Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 2 august 2014

Poate intoarce

Romania poate intoarce in avantajul sau instabilitatea regionala prin integrarea Republicii Moldova. Primul pas – leul romanesc cu putere de circulatie peste Prut

autor: FrontPress 02.08.2014

romania si moldovaDatele arată că situaţia din Ucraina devine din ce în ce mai tensionată şi nu se întrevede deocamdată nicio cale de ieşire. Mesajele din mass-media occidentale pun presiune. Liderii de opinie cer sancţiuni economice dure de la politicieni. Uniunea Europeană va anunţa astăzi în detaliu lista de măsuri.
„Dacă în locul cetăţenilor europeni ar fi fost cetăţeni americani (în avionul doborât), Casa Albă ar fi fost sub o imensă presiune şi ar fi fost luată serios în considerare bombardarea aeriană a poziţiilor insurgenţilor proruşi, iar forţele ucrainene ar fi primit armament american letal“, scrie analistul de securitate american Thomas Wright în ziarul Financial Times de marţi, 29 iulie, într-o opinie care deplânge lipsa de coeziune şi determinare a Uniunii Europene.
Ziarele britanice nu mai dinamitează UE, ci acum o văd ca forţa care ar trebui să pedepsească Rusia.
Cu interesele lor în aprovizionarea cu energie de la Est, germanii sunt iarăşi prinşi la mijloc, iar francezii nu sunt nici ei iertaţi din cauza livrării navelor de război către Rusia. În 2010–2011, germanii erau puşi la zid în criza euro – că nu emit obligaţiuni comune europene să salveze zona euro de la destrămare. Acum, că nu sunt destul de duri în politica faţă de Rusia.
Cum-necum, germanii, singurii care aduc zona euro (şi UE) pe excedent comercial de pe deficit, au mereu de dat explicaţii britanicilor. Marile puteri, cu jocurile şi interesele lor.
Pentru România, situaţia devine tot mai neliniştitoare. „Black swan“, lebăda neagră a lui Nassim Taleb, şi-a întins aripile. Neprevăzutul este în desfăşurare. Mediul local de business are de ce să fie îngrijorat.
Economia mondială este astăzi un ecosistem şi să nu ne amăgim că nu vom fi afectaţi. Direct sau indirect.
Direct, exporturile anuale ale României în Rusia, o piaţă foarte dificilă, au fost de 1,4 mld. euro în 2013 , fiind pe locul 9 printre ţările unde exportăm, iar în Ucraina de 960 milioane de euro. Nu sunt puţine exporturi de 2,3 mld. euro, adică 5% din totalul exporturilor româneşti, singurele care au adus creşterea PIB anul trecut.
Indirect, legăturile strânse cu zona euro (60% din exporturile locale) vor fi o sursă de slăbiciune dacă partenerii comerciali ai României îşi vor vedea vânzările afectate. Spre exemplu, azi UE decide ca băncile europene să nu mai cumpere acţiuni şi titluri de stat ruseşti, mâine ruşii decid ca replică să nu mai importe genţi Louis Vuitton, care are 700 de angajaţi la Sibiu, în România. Sau să nu mai cumpere Mercedes, care îşi face o parte din cutiile de viteze la Sebeş, într-o fabrică cu 300 de angajaţi.
Aici intervine capacitatea guvernului de a evalua cât mai bine eventualele pagube pentru economia locală pentru a primi compensaţii, care deja se discută la Bruxelles.
Urmează o lungă perioadă de destabilizare în Ucraina, iar ţările din regiune vor fi luate la pachet. La CNN sau BBC, Ucraina/România/Bulgaria sunt ţările ortodoxe în care influenţa rusă încă se manifestă.
Va urma un război economic cu consecinţe imprevizibile astăzi. Canalul cel mai expus va fi, ca şi în cazul crizei financiare din 2009, cursul leu/euro din cauza datoriei externe, publică şi privată în euro, în valoare totală de 98 miliarde de euro.
Capitalurile se retrag imediat de la periferie – aşa cum este considerată azi economia României – în caz de inflamare a regiunii.
Nu cred că are cineva sentimentul că România poate câştiga ceva din înrăutăţirea situaţiei. Poate, dacă ar avea curaj, să profite de instabilitatea din regiune şi în replică la mişcarea Rusiei cu Crimeea, să facă o mişcare istorică pentru Republica Moldova.
Acesta ar putea fi, într-o primă fază, extinderea circulaţiei leului românesc peste Prut, urmată de integrarea economică. Suntem însă noi în stare să prezentăm azi acest proiect UE astfel încât să ne susţină? Decizia ne va costa scump – şi dinspre Rusia, şi dinspre UE. Republica Moldova este în prima linie a ţărilor afectate de contramăsurile ruseşti. Dar dacă-i bal, bal să fie.
Ne trebuie bani mulţi, probabil 20 de miliarde de euro. Dar ar merita de data aceasta un astfel de împrumut. Măcar am şti în sfârşit pentru ce plătim. Peste 20 de ani, costurile vor fi uitate, va rămâne realizarea. De Sorin Paslaru – Ziarul Financiar
Rating: +2 (from 4 votes)


