Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 26 aprilie 2014

Dans compilation

Inundatii
Cu barca, călare sau..pe jos la inundații

Inundații de ieri și de azi


România a fost, în întreaga ei istorie, afectată de inundații și de viituri. Numărul inundațiilor de proporții semnalate pe teritoriul României de-a lungul secolelor este următorul: 10 în secolul XVI, 19 în secolul XVII, 26 în secolul XVIII, 28 în secolul XIX și 42 în secolul XX. Și se pare că și secolul XXI  ne rezervă viituri de amploare și inundații.Doar în primul deceniu, în România, mai mult de 200 de oameni au murit din cauza furiei apelor.

De-a lungul acestor secole România a avut parte de conducători mai buni sau mai răi, mai cinstiți sau mai corupți, mai gospodari sau mai …negospodari (am spus-o elegant, nu-i așa?). Și, deși s-au mai facut de-a lungul secolelor lucrări hidrotehnice sau de protecție împotriva furiei apelor – riscurile de inundații nu sunt nici pe departe eliminate. Și nici nu văd rezolvarea, măcar punctuală, a problemelor rămase nerezolvate, în viitorul apropiat. Deși diguri se mai construiesc pe ici pe colo. Ghinionul e că sunt măturate de ape la primele ploi mai consistente. Care sa fie cauza !?

Și ca să nu credeti ca doar în zilele de azi conducătorii inspectează zonele calamitate și promit soluții, o să vă mai dau câteva exemple din România de ieri:


1862

Inundatii 1862
Domnitorul A.I. Cuza si Dr. Carol Davila
 vizitand cartierul Tarbaci din Bucuresti,
 inundat de raul Dambovita in anul 1862

Inundații deosebit de grave s-au produs în București în 1837, provocate de Râul Ilfov, afluent al Dâmboviței, dar mai ales în 1862, 1864 și 1865. Alexandru Ioan Cuza – conducătorul de atunci al României inspectează zonele inundate al Bucureștiului, călare, însoțit de doctorul Carol Davila.

Atât doar ca inspecția nu a rămas făra urmări: au fost începute lucrări de regularizare ale cursului râului Dămbovița în București. Lucrări de amploare au fost executate mai apoi , în timpul regelui Carol I: cursul Dâmboviței a fost canalizat în aval de Grozăvești. Lucrările au fost continuate în 1898-1900 în amonte de Grozăvești până la Ciurel, ultimele lucrări de sistematizare executate înainte de cel de al doilea război mondial fiind planșeul de acoperire a Dâmboviței între fostul pod al Senatului (în prezent Piața Națiunilor Unite) și Piața Unirii. In 1885 a fost dat dat în funcțiune nodul hidrotehnic de la Brezoaiele situat pe canalul de derivație construit de Alexandru Ipsilanti la inceputul secolului al XIX-lea  și pe care fusese mutat cursul râului Dâmbovița. Nodul de la Brezoaiele deriva debitele de viitură ale Dâmboviței în râul Ciorogârla.


1932

Inundatii 1932
Regele Carol II-lea vizitand
Iasul pentru a evolua pagubele
 inundatiilor din 1932

O ploaie torențială din iunie 1932 provoacă dinnou inundații catastrofale.Iată cum e relatată catastrofa în “Realitatea ilustrată“ , numărul din 7 iulie 1932: ”Moldova și Dobrogea au trecut prin momenet de goraza. Ploile căzute au provocat revărsarea apelor și regiunile din Nordul și estul Moldovei au înregistrat cele mai mari inundații și cel mai sinistru dezastru de o sută de ani încoace. Iașul a fost complet izolat. Bârladul a fost dărâmat pe trei sferturi, numeroase sate au fost rase de pe suprafața pământului, iar puhoaiele mai poartă și azi cadavre omenești și de animale și case întregi, care plutesc la vale și din care se mai aud țipetele supraviețuitorilor”

Iasii sub ape 1932
Inundatii Iasi 1932
 Bahlui iesit din matca

Regele Carol II a întreprins o vizită la Iaşi pe data de 4 iulie, pentru a evalua consecinţele inundaţiilor şi a fost primit de o mulţime impresionantă. A promis efectuarea de lucrări pentru evitarea repetarii inundațiilor. Lucrări care nu au fost făcute (poate și din cauza vremurilor care au urmat) decât  abia peste 30 de ani când s-a investit în lucrări care să ferească Iaşiul de tragedii similare. In anii 1960-70 s-a realizat adâncirea şi regularizare albiei râului Bahlui şi s-au construit digurile de protecţie, deasemenea barajul si lacul de la Sârca.


1970

Cel puțin 1.500 de localităţi au fost devastate de apele revărsate ale Someșului în anul 1970. Ploile au turnat cu găleata timp de o săptămână. Fenomenul neobișnuit a fost determinat de căderea unor precipitații în cantitați nemaîintâlnite, în perioada 10 -13 mai 1970, precipitții care au atins intensități ajungând pâna la 100 l/mp in 24 de ore, adică de 2-3 ori volumul total al precipitațiilor care normal cad într-o lună. Cel mai mare dezastru a fost  înregistrat la Satu Mare unde apele au spart un dig ce ocrotea un cartier şi uzina electrică şi au lăsat, după lovirea viiturii, în întuneric mii de oameni ce încercau să se salveze. Au murit într-o noapte 52 de oameni. 


Inundatii 1970
Ceausescu  la inundatiile
din Satu Mare 1970

A venit la faţa locului Ceauşescu şi, încălţat în cizme de cauciuc, a parcurs prin apă drumul până la sediul Consiliului Judeţean. Comunicatul apărut în presa vremii spunea : "Conducerea partidului și Guvernul, analizând situația creată, au stabilit o serie de măsuri urgente pentru ajutorarea regiunilor și localităților calamitate, precum și pentru limitarea efectelor negative. La această acțiune participă mii de cetățeni, o contribuție pretioasă fiind adusă de unitățile militare dislocate în acest scop, precum și de formațiunile gărzilor patriotice".


