Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 27 septembrie 2014

:)))


drrobert-impresiones.blogspot.com

Abramburica


Acum in faza incipienta  de cercetare a unor ministrii la ordinul institutiilor altor tari, vad cu amuzament ca este trecuta  si Abramburica.Abramburica, cea  cu activitatea de prezenta in fiecare seara la tv.
In discutiile atatatoare  din  platou, ea  incepea orice  discutie intr-un mod neutru, impaciuitor, dand totul  minimalizarii, dand vina pe rauvoitori lasand intr-o parte capul  si privind in jos  de parca era o precupeata venita pe platoul emisiunii de tv. de la taraba din piata, din spatele Halei de la Ploiesti. Nu bag mana in foc ca aceasta  femeie cu atitudine simpla nu ar fi stiut ceva si nu s-ar fi infruptat din euroii de care se face vorbire, care cu mutra ei tacuta si neajutorata, nu era la curent cu ce se petrecea in spatele ei, dar stiti vorba romaneasca "mutu f... pamantul".
Mai este un astfel de personaj cu nume de Presedinte American, fost dar eliberat din functie pentru INACTIVITATE, CARE ACUM A LUAT FRAIELE APARARII DREPTATII TIGANILOR, CARE TOT ASA, CU VOCE JOASA, CU INTONATIE IMPACIUITOARE  DOVEDESTE CA, ESTE ALT EXCROC CARE LE FURA BANII TIGANILOR.
Acesti prosti idiotizati, mai idioti ca Ispas Vasile, pupilul in ale magariei adusa la absurd al Politiei Ploiesti, ne dovedeste ca ne cred idioti complet,  aparand in fiecare seara pe sticla televizoarelor in emisiunile de dezbateri politice, fara nici un efect asupra  vietii noastre, dovedind ca sunt doar un fas, ne imbacsesc creierele cu gandirea lor smechereasca.
Aceste lichele patentate de care se face atata caz,  trebuiesc alungate din viata noastra sociala si mai ales  din  cadrul vizibil,  de la televiziuni.
In locul lor sa apara persoane care,  pot sa fie un port drapel pentru  contemnporani si pentru formarea generatiilor viitoare.
Nu ma incalzeste cu nimic ca aceste personaje de opereta, stau cuminti pe scaune si indruga  verzi si uscate numai in favoare celor care ii pun sa faca frumos.
Sa se renunte la acesti papagali de parada si in spatele lor cei destepti dar, murdari sufleteste, sa-si faca  jocurile murdare.
Sa se termine odata pentru totdeauna alegerea celor care nu cuvanta articulat dar, nici nu gandesc, de a fi pusi  in fata la vitrina. Sa sfarsasca in anonimat.

:)))Presa chineza

Presa chineza: “Este cazul sa ne pregatim pentru al treilea Razboi mondial”

autor: FrontPress 27.09.2014

china armataAvand in vedere ca in Ucraina situatia se inrautateste, multi se tem ca intre Rusia si SUA va izbucni un conflict armat deschis. Daca asa va fi, nu este exclus un al treilea Razboi mondial, scrie publicatia Huanqiu, explicand, astfel, de ce China trebuie, in acest context, sa-si modernizeze fortele militare.
Desigur, continua cotidianul, nu este obligatoriu sa se intample asa, dar conjunctura mondiala nu permite ca un astfel de scenariu sa fie ignorat.
In opinia publicatiei, in majoritatea cazurilor, concurenta din spatiul cosmic si din cel virtual are legatura cu disputele privind controlul asupra apelor teritoriale. De aceea, in regiuni precum Oceanul Inghetat, Pacific sau Indian se duce o batalie crunta pentru influenta. Si este posibil ca, la un moment dat, aceste conflicte sa declanseze urmatorul razboi mondial.
In aceste conditii, se ridica urmatoarea intrebarea: cum poate China sa-si dezvolte armata astfel incat sa protejeze eficient interesele statului? Pentru ca, noua conjunctura impune ca dezvoltarea fortelor armate sa se concentreze pe razboaie de amploare globala. In primul rand pentru ca, de la formarea ei, China a acordat cu predilectie atentie apararii intereselor sale pe uscat. Ori, cand marile lumii tind sa devina noul teatrul de operatiuni militare, China trebuie sa-si schimbe gandirea, punand accent pe protejarea intereselor marine.
In al doilea rand, China se afla intr-o regiune pentru controlul careia se duce deja o lupta nevazuta. Acest lucru obliga la dezvoltarea capacitatii militare pentru a face fata unui conflict de amploare mondiala. China este inconjurata de ape, iar intarirea flotei sale nelinisteste celelalte state. In acest context, China trebuie sa-si dezvolte potentialul armat, preluand initiativa pentru a nu ajunge un pion pasiv al jocului.
In al treilea rand, pe masura ce China isi extinde interesele dincolo de granitele tarii, ele se intind, practic, in intreaga lume. Tinand cont de faptul ca, in prezent, Statele Unite si-au atintit privirea spre regiunea Asia-Pacific, acest lucru afecteaza China, iar interesele Beijingului din strainatate sunt puse tot mai mult in pericol de America.
Daca Beijing nu va dispune de forta militara necesara, nu-si va putea apara interesele de dincolo de granite.
In al patrulea rand, capacitatea de lupta a Chinei pe mare si in aer, dar si aptidinea de a angaja actiuni armate in afara frontierelor sale sunt, astazi, deosebit de limitate. Daca problema dezvoltarii marinei militare nu este privita in contextul unui razboi mondial, urmatorul punct – intarirea aviatiei militare a Chinei – va fi marcat de prejudecati.
Ceea ce inseamna ca, din nou, China va ramane undeva in coada istoriei. Iar China nu-si poate permite sa redevine un jucator pasiv. Ea trebuie sa-si dezvolte potentialul militar, pornind de la ideea unui conflict mondial, si sa acorde atentia cuvenita marinei militare, concluzioneaza publicatia citata mai sus. De Ioana Ivan - IncomeMagazine

