Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 22 martie 2014

Bancuri deocheate


Bancuri deocheate
Doua cirese stau pe o creanga.La un moment dat,cireasa-fata incepe sa rada.Cireasa baiat o intreaba de ce rade,la care i se raspunde:
-Ti-a iesit viermisorul!
Bancuri deocheate noi
Se duce David Copperfield la plaja si, cand il vad, toate femeile sar pe el :
- David, David, fa-ne si noua o magie !
David : -Nu pot ca n-am nici un instrument la mine. Dar totusi hai. Tu, intoarce-te cu spatele. Simti un deget in fund ?
Ea: -Da.
David : -Bine, uite mainile !!
Bancuri deocheate
UN HOMOSEXUAL SI UN CERSETOR AU AJUNS IN IAD. DIAVOLUL LE SPUNE CA IITRIMITE PE PAMANT DACA CERSETORUL NU MAI CERSESTE SI HOMOSEXUALUL NU MAI FACE SEX. AJUNG EI PE PAMANT, SE URCA IN TRAMVAI IAR CERSETORUL VEDE 100LEI PE JOS SI DA SA SE APLECE. HOMOSEXUALUL II SPUNE:NU TE APLECA CA MURIM AMANDOI.
Bancuri deocheate
De ce le plac barbatilor femeile cu sanii mari si vaginul mic?
Pentru ca si ei la randul lor au gura mare si scula mica!
Bancuri deocheate
Vorbeau Bula cu Strula:
Bula:Mmaa, Ssttrula, cum aii reussitt ttu ssa te imbogatesti?
Strula:Pai unde cum, cand a venit presedintele Americii in tara, m-am suit pe un hotel deasupra lui si am aruncat cu o caramida.Dupa aceea am strigat ca PICA! si din cauza ca i-am salvat viata presedintele mi-a dat bani,casa , masina..
A doua zi trebuia sa soseasca presedintele Rusiei in tara.Bula se urca pe hotel si arunca cu caramida.
Bula:Pipipipipi..zda masii, c-o picat
Bancuri deocheate
O soparla pleaca sa cumpere de mancare. Ca sa ajunga la SUPERMARKET trebuie sa treaca peste o cale ferata. Cand trece, vine trenul si ii taie coada.Peste o saptamana se intampla acelasi lucru.Merge la sot si ii spune ce se intampla:
-Cand treci, baga-ti coada intre picioare.
Pleaca iar la cumparaturi si de data asta trenul ii taie capul.
MORALA 1:Cand femeile au ceva intre picioare isi pierd capul!
MORALA 2:Cum barbatii au tot timpul ceva intre picioare,inseamna ca nu au cap !
Bancuri deocheate noi
Ce spune un barbat dupa ce se insoara?!?!?
- Pentru o gaura am luat toata plasa!! :o) hi hi hi
Bancuri deocheate
Care este diferenta dintre un bou si o vaca? Boul rade cand il mulgi,vaca nu.
Bancuri deocheate
Se intalneste Scufita Rosie cu lupul:
-Vai,ce urechi mari ai,lupule!
-Ca sa aud mai bine!
-Si ce ochi mari!
-Ca sa vad mai bine!
-Si ce coada maaare!
-Am,dar nu e coada!

Doi prieteni,un alb si un negru,pescuiau la malul apei,si le atarna p... in apa.
-Tii,ce rece-i apa, zice albul.
-Si ce nisipos e fundul,zice si negrul
Bancuri deocheate
Cica mergea iepurele prin padure grabit.
Ursule!..Ursule!
Ce vrei ma?
Bai, Ursule stii ca sa inventat o bere cu numele tau?
Nu!!??!?
Du-te la magazin sa vezi!
Se duce ursu la magazin si intreaba....
Nu va suparati!, bere Danut aveti???
Bancuri deocheate
4 sotii de presedinte vorbesc despre ce inseamnã un penis in limba lor.
Sotia lui Tony Blair spune ca penisul la ei este un gentleman, se ridicã de cite ori intrã o doamnã.
Sotia lui Chirac spune ca un penis e ca o cortinã, cade dupa terminarea actului.
Soþia lui Boris Eltsin spune ca un penis e ca un patriot, niciodata nu stii dacã te loveste din spate sau din fatã.
La urmã sotia lui Clinton : la noi penisul e ca un zvon, deoarece circulã din gurã in gurã.


Bancuri deocheate noi
O femeie fatala asteapta autobuzul in statie ca sa plece acasa. Afara ploua tare. Un Porche alb, superb, frineaza brusc ,si un barbat prezentabil o intreaba:
- Va pot conduce acasa, domnisoara?
- Nu ma deranjeaza, dar unde stati?

