Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 9 august 2014

RIONEGRO E SOLIMOES VA SALUTA !

:)))

Gallery:
imaginea nu este afișată

PicnicBucureştenii se ascund de caniculă…

Cismea - canicula
Sete mare...
 Se întorc an de an zilele toride în orașele noastre. Zile fără nici o adiere de vânt și fără nici un strop de ploaie, zile în care atmosfera e încinsă și soarele dogorește înăbușitor. Nopți în care aerul devine respirabil doar în parcurile și grădinile umbroase.

Azi, ca și în perioada interbelică, orășenii care nu pot pleacă  “în vilegiatură” la munte sau la mare, caută soluții pentru a păcăli canicula. Și soluțiile de azi sunt aproape aceleași ca și cele din anii ’30:

La grandiosul Bazin „Lido“ cu valuri maritime

Bazinul cu valuri "Lido" - 1930
“ Bucureştenii au în sfârşit, un mijloc minunat să scape de căldură: fac băi în grandiosul Bazin „Lido“ cu valuri maritime, situat în centrul Capitalei, în bulevardul Brătianu colţ cu strada Franklin…

În fiecare zi, mii de oameni profită de minunata invenţie a valurilor Bazinului
„Lido“, valuri cari au forţa şi eficacitatea valurilor mării…

Când ies din valuri, vizitatorii bazinului „Lido “ găsesc în jurul piscinei splendide grădini şi terase solare, înzestrate cu admirabile aparate electrice de gimnastică şi masaj.

Aglomerație la ștrandul Kiseleff - 1929
La ora aperitivului, după amiaza la ceai, seara la dineuri, animaţia întreţinută de un jazz excelent şi de renumitul restaurant „Cina-Lido” e extraordinară. Inutil să adăugăm că Bazinul „Lido" cu valuri maritime e centrul sezonului bucureştean şi ţinta străinilor şi provincialilor care vin în Bucureşti.” 

(articolul “Numai aşa scăpaţi de căldură” – “Ilustraţiunea română” – 17 iulie 1930)