:)))


vineri, 26 septembrie 2014

Pofta buna !

Primeşti acest e-mail, deoarece te-ai abonat la cocina YNK pe Google+.

SCRISOARE DESCHISA

Scrisoare deschisa pentru Victor Ponta, referitoare la definitia familiei si a casatoriei

autor: FrontPress 26.09.2014

gay copilCoaliţia pentru Familie și Constituție, organism informal reunind organizaţii non-guvernamentale care activează pentru apărarea familiei prin legile și Constituția țării, se declară îngrijorată de declaraţiile dumneavoastră recente cu privire la eventualitatea legiferării „căsătoriilor” între persoane de același sex.
Dvs. aţi afirmat că nu sunteți de acord cu o asemenea propunere pentru că „societatea nu este pregătită încă”. Din păcate, noi înţelegem din discursul dumneavoastră că această stare de fapt este doar temporară şi că cineva se ocupă ca, pe viitor, lucrurile să se schimbe.
Dorim să vă atragem atenţia, domnule Prim-ministru şi candidat la Preşedinţia ţării, că societatea „nu este pregătită încă” pentru că este aşezată încă pe principiile morale solide pe care s-a clădit Europa creştină şi civilizaţia modernă.
V-ați referit repetat, în mod pozitiv, la religiile majore ale lumii; cunoașteți, suntem siguri, că valorile fundamentale ale acestora sunt neschimbabile în timp. Viziunea Ortodoxiei, a Catolicismului, a Iudaismului etc. asupra familiei nu s-a modificat și nici nu se va putea modifica fără ca acestea să-și nege fundamentele.
Unele lucruri nu depind de exprimarea voinței populare sau de conjunctură. Suntem siguri că dacă, prin referendum, românii ar accepta reintroducerea pedepsei capitale, o susținere populară chiar covârșitoare nu ar face această măsură mai puțin nedreaptă.
Vă asigurăm că și noi ne opunem discriminării – însă căsătoria este o instituție specific heterosexuală, prin natura sa; de aceea, limitarea ei la cuplurile heterosexuale nu poate constitui un act de discriminare.
Ne permitem să vă solicităm, domnule Ponta – român, ortodox, familist – să respectaţi acest adevăr simplu: anume, că familia se întemeiază doar pe legătura specială între un bărbat și o femeie, uniți prin căsătorie. Doar familia autentică servește optim interesele generațiilor viitoare, ale națiunii și statului pe care v-ați angajat să le apărați.
Domnia voastră trebuie să ştie că nu vom accepta să mai fim supuşi unei noi reeducări, precum în comunism. Nu dorim să trăim într-o ţară în care bărbaţii şi femeile vor fi înlocuiţi de un „Om Nou”, de „genul neutru” şi în care se practică o pretinsă „căsătorie” indiferent de sex.
Păstrați nealterată identitatea naţională și spirituală a ţării unde aţi declarat că vreţi să trăiţi, domnule Prim-ministru, pentru a mai avea ce lăsa moştenire copiilor şi nepoţilor noştri!
Pentru aceasta, vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru de a înscrie definiția corectă a familiei în Constituția României, pentru a o proteja în fața distrugerilor cauzate de viitoare conjuncturi politice sau sociale nefaste.
Semnează,
Coaliția pentru Familie și Constituție

Yoga

 

