Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 26 iulie 2014

Robert Burns

 Inscripţie pe o bancnotă-Robert Burns

Blestem pe capul tău, piţulă ştearsă,
Că m-ai lăsat mereu cu buza arsă:
De ce-mi fu drag, m-ai despărţit cu ură
Şi-mi iei, la chef, ulcica de la gură.
Mereu l-ai ocolit pe cel trudit,
Şi-n grea pustie tot l-ai povârnit.
Pe chipul tău mă uit cum se hlizeşte
La cel sărman, acel ce-l asupreşte;
În pumn aş vrea să-l strâng, cu tine-o dată,
Să scap de chinuri sărăcimea toată:
Că, de sărac ce sunt, mă surghiunesc
Departe de pământul ce iubesc.

Jobbik

Jobbik cere BOICOTAREA Israelului (FOTO)

autor: FrontPress 26.07.2014

0Pe fondul conflictului din Fâşia Gaza, radicalii maghiari de la Jobbik, al treilea partid ca mărime din Ungaria, au organizat joi un miting în faţa ambasadei israeliene din Budapesta.
Vorbind în faţa câtorva sute de membri şi simpatizanţi, oficialii partidului, printre care şi liderul formaţiunii, Vona Gabor, au cerut boicotarea produselor evreieşti şi ruperea relaţiilor diplomatice cu Israelul, până la recunoaşterea independenţei Palestinei.
Vonga Gabor a mai precizat că manifestaţia nu este una “antisemită” ci un protest împotriva “genocidului”, aluzie la cei peste 750 de morţi şi mii de răniţi din Gaza, în marea lor majoritate civili nevinovaţi, inclusiv copii.
BB__1018A existat şi o contra-demonstraţie la care au participat mai mulţi repretzentanţi ai comunităţii evreieşti, dar şi activişti politici de stânga. Nu au existat incidente între grupuri, poliţia ţinând la distanţă cele două tabere.
După cuvântări, manifestanţii s-au deplasat în marş către ambasada palestiniană. Membrii Jobbik au fost întâmpinaţi cu căldură de doamna ambasador Marie Antoinette Sedin, care le-a mulţumit naţionaliştilor unguri pentru susţinerea cauzei palestiniene. Aceasta a mai spus că îşi doreşte ca Israelul şi un viitor stat palestinian independent să poată convieţui în pace. Sursa: FrontPress.ro

