Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 3 mai 2014

:)))


BillBill Gates(n.1955)

Voi alege întotdeauna un leneş să rezolve o problemă pentru că va găsi o metoda uşoară de a o face."

"I choose a lazy person to do a hard job. Because a lazy person will find an easy way to do it."

Bill Gates 

Soc !

Șoc! Armata va trimite pe front doar tineri care nu știu să scrie corect în limba română! Ar fi fost ceva :) No panic!
Oameni bun, avem treabă! Treaba cu formularele și recrutările e praf în ochi ca să avem și noi o reacție la ceva conform celor dictate de aliații noștri mai puternici. Am văzut tot felul de reacții...

Interpusi

Rusia si SUA se bat prin interpusi: europenii

autor: FrontPress 02.05.2014

rusia suaViaţa mi-a oferit prilejul să am prieteni şi amici din fostul spaţiu ex-sovietic: Rusia, Ucraina şi Republica Moldova. E un avantaj de a vedea lumea din perspectiva unei geopolitici diferite, decât numai în viziunea occidentală şi americană, de cele mai multe ori destul de ipocrită, ca a perfidului Albion. Cei din spaţiul fost sovietic îţi spun pe faţă ce gândesc, chiar dacă pare dur, decât numeroşi occidentali, care după ce te perie frumos, îţi ambalează minciunile într-un ambalaj multicolor îmbibat cu cea mai curată ipocrizie ca la Europa Liberă.
La un grătar de 1 Mai muncitoresc spălat cu pălincă bătrână de 52 de grade, după o vizită la Grădina Zmeilor, dintr-o superbă pădure de stejari seculari din inima Sălajului, am discutat ce era la ordinea zilei: conflictul din Ucraina. Prietenul din Basarabia mi-a spus un lucru care mi-a dat de gândit: – Ionuţ, Rusia are graniţă comună cu SUA. Marea Bering uneşte sau desparte Kamceatka rusească de Alaska americană. De ce nu se bat acolo direct ruşii cu americanii dacă nu se mai suportă şi preferă să se lupte prin interpuşi în Ucraina, Moldova , Polonia sau chiar România?
Sigur că întrebarea poate părea retorică, dar chiar aşa: de ce ruşii şi americanii nu se împuşcă şi bombardează la graniţa comună în Marea Bering, dacă au ceva de împărţit. Nu, ruşii şi americanii preferă să se bată ca în primul război şi al doilea război mondial, folosindu-se de interpuşii: europenii din zona centrală şi est-europeană. Ponoasele le trag popoarele din această zonă. Au ajuns să se bată ruşii kieveni cu ruşii moscoviţi pentru că unii politicieni cred că SUA le va aduce prosperitatea mult visată, iar Rusia nu-i mai lasă din braţe ca să călătorească liber, fără vize, în Europa. În realitatea cele două mari super-puteri din perioada războiului rece se bat prin interpuşi lovind în Europa. Sancţiunile economice impuse de SUA şi UE împotriva Rusiei, paradoxal lovesc în economia continentală, care are nevoie acută de resursele energetice, minerale şi materii prime ale ursului rusesc. Nu întâmplător,  Germania, motorul economiei europene are cel mai mult de suferit, deoarece mare industrie a Berlinului depinde covârşitor de resursele Rusiei. Angela Merkel sau ministrul german de externe, faţă de situaţia crizei din Grecia, când erau foarte vocali, azi, aproape tac mâlc sau susţin nişte sancţiuni economice Moscovei, ce pot fi considerate paliative. Vorba lui Mugur Isărescu, dacă Austria ar aplica sancţiunile aspre impuse de către SUA pentru Moscova, tot sistemul bancar vienez ar intra în faliment, fiind dependent de cooperarea cu firmele şi oamenii de afaceri din Rusia. Până la urmă acest război al nervilor între SUA şi Rusia se face pe spatele europenilor lovind acut în economia UE. La urma urmei Bruxelles şi statele europene ar trebui să le ceară lui Obama şi Putin să nu se mai bată prin interpuşi, ci direct, undeva în îndepărtata mare a strâmtorii Bering. Abia acum se observă clar că europenii au nevoie de o politică de apărare şi economică proprie, nu de lideri politici care preferă să fie lacheii sau valeţii lui Obama sau Putin. De Ionuţ Ţene – NapocaNews

Criza

Criză în Rusia(Banca Mondială şi FMI proclamă recesiunea economică rusească în urma integrării Crimeei)
Mă rog, în fiecare zi,
Să scape rusul de nevoi,
Că, dacă se va prăbuşi,
---Click pe poză---

vineri, 2 mai 2014

John Lennon(1940-1980)


John Lennon - Mother


Vamos a escuchar otro tema de esos que llegan, John se ha salido con él, a quien no sabe inglés le llega igualmente y solamente sabe que es a su madre el tema, hay mucho dentro del artista que saca en esta composición y es que siempre ha llevado dentro de sí el hecho de que su madre le ha dejado al cuidado de una tía, su padre se había ido, al principio no iba casi ni a verle y más tarde cada vez venía más a menudo, me refiero a su madre, lo que a él le hizo concebir esperanzas de llegar a vivir con ella, venía su madre de estar con él cuando un coche de la policía se la llevó por delante tenía él 17 años, este hecho le ha marcado al bueno de Lennon para toda su vida, en este tema nos aconseja, ver la letra.