:)))ATACATA ECONOMIC

Ucraina ATACATA economic de Ungaria

autor: FrontPress 26.09.2014

gaz ungariaUngaria, un stat aliat al Rusiei în regiune, a atacat ieri economic Ucraina, o țară și așa devastată de conflictele separatiste din provinciile estice. Mai exact, operatorul reţelei ungare de gazoducte FGSZ a anunţat joi că a suspendat pe o durată nedeterminată livrarea de gaze către Ucraina din motive tehnice, o măsură “neaşteptată şi inexplicabilă”, potrivit grupului public ucrainean Naftogaz. Acesta este practic al doilea front deschis, Rusia suspendând încă din iunie livrările de gaze către Ucraina, care refuză creşterea preţului impusă de Gazprom în contextul crizei dintre Kiev şi Moscova.
FGSZ a anunţat într-un comunicat trimis agenţiei ungare de presă MTI și preluat de Medifax că a oprit livrările pe “o durată nedeterminată, joi, la ora 16.00 GMT (19.00, ora României). Potrivit operatorului ungar, această măsură a fost luată pentru a răspunde la creşterea cererii de gaze în Ungaria.
“Utilizatori ai reţelei ne-au informat că începând de (vineri), 26 septembrie, cererea de gaze va creşte semnificativ”, a afirmat FGSZ.
Operatorul ungar a subliniat necesitatea unor lucrări tehnice la postul de tranzit de gaze Beregdaroc, în apropiere de frontiera cu Ucraina, pentru a permite o aprovizionare cu gaze mai intensă în Ungaria.
FGSZ a afirmat că, începând din martie 2013, a furnizat Ucrainei 16,8 milioane de metri cubi de gaze zilnic. Totuşi, acest volum nu este garantat, deoarece nivelul livrărilor “depinde de condiţiile tehnice şi comerciale”, care se pot schimba.
Grupul ucrainean Naftogaz, care are contracte cu companii din Europa de Vest privind importul de gaze în Ucraina prin Ungaria, a confirmat joi seara că gazul a fost oprit.
Naftogaz “regretă profund” decizia “neaşteptată şi inexplicabilă” a operatorului ungar, potrivit unui comunicat al grupului ucrainean.
El a îndemnat FGSZ “să-şi respecte obligaţiile contractuale şi legislaţia Uniunii Europene” care reglementează fluxul de gaze între Ungaria şi Ucraina.
Potrivit grupului ucrainean, decizia operatorului ungar încalcă “principiile fundamentale ale pieţei unice de energie a Uniunii Europene”.
Suspendarea livrărilor de gaze din Ungaria intervine după ce preşedintele gigantului de gaze rus Gazprom Aleksei Miller şi premierul ungar Viktor Orban s-au întâlnit în urmă cu câteva zile, la Budapesta, amintește Mediafax.
Potrivit agenţiei MTI, ei au discutat despre lucrările de pregătire pentru proiectul de gazoduct ruso-italian South Stream, care ar trebui să treacă prin Ungaria, şi despre “furnizarea stabilă şi sigură de gaze naturale pentru iarnă”. Sursa: FrontPress.ro
South-Stream

joi, 25 septembrie 2014

:)))


Un bob zabava


ADRIAN SOBARU RECIDIVEAZA. CU O FLOARE NU SE FACE PRIMAVARA.
Un suflet sensibil, impovarat de greutatile vietii, a clacat iar.
Dar multi s-au repezit sa arunce cu pietre in el, inclusiv sa spuna ca nu este intreg la minte .
Cat de usor ne dezbracam de haina  ingaduintei intelepte si luam haina imbecilitatii rauvoitoare.
Una peste alta, are mare dreptate acest port drapel al nemultumirii noastre. Nazuintele noastre nu merg in acelas sens cu ale guvernantilor.
Revolta lui subsumeaza revoltele noastre.
Canaliile de la conducerea tarii,  reprezinta interlopi sub acoperire.
Asta sunt ei, niste borfasi fara inima care  pozeaza in  oameni pretiosi care, se gandesc numai la binele nostru.
Tara nu este condusa, este lasata de izbeliste tocmai pentru a tine poporul roman ocupat cu  infractiuni marunte, pentru asi vedea ei de treaba. Toate nelegiuirile care se savarsesc de la un furt minor pana la crima, se intampla ca institutiile statului mai ales Politia si Justitia, nu-si fac datoria si tergiverseaza procesele, pana la calendele grecesti.
Oamenii acumuleaza furie in sufletul lor si pornesc la lupta pentru ca, in apararea lui nu sare cine ar trebui sa sara si sa stopeze nedreptatile. Niciodata nu s-a auzit ca in fiecare  zi sa fie reglari de conturi criminale ca, in aceste vremuri  de napasta pentru noi, ca in vremurile barbare nu civilizate.
Dar ei sunt cu  coturile grase in strainatate si veseli nevoie mare, de parca le-a fatat vaca.
Oricat as vrea sa fac pe neimplicata nu pot decat sa spun ca, de vorba buna aceste canalii, nu vor pleca de la conducerea Romaniei si dupa capul nostru.
Cat o  dam noi cotita ca, daca vor fi alegeri ar veni  soarele si pe strada noastra, nu are nici o baza. Nu este nici o nadejde caci, vedem pe Prim Prostul care si-a dat arama pe fata ca, nu este decat un tip cu o gandire mediocr-limitata, fara coloana vertebrala, duplicitar si prea mic pentru vremurile acestea tulburi pe care le traim. Spun vremuri tulburi nu doar ca, razboiul este  vecin cu noi ci, pentru tendinta pe care a luat-o omenirea si mai ales Europa de a strange randurile sub drapelul nationalismului si a nu mai permite  burtosilor de la UE sa  sara calul cu impunerea minoritatilor in tarile  sarace si a pune povara tiganilor din Romania pe umerii nostrii, pe care ne-au ingenunchiat, fara putinta de a ne ridica in urmatoarea suta de ani.
Asa ca ori ne luam hamul si prastia si ne ducem unde vom vedea cu ochii, ori  iesim la lupta caci, alta scapare nu avem.
Ati vazut cum acum in America se permite cetatenilor sa poarte arme de foc in public dar, nu la vedere(pentru a crea surpriza:))). Aceasta masura  este binevenita tocmai ca sa stie omul  ce il asteapta, daca nu este prevazator si respectos. S-ar stopa din fasa infractiunile, mai ales cele cu crima. Sa stie si patura de mafioti din tara ca poporul este inarmat cu voie de la imparatie si sa nu mai apara sfidator razand si in gandul lor  felicitandu-se ca, conduc un popor de prosti. Sa stie ca  rasul lor tamp enerveaza si oricand poate da in plans si mai rau, li se poate  gauri scafarlia. Dar sacrificiul canaliilor nu  ar fi in zadar caci, au devalizat tara de toate bogatiile ei, averea este la loc sigur in paradisutri fiscale, si noi  am ramas  sa facem, ploita la gura.
Avem datoria sa  fim alaturi de Adrian Sobaru, care cu trupul lui firav are  demnitatea de a zvacni din cand in cand,  intr-o revolta sangeroasa personala, dar dusa de unul singur. Sa nu-l lasam in mod las, sa duca povara dreptatii numai el.