:)))


Circ negru


Ce se intampla in aceste zile cu propaganda pentru alegerile europarlamentare, este un circ negru.  Spun asta caci ne aduce un mare gol in suflet, vazand cum ei cei care s-au reales mereu si o duc exceptional, se lafaiesc in  chefuri cu parasute si gogosele si  adaugarea tuturor  beneficiilor poporului nostru la persoana lor pretioasa iar tara este condusa de  corupti in frunte cu ei, clanuri tiganesti si alte minoritati.Parca vorba poetului "ma cuprinde o tristete iremediabila". Am 2 mari necazuri pe sufletul meu, unul mai rau ca altul. Primul este ca dupa spitalizarea de 3 luni in primavara trecuta am ramas  fara nimic, nici macar o tinta sa-mi agat o batista deoarece nemernicii au luat totul, gandind ca am sa mor(in limita posibilitatilor am inlocuit urgentele) si a doua mare suparare a mea este ca nu vad nici un progres pe drumul drept al Romaniei, unde nu se vede luminita de la capatul tunelului. Daca i-ar merge bine Romaniei am trai si noi mai bine, dar asa suntem  hrana vie a tuturor  nelegiuitilor politici sau din familie.
Legea nu poate face fata tuturor  acestor banditi caci, banditi sunt si unii si altii.
Numai o reforma din radacina poate sa  scoata din viata noastra  mafiotii si judecatile sa fie de scurta durata poate chiar legea martiala pentru a stopa pentru un timp  aceste nemernicii. Spun ca pentru un timp caci, daca slabim fraul ei, o iau de la inceput. Au tupeu banditii, nu gluma.
Totul in viata are o putere de  asezare pe termen scurt si dupa ce  ne obisnuim cu  o lentoare care nu prevesteste nimic bun, intervine revolta  si in sistemul politic si in  casnicie si in familie pe care este suficient ca, o nemernica sau un nemernic sa o dinamiteze din interior(cand esti lipsala apel:))).
Cred ca para s-a copt din punct de vedere politic si mai are putin sa ne pice in gura.
In privinta cercului inchis dar nemernic al familiei, se mai poate drege cate ceva ignorandu-i si trimitandu-i la Mama Dracului, sanatosi sa fim. In privinta Romaniei care are  in grija aproape 20 milioane de suflete prostite zilnic, fara a putea sa se opuna prin rugaminti, trebuie facut ceva. Buboiul trebuie taiat pentru a se scurge tot puroiul adunat, mai ales prin neglijenta si neimplicarea noastra.
Odata cu primavara asta sufletele trebuie sa  infloreasca, precum natura si noi odata scapati de grija facturilor mari si aparitiei verdeturilor:))), sa  profitam de ocazie si sa luam atitudinea cea mai potrivita nazuintelor noastre.
De ce sa mergem ca oile  la vot, precum pe marginea prapastiei cum suntem acum si sa nu punem piciorul in prag urgent?
Sa vedem ce au facut si alte popoare caci, nadejdea la un  UE degenerat lenevind  in filozofie, interesat numai de a jecmani popoarele (care au avut incredere in ei), prin cozile lor de topor, sa spunem STOP !
DACA NICI ACUM SITUATIA CU RUSII, UCRAINA SI CRIMEEA NU-I MAI SCOATE DIN BLEGEALA, TREBUIE SA NE LUAM INIMA IN DINTI SI SA DAM CU TOTII DE TOTI PERETII  SI CU UE SI CU  MAFIA DIN R0MANIA. SUNTEM PE CONT PROPRIU SI NIMENI NU NE POATE AJUTA. TREBUIE SA NE AJUTAM SINGURI. PRIN NOI INSINE !.

Infrant nu esti atunci cand sangeri,
nici ochii cand in lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
sunt renuntarile la vis.
Radu Gyr

Gena

“Gena” romanilor!