Nace en Liverpool en medio de un bombardeo nazi, su padre marino mercante casi no estaba en casa y su madre llevaba una vida poco equilibrada, alcohol etc..., se animó a formar el grupo "Quarry Band" después de oir a Elvis Presley, luego vendría la etapa de The Beatles, en 1966 conoce a Yoko Ono, en la indica Gallery de Londres,y encuentra su equilibio espiritual, ya que tantos sucesos, incluida la muerte de Brian, su gran amigo y confesor, le traían desequilibrado, la pobre de Yoko ha tenido que cargar con el San Benito de ser la máxima culpable de la desaparición de The Beatles, cuando lo cierto es que ya estaban hartos de estar juntos una década, Paul y él chocaban constantemente, Georges estaba en una etapa muy espiritual y Ringo pasaba de todo, si iba bien bien si no qué se le va a hacer,en Abril del 69 se casan Yoko y John, se dedica sobre todo a la paz, de ahí nace Imagine, hoy quiero que este tema que me impactó y me sigue impactando ocupe un lugar importante en el blog, es su primer tema que bajo, ya que ese lugar ocupa en mí, dentro de los suyos, en Octubre de 1980 graba " Double Fantasy" disco de oro y el 8 de Diciembre de ese mismo año , a las 11 de la noche,Mark Chapman le mta disparándole, otro de los personajes que nos tocan sufrir y nos privó de una carrera que, estoy seguro, aún hoy sería exitosa, Hablamos de JOHN.

La letra es como para no perdérsela, se lamenta de su madre, luego de su padre y por último de si mismo y nos transmite un consejo, GRANDE JOHN; GRAN LETRA

Letra de "Mother":

Madre, tu me tuviste,
pero yo nunca te tuve.
Yo te quise,
pero tu no me quisiste.
Por eso tengo que decirte
Adiós, Adiós.
Padre, tu me dejaste,
pero yo nunca te dejé
Yo te necesite,
pero tu no me necesitaste.
Por eso tengo que decirte
Adiós, Adiós.
Niños, no hagan lo que yo hice
No pude caminar
así que traté de correr.
Por eso tengo que decirles
Adiós, Adiós.
Mamá, no te vayas.
Papi, regresa a casa

Aquí enterpreta el tema en directo en el Madison Square Garden.PETER ANDRE

La pasLa pas prin tavernele bucureştene


După ce vi l-am “prezentat” mai demult pe Zoltan – regele cerșetorilor, azi împreună cu reporterul Ion Tik al revistei “Ilustraţiunea română” vom hoinării prin câteva dintre tavernele bucureştene din perioada interbelică. Dar pentru că reporterul intra într-o lume a hoţiei şi a viciului, a păcatului şi întunericului, el pleca în insolita plimbare prin craşmele rău famate însoţit de comisarul Niculescu, de poliţişti şi de un medic.
O vizită aşadar prin localurile în care pungaşii, spărgătorii şi borfaşii îşi urzeau loviturile, cârciumi în  care oamenii cinstiţi își beau cafeaua păzindu-şi buzunarele iar poliţiştii intrau cu măna pe revolver:

Café New-York "

Taverne interbelice
Joc de cărți după miezul nopți
  la Cafe New York
“ Intrăm într'un ochi  de prăvalie din strada Cantemir, mărunt și tenebros, căruia i se spune în limbajul curent al clienților ”cafeneaua mică”. Fum de țigară, miros de cafea, ceai, cremă de ghete, ceapă, acreală de trupuri nespălate, un ciudat amestec, care te sufocă.

La mese, oameni cu fețele cafenii, afumate, par mai mult manechine de panoramă scăpate dintr'un incendiu, decât oameni care trăiesc. Totuși. prezența noastră tulbură imobilitatea oamenilor asupra cărților de joc sau asupra partidelor de biliard.

Câteva siluete de tineri cu șepcile trase pe ochi, încearcă să se strecoare pe lânga noi. Zadarnic omul stapânirii, cu arma la umăr, baricadase ușa. Și consemnul este destul de aspru : nimeni nu intră, nimeni nu iese !

Comisarul Niculescu îmi arată mai multe cunoștințe vechi, care-și petrec viața în taverne :
-                 -   Uite-l pe Severică, client vechi, învârtind cărțile!
Severică surprins de vizita noastră și de amestecul numelui său în discuție, ridică mirat capul...Doi ochi inteligenți fixează mustrător pe comisar, ca și când ar fi vrut să spună : ce ai cu mine, domnule ?

Patronul localului, un bătrâior simpatic, încearcă să-mi demonstreze că mica lui “cafenea” este local public ca oricare altul, care nu poate refuza ospitalitatea nimănui și că dacă se strecoară, când și când, câte un urmărit de poliție, el n'are nici o vină...

-      La urma urmei, cine te intreabă pe d-ta ? - se răsti un uscațiv cu cotleții roții.
-      Domnul vrea să știe ce-i aici, bea cafea și să privească...
Omul cu cotleții roșii, pe când vorbea, zări, în norii de fum ai cafenelei, figura comisarului.... El amuți, se aplecă pe una din mese, și se făcu atât
de mic încât avui impresia că a intrat... într'o ceașcă cu cafea.

-      Este singurul stăpân de a cărui frică știe. Încolo, agresiv ți obraznic. Nae Doktorul, cunoscut pungaș de buzunare, v'ar fi spus poate și o necuviință, spuse un alt “client" al New-York-ului...

Comisarii și medicul care ne însoțeau procedează la cercetarea actelor...Iată unul fără acte, unul cu mutra de apaș, care sta nepăsător, ca și când controlul nu-l privea nici pe departe.... Este un vechi client al Văcăreștilor, o tristă “celebritate" a cartierului, pe care politiștii îl cunosc ca pe un cal breaz.

-      Tot pe aici, “Ciocolată” ? - întrebă unul din polițiști. De ce nu te apuci de muncă de vreme ce ai scăpat de închisoare ?

“Ciocolată” – acesta îi era numele-poreclă. Clatină din cap; apoi răspunse:
-      Ce să muncesc? N'au oamenii de treabă ce munci, d'apoi eu!

“CLUBUL AMBULANȚILOR”


Taverne interbelice
Uite roșia ..nu e roția
În drumul tavernelor, m'am oprit la un local din Dudești căruia i se zice “Clubul ambulanților". Un fel de cafenea-tavernă, ceva mai spațioasă decât celelalte, dar deopotrivă de afumată și de tenebroasă.