Cert este că - fără a fi nici pe departe un admirator al epocii respective- trebuie să recunosc că  în perioada 1970-1980 au fost facute investițiile cele mai importate pentru combaterea inundațiilor din întreaga istorie a României: diguri, lucrări de îmbunătățiri funciare, baraje ș.a.m.d. Pe care dupa 1990 nu reușim nici măcar să le întreținem. De foarte multe ori chiar le distrugem (exemplul sistemelor de irigații e unul cocludent). Urmarea : ne plângem ba de inundații – ba de secetă !


2014

Premier in barca
La inundații în..2014
Conform www.striripesurse.ro : “Premierul Victor Ponta a ajuns marți la Teleorman în zona cea mai afectată de inundații, satul Beiu. El este însoțit de vicepremierul Liviu Dragnea și de ministrul pentru dialog social Aurelia Cîrstea. Ponta a precizat că vrea să vadă locuințele afectate, să vadă unde poate fi făcut digul și cum poate fi remediată problema inundațiilor.Localnicii au venit să îi arate care sunt problemele cu care se confruntă.“Mă duc să văd unde facem digul. Eu dau bani dar vreau să văd întâi pentru ce îi dau. Vreau să îl facem anul ăsta. O să vin să îl văd cu ochii mei, altfel nu cred”, a spus premierul. El le-a mulțumit jandarmilor și pompierilor pentru eforturile depuse".


Să înteleg ca Victor Ponta e primul conducător al României care “dă bani pentru un dig” ? E vorba de banii lui, înteleg...Mă abțin cu greu să nu mai comentez!


Surse:
Realitatea ilustrată” – numerele din 7 și 14 iulie 1932
deieri-deazi.blogspot.com

Calendar 26 aprilie• 1933: S-a înființat Gestapo, poliția secretă a Germaniei naziste.

• 1986: S–a produs accidentul de la Centrala Nucleară de la Cernobîl, aflată la 200 km de Kiev.

Alexandru cel MareMormântul pierdut al lui Alexandru cel Mare va rămâne un mister etern, ca şi mormântul nedescoperit al lui Moise. Trupul neînsufleţit al împăratului a fost transportat în “locuinţele zeilor” din cer?

Istoricii încă mai încearcă să dezlege misterul morţii lui Alexandru cel Mare, una dintre cele mai faimoase personalităţi din istoria omenirii. De ce este faimos? Pentru că, la un moment dat, el era cel mai puternic om din lume, fiind asemuit unui zeu. A murit el din cauza malariei sau a fost otrăvit de duşmanii săi? (citeşte mai multe în acest articol pe care l-am publicat în 2009: Alexandru cel Mare a murit de malarie sau a fost otrăvit?). Însă, o şi mai mare enigmă, o constituie unde se află mormântul real al marelui împăratul al antichităţii.
Locația originală a mormântului lui este subiectul multor speculații și, într-un fel, este oarecum similar cu misterul din jurul locului de înmormântare al lui Moise: “Şi a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului. Şi a fost îngropat în vale, în pământul Moabului, în faţa Bet-Peorului, dar nimeni nu ştie mormântul lui nici până în ziua de astăzi”. (Deuteronomul 34:5-6). Moise a murit înainte de a intra în Țara Sfântă, spune Biblia. În conformitate cu tradițiile evreiești și creștine, mormântul lui necunoscut este situat undeva în apropiere de Muntele Nebo, care este situat în valea Iordanului. Cu toate eforturile, încercările de a descoperi mormântul lui nu au avut succes.
Să revenim totuşi la împăratul Alexandru. Acesta, un tânăr de 33 ani, regele Macedoniei și stăpânitorul lumii cunoscute, a murit brusc în Babilon, pe 11 iunie 323 î.Hr. Întregul imperiu creat ca rezultat al cuceririlor sale a intrat în criză. El a dorit ca trupul său să fie aruncat în râu, astfel încât cadavrul său să dispară. Astfel, urmașii săi putea să perpetueze mitul că el ar fi fost “în mod miraculos” transportat “la locuințele zeilor”, în cer, pentru a petrece eternitatea acolo.
Una din tradiţiile istorice spune că trupul neînsufleţit al lui Alexandru cel Mare a fost plasat în două sicrie de aur, unul pus în interiorul celuilalt, care, la rândul lor, au fost puse pe un car de aur. Acest car neprețuit nu a fost niciodată găsit. O altă sursă spune că trupul regelui a fost pus într-un vas mare de lut, umplut cu miere și apoi pus în sicriu…dar, din nou, nimeni nu știe unde a fost plasat sicriul.
În conformitate cu Diodor din Sicilia, un istoric grec sicilian care a trăit între anii 90-21 î.Hr., cortegiul funerar al împăratului Babilonului a călătorit spre nord, pe o distanță scurtă, de-a lungul râului Eufrat. De aici, procesiunea a continuat spre Opis, oraşul pierdut din Babilonia, o aşezare strategică situată în partea de sud a Iraq-ului modern, fiind situat pe Tigru. Apoi, procesiunea s-a îndreptat spre Alexandria ad Issum (acum Iskenderun, Turcia), un oraș fondat de Alexandru în 333 î.Hr., pentru a-şi consolida victoria sa asupra perşilor. Aparent, se pare că întreg cortegiul funerar al împăratului a urmat un traseu special, care a implicat fie locurile vizitate de către Alexandru cel Mare, fie cele în care el a obţinut victorii. La acest eveniment funerar, se presupune că trebuia să participe o mulţime de oameni, din diferite locuri ale teritoriilor cucerite de împărat.
Ce s-a întâmplat mai târziu? Dacă trebuia să ajungă în Macedonia, cortegiul funerar trebuia să continue de-a lungul coastei de sud a Turciei. Dar nu s-a întâmplat aşa. El, se pare, că a ajuns la Siwa, în vestul Egiptului, în apropiere de granița cu Libia; aici, în anul 331 î.Hr., Alexandru cel Mare a venit să consulte ghicitorii oracolului. Preoții de acolo i-au spus că el va cuceri lumea.
Dar nici la Siwa nu a stat înmormântat definitiv împăratul; trupul i-a fost adus în Memphis şi apoi în Alexandria (Egipt), unde a stat expus cel puţin jumătate de mileniu. Există unii istorici care susţin că forţele anti-păgâne au demolat mormântul lui Alexandru, iar rămăşiţele cadavrului au fost distruse în anul 397 d.Hr. Dar, aceasta este doar o teorie şi nu există relatări directe care să susțină această ipoteză.
Deci, unde este mormântul real al lui Alexandru? Până în prezent, nu s-a găsit locația sa; investigaţiile continuă, iar misterul rămâne încă nedezlegat. Într-un articol publicat pe 27 martie 2013 (Sute de artefacte misterioase – cu figuri de extratereştri – au fost găsite în peşterile din Illinois (SUA). S-a descoperit mormântul pierdut al lui Alexandru cel Mare?), ca urmare a descoperirii unor artefacte de pe vremea împăratului Alexandru în nişte peşteri din Illinois (SUA), prezentam ipoteza că mormântul lui Alexandru cel Mare s-ar afla în America.
lovendal.ro 