Prin grădinile de vară ale oraşului…

Rahagiu
"Şofeurul" care se prăjeşte
 toată ziua în staţie
în arșita soarelui,
se răcoreste cu apă rece
 de la micul rahagiu
“ Zorile se revarsă pe la patru... Dar de la trei jumătate cheflii din grădinile de vară, care încununează marginile Capitalei ca o ghirlandă de verdeaţă cu lăutari, presimt ca o adiere de răcoare: intâia adiere de răcoare după douăzecişitrei de ore zăduf !...
Cucoanele de lux rochiile, decolteurile şi chipurile sifonate de nesomn şi sbucium sentimental se ridică de la mesele mişcate de la locul lor, urmate de domni cu beţia solemnă, salutaţi de chelneri şi picoli, cari adastă ultimul, supremul bacşiş.
Automobilul a pornit şi el in penumbra zorilor, nesigur, ca şi cum ar fi luat parte la cheful bucureştean, intr'un zbarnăit furibund de motor străvechi. Şofeurul, care n'a
dormit cumsecade de opt zile, mână maşina în legănări, abia ferind-o să nu izbească micile faetoane cu un singur cal şi un vizitiu de muere cu tulpan alb, care aduce în paie căldările cu lapte cald, de curând muls, din ugerele cu arome de sulfină, ale vacilor idilice, dintre salcâmii foşnitori de la ţară.
Porumbielul !
 Ia porumbielul fierbinte !
Primii vardişti, cari apar în uniform colonială la intrările şi răscrucile din Bucureştii propriu zişi, salută automobilele, în care bănuesc că sunt superiorii în stare de ebrietate, uimiţi şi ei de liniştea neobişnuită a acestui amestec de timp, despre care se spune atât de frumos româneşte că „se'ngană zorile". Cu întâile raze ale soarelui, câte o mână albă de cucoană, sau păroasă de bărbat, trage storul la etaj, unde de Aseară  nimeni n'a putut închide bine ochii, în speranţa unui somn mai adânc, o oră sau două.
Dar ce iluzie!... În răcoarea înşelătoare a dimineţii, încep să fluere sirenele fabricilor, care-şi cheamă lucrătorii de la cinci dimineaţa. Tramvaiele au inceput să dudue pe şinele prelungi cere împânzesc oraşul, pănă'n ţarinele de la margini, zguduind casele, de zornăie geamurile,pocnind încheieturile şinelor, ca o prevestire de cataclism. În străzile ferite de această calamitate şi unde chiriile sunt duble — s'au ivit întâii precupeţi,cu zarzavaturi cărate în spinarea deşălată, spre a fi vandute „boerilor" cu preţ de speculă. În străzile aşa-zise liniştite, unde vor să doarmă „intelectualii" - medicii, avocaţii, funcţionarii superiori, ziariştii, miniştrii, ofiţerii de stat major - se iscă  harmalaia fără pereche decât în Orient a „oltenilor", cu glasuri exasperante,
Inghetata
Sergent bucureștean
 cu cască colonială își permite
 luxul unei înghețate  cumpărate
 de la negustorul ambulant
ţipând ca dervişii muşcaţi de vipere, toate legumele lumii, peştele cu tarif de parc'ar fi fost adus din Australia, cărbunii de care n'are nevoe nimeni.
Galbeni, de parc’ar fi scăpat din camere de tortură bucureştenii işi părăsesc căminul cu ochii furioşi, îndreptându-se neurastenizaţi spre serviciile unde-i aşteaptă o muncă insipidă, un „şef" tot atât de isteric ca şi ei,  puşi cu toţii pe harţă şi pe crimă. Numai zidarii pe binalele ridicate asemenea unor jucării copilăreşti, cântă cu voci de Şaliapin şi Carusso, de la ora nouă dimineaţa, zămislind un adăpost confortabil şi graţios, de care ei nu vor avea parte niciodată. Prin mahalale au început să fumege grătarele şi aerul se încarcă de un parfum iute de usturoi şi carne prăjită. La amiază din cadele uriaşe, de la colţuri şi răscruci de străzi încep să se scurgă pe trotuar gheaţa topită, din care un mic vanzător, cu şorţul lung al lui taică-său, vinde câte un sifon sau o limonadă, care până la destinaţie dobândeşte temperatura şi gustul ceaiului stătut.
În lipsă de clienţi
 lustragiul a adormit
 la umbră
După dejunul luat în sudori de „burghezi” la marginea de trotuar sau la măsuţa umedă, pe la cârciumile de la periferie, începe tortura muştelor şi bondarilor, puşi să alunge ultima încercare a disperaţilor bucureşteni de-a fura un sfert de ceas de somn - şi noua năvală a barbarilor cari iau locul precupeţilor, cumpărătorii de haine vechi, cu picioare negre goale, pantaloni ferfeniţiţi de gală şi pălării rupte de panama. De pe ia şase seara băeţii din bodegi şi carciumi „răcoritoare“, stropesc un prundiş grosolan şi trotuarul din faţa localului, cu pâlnia umplută de apă încropită, care mai mult ridică praful şi face noroi.
Lăutarii cu gâturi prelungi, feţe oacheşe de mumii şi ochii holbaţi de o foame ancestrală, intonează întâiul marş, scandalos şi fără ritm, singuri în fundul grădinii cu mesele goale şi feţele de mese pătate de chefurile din ajun. Înebuniţi de-o zi de iad, bucureşteni uită cu dinnadinsul de amăgirea petrecerii din ajun şi cu riscul de-a nu plăti chiria, sau de-a intra în puşcărie, pentru delapidări de bani publici, îşi iau prietena sau soţia şi copiii şi pornesc spre „grădina de vară" a periferiei, în speranţa de-a găsi o nouă climă şi un suflet nou.
La o terasă cu...  jazz-band
La Şosea, în boschetele cu flori suave şi colonade amintind graţiile partenonului, drama e aceiaşi deşi chelnerii sunt mai sclivisiţi, preţurile mai mari, domnii mai pretenţioşi şi cucoanele mai capricioase. Prostraţia iniţială devine însufleţire pe la miezul nopţii şi entuziasm pe la ora două... Pentruca la patru povestea să înceapă iar, cu revărsatul zorilor, vardiştii in costume coloniale, lăptăresele, sirenele fabricii si tramvaele… “ ( articolul “Într’o zi de vară” – apărut în “Realitatea ilustrată” din 22 iulie 1936)

La răcoare, pe iarba verde, în aerul parfumat al pădurii…

Un picnic romantic
“ Oamenii au părăsit oraşul cu aerul asfixiant al sufrageriilor de toată mâna, pentru câteva ceasuri de plăcere, de odihnă, la umbra stejarilor. Alungati de monotonia vieţei de oraş, iată’i “la iarbaă verde", voioşi, în jurul unei mese improvizate...
Aşa petrec oamenii în alte ţării. Aşa au început să petreacă şi la noi, cum petreceau odata bătrânii noştri care aveau cultul odihnei duminicale şi al petrecerilor câmpeneşti.
Ce e drept, bătrânii nu petreceau cu gramofonul încărcat cu jazz-uri sau lăutari cu saxofoane miorlăite. Aveau “cobzarul" lor, cu cântece duioase pentru nervii liniştiţi care nu reclamau flagelaţia artistică a orchestraţiei de astăzi.... Cobzarul cu cântecele fermecate, vinul din Cotnarul autentic isvor de viaţă si de veselie sănătoasă.

Un reviriment s'a produs şi la noi în mentalitatea oraşenilor. Astăzi, la ceasul prânzului, păduricile din preajma oraşelor sunt pline de oamenii care fug de larma şi aerul viciat pentru un ceas de petrecere şi de odihnă “pe iarba verde". Acolo, omul uită confortul pe care'l socoteşte, în viaţa de toate zilele, indispensabil. Acolo, omul lasă pretenţiile şi eticheta.
Întins pe iarba verde, românul, după “ce se face comod"... mănâncă. În graba mare, furculiţele au fost uitate acasă şi solniţa argintată este inlocuită simplist cu puţină sare, pusa într’un petec de jurnal... N'are a face ! E bine şi aşa! Ce gust incomparabil are puiul bine fript, rumenit şi topit cu mujdei de usturoi ! Ce minunată este telemeaua ruptă cu mâna şi combinată savant cu ceapa verde ! Spuneţi’mi mie câte parale face o bucaţică de pastramă crenelată ca un turn de cetate medieval şi friptă... la faţa locului!
lar vinul, răcit în pârâiasul care şerpuieşte discret la picioarele noastre, nu ştiu cum, dar par'că are o aromă specială, un gust deosebit... “sparge cerul gurii" să se sature şi cei însetaţi să se răcorească !