autor: FrontPress 22.03.2014

romani tricolorIn online se propaga adesea afirmatia ca romanii suntem “genetic” predispusi la hotie, la aroganta, la invidie, la prostie etc.. si fiind genetice, nu are sens sa cautam rezolvarea pentru ca sunt fara solutie! Paradoxul este ca la olimpiade si la competitii de inventica nu stam mai rau decat alte natiuni, ceea ce ar contrazice “teoria genetica“.
Adevarul este ca natiunea romana are toate sansele sa devina una cu “gene degenerate” daca exodul celor capabili va continua in acelasi ritm, pentru ca va apare fenomenul selectiei naturale.
Statele care duc o politica de atragere selectiva de resurse umane se vor “innobila” cu oameni de calitate si cele care suporta exodul vor ramane cu “reziduri umane”.
Daca mergem mai departe cu analiza vedem ca desi ca indivizi nu stam rau, ca natiune realizarile sunt submediocre, nu doar in ce priveste guvernarea, dar si in ce priveste domenile stiintifice.
In medicina avem medici multi si unii destul de buni, dar medicina in ansamblu are rezultate modeste. In constructii avem constructori calificati, dar aportul romanesc in tehnologia constructiilor este mediocru. Constructorii romani sunt buni ca executanti si proiectanti, dar nu si ca inovatori. In IT desi exista multi specialisti buni, realizarile in software sunt modeste si de munca si pregatirea specialistilor profita firmele straine.
Toate exemplele de mai sus si multe altele, demonstreaza ca exista carente in managementul domenilor, ori managementul nu-i genetic, este o cultura si se transmite din generatie in generatie.
Formele de manifestare a acestei culturi a descris-o bine Caragiale. Care sunt cauzele se pare ca nu a interesat si nu intereseaza pe nimeni? Sa descifram mecanismul prin care se manifesta si se perpetueza un management social falimentar.
In tarile capitaliste stratificarea sociala era in functie de avere si averea in functie de calitatile proprietarilor.
Comunismul a considerat ca stratificare in functie de avere este inechitabila, ca societatea nu ofera sanse egale unui copil provenit dintr-o familie saraca cu ale unui copil provenit dintr-o familie bogata. Comunisul si-a propus sa realizeze acele sanse egale eliminand proprietatea privata si aducandu-i pe oameni la un status egalitar. Practic toti copii porneau de la aceeasi “line de start”.
Teoretic comunismul ar fi trebuit sa promoveze mai multe valori umane decat capitalismul, pentru ca oferea aceleasi sanse. Totusi contraperformantele elitei comuniste si a celei postdecembriste demonstreaza ca selectia are un viciu major.
Unde s-a produs eroarea? Cred ca una din erori, dar nu singura, s-a produs la sistemul de valori care au stat la baza selectiei.
Cum se facea selectia “meritocratiei” in comunism
S-a pornit de la ideea ca in fiecare individ exista tendinta de afirmare sociala – ambitia, care este cenzurata de educatie de valorile morale. Comunismul a ales sa exploateze ambitia si a ignorat valorile morale- etica.
Inca din primele zile ale instaurarii comunismului au fost alesi oameni saraci material si “cu duhul”, si li s-a oferit sansa sa devina persoane importante, cu conditia sa suprime orice rezistenta si sa fie loiali partidului.
Dupa ce a trecut perioada consolidarii puterii si au infrant rezistenta “ramasitelor burghezo-mosieresti” prin nationalizare si colectivizare, s-a trecut la o alta faza a selectiei “cadrelor de nadejde”, a “specialistilor”.
Cel mai bine se reflecta sistemul de valori in “selectia” pe care o faceau si o fac servicile de informatii.
In comunism cautau si racolau elevi si studenti cu rezultate bune sau foarte bune, cu ambitii mari si lipsiti de etica, sau chiar fara scrupule. Acestia erau ademeniti cu cariere promitatoare, cu salarii si avantaje peste medie, cu protectie in fata legilor, cu un fel de imunitate. Siguranta, cariera si avantajele materiale au facut pe multi sa accepte.
Trebuie sa remarcam ca printre studentii cu potential erau doau categorii, unii ambitiosi si altii care isi imparteau timpul pentru cariera si pentru valorile culturale: arta, sport, cultura generala, si alte stinte umaniste.
Cei din prima categorie luptau pentru medii mari ca sa aiba posibilitatea sa aleaga posturile cele mai bune, pentru ca repartizarea se facea in ordinea descrescatoare a medilor. Ei erau si cei care solicitau intrarea in PCR ca sa poata promova in functii de conducere. Cei din a doua categorie erau mai interesati de cultura decat de posturi si de cariera. Celor ambitiosi li se propuneau avantaje, promovari, cariera de succes, protectie/imunitate pentru abuzuri sau alte ilegalitati la care ar fi puti fi supusi sau de care ar fi fost acuzati .
Imi amintesc de o colega de servici care ne-a spus ca fica ei in clasa XI-a, care voia sa urmeze dreptul, a primit o propunere de colaborare si i se garanta intrarea la drept. S-au sfatuit parintii si au refuzat, in conditiile in care cocurenta era acerba 8-9 pe un loc. Multi nu au avut putere sa “dea cu piciorul la asa pleasca”.
Pentru studenti erau ale oferte, in general cu locurile de dupa absolvire. Nu erau racolati doar studenti merituosi, erau si din cei cu “probleme” fie de disciplina fie de (in)capacitate intelectuala pentru nivelul invatamantului superior.
O colega care nu a raspuns la nici o intrebare la seminare si care, cand era solicitata, spunea cu nonsalanta ca nu s-a pregatit, avea cate 4-5 examene restante in toamna si le promova pe toate, desi in sesiunile normale nu reusea sa ia mai mult de 1 examen. Dupa terminarea facultatii facea servici intr-o cladire conspirativa, din centrul capitalei, in conditiile in care era din nordul Moldovei si nu avea buletin de Bucuresti ca sa-i de dreptul sa poata fi angajata in capitala.
Dupa ’89 s-a conservat acelasi sistem de promvare a “meritocratiei”, respectiv loialitatea si lipsa de scrupule. Pa langa promovare in cariera a intervenit posibilitatea de a face afaceri cu statul si de a se “capatui”.
Probleam este ca oamenii cu adevarat valorosi nu au nevoie sa faca compromisuri si sa recurga la avantaje oferite de putere si refuza sa riste, sa se “lege la cap daca nu-i doare”.
Acest sistem produce o selectie a carieristilor, oameni fara caracter, o selectie a impostrilor.
Categoria respectiva atrage alte persoane cu aceleasi valori, in special tineri, la care simtul responsabilitatii inca nu este maturizat si nivelul coruptilor care acopera societatea se mareste. Odata pervertit un om, ca sa-l menti in sistem nu trebuie decat sa-l santajezi. Daca la inceput au cedat din ambitie si din inconstienta, a doua oara cedeaza de frica si de rusine.
Managerii fara caracter iau decizii lipsite de onestitate, decizii la baza carora stau interesele pe termen scurt ale lor, ale celor din sistem, ale superiorilor. Promovarile sunt facute in functie de loialitate, in detrimentul competentei. Frustrarea produsa de lipsa eticii provoaca rezistenta prin pasivitate din partea subordonatilor si asta duce la rezultate mediocre.
Managerii apeleaza de regula la metode coercitive, si o societate condusa prin metode coercitive nu poate avea rezultatele pe care le are o societate in care se aplica metode stimulative.
Managerii romani confunda dominarea cu impunerea vointei celui mai puternic, respectul cu obedienta, autoritatea cu responsbilitatea
N. Iorga spunea “A stapani nu inseamna a domina“ si H. Heine afirma ca “O natiune nu pote fi regenerata daca regimul ei nu dovedeste o inalta forta morala. Aceasta forta regenereaza.”
Etica este ce a lipsit si lipseste comunitatii romanesti si in lipsa eticii rezultatele nu pot fi decat submediocre.
Concluzia este ca problema romaneasca a coruptieie si ineficientei nu este un fatalista – genetica, si are solutii prin restabilirea eticii in societate! De pe Decantarea ideilor