UDMR

Bogdan Diaconu: “UDMR este un fel de Jobbik al Romaniei si trebuie scoasa in afara legii”

autor: FrontPress 26.04.2014

secuiÎntr-un interviu pe care îl ia președintelui UDMR Kelemen Hunor, redactorul șef al Revistei 22, Armand Goșu, vă numește personaj extremist, naționalist. Sunteți un extremist, domnule Diaconu?
Sper să fiu extremist în egală măsură cu românii care au făcut Marea Unire din 1918 sau cu moții lui Avram Iancu, singurii care au fost capabili să oprească exterminarea românilor plănuită de Kossuth. De fapt, încerc doar să îmi fac datoria de român și de parlamentar ales să reprezint interesele cetățenilor români. Dacă a apăra unitatea și suveranitatea României a devenit extremism, atunci marea majoritate a românilor, cu Dvs., domnule Dan Tănasă, în frunte, au aceeași problemă ca și mine: suntem extremiști care nu acceptă enclavizarea etnică a teritoriului național! Și ar trebui să fim mândri de acest lucru!
Totuși, de ce credeți că redacția Revistei 22 vă consideră un extremist?
Cred că se dorește izolarea și marginalizarea celor care au conștiință națională. De aceea, UDMR ne flutură pe la ochi idealuri pretins ”europene”, cum ar fi autonomia teritorială, iar cei care ne împotrivim trebuie să fim catalogați ca înapoiați, vetuști sau extremiști dacă se poate. Înapoiați sunt cei care doresc enclavizare etnică și fărâmițarea statului național, care este o cucerire a modernității și a secolului XX, iar contestatarii României Unite se inspiră de fapt din perioada medievală.
Dacă dvs. sunteți extremist, vă întreb cum poate fi catalogată o formațiune politică care militează pentru anularea tratatului de la Trianon, care promoveză doar ura interetnică și șovinismul, care sfideză legile și Constituția României și a cărui singur proiect politic este cel al autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc?
Am declarat în mai multe rânduri public și mă bucur că pot să o fac din nou, că UDMR este un fel de Jobbik al României. În urmă cu câțiva ani, cel puțin la București, se mai fereau să spună verde în față că urmărescplanurile Budapestei de desființare a României, acum văd că se simt bine la guvernare și și-au dezvăluit strategia. Am anunțat la fel de public că în momentul în care UDMR depune la Parlament proiectul de lege al autonomiei teritoriale, eu depun tot la Parlament proiectul de lege de desființare a UDMR.
Dvs. luptați pentru România, Kelemen Hunor pentru anularea Tratatului de la Trianon și deci pentru moartea României. Cine e extremistul?
Eticheta de extremist ține de propaganda UDMR și a susținătorilor lor, unii dintre ei, din păcate, români, prin care orice încercare de a opri avântul iredentist al acestei organizații să fie delegitimat. Din acest punct de vedere, UDMR, dar și alte partide maghiare, plus o întreagă suită de ONG-uri și fundații finanțate din Ungaria, au ca misiune precisă să coloreze în nuanțe europene tribalismul autonomiei secuiești în timp ce oponenții și cei care iubesc națiunea română să fie descriși ca barbari și înapoiați.
UDMR este o formațiune finanțată cu zeci de milioane de lei anual din bugetul Guvernului României și cu toate acestea refuză să arboreze drapelul României pe sediul său din Miercurea Ciuc și refuză să dea jos drapelul Ungariei arborat pe sediul său din Sângeorgiu de Pădure, asta ca să amintesc doar două astfel de cazuri. Cum comentați? 
Am adresat această problemă printr-un proiect de lege care să interzică afișarea pe instituțiile statului român a steagurilor cu caracter etnic, pedepsindu-i pe vinovați cu amendă penală. Cei care forțează nota cu steaguri secuiești și cu steagul Ungariei doresc să creeze o suveranitate paralelă în anumite zone din Transilvania, refuzând astfel autoritatea statului român și închinând în mod simbolic o regiune întreagă Ungariei. Budapesta știe foarte bine acest joc, ea îl coordonează, profitând de slăbiciunea statului român, pentru ca, la un moment dat, să ne trezim cu protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei. Este o subminare a statului român din interior. Nu putem permite așa ceva, ne-ar blestema strămoșii din morminte!
Kelemen Hunor și formațiunea pe care o conduce nu au participat la nicio manifestare dedicată Zilei Naționale a României, Zilei de 24 ianuarie, Zilei Imnului Național sau Zilei Drapelului. Mai mult, și-au manifestat disprețul la adresa acestor sărbători în repetate rânduri. Este acesta un semn de comportament european al domnului Hunor și al UDMR? 
UDMR nu recunoaște statul român, acest lucru a devenit clar. Tocmai de aceea cred că această organizație și celelalte similare trebuie scoase în afara legii. Degeaba vorbim de extremiștii de la Jobbik și îi creștem la sân, hrănindu-i cu bani de la buget, pe proprii noștri dușmani, care, culmea dezastrului, au poziții de conducere în statul român, de unde îl pot dezmembra mai ușor.
Pare că ”europeanul” Kelemen Hunor cunoaște foarte bine unde sunt extremiștii români. Să înțelegem că extremismul maghiar e european și deci benefic? 

