Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Bastarzii regali


M-am revoltat cand am vazut la tv. la o emisiune unde unul dintre invitati,spunea ca a fost apropiat de o situatie cand un bitong prinsss, nepot al regelui Carol al 2-lea care  stim cu totii ca a fugit  de pe linia frontului  Marasti, Marasesti si Oituz in Primul Razboi mondial, cu lozinca"Pe aici cu se trece " dar se fuge. Si acest rege la un moment dat a dezertat pentru ca, avea o mare mancarime ce nu putea fi stinsa pe front, sau poate da si a plecat la o artista de cabaret la Odessa. Insa nu a fost suficient sa  dezerteze de pe linia frontului dar, s-a mai si insurat(parintii au anulat casatoria), in urma caruia a aparut un baiat Mircea. Pentru dezertare si atunci se aplica pedeapsa cu moartea. Insa sangele albastru era scutit. Nu sunt regalista si nu am nici o afinitate cu monarhia.
Povestea domnul de care v-am vorbit ca, acest nepot care isi spune Print in 1990 a venit in Bucuresti, unde nu avea unde sta si nici un ban.De mila a fost gazduit de un pictor in atelierul sau, care i-a lasat vorba ca pana la 11 sa paraseasca atelierul de pictura caci, pictorul venea sa lucreze.
Dar acum datorita Matrafoxatului care pentru asi bate joc de regele Mihai, a fost improprietarit  cu sute de mosii si i-a dat si toate titlurile regale decurgand apoi toate drepturile.
Oamenii care au trait in anii 1940 si au ascultat la galene mesajul la plecarea (fugii lase) din Romania a regelui Carol al 2-lea, a sustinut intr-un mic spici ca" in aceste vremuri grele, ultimatului dat Romaniei pentru cedarea Moldovei unde, nu s-a trans nici un foc de arma pentru a ne spala rusinea, raptul Ardealului si situatia internationala in prag de razboi, deci regele a spus ca lasa Romania cu toate  greutatile si incertitudinile ei pe umerii fragezi al lui Mihai un adolescent de 19 ani".
Ce rege si ce tata a fost Regele Carol al doilea? Oamenii  care mi-au povestit au spus ca au plans cand au auzit aceste vorbe reci, spuse de un om fara inima, care nu si-a iubit nici tara, nici baiatul. El a plecat, s-a insurat, avand averea  scoasa din tara la plecare, traind in lux si nemuncind niciodata. Averea noastra a romanilor, rodul muncii noastre si a transpiratiei noastre.
 Sa nu uitam ca Regele Carol al 2-lea a mai avut o mare dragoste  despre care am citit in presa de dupa 1990, la Paris a avut o iubire, o artista tot de cabaret ca si prima cu care a facut tot un baiat.
Dar acel copil dupa moartea mamei sale  nerecunoscut in  instanta  de tatal sau, a ramas pe strazi la mila publica,(1990) mancand la cantina saracilor din Paris.
Sa nu uitam ca la Revolutia din 1789, dupa decapitarea ilustrilor sai parinti Ludovic al -XIV (neam de sange cu Stefan cel mare) si regina Maria Antoaneta, fiul lor de 9 ani dupa ce a fost pus sa spuna ca mama lui a avut relatii incestuoase cu el, a fost dus la un pantofar betiv si acolo a ramas un timp scurt ca, sluga. Insa  probabil ca munca era grea si umilinta mare,  incat s-a imbolnavit si a murit.
Ma intriga faptul ca pentru asi face cineva mofturile de minte scurta inveninata, reda niste titluri de rege de sange albastru unor bastarzi,  incastrand in neamul romanesc datoria si cheltuielile castelurilor si pamanturile care puteau fi vandute(dar nu pe nimic), sau folosite ca  institutii in instruirea copiilor, in taberele benefice lor. Sau pentru instruirea militara a tinerilor care, atunci cand vor fi chemati sa-si arate abilitatile vor dovedi de ce sunt in stare. Colac peste pupaza ii mai si boteaza  urmasul, la egalitate cu urmasul regilor tigani, care a fost si el botezat tot de Matrafoxat. Nu se putea mai buna  potriveala, un  sarlatan, cu un tigan, uniti de un betiv viitor puscarias dar, cred ca vor fi toti  colegi de celula sau, de  spanzuratoare :))).
Asa ca atunci cand vor veni la putere sau majoritari NATIONALISTII, trebuie ca in scurt timp sa aiba in vedere si acest jaf organizat pe munca romanilor de un Matrafoxat, cu  Prinsss si Prinsessss....:)))
Sa le dea un sut in cur sa se duca  peste mari si tari, sa mai caute si acolo prosti, caci noi ne-am trezit.
Sau i-a testat intai pe altii inainte si nu le-a reusit sarlatania.
Cred ca aceasta atitudine intriga si deranjaza si pe cel mai  neimplicat om din Romania in Politica de cardasie.

Nationalistii francezi

Nationalistii francezi interzic meniurile speciale din scoli dedicate musulmanilor

autor: FrontPress 05.04.2014

halalDupă ce Frontul Național a câștigat recent la alegerile municipale 11 posturi de primar și mai multe locuri în diverse consilii locale, acum naționaliști vor interzice în localitățile pe care le conduc servirea în școli a meniurilor speciale pentru musulmani, care nu conțin carne de porc.
Argumentul adus de naționaliști este structura seculară a Republicii Franceze.
Interdicția îi va afecta însă și pe elevii și studenții evrei, iudaismul interzidând deasemenea cosnumul cărnii de porc.
În Franţa musulmanii alcătuiesc peste 10 procente din totalul populaţiei, comunitatea islamică fiind formată din circa 6-7 milioane de persoane, majoritatea originare din Africa de Nord.
Pe de altă parte, în Franţa trăiesc în jur de 600.000 de evrei, aceştia alcătuind cea mai mare comunitate mozaică din toate statele europene. Sursa: FrontPress.ro

Jaf armat

ILIE NĂSTASE ne-a dezvăluit povestea nefardată a celui mai mare JAF ARMAT din istoria ţării: «La 13 ani, căram cu tata sacii cu bani de la BNR»

ARTICOL POSTAT DE: Mirela Dinica

Fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase (67 de ani) pare un mic răsfăţat al sorţii, care se lăfăie într-un adevărat imperiu financiar, însă la vârsta de numai 13 ani el a trăit o tragedie care avea să-i marcheze întreaga viaţă. Tatăl său, Gheorghe Năstase, fusese aruncat pe nedrept în spatele gratiilor şi bătut cu bestialitate, bănuit fiind că ar fi fost complice la “Jaful secolului” din anul 1959, când o gaşcă de teribilişti a prădat maşina blindată a Băncii Naţionale, din care a şterpelit suma de 250.000 de dolari.