"În prezent, 44 din cele 50 de state americane permit populaţiei să poarte arme de foc în public. De pe PresaLibera"
 Cand si la noi?

Mars nationalist

Mars nationalist in memoria soldatilor sarbi cazuti in luptele cu Austro-Ungaria

autor: FrontPress 25.09.2014

0Militanţii organizaţiei naţionaliste “Acţiunea Sârbească” au organizat zilele trecute un marş comemorativ în cinstea soldaţilor şi voluntarilor sârbi căzuți în bătăliile de la Țer, Kolubara și Moicovaț, dar și de pe teritoriul întregii țări, în timpul Primului Război Mondial.
“Activiștii noştri au celebrat centenarul Primului Război Mondial, amintinudu-şi de eroismul strămoşilor lor care şi-au dat viaţa pentru libertatea Patriei”, se arată într-un comunicat al celor de la “Acţiunea Sârbească”.
Ca loc al desfășurării manifestației a fost aleasă Pădurea Legetsko, în apropierea orașului Sremska Mitrovița, acolo unde pe 6 septembrie 1914 au murit eroic pentru independenţă, luptând contra armatelor austro-ungare, toți soldații diviziei “Hajduk Veljko”, dar şi mulţi membri ai diviziei “Stevan Sindjelic”.
Tinerii naţionalişti sârbi au depus coroane de flori la monumentul care marchează sacrificiul de sânge al înaintaşilor şi au rostit scurte cuvântări.
La manifestare a fost fluturat şi steagul verde cu crucea maramureşană al organizaţiei Noua Dreaptă din România, în semn de respect pentru relaţiile camaradereşti bilaterale dintre cele două grupări naţionaliste şi faţă de sacrificiul soldaţilor români şi sârbi în luptele cu Austro-Ungaria. Sursa: FrontPress.ro

3 1 2

Blocaj

Razboiul carbunelui: Trenuri rusesti blocate de minerii polonezi

autor: FrontPress 25.09.2014

carbuneUn grup de mineri polonezi a blocat acum două nopţi trenurile cu carbune rusesc la trecerea frontierei Mamonowo -Gronovo, transmite RBC. Protestatarii spun că au initiat “actiunea de protest civil împotriva importurilor excesive de cărbune din Rusia.”
1“Protestatarii nu vor permite intrarea trenurilor care importa cărbune in Polonia din regiunea Kaliningrad (Rusia)“, a declarat un reprezentant al mișcării sindicale “Solidaritatea”, Stanislav Klich. Potrivit lui, în acest scop, pe calea ferata au ieșit 200 de sindicalisti.
Minerii nu vor deblocha calea ferata până când oficialii nu vor timite un reprezentat caruia sa-i transmita revendicarile. În petitie, minerii cer oprirea importului de cărbune din Rusia.
Actiunea sindicalistilor nu are substrat politic, desi acestia ar putea folosi conjunctura nefavorabila relatiilor cu Rusia pentru a-şi promova interesele comerciale.
Minerii cred că importul de cărbune din Rusia este unul dintre motivele pentru situația dificilă a sectorului minier polonez.
Participanții la acțiune sustin că, în 2013, importurile de cărbune în Polonia au ajuns la 11 milioane de tone, cele mai multe fiind din Rusia. Între timp, în depozitele poloneze sunt acumulate aproximativ 5 milioane de tone de cărbune nevândut de minele locale. Polonia este cel mai mare producător de cărbune din Uniunea Europeană, dar tarii ii este tot mai dificil sa-l vinda, din cauza costului ridicat.
2Potrivit ziarului Rzeczpospolita, prețul mediu al cărbunelui adus din Rusia la începutul anului a scăzut cu 8%, ajungand la 67.36 euro pe tonă, în timp ce cărbunele polonez în trimestrul I avea un pret de 68.64 EUR per tonă (cu 7% mai mici decât în același trimestru din 2013).
Cărbunele în Polonia este utilizat pentru a genera aproximativ 90% din energia electrică. În 2013, țara a produs aproximativ 76,5 mil. tone de cărbune. Ponderea exporturilor a constituit circa 10,6 mil tone, importurile (în special din Rusia și Republica Cehă) a fost de aproximativ 10,8 mil. tone.
Minerii polonezi sustin ca problemele lor sunt generate de dumpingul producatorilor rusi de cărbune. Rusia produce carbune la un cost cu 30% mai mic decat cel polonez.
În luna august, Polonia a început să studieze posibilitatea interzicerii importului de cărbune rusesc, care ocupă peste 40% din piața poloneza. De Oleg Cojocaru – Pagina de Rusia