Extremismul maghiar nu e extremism, aici e toată șmecheria, e progresism, ține de drepturile maghiarilor de pretutindeni, ei fiind singurii care au drepturi. Politicienii maghiari își văd comunitatea ca pe o super-rasă la care noi ceilalți trebuie să ne închinăm și, eventual, să dispărem, ca să le facem loc și spațiu vital. Nu e de mirare că extremismul maghiar îmbracă adesea forme neo-naziste, pentru că ideile lui Horthy se pot vedea la tot pasul în demersurile lor, chiar până la imitarea gestică, așa cum e cazul defilării pe cai a oficialilor de la Budapesta în orașe din România. Extremismul maghiar e atât de benefic încât va crea în Europa conflicte, Der Freitag a publicat deja un reportaj în care sesizează că, după Ucraina, următorul conflict secesionist va fi provocat în România în zona unde se află și maghiari. Dar Viktor Orban este în grațiile PPE, așa că oficialii de la Bruxelles se prefac că nu văd ce potențial exploziv au instigările etnice ale Ungariei în țările vecine, care, de altfel, se coordonează cu Rusia în acest sens. Ungaria urmează același sistem de lucru cu al Rusiei: profită de existența unor minorități în statul vecin ca să ceară drepturi colective până fac statul respectiv să intre în implozie, anulându-i suveranitatea. Atât de gravă pentru siguranța națională este politica maghiară! De Dan Tanasa

vineri, 25 aprilie 2014

Fiesta

Fiesta antiromaneasca dejucata la Humanitas-Cismigiu printr-un protest al bunului simt. Boia: “Romania nu are nici un drept istoric asupra Transilvaniei”

autor: FrontPress 25.04.2014

profesor istorie protest boiaIeri, 24 aprilie, la Librăria Humanitas Cişmigiu s-a lansat noul volum al lui Lucian Boia „Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări“, (de la ora 19.00). La eveniment, alături de autor, a vorbit şi Gabriel Liiceanu, ne anunta sub forma de reclama, revista lui Ion Cristoiu (?), Historia.
Mihai Tociu, cunoscut si prin succesul repurtat impreuna cu alti trei “teroristi-vizuali” la Arcul de Triumf, unde a fost repusa Budapesta la locul ei, ca victorie a Armatei Romane, dupa ce fusese obliterata de partenerii de guvernare ai FSN (PSD si PDL), recte UDMR, a inregistrat ieri, la Libraria Humanitas – Cismigiu, o noua victorie a bunului simt romanesc.
Profesorul-de-sub-istorie-Lucian-Boia-contrat-la-Humanitas-de-Mihai-Tociu-24-04-2014-via-Roncea-RoIata scurta sa relatare: “Eşec neaşteptat la lansarea ultimei cărţi de pseudo-istorie a lui Lucian Boia. Bucureştiul a dovedit încă o dată că este Capitala românilor şi a dat tonul la acţiunile de opoziţie faţă de manipularea istoriei de către agenţii de influenţă maghiari. Un grup de patrioţi a reuşit în 24 aprilie 2014 să strice fiesta antiromânească organizată de Gabriel Liiceanu. Deci, se poate!”. Felicitari!
“Romania nu are nici un drept istoric asupra Transilvaniei” este doar una din afirmatiile lui Lucian Boia din ultima sa hartie igienica imprimata sub forma de carte la Humanitas si raspandita in masa prin revista Historia, unde Ion Cristoiu a ajuns coleg cu marii si micii falsificatori ai istoriei nationale Adrian Cioroianu, Ovidiu Pecican, Zoe Petre, despre care maestrul Ion Cristoiu scria ca este ”o doamnă căreia i-ar spune fă”, si, cu voia dvs, ultimul pe lista, Vladimir Ilici Tismaneanu,baiatul care-i cara geanta lui Ion Cristoiu si, totodata, despre care maestrul afirma ca s-a scremut sase luni sa scoata o margica “anticomunista” de 100.000 de euro. Haios, “n-asa”?
Iata si filmul evenimentului:
Lucian Boia si Gabrigel Liigheanu spunand tampenii la Humanitas Cismigiu - 24.04.20014 - Tociu via Roncea Ro
Liicheaua Liiceanu si Lucian Boia elucubrand despre Ungaria - 24.04.2014 - Tociu via Roncea Ro
Lucian Boia in oglinda cu Lucian Buratino - Tociu via Roncea Ro
Liiceanu Liigheanu Liicheanu si Lucian Boia contra libertatii de exprimare la Humanitas 24.04.2014 - Tociu via Roncea Ro
Handicapatul de Lucian Boia sustine existenta statului Ungaria in 1916 - Tociu via Roncea RoCum Sorin Lavric, editorul preferat al lui Lucian Boia, a lipsit nemotivat de la eveniment, redam mai jos, cu “proba video”, o caracterizare facuta “istoricului” cu nume de paprica de la o alta lansare, care contine si o remarca laudativa fata de o ironie la adresa lui Nichifor CRainic: “Ii dau dreptate domnului Liiceanu: domnul Boia este mai mult decat un istoric. Este un om care gandeste trecutul pe care il rescrie. Este un ganditor al istoriei!”. Cu “g” mare? Adica G de la Gaozar (copyright Traian Basescu)? Dar sa lasam biata larva a lui Liicheanu sa-si incheie apoteotic discursul pupincurist: “Lucian Boia se ridica deasupra pragului de istoric obisnuit. Nu e singurul care are aceasta indrazneala, acest curaj, dar este unul dintre ei si pesemne cel mai inteligent”. Alte mostre scabroase similare, pe YouTube, cu kilogramul.
Comparativ, reputatul jurnalist Corneliu Vlad afirma despre “Romania altfel a lui Boia: “E lucru de mirare în această carte cum fiecare propoziţie şi frântură de fraza musteşte de maliţie, dispreţ, greaţă sau venin. Parcă o muscă sâcâitoare s-ar aşeza taman pe rândul pe care-l citeşti şi tot dai din mână până faci tic. Drept care, gata. Nu exegeză, nici măcar zeamă lungă de pamflet, pentru Lucian Boia, “De ce este Romania altfel?”, Humanitas, 2012. O întristată adunare, însă, parcă tot i s-ar fi cuvenit. Şi a fost. Iat-o consem­nată într-un dosar de gazetă, după cum citim:“ Dilema veche de săptămâna aceasta se întreabă: Este România altfel?. Dosarul conţine intervenţiile partici­panţilor la dezbaterea pe marginea cărţii De ce este România altfel? de Lucian Boia, organizată pe 20 februarie de către Colegiul „Noua Europă“, Editura Humanitas şi Clubul Dilema veche“. De ce este România altfel? Prostimea ar zice că şi pentru a se mira cei de-alde dânşii, de mai sus.” De Victor RonceaBlajinitate
BLAJINITATEA ROMANEASCA RECALIBRATA 