vineri, 1 august 2014

Francisco Franco

ONU face presiuni pentru PROFANAREA mormantului fostului lider nationalist al Spaniei

autor: FrontPress 01.08.2014

francioONU a îndemnat Spania să mute rămăşiţele pământeşti ale fostului lider autoritar al ţării, generalul naţionalist Francisco Franco, din ansamblul funerar “Valea celor căzuţi”, ridicat în apropiere de Madrid. Îndemnul face parte dintr-un set de recomandări menite să elimine “moştenirea fascistă” a Spaniei.
funeral-franco_tinima20130307_0497_3Opozanţii monumentului funerar susţin că deşi acolo sunt îngropaţi combatanţii din ambele tabere din timpul Războiului Civil, ansamblul a devenit “un loc de pelerinaj pentru extremiştii de dreapta”. Deasemenea este accentuat şi faptul că mai mulţi oponenţi politici de stânga ai regimului naţionalist au murit în timpul construirii complexului din “Valea celor căzuţi”.
Recomandările ONU sunt doar o repetare a unor presiuni similare din 2011, exercitate pentru deshumarea generalului la vremea respectivă de fostul guvern socialist al Spaniei.
Reprezentanţii ONU susţin că după ce mormântul lui Franco va fi mutat, ansamblul ar putea deveni un muzeu care să “onoreze memoria victimelor dictaturii”.
Abadia-benedictina-valle-caidosAnsamblul monumental din “Valea celor căzuţi” cuprinde o biserică catolică de mari dimensiuni, unde sunt îngropaţi combatanţii din ambele tabere din timpul Războiului Civil dintre anii 1936 şi 1939 (peste 33.800 de persoane dintre care circa 12.000 rămânând neidentificate). În acest loc se află în prezent şi mormintele a doi lideri naţionalişti spanioli, Francisco Franco şi Jose Antonio Primo de Rivera. Construcţia bisericii, situată în apropiere de Madrid, a început în 1940 şi a durat 19 ani.
În 20 noiembrie 1975 se stingea din viaţă în Madrid generalul Franco, conducătorul suprem al Spaniei naţionaliste timp de peste 35 de ani. În aceeaşi zi, dar în anul 1936, era asasinat de comunişti Jose Antonio Primo de Rivera, fondatorul Falangei Spaniole, formaţiune naţionalistă catolică devenită ulterior partid unic de guvernământ în timpul regimului franchist.
VALLE_~1
Generalul Franco a condus statul iberic într-o manieră autoritară din 1939 până în 20 noiembrie 1975, când a murit la vârsta de 82 de ani. În toată această perioadă Spania s-a bucurat de stabilitate politică, fapt ce a dus, în opinia nostalgicilor regimului, la creşterea nivelului de trai şi la dezvoltarea industrială a ţării.
Franco a cerut ca după moartea sa să fie reinstaurată monarhia, care fusese abolită încă din 1931, numindu-l succesor pe Juan Carlos de Bourbon. Odată ajuns pe tron acesta a renunţat la regimul autoritar în favoarea democraţiei liberale.
În 1977, forţele politice ale Spaniei din acele vremuri au căzut de acord să ofere o “amnistie generală” pentru toţi reprezentanţii fostului regim care ar fi putut fi chemaţi în instanţă de familiile victimelor. În luna februarie a acestui an, ONU a cerut ca acest “pact” să fie anulat, pentru trimiterea în judecată a unor foşti funcţionari sau militari. Sursa: FrontPress.ro