:)))


Soția se întoarce de la shopping și-i spune soțului:
-Am două vești pentru tine. 
Cea proastă: am cheltuit toți banii. 
Cea bună: te iubesc așa sărac cum ești!
XrVUlyGp8aKcDSn2tXfDxrHliWhZ4q0jKmYOIyki

:(((


Autoaparare

Dreptul la autoaparare: Washingtonul accepta portul de arme de foc in public

autor: FrontPress 25.09.2014

arma fataConsilierii municipali ai Washingtonului au votat în unanimitate o lege care să permită rezidenților și vizitatorilor să poarte arme de foc în capitala Statelor Unite, pentru prima dată în aproape 40 de ani.
Proiectul de lege a fost conceput pentru a se supune unei hotărâri judecătorești care a fost adoptată pentru a înlocui o veche reglementare care interzicea portul armelor de foc în public, o lege care a fost considerată în iulie de către un judecător federal ca fiind contrară Constituţiei americane.
“Noi nu vrem cu adevărat să permitem portul armelor de foc în Districtul Columbia, însă cu toţii ştim că trebuie să ne supunem deciziei tribunalului”, a declarat consiliera Muriel Bowser.
Locuitorii orașului Washington care doresc să poarte arme de foc, cu condiția ca ele să nu fie vizibile, vor trebuie să îndeplinească mai multe cerințe și să specifice motivul pentru care au nevoie de o armă.
Mai mulți parlamentari ai orașului au declarat că ar prefera să mențină o interdicție totală pe arme de foc, însă au fost forțați să accepte hotărârea Curții.

În prezent, 44 din cele 50 de state americane permit populaţiei să poarte arme de foc în public. De pe PresaLibera

miercuri, 24 septembrie 2014

Ion Pribeagu


Sa traiasca arhitectul !(poezie decoltata) de  Ion Pribeagu

 

Pe strada Toamnei unde,
Pomii-si scuturau povara,
Locuia o cuconita
Blonda si frumoasa -Clara!

Avea trup de crin si gura
Rosie ca o muscata;
Sînii - doua crizanteme
Si...era si maritata!

Sotul ei – Avram Barbulea –
Voiajor prin toata tara,
Pleca luni de dimineata
Si venea sîmbata seara.

Astfel ca, în alte zile,
Clara dulce, dragastoasa
Marti si joi – sa se distreze –
Ma primea pe mine-n casa.

Îi citeam poeme, versuri,
Ma-mbatam de glasul ei,
Ne spuneam povesti, si-n urma
Petreceam ca de-obicei.

Casa-n care dragei mele
Îi fusese scris sa sada,
Avea dou-apartamente
Cu balcoanele spre strada.

Jos în gang, urcai o scara
Care-asa – din construire –
Nu avea alta intrare,
Nu avea alta iesire.

Iar alaturi, statea Sprinta
Cu barbatul – Haim Nane,
Care-avea tot astfel casa
Si tot astfel de balcoane.

Nimeni, nimeni; numai scara
Luminata de un bec.
Ma stia cînd vin la Clara,
Mai ales stia cînd plec.

Vremea-si împletea cununa,
Si destinul priveghea
Sa gustam din fericirea
Dragostei – si eu si ea!

Da-ntr-o noapte violenta,
Cînd cu draga ma…distram
Se-auzira pasi pe scara,
Si ea-mi spune: - Vine-Avram!

Ma îmbrac în fuga, fulger,
Vinovat ca un borfas

Si deschid în graba usa
Si-mi dau drumu-n balconas.

Doamne, Tu, care scapat-ai
De la jertfa pe Isac,
Fa si-acuma o minune
Si ma-nvata ce sa fac?

Si precaut, fara voie,
Instinctiv, eu fac un salt
Si-ntr-o clipa sînt alaturi,
În balconul celalalt.

Situatia e grava;
Simt în creier un ciclon!
Ce ma fac daca vecinul
Ma gaseste în balcon?!

Sa sar jos, cu neputinta!
Trotuarul e departe,
Simt în cerebel o lupta
Si pe viata, si pe moarte!

Si de-odata se deschide
Usa-ntr-un moment fatal,
Si-n chenarul ei apare...
Sotul Clarei, personal!