Prost inteleasa si  acceptata blajinitatea romanului. Este suficient ca una dintre minoritatile noastre precum ungurii sau tiganii sa se ratoiasca cu tupeu  si fara bun simt fata de gazdele romanesti, acestia privindu-i cu blandete de parca le-ar fi parinti, fata de niste copii cu probleme psihice, specifice varstei lor,  sar calul. Sar calul in  asa fel incat ne calca pe toti pe bombeu si nu numai.
 Fac asta  supunand pe cei fara  demnitatea neamului, facandu-i cozile de topor ale lor, asupra celor din care fac parte.
 Sub  aliura de prostanac irecuperabil se ascunde un periculos pervers,  care abia asteapta sa-si exerseze nemernicia, cand este lasat sa-si faca mendrele.Asta se manifesta pe toata scara societatii romanesti tiganizata. Cuvantul tiganilor sau al ungurilor sunt litera de evanghelie, pentru autoritatile romane.
Blajinitate, blajinitate, dar cand se ingroasa gluma nu trebuie sa se incinga taratea in romani ? Dar nu, nu se intampla asta !!! Totul este o mascarada josnica, pe  obrazul manjit de ei cu, cacat al romanilor. "Ce trebuie facut", vorba unei  mahalagioaice contemporana cu noi.
Urgent sa luam masurile ce trebuiesc luate pentru a curma bataia asta de joc, la toate nivelurile la adresa romanilor care sunt cu bun simt si cu obrazuri subtiri fiindu-le rusine sa faca praf in jurul lor,  de care profita toata jegosenia Romaniei in frunte cu  minoritatile impertinente, pentru care franghia fara sapun moale, este o mare onoare. Despre glont nici vorba.
Stiti cum cerea maresalul romanilor sa nu se pagubeasca statul  prapadind gloantele pe tigani.
Si acum este la fel de valabila ca si in timpul razboiului. 
Daca ne uitam bine  cu luare aminte la acest Plavan(prim) care si-a luat-o in cap si se crede alesul lui Dumnezeu pe pamant, se crede datorita lingailor  ca este deja presedintele Romaniei si altul mai destept, important, etc... ca el nu mai exista.
Vedeti clar ce avant si-a luat, ma uit si imi vine sa ma ciupesc singura vazind cum de la o zi la alta,  se tampeste mai rau. Ca se tampeste din ce in ce mai mult  pe el este  ceva deja stiut, dar ne tampeste si pe noi, cei care  trebuie sa il votam si sa il suportam poate 10 ani :((((????
Trebuiesc luate masuri urgente pentru a bara drumul acestui dobitoc care va fi o calamitate, mai mare decat  Matrafoxatul. Oare socrul popa raspopit, vanator convins este in spatele acestei atitudini de cretin sadea ???
Sa analizam numai cum a stat el ditamai Malai Mare de 2 metri si 120 kg. in barcuta aia si toti ceilalti il carau pe apa la o adancime de 30 cm??
Nesimtirea la el nu are limite.Poate ne vom mobiliza pana la toamna sa il rasturnam cu barca in noroi, caci altfel dupa aceea, vom sufla in pumni a paguba. Masura prostiei lui arata ca este inepuizabil, de la FA, ITI ARDEA DE O INUNDATIE, pana la  .... NU MAI ESTE DECAT UN PAS. Totul depinde de noi sa dam peste bot acestui Plavan gonflabil si sa il desumflam intepandu-i cauciucul in zona curului, cu un cui.