 • Ilie Năstase

 • În acea dată fatidică, peste drum de Maternitatea Giuleşti, lângă o Circă de Miliţie, patru bărbaţi şi o femeie, mascaţi şi înarmaţi, au avut nebunescul curaj de a ataca maşina Băncii Naţionale.
  Cu sânge rece, cei cinci au subtilizat suma de 1.686.000 de lei, echivalentul a 250.000 de dolari! Autorii, intraţi în legendă drept “banda lui Ioanid”, au fost prinşi abia după două luni de anchetă, interval în care s-au efectuat peste 400 de arestări, iar Bucureştiul a fost întors pe dos.
  A fost luat în colimator şi Gheorghe Năstase, care lucra, la acea vreme, în funcţia de colector la Banca Naţională. Se afla la locul de muncă în momentul jafului, iar Securitatea l-a săltat atât pe el, cât şi pe şoferul maşinii, bănuiţi că ar fi fost mână în mână cu infractorii.
  S-au spus vrute şi nevrute despre acest jaf, însă adevărata poveste o ştie doar Ilie Năstase“Aveam 13 ani când tata era colector la bancă. Mergeam cu el sâmbăta şi duminica să-l ajut să strângă banii de la producători, de la fabricile de pâine, de lapte... Căram sacii cu bănet cot la cot cu tata, mai câştigam şi eu un leuţ de buzunar. Aşa era în acea vreme, colectorul mergea zilnic să adune banii... Tata nici nu se afla în maşină atunci, era în bancă, dar pentru că nu îi aveau pe adevăraţii vinovaţi, au fost săltaţi atât el, cât şi şoferul maşinii”.
  Nasty îşi continuă povestea cutremurătoare: “A fost crunt pentru noi, eu cu mama am suferit de foame luni întregi, pentru că numai tata aducea bani în casă. A fost bătut cu bestialitate, dar a scăpat cu viaţa pentru că era un munte de om, cântărea aproape 100 de kilograme. Când a ieşit de acolo abia dacă mai avea jumătate. Şoferul dubei a murit în puşcărie, nu a rezistat terorii... În anchetă au fost cooptaţi atunci şi boxeri de la Dinamo! Loveau în tata fără să lase urme. De la situaţia asta mi se trage mie ura faţă de Dinamo. Eu ţin cu Steaua!”.

  A vrut să-l calce cu maşina pe miliţian

  Totuşi, cineva sus pus avea să le sară în ajutor şi să pună punct acestui coşmar ce părea fără sfârşit: “Tata a avut noroc că fratele meu, Constantin, careeste cu 13 ani mai mare decât mine, lucra în Armată şi se cunoştea cu Gheorghe Maurer. Acesta a intervenit la Gheorghe Gheorghiu-Dej, preşedintele României din acea perioadă, i-a spus exact ce s-a întâmplat şi cum a căzut la mijloc. La ora 9.00 a plecat de la biroul lui, iar la 11.00 l-au repus pe tata în drepturi la bancă, aşa cum era normal să se întâmple! Tata a mai trăit până la 77 de ani”, ne-a mai dezvăl u i t Nasty. După câţiva ani, Ilie a aflat numele celui care îi transformase părintele în sac de box: “Pe miliţianul care l-a bătut pe tata am vrut să-l calc cu maşina. Am auzit că a fugit din ţară de frica mea... Pe tata l-am scos aproape mort din arest, săracul! Era într- o asemenea stare că, atunci când a ieşit în stradă, a leşinat imediat după ce a auzit un claxonat mai strident al unei maşini”.

  Bandiţii au fost împuşcaţi

  Toţi cei patru bărbaţi din “lotul Ioanid”, adică Alexandru Ioanid, Paul Ioanid, fratele lui Alexandru, Igor Sevianu şi Haralambie Obedeanu au fost prinşi după două luni febrile de căutări. Au fost condamnaţi la moarte şi executaţi pe 18 februarie 1960, la Penitenciarul Jilava.
  Singura femeie, Monica Sevianu, a fost condamnată la muncă silnică pe viaţă, pedeapsă comutată la 25 de ani. A ieşit însă din închisoare în 1964, când a beneficiat de o amnistie dată de Nicolae Ceauşescu.

  Film după «Jaful secolului»

  Pelicula “Closer to the moon”, care rulează în cinematografele din întreaga ţară, are la bază povestea jafului care în 1959 a uluit Bucureştiul. Cu un buget de 7 milioane de dolari, filmul s-a bucurat de succes încă de la lansarea-test, care a avut loc în SUA.