Kosovo

Kosovo si autodeterminarea Crimeii

autor: FrontPress 22.03.2014

kosovoCu toate că Statele Unite şi UE au declarat că nu recunosc nici referendumul din Crimeea, nici rezultatele lui, realitatea geopolitică în regiune s-a schimbat. Însă aceste schimbări şi scenariile desfăşurării ulterioare a evenimentelor îşi au rădăcinile în perioada 1990-2000.
Este real faptul că situaţia din jurul Ucrainei destabilizează de câteva luni situaţia politică şi financiară din Europa şi întreaga lume. Dacă privim problema mai pe larg, ea reprezintă o continuare a schimbărilor geopolitice şi „resetarea” spaţiului euroasiatic şi nord-african, care a început în anii 1990 pe „poligonul” fostei Iugoslavii. S-a schimbat doar „culoarea” acestui proces: dacă în perioada 1990-prima jumătate a anilor 2000 aceste schimbări, în general, s-au produs loc în conformitate cu interesele Statelor Unite, UE şi NATO, de la sfârşitul anilor 2000 acest proces a început să fie echilibrat de influenţa crescândă a Rusiei şi a proiectelor ei de integrare.
Proclamarea unilaterală a independenţei Kosovo în 2008 şi recunoaşterea în grabă a acestui act de către statele occidentale a constituit, fără îndoială, factorul cheie. Tocmai precedentul kosovar a determinat în mare măsură dezvoltarea evenimentelor în alte zone de conflict din Balcani, Regiunea Mării Negre şi Caucaz, şi influenţa lui continuă să fie puternică, a declarat expertul Aleksandr Karasiov în cadrul unui interviu pentru Vocea Rusiei.
„Se presupune că „ecoul” evenimentelor kosovare va mai răsuna mult timp. Declararea independenţei Kosovo în 2008 şi recunoaşterea ei de către Occident a creat un precedent. Acest precedent va rămâne în dreptul internaţional”.
Este vorba de avizul consultativ din 20 iulie 2010 al Curţii Internaţionale de Justiţie care, practic, a recunoscut că declaraţiile de acest fel corespund dreptului internaţional. În iulie 2009, Casa Albă a prezentat Curţii Internaţionale a ONU un comentariu în legătură cu examinarea situaţiei din Kosovo. Washingtonul a declarat că „principiul legal al integrităţii teritoriale nu împiedică entităţile non-statale să-şi declare independenţa în mod paşnic”.
În prezent, UE încearcă să reducă la maxim influenţa referendumului din Crimeea. Înaltul Reprezentat al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Catherine Ashton, a cerut Rusiei „să înceapă un dialog cu Ucraina, să continue negocierile cu comunitatea internaţională pentru destinderea situaţiei şi găsirea unei metode politice de ieşire din criză”. Rusia este pregătită pentru negocieri. Însă exprimarea voinţei unanime a locuitorilor Crimeii este un fapt împlinit. NU este vina Rusiei că precedentul kosovar a „resetat” spaţiul geopolitic în urmă cu şase ani. De Piotr Iskenderov – Vocea Rusiei

vineri, 21 martie 2014

POFTA BUNA !