6 1 2 3 4 5

Gauss

Curba lui Gauss: Apogeul distrugerii nationale, disparitia natiunii romane

autor: FrontPress 26.07.2014

partideLa mai bine de un sfert de secol de când am sperat cu toţii că România va avea, în sfârşit, libertatea şi recunoaşterea internaţională pe care le merita, constatăm cu indignare şi frustrare că toate visele românilor s-au irosit în neant. România a avut un parcurs, aidoma celui al reprezentării grafice a lui Gauss. Mai precis, am plecat de la momentul zero, când ţara nu avea nici o datorie externă, nici un contract neonorat cu vreo ţară din lume, cu o economie bine conturată, cu resurse energetice la standarde şi mai ales, am fost prima favorită în competiţia pentru dezvoltare, pe o cale democratică, dintre ţările din estul Europei, alături de Polonia, Cehia-Slovacia, Ungaria, RDG, ţările Baltice, fosta Iugoslavie, Bulgaria şi Albania.
În mod cinic şi dramatic, ţara a încăput pe mâna eşaloanelor doi și trei ale securităţii şi ale PCR. Acest fapt a condus naţiunea pe un drum anevoios, către distrugere şi delapidare. Au fost distruse cel puţin 1300 de fabrici, combinate, întreprinderi, cooperative meşteşugăreşti, întreprinderi de tot felul, comerciale, extractive, maritime, feroviare sau agricole, totul s-a pulverizat sau tăiat şi s-au vândut la fier vechi. În tot acest timp zeci de mii de locuri de muncă au dispărut iar în locul lor a apărut noua identitate naţională: „şomerul”. Totul a fost distrus; inclusiv învăţământul şi sănătatea. În locul lor au apărut instituţii producătoare de semianalfabeţi şi de diplome fără studii, iar unităţile de sănătate au fost înlocuite cu spitalele morţii, fără medicamente, fără bani de întreţinere şi suficiente fără cadre medicale. Românii au fost invitaţi să-şi părăsească ţară de către Oligarhii Puterii Politice instaurate cu fast şi cu largul „vot al românilor” manipulaţi şi mai ales dezinformaţi.
Securitatea infiltrată în toate instituţiile de stat a monopolizat puterea în interesul propriu, dar nu şi-a uitat prietenii şi rudele apropiate, transformând rapid puterea politică, naţională într-una de clanuri de partide şi de interlopi mafioţi, iar rezultatul a fost dezastros: țara a fot sfâşiată şi devastată nemilos, vândută la kg şi la bucată tuturor celor care ofereau mai mult!
Aşadar, am urcat vretiginos în curba lui Gauss, ajungand la apogeul distrugerii naţionale, la dispariţia naţiunii române. Suntem în „vârful” acestei curbe. Acum, când oligarhii puterii, îşi dau seama că să ajuns la saturaţie, prin diverse canale politice, inernationale mai mult, sesizând pericolul unor revolte populare, au gândit un plan la fel de diabolic că şi cel din ’90.
Au început o puternică campanie de dezinformare şi manipulare, împotriva oricăror manifestări de stradă şi mai cu seama radicale. Pe bloguri, pe diverse site-uri de net, prin presa aservită, se injectează populatei sloganuri de temperanre, de renaştere prin metode spirituale, prin iubirea aproapelui şi a celui care îţi vrea răul, prin rugăciuni şi clemenţă! O altfel de schimbare la faţă, a pliticii hidoase!
Prin readucerea în prim-planul societăţii a unor partide şi mişcări gen „Alba ca Zăpadă”, dar manipulate din umbră de mafioţii înfipţi la ciolanul naţiunii. Ce doresc aceştia? Timp, răgaz, să se replieze, să mai acapareze noi averi, să-şi refacă forţele şi să-şi pună la adăpost clanurile şi averea furată de la stat, de la noi toţi!
Astfel se inoculează ideea că aceste partide, mişcări, să între în jocul lor electoral, în celebra „roata norocului” electorală, ca fiind soluţia cea mai bună, unde să joace tot după regulile lor, deoarece, nu-i aşa?!, totul este democratic şi legal… Legal să între în joc oricine doreşte, şi are cu ce… Dacă are, dacă nu să fie ajutaţi de băieţii deştepţi, jocul este „free, ruletă se învârte, iar noi fraierii plătim la urmă toate cheltuielile lor!
Am văzut cu toţii în 2012 ce înseamnă ruleta electorală, atât la referendum cât şi la parlamentare, când în total dispreț şi bătaie de joc, ei sau ales singuri, tot ei şi-au votat şi mărit numărul de parlamentari fără ca noi, fraierii, să fim de acord sau nu. Asta este ruleta electorală la români… Tot aşa se va proceda şi în următorii ani, nimic nu se va schimba… orice partid şi/sau candidat care va intră în acest joc nefast şi viciat, va ajunge o marionetă la mâna oligarhilor puterii.
În fond care va fi rezultatul? Deja previzibil, dar nu se ştie sigur, ar fi să scăpăm de acest sistem politic peste abia încă 25 de ani, prin urmare, naţiunea să reintre pe pantă coborâtoare, lent şi uşor, încă un sfert de veac, în aşa fel încât, poate, după acest interval să ajungem din nou la acel moment zero, de la care am plecat în ’90. Cu o mare diferenţă însă… Atunci va fi un mare ZERO absolut, la toate nivelurile. La Buget, în economie, în agricultură, finanţe.
Și cine mai are puterea să rabde încă 25 de ani? Cine mai rezistă? Unde şi cum vor fi atunci copii noştri, generaţia lui ’90 şi 2000, în special? Ce ne aşteaptă în acest interval? Încă 25 de ani de sărăcie de bugete gâtuite, peticite! Haideţi să gândim odată şi bine. Ce ne dorim? Ori să schimbăm acest sistem politic putred şi bolnav, ori să mai suportăm încă 25 de ani, poate şi mai mult, această agonie, între libertatea adevărata şi sclavie pe viaţă, între adevăr şi minciună, între realitate şi virtual. De Viorel Sandu – Ziarul Natiunea