PS Vad ca pe banii nostrii dati la sanatate, curvele Romaniei isi reparau si virginitatea prostind pe arabi:)) 

Nationalistii englezi

Nationalistii englezi, solidari cu albii din Africa de Sud

autor: FrontPress 25.04.2014

0Sâmbăta trecută, membrii organiţatiei “Acţiunea Naţională” au pichetat ambasada Africii de Sud din Londra, condamnând “genocidul” la care sunt supuşi nativii cu descendenţă europeană din această ţară.
Participanţii la acţiune au fluturat drapele din perioada apartheidului, regimul care promova segregarea rasială în politica publică. Deasemenea a fost afişat şi un banner prin care se cerea pedepsirea criminalilor de culoare care l-au asasinat în 2010 pe Eugene Terreblanche, unul dintre cei mai proeminenţi reprezentanţi ai mişcării separatiste a albilor din Africa de Sud. Acesta a fost asasinat de doi tineri de culoare, angajaţi ai fermei deţinute de acesta. A fost lovit cu brutalitate cu o bâtă şi tăiat cu o macetă, care a şi rămas înfită în cadavru. Autorii s-au predat poliţiei şi şi-au motivat fapta prin câteva neînţelegeri legate de salariile primite.
2Membrii “Acţiunii Naţionale” au mai afişat un mesaj şi în faţa statuii fostului lider comunist al Africii de Sud, Nelson Mandela, din Piaţa Parlamentului, prin care au denunţat ipocrizia regimului instaurat din 1994: “Antirasismul este doar un cuvânt care maschează atitudinile anti-albe”.
Albii din Africa de Sud, majoritatea buri sau descendenţi ai coloniştilor britanici, reprezintă în jur de 6 procente din totalul populaţiei de peste 50 de milioane de locuitori. Numărul cetăţenilor de descendenţă europeană este într-o continuă scădere în ultimii ani, mai ales din cauza sporului demografic negativ dar şi a imigraţiei cauzate de crimele motivate rasial şi a discriminării din partea populaţiei majoritare. Acestor nenorociri li se adaugă şi discriminarea socială şi economică încurajată de noii conducători de culoare ai ţării, mii de albi trăind la limita subzistenţei, după ce au fost daţi afară din fabrici, mine sau ferme agricole. Sursa: FrontPress.ro

1

Bacsis


A lasat bacsis preste 2.000 de lire - Vezi ce artist renumit a facut asta! 

Publicat la 24 aprilie 2014
AUTOR: Diana Stilpeanu
Un cantaret celebru a petrecut pana in zori intr-un club din orasul Koln, Germania, si a rasplatit ospataritele cu un bacsis de 2.450 de lire!
Justin Timberlake este generosul artist care a facut o fapta ce a lasat ospataritele mute de uimire. El a lasat bacsis in valoare de 2.450 de lire celor care l-au servit in clubul Crystal Cologne din orasul german.

Artistul a cantat aici sambata si marti, in cadrul turneului sau mondial 20/20 Experience World Tour. Dupa prestatia sa de pe scena, acesta a fost invitat de catre angajatii localului sa petreaca. Mai mult decat atat, ospataritele aduceau incontinuu bauturi din partea casei pentru Justin si gasca sa de 25 de prieteni. Cantaretul s-a simtit bine in club, unde a petrecut pana la 5 dimineata.

Intrucat a simtit nevoia sa se revanseze, Justin a lasat un bacsis colosal ospataritelor, care au marturisit ca sunt inca socate.
sursa: www.dailymail.co.uk

Romanii

Romanii care nu vorbesc maghiara si nu vor enclave etnice sunt extremisti

autor: FrontPress 25.04.2014

bogdan diaconuRevista 22, ajutată de Kelemen Hunor, mi-a făcut onoarea de a mă numi ”extremist” și ”naționalist”. Venită de la unii care vor să ne bage pe gât maghiara ca singur scop al existenței noastre, percep atacul ca pe un compliment. Pe de altă parte, nu pot să nu reacționez văzând că se creează o confuzie voită: toți cei care nu sunt de acord cu caracatița UDMR care vizează autonomia teritorială, sunt brusc extremiști.
Așadar cei care nu pactizează cu iredentismul maghiar neserioși, declasați și înapoiați. Să-i includem aici pe toți românii care detestă UDMR și planurile sale secesioniste, pe care i-aș evalua așa, la un calcul simplu, la 99, 99 la sută din cetățeni?
La fel, poporul român este extremist pentru că nu vrea să i se ia țara, dar UDMR este progresist pentru că vrea să creeze o enclavă etnică. Această situare a politicienilor maghiari de partea bună a lucrurilor nu e nouă. Într-un mod similar, Kossuth, căruia UDMR vrea să-i dedice o stradă în Târgu Mureș, era progresist pentru că voia exterminarea românilor, în schimb, moții lui Avram Iancu, pentru că au îndrăznit să se opună și să-și ceară drepturile ca națiune, erau înapoiați și criminali.
Mai grav este că o parte din societatea civilă românească pare fascinată de politica maghiară de expansiune pe seama românilor și îi cântă UDMR-ului în strună. Cei care fac acest lucru care echivalează cu o trădare sunt, desigur, progresiși și luminați. Ai într-adevăr nevoie de multă înțelepciune și educație ca să fii de acord să rupi din pământul țării și să-l dai de bunăvoie unor politicieni maghiari conectați la Ungaria, de a căror corectitudine și idealism nu se mai îndoiește nimeni în România. Noi, restul, care nu suntem de acord, suntem reacționari și retrograzi și nu înțelegem evoluția politicianului maghiar de la raptul teritorial cu arma în mână la raptul teritorial cu votul în mână. Pentru mine nu e nicio diferență, tot jefuire de țară se cheamă, și niciun român lucid nu se lasă păcălit de vorbele mieroase ale lui Hunor în spatele cărora se vede cu ochiul liber planul Budapestei de a îngenunchea România.
Dar mie nu de Hunor îmi pare cel mai rău, el e clar vândut intereselor Ungariei, nu e nimic de combătut aici, ci doar de oprit. Mie îmi pare rău doar că există ”intelectuali” români, precum cei de la Revista 22, dar mai sunt și alții, care au pactizat cu UDMR-ul și cu cercurile iredentiste și care se prefac a fi vocea luminată a națiunii române care le spune politicienilor maghiari: sigur, luați-ne tot ce puteți, vă mai dăm și noi pe deasupra… Dar cine finanțează Revista 22 și din zona de influență a cui provin marii români de acolo? Răspunsul la această întrebare ne poate lumina probabil că nu e vorba de niciun progresism românesc în sprijinirea Ungariei pentru a acapara zone din Transilvania, nici nu ar putea exista așa ceva, ci doar de alte directive maghiare… Prietenii știu de ce și, mai ales, de unde… De Bogdan Diaconu