CAVALERII SEC.XX


autor: FrontPress 30.04.2012
Legiunea Arhanghelului Mihail (LAM) a reprezentat poate unicul fenomen românesc care a bulversat societatea noastră de la naşterea sa până în zilele noastre, fenomen ce a generat admiraţie şi frică chiar şi în anii de moarte clinică a legionarismului, adica în anii dictaturii proletare.
În perioada comunistă (1948-1989) şi în perioda liberal-comunistă (1989 până în prezent) legionarilor le-au fost atribuite multe “calităţi”, de la criminali, barbari, pungaşi până la psihopaţi, extremişti, fanatici. În special în perioada comunistă nici un efort nu a fost prea mare pentru a discredita LAM şi pentru a falsifica acest fenomen care, oricât şi-ar fi dorit comuniştii şi oricât îşi doresc pseudo-democraţii de astăzi, a fost un fenomen de avengură compus din intelectuali, muncitori, preoţi, ţărani, militari, nobili, femei şi bărbaţi care au sprijinit mişcarea nu din interese personale sau calcule politice, ci pentru că credeau cu adevărat în propunerea Legiunii.
Mişcarea Legionară a fost gândită şi construită plecând de la etica, principiile şi viaţa creştină. În perioada interbelică la fel ca şi astăzi, decadenţa societăţii era evidentă, astfel că pentru legionari doar reîntoarcerea la valorile creştine autentice era singura soluţie de redresare şi remoralizare a societăţii, iar această remoralizare nu era posibilă decît prin exemplu personal şi prin inevitabila implicarea în viaţa politică. Politica era pentru legionari nu un mijloc de îmbogăţire sau de avansare în societate, ci o modalitate prin care puteau răspândi eficient mesajului lor.
Acest mod de a concepe viaţa şi politica a făcut ca legionarii să îşi creeze inamici puternici, în special bancherii şi politicienii de profesie. Aceşti inamici au combătut din răsputeri Mişcarea Legionară, folosind crima şi persecuţiile de tot felul pentru a elimina pe legionari. Aceştia din urmă au căzut uneori pradă tentaţiei de a răspunde cu aceeaşi monedă, mai ales după asasinarea lui C.Z. Codreanu şi a primei elite legionare. Bilanţul crimelor este net favorabil inamicilor mişcării care au ucis mii de legionari fără a fi condamnaţi sau măcar blamaţi, pe când legionarii au fost şi sunt descrişi ca cei mai mari criminali.
Un element deosebit de interesant al legionarismului era profunda religiozitate a membrilor mişcării, fapt care duce cu gândul la ordinele cavalereşti care au existat in Europa medievală. C.Z. Codreanu considera rugăciunea elementul decisiv al oricărei victorii, iar creştinismul temelia pe care neamul românesc s-a născut şi dezvoltat de-a lungul veacurilor, astfel că stoparea răspândirii ateismului comunist devenea principala misiunea a mişcării. „Să nu se uite că noi, poporul român, stăm aici, pe acest pământ prin voia lui Dumnezeu şi binecuvântarea Bisericii Creştine. În jurul altarelor bisericilor, s-a aflat adunată de mii de ori în vremuri de bejenie şi restrişte, întreaga suflare românească de pe acest pământ, cu femei, copii şi bătrâni, cu conştiinţa perfectă a ultimului refugiu posibil. Şi astăzi stăm gata să ne adunăm, poporul român, în jurul altarelor, ca-n vremuri de mari primejdii, pentru ca îngenuncheaţi, să căpătăm binecuvântarea lui Dumnezeu”. (C.Z. Codreanu – Cărtica şefului de cuib)
În susţinerea ideii din paragraful anterior vine unul dintre textele lui Juliu Evola referitoare la Mişcarea Legionara. Traducerea îmi aparţine.
„Este un fapt că, printre noile mişcări naţionale se regăsesc diverse motivaţii care prezintă analogii cu concepţiile ordinelor medievale. Nu se poate nega, de exemplu, că în Italia şi în Germania se doreşte formarea tineretului după un stil de viaţă care are simultan un caracter războinic şi unul ascetic [...].
O realizare integrală în acest sens întâlneşte totuşi, atât în Italia cât şi în Germania, dificultăţi datorate faptului că nu mai există condiţiile unei civilizaţii precum cea din perioda medievală. Noile ordine se nasc sub semnul unui decis naţionalism, secondat de o mistică care nu coincide cu religia dominantă a cărei natură este universalistă şi supranaţională. În Germania situaţia este şi mai dificilă atât datorită schismei religioase, adica datorită pluralităţii de confesiuni religioase, cât şi datorită tendinţelor rasial-păgâne care sunt contrare creştinismului, fără însă a putea dispune de adevărate principii şi de o autentică tradiţie spirituală.