Eu înghet si gura-mi muta
Nici o soapta nu îndruga!
Si ridic în semn de spaima
Bratele, în semn de ruga...

Pe cînd el, vazîndu-mi halul,
Ca sa-mi crute umilinta,
A dedus fara-ndoiala
Ca am fost surprins la…Sprinta.

Si întelegînd din semne
Ca-i cer mila ca un prost,
Mi-a dat mîna sa sar iarasi
În balconu-n care-am fost!

A deschis cu grija usa,
Nici un zvon sa n-o alarme
Si, cu patos i-a spus Clarei,
Care se facea ca doarme:

- Nu ti-am spus eu, Clara draga,
Cum ca Sprinta-i o stricata?
Uite de-unde are blana –
Skong – cu care-i îmbracata!

Vino-ncoa, poete draga
Si iti jur pe Dumnezeu
Ca n-o sa ne stie nimeni.
Nici sotia, nici chiar eu!

M-a condus de mîna vesel,
Iara eu priveam cuminte,
Trupul Clarei strîns în brate
Cu o ora înainte.

Si cînd m-am vazut în strada
M-am rugat, c-asa mi-e firea,
Sa traiasca arhitectul
Care-a construit cladirea!

Fiindca ce faceam eu daca
Ma pastea un ghinion,
Si aceasta casa-a Clarei
Avea numai un balcon?!

:)))


Adrian Sobaru

Adrian Sobaru a fortat cu masina intrarea in Guvernul Romaniei

autor: FrontPress 24.09.2014

sobaruTentativa de suicid a lui Sobaru de la balconul Parlamentului
Angajatul TVR Adrian Sobaru, care în 2010 s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, a intrat miercuri cu maşina în gardul de la Palatul Victoria, anunţă postul B1. Bărbatul, care era la volanul unui autoturism Dacia Break, a intrat în forţă cu maşina într-una dintre barierele de la intrarea în curtea sediului Guvernului. După ce a rupt bariera, a intrat cu maşina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câţiva zeci de metri. Adrian Sobaru a fost imobilizat de jandarmi şi dus la Secţia 1 pentru a fi audiat.
“Vă place cum arată ţara asta ?”, le-a spus el jandarmilor. Potrivit acestora, Sobaru a intrat în forţă, dinspre Piaţa Victoriei, în una dintre cele două porţi centrale ale clădirii Guvernului, cea prin care maşinile demnitarilor ies din curte, fără să încetinească viteza.
Conform martorilor oculari, bărbatul a așteptat ca porțile mari din fier forjat să se deschidă, iar atunci când o mașină a ieșit din curtea Guvernului, acesta nu a mai stat pe gânduri și a accelerat. Bariera a fost distrusă, iar mașina lui Adrian Sobaru a suferit mai multe pagube. Reporterul Digi24 relatează că Adrian Sobaru nu a fost rănit.
Adrian Sobaru, electrician la televiziunea publică, s-a aruncat de la balconul Parlamentului la 23 decembrie 2010, chiar în timpul şedinţei de plen. El a vrut să protesteze prin gestul său faţă de reducerea indemnizaţiei pentru copiii cu handicap, fiul său fiind diagnosticat cu autism. Mesajul său către politicieni a fost: “Ne-aţi ciuruit. Ne-aţi ucis şi ne-aţi vândut viitorul copiilor noştri. Libertate! Am devenit nişte numere”. Deşi a căzut de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt, a supravieţuit.
În decembrie 2012, Adrian Sobaru a primit un punctaj foarte slab la evaluările angajaţilor din TVR, dar nu a fost disponibilizat şi nici inclus pe lista cazurilor sociale.
În luna mai a anului trecut Sobaru a făcut greva foamei în fața sediului TVR.
După episodul în care Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul Parlamentului, premierul Victor Ponta a precizat că acela a fost momentul decisiv pentru a înfiinţa USL, aminteşte Gândul. Ponta a spus că în acel moment se afla alături de Crin Antonescu şi amândoi au înţeles că trebuie să se aşeze la masă şi să stabilească foarte clar dacă PSD sau PNL mai doresc sau nu să construiască ceva alături de PDL şi Traian Băsescu, iar răspunsul comun “a fost fără ezitare nu”. Sursa: FrontPress.ro