vineri, 25 iulie 2014

Moda 1929“ Moda în vacanță” – de ieri și de azi


Atunci când Eva a întins lui Adam mărul păcatului a făcut-o cu grație. Și de atunci până astăzi aceasta armă plină de drăgălășenie însoțește femeia în drumul ei prin lume, iar toaletele sunt cele mai de preț aliate ale lor. Din păcate – sau din fericire – noi oamenii suntem nestatornici în gusturile noastre. Nimic nu ne  place în mod continuu și necondiționat. Adorăm schimbarea, variația, inovația. Așa  a apărut...moda. Capricioasă și mereu în schimbare.
Miss Universum - 1929
Dar care sunt croielile, materialele sau culorile la modă ? Femeile trebuiau să știe aceste lucruri pentru a-și pune la punct arsenalul seducției. La începutul secolului XX – doamnele și domnițele găseau răspunsuri la aceste întrebări citind ziarele și revistele vremii – de specialitate sau mai generaliste – dar care aproape toate aveau rubrici destinate cititoarelor. Mai apoi au venit anii de aur ai cinematografului și doamnele puteau să vadă toaletele fermecatoare purtate de vedetele occidentale – Parisul rămasese capitala mondiaăl a modei – sau din noua Mecca a grației feminine: Hollywood-ul american. A venit apoi televiziunea și emisiunea dedicată modei a intrat în casele tuturor. Astăzi este mai simplu decât oricând să găsim informații despre moda zilei pe site-urile de specialitate   și putem chiar să cumpărăm produsele pe care ni le dorim din boutique-urile virtuale. Mai mult – avem astăzi  aplicații pentru cumpărături care ne ajută să ne completăm toaletele folosind...  telefonul mobil.
Pentru ca suntem în perioada vacanțelor – o sa încerc să arunc pentru voi o privire în geamantanul unei doamne din anul 1929 care pleca în vacanță. Era deja epoca călătoriilor cu automobilul sau cu trenul – cu multiplele lor avantaje pentru deplasarea către “locurile de vilegiatură” – dar și cu un dezavantaj major: spațiu pentru bagaje era din ce în ce mai limitat, spre disperarea doamnelor. Și vrând-nevrând,  ele trebuiau să se adapteze acestei constrângeri –alegând cu grijă ținutele care urmau să-și facă loc în elegantele “valise”.
Așadar , ce trebuia sa însoțească “obligatoriu” o doamnă plecată în vacanță în anul 1929, aflăm citind “Cronicile modei” apărute de-a lungul verii acelui an în săptămânalul  “Ilustrațiunea română”. Iar pentru a compara ținutele de atunci cu echivalentele lor de azi, voi adăuga și imagini ale produselor “similare” și link-uri către acest tip de produse  pe care le putem găsi “în zilele noatre” pe un site dedicat iubitoarelor de cumpărături:
  