Oliver Cromwell25 aprilie 1599: S-a născut Oliver Cromwell, om politic englez (d. 1658)


Oliver Cromwell (n. 25 aprilie 1599 – d. 3 septembrie 1658) a fost un lider militar și politic englez, cunoscut în special pentru contribuția sa la transformarea Angliei într-o republică federală („Commonwealth”) și pentru rolul său ulterior de Lord Protector al Angliei, Scoției și Irlandei. Armata sa a Noului Model i-a înfrânt pe regaliști în cadrul Războiului Civil Englez. După executarea regelui Carol I în 1649, Cromwell a dominat Commenwealthul de scurtă durată al Angliei, a cucerit Irlanda și Scoția, și a fost Lord Protector din 1653 până la moartea sa în 1658.
Cromwell provenea din clasa gentryului de mijloc, și a fost un personaj mai degrabă obscur în primii patruzeci de ani de viață, ajungând fermier yeoman în anii 1630 din motive personale și financiare. Cu toate acestea, a revenit în rândul gentryului mulțumită unei moșteniri lăsate de unchiul său. O experiență de conversiune religioasă din aceeași decadă l-a determinat să adopte un stil independent de puritanism ca nucleu de bază al vieții și acțiunilor sale.
Cromwell a fost membru al Parlamentului (Camera Comunelor) de Cambridge în timpul Parlamentului Scurt (1640) și Lung (1640-49), și s-a implicat mai apoi în Războiul Civil Englez de partea „Capetelor rotunde” sau parlamentarilor. Un soldat excelent, a trecut de la comandarea unei singure trupe de cavalerie la comanda întregii armate. Cromwell a fost a treia persoană care a semnat sentința de moarte a lui Carol I în 1649, și a fost membru al Rump Parliament (1649-1653), fiind desemnat de Rump să preia comanda campaniei engleze în Irlanda (1649-1650). A condus apoi o campanie împotriva armatei scoțiene între 1650-1651. Pe 20 aprilie 1653 a dizolvat parlamentul Rump, organizând o Adunare de scurtă durată cunoscută ca Barebone's Parliament, înainte să ajungă Lord Protector al Angliei, Scoției și Irlandei pe 16 decembrie 1653. Instrumentele guvernării sale autoritare au fost armata și centralizarea administrativă. În plan religios, Oliver Cromwell a instaurat un regim de toleranță pentru toate cultele protestante, iar catolicii au fost mai puțin persecutați decât în vremea conducerii prezbiteriene. Ca orice puritan, el a privit învățămîntul cu seriozitate și l-a sprijinit cu bani și prin donații din pământurile bisericești.
Când regaliștii au revenit la putere în 1660, cadavrul său a fost exhumat, atârnat în lanțuri, și decapitat. Cromwell a fost o figură controversată în istoria Britaniei și Irlandei - un dictator regicid conform unor istorici (precum David Hume sau Cristopher Hill) și un erou al libertății pentru alții (precum Thomas Carlyle sau Samuel Rawson Gardiner). În Britania memoria sa este onorată, și a fost de exemplu ales între primii 10 britanici într-un sondaj BBC. Cu toate acestea, măsurile sale împotriva catolicilor irlandezi au fost caracterizate de unii istorici ca un adevărat genocid sau aproape, iar în Irlanda este văzut într-o lumină foarte nefavorabilă.
Conform istoricului irlandez Micheál Ó Siochrú, masacrele de la Drogheda și Wexford din 1649 se numără printre cele mai mari atrocități din istoria anglo-saxonă.


Alexandru LapusneanuMai crud domn ca Alexandru Lăpuşneanu( - - 1568) n-am văzut până acum: la mii de oameni le-a scos ochii, apoi i-a tăiat în patru şi i-a pus la frigare!

Cine cunoaşte istorie, ştie că domnitorul moldovean Alexandru Lăpuşneanu s-a călugărit în ultimii ani de viaţă… avea şi de ce să se pocăiască! Cât timp a fost domnitorul Moldovei a omorât un număr foarte mare de boieri.
Lăpuşneanu nu-şi ascundea faptele; chiar mai mult, în unele ocazii, ca orice om slab, se lăuda cu energia de care a dat dovadă ucigând fără milă pe duşmanii săi. În acest sens, iată ce scria bistriţenilor: „La mulţi am poruncit să li se taie capu să-i omoare şi pe alţii să-i taie în patru să-i puie în frigare“. În altă scrisoare (după 29 iunie 1566), Alexandru descria uciderea partizanilor lui Ştefan Vodă Mâzgă în munţi, înecarea unora, trimiterea altora la Iaşi pentru a fi decapitaţi, tăiaţi în patru bucăţi şi puşi la frigare. De aceea, învinuirile de cruzime ce i se aduc de contemporani cât şi de cronicari par pe deplin şi cu totul justificate, mai ales că au ca temei însăşi documentele scrise de el.
Este interesant de arătat un fapt care trădează originea probabilă a acestor violenţe şi a sadismului ce reies din scrisorile sale. Într-adevăr, se pare că una din torturile şi pedepsele cele mai frecvente practicate de domn, era orbirea condamnaţilor. Despot Vodă l-a învinuit că a orbit pe Joldea şi peste 9.000 de oameni în Moldova. Tot aşa, într-o plângere a boierilor moldoveni refugiaţi în Ardeal, se arată că Alexandru Lăpuşneanul „scoate ochii duşmanilor săi“. În realitate, predilecţia domnului pentru această pedeapsă s-ar putea explica prin faptul că Alexandru avea mari probleme cu ochii (orbise aproape); un asemenea fenomen se întâlneşte în patologia mintală într-o serie de stări depresive şi sunt deseori explicabile prin regretul ce-l are un bolnav văzându-se pe sine suferind, în timp ce pe ceilalţi îi vede sănătoşi. Se cunoaşte faptul că unii bolnavi de tuberculoză pulmonară atinşi de stări depresive caută cu sputa lor să îmbolnăvească pe cei din jur; se ştie ura pe care o au unii dintre aceşti bolnavi faţă de persoanele înconjurătoare ce se pot bucura în bună voie de sănătate. Astfel că, predilecţia de a-şi orbi victimele era cauzată de starea depresivă a domnului, stare care e concomitentă cu boala de ochi.
lovendal.ro 