franco

A murit Szobi Cseh

Celebrul cascador Szobi Cseh a murit azi dimineaţă, in jurul orei 7, la Spitalul Fundeni.
Era un optimist incurabil şi spera să învingă cât mai repede boala. "Buză de iepure" suferea de cancer osos, iar ultimii ani din viaţă au fost pentru el un adevărat chin.
Se deplasa cu greu, iar gândul că a ajuns în cârje îl demoraliza complet dar, cu toate acestea, avea speranţe că se va vindeca. Szobi vorbea despre boala lui ca despre "o gripă" şi refuza să dea prea multe detalii despre suferinţa lui.
Celebrul cascador i-a avut mereu alături de cei doi fii şi pe soţia lui. Aceştia l-au încurajat mereu şi l-au făcut să suporte mai uşor boala, Szobi declarând, în repetate rânduri, că fără ajutorul lor nu ar fi reuşit să suporte boala.
Vestea morţii lui Szobi a fost confirmată, pentru Click!, de către un apropiat de-al acestuia. Acesta a precizat că, în ultima perioadă, "buză de iepure" se simţea mai bine, astfel că nimeni nu se aştepta ca Cseh să plece în lumea celor drepţi atât de repede.

Iohannis

Etnia si religia lui Iohannis, un dezavantaj major in cursa pentru Cotroceni

autor: FrontPress 01.08.2014

iohannisFaptul ca prezidentiabilul dreptei cel mai bine cotat in sondaje, Klaus Iohannis, este etnic german si nu este ortodox reprezinta un mare dezavantaj in cursa pentru Palatul Cotroceni, spune sociologul Alfred Bulai, care subliniaza faptul ca presedintia Romaniei este o functie de “reprezentare nationala”.
Comentariul vine dupa ce presedintele PSD, Victor Ponta, si-a lansat candidatura la prezidentiale preluand mesajul “Mandru ca sunt roman” folosit si la alegerile europarlamentare.

“Nu e nimic de reprosat ca e etnic german, dar nici mie nu trebuie sa-mi fie reprosat ca sunt roman. Sunt in Romania si ma mandresc ca sunt roman. La fel e discutia despre religie, nu e nimic rau ca e protestant, dar eu sunt ortodox. Nu cred ca va fi un subiect, dar nici nu vreau sa cream un anumit complex – sa vina cineva din afara, ca noi nu suntem in stare. Avem resursele noastre, ca tara, de a ne dezvolta. Nu cred ca e un defect pentru Iohannis ca e german, dar sa nu-mi reproseze mie cineva ca sunt roman sau ca sunt ortodox”, a declarat premierul, generand numeroase critici pentru abordarea sa nationalist-populista, care, insa, are sanse mari de succes.
“Este un dezavantaj evident, pe care PNL l-a asumat, ca doar nu e o necunoscuta, nu e vorba de ceva despre care aflam maine. E o asumare a partidului ca atare. Desigur, e evident ca simpatia pentru germani mai exista cat de cat in Romania, dar, atentie, in anumite zone si la anumite categorii sociale!”, a comentat sociologul Alfred Bulai pentru Ziare.com, intrebat daca etnia si religia lui Iohannis reprezinta cu adevarat o problema pentru electoratul roman.
Religia, un “handicap sever”

De asemenea, “faptul ca nu este ortodox e un handicap sever evident, pentru ca nu toata lumea, dar o parte a populatiei din Romania va avea o problema cu asta, cu siguranta“, a adaugat sociologul.

Mai mult, Alfred Bulai spune ca putem banui cu usurinta ca “Biserica Ortodoxa Romana va face chiar campanie impotriva lui Iohannis; sigur, nu la televizor, ci prin preoti, la tara”.

“Dvs. acum vedeti ca se implica Biserica in politica?! Se implica de douazeci de ani. Numai ca nu va fi nimic de comentat in spatiul public. Nu o sa vedeti pozitii oficiale ale Patriarhiei sau ale demnitarilor religiosi la nivel inalt, dar la nivel local nu aveti de unde sti ce fac preotii”, a mai declarat acesta.
Nici Raed Arafat nu ar avea un “succes imens”
Intrebat de ce ar deveni, brusc, o problema etnia si religia lui Iohannis, cata vreme acesta se bucura de popularitate si a stat ani de zile foarte bine in sondaje, de exemplu in perioada in care era propus premier, sociologul a oferit cateva explicatii.