ȚINUTA  PENTRU EXCURSII

În anul 1929, la fel ca și astăzi, din geamantan nu trebuia să lipsească o “ținută pentru excursii” :
Rochie din crepe de chine;
corsajul alb iar fusta și salul
imprimat cu floricele rose
pe fondul alb. Pantofii din 
același crepe de chine
Pălăria de pai alb cu flori rose
Multă lume, având automobil, se fixează vara într'o localitate de unde pornește în excursiuni adesea de mai multe zile. Eleganta își pune întrebarea firească cu ce bagaj să plece pentru a nu ocupa loc mult și în același timp să facă și o figură frumoasă în toate împrejurările.
Se va îmbrăca cu un costum “tailleur" dintr’o stofă englezească rezistentă cu fusta largă în cute sau “cloche” și cu o bluză de lino sau de poplină de un model simplu. Va lua cu dânsa și o bluză mai elegantă din crêpe de chine, care într'un restaurant îi va da imediat un aer de mai multă eleganță.
Va pune pe deasupra un mantou tot din stofă englezească groasă, în careuri sau în linii; mantoul va fi larg, în formă de umbrelă, petrecându-se bine parte peste parte, așa că stând jos să nu se desfacă, desvelind genunchii. Și evident va fii mai lung decât cele ce se poartă prin oraș; mânecile largi, buzunare mari, guler care încheindu-se să ferească gâtul fragil de răceală.0 pălărie de fetru, mică, care sa intre bine pe cap completează acest ansamblu. 
Rochie pentru excursii... de azi
Ca culoare predomină pentru toate aceste costume gris sau beige, deoarece sunt cele mai portative nedecolorându-se și în același timp fiind și cele mai elegante pentru acest gen de costume (…).Și dacă excursiunea ocazionează și halte în orașe, în valiză va încăpea și o rochiță de mătase imprimată - ocupă așa de puțin loc ! - care prin culoarea ei mai închisă e și elegantă și portativă. Pentru aceasta îți va lua și o pereche de pantofi de șarpe sau de orice altă piele mai delicată.
Ca prevedere va băga în buzunarul automobilului și un sweter pentru serile friguroase și astfel echipată orice femee poate pleca în excursiune și va fii comod îmbrăcată, pentru a nu fi preocupată de stricăciunea toaletei și va fi și elegantă, ceea ce cred că nu displace nimănui.”  (“Ilustrațiunea română” – 18 iulie 1929)
   

ȚINUTA  SPORT


Rochiile fără mâneci
erau  foarte moderne
pentru  sport  în anul
 1929
Aceiași întrebare fără răspuns și în 1929 ca și în 2014: care este lungimea ideală a unei rochii. Răspunsul dat cititoarelor de atunci este probabil foarte apropiat de cel de azi: “se tinde la lungirea rochiei; trena și-a făcut apariția la rochiile de seară, unde se poate spune că rochia scurtă a murit. Își ia revanșa însă la rochiile de stradă, tailleururi și la rochiile sport. Acestea continuă să fie scurte și largi pentru a nu stângenii mișcările”.
O deosebire esențială însă: în 1929 “femeia a înțeles că orice ocupațiune ar avea, nu este bine să uite că este femeie, deci să’și păstreze farmecul și grația.”
Care erau însa tendințele modei la capitolul “toalete sport” în vara anului 1929, toalete care nu trebuiau nici ele să lipsească din “trusoul de vacanță”:
Rochiile de sport se fac din stofe ușoare, portative; tesăturile înflorate însă nu sunt la locul lor aici; culori deschise, mai ales albul predomină; fustele largi, în cute sau plisate; bluze în formă de jimper discrete și în general fără mâneci. Pentru a completa aceste toalete, s'au introdus cu un succes deosebit micile jachete drepte, necăptușite ce se pun peste rochii, făcând un complet original și elegant. În același timp jachetele acestea ușoare sau introdus și la rochiile imprimate, dispensând de mantouri, care adesea erau prea greu de purtat. Peste rochiile cu mâneci se poartă tot în acest scop veste foarte drăguțe, drepte și fără mâneci, făcute din stofă uni asortată cu stofa rochiei. 0 astfel de vestă pusă pe o rochie imprimată dă un aspect foarte tânăr și elegant.