La mese, ici și  colo capete de funcționari îmbrăcați cu paltoane, gata de fugă... În fund două domnișoare destul de suspecte, jucau deasemeni cărți. Într’o , cameră restrânsă, o mare de capete. S'au legitimat în cele din urmă cu cărți de “vânzatori ambulanți". Dar ei probabil, jucau cărți pe bani.
Patronul  mi-a explicat că aici se întrunesc seara ambulanții "cei cu ..marfa de la foc"- și că toți câti defileaza pe dinaintea noastră sunt din aceiași categorie.

“Ambulanții" printre care se strecurasera destule haimanale au ieșit, doi câte doi, oarecum grăbiți. Comisarul mi-a explicat că a recunoscut o sumă de tipi care ar prezenta un interes deosebit pentru ,,galeria tavernelor", dar  este mai prudent să renunțăm pentru moment la identificarea lor.
Mi-a arătat în schimb câti-va care merită să fie pomeniți:

Unul, Leiba, cunoscut sub numele de ,,Gașperu", maestrul tuturor pungășiilor, unul care se mișca ca argintul viu, care “operează" toată ziua și care scapă de cele mai multe ori “printre degete". Cum face, cum drege, “Gașperu" cade întotdeauna ca pisica în picioare. Scandalagiu cu fălcile forficate de cuțitele apașilor, Gașperu' pare o pisică cu ochii de sticlă, care miaună, sforăie, se lingușește. Gasperu’ figurează pe toate fișele poliției, cu “observatiile" necesare : “furt prin grant" ; “pungaș de buzunare", “uite popa-nu e popa", “marfă de furat", “bătaie cu rănire", etc.

Altul, Take Ocnașu - omul ou ochiul de sticlă, este un stâlp al tavernelor. Condamnat pe vremuri pentru crimă, Take se îndeletnicește cu jocuri de
noroc care întotdeauna sunt jocuri la sigur. Dacă de o bucată de vreme nu mai calcă pragul pușcăriei, îl calcă în schimb pe al poliției unde are de regulă “treburi incurcate”: Un cap spart la un chef, un portofel sfeterisit cu viteză de scamator, o mâna ,,scăpatâ in tuflă (poșetă)”, un caraiman (portvizit) anexat" de la un provincial, sunt “belele" de care știe să se scape vârând  pe alții “mesa". Take Ocnașul este temut de “colegi" și de aceea adeseori alții se scuză pentru a scapa pe “omul cu ochiul de sticla”.

Atât pentru astăzi, dar voi reveni curând cu un articol în care vă voi vorbi despre înselatoriile folosite de “meseriașii” tavernelor pentru a golii de bani clienții localurilor - metode folosite în mare parte și astăzi:uite popa...nu e popa" ;“uite roșia…nu e roșia", “jocul degetarelor”, “jocul cu lanțul sau cureaua” etc.

Sursa informațiilor și fotografiile: articolul “Colindând tavernele” semnat de Ion Tik, apărut în săptămânalul “Ilustrațiunea română” numărul din 12 martie 1931 “răsfoit de pe rafturile” Bibliotecii Digitale a Bucureștilor.
deieri-deazi.blogspot.com

Vocea RusieiRomania nu rezista mai mult de 30 de minute in fata unui razboi

Postul de radio „Vocea Rusiei“ continuă campania antioccidentală şi antiromânească şi a realizat o analiză care arată că România nu are nicio şansă în caz de război pentru că forţele armate române sunt insignifiante şi de generaţie veche.
Materialul are ca punct de plecare anunţul preşedintelui Traian Băsescu referitor la o şedinţă CSAT care va analiza posibilitatea de a chema rezerviştii sub arme. Ca urmare a acestei informări, postul de radio „Vocea Rusiei“ scrie pe site-ul său că Armata Română este incapabilă să apere teritoriul românesc, iar în faţa unui război nu ar rezista mai mult de 30 de minute.
„Într-o operaţie de apărare a teritoriului naţional din zilele noastre, prima etapă, cea a împiedicării cucerii supremaţiei asupra spaţiului aerian românesc, decide soarta războiului. Forţele aeriene româneşti fiind cele de care depinde continuarea luptei sau capitularea imediată. Îndeplinirea acestei misiuni depinde de aproximativ 20 de avioane MiG-21 Lancer, apte de zbor dar cu resursa terminată de vreo 6 ani, înarmate cu rachete aer-aer sovietice (recuperate de la avioanele MiG-23 şi MiG-29, scoase din dotare) cu bătaia maximă de 40 km. Forţele aeriene române mai dispun şi de rachete sol-aer sovietice din 1964, rachete sovietice KUB şi de o baterie AA Hawk veche din 1968, pe care nicio ţară din Europa nu se oboseşte să le bombardeze, întrucât sunt uşor de anihilat prin bruiaj. Ţinând cont de înzestrarea actuală a armatei române, se poate presupune că ea riscă să piardă supremaţia aeriană în primele 30 de minute de la declanşarea unei operaţii militare“, se arată într-un material apărut pe site_ul postului „Vocea Rusiei.

Scenariu apocalipticUn scenariu apocaliptic al viitorului apropiat: în Europa ruşii vor declanşa cel de-al treilea război mondial! Un obiect necunoscut va provoca şi dezastre naturale pe Pământ!