“Klaus Iohannis a stat bine in sondaje la el, la Sibiu, dar la primarie lumea voteaza individul, nu neaparat culoarea politica – asta e cu totul secundar. In plus, Iohannis nu apartine unui partid adevarat – Forumul German nu e chiar un partid. Si mai ales nu e un partid cu care sa se afle un alt partid din Romania in dispute, care sa creeze polaritati.

Pe de alta parte, aprecierea generala fata de un ministru sau prim-ministru nu tine de etnie sau religie. Domnul Raed Arafat se bucura de foarte mare apreciere, dar n-as putea sa spun ca daca el candideaza la pozitia cea mai inalta in stat, are un succes imens. Aprecierea si simpatia nu inseamna catusi de putin ca esti eligibil pentru functia cea mai inalta in stat, care este o functie de reprezentare nationala. Nu e acelasi lucru.

De exemplu, daca luati o supervedeta care se bucura de o simpatie extraordinara in Romania, nu inseamna ca ea va si votata pentru presedintie. Era un caz celebru in America anilor ’40, cu un realizator de emisiuni radio care avea 2 milioane si jumatate de ascultatori in fiecare seara, dar care a intrat in politica, a candidat si a primit circa 30.000 de voturi, desi era foarte apreciat si simpatizat”, a comentat Alfred Bulai.
In concluzie, sociologul spune ca un rezultat excelent la nivel local nu asigura automat victoria la nivel national.

“Sa stiti ca in Romania sunt primari de localitati care au avut rezultate de-a lungul timpului mult peste Klaus Iohannis, unii au castigat si cu peste 90%, dar nu ar face doi bani daca ar fi scosi in lupta nationala. Si nu uitati un lucru, Klaus Iohannis a fost tot timpul primar la Sibiu, iar Sibiul e mai mic decat orice sector din Bucuresti”, a mai adaugat acesta.
“Toti sunt constienti ca Iohannis e departe de a fi candidatul senzational”

Intrebat de ce, in aceste conditii, Alianta Crestin Liberala pare sa mearga totusi pe mana lui Iohannis, Alfred Bulai a explicat ca “e un concurs de imprejurari”.

“Cei care au dorit inlocuirea lui Antonescu au reusit acest lucru. Si evident ca nu exista alt candidat. Pe cine vreti? Catalin Predoiu sta mai prost in sondaje decat Iohannis, in sensul ca lumea nu stie cine e Predoiu. Mihai Razvan Ungureanu, care a aterizat in PDL acum trei saptamani? Sa fim seriosi. Ca sa nu mai zic ca nici el nu are o trecere spectaculoasa la nivelul populatiei.

Nu au candidat! Luptele interne din PNL au creat acest gen de situatie din nevoia unei parti de a pune mana pe partid si de a-l inlatura pe Crin Antonescu, lucru de care beneficiaza Klaus Iohannis, care a fost partas la inlocuirea lui Crin Antonescu. Asta e situatia, nu prea exista alte variante, desi, daca ii intrebati, cam toti spera sa se mai intample ceva. Pentru ca toti sunt constienti ca Iohannis e departe de a fi candidatul senzational la prezidentiale, numai ca e complicat, institutional vorbind, sa faca vreo miscare”, a conchis Alfred Bulai. De Camelia Badea – Ziare.com

joi, 31 iulie 2014

Gaza Caricaturi

Razboiul din GAZA, prin ochii caricaturistilor (FOTO)

autor: FrontPress 31.07.2014

0
world-cup-in-brazil-and-israel-english 53cd15a81f43d.image 4784f5126896f4acf879c9cfa09e55e4 150904_600 70914036 AnderN20140727_low BenneC20140726_low blame-hamas-altagreer Cartoon-Migdad-18-July-2014 Cartoon-Migdad-24-July-2014 Cartoon-Migdad-27-July-2014 Cartoon-Stephane-14-July-2014 Cartoon-Stephane-16-July-2014 Cartoon-Stephane-17-July-2014 Cartoon-Stephane-31-July-2014 danzcolorplus6069 david and goliath-01 facebook-facepalm-obama-netanyahu-gaza GarciE20140730_low gaza Gaza-evac-warnings gaza-massacre-israeli-air-force gaza-under-attack GZZ Israel-and-Hamas karikatur-musa3 Kos-Gaza kristallnacht-in-palestine McMilS20140730_low nao-perturbe-criminosos-de-guerra-trabalhando obama-ukraine-gaza save-gaza2 tumblr_n852ymp0li1sg8qugo1_500