Picnic interbelic in familie
Ce bine se simte omul scăpat din corsetul civilizaţiei. După o mâncare straşnică, udată din belşug, un pic de odihnă nu strică. Şi românul nostru îşi face siesta.Pitpalacii şi mierlele îi şoptesc de dragoste în crângul apropiat. 0 boare de vânt răcoreşte faţa pământului. Cerul e atât de albastru şi zarea atât de senină. Gândurile se încâlcesc şi se amestecă şi somnul te fură încet, ducându’te pe nesimţite în ţara zânelor pădurii, cu pitici, cu broaşte mari de’o şchioapă şi cu palate de cristal.” (articolul “Pe iarba verde” – Ilustrațiunea română”  din 15 august 1939)
deieri-deazi.blogspot.com

vineri, 8 august 2014

Piatra Krishna


Piatra gigantică a lui Krishna, bolovanul aflat pe o pantă de deal, sfidând legea gravitaţiei! Nu poate fi mutat niciun centimetru! A fost pus acolo de “zeii din cer”?

piatra Krishna 1Peste tot în lume întâlnim misterioase monumente antice, clădiri, structuri sau artefacte, care sunt într-un fel legate de zeii puternici la care se închinau strămoșii noștri. O astfel de structură interesantă poate fi găsită în India.
Astăzi, această piatră enigmatică este pur și simplu numită “Piatra gigantică a lui Krishna”, numele ei original fiind “Vaan Irai Kal“; în limba locală tamil aceasta înseamnă piatra zeului cerului”. Bolovanul colosal este situat în Mamallapuram, India, pe o pantă de deal. Ceea ce face roca atât de interesantă este nu numai dimensiunea sa, dar mai ales de faptul sfidează toate legile cunoscute ale fizicii!
“Piatra gigantică a lui Krishna”a devenit o atracție turistică populară, fiind vizitată de mii de oameni în fiecare an. Atât copiii, cât și adulții sunt dornici de a vedea această piatră misterioasă, care pur și simplu nu poate fi mutată prin mijloacele aflate la dispoziţie. Roca este de aproximativ cinci metri în diametru și se află situată într-un unghi de 45 de grade.
Piatra are o greutate de peste 250 de tone și stă miraculos pe o suprafață extrem de mică, dar şi alunecoasă de pe un deal. În multe feluri, “Piatra gigantică a lui Krishna” încă ne aduce aminte de faptul înțelegerea noastră asupra lumii este încă foarte limitată.
A existat o mulțime de dezbateri despre modul în care această piatră enormă (considerată a fi o formaţiune naturală) a ajuns pe deal. Până în prezent, s-a dovedit a fi cu totul imposibil a se muta stânca. Au fost făcute mai multe încercări de a muta piatra, dar niciuna dintre ele nu a avut succes până acum.
În conformitate cu un vechi mit, regele Narasimhavarman care a condus India de Sud între anii 630-668, a încercat să mute piatra. Asta în ciuda faptului că piatra era considerată a fi sacră, ea netrebuind să fie atinsă. Indiferent de eforturile făcute de oamenii săi, piatra pur și simplu n-a putut fi mutată.
În 1908, Arthur Lawley, care era guvernator de Madras, considera bolovanul a fi prea periculos pentru cei din jur. Temându-se că va aluneca de pe deal în orice moment, el a ordonat fie mutat cu ajutorul a șapte elefanți. Cu toate acestea, piatra nu s-a mișcat cu nici măcar un centimetru!
De ce e imposibil pentru a se muta piatra? Este din cauza greutății sale sau pentru că probabil se află ceva ascuns sub ea, împiedicând-o astfel să fie mutată? Oricum, această piatră misterioasă ridică o serie de întrebări fără răspuns. Cum poate sta o stâncă de 250 de tone pe o suprafaţă având o bază de circa 1 metru pătrat? Dacă e imposibil a fi mutată, cum a ajuns ea sus pe deal? Cine sau cu ce a pus piatra pe această pantă? De ce se numeşte ea piatra zeului cerului”? A fost plasată ea acolo de zeii cerești“, care au vrut să-şi arate puterea? Ce fel de tehnologie antică necunoscută a fost folosită pentru a aşeza bolovanul?
piatra Krishna 2


lovendal.ro

Antena 3Sunt alaturi de ANTENA 3

File:Antena3.pngAntena 3 este intr-un moment de cumpana, dar vor ramane in istorie.
In istoria politica a Romaniei pentru a se demonstra, ceea ce se poate intampla, cand nu esti atent si te bazezi pe un om fara echilibru, sau 2 oameni?
Aceasta este pentru binele Romaniei asa cum a spus Prim Prostovanul tarii?
Orice va urma, veti reusi pana la urma sa puneti totul la punct cu demnitate.
Nu uitati, daca va trebui sa plecati si sa predati cladirea Antenei 3 sa nu predati si cheia de la WC, ca macar pentru un timp sa nu poata intra dusmanii, sa aiba ce manca.
 Curaj, sunt alaturi de dvs.!!! Reprezentati un simbol. Simbolul demnitatii noastre !!!
OKIS 