  Curios din fire, şi Ilie Năstase şi-a cumpărat bilet: “Am văzut filmul, mi-a plăcut... Culmea, am râs mult. Vă recomand să-l vedeţi, este o peliculă bună! Nu reflectă chiar realitatea, dar trebuie să recunosc că este un film extraordinar”.
 • Gheorghe Năstase
 • Așa arăta sediul Băncii Naționale a României în urmă cu 50 de ani. Un tramvai își avea traseul chiar prin fața somptuoasei clădiri

28 iulie 1959, ora 8.00. A fost cea mai cumplită zi din viaţa lui Ilie Năstase. Dacă ar avea puteri supranaturale, şi-ar şterge-o din memorie, ca să nu-l mai chinuiască teribilele amintiri.
În acea dată fatidică, peste drum de Maternitatea Giuleşti, lângă o Circă de Miliţie, patru bărbaţi şi o femeie, mascaţi şi înarmaţi, au avut nebunescul curaj de a ataca maşina Băncii Naţionale.
Cu sânge rece, cei cinci au subtilizat suma de 1.686.000 de lei, echivalentul a 250.000 de dolari! Autorii, intraţi în legendă drept “banda lui Ioanid”, au fost prinşi abia după două luni de anchetă, interval în care s-au efectuat peste 400 de arestări, iar Bucureştiul a fost întors pe dos.
A fost luat în colimator şi Gheorghe Năstase, care lucra, la acea vreme, în funcţia de colector la Banca Naţională. Se afla la locul de muncă în momentul jafului, iar Securitatea l-a săltat atât pe el, cât şi pe şoferul maşinii, bănuiţi că ar fi fost mână în mână cu infractorii.
S-au spus vrute şi nevrute despre acest jaf, însă adevărata poveste o ştie doar Ilie Năstase“Aveam 13 ani când tata era colector la bancă. Mergeam cu el sâmbăta şi duminica să-l ajut să strângă banii de la producători, de la fabricile de pâine, de lapte... Căram sacii cu bănet cot la cot cu tata, mai câştigam şi eu un leuţ de buzunar. Aşa era în acea vreme, colectorul mergea zilnic să adune banii... Tata nici nu se afla în maşină atunci, era în bancă, dar pentru că nu îi aveau pe adevăraţii vinovaţi, au fost săltaţi atât el, cât şi şoferul maşinii”.
Nasty îşi continuă povestea cutremurătoare: “A fost crunt pentru noi, eu cu mama am suferit de foame luni întregi, pentru că numai tata aducea bani în casă. A fost bătut cu bestialitate, dar a scăpat cu viaţa pentru că era un munte de om, cântărea aproape 100 de kilograme. Când a ieşit de acolo abia dacă mai avea jumătate. Şoferul dubei a murit în puşcărie, nu a rezistat terorii... În anchetă au fost cooptaţi atunci şi boxeri de la Dinamo! Loveau în tata fără să lase urme. De la situaţia asta mi se trage mie ura faţă de Dinamo. Eu ţin cu Steaua!”.

A vrut să-l calce cu maşina pe miliţian

Totuşi, cineva sus pus avea să le sară în ajutor şi să pună punct acestui coşmar ce părea fără sfârşit: “Tata a avut noroc că fratele meu, Constantin, careeste cu 13 ani mai mare decât mine, lucra în Armată şi se cunoştea cu Gheorghe Maurer. Acesta a intervenit la Gheorghe Gheorghiu-Dej, preşedintele României din acea perioadă, i-a spus exact ce s-a întâmplat şi cum a căzut la mijloc. La ora 9.00 a plecat de la biroul lui, iar la 11.00 l-au repus pe tata în drepturi la bancă, aşa cum era normal să se întâmple! Tata a mai trăit până la 77 de ani”, ne-a mai dezvăl u i t Nasty. După câţiva ani, Ilie a aflat numele celui care îi transformase părintele în sac de box: “Pe miliţianul care l-a bătut pe tata am vrut să-l calc cu maşina. Am auzit că a fugit din ţară de frica mea... Pe tata l-am scos aproape mort din arest, săracul! Era într- o asemenea stare că, atunci când a ieşit în stradă, a leşinat imediat după ce a auzit un claxonat mai strident al unei maşini”.

Bandiţii au fost împuşcaţi

Toţi cei patru bărbaţi din “lotul Ioanid”, adică Alexandru Ioanid, Paul Ioanid, fratele lui Alexandru, Igor Sevianu şi Haralambie Obedeanu au fost prinşi după două luni febrile de căutări. Au fost condamnaţi la moarte şi executaţi pe 18 februarie 1960, la Penitenciarul Jilava.
Singura femeie, Monica Sevianu, a fost condamnată la muncă silnică pe viaţă, pedeapsă comutată la 25 de ani. A ieşit însă din închisoare în 1964, când a beneficiat de o amnistie dată de Nicolae Ceauşescu.

Film după «Jaful secolului»

Pelicula “Closer to the moon”, care rulează în cinematografele din întreaga ţară, are la bază povestea jafului care în 1959 a uluit Bucureştiul. Cu un buget de 7 milioane de dolari, filmul s-a bucurat de succes încă de la lansarea-test, care a avut loc în SUA.
Curios din fire, şi Ilie Năstase şi-a cumpărat bilet: “Am văzut filmul, mi-a plăcut... Culmea, am râs mult. Vă recomand să-l vedeţi, este o peliculă bună! Nu reflectă chiar realitatea, dar trebuie să recunosc că este un film extraordinar”.


Mai http://www.libertatea.ro/detalii/articol/ilie-nastase-dezvaluit-povestea-nefardata-mai-mare-jaf-armat-istoria-tarii-caram-tata-sacii-bani-bnr-487909.html#ixzz2y0oQncM8

Alianta

Alianta paneuropeana intre tinerii nationalisti flamanzi, francezi, austrieci si suedezi

autor: FrontPress 05.04.2014

yeahZilele trecute a fost lansată în Viena ”Alianța Tinerilor Europeni pentru Speranță” (YEAH), formată din aripile de tineret ale unor partide parlamentare anti-imigraționiste și eurosceptice precum Frontul Național din Franța, Partidul Libertății din Austria, Democrații Suedezi și Interesul Flamand din Belgia. 
Noua organizație, care este deschisă și altor partide cu orientări similare celor ale membrilor fondatori, își propune să lupte pentru ”Europa Națiunilor”, considerată o alternativă la proiectul ”Statele Unite ale Euroei”, care ”subminează suveranitatea națională”.
Au fost discutate și posibilități de colaborare paneuropeană între partidele reprezentate la reuniunea din Viena, mai ales în condițiile în care sondajele de opinie indică faptul că formațiunile eurosceptice și naționaliste vor obține suficiente voturi la alegerile europarlamentare din această primăvară pentru a-și crea un grup parlamentar propriu. Sursa: FrontPress.rovineri, 4 aprilie 2014

