lacul Stahremberg, şi vine vestea catastrofei de la Mayerling, în 1888, când singurul fiu al bătrânului monarch, moştenitorul de tron Rudolf, a fost ucis.
După această catastrofă îngrozitoare a urmat melancolia sfâşietoare ce  cuprinsese pe nefericita Împărăteasă Elisabeta (notă: celebra Sissi). Apoi înebunirea Regelui Orton al Bavariel, vărul şi cumnatul lui Frantz Iosef.
În 1893, cade de pe cal Archiducele Renier, fratele împăratului, şi după trei zile de suferinţe încetează din viaţă.
Franz Josef
Împăratul Franz Iosif
 în anul 1898
anul asasinării soţiei sale
 Regina Sisi
In 1894 moare Archiducele Carol Ludovic, fratele împăratulul şi curând după aceasta, moare şi şeful familiei Habsburg, Archiducele Albrecht.
În 1895 se împuşcă din greşeală, la o vânătoare din Chişineu (Crişiana) Archiducele Ladislas, (notă: nepot prin alianţă al lui Franz Iosif) care după cinci zile de groaznice suferinţe, încetează din viaţă. Cu cât-va timp mai înainte, se pierde între valurile Oceanului Pacific Archiducele Ioan.
În 1897, Ducesa d'Alençon, cumnata împăratului şi sora împărătesei Elisabeta, cade victimă catostrofei de la Bazarul de Caritate din Paris şi cadavrul carbonisat abia putu fi recunoscut.
Şi acum, în mijlocul luptelor celor mai grave dintre popoarele austro-ungare, acum, când urma să serbeze cu mare pompă jubileul său de 50 de ani de domnie, o mână criminală asasinează pe împărateasă.”  (articolul “Suferinţele unui împărat” – ziarul “Epoca” – numărul din 2 septembrie 1898).
Articolul citat a apărut imediat după asasinarea soţiei lui Franz Iosif -  împărăteasa Elisabeta a Austriei – cunoscută mai ales sub numele de  Sisi. Dar iată ştirile care consemnează acest asasinat în presa românească:
Franz Josef
Franz Iosif , Sissi
şi doi dintre copiii lor
Sophie şi Gisela în 1856
“ Împărăteasa Elisabeta a Austriei a fost asasinată la Geneva azi după amiază, de un anarhist italian. Noutatea sosită aci la orele '7 seara, a provocat un doliu imens.”
“Împărăteasa Elisabeta părăsise hotelul Beau Rivage spre a face o plimbare la muntele Blanc. Pe drum, la îmbarcaderul vaporulul, a fost lovită de un anarhist, anume Luccheni, italian de origine, care i-a înfipt un pumnal la inimă. Sângele apăru. Doamnele de onoare au urcat pe împărăteasa pe vapor, care a plecat. Dar imediat s'a întors, căci împărăteasa leşină. Împărăteasa a fost transportaţă la hotel pe o targă, unde sosiră şi doctorii Galatz şi Mayer, precum şi un preot. La orele 3.50 minute împărăteasa muri. Ştirea aceasta a sosit la Hofburg la orele 5 seara, printr'o depeşă adresată de doamnele de onoare, contesa Szataray, Naag şi Michaly către contele Paar. Acesta a încunoştiinţat pe Împărat, care se afla la castelul Schönbrunn, lângă Viena.” (ziarul “Epoca” – numărul din 1 septembrie 1898).

Dar dramele nu se opresc odată cu asasinarea împărătesei Sisi din anul 1898. Moştenitorul la tron al împăratului, arhiducele Franz Ferdinand, băiatul fratelui său mai tânăr Karl Ludwig – este asasinat la Sarajevo de studentul sârb Gavrilo Princip în 28 iunie 1914. Asasinatul a declanşat Primul Război Mondial, cel care avea să ducă în anul 1918 la destrămarea imperiului Austro-Ungar. O dramă pe care împăratul Franz-Iosif nu a mai trăit-o. El murise cu 2 ani mai înainte, la 21 noiembrie 1916.
deieri-deazi.blogspot.com