:)))


:)))


Nunti tiganesti

A inceput sezonul nuntilor si botezurilor tiganesti in Banat: Masini luxoase dirijate de politisti (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 08.08.2014

5În fiecare vară clanurile ţigăneşti, unele implicate în mafia imobiliară, revin din străinătate în oraşele bănăţene pentru a forma noi alianţe prin nunţi între membrii diferitelor grupări sau pentru a participa la botezuri. Odată deschis “sezonul”, începe şi calvarul populaţiei majoritare, mai ales a vecinilor. Manele date la maxim din curţile caselor, petreceri în stradă sau trafic blocat de alaiul format din maşini de lux cu numere străine, dirijate atent de poliţişti. Aşa s-a întâmplat şi ieri în Lugoj, cel de al doilea oraş ca importanţă din judeţul Timiş, când, cu ocazia unui botez, ţiganii au blocat minute în şir centrul localităţii şi câteva artere principale defilând ostentativ în maşini marca Ferrari, Porsche sau BMW. Coloana a fost deschisă de o caleaşcă albă trasă de cai.
În jurul orelor prânzului, alaiul a fost practic condus şi păzit de poliţişti locali şi de la rutieră, o scenă desprinsă parcă dintr-o lume a absurdului. Lugojenii nu au putut decât să privească de pe margine cum poliţiştii se purtau cu ţiganii zgomotoşi ca şi cu nişte veritabili stăpâni ai oraşului ce merită se fie escortaţi de oameni plătiţi din bani bulici.
Nu a contat nici că petrecăreţii şi-au parcat maşinile pe două rânduri, chiar în sensul giratoriu din faţa bisericii „Adormirea Maicii Domnului”. Sursa: FrontPress.ro
1 2 3 4 6 7 8 9 10

:(((


Provocari

Noi provocari iredentiste. Liderul JOBBIK a ajuns in Romania. Victor Ponta TACE complice!