InterbelicInterbelic news


Furt în stil american

Ziua Crucii

1935: 100.000 de oameni
în pelerinaj la Maglavit
pentru al asculta pe
Petrache Lupu
La magazinul Resch, din calea Victoriei, un furt de bijuterii, în stil american. Un escroc, de o îndrăsneală nemaipomenită, a furat un săculeţ cu briliante, ziua, în amiaza mare, în prezenţa clienţilor şi a patronului, făcându-se nevăzut printre matinalii trecători ai Căii Victoriei.Escrocul a lăsat în schimbul săculeţului cu pietre preţioase, un bileţel cu următorul conţinut :
<< I-am văzut pe politişti defilând la 10 Mai pe biciclete, motociclete şi automobile, înarmaţi până în dinţi. Am voit să le fac dovada, că, chiar dacă ar avea avioane, tot nu m'ar putea prinde... Mister Mak >>
Adevărat sau nu, cert, însă e faptul că, lovitura escrocului a reuşit de minune şi că politiştii noştri, pe jos sau pe motociclete, vor trebui să-l prindă cu un ceas mai devreme. Pentru că lovitura a fost dată “în stil american", comercianţii din Calea Victoriei au hotărât, ca fiecare în parte să-şi instaleze în faţa prăvăliei câte o mitralieră şi câte un detectiv, bineînţeles, nu dintre aceia “creiaţi pe hârtie" de noua lege a poliţiei. ( ”Ilustraţiunea română” – 3 iunie 1931)

 Cravata contrafăcută

Inaugurarea noului
cinematograf  ARO
Pe strada Lipscani, un scandal. Un cetăţean, care a cumpărat dela un negustor ambulant o cravată cu 20 de lei, protestează că vânzatorul l'a înşelat: cravata nu conţine decât câteva imperceptibile firişoare de mătase; restul, aţă proastă.
-      Eu nu i-am vândut o cravată de mătase, ci una de mătase cu aţă...
Întâmplarea mi-a reamintit următoarea istorioară: La Paris trăia un negustoraş care vindea piftele de carne de... privighetoare şi ţipa omul cât îl lua gura şi oamenii consumau cantităţi enorme nu atât pentru natura cărnii, cât pentru ieftinătatea piftelelor...
Într’o zi, un client, contrariat de această disproporţie dintre preţul cărnii de privighetoare şi preţul piftelelor, întrebă pe negustor, rugându-l să-i explice această enigmă...

-      - Nu-i nici o enigmă; răspunse negustorul. Să-ţi mărturisesc cinstit: eu amestec carnea de privighetoare cu carne de cal...
-      - Cum faci?
-      - Pun un cal - o privighetoare ; un cal - o privighetoare. Şi treaba merge de minune…”( ”Ilustraţiunea română” – 3 iunie 1931)

Invazie de lăcuste

A.S.R.  Principesa  Ileana  şi  Arhiducele Anton de Habsburg

Nunta princiară la Sinaia
  A.S.R.  Principesa  Ileana  şi
Arhiducele Anton de Habsburg
Ziarele înregistrează telegrama prefectului de Covurlui prin 'care se semnalează stoluri imense de lăcuste. În jurul acestei telegrame s’a ivit un alt conflict între gazetele politice. Gazetele opoziţioniste susţin că stolurile sunt lăcuste politice, ivite cu prilejul alegerilor; cele guvernamentale susţin, din contra, că sunt lăcustele fostului regim, alungate de actualii cârmuitori. Adevărul e că lăcustele politice sau nepolitice trebue... alungate, pentru că... sunt lăcuste care mâncând distrug şi puţinul pe care-l mai avem...” (”Ilustraţiunea română” – 10 iunie 1931)

Accident… muzical

La spitalul din Deva se găseşte o femeie cu numele de Gâlcea, care a înghiţit muzicuţa cu care’şi adormea seara copilul. Femeea a repetat fără să fi văzut sau să’i fi spus cineva, scena lui Charles Chaplin din << Luminile oraşului>>. Deosebirea e că, după turnare, Chaplin şi’a putut arunca muzicuţa din gât, pe câtă vreme nenorocita femee o păstrează şi acum în trahee, cântând ziua şi noaptea…” (”Ilustraţiunea română” – 14 mai 1931)
  

Machiajul interzis !