Ținută de sport din
2014
Nici unei femei elegante nu’i poate lipsi din garderobă un mantou de vară, ușor, însă plăcut pentru serile răcoroase. Aceste mantouri de mătase sunt căptușite în general cu aceiași stofă cu rochia și au un fourreau de blană, care va apăra gâturile delicate de răcoarea serii, și care în același timp va da un aer de elegantă somptuozitate. Culoarea galbenă cu toate gamele ei de la “ivoire" până la maron este culoarea ultra-modernă; rochii de un galben citron, cazace galbene la tailleururi; culoarea galbenă predominantă la garnituri, pălării galbene, umbrele galbene, saluri galbene, o simfonie întreagă de galben predomină în vara aceasta. Pe lângă galben se mai vede apărând cu oarecare insistență  roșul și verdele; albastrul atât de mult purtat anul trecut a dispărut anul acesta aproape cu totul, ceea ce dovedește ca și în materie de modă - mai ales aici - totul este efemer.”  (“Ilustrațiunea română – 8 august 1929)

 

ȚINUTA  ELEGANTĂ


Un splendid costum
pentru... yacht
rochia și jacheta era din
"crepelle" alb și albastru
Mai mult ca oricând, marii modeliști se ocupă de perfecțiunea croielei, a detaliilor și mai ales de variațiunile liniei noi așa de feminine și plină de grație, care tinde să se generalizeze. Până acum, lungimea la spate, adeseori exagerată la rochiile de seară, a evoluat destul de încet, pe când lărgimea a trecut brusc pe unul din șolduri și mai ales în mijlocul spatelui. Poate că aceste transformări cari aduc frumuseței un element nou, vor permite fanteziei modeliste creațiuni de un gust cu totul deosebit.
Ținută elegantă de azi
Noi făgăduim draguțelor noastre cetitoare să le ținem în curent cu tot ceea ce se petrece în lumea modelor și să le înfățișăm croquisuri din cele mai bune surse pariziene. Deocamdată oferim cititoarelor noastre două minunate modele pe care le reproducem în acest număr : primul reprezintă un admirabil costum pentru yacht, cel de al doilea un superb mantou.” (“Ilustrațiunea română – 27 iunie 1929)

PANTOFII


Pantof  cu broderie persană
 din anul 1929
Moda rochiilor scurte a impus o grije deosebită asupra ciorapilor și pantofilor; aceștia din urmă au ajuns chiar la o varietate de modele pe care bunicile noastre nici n'o puteau bănui.

Astăzi avem pantofi de piele de vitel cu toc de talpă adesea chiar jos pe care elegantele îi poartă la tailleururi; pantofi în care piciorul stă comod permițând mersul fără oboseala.

Sanda cu elegantă din anul 2014
Avem apoi pantofi de piele de diferite culori, asortați la rochii, pantofi de antilopă, de lac, de șarpe sau combinații din mai multe feluri de piele, modelele cele mai variate cari se potrivesc la rochiile de după masă. Pentru seară escarperii sunt în favoare; modele sobre din crepe de chine, cu tocul foarte înalt, sau modele complicate din tesături fine, asortate cu rochiile.


Astazi o femeie trebuie neapărat să aibă patru sau cinci perechi de pantofi în garderoba sa pentru a putea face față cerințelor moderne. Și cum tendința este a se da multă atenție detaliilor, gențile preocupă si ele lumea feminină.”
(“Ilustrațiunea română – 1 august 1929)