autor: FrontPress 07.08.2014

vonaLiderul partidului iredentist Jobbik, al treilea ca mărime din Parlamentul de la Budapesta, a ajuns la Tabăra de Vară a tineretului maghiar din Ardeal (EMI). Vona Gabor a mai venit în trecut în România şi este cunoscut pentru declaraţiile sale provocatoare referitoare la statalitatea României. Vizita acestuia are loc la nici jumătate de an de când premierul Victor Ponta şi ministrul de Interne discutau posibilitatea de a-l declara persoană indezirabilă din această cauză. Una din declaraţiile cele mai controversate ale acestuia, făcute la ediţia de anul trecut a taberei, făcea aluzie la un “conflict deschis cu România” pentru apărarea “drepturilor maghiarilor” şi pentru “obţinerea autonomiei”. Între timp, Victor Ponta şi-a reconsiderat atitudinea vis a vis de extremismul unguresc, participând recent în aşa zisul “Ţinut Secuiesc” la o comemorare dedicată revoluţionarilor şovini maghiari morţi în anul 1849, alături de liderii UDMR, partenerii de guvernare ai PSD-ului. Premierul nu a mai ţinut însă să fie prezent şi la o ceremonie dedicată eroilor români de la Mărăşeşti, căzuţi în una din cele mai cumplite lupte din istoria modernă a Armatei Române.
Conform Digi 24, liderul Jobbik, Vona Gabor, a ajuns în localitatea harghiteană Borzont în jurul orei 12.00. Tabăra extremistă a început în 5 august şi se va termina duminica aceasta.
10-emi-tabor-borzontonProblema interzicerii accesului unor extremişti din Ungaria în România a fost readusă în discuţie în urma unui miting al secuilor organizat în luna martie la Târgu Mureş, când membrii partidului Jobbik şi ai altor formaţiuni radicale s-au îmbrâncit cu forţele de ordine şi au scandat în favoarea destrămării ţării.
Ministrul de Interne a făcut un raport privind activitatea lui Vona Gabor, documentul a ajuns la preşedinte, care în calitate de şef al Consiliului Suprem al Apărării Ţării (CSAT) trebuia să-şi dea acordul pentru ca liderul Jobbik sa fie declarat persoană indezirabilă pe teritoriul tării noastre pe perioadă determinată. Demersul a fost anunţat de premier după ce preşedintele a cerut ca Parlamentul şi Guvernul să ia măsuri faţă de membrii Jobbik prezenţi pe teritoriul României.
„Înteleg că totul se referă la o singură persoană. Ori eu vizez un spectru mai larg de activități extremiste pe teritorul României a unor partide de aiurea, din alte ţări”, declara președintele Traian Băsescu, pe 12 martie 2014.
Însă scandalul din jurul lui Vona Gabor s-a transformat într-un unul dintre palate. „Adevărul e că ministrul de interne începuse procedurile pentru declararea ca indezirabil și președintele a zis să fure caimacul, a vrut sa anunțe el”, spunea premierul Victor Ponta, în aceeași zi.
Între timp, Traian Băsescu i-a convocat la Palatul Cotroceni pe premier, ministrul de Interne şi ministrul de Externe, dar şi pe reprezentanţii Serviciilor de Informaţii pentru a discuta despre acest subiect. Tot atunci venea şi prima declaraţie dură a preşedintelui. „Rugămintea mea este să aibă în vedere că statul roman nu va tolera mesajele care să contravină Constituției României. Oricine poate fi expulzat în plin sejur dacă nu respectă legea și Constituției României. Să fie convins domnul președinte al Jobbik că știm foarte bine activitatea lui politică”, a spus șeful statului, pe 13 martie 2014.
Ţinta avertismentelor transmise de autorităţile româneşti, liderul Partidului Jobbik, Vona Gabor, susţine că nu există dovezi pentru a fi declarat persoană indezirabilă.
„Am trimis o scrisoare deschisă atât președintelui Traian Băsescu, cât și premierului Victor Ponta, în care am descris tot ceea ce gândesc legat de acest subiect. Eu cred că nu am încălcat nicio lege ca acest pas să fie unul justificat. Resping cu fermitate această posibilitate și văd in spatele acestor idei politice nimic altceva decât intenții de a provoca isterii cu scorpuri pur electorale”, susținea Vona Gabor.
unguri jandarmiDupă acest scandal, patru cetăţeni maghiari, printre care şi un parlamentar al Partidului Jobbik, au primit interdicţie de a mai intra în România pentru o perioadă de un an. Este vorba de Mikola Bela – membru al organizaţiei Noua Gardă Ungară, de Tyirityan Zsolt – membru al organizaţiei “Oastea Haiducilor”, Zagyva Gyorgy Gyula – membru Jobbik şi al Mişcării Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM) şi Szavay Istvan – parlamentar Jobbik. Măsura nu îl viza însă şi pe Vona Gabor.
Perioada pentru care un cetăţean al Uniunii Europene sau membru de familie al unui cetăţean al Uniunii Europene poate fi declarat indezirabil este de la 1 la 10 ani, cu posibilitatea prelungirii termenului pentru o nouă perioada cuprinsă între aceste limite, în cazul în care se constată că nu au încetat motivele care au determinat luarea acestei măsuri. Sursa: FrontPress.ro

:)))


joi, 7 august 2014

Ras galben

Astazi , am auzit o expresie noua pt. mine: A râde galben ; m-am uitat in dex si cum credeti ca se echivaleaza? :a râde fals, silit (prefăcându-se că se bucură)...
imaginea nu este afișată

Dezbateri

“Patriarhul” Ponta “nu e nici ortodox, nici catolic si nici protestant”

autor: FrontPress 07.08.2014

ponta patriarhReligia a devenit un actor principal în campania electorală pentru alegerea preşedintelui României, fie că este vorba de protestantul Klaus Iohannis sau de declaraţiile populiste ale premierului Victor Ponta, care a afirmat recent că este mândru că este român şi ortodox, deşi nu a avut nici o problemă să participe alături de extremiştii maghiari în aşa zisul “Ţinut Secuiesc” la ceremonii unde e primit ca un oficial străin. Printre cei care au condamnat acestă “diversiune” se numără şi unul din liderii formaţiunii naţionaliste Partidului Totul pentru Ţară (TPT).
„Conducerea TPT nu a formulat încă o poziţie oficială. Dar pot să vă spun că mie mi se pare dezgustătoare maniera în care staff-ul lui Victor Ponta înţelege să uzeze de sentimentul religios al românilor, pentru a obţine voturi. Găselniţa asta cu Ponta ortodox versus Johannis reformat este depăşită cu un secol. Nu sunt susţinătorul lui Klaus Iohannis. Dar să încerci să acreditezi ideea că prin candidatura lui Ponta opui un ortodox unui reformat, mi se pare aberant. Ponta nu e nici ortodox, nici catolic şi nici protestant. Nu e nimic. Pur şi simplu eu cred că Victor Ponta este ateu, că nu are nimic sfânt. Un credincios nu are ce căuta în fruntea unui partid de tâlhari şi criminali, precum PSD. Este exact ca şi cum ai spune că Iliescu e ortodox. Îmi vine să râd”, a declarat pentru Buciumul preşedintele executiv al Partidului Totul pentru Ţară, Florin Dobrescu.
„Profit de ocazie şi fac apel la conducerea Bisericii Ortodoxe Române, în special la Prea Fericitul Daniel, să respingă tentativele diabolice ale PSD de a folosi Ortodoxia şi Biserica strămoşească în jocurile lor murdare. Ştim că deja au avut loc întâlniri ale ierarhiei Bisericii cu reprezentanţii conducerii PSD. Fapt pe care îl consider deosebit de grav, având în vedere că suntem în an electoral. În numele miilor de martiri creştini căzuţi între zidurile închisorilor comuniste pentru credinţa strămoşească, cerem în mod ferm Patriarhului să respingă această diversiune care va murdări faţa Bisericii în mizeria politicii dâmboviţene!”, a concluzionat acesta.
Pe fondul acestor dezbateri publice cu tentă religioasă, Patriarhia Română a emis zilele trecute un comunicat de presă prin care susţine că “Biserica Ortodoxă cooperează cu autorităţile de stat centrale şi locale pentru împlinirea binelui comun în societate şi are relaţii civilizate cu toate partidele politice, dar rămâne neutră din punct de vedere politic în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod fundamentate pe canoanele Ortodoxiei universale”. Mai mult Patriarhia Română a făcut şi un apel către reprezentanţii clasei politice din România ca “în dezbaterile electorale privind alegerile prezidenţiale din toamna acestui an să evite confruntările politice motivate religios, deoarece, potrivit legilor României, cultele religioase sunt factori ai păcii sociale (Legea 489/2006, art. 7, alin. 1), nu motive pentru învrăjbirea populației”.
Partidul Totul pentru Ţară, formaţiune extraparlamenatră fondată în 1993 de legionari şi foşti deţinuţi politici din închisorile comuniste, a fost dizolvat în luna mai de Tribunalul Bucureşti pentru neîndeplinirea obiectivelor, în conformitate cu art.46-48 din Legea Partidelor Politice nr. 14/2003. Decizia nu este definitivă şi a fost atacată la Curtea de Apel. Până la o decizie definitivă a Curţii de Apel, TPT îşi continuă în mod normal activitatea, conform prevederilor legale. Sursa: FrontPress.ro