Parcurgând zilnic zeci şi sute de site-uri de conspiraţii din întreaga lume, mi-am făcut deja o idee generală despre ceea ce s-ar putea întâmpla în perioada următoare, conform acestor site-uri. Eu doar am să vă prezint scenariul în mare… depinde ulterior dacă îl veţi crede sau nu, dar, să ştiţi că nimic în lumea aceasta nu e imposibil. Eu după deviza asta mă ghidez în viaţă…
* Criza din Ucraina se va înrăutăți în perioada imediat următoare;
* Sancțiunile împotriva Rusiei vor escalada situația și vor apare mari dificultăţi din partea economiei europene;
* Războiul financiar și măsurile contra Rusiei vor lovi moneda euro;
* Euro se va devaloriza puternic în următoarea perioadă. Acest lucru va duce la revolte în toate marile orașe din toată Europa;
* Vor exista revolte în Roma și chiar şi în Vatican; papa ar putea să plece, după o tentativă de asasinat nereuşită;
* O figură politică foarte importantă din Ucraina ar putea fi ucisă (poate chiar prim-ministrul ţării, Arseni Iaţeniuk);
* La scurt timp după acest eveniment, NATO va declara război împotriva Rusiei. Aceasta va reacționa rapid, trimiţând trupe în Europa Centrală;
* Forțele ruse se vor îndrepta spre Germania, ameninţând-o cu cotropirea generală;
* Lunile cele mai “favorabile” pentru începutul celui de-al treilea război mondial în 2014 sunt iulie şi august. Dacă trecem de luna august şi nu se întâmplă nimic, anul acesta nu va mai izbucni războiul;
* Rusia va fi oprită până la urmă la frontiera de vest a Germaniei;
* În această perioadă, pe Pământ ar putea începe evenimente neobișnuite de frecvente, ca de exemplu cutremurele și activitățile vulcanice, ca urmare a unor influenţe electromagnetice ale unui obiect necunoscut din interiorul sistemului nostru solar;
* Războiul nu va dura mult timp, chiar dacă va fi unul brutal. În orice caz, nu va exista un război nuclear. Dar, cele mai multe operațiuni de luptă vor înceta brusc după ce evenimentele de pe pământ se vor înrăutăți, iar evenimentul cosmic necunoscut va începe să se manifeste;
* Multe persoane religioase vor vedea acest lucru ca o intervenție divină împotriva războiului.
Ar putea constitui toate aceste evenimente o realitate la un moment dat? Da, totul e posibil, iar scenariul acesta al viitorului apropiat nu poate fi exclus definitiv…
lovendal.ro

:)))


joi, 1 mai 2014

Imnul muncitorilor legionari

Senna


Azi se implinesc 20 de ani de la moartea lui Senna(21 martie 1960-1 mai 1994)

Pedro Jeson:
Não tem cabimento excluírem uma postagem, como esta do maior piloto de todos os tempos, Ayrton Senna, que hoje completa 20 anos que nos deixou

Se excluírem esta imagem, respeitosamente, estarei saindo desta Comunidade* Este nepotrivit pentru a exclude un post ca aceasta cea mai mare șoferul din toate timpurile, Ayrton Senna, care împlinește 20 de astăzi, care ne-a lăsat *

* Dacă excludeți acest lucru cu respect, voi părăsi această comunitate *
imaginea nu este afișată

UKIP


INCA O VICTORIE A NATIONALISTILOR: Partidul UKIP din Anglia, catalogat drept “RASIST” urca pe primul loc in preferintele britanicilor

ukip

INCA O VICTORIE!

Cu mai puţin de o lună înainte de alegerile europarlamentare şi cu un an înainte de alegerile generale din Regatul Unit, partidul nationalist extremist UKIP a depăşit ambele partide majore din Marea Britanie. Astfel, UKIP, gruparea care a susţinut că 29 de milioane de tiganidin Romania si Bulgaria vor pleca în Anglia începând de anul acesta, este cotat cu 31% în intenţiile de vot, în timp ce laburiştii au 28%, iar conservatorii – 19%.
Partidul condus de actualul europarlamentar Nigel Farage a înregistrat o ascensiune semnificativă, dar anticipată de analişti, în rândul alegătorilor britanici. Un sondaj realizat de agenţia oficială de sondare a opiniei publice din Marea Britanie arată că UKIP se bucură de sprijinul a 31% dintre alegătorii britanici, depăşindu-i pe laburiştii din opoziţie, cotaţi cu 28%, şi pe conservatorii aflaţi la putere, cotaţi cu 19% din intenţiile de vot.
Făcând un joc de cuvinte din denumirea sa abreviată (UKIP este şi citirea fonetică a cuvintelor „You keep” – tu păstrezi, en.), acest partid de extremă dreapta este cel care a susţinut că, de la 1 ianuarie, 29 de milioane de români şi bulgari vor veni în Anglia, şi a împărţit fluturaşii pe care era imprimată o fotografie a fostului premier Victor Ciorbea, alături de mesajul: „Toţi românii arată aşa”.
În nenumărate rânduri, liderii UKIP au susţinut că românii ridică rata infracţionalităţii din Marea Britanie, că fură locurile de muncă ale populaţiei autohtone şi că fraudează sistemul de ajutoare sociale pentru care statul britanic este cunoscut.
Recent, partidul a fost catalogat drept mai multe organizaţii nonguvernamentale şi politicieni drept „rasist” din cauza retoricii agresive la adresa imigrantilor.  - Articol preluat de pe Ziarul Adevarul
nationalisti.ro 

Pofta buna !

CHINESE CHICKEN SALAD DRESSING
Recipe linked.

Making a fridge cleanout soba salad with this dressing (including some chicken, shiitake mushrooms, and the last of the lettuce, cabbage, some carrots, and mint and cilantro in the fridge), so I thought I'd move this post over to the new blog today. :)

So Chinese Chicken Salad was invented in an era in our culinary timeline in which anything that had soy sauce in it was considered Asian and everything Asian was thought to be Chinese.

Its now somewhat politically...
imaginea nu este afișată

:)))


Soia toxica ?Zeci si sute de studii stiintifice arata ca soia este toxica pentru oameni! Evitati-o!