S’a revenit asupra m[surii care interzicea accesul în ministere funcţionarelor sulemenite, pudrate sau vopsite. Aceasta, în urma protestului formulat de morari şi de industriaşii de vopsele. A rămas doar chestiunea veşmintelor de mătase pe care o vor rezolva experţii tehnici ce urmează a fi numiţi de miniştrii respectivi. Se spune că numărul acestor postulate este fantastic. Unii s’au oferit să lucreze, alţii să mai plătească ei ceva… Cine n’ar vrea un asemenea control? ” (”Ilustraţiunea română” – 14 mai 1931)

Cinematograful… odorant

  
Calul care vorbeste cu lumea
Senzaţie La Moşi:
Calul care vorbeşte
cu lumea
Ultima noutate : cinematograful...<>. După cinematograful mut, sonor, vorbitor, iată-l şi pe acela... mirositor. Invenţia este într’adevăr drăcească: pe viitor, spectatorii vor mirosi parfumul unui sărut..., de cosmeticuri; parfumul florilor, câmpiilor, pădurii ; mirosul... băuturilor, al fumului de automobile, revolvere, incedii... Invenţia prezintă totuşi inconveniente: pentru unele mirosuri care gâdilă nările cum ar fi de pildă praful de pe şosele - spectatorii trebue să fie armaţi cu câteva duzini de batiste. În ce ne priveşte, noi nu vom putea beneficia de aceasta nouă şi senzaţională invenţie deoarece sălile  cinematografelor noastre, atât de prost ventilate, n'ar permite o asemenea tehnică: mirosurile... tari ale sălilor noastre le-ar împiedeca... pe celelalte.(”Ilustraţiunea română” – 28 mai 1931)

Furtuna şi... vinul

0 rupere de nori a provocat mari inundaţii în Capitală. Multe case au fost inundate, iar pompierii care duc adeseori lipsă de apă, au trebuit să pompeze sute de cisterne. La o cârciumă-restaurant, două pompe scoteau pe nerăsuflate, apa din pivniţă. Un cetăţean, obsedat de o asemenea operaţie într'un loc “scump inimei sale", s'a repezit la pompieri, strigând:
-  Ajunge ! Asta-i o nebunie! Lăsaţi cârciumarul fără vin...
Un trecător i-a replicat însă:
- Nu-i vin, cetăţene; ci apa din vinul cârciumarului !”
 (”Ilustraţiunea română” – 15 iulie 1931)

Moda picioarelor goale

Nuntasi pe biciclete

O nuntă originală la Braşov:
  miri şi nuntaşi pe biciclete
A început sfioasă. Doar câteva “excentrice" care nu sau sfiit să parcurgă Calea Victoriei în numele higienei şi al unui început de nudism care are avantajul că poate fi tolerat chiar aşa, în combaterea rochilor scurte.
Vom avea, aşadar, pe Bulevard, Calea Victoriel, Lipscani, Smârdan, o expoziţie permanentă şi ambulantă de picioare groase, slabe, albe, galbene, negre, o infinită gamă care va absorbi atenţia celora care până cum admirau faţa sau corpul elegantelor noastre. Un progres sau un simptom bolnăvicios?” (”Ilustraţiunea română” – 24 iunie 1931)

Despre lapte, apă şi...viermi

Domnul colonel Vizante a întrebat de la tribuna Camerei pe d. ministru de interne dacă ştie că lăptăria municipiului Bucureşti furnizează lapte cu… viermi. Ministru a răspuns promt şi lapidar:
-      Voi lua măsuri şi contra viermilor din lapte si contra celorlalţi viermi de la lăptăria municipiului.
Niciodată un deputat care întreabă un ministru n’a putut primi o satisfacţie mai mare. Totuşi, d. Vizante nu s’a arătat destul de mulţumit. Probabil că inimosul deputat cerea ceva şi mai grav: închiderea lăptăriei şi transformarea ei... într-un isvor de apă. Sub acest raport, poate fi liniştit – şi aşa bem în loc de lapte, destulă apă.” (”Ilustraţiunea română” – 15 iulie 1931)