COSTUME DE BAIE, PIJAMALE, ACCESORII ȘI ALTE... NIMICURI
Costum de baie
 "compus  din trei piese"
 din anul 1929
Mai importante decât rochiile sunt pentru elegante costumele de baie, căci
cel puțin o jumătate de zi aceasta e toaleta indispensabilă. Un costum de baie, se compune astăzi dintr'un “maillot" din jerseu. Culorile predominante sunt : negru, roșu, bleu-marin și albastru. Anul acesta se vede ca noutate combinația corsajului de o culoare, în special alb și fusta foarte scurtă și strâmtă sau pantalonii de altă culoare mai închisă, separate la talie printr'un cordon tot din tricou sau de piele. Evident că persoanele forte trebuie să evite cu mare grije aceste modele în special vărgate și să "adopte” costumul negru sau bleu-marin, care-și păstrează întotdeauna eleganța sa sobră.
Umbreluțe și alte accesorii...
Peste aceste costume se poartă sau scurte și veste asortate sau, largile cape
și mantouri de eponge, care au ajuns la o varietate infinită de desenuri. 0 umbreluță de creton asortat, o bonetă cochetă și o pereche de pantofi fantezie completează silueta unei elegante pregătită de plajă.”  (“Ilustrațiunea română – 15 august 1929)
În tendința de acum câțiva ani a femeii, de a se masculiniza, s'a introdus moda pyjamalei. 0 femeie tânăra cu silueta subțire, cu părul tăiat a la Garcon nu părea un băiat, dar ea pierdea mult din grație și eleganță; nu avea decât farmecul noutății. Astăzi pyjamaua tinde și ea să se feminizeze - tinde probabil
Pijama pentru..plajă
să dispară - pe plaje elegantele adoptă chiar numai vesta ei, care s'a lungit până la genunchi, lăsând în părăsire pantalonii ce o îmbrăcau ca într'un sac. În orice caz, azi pyjamaua e compusă din trei piese, vesta lungă și largă tinzând să mascheze aspectul disgratios al pantalonilor. 0 noutate reușită pentru plaje, este armonizarea ca țesătură și culoare a tuturor accesoriilor de care o elegantă are “neaparată" nevoie la baie, armonizare pe care o găsim și la garnitura  «mailioului», a halatului sau a capei și care dă o notă originală și distinsă.” (“Ilustratiunea romana – 15 august 1929)
Dar să nu uităm că:
“ În poșeta parfumată cu mirosul discret și fin al amestecului de flori exotice,
“nimicurile" femei duc cea mai bună casă: cutioara cu pudră și mica oglindă
de argint lângă creionul de buze ; creionul de sprâncene lângă pieptănașul cu
dinții colorați ; batista ca pânza de păianjen lângă sticluța celui mai rafinat
parfumeur ; câteva ace și cărți de vizită răvășite într'un “Notes" cu numere
de telefon și adrese de .. modiste, un crâmpei de budoar ambulant în care
Nelipsitele... nimicuri
în afară de indiscrețille ochilor curioși nimeni, absolut nimeni nu poate pătrunde.
0 lume de “nimicuri" dar care se leagă atât de intim de viața de toate zilele a femeii noastre, o lume pe care o nesocotesc cei mai mulți dar pe care ar răvăși-o cu toții grăbiți asemenea copiilor cari scotocesc în cutia cu “o lume de nimicuri" delicate, inseparabile, în care mâna femeii alunecă instinctiv, de atâtea ori pe zi.
Nimicuri, nimicuri...” Și între toate aceste nimicuri, locul de cinste îl are “Majestatea Sa roșul de buze".(“Ilustrațiunea română – 11 iulie 1929)

Cam atât. Sper că v-am ajutat suficient încât să nu mai știți cu adevărat ce ați pus și ce mai lipsește din valiza pregatită pentru plecarea în vacanță. Să știți însă că nu asta a fost intenția mea...

Surse: colecția revistei “Ilustrațiunea română” răsfoită în Biblioteca Digitală a Bucureștilor și site-ul https://www.miniprix.ro/
deieri-deazi.blogspot.com

Luptatori americani

Peste 1000 de americani lupta in Armata Israeliana

autor: FrontPress 25.07.2014

israel SUAPeste 1.000 de cetăţeni americani sunt încadraţi în prezent în Armata Israeliană, conform unui purtător de cuvânt din ministerul apărării din statul evreu, locotenentul Libby Weiss. Câţiva dintre aceştia şi-au pierdut viaţa zilele trecute în invazia terestră a Fâşiei Gaza, în urma luptelor cu islamiştii Hamas.
Acest lucru este posibil datorită politicii israeliene denumite “Dreptul de a reveni acasă”, care permite evreilor care sunt cetăţeni ai altor state să-şi satisfacă stagiul militar în Israel. Practic tinerii din comunităţile evreieşti din întreaga lume, sau cei cu dublă-cetăţenie care locuiesc în Israel, pot fi antrenaţi să folosească o armă şi chiar să beneficieze de experienţă de luptă.
Pentru orice cetăţean al Israelului stagiul militar este obligatoriu. Bărbaţii sunt încorporaţi de la 18 ani pentru o perioadă de 3 ani. Femeile beneficiază de o perioadă mai scurtă, de 2 ani.
Pe de altă parte şi armata SUA poate înrola voluntari străini, care după satisfacerea stagiului militar pot aplica pentru obţinerea cetăţeniei americane.
Pânâ în 1967 orice american care alegea să se înroleze în armata altei ţări risca să îşi piardă cetăţenia. Însă în 1967 cetăţenia a fost proclamată un drept constituţional şi nu mai poate fi anulată fără voia persoanei vizate. Ce a rămas ilegal în SUA este recrutarea pentru armate străine pe teritoriul american. Sursa: FrontPress.ro