Cu toate ca datele stiintifice disponibile pana in prezent arata ca soia nu este un aliment sanatos, socheaza cat de multi oameni spun ca “soia este buna pentru organism”. Chiar si doctorii sunt ignoranti si, uneori, dau sfaturi proaste in ceea ce priveste consumul de soia; de exemplu, o persoana s-a dus la mai multi medici si toti i-au recomandat ca soia ar putea ajuta-o in usurarea simptomelor menopauzei, ceea ce total gresit. De exemplu, cati medici stiu cu adevarat ca soia suprima in mod activ functia tiroidiana? Fiti atenti, oameni buni! Trebuie sa cercetati singuri cand vine vorba de nutritie si sa nu va mai lasati influentati de sfaturile chiar si a doctorilor! Un doctor nu e un omniescent, adica nu poate sti de toate!
Pentru cei dintre voi care sunteti surprinsi de ideea ca soia nu ar fi de fapt o hrana sanatoasa, asa cum ati crezut, trebuie sa stiti ca in lume exista numai putin de 170 de studii stiintifice care sustin aceasta afirmatie. Va rugam sa retineti ca soia in cantitati mici, asa cum se practica in culturile traditionale asiatice, este OK pentru cei care au functia tiroidiana sanatoasa. La fel de OK este si daca puneti cateva cuburi mici de tofu in supa, din cand in cand… Dar, sa nu faceti din soia un aliment regulat din dieta voastra!
Oricum, sa retineti ca, daca aveti orice fel de mici probleme tiroidiene, cel mai bine e sa evitati soia, pentru ca, asa cum s-a precizat la inceputul articolului, soia este o supresoare de tiroida.
* Un studiu din 1991 a constatat ca adultii sanatosi care au consumat zilnic soia, dar au primit iod in dieta lor, pentru a suplini lipsa producerii sale de catre glanda tiroida, au avut totusi simptome de indispozitie, constipatie si somnolenta.\
* Un studiu din 1994, publicat de “American Journal of Clinical Nutrition” a constatat urmatoarele: sase femei aflate in premenopauza, cu cicluri menstruale normale, au luat echivalentul a 1-2 cani de lapte de soia pe zi. Dupa numai o luna, toate femeile au experimentat o menstruatie intarziata.
* Un alt studiu din 1995, publicat de Societatea de Biologie si Medicina Experimentala, arata ca estrogenii dietetici, sub forma de alimente din soia, au potentialul de a perturba sistemul endocrin, un efect similar avandu-l la femei si un medicament impotriva cancerului de san. Mai mult decat atat, acesti estrogeni din soia stimuleaza mai mult celulele de san, crescand astfel activitatea enzimatica, iar de aici riscul aparitiei cancerului de san.
* Un studiu din 2001, publicat in “Analele de farmacoterapie” arata clar ca izoflavonii din soia stimuleaza cresterea cancerului de san existent, si de aceea, este recomandat ca o femeie ce sufera de aceasta boala sa nu consume produse din soia.
* Nu mancati soia, doamnelor gravide! Studii stiintifice au demonstrat ca fatul de sex masculin in curs de dezvoltare, care este expus la fitoestrogeni din soia, poate suferi o sensibilitate mai mare la cancer de prostata mai tarziu in viata (conform unui studiu din 1994).
* Tineti soia departe de fiicele voastre! Fitoestrogenii din soia au avut un efect de pubertate semnificativ accelerat la persoanele adolescente testate (un studiu din 1999).
* Atentie si barbatii! Soia poate afecta si masculinitatea voastra! Un studiu efectuat pe 12 barbati in varsta de peste 18 ani a inregistrat o scadere cu 19% a nivelului de testosteron seric in doar 28 de zile, atunci cand in aceasta perioada persoanele respective au consumat 56 de grame de pudra de proteine ​​din soia (studiul din 2007).
Inca nu sunteti convinsi? Puteti cumpara aceasta carte in limba engleza “The Whole Soy Story: The Dark Side of America’s Favorite Health Food” (adica “Întreaga poveste a soii: partea intunecata a alimentului favorit al Americii”) şi veţi găsi 170 de studii stiintifice care arata cat de periculoasa este soia pentru alimentatia noastra.
lovendal.ro  

Scuze

Ungaria si-a cerut scuze pentru HOLOCAUSTUL antiromanesc din Ardeal

autor: FrontPress 28.04.2014

masacruAnton Lixandroiu, un cetăţean american şi român, a obţinut după mai mulţi ani de procese o decizie care a obligat Ungaria să-şi ceară scuze la ONU pentru crimele istorice împotriva românilor din Ardeal, în urma Dictatului de la Viena.
Anterior, oficialii au spus iniţial că “nu pot lua în considerare cele 2100 de probe trimise Tribunalului Internaţional dat fiind că aceste crime s-au petrecut înainte de înfiinţarea acestui tribunal”.
După acest raspus, Anton Lixandroiu s-a adresat Organizaţiei Naţiunilor Unite, cerând ca toţi criminalii judecaţi la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial, inclusiv Hitler, Mussolini, Horty, să fie reabilitaţi, deoarece aceştia au făcut crime înainte de înfiinţarea Tribunalului Internaţional.
Răspunsul şi rezultatul a fost că Ungaria şi-a cerut scuze în premieră, în plenul ONU, pentru Holocaustul din Nordul Ardealului, în urma căruia au murit români şi evrei deopotrivă. În Romania ştirea trecut aproape neobservată.
“Le datorăm scuze victimelor pentru că statul ungar a fost vinovat pentru Holocaust. În primul rând, pentru că nu a reușit să-și protejeze cetățenii săi și, în al doilea rând, pentru că a ajutat și a furnizat resurse financiare pentru comiterea unei crime în masă”, a declarat ambasadorul ungar la ONU, Csaba Korosi, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul organizaţiei din New York. “Instituțiile statului ungar de la acea vreme au fost responsabile pentru Holocaust. Scuzele exprimate astăzi de statul ungar trebuie să devină parte a memoriei și identității naționale”, a mai spus oficialul, citat de MTI.