masina_sobaru_62472300

marți, 23 septembrie 2014

Jurnalism

Jurnalismul loviturii de stat

autor: FrontPress 23.09.2014

presa comunistaSistemul ocult, al unor găşti care parazitează România, chiar deconspirat, pare a nu resimţi nicio vibraţie. Cutremurele reale sau provocate îl consolidează permanent. Există ceva absolut maladiv în mentalitatea autohtonă care susţine necondiţionat violenţa în toate variantele sale, altă concluzie nu există. Nu s-a pus punct la nimic din această arie largă şi insidioasă. Nu există onoare, transparenţă. Unii înţeleg moralitatea ca formă de deconspirare după ce sunt îndepărtaţi dintre profitori. Alţii se află într-o diversiune permanentă. Faptul că în presa românească au fost lansate câteva personaje în poziţii mult prea decisive decât calitatea de jurnalist a permis păstrarea unor structuri. Nu mai există o secţie de presă, România a trecut la ofiţeri acoperiţi, livraţi drept mari jurnalişti.
Unul dintre motivele care au dus la căderea comunismului pe plan global a fost încălcarea libertăţii de exprimare. Presupunând că un jurnalist ar dori să fie un fan al structurilor secrete, pe care să le servească, parcă n-ar fi atât de grav. E o chestiune personală, aproape imposibil de discutat. În condiţiile în care el este retribuit şi se află în misiune, situaţia se complică fără nicio ieşire. Aceasta nu mai este problemema jurnalistului, ea devine problema structurilor respective, fiind foarte uşor de avansat suspiciunea de atentat la democraţie. Mi-e teamă că foarte mulţi jurnalişti ai momentului se află în situaţii similare. Ştim asta. Unii sunt cu mediul infracţional economic, alţii cu structurile degenerate. Şi unii, şi ceilalţi nu au nicio legătură cu jurnalismul a cărui definire e mult prea complicată, însă în totalitate separabilă de manipulare şi vecinătate imediată cu asemenea medii. Presa ajunsă afacere în esenţa ei se transformă în agenţie de publicitate periculoasă pentru societate. A dus aici subminarea pe toate căile a libertăţii de expresie, jurnaliştii fiind în imposibilitate de-a constitui trusturi independente pe care să le controleze în totalitate.
A fi ofiţer al Armatei române nu poate fi decât o onoare, şi chiar un sacrificiu. Folosirea de către structurile armatei a gradelor militare active în recompensarea unor slugi politice este de-a dreptul un atentat la siguranţa ţării. De acest fapt nu au cum să fie străini nici preşedintele, nici premierul, nici ministrul de resort. Circul pe care îl face acest jalnic personaj pare a fi încă o diversiune marcată de reflexele dobândite. Aşa cum avem colaboratori ai fostei Securităţi, protejaţi de încolonarea în noile structuri, în anii ’90, avem şi aceste cohorte de aplaudaci înstelaţi. Statul român, încă primitiv, nereformat, face posibilă această îngenunchere, voluntară sau nu, a tuturor responsabililor din multe domenii. Aşa a fost în comunism, unde majoritatea poziţiilor importante erau cu dublă comandă. Poluarea întâmplată atunci s-a păstrat, accentuându-şi toxicitatea. România a rămas în structura ei sovietică, serviciile având conducători fără nicio legătură cu democraţia, cu societatea civilă, pentru a le reforma din temelii. Cum şi-ar putea justifica Armata română recompensarea absolut aiuritoare a acestor clone? În absenţa transparenţei că aceştia ar fi fost glorificaţi de structuri, nu există nicio şansă de rezolvare a situaţiei. Dacă jurnalistul nu a făcut această deconspirare la ordin, el ar trebui să vină să spună absolut totul în faţa publicului. Cum a fost racolat, cine, cum l-a avut în custodie, pentru ce anume primea bani etc.
Cazul în sine nu este foarte diferit de cel al colaboratorilor fostei Securităţi, având aceeaşi gravitate. Avansarea sa în grad militar, care nu-i o joacă, face din această ieşire la rampă un dezastru pentru Ministerul Apărării. Aceşti oameni puteau avea acces la importante funcţii operative. În situaţia sa este limpede că se află foarte mulţi ipochimeni. Colaborarea cu Serviciile secrete, de orice tip, este chiar problema-cheie a blocajelor României. Avem o Justiţie blocată de servicii, o viaţă politică şi, mai nou, iată, ceea ce ştiam de multă vreme, o presă blocată, la dispoziţie. Bugetul ţării este folosit pentru susţinerea unei mafii mai mult decât periculoasă, făcând imposibilă orice reformă. Vinovăţia jurnalistului în cauză îl face culpabil moral faţă de societate şi mediul jurnalistic, însă cei care l-au racolat şi promovat reprezintă o chestiune de securitate naţională, adevărata problemă îl trece în planul doi.
Jurnalismul de cazarmă, căruia destui jurnalişti curajoşi i-au făcut faţă în aceşti ani, pare a fi pe calea deconspirării. Evaluarea până la capăt a fenomenului are toate datele, inclusiv folosirea bugetului public în acţiuni contrare Constituţiei democratice. Tot ceea ce se întâmplă în secret trebuie să aibă justificările unor acţiuni limitate, supravegheate informativ, profesioniste, vizând interesul naţiunii. Jurnalismul nu are nicio legătură cu acestea decât atunci când se află în slujba unor atentatori la siguranţa statului. De Ioan Vieru – Cotidianul

:)))


Rochii din bule de sapun


Sam Faiers11
Sam Faiers a ajuns o celebritate după ce a participat la  "Celebrity Big Brother" din Marea Britanie. Pentru a nu fi uitată de fani a pozat un pictorial cu rochii din bule de săpun. Aceste rochii unicat au fost realizate în întregime din bule de săpun.
Tânăra a pozat cu aceste rochii în mai multe roluri domestice, scenarii tipice de uz casnic, sau în rolul unei zeițe. Rochiile sunt spumoase, făcute din mii de bule de spumă și au fost concepute de Studio XO - care și-au făcut un produs inedit pentru Lady Gaga - în laboratorul lor de modă. Rochia a primit numele  "Surf Bubble”. 