GAZA ADEM ISSARqM4nc6Y05YkWqmj-hc13P2KJCKBq0TeSX_0f17C
Adem Issacu 3 minute în urmă
nB79S5GhFzlv_X7urpgiV6xe7tVsGAvbqz_KbPC4
Adem Issacu 4 minute în urmă
bQ_YbeYzg0ERYNNOoyr5GSPSvw_81gkLKeDHkFic
Adem Issacu 5 minute în urmă
EJabR6lkFJRhooJkjLcA-GPuYLvJg_Fn53AEQYIf

Justitia strazii

Justitia strazii: Pedofili si violatori linsati in India

autor: FrontPress 25.07.2014

2Un bărbat a fost ucis şi alţi doi răniţi grav joi de către ţăranii dintr-un sat indian. Aceştia au fost acuzaţi că au răpit şi violat o fetiţă de 7 ani, pe care apoi au spânzurat-o de un copac.
Fata a fost găsită în ştreang lângă satul Kaliabazar, din Bengalul de vest. Imediat vestea s-a răspândit în comunitate iar suspecţii au fost găsiţi şi linşaţi de mulţime.
În urma rănilor suferite, un bărbat a murit în spital, scrie Daily Mail care citează presa locală. Ceilalţi doi sunt încă internaţi.
Fata violată şi ucisă plecase cu o seară înainte la un magazin, dar nu s-a mai întors acasă. Părinţii şi cunoştinţele lor au plecat să o caute şi au dat în schimb de cadavrul ei.
Printre suspecţi s-a numărat şi Ratan Das, un vraci local şi adept al curentului religios tantric. Ceilalţi doi bărbaţi erau apropiaţi ai acestuia.
După ce le-a fost aplicată corecţia fizică, sătenii au incendiat locuinţa vraciului. Imediat după aceasta s-au dus la poliţie, unde tatăl fetiţei a depus o plângere împotriva celor trei.
Poliţia încă nu a stabilit clar daca fetiţa a fost violată înainte de a fi ucisă, aşa cum susţin sătenii. Sursa: FrontPress.ro