IntamplariÎntâmplări de demult


O sa vă povestesc astăzi câteva întâmplari de demult citite în numerele din primăvara anului 1894 ale revistei  „Vatra : Foaie ilustrată pentru familie” –revistă care a apărut sub ilustra direcțiune a scriitorilor  I. Slavici, I.L. Caragiale si G. Cosbuc:

CEL DINTÂI ROMÂN CARE A BĂUT CAFEA

Cel dintâiu Român care a băut cafea a fost logofătul lui Bogdan Chiorul, Ion  Tăutul. El a fost trimis de Vodă la Constantinopol, ca să închine Moldova Turcilor. Stând cu Vizirul la masă, i s'a adus cafea.
Vatra
Pe drum de țară
Tăutu nu'și putea da cu socoteală ce beutură e asta, aşa neagră, şi nici nu visa că ea e ferbinte. El vedea, că Vizirul nu'şi bea cafeaua — vizirul aştepta să se mai răcească—și credea, că Vizirul aşteaptă ca Tăutul să închine şi să bea înainte, ca oaspete ce era. Tăutul ridică ceaşca şi strigând: «Trăiască Măria Sa Împăratul», dete cafeaua pe gât dintr'o sorbitură. De odată sări în picioare, ars pe gât de cafea, şi strigă cât îl ţinură plămânii: «Trăiască Imperatul şi  Vizirul». El a strigat, fiind-că nu mai putea de arsură. Vizirul a rămas cu gura căscată, auzindu-l închinând cu glas aşa de tare. Bietul logofăt  şi-o fi adus aminte multă vreme de «băutură Turcului».


GRAȚIEREA  OSÂNDIȚILOR  IN  VEACURILE  TRECUTE

Vatra
Primăvara
Domnii noştri aveau un obicei frumos de a graţia pe osândiţi. La lăsata secului de postul Pastelor — mai târziu în Dumineca cea din urmă a carnavalului — Vodă primea o visită solemnă, apoi  oprea la masă pe boeri, pe episcop şi pe rudele sale. Punăndu-se la masă, înainte de a începe să mănânce, Mitropolitul zicea «Tatăl-nostru» şi boerii stăteau în picioare. Când ajungea Mitropolitul la  «iartă-ne  nouă greşelile noastre, cum iertăm şi noi greşiţilor noştri», se făcea tăcere şi logofătul dreptăţii (ministrul justiţiei) începea să citească de pe o listă numele osândiţilor, şi ruga pe Vodă să le ierte osânda ori să le-o uşureze. Atunci Vodă se întorcea spre logofăt:
«Iertat să fie din partea mea, ca să mă ierte Dumnezeu» şi întorcându-se spre Mitropolit şi spre boieri : «Prea Sfinte şi voi cinstiţi boeri, rog pe Dumnezeu, să vă ţie, ca să vă am totdeauna ajutor la asemenea faceri de
bine!»  Apoi se puneau la masă. A doua zi logofătul înştiinţa pe osândiţii care erau iertaţi.

TURCUL  PLĂTEȘTE

În divanul lui Alexandru Ghica-Vodă, era un înalt funcţionar foarte somnoros. O dată se judeca un proces între un Român şi un Turc. Judecătorii aflară pe Român vinovat şi-l condamnară să plătească despăgubiri. Pentru formalitate, fiecare judecător trebuia să spuie cu glas tare sentinţa. Toţi ziseră pe rînd: Românul să plătească etc. Când ajunse rândul la funcţionarul nostru, care dormise toată vremea, se ridică somnoros şi, fără să aibă habar de ce s'a petrecut, în divan, zice: Turcul plăteşte! Au râs toţi; vorba lui a ajuns din gură în gură şi-a rămas zicătoare.

UN VODĂ EXCENTRIC

Vatra
Pis ! Pis ! Pis !
Vodă Nicolae Mavrogheni era nebunatec din fire şi se îmbrăca foarte caraghios. El era Turc şi purta haine de marinar turcesc. Avea un ilic roşu (bluză) cusut cu aur, şalvarii de postav verde îi ajungeau numai până la genunchi, de i se vedeau picioarele. Nu purta ciorapi de loc şi umbla cu picioarele goale în nişte papuci roşii. În cap avea un fes turcesc verde. El era
negru ca harapii, avea păr şi barbă neagră deasă, pulpele picioarelor îi erau părose ca la maimuţe. Asttel îmbrăcat, se plimba prin oraş într'o cabrioletă trasă de doi cerbi cu coarne mari. Cabrioleta avea și două tunuri mici, unul în dreapta şi altul în stânga vizitiului, în loc de felinare. Vizitiul avea poruncă, in caz de primejdie să aprindă fitilurile tunurilor şi să dea foc în cine s'ar apropia de cabriotetă. Dintre domnii fanarioţi nu a fost numai el singur aşa nebun şi caraghios.

FOIȘORUL LUI MAVROCORDAT

Mănăstirea Văcăreşti, azi penitenciar, a fost zidită la 1716 de fanariotul Nicolae Vodă Mavrocordat. El a zidit mănăstirea cu scopul să-i fie citadelă, fiindcă boerii îl urau şi el se temea de răzbunarea lor. Mavrocordat nu ieşea din citadelă mai niciodată; avea oştire în curtea mănăstirii şi sta acolo
închis, făurind planuri contra boerilor pământeni. Mavrocordat îşi zidise însă şi un palat în Bucureşti (pe locul unde e azi biserica din mahalaua Foişor, ruinele se văd şi azi în curtea bisericei). În acest palat şedea doamna lui Mavrocordat. De la palatul doamnei până la Văcăreşti, la locuinţa lui Vodă, era zidită o galerie pe columne, un coridor cu geamuri, lung de un kilometru.
Prin acest foişor venea Vodă, să-şi vadă soţia, căci pe stradă nu îndrăznea să iasă. Foişorul "era păzit de Greci simbriaşi şi de Arnăuţi. Ruinele foişorului se
văd şi azi. După acest foişor se numeşte până azi mahalaua întreagă «Foişorul».