O mişcare care prezintă aceste tendinţe, ale unui nou ordin, foarte interesantă şi puţin cunoscută, este mişcarea legionară românească a aşa-ziselor Gărzi de Fier, condusă de Corneliu Codreanu. Aceasta a luat naştere în 1927, a dat naşterea la rândul ei unor diverse partide politice, ultimul dintre ele numit Totul pentru Ţară a fost dizolvat chiar de Codreanu din motive pe care le vom prezenta mai încolo. Caracteristica acestei mişcări stă în premizele sale religioase. Această mişcare se prezintă ca o mişcare de renaştere naţională şi în acelaşi timp ca o tendinţă de a relua într-o formă vie spiritualitatea proprie a religiei ortodoxe. Şi cum această religie este articulată naţional, asemenea tendinţe nu întâlnesc obstacolele proprii altor naţiuni. Este de notat că reprezentanţii oficiali ai religiei româneşti, aşa cum des se întâmplă, nu conservă decât forma şi se regăsesc deseori despărţiţi de cei care trăiesc spiritul; şi exemplul cel mai elocvent stă în faptul că actualul Patriarh conduce un Cabinet dorit de rege, a cărui ostilitate faţă de Garda de Fier este cunoscută tuturor.
Elementul religios, înălţat până la exigenţa de a crea un om nou şi conectat unor precise forme de practică ascetică constituie nucleul central al legionarismului românesc. Astfel, pentru mulţi este surprinzător faptul că peste 600.000 de oameni – căci acesta este mai mult sau mai puţin numarul la care se ridică discipolii lui Codreanu – practică sistematic nu doar rugăciunea, dar şi postul: legionarii trebuie să ţină 3 zile pe săptămână post negru, ceea ce înseamnă să nu mănânce, să nu bea, să nu fumeze.
Chiar Codreanu, într-o discuţie avută cu el, ne-a explicat sensul acestei discipline în urmatorii termeni: trebuie asigurată absoluta supremaţie a spiritului asupra corpului şi postul este unul din mijloacele cele mai eficace pentru aceasta; slăbirea constrângerilor impuse de partea naturală a fiinţei umane crează în schimb condiţiile cele mai favorabile pentru evocarea forţelor invizibile, forţelor din văzduhuri, evocare ce se realizează prin intermediul rugăciunii şi a ritului. Şi aceste forţe – adaugă Codreanu – indiferent de ceea ce gândesc spiritele pozitiviste au în orice încercare şi în orice luptă o parte cel puţin la fel de decisivă ca şi forţele vizibile, materiale si pur umane.
În interiorul mişcării legionare a lui Codreanu există un fel de miliţie de asalt care cuprinde circa 10.000 de oameni şi care se numeşte Moţa-Marin, acestea fiind numele celor doi capi legionari români căzuţi în lupta antibolşevică din Spania. Pentru membrii acestui corp se aplică celibatul – o altă trăsătură comună cu anticele ordine cavalereşti. Explicaţia pe care Codreanu a dorit să ne-o dea, este, în primul rând, că cine este pregătit sa înfrunte în orice moment moartea este bine să nu aibă legături de familie; în al doilea rând, el a distins pe cei a căror vocaţie trebuie să fie victoria şi gloria, de cei care aparţin efectiv lumii şi au ca ţel prosperitatea, bunăstarea şi plăcerea. De aceea – altă trăsătură caracteristică–, şefii legionarismului românesc fac şi jurământul de sărăcie, aceştia nefrecventând nici reuniuni, nici teatre, nici dansuri, nici cinematografe”.(Corriere Padano, 14 aprilie 1938, în La tragedia della Guardia di Ferro, pp. 23-24)
Pentru a demola un alt mit referitor la LAM doresc să închei cu un pasaj referitor la viziunea legionară despre societate şi puterea în stat:
“Niciodată Mişcarea Legionară, pentru a birui, nu va recurge la ideea de complot sau de lovitură de stat. Consider aceasta ca o prostie. Mişcarea Legionară nu poate birui decât odată cu desăvârşirea unui proces interior de conştiinţă a Naţiunii Române. Când acest proces va cuprinde pe majoritatea Românilor şi se va desăvârşi, biruinţa va veni automat, fără comploturi şi fără lovituri de stat”. (C.Z. Codreanu – Circulara nr. 58, 26 februarie 1937) De Remus Tanasa – Foaie Nationala
H