1

Nationalistii ucrainieni

Nationalistii ucrainieni cer preluarea administratiei civile de catre militari

autor: FrontPress 25.07.2014

svobodaLiderul partidului naţionalist Svoboda (Libertate), Oleh Tiahnybok, a declarat că luptele din regiunile estice dintre armată şi grupările paramilitare ucrainiene şi insurgenţii pro-ruşi au ca miză supremă independenţa ţării şi păstrarea integrităţii teritoriale. Din această cauză, a cerut oficial introducerea legii marţiale, cel puţin în zonele cu activităţi separatiste, precum Donetsk şi Luhansk.
“Desigur că salutăm eforturile forţelor de securitate, care au eliberat treptat oraşele şi satele ucrainiene de bandiţi şi invadatori, dar credem că pentru a obţine un succes mai mare în lupta contra teroriştilor ar trebui introdusă legea marţială. Este nevoie deasemenea să recunoaştem oficial agresiunea la nivel de stat a Rusiei împotriva Ucrainei. În plus, cerem statelor occidentale să anuleze orice înţelegeri cu Federaţia Rusă, chiar dacă acestea aduc beneficii politice sau economice acestor ţări. Trebuie să fim fermi şi să cerem o intervenţie militară directă şi sancţiuni care să atingă toate ramurile regimului Putin”, a declarat liderul Svoboda.
“Dacă declarăm legea marţială timp de o lună, în tot acest timp preşedintele va avea multiple opţiuni la îndemână penru a curăţa toate zonele de terorişti. Aceasta este poziţia noastră: legea marţială şi alegeri parlamentare anticipate. Lege marţială, ordine, alegeri anticipate, un Parlament nou, reconstrucţia statului şi o viaţă mai bună în Ucraina”, a mai punctat liderul naţionalist.
Legea marțială este un sistem legal care este folosit atunci când o autoritate militară preia controlul în locul administrației civile obișnuite. De obicei legea marțială suprimă unele dintre drepturile individuale ale cetățenilor, limitează durata unui proces, și prevede pedepse mai dure decât în mod obișnuit. În multe țări unele infracțiuni se pedepsesc cu moartea, chiar dacă legea obișnuită nu conține pedeapsa capitală. De cele mai multe ori, puterea judecătorească este exercitată de tribunale militare (curți marțiale). De asemenea, autoritățile pot să dispună lipsirea de libertate a anumitor indivizi fără a fi nevoie de o condamnare judecătorească.
După evenimentele din Kiev de la începutul anului, în Ucraina a venit la putere o alianţă între naţionalişti şi partidele pro-europene. Printre primele măsuri adoptate de parlamentari, la propunerea Svoboda, a fost anularea legii cu privire la principiile politicii lingvistice din 3 iulie 2012, care acorda dreptul minorităţilor etnice, inclusiv românilor, de a folosi limba natală în administraţia locală. 
Pe fondul luptelor din estul ţării, criza politică a fost accentuată joi, când premierul Arseni Iateniuk şi întregul cabinet ucrainean au demisionat. Sursa: FrontPress.ro

joi, 24 iulie 2014

Surpriza

Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreaptă a participat în perioada 27-29 iunie la tabăra de vară a mișcărilor naţionaliste din Europa - Festivalul Mediterraneo -, organizat de partidul naţionalist italian Forza Nuova în provincia Calabria.
Delegaţia Noii Drepte a fost condusă de Cristian Dumitriu, în calitate de responsabil al Departamentului Relaţii Externe, și a fost formată din 9 membri, între care Liviu Guriuc, liderul filialei Noua Dreaptă Italia. La reuniune, care s-a desfăsurat în asezământul creștin ”Casa carităţii”, au mai participat delegaţii ale British National Party din Marea Britanie, Democracia Nacional din Spania și ONR din Polonia.
Festivalul naţionalist a debutat cu o serie de conferinţe deosebit de interesante susţinute de liderii Forza Nuova, în partea a doua a zilei fiind organizate mai multe întreceri sportive. Camarazii noștri Cristian Dumitriu și Liviu Guriuc au câștigat locurile 1 și 2 la concursul de Skandenberg, primind diplome și medalii din partea organizatorilor.
În a doua zi a reuniunii au urcat pe scenă reprezentanţii mișcărilor naţionaliste europene și au luat cuvântul Roberto Fiore, liderul Forza Nuova și fost europarlamentar, Manuel Canduela, președintele Democracia National, Nick Griffin, președintele British National Party și fost europarlamentar, Jakub Sadowski, secretarul general NOR și Cristian Dumitriu, șeful Departamentului Relaţii Externe al Noii Drepte, care a ţinut o cuvântare extrem de bine primită despre direcţia gresită în care se îndreaptă Uniunea Europeană. Reprezentantul Noii Drepte a vorbit despre necesitatea cooperării naţionaliștilor europeni pentru a stopa proiectul federalist ”Statele Unite ale Europei” și pentru a restabili Europa naţiunilor libere și a statelor naţionale suverane și independente.
În ultima zi a festivalului scena a revenit unor cunoscute formaţii de rock identitar care au asigurat un final extrem de agreabil celor trei zile de camaraderie și unitate naţionalistă.
Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo

Noua Dreapta la Festivalul Mediterraneo