Sursa informațiilor și a ilustrațiilor: „Vatra : Foaie ilustrată pentru familie” – numerele din ianuarie –aprilie 1894

O noua farsa ?


 Maresalul Petain care a condus regimul de la Vichy, avea 84 de ani in 1940
Churchil avea 70 de ani in 1944.
Îmi plac porcii. Câinii ne privesc de jos. Pisicile ne privesc de sus. Porcii ne tratează ca pe egali. citat din Winston Churchill Adăugat de Simona Enache 


Familistul batran si obosit Victor Ponta, 40 de ani, in retragere.
Poate este un nou caz Stolojan si este pus de altii sa demisioneze in plina glorie, sau poate totul este o farsa si va candida la presedintie???.:))))))

 Daca mai era cineva care  credea ca macar un graunte de minte are si Dovleac sec acum s-a lecuit. Dupa ultimul mesaj am tras concluzia ca este numai un Prostanac de parada, el fiind mult mai Prostanac decat Prostanacul original. Mesajul acestui domn mare si prost dovedeste ca este aerian, prin  autoimportantei data hoitului sau. Spunea ca se retrage dupa 13 ani de politica, lasand o tara fericita:(((. Aici intra si procurorul Panait, caz neclarificat.
Ca a facut destul bine, ca este obosit si ca se retrage cu familia.  Nu ii plang lui de mila ca nu o merita,  imi plang mie si noua romanilor de mila ca abia acum cand ne ameninta ca va descaleca in nov. acest Plavan, ne putem da seama cat de idiot este.
Daca are o cariera lunga si este obosit ce sa mai fi zis, Churchill care a fost Amiral flotei engleze, din primul razboi mondial, maresalul Petain care a fost  si in primul razboi mondial si in  al doilea a format guvernul de la Vichy(stiu ca era o marioneta dar... avea o varsta  respectabila 84 de ani, ce era sa faca, piruete ?)
In  orice caz Dovleac sec, este  un esec pentru Romania si pentru situatia din tara din ce in ce mai aspra si nu numai din tara dar si din  aceasta zona unde trebuiesc oameni cu viziuni politice pragmatice.
Auzeam ca ar fi sa devina comisar european ? Doamne fereste  sa mai completam numarul analfabetilor si alte buburuze si cu un prostalau sadea??? Ce sa faca el acolo asa de batran si obosit?:(((
Eu stiasm ca pentru un barbat varsta  de 40 de ani reprezinta nu valul ci, creasta valului vietii lui. Si cand il vad asa de  mare si prost imi dau lacrimile. Insa trebuia sa stim asta caci, el de cate ori era nevoie de el in tara era plecat, in vacanta, la baschet si asa  a avut  temeiul pentru a aduce acesta  explicatie cu batranetea si oboseala. Mai mare rusinea si pentru noi caci cu toate ca nu l-am ales, prin conjunctura a devenit o persoana care dirija prin Dovleacul lui sec, viata noastra actuala si viitoare. Macar daca nu era de batran si obosit !!!
Dar poate se trateaza cu tratamentul Anei Aslan!!!! Gerovital !!!

Controlul Romaniei


Un scriitor american celebru a prezis într-o carte din 2013 anexarea Crimeii de către Rusia! Tot el a mai prezis şi controlul României de către Moscova! Vom vedea din nou în ţară “comisarii sovietici”!? 

 
comisar sovieticDespre prevestirea alipirii Crimeii la Rusia şi eventualul război posibil dintre Rusia şi SUA am discutat acum câteva zile în cadrul acestui articol (Într-un articol din 2008 dintr-un ziar rusesc, se vorbeşte că “Obama va începe cel de-al treilea război mondial din cauza Crimeii”! Încă o dovadă că Oculta Mondială îşi programează din timp conflictele!?) când, nişte analişti politici ucrainieni ar fi prezis aceste evenimente încă din anul 2008. Acum însă vă mai prezint o predicţie şi mai interesantă dintr-o carte scrisă de un autor american, pe nume Tom Clancy, care din păcate, a murit anul trecut, în 2013.
Conform Wikipediei, Tom Clancy a fost un romancier şi istoric american, binecunoscut pentru povestirile sale de spionaj şi ştiinţe militare, a căror acţiuni se petrec, de obicei, în timpul războiului rece. 17 din romanele sale au devenit “best-sellere”, Clancy vânzându-şi opera în peste 100 de milioane de exemplare. În ultimul său roman, “Command Authority” (“Autoritatea de comandă”), care a fost publicat post-mortem, Tom Clancy ne oferă din nou un thriller politic, în care este vorba de un om puternic în Rusia, a cărui ridicare în putere se bazează pe nişte secrete ascunse din trecutul său, la care a participat şi fostul agent CIA şi preşedinte american, Jack Ryan. Dar, iată un fragment din această carte, în care veţi vedea nişte predicţii care s-au împlinit. Iar acolo apare şi România, şi nu e de bine…
Biriukov a continuat: “Roman Talanov, omologul meu din FSB conduce această însărcinare. Cred că, având controlul complet asupra activităţii serviciilor secrete ruseşti din străinătate, el îşi poate extinde influenţa şi începe destabilizarea naţiunilor din apropierea graniţelor. Rusia va invada Ucraina, probabil în câteva săptămâni. Ea va anexa Crimeea. De acolo, dacă nu va exista rezistenţă din partea Occidentului, ruşii vor prelua şi mai mult controlul asupra ţării, până la râul Dniepr.”