joi, 24 aprilie 2014

Nationalistii italieni

Nationalistii italieni impiedicati sa participe la alegeri de abuzurile autoritatilor

autor: FrontPress 24.04.2014

forza nuovaNaţionaliştii italieni de la partidul Forţa Nouă (FN) nu vor putea participa la alegerile europarlamentare din luna mai din cauza faptului că nu au depus la timp cele 300.000 de semnături necesare. Reprezentanţii formaţiunii dau vina pe abuzurile autorităţilor, care au mers de la refuzul eliberării unor formulare de depunere a listelor cu semnături şi până la acţiuni de intimidare şi reţinere ilegală de către poliţie a unor militanţi.
Conducerea FN a precizat că în ultimele săptămâni a denunţat mai multe cazuri de abuz din partea funcţionarilor publici, care au întârziat în mod voit de mai multe ori să înmâneze formularele oficiale pentru colectarea de semnături în vederea înregistrării candidaturilor pentru alegerile europarlamentare. Astfel, în opinia naţionaliştilor, s-a piedut timp preţios pentru colectarea numărului minim impus de legea electorală.
Mai mult, au existat şi cazuri extreme, precum cele semnalate în Perugia, unde activiştii FN au fost reţinuţi în birourile primăriei până la expirarea termenului de depunere a listelor cu semnături.
Şi în regiunile Toscana şi Veneto membrii FN care colectau semnături pentru partid au fost reţinuţi de forţele de ordine şi duşi la secţiile de poliţie pentru interogatorii, deşi nicio lege nu fusese încălcată. În toate cazurile, tinerii au fost eliberaţi fără nicio punere sub acuzare, dar după depăşirea termenelor de depunere a dosarelor cu semnături.
Abuzuri au fost denunţate şi în Treviso, unde poliţia a bătut la uşile simpatizanţilor FN în miez de noapte, cu scopul intimidării acestora în vederea susţinerii că semnăturile lor ar fi fost falsificate pe listele depuse de partidul naţionalist.
“Aceste abuzuri nu ne vor opri. În loc să revenim în Parlamentul European, ne vom concentra pe protestele de stradă. Forţa Nouă nu a fost niciodată un partid electoralist. Suntem structuraţi pe un cadru militant”, a declarat liderul FN, fostul europarlamentar Roberto Fiore, care a mai precizat că va semnala în instanţă toate ilegalităţile comise de autorităţi împotriva partidului pe care îl conduce. Sursa: FrontPress.ro
 

Ucraina

Morti si raniti in estul Ucrainei dupa ce armata a atacat baricadele militantilor pro-rusi (FOTO)

autor: FrontPress 24.04.2014

0În oraşul Slaviansk, din estul Ucrainei, trupele speciale ale armatei, însoţite de blindate şi elicoptere, au atacat baricadele separatiştilor rusofoni, ucigând cel puţin cinci persoane. Operaţiuni similare au loc şi în alte oraşe.
“În timpul confruntărilor, cinci teroriști au fost eliminați. Un soldat din rândul forțelor ucrainene a fost rănit”, a precizat guvernul din Kiev, adăugând că trei baraje ale separatiștilor de la intrarea în oraș au fost “distruse”.
Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că ofensiva autorităţilor de la Kiev este o crimă gravă împotriva poporului ucrainean. Liderul de la Kremlin a mai precizat, prin vocea Ministerului de externe, că orice atac la adresa cetăţenior ruşi va fi considerat un atac la adresa Rusiei, o aluzie la numărul mare de cetăţeni din estul Ucrainei care au dublă cetăţenie.
Separatiştii deţin în prezent controlul în peste zece oraşe din estul Ucrainei. Într-unul dintre acestea, Mariupol, port la Marea Azov, forţele ucrainene au reuşit să elibereze clădirile administrative ocupate de pro-ruşi, informează BBC, cu menţiunea că informaţia nu a fost confirmată din surse independente.
În primă fază, operaţiunile “antiteroriste” ale Kievului în Slaviansk şi Mariupol au eşuat, aminteşte Cotidianul. La Slaviansk, militarii şi-au abandonat blindatele în mâinile protestatarilor, pe 16 aprilie, după confruntari soldate cu morţi. La Mariupol, trei protestatari pro-ruşi au fost ucişi pe 17 aprilie. Acum se desfăşoară a doua fază a operaţiunilor armatei ucrainene, etapă care a fost iniţiată imediat după vizita la Kiev a vicepreşedintelui SUA, care a asigurat guvernul ucrainean de sprijinul american. Sursa: FrontPress.ro
13123456789101112