Sursa: Numerele din anul 1931 ale săptămânalului “Ilustraţiunea română” au fost răsfoite în Biblioteca Digitală a Bucureştilor
deieri-deazi.blogspot.com

Atac

Sinagoga din Germania atacata cu sticle incendiare

autor: FrontPress 31.07.2014

sinagoga 19381938: Sinagogă din Germania incendiată în timpul “Nopţii de cristal”
Mai multe sticle incendiare au fost aruncate asupra unei sinagogi din Germania, în timp ce un rabin din Frankfurt a primit mesaje de ameninţare cu moartea. Pe fondul războiului din Fâşia Gaza, astfel de incidente sunt tot mai dese în statele occidentale unde trăiesc comunităţi importante de musulmani.
Trei persoane au aruncat marţi dimineaţa cu cocktailuri Molotov asupra sinagogii din oraşul Wuppertal, scrie cotidianul Westdeutsche Allgemeine Zeitung. Poliţia a fost chemată la faţa locului de rezidenţii din cartier. Până în acest moment un tânăr de 18 ani a fost arestat în legătură cu acest atac. Nimeni nu a fost rănit iar pagubele sunt minore.
Sinagoga a fost construită în 1897 şi a fost arsă de naţional-socialişti în 1938, în timpul “Nopţii de cristal”. A fost reconstruită ulterior, după cel de al Doilea Război Mondial.
Într-un incident separat, un rabin din Frankfurt am Main a primit la telefon mai multe ameninţări cu moartea.
Conform spuselor lui Dieter Graumann, preşedintele Consiliului Central al Evreilor din Germania, suspectul pare a fi un palestinian. Acesta a precizat că dacă familia lui din Gaza va avea de suferit de pe urma invaziei israeliene, va ucide în schimb 30 de evrei, informează ziarul Frankfurter Rundschau. Sursa: FrontPress.ro

miercuri, 30 iulie 2014

GazaJust a glimpse


Israël !
Soit, ce peuple est possédé, soit, il est le diable en personne.
Aperçu des saloperies et des "ordureries" ...
 inimaginables de cette pourriture 
d'engeance, à côté de laquelle,
les chinois sont presque des enfants de chœur.

 

Regardez ces pauvres enfants, ces parents aux destins décimés !
Pensez aussi à la détresse animale de Gaza.
Vite, que Dieu reconnaisse son erreur,
rassemble cette race maudite  adversaire de l'humain,  qu'il l'engouffre dans  son putain d'Israël,
  qu'un Sink Hole s'y forme, et qu'elle dégringole dans un puits sans fond,
et qu'il y dépose un couvercle.,
qu'elle reste grouiller dans les entrailles de la Terre.
Ce peuple est une plaie qui saigne les autres.
Sionistes, pas sionistes, rien à foutre. 
Voilà juste des billevesées  qui servent à enfler le cerveau des beaux parleurs de Sofa.
Le verbe nous manque pour qualifier la laideur consubstantielle et génétique de ces adorateurs du Veau d'Or qui pillent, volent, détruisent, tuent  et emmerdent le monde,
au bas mot depuis 6000 ans.


Qu'ont donc les Juifs  apporté au monde ?  
Beaucoup !
Une immense cohorte de malheurs s'enfilant les uns après les autres,
en aliénant de plus au passage, 2 autres peuples, les "chrétiens" et les "musulmans",  avec leurs récits inspirés de ceux de Sumer, et qui, certes,  ont une réalité culturelle,
mais cachent un néant spirituel.
Qui a vu la Vierge ? Qui a vu le Christ ?
Qui a été sauvé à Lourdes ?
Les israélites n'espèrent tout de même qu'en réponse à leur déluge de bombes,  des moissons de pétales de roses
vont leur voler dessus, non ?
A chaque guerre d’Israël, le taux d'antisémitisme mondial,  monte d'un cran.
Là, il est en train de péter les compteurs.
Le peuple Juif nous tire vers le bas, car la haine et la colère qu'il fait germer, ne sont bonnes ni pour eux qui en sont les pourvoyeurs, ni pour nous.