TURCIA

Twitter INTERZIS in Turcia

autor: FrontPress 21.03.2014

twiter erdoganSite-ul de microblogging Twitter a fost închis joi seară în Turcia, la câteva ore după ce premierul turc, conservatorul islamist Recep Tayyip Erdogan, a ameninţat că acest lucru se va întâmpla. Decizia a fost luată în ciuda criticilor venite din partea unor oficiali europeni.
“Vom elimina Twitterul. Nu-mi pasă de ce ar putea să spună comunitatea internaţională”, a afirmat Erdogan în faţa a mii de susţinători adunaţi la un miting electoral organizat cu zece zile înainte de alegerile municipale din 30 martie, scrie ziarul Gândul. “Vor vedea forţa Turciei”, a adăugat el. “Aceasta nu are nimic de a face cu libertăţile”, a insistat şeful Guvernului turc. “Libertatea nu permite intruziunea în viaţa privată (…) sau spionarea secretelor de stat prin aceste mijloace”, a continuat acesta.
La începutul lunii martie, premierul, care se află la putere din 2012, a ameninţat că ar putea fi interzise şi site-urile YouTube şi Facebook în Turcia.
twitter-is-bad-says-erdoganFuria lui Erdogan împotriva reţelelor de socializare este motivată şi de faptul că protestatarii antiguvernamentali s-au folosit de acestea pentru a organiza demonstraţii de stradă în mai multe oraşe din ţară. Deasemenea, pe Twitter au fost răspândite recent conversaţii telefonice care fac legătura între premier şi mai mulţi apropiaţi ai acestuia, implicaţi în scandaluri de corupţie. Şeful guvernului a afirmat că totul ar fi o “înscenare”.
“Nu vom mai permite aşa ceva”, a dat asigurări, joi, Erdogan. “Vom lua rapid aceste măsuri (de interzicere). Securitatea ţării mele este în joc”, a continuat acesta şi aşa s-a şi întâmplat cu site-ul Twitter.
wwwComisarul european pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes, a criticat în cursul nopţii de joi spre vineri ameninţarea premierului turc, Recep Tayyip Erdogan, în privinţa blocării accesului la Twitter în Turcia, relatează AFP, citată de Mediafax. “Interzicerea (reţelei de socializare) Twitter în Turcia este fără fundament, inutilă şi laşă”, a afirmat comisarul european. “Poporul turc şi comunitatea internaţională o vor considera ca fiind o cenzură”, a anunţat aceasta, pe contul său de Twitter.
Luna trecută, în Turcia a intrat în vigoare o lege controversată care vizează controlul internetului şi permite autorităţilor să blocheze accesul pentru anumite pagini, fără nici un ordin judecătoresc. Sursa: FrontPress.ro

ww

:)))


Situatii exceptionaleIn situatii exceptionale se iau masuri exceptionale

Nu trebuie sa ne fie frica de nimic. Romania este o tara binecuvantata de Dumnezeu, este bogata doar conducatorii sunt  mari bestii. MAI RAI CA MAFIA AMERICANA IN PERIOADA LOR DE GLORIE.
In caz de nevoie sa nu mai lasam altora care, au speculat initiativa in favoarea lor din cauza  delasarii noastre, privitor la cei care ne-au condus si am inchis ochii la toate  matrapazlacurile  planetare pentru un matrafoxat, un dovleac sec, o gogosica si o parasutista nu inseamna ca nu o putem intoarce ca la Ploiesti, sa ne luam revansa. Nu mai merge asa, nationalizam din nou totul caci, am vazut ca asta este solutia si pentru alte tari, chiar din fruntea Europei civilizate(Anglia). Dupa ce ne mai revenim si se stabilizeaza buna  negociere cu alti parteneri mai cinstiti, facem din nou privatizarea pentru interesul nostru si tinand cont de experienta acumulata.
Dar trebuie sa fim pregatiti pentru orice si pentru orice masuri oricat de dure, pentru cei ce ne-au inselat increderea. Politica UE de  filozofie nu mai tine ca, am vazut ce ne-a adus:  saracie, mizerie, analfabetism moarte. In timp  paduchii de pe trupul nostru ca ungurii si tiganii s-au ingrasat,  de mai au putin pana pleznesc de bine. Noi suntem tratati ca cetateni de mana a doua in propria noastra tara. Macar din aceasta  patanie(cu Putin) a UE, sa inteleaga ca  nu mai merge cum a mers.UE a lasat garda jos si a vrut sa fie infratire asa incat lupii, sa se pupe cu mieii. Tiganii nu vor sari sa ne apere in caz de conflict armat. Ei si pe front obligati sa intre in linia intai,  au dat bir cu fugitii si  cei 140.000 sau alte cifre care se considera  pierderi ale tiganilor la Cotul Donului, sau facut  prin  oprirea dezertarilor. Degeaba strigau ofiterii sa stea ca dusmanul este in fata lor si trebuie sa dea piept cu el, ei dadeau bir cu fugitii, nu se uitau inapoi si apoi dupa a 3-a somatie.... Ce sa-i faci ca la razboi cu tiganii, cine scapa scapa cine nu...., ne-au devit apoi stapani, ocrotitii  gaturilor subtiri occidentale care  le apara interesele, adica nemunca si dau bice tot boului care trage adica poporului roman, bagandu-l in datorii pe zeci de ani. Asta trebuie sa ne fie  credinta ca, este o imposibilitate de  a se schimba mentalitatea betonata acum dupa 1989, ca noi romanii suntem adevaratii stapani si monoritatile  in frunte cu ungurii si tiganii sunt doar  ingaduiti, dupa nevoile noastre nu pentru totdeauna si in orice conditi.
Aceste minoritati nu stau in banca lor daca le dam nas, isi iau nasul la purtare. UE trebuie sa inteleaga ca nu-i mai pot baga pe gatul nostru  vrem nu vrem, numai ca asa este de bon ton. Sa-i ia si sa-i tina la ei  inca 1000 de ani si sa fie sanatosi. Dar UE are osanza groasa si nu se simt  aceste lipitori pe  bugetul lor, mai ales tiganii. Ei nu au lefuri de 200 euro si nici facturi pe luna care intrec aceasta suma, ca romanii, caci ni se spune ca sunt cele mai mici preturi din UE :(((
Sa ne lase cu prostiile lor, sa-si faca noi resurse energetice si pe noi sa ne lase sa ne exploatam pe ale noastre caci, sunt de aici si nu am furat de la nimeni nimic.
Vom vedea ce se va mai intampla si cat de departe se intinde coarda obrazniciei si vom actiona ca atare.
Fara frica sau cu pareri de rau, vom actiona asa cum  ne cere poporul roman pentru binele lui, nu cum ne obliga alte jigodii cu interese opuse ROMANIEI SI ROMANILOR. NU RAMANE DECAT SA STAM STRAMB SI SA GANDIM DREPT. Mutatii pe tabla de sah a politicii Europei, SUA si Rusiei, ne va arata ce avem de facut. Dar sarcina noastra principala ramane alungarea in puscarii a clasei politice care ne-a mancat ficatii. Cu ei in continuare nu vom izbandi nimic, doar vom fluiera a paguba. Puschea pe limba.
Avem o ocazie istorica sa intoarcem soarta Romaniei si a romanilor. Sa fim atenti si la inaltimea momentului istoric, cu care nu ne vom mai intalni curand, daca il ignoram din lene. Ei sunt profitori.