Transilvania_de_NordContextul istoric al Dictatului de la Viena
În urma Dictatului de la Viena, din anul 1940, România pierdea Transilvania de nord în favoarea Ungariei hortyste. Unii istorici, comuniști sau democraţi, i-au găsit drept principali vionvaţi pentru pierderea teritorială pe “fasciştii” unguri şi pe reprezentanţii Germaniei naţional-socialiste. Printre puţinii care au căutat vinovaţii în altă parte, anume în clasa politică românească de la București, au fost naţionaliștii, reprezentaţi în acele vremuri de Mișcarea Legionară. Aceștia susţineau că Dictatul a fost o consecinţă a lipsei de realism politic din partea clasei conducătoare, de la partidele de sistem până la regele Carol al II-lea.
1940: Chiar ne-au furat nemţii și ungurii Ardealul?
La începutul celui de al Doilea Război Mondial și în anii premergători conflagrației, în Europa continentală exista o singură mare putere aflată în ascensiune şi în ofensivă, atât militară cât și economică: Germania. Clasa conducătoare românească din acea perioadă, reprezentată regele Carol al II-lea și de marile partide ”democratice”, țărănist și liberal, au dat dovadă de o naivitate politică crasă. Bucureștiul, ignorând vântul schimbării care sufla în Europa, a preferat să caute aliați la Paris și Londra. Mai aproape, pentru a se pune la adăpost de pericolul revizionismului bulgăresc sau unguresc, manifestat permanent de Budapesta chiar imediat după semnarea Tratatului de la Trianon de la sfârșitul Primului Război Mondial, care a consfințit destrămarea Ungariei Mari, România și-a format o serie de alianțe regionale cu Iugoslavia și Cehoslovacia (Mica Antantă) și cu Iugoslavia, Grecia și Turcia (Înţelegerea Balcanică). Tot acest sistem de alianțe și amăgirile englezești și franțuzești, în ciuda eforturilor diplomatice, s-au prăbușit ca un castel din cărți de joc în 1940 când Italia lui Benito Mussolini și Germania lui Adolf Hitler au impus României cedarea Ardealului de Nord. Cum s-a ajuns la acest deznodământ?
În primul rând trebuie spus că România nu s-ar fi putut opune militar acestui Dictat, armata nefiind pregătită la acea vreme pentru un conflict de amploare cu Unagria, în alianță cu Italia și Germania. Opoziția armată ar fi dus doar la ocuparea întregii Transilvanii, a Banatului, Crișanei și Maramureșului, sau poate chiar a României întru totul sau dezmembrarea ei, așa cum s-a întâmplat cu Iugoslavia, un an mai târziu.
Deci, dacă România nu era o putere militară, de ce nu a evitat diplomaţia rupturile teritoriale? Din lipsă de realism politic, au afirmat la vremea respectivă legionarii, care propovăduiau în planul politicii externe o alianță imediată cu Axa Berlin-Roma, simțind ascensiunea celor două state naționaliste. Pe de altă parte, clasa politică a preferat să ignore noile realități geopolitice, îndepărtând Germania și Italia, prin acțiuni iresponsabile, forțând mâna celor două super-puteri să caute în regiune noi aliați. Ungaria atât a așteptat.
oCum a fost îndepărtată Italia? Regimul lui Benito Mussolini a fost inițial înclinat spre o colaborare cu România, datorită originii latine comune a celor două limbi și a potențialului economic al țării noastre. Relațiile bilaterale s-au răcit în 1936, când reprezentantul României la Liga Națiunilor (un organism premergător al ONU), masonul pro-sovietic Nicolae Titulescu, a criticat invazia italiană a Etiopiei și a jignit mai mulți jurnaliști din Peninsulă. Prin gestul său, poate de înțeles din punct de vedere uman, dar inacceptabil din partea unui diplomat și om politic realist, acesta a reușit să îndepărteze Italia de România, care nu avea nici un interes în conflictele coloniale din Africa.
Carol IIRegele Carol al II-lea şi Cancelarul Adolf Hitler
Dar cel mai grav lucru, care a și făcut posibil Dictatul de la Viena, a fost îndepărtarea Germaniei. Hitler, care se aștepta probabil la izbucnirea unui conflict militar, a căutat aliați în estul Europei, România fiind printre primele alegeri, datorită resurselor petroliere importante, a producției agricole, a populației numeroase și în creștere și a poziției strategice. Mai mult, în România trăia și o importantă minoritate cu origini germanice (șvabii din Banat și sașii din Transilvania). Toate premisele unei colaborări bilaterale erau pe masă. Germania a promis României în 1938, în urma vizitei regelui Carol al II-lea la Berlin, garantarea granițelor României Mari și a propus chiar schimburi economice avantajoase ambelor state, inclusiv asistență tehnică industrială și militară. Printre condiții a fost reorientarea externă a României spre Germania, în defavoarea Marii Britanii și a Franței. Regele dictator a refuzat, bazându-se pe promisiunile, dovedite a fi deșarte, din partea Parisului și Londrei. Mai mult, la întoarcerea în țară a dat ordin ca mai multe căpetenii legionare, inclusiv întemeietorul mișcării, Corneliu Zelea Codreanu, să fie asasinate fără proces. În acea perioadă Mișcarea Legionară era singura formațiune majoră care cerea o alianță imediată cu Germania.
Codreanu1Prin aceste provocări și gafe politice și diplomatice, România a rămas vulnerabilă pe plan extern, Italia și Germania căutând alți aliați regionali. Acest lucru a dus în final la pierderea Ardealului de nord, la presiunea Ungariei. Germania și Italia au sprijinit revizionismul revanşard în primul rând din cauza clasei politice de la București, care a forţat două mari puteri să caute alţi parteneri strategici în regiune. Marile puteri, dar și țările mai mici, se ghidează în politică după interese și nu după sentimente. Politicienii români nu au înțeles în anii care au dus la deznodământul din 1940 că interesul de moment al țării îndemna la o colaborare cu Germania, care ar fi garantat granițele României Mari.
masacrul-de-la-ipÎn urma cedãrii Ardealului de Nord cãtre Ungaria lui Miklos Horthy, în mai multe localitãţi transilvãnenetrupele maghiare au ucis români nevinovaţi, printre cele mai cunoscute şi înfiorătoare crime numărându-se masacrele de la Ip şi Treznea. Deasemenea a avut de suferit şi populaţia evreiască din zona ocupată.Sursa: FrontPress.ro