Ei, incredibilă predicţie! Romanul a fost publicat în decembrie 2013 şi, într-adevăr, în câteva săptămâni Rusia a anexat Crimeea şi e pe punctul de a invada întreaga Ucraină. De unde ştia Tom Clancy aceste lucruri? Doar din intuiţie? Sau, mai degrabă, în scrierea romanelor sale de spionaj el se folosea de diferite surse din serviciile americane sau ruseşti!? Tot ce e posibil… Dacă această predicţie cu anexarea Crimeii s-a adeverit, să sperăm că următoarea nu se va adeveri niciodată:
“Odată ce acest lucru este împlinit, cred că Volodin se va concentra în a crea alianţe benefice din poziţia de putere, atât în alte ţări aflate la graniţă, cât şi în fostele state ale Pactului de la Varşovia. El crede că poate reîntoarce întreaga regiune sub controlul Kremlinului. Polonia, Republică Cehă, Ungaria, Bulgaria, România. Ele vor fi următoarele domino-uri care vor cădea.”
Dacă şi predicţia aceasta s-ar adeveri, atunci tare rău am ajunge, noi, românii… Am fi din nou sub controlul ruşilor!? Vor veni din nou comisarii sovietici, în maşinile Volga negre, pentru a ne controla?
Tom Clancy carte
lovendal.ro

:)))


Bombardamente

70 de ani de la inceperea bombardamentelor anglo-americane asupra Bucurestiului (FOTO)

autor: FrontPress 04.04.2014

Tragicul eveniment din 1944, atunci când peste 5.000 de bucureşteni au murit de-a lungul celor 17 bobardamente aeriene asupra Capitalei, rămâne unul dintre cele mai mari dezastre din istoria oraşului.
Totul mergea bine pentru o zi de marţi din 4 aprilie 1944. Însă, dintr-o dată, la ora 13.45 fix, alarmele încep să sune în tot Bucureştiul. Din păcate mulţi dintre locuitorii Capitalei nu au băgat de seamă, întrucât au crezut că este un exerciţiu, şi nu au mai apucat să ajungă la adăposturile antiaeriene.
Cerul se întunecă subit şi un zgomot asurzitor parcă anunţă sfârşitul lumii. E eclipsă de soare? Nu! Sunt peste 200 de bombardiere pregătite să atace oraşul. Închizi ochii, îi deschizi, şi brusc, frumoasa Capitală se transformă în ruine. Câteva ore mai târziu începeau să se numere victimele şi pagubele: mii de morţi şi sute de clădiri distruse.
„Cînd am ieşit în curte am văzut plutind nenumărate hîrtii colorate (manifeste probabil) şi am crezut că într-adevăr avioanele nu aruncaseră altceva decît manifeste…Primele zvonuri venite din oraş (o bombă pe Brezoianu, una pe Strada Carol) mi s-au părut născociri. Cînd am ieşit spre centru, o stranie agitaţie nervoasă însufleţea străzile, parcă mai mult din curiozitate decît din groază. Abea mai tîrziu ne-am dat seama de întinderea dezastrului”, Mihai Sebastian, jurnal.
Gara de Nord, principala ţintă
Dar de ce să se întâmple o aşa nenorocire? SUA şi Marea Britanie îşi doreau ca astfel să împiedice transporturile militare spre frontul din Moldova, unde armata sovietică, aliatul lor, forţa înaintarea spre vest. Ţinta principala a bombardierelor a fost Gara de Nord.
Potrivit arhivelor româneşti, „obiectivul strategic fundamental era distrugerea în Bucureşti, ca şi în alte oraşe româneşti, a sistemului de transporturi feroviare, a industriei de război, în ultima instanţă a tot ce ţine de economie, inclusiv populaţia civilă”. Au fost lovite în special cartierele de vest şi nord-vest, respectiv Cotroceni, Griviţa, Ghencea, şi în primul rând regiunea Gării de Nord, unde s-a întrebuinţat sistemul „covorul cu bombe”.
Printre zonele atacate se mai numără Calea Victoriei, Gara Băneasa, Trajul Gării de Nord, Hotelul „Splendid‟ şi a „Parc-Hotelului‟, ambele hoteluri fiind complet distruse şi o mare parte a locatarilor ucişi.
„Fără îndoială, reţeaua feroviară şi nodurile de comunicaţii pe timp de război sînt obiective militare, dar la 4 aprilie şi în continuare până în august, distrugerea acestora de către aviaţia americană şi engleză este însoţită de atacuri de o violenţă fără precedent a zonelor populate”, se arată în arhivele militare.
Grave consecinţe ale bombardamentelor au mai suferit atunci hotelurile Athenee Palace, Ambasador, Papadopol, blocurile „Generala”, „Mica”, „Kapriel”, „Băicoianu”, Moara Românească şi Banca de Credit.
„Se vedea arzând Athénée Palace, fum se ridica din alte părţi ale oraşului. Am ieşit cu Lena din hotel şi cu un sentiment de oroare ne-am îndreptat spre Athénée Palace care tot ardea, flăcări ieşeau de prin fiecare fereastră; ceva mai sus, pe Calea Victoriei, am văzut fumegând hotelul Splendid, aproape complet dărâmat, pe trotuare numai sticlă sfărâmată de la vitrinele magazinelor distruse de suflul bombelor. În spatele Ateneului devastat, mai fumega locul expoziţiei Comitetului de Patronaj. În sus pe Calea Victoriei, pe stânga şi pe dreapta, din loc în loc, clădiri dărâmate. Până în str.Frumoasă, mai toate geamurile făcute fărâme; călcam cu prudenţă şi ocoleam grămezile. Din str. Sf. Voievozi înspre Gara de Nord, bombardamentul făcuse îngrozitoare ravagii. Gara de Nord, Gara Basarab Mărfuri, Calea Griviţei grav lovite. Am văzut un tramvai surprins în mers; conducătorul mort stătea căzut cu pieptul lipit pe comenzi. N-am mers mai departe”, a povestit Academicianul Gheorghe Zane, economist.
„Pe calea Giulesti erau corpuri sfârtecate cu organele interne si intestinele atârnând în copaci, bãlti de sânge si cadavre carbonizate, iar pe calea Grivitei, un cal de la o trãsurã fusese proiectat la etajul unui bloc ruinat. Au fost distruse multe case vechi si blocuri, oamenii care nu au mai încãput în adãposturi s-au ascuns în subsoluri, multi fiind striviti între dãrâmãturi sau asfixiati”, mărturii.
Piloţii britanici atacau Capitala doar noaptea
Infernul din Capitală a continuat şi în noaptea de 2 spre 3 mai, între orele 01.10 şi 01.30, când 70 de avione plecate din sudul Italiei au ajuns pe cerul Bucureştiului.
Istoricii spun că britanicii bombardau România numai pe timp de noapte. Atunci a fost înregistrat primul atac nocturn executat de englezi care au revenit cu o sută de bombardiere grele în noaptea de 6 spre 7 mai.
Pe 7 mai 1944, între orele 10.49 şi 12.06, un număr de 700 de avioane dintre care 500 de bombardament de tip B-24 şi 200 de aparate de vânătoare s-au năspustit asupra Capitalei, la doar zece ore de la atacul nocturn britanic.
Ultima zi de coşmar
Documentele istorice consemnează faptul că în ciuda intervenţiei prompte a celor 75 de avioane de vânătoare româneşti şi 64 germane, a artileriei antiaeriene, inamicul îşi atinge obiectivele, provocând distrugeri de o amploare fără precedent în capitala ţării.
„La aproximativ zece ore după atacul englez nocturn, greu s-a putut organiza şi conduce acţiunea de intervenţie a pompierilor, care intrau primii în luptă către incendii, din cauza blocării căilor de acces. Un alt atac este înregistrat în noaptea de 9/10 august, când cele 100 de avioane de bombardament greu, britanice ce bombardează Ploieştiul, la întoarcere către baze, se descarcă de bombele nelansate, în Capitală, distrugând o casă la periferie şi ucigând doi locuitori. Cu acest atac, încetează ofensiva aeriană strategic aliată asupra Bucureştiului, în cel de-al doilea război mondial”, se mai arată în arhive.
Cifre tragice după infern
Un bilanţ statistic arată că de-a lungul celor 17 de bombardamente aeriene, începând cu cel din 4 aprilie 1944, executate de americani şi englezi cu aproximativ 3.640 de avioane de bombardament de diferite tipuri, însoţite de circa 1.830 de avioane de vânătoare pe timp de zi, au fost ucişi 5.524 de locuitori, răniţi 3.373, iar 47.974 au rămas fără adăpost devenind sinistraţi.
Au fost distruse 3.456 de case de locuit, au fost distruse parţial 3.473, 401 au fost avariate şi au fost 2.305 de incendieri. Pentru apărarea Capitalei, s-au ridicat şi au angajat lupte antiaeriene, de multe ori în inferioritate numeric, 601 avioane de vânătoare româneşti şi 709 germane. De Florin Stoican – Historia 