Sam Faiers (Samantha) s-a născut la 31 decembrie 1990 în orașul Brentwood, Essex, Marea Britanie. În acest moment Samantha este o personalitate în televiziunea engleză, fost model glamour și cosmeticiană. Faiers este cunoscută și apreciată pentru programul ei numit Semi-Realitate. În 2014, ea a concurat în seria a treisprezecea a “Celebrity Big Brother”, terminând pe locul al cincilea.
În februarie 2014 Faiers a fost diagnosticată cu boala Crohn. Se crede că primele simptome i-au apărut în casa “Celebrity Big Brother”.
Sursa: dailymail.co.uk

Joc corect

Exemplul Ungariei. Bancile, obligate sa joace corect

autor: FrontPress 23.09.2014

banciBăncile din Ungaria ar putea fi obligate să returneze împrumutaţilor circa 1.000 de miliarde forinţi (3,17 miliarde euro), după ce guvernul premierului Viktor Orban a extins obligaţiile instituţiilor financiare legate de modificarea unilaterală a contractelor de creditare, transmite Bloomberg.
Liderul parlamentar al partidului de guvernământ Fidesz, Antal Rogan, a prezentat vineri un proiect de lege referitor obligaţiile băncilor faţă de împrumutaţii dezavantajaţi de modificarea contractelor.
Banca centrală a Ungariei estima anterior pierderile băncilor legate de aceste rambursări la peste 900 de miliarde de forinţi (2,85 miliarde euro).
Guvernul Orban a obligat deja băncile să convertească împrumuturi în valută, majoritatea în franci elveţieni, în credite în forinţi, după ce clienţii au avut dificultăţi să ramburseze datoriile, din 2008, din cauza deprecierii monedei ungare.
Curtea Supremă a stabilit totodată, retroactiv, un set de “criterii corecte” privind modificarea unilaterală a contractelor, pe care, potrivit instanţei, băncile nu le-au respectat în majoritatea cazurilor.
Proiectul de lege prezentat vineri în Parlament extinde obligaţiile băncilor, de returnare de fonduri către clienţi, la toate împrumuturile rambursate de aceştia în ultimii cinci ani, inclusiv cele rambursate în 2011 în cadrul unui program special, în care cursul de schimb a fost stabilit sub nivelul din piaţă.
“Fidesz se pare că intenţionează să penalizeze la maximum sectorul bancar, o mişcare populară înainte de alegerile locale din 12 octombrie”, a declarat Phoenix Kalen, analist la Societe Generale.
Forintul s-a depreciat cu 0,2% în urma informaţiei, declinul din trimestrul al treilea fiind de 1,6%, cea mai slabă performanţă în rândul a 24 de monede emergente analizate de Bloomberg, cu excepţia rublei ruseşti.
Acţiunile OTP Bank, cea mai mare bancă din Ungaria, au scăzut cu 0,5%.
Parlamentarii ungari intenţionează să elimine în totalitate împrumuturile în valută, dar discuţiile se concentrează deocamdată pe rezolvarea problemei rambursării sumelor percepute incorect de bănci.
Aceste modificări vor face ca ratele să scadă în medie cu 25%, a spus Rogan, în timp ce Orban a estimat scăderea la o treime.
Primele rate vor scădea în aprilie, a mai spus Rogan, adăugând că pentru creditele deja achitate băncile vor plăti clienţilor compensaţii în numerar.
Legea se va aplica împrumuturilor ipotecare, pentru automobile sau pentru locuinţe din ultimii10 ani, ai căror termeni au fost modificaţi incorect şi unilateral, precum şi creditelor în valută cu rate de schimb dezavantajoase.
Băncile au acţionat în instanţă pentru a dovedi corectitudinea contractelor, iar unele au protestat faţă de natura retroactivă a legii.
Cele mai importante bănci din sectorul bancar ungar, în afara OTP, sunt Erste Bank, Raiffeisen Bank International, UniCredit, Intesa SanPaolo şi KBC Groep.
Orban, la putere din 2010 şi reales în 2014, a adoptat deja o serie de măsuri dezavantajoase băncilor, fiind introduse cea mai mare taxă specială din Europa şi o taxă pe tranzacţiile financiare. În 2011, guvernul a promovat un program de rambursare anticipată a creditelor în valută, la un curs de schimb sub cel din piaţă, care a costat băncile 1,7 miliarde de dolari. De pe Money.ro

luni, 22 septembrie 2014

Pofta buna !

 
Hoy para cenar #montadito  de pimientos del piquillo  rellenos de #atún o como cocinar con conservas.  Espero que os guste. 
Tradu
Deliciosos montaditos de pimientos del piquillo rellenos de atún con mahonesa. Receta de cocina con latas de conserva ideal para una cena o picoteo
16
4
Fotografia de profil a utilizatorului Daniele RöthenmundFotografia de profil a utilizatorului anna sanchez