Armindeni


Armindeni sau Ziua Pelinului
de Adrian Bucurescu ,
Armindeni sau Ziua Pelinului
Confiscată pentru o vreme de comunişti, ziua de 1 Mai are la români străvechi tradiţii magice, de înviorare a pământului şi de belşug. La 1 Mai românii sărbătoresc Armindenul, ce se mai zice şi Armindeni, Armendina, Armindin şi Arminder. Sărbătoarea este  închinată îndeosebi vegetaţiei şi vitelor, pentru prosperitatea celor vrednici. Ziua se serbează şi pentru înviorarea pământului, pentru ca acesta să dea roade. În ajunul acestei zile, femeile nu lucrează nici în casă, nici pe câmp, ca viforul şi grindina să nu se abată asupra satului.
Armindeni i se spune şi unei crengi verzi sau unui pom curăţat de ramuri până aproape de vârf şi împodobit cu flori şi spice de grâu. Creanga este adusă din pădure cu o zi înainte, iar de 1 Mai se pune în faţa casei, unde se lasă până la seceriş. Din lemnul Armindeniului se face foc când se coace întâia pâine făcută din făina grâului nou. În ziua de Armindeni se împodobesc cu crengi verzi stâlpii porţilor şi caselor, intrările în adăposturile vitelor şi în alte acareturi ale gospodăriei, pentru ca oamenii să fie feriţi de duhurile rele.
La casele cu fete de măritat se pun puieţi de mesteacăn în faţa porţii. Dimineaţa, oamenii se spală cu rouă, ca să fie sănătoşi. Armindeniul este şi sărbătoarea boilor. În această zi nu se pune mâna pe coarnele boilor şi nu se înjugă animalele, crezându-se că, altfel, vitele vor pieri, iar oamenii se vor îmbolnăvi. Tot la Armindeni are loc şi Băutul Mărţişorului, o petrecere câmpenească prilejuită de scoaterea mărţişorului agăţat în piept, în pomi sau legat la mână în ziua de 1 Mărţişor.

Petreceri şi magie
La 1 Mai este şi Ziua Pelinului. Oamenii petrec la iarbă verde, cu miel fript şi alte bucate alese, stropite din belşug cu vin pelin, pentru înnoirea sângelui şi sănă­tatea oamenilor. Considerat plantă magică, pelinul ­este purtat la pălărie, în sân, ­este pus pe mese şi în paturi, pentru alungarea duhurilor rele.
Sărbătoarea se ţine şi pentru păstrarea vinului vechi, ca ­vinul de anul trecut „să nu facă floare". Oamenii nu muncesc de Armindeni, spunând că în această zi nici rândunelele ­nu-şi lipesc cuibul. În ziua de Armindeni, femeile nu frământă pâine, că altfel se mucegăieşte, şi merg la câmp şi la pădure ca să caute ierburi de leac. Se spune că, dacă plouă în Ziua Pelinului, va mai ploua încă 40 de zile.

romanialibera.ro

Legenda Cotrocenilor


Scurt istoric


Auzim zilnic acest cuvânt: Cotroceni. Dar puţină lume ştie care este legenda acestui loc plin de istorie.

Istoria Cotrocenilor se întinde pe o perioadă de mai mult de 400 de ani. Inainte de a deveni reşedinţă domnească, la sfârşitul secolului al XVII-lea, Cotroceniul era o moşie aflată la “jumătate de ceas” de oraşul Bucureşti, cuprinzând păduri din vestiţii Codri ai Vlăsiei, terenuri agricole şi un sat de ţărani liberi. Satul şi “moşia” sunt atestate documentar pentru prima dată într-un hrisov domnesc din 27 noiembrie 1614 sub forma Cotroceni.

Zona Cotrocenilor devine în 1660 proprietatea lui Serban Cantacuzino, ca răsplata pentru preţioasele servicii aduse domnitorului Gheorghe Ghica.Legenda Cotrocenilor
Cotrocenii la 1864

Legenda Cotrocenilor


De cele mai multe multe ori legendele ascund doar un sâmbure de adevăr. Legenda Cotrocenilor este însă una aproape adevărată. O transcriu aşa cum este redată în studiul “Istoria Cotroceniului” scris de C. Melonescu şi apărut în anul 1902:


Şerban Cantacuzino a fugit în pădurile de la Cotroceni de frica turcilor, ori a tătarilor-  nu se precizează bine - şi acolo s'a  «cotrocit»  adică s'a ascuns. Pe când sta el acolo s'a rugat Născătoarei de D-zeu că de'l va scăpa din mâinile vrăjmaşilor  sângeroşi, va zidi pe acel loc o biserică mareaţă. Prea Sf. scătoare de D-zeu  l'a ajutat de a scăpat şi când s'a făcut Domn s'a ţinut de cuvânt şi a înălţat biserica de la Cotroceni. Tot legenda ne mai spune că numele de Cotroceni vine de la cuvântul a «cotroci» şi de aici Cotroceni.
Varianta acestei legende ne spune că Şerban Cantacuzino, fugind de frica turcilor a pus potcoavele  la cal invers,ca să înşele pe vrăjmaşii  lui şi -i facă să creadă că el vine spre Bucuresci, iar nu merge la Cotroceni, mijloc
prin care scapă de următorii lui. Stă acolo cotrocit trei zile şi de la a «cotroci» s'a format numele de Cotroceni…”

Cât adevăr se ascunde în această legenda?