:))))


Bacalaureat !!!

° Inima este cel mai important organ genital al omului.

° Zoe si Tipãtescu se iubeau pe la spate.

° Împãratul avea o grãdinã si în fund un mãr.

° Cu ajutorul cainelui Vitoria Lipan si-a gasit foarte repede
zacamintele sotului.

° Manole a pus-o pe Ana la zid si a inceput sa o lucreze.

° In 1877 trupelor rusesti li s-a permis sa traverseze teritoriul
Romaniei, impreuna cu tancuri si avioane, iar romanii le-au dat
mancare si cazare contracost.

° Poezia "Sburatorul" de Ion Has Radulescu este un omagiu adus
aviatorilor romani.

° Mircea cel Batrin a fost inmormintat la Cozia impreuna cu umbra sa.

° Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este
considerata a treia.. In "Scrisoarea a treia" se desfasoara batalia de
la Rovinari.

° Mircea cel Mare, care prima data a fost batrin, sta la un discurs cu
Baiazid. Acesta il primeste politicos, dar cu obraznicie, si-l face in
tot felul, ca pe o albie de porci. Cind Baiazid il intreaba arogant
"Tu esti Mircea?", domnitorul roman nu se pierde cu firea si ii
raspunde la fix: "Da-mparate! ". Pina la urma Mircea cel Mare, desi
batrin il va ingenunchia pe trufasul otoman cu citeva proverbe si
zicatori bine plasate.

° Imparati cu care lumea nu putea sa se mai impace au venit si la noi in
Romania si au cerut pamint si de baut, dar cum venira s-a lamurit cu
cine are de-a face si s-a dus de-a berbeleacul cu pleava pulberata,
c-au ramas doar citeva de bucati de eniceri si spahii fugind, dintre
care este amintita "inspre Dunare, o mina."

° La a-2-a parte a subiectul cerinta este compunerea unei scrisori
catre o persoana imaginara pe nume Paula. Un elev raspunde(in
scris):"Eu nu mai scriu scrisori pt k am internet... si pe Paula nici
nu o cunosc!"

° Poema "Miorita" circula pe baza orala, adica nu a fost scrisa, din
motive tehnice. In balada "Miorita" este vorba de trei ciobani care
comploteaza impreuna sa-l omoare pe unul dintre ei. Ciobanul
"Mioritei" a spus ca la cap sa-i puie diverse categorii de fluiere.

° Multimile de boieri exploatatori isi tineau banii numerar in pungi.
Haiducii ii atacau si ii usurau de bani in toate baladele.

° Calin tine de mîna mireasa care are parul lung de fericire.
Ea lupta sa puna mîna pe dragostea flacaului.

° Poetul îsi asteapta iubita ca împreuna sa cutremure o barca.

° Ion Creanga s-a nascut între anii 1887-1889.

° Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai întoarce acasa
fiind jefuit de niste oameni invidiosi.

° În romanul "Rascoala" personajul principal este poporul si marea
masa a taranilor.