Executii

Dupa retragerea israeliana din Gaza, militantii Hamas au executat mai multi “spioni” si “colaboratori”

autor: FrontPress 07.08.2014

gazaDupă retragerea armatei israeliene din Fâşia Gaza, liderii mişcării islamiste Hamas au declarat “victoria împotriva ocupanţilor sionişti”. Deasemenea, în ultimele zile circa 30 de palestinieni au fost executaţi de Brigăzile Al-Qassam, aripa armată a Hamas, aceştia fiind acuzaţi că au colaborat cu Israelul în timpul invaziei.
“Colaboratorii au ajutat duşmanul să vizeze noi ţinte” şi au fost “executaţi după ce au fost arestaţi pentru că au oferit inamicului informaţii despre rezistenţă şi oamenii săi”, a declarat un oficial din Gaza presei arabe.
Potrivit legii palestiniene, colaboratorii cu regimul israelian de ocupaţie, ucigaşii şi traficanţii de droguri sunt pasibili de pedeapsa cu moartea. De regulă, execuţiile necesită aprobarea preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, care conduce mişcarea naţionalist-seculară Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) şi care controlează Cisiordania, cu care mişcarea Hamas a semnat recent un acord de reconciliere.
În urma intervenţiei militare israeliene în Fâşia Gaza, peste 1.850 de palestinieni şi-au pierdut viaţa, inclusiv circa 300 de copii. Alte peste 10.000 de persoane au fost rănite. Pe de altă parte, 64 de militari israelieni şi 3 civili şi-au pierdut viaţa în conflict. Sursa: FrontPress.ro

miercuri, 6 august 2014

Pacalici !Cine pe cine a pacalit? Acesti 2 dobitoci sinistrii ne-au pacalit pe noi toti. Cu sufletul trist vad cum aceste persoane toxice prin replici acide dovedesc ca noi romanii suntem,  pe marginera prapastiei. Ce avem noi in vedere pentru viitor? Nimic, nici urma de luminita de la capatul tunelului.
Tratarea cu usurinta  cu "e daca m-a pacalit, asta este " dovedeste ca totul la ei, este ca o joaca de copii oligofreni ! Cun  sa dam pe mana tara si soarta noastra acestui Cap Sec ? Ce asteptari sa avem de la el acum cand,  situatia de la granita tarii este alunecoasa si nu se stie incotro va aluneca ! Ce hotarare inteleapta, barbateasca intr-o situatie limita, va lua acest  plavan care se lasa prostit dar platind noi, de Matrafoxat ! Atunci se va putea spune care va fi soarta si viitorul nostru, intrarea noastra in razboi in urma unei provocari si cine va fi pacalit ? Poate de aceea se duce  aceasta politica de a pune Romnania  pe butuci, cu conducatori  canalii si dobitoci !
Sunt sigura ca Romaniei in  situatia actuala ii este necesar un conducator cazon.
  De cazarmă, propriu cazărmii; milităresc. ** (Peior.) Aspru, rigid; milităros. - Din rus. kazionnîi "de stat, fiscal".
Cand eram copil constietizam ca Ghe.Ghe Dej, prin atitudinea lui ne dadea incredere si disciplina.
S-a aprobat  conducerea lui pentru ca nu s-a vrut la conducere evreica Ana Pauker care a fost "in trecere" amanta lui Stalin ( TAN si TANA ce bodeala dacului ), a aprobat uciderea sotului ei Marcel Pauker, de catre Stalin. Nu uitati ca Ana Pauker cerea copiilor ei  sa i se adreseze cu "tovarasa":))))
Copii ei erau Tanio, Vlad si Tatiana.
Cum spuneau ei cand abea silabiseau cuvintele?"Tovarasa ma stergi la cur ca, am facut caca pe mine":)))
Marcel Pauker