Şerban Vodă Cantacuzino
Ne spune acelaşi C. Melonescu: Şerban Cantacuzino a fost urmărit pentru a fi ucis şi s-a ascuns în pădurea Cotrocenilor în ziua de 7 octombrie 1678. Urmăritorii lui însă nu au fost nici turcii nici tătarii ci trimişii domnitorului Duca-Vodă. Şi tot adevărat este că  Şerban Cantacuzino a stat ascuns în apropierea unui vechi schit din aceste păduri seculare, vreme de 3 zile si trei nopti, fiind însoţit de un nepot de-al său. Şi sigur se va fi rugat pentru viaţa lui în acele zile de restrişte.Cert este că dupa cele trei zile a găsit o cale de a fugi către Rusciuc.
Şerban Cantacuzino nu uită întâmplarea şi…ajutorul divin primit. El ctitoreste în Cotroceni o mănăstire. Şi povesteşte întamplarea prin care a trecut într-un hrisov din anul 1681:
“Şi  nu fără motiv am zidit Monastirea aici (la Cotroceni), fiind-că, aici  s'a revărsat asupra noastra  mila Dumnezeiască (…) Deci acesta este locul unde Domnul Iisus Christos şi Prea Curata Prea Sf. Sa Maica Maria, ne-au ascuns şi scăpat de vrăjmaşii ridicaţi în contra noastră, care aruncă blasfemii asupra noastră; chiar din acest loc am fost mântuiţi din mâinile sângeroşilor vrăjmaşi cari voiau să ridice de pre pământ viaţa noastră; am ridicat această monastire pentru recunoştinţă şi în amintirea Prea sfintei imperetese a puterilor ceresci şi a Fecioarei cele fără de moarte, căreia’I datorăm viaţa nostră şi pentru  amintire în veci (…)“.

Sursa informaţiilor şi a fotografiilor: studiul “Istoria Cotroceniului” scris de C. Melonescu şi apărut în anul 1902: 
deieri-deazi.blogspot.com                              

Scandal rasist

Scandal “RASIST” in baschetul american si amenzi de milioane de dolari

autor: FrontPress 01.05.2014

NBA kkkUn “scandal rasist” a zguduit zilele trecute societatea americană, în jocul declaraţiilor fiind atras chiar preşedintele Barack Obama. Subiectul principal este patronul unei echipe de baschet, care a fost înregistrat în timp ce făcea mai multe remarci defăimătoare la adresa minorităţilor rasiale.
Proprietarul echipei de baschet Los Angeles Clippers, Donald Sterling, a fost suspendat pe viaţă de către conducerea Asociaţiei Naţionale de Baschet (NBA) şi amendat cu 2,5 milioane de dolari, după mai multe afirmaţii controversate.
Conducătorul NBA, Adam Silver, a anunţat, după încheierea unei anchete, că Sterling a fost suspendat pe viaţă şi a primit amenda maximă, 2,5 milioane de dolari.
Site-ul TMZ, specializat în viaţa celebrităţilor, a lansat cazul Sterling, după ce a publicat o discuţie de zece minute între un bărbat, prezentat ca Donald Sterling, şi o femeie de circa 20 de ani, identificată ca V. Stiviano, fosta iubită a magnatului american.
Donald Sterling, în vârstă de 80 de ani, i-a reproşat fostei sale iubite că a publicat pe contul de Instagram o fotografie în care apărea alături de Magic Johnson, fost star al Los Angeles Lakers, aminteşte Mediafax. “Pe contul tău de Instagram de rahat nu trebuie să te arăţi alături de negri”, i-a spus el femeii, care i-a reamintit lui Sterling că la rîndul ei este de origine mexicană şi afroamericană.
“Te poţi culca cu negri, poţi să-i aduci la tine, poţi face ce vrei cu ei, dar măcar nu le face publicitate şi să nu-i aduci la meciurile mele”, spunea Donald Sterling în acea înregistrare.
134833_clippers_AXG_Site-ul TMZ mai susţine că relaţia dintre Sterling şi V. Stiviano are mai bine de trei ani, timp în care miliardarul i-ar fi oferit amantei sale un Ferrari, două Bentley-uri şi un Range Rover. Însă, potrivit staff-ului de la ”Staples Center”, certurile dintre cei doi au escaladat în ultima vreme, deşi soţia lui Sterling, Shirley, era de acord cu relaţia extraconjugală a miliardarului.
Vizat direct de afirmaţiile cu tentă rasială, Magic Johnson a anunţat pe contul său de Twitter că nu va mai asista la vreun meci al echipei L.A. Clippers, “atât timp cât Sterling va fi preşedinte”. “El nu mai are dreptul de a fi proprietar în NBA. Îl consideram un prieten. Să facă astfel de comentarii despre mine, despre negrii americani şi alte minorităţi este inacceptabil în societatea noastră şi în campionatul nostru”, a subliniat celebrul jucător de baschet american.
Şi preşedintele SUA, Barack Obama, s-a exprimat în acest caz. “Când persoane ignorante se laudă cu ignoranţa lor, nu poţi face mare lucru decât să le laşi să vorbească”, a spus Obama, evocând afirmaţii “extrem de ofensatoare” şi rasiste.
Peste trei sfertudi din jucătorii profesionişti de baschet din SUA sunt sportivi de culoare. Profilul rasial al sportivilor din NBA s-a schimbat radical în ultimele decade: de la 93 la sută jucători albi în 1957 la 78 la sută negri în prezent. Sursa: FrontPress.ro
147797_600