° Dimitrie Cantemir a avut un rol însemnat în viata sa.

° Nechifor Lipan statea " pe spate cu fatza in jos"..

° Haiducii din doine, balade si idile erau liberi si fericiti ca
pasarile, animalele si pestii care zburda prin codri. De cum venea
primavara, haiducii cei harnici plecau in padure. Acolo ei cintau
suflind din frunza si lasindu-i pe boieri cu buza umflata.

° Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decit in
scris. Dupa caderea Imperiului roman, o parte din latina clasica
defuncta a devenit bulgara. Limba romana are la baza latina bulgara,
amestecata cu elemente de daca si o groaza de cuvinte slabe. In
secolul al XV-lea, limba vorbita de popor era considerata vulgara si
n-o vorbea nimeni.

° Basmul este o poveste mai lunga, poate fi chiar cât o carte groasa,
si are atâtea personaje ca nu le mai tii numarul dar trebuie sa fii
atent la fabula ca te intâlnesti cu ea si in final.

° În cunoscuta baladã Miorita, sunt descrise câteva întâmplãri în care
sunt implicate doi criminali, o oaie turnãtoare, si un cioban care
socheazã prin prostia lui.

° Toma Alimos era viteaz pentru cã cu o mânã conducea calul, cu o
mânã îsi tinea matele si cu o mânã se bãtea cu Manea..

° Eminescu este trist pentru cã nu a reusit sã facã nimic în viata.

Perversitate

Perversitatea profetiei bolsevicului Silviu Burcan despre cei 20 ani de democratie

autor: FrontPress 03.04.2014

brucanŢineţi minte, cei mai copţi la vârstă, interviul lui Silviu Brucan din cotidianul „Le Figaro”, după revoluţia din 1989, în care spunea că „românilor le trebuie 20 de ani să înveţe democraţia”. Atunci declaraţia lui Silviu Brucan a stârnit o reacţie vehementă negativă, nu neapărat că o spunea unul dintre fondatorii bolşevismului românesc şi instigatorul închiderii în gulag a elitei intelectuale, kominternistul Silviu Brucan, ca redactor şef la Scânteia, ci datorită duratei de a învăţa democraţia pentru români.
Şi acum mi se întoarce stomacul pe dos când îmi amintesc cum PRO TV l-a promovat pe Silviu Brucan ani la rând ca şi profesor de democraţie, el unul dintre cei mai duri comunişti din PCR, venit pe tancurile sovietice, care a făcut atât rău României. E ciudat şi pervers cum recent  cotitidianul „Adevărul” face o analiză a declaraţiei lui Brucan din 1990 punând scriitori, profesori şi bloggeri să-l proslăvească pe acest fost kominternist şi agent plătit al Moscovei şi să ne facă pe noi, românii, proşti că nu ştim ce este democraţia -, un fel pervers de a compromite şi bruma încredere pe care o mai avem. Dintre toţi cei intervievaţi de reporterii „Adevărul” despre declaraţia controversată a lui Silviu Brucan un răspuns corect şi pertinent l-a oferit conf. univ. dr. Doru Pop de la UBB. E singurul care a demantelat inserţia perversă a butadei acestui bătrân bolşevic, care avea ca scop compromiterea tinerii democraţii româneşti şi umilirea românilor după 50 de ani de comunism terorist şi ateu, pe care el l-a sprijinit ca un activist bolşevic crud şi feroce. Să nu uităm că Brucan nu era român, iar trecutul său e legat de agentura NKVD şi şcoala de partid de la Moscova. Clarificarea o fac pentru redactorii de la „Adevărul”, care dau dovadă că habar nu au de istoria României.
Să vedem ce spune clujeanul Doru Pop: „Conferenţiarul Doru Pop, cadru didactic al al Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, consideră că Silviu Brucan însuşi a fost expresia perversă şi perfidă a factorului principal care nu a permis României şi românilor să iasă din capcanele dictaturii comuniste. Profesorul clujean consideră că această problemă, cu care ne confruntăm şi astăzi, este perpetuarea sistemului de relaţii şi interese al clicii conducătoare din vremea comunismului. De fapt, după 89, am fi asistat la privatizarea României de către fosta Securitate şi confiscarea tuturor resurselor de către eşalonul doi al Partidului Comunist Român. “Românii nu au un plus sau un minus de „democraţie”, nici nu trebuie să învăţăm democraţia ca un fel de analfabeţi politici. Toţi oamenii sunt născuţi egali, iar democraţia este un instinct natural al omului. Din păcate, „profesorii” noştri de democraţie după 1989, de la Ion Iliescu la Traian Băsescu, sunt cei care au deformat valorile tradiţionale şi specifice ale acestui mod de a guverna societatea pe care l-au practicat şi vechii greci. De fapt chiar butada aceasta cinică a lui Brucan indică „blestemul” pus asupra poporului român de către aceşti ideologi şi propagandişti ai regimului Ceauşescu”, spune Doru Pop. „Brucan, care a fost vreme de decenii în fruntea ideologiei de partid, fost redactor şef la Scânteia şi fost director general al TVR, a devenit rapid „Mafalda” politic al unui post de televiziune „capitalist”. “În fond, această obrăznicie a nomenclaturii comuniste, unde „foştii” au devenit „actualii”, a făcut să fim astăzi una dintre ţările cele mai slab dezvoltate ale Europei. Singura mare şansă a României a fost „fereastra” de schimbare petrecută între 1996 şi 2000, când România a făcut paşi importanţi spre NATO şi Uniunea Europeană. Altfel eram şi astăzi în captivitatea profitorilor regimului comunist, oarecum asemănător cu ceea ce se întâmplă în Ucraina.“
Silviu Brucan a fost promotorul bolşevismului şi gulagului românesc în niciun caz ideologul democraţiei. Numai redactorii de la „Adevărul” au rămas setaţi ideologic pe programul „băieţilor” ieşiţi de pe băncile şcolii de partid comunist. De Ionuţ Ţene – NapocaNews