Liderul comunist Marcel Pauker
Născut(ă) 6 decembrie 1896
București, România
Deces 16 august 1938, (42 de ani)
Blutovo, Moscova, Rusia


Pe Ghe.Ghe.Dej il vedeam cand ma duceam la cinematograf si erau  Jurnalele dinainte de inceperea propriuzis a filmelor.
Dupa ce a murit Dej si am inteles si eu ce se spunea la Europa Libera am vazut ca era criticat de Moscova si de activul de partid din Romania, in primul rand ca era  divortat si comunismul nu accepta asa ceva, in al doilea rand ca era betiv, incat uita numarul paharelor de vin baute si in al treilea rand ca era curvar. DAR ERA DIVORTAT. Dar a fost condamnat la moarte de rusi.
Bine ca am aflat asta dupa ce a murit ca altfel il luam de urechi si il puneam pe coji de nuci :)))
Despre nenorocirile ce le-a facut  conducerea comunista a  lui Ghe.Ghe. Dej, facute si la noi in familie, noi copii nu stiam nimic si ca orice copil ne-am trait copilaria in nestiinta.
Dar vedeti si dvs. cum ca la alba - neagra se joaca cei pusi de soarta in fruntea bucatelor si care isi bat joc de noi ca de ultimele gloabe.
Eu astept pentru noi romanii un Presedinte CAZON. Cred ca numai NATIONALISTII pot sa ne ofere.

Demisie

Demisie de protest in guvernul britanic din cauza atrocitatilor din Fasia Gaza

autor: FrontPress 06.08.2014

0Sayeeda Warsi a demisionat marţi din funcţia de secretar de stat din cauza poziţiei guvernului de la Londra în legătură cu războiul din Fâşia Gaza şi susţinerea intervenţiei militare a Israelului.
Baroneasa Warsi, de origine pakistaneză, a anunţat în prealabil pe contul de Twitter că i-a scris, cu un regret profund, premierului britanic David Cameron pentru a-l informa de decizia luată. Aceasta a denunţat eşecul Marii Britanii „în a condamna operaţiunile criminale ale Israelului”.
Warsi, care a deţinut poziţia secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe şi secretar de stat pentru credinţă şi comunităţi, a fost prima femeie musulmană care a lucrat în cabinetul britanic.
Ea era responsabilă de probleme privind Afganistanul, Pakistanul, Bangladeshul, Asia centrală, drepturile omului, ONU, organizaţiile internaţionale şi Curtea Penală Internaţională, precizează site-ul Guvernului. Warsi este de asemenea senatoare conservatoare, membră a Camerei Lorzilor.
Până în acest moment, în urma intervenţiei militare israeliene în Fâşia Gaza, peste 1.800 de palestinieni şi-au pierdut viaţa, inclusiv circa 300 de copii. Alte 10.000 de persoane au fost rănite. Pe de altă parte, în ultimele trei săptămâni, 64 de militari israelieni şi 3 civili şi-au pierdut viaţa în conflict. Sursa: FrontPress.ro

DecalogDecalog interbelic


O victorie în lupta
de emancipare a femeilor:
dreptul de a purta
 părul tuns scurt
Perioada interbelică a fost cu siguranţă epoca în care femeia şi-a cucerit definitiv dreptul de a participa activ la viaţa socială. În aceşti ani doamnele au trecut de la rolul domestic de “femeie de casă” la acela de “doamnă în societate”. Au cucerit o multitudine de drepturi: de a purta pantaloni, de a purta părul tuns scurt, de a face sport, de a se plimba pe bicicletă în public, de a participa la consursuri de frumuseţe…
 Profesarea de către femei a meseriilor rezervate până atunci exclusiv bărbaţilor constituie o etapă importantă în această  “luptă pentru emanciparea femeilor”. Şi nu era doar un moft această aspiraţie e femeilor. În lipsa unei independenţe financiare, femeile ar fi rămas dependente de veniturile soţilor lor. Ori independenţa financiară nu se putea câştiga decât prin munca proprie. Femeile medic, avocat, inginer, taximetrist sau… paraşutist devin prezenţe obişnuite în societate.
Bineînţeles însă că această schimbare de rol în societate a avut parte de opoziţia puternică a “celeilate părţi” a societăţii. Bărbaţii nu erau întotdeauna de acord cu noul loc şi rol al femeii. Cei mai cârcotaşi dintre ei au formulat chiar un  “decalog” destinat femeilor. Doamnele au răspuns imediat cu 10 porunci destinate sexului masculin. Pentru că şi bărbaţii trebuiau să îşi schimbe obiceiurile, nu-i aşa? Mă îndoiesc însă că aceste “porunci” au fost în totalitate respectate. Nu au fost nici atunci – şi nu sunt nici astăzi:


         DECALOGUL PENTRU FEMEI

Prima femeie doctor în drept
 din Europa
 - Sarmiza Bîlcescu -
   I.  Nu vorbi numai tu tot timpul, căci, se poate întâmpla ca şi bărbatul sa dorească din când în când, să spună câte ceva.
  II.  Dacă e cu putinţă, iubeştei bărbatul şi pregăteşte pentru dânsul hrana (pe care în definitive din munca lui o ai) şi pregateşte-o aşa fel, ca să fie gata la vreme si să nu sufere papilele (nervii gustului).
 III.  Nu te amesteca în treburile bărbatului tău.
  IV.  Nu sta ceasuri întregi la telefon, vorbind fleacuri, căci prea bine se poate întâmpla ca cineva sa aibe nevoie de firul pe care-l ocupi, pentru afaceri mai importante, şi nici nu repeta pălăvrăgelile vecinilor.
Prima femeie taximetrist
 din București
 - Margareta Nicolau -
   V.  Nu te lauda prea mult cu blândeţea bărbatului, amintindui că dânsul are toată bunavoinţa pentru fratii sai de robie.
  VI.  Dacă te cerţi cu bărbatul tău, sau dacă socoţi că e nevoie să-l dojeneşti, fă aceste lucruri repede si uită apoi.
 VII.  Fii cu răbdare faţă de slăbiciunile bărbatului tău şi la nevoie exagerează calităţile sale, bune dacă le are, în faţa oamenilor.
Prima femeie pilot de avion
 și parașutist cu brevet din România
 - Smaranda Brăescu -
VIII.  Nu-ţi preface bărbatul în servitoare, decât în împrejurări cu totul excepţionale. Adă-ţi aminte că ai bărbat pentru alte scopuri, decât acela de a fi butar sau spălător de vase.
   IX.  Nu-ţi îndrepta toate gândurile numai la podoabă şi îmbrăcăminte şi nu exagera importanţa obligaţiunilor sociale, căci prima ta datorie este casa si familia.
    X.  Adă-ţi aminte că…, din când în când, e bine să laşi pe bărbat în pace. În aceste timpuri nu-ţi turbura soţul, când dânsul e cel care asudă sub povara vieţii.

           DECALOGUL PENTRU BĂRBAŢI

Prima Miss România (1929)
d-ra Magda Demetrescu
      I.  Arată femeii tale totdeauna aceeaşi curtenie, pe care ai arătat-o în prima zi a căsătoriei.
    II.  Arată mulţumire, fie prin cuvânt, fie prin zâmbet, pentru bucatele care ţi-se pun înainte, căci acestea nu s'au făcut singure.
   III.  Aminteşte-ţi totdeauna de soţia ta, sfătuieşte-te cu dânsa, împărtăşeşte-ţi cu dânsa plăcerile, cum ar fi bunăoară mersul la circ, la cinematograf, la expoziţie sau la teatru.
   IV.  Fereşte-te întotdeauna de bănuiala răului, căci lumea dispreţuieşte pe omul pe care-l suspectă în privinţa moralei şi poartă-te tu însuţi la fel, cum vrei să se poarte femeea ta.
    V.  Nu minţi în ceea ce priveşte veniturile pe care le ai, căci Dumnezeu nu va lăsa nepedepsit pe acela care-şi tine femeea în neştiinţă asupra finanţelor domestice; decepţia în această privinţă e cauza tuturor relelor.
   VI.  Nu uita zilele onomastice: ziua de naştere a femeii tale şi a copiilor tăi, precum si aniversarea căsătoriei şi ţine-le minte, cel puţin tot atât de bine, cum
ţii minte zilele în care au loc championate de box sau matchuri de footbal importante.

  VII.  Nu te încinge în discuţii aprinse cu femeea ta căci bine ştii că ultimul cuvânt tot ei îi aparţine; de asemenea nu încerca niciodată să-ţi impui voinţa, în ceea ce priveşte viaţa domestică, căci casa ta trebuie să fie zidită pe dragoste şi nu să stea rezemată pe dominaţia fără rost a vre'unuia dintre membrii ei.
La patinaj
în Cișmigiu
VIII.  Ia-ţi partea care ţi-se cuvine în creşterea copiilor tăi, căci o bună parte din însuşirile lor îţi aparţin ţie.
   IX.  Arată-te cu interes faţă de afacerile sociale ale soţiei tale, tot astfel cum aştepţi de la dânsa ca să se intereseze de treburile tale zilnice. Dânsa s'a căsătorit cu tine ca să-ţi fie tovarăşe, si nu numai să te hrăniască de trei ori pe zi.
    X.  Însoţeşte pe femeia şi copii tăi la biserică în fiecare Duminecă şi nu admite ca aceasta s'o facă alţii.Sursa: articolul “Un nou decalog” – publicat în “Realitatea ilustrată” din 8 ianuarie 1928
deieri-deazi.blogspot.com