Schimbari demografice

Schimbari demografice majore in California. Hispanicii au devenit oficial cel mai mare grup rasial

autor: FrontPress 21.03.2014

latinoÎn California, un stat cu peste 36 de milioane de locuitori situat în sudul Coastei de vest a SUA, hispanicii au devenit oficial cel mai mare grup rasial, depăşindu-i numeric pe americanii albi. De ceva timp albii nu mai erau oricum majoritari în California, dar cel puţin alcătuiau cea mai numeroasă comunitate. The Guardian subliniază că această nouă realitate demografică constituie un punct de cotitură.
Conform statisticilor oficiale, 39 la sută din populaţia Californiei este alcătuită din hispanici. Următorul grup rasial este reprezentat de albi, care alcătuiesc 38,8 la sută.
Una din cele mai vizibile efecte ale noii realităţi demografice este legată de rasismul anti-alb. Tot mai multe cartiere, care până nu de mult erau considerate sigure, au ajuns să fie controlate de grupările infracţionale hispanice.
Principalele cauze ale acestei schimbări demografice ţin de imigraţia masivă din Mexic şi alte state latino-americane şi rata mare a natalităţii în sânul acestor comunităţi. Pe de altă parte, populaţia albă se confruntă cu o îmbătrânire accentuată. Sursa: FrontPress.ro

Armata Romana

Armata Romana continua exercitiile de lupta. JDERII au iesit la vanatoare (FOTO)

autor: FrontPress 20.03.2014

1Militarii din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei” au executat exerciții de luptă în Poligonul Mălina, situat la circa 15 kilometri de Galați. La exerciții au fost folosite și mașinile de luptă ”Jderul”, modernizate la standarde NATO.
Din fotografiile date publicității de Ministerul Apărării Naționale, la operațiuni au participat și mai multe vehicule de luptă model MLI-84M ”Jderul”(Mașina de Luptă a Infanteriei Model 1984 Modernizată). Blindatele sunt practic vehicule de luptă, amfibii, șenilate, destinate protecției, transportului și ducerii luptei de către grupa de infanterie împotriva personalului, transporturilor logistice, blindatelor ușoare, tancurilor și elicopterelor inamice, folosind armamentul instalat pe vehicul și armamentul portativ al grupei.
România a început să producă acest model de vehicul blindat, care poate transporta până la 10 militari, la începutul anilo ’80, sub licență sovietică. În 1996 a început un program de modernizare a modelului MLI-84, acesta devenind MLI-84M ”Jderul”, compatibil cu standardele tehnico-tactice NATO.
Prin programul de modernizare a fost urmărită creșterea puterii de foc, a mobilității, implementarea unor sisteme de protecție (avertizare la iluminare laser și radar, sistem automat de lansare a grenadelor fumigene în cazul activării senzorilor, un sistem de stingere a incendiilor, instalație de climatizare) și introducerea unor sisteme avansate de comandă și control.
 Vehiculele MLI-84M ”Jderul” cântăresc 17,6 tone și sunt dotate cu un motor Caterpillar C9, diesel, supraalimentat, cu injecție hidraulică, controlată electronic, răcire cu lichid și 400 de cai putere. Viteza maximă pe șosea este de 65 de km/h.
Din punct de vedere al armamentului, ”Jderul” este dotat cu un tun automat KBA Oerlikon, calibrul 25 mm, cu o cadență de 600 de lovituri pe minut și o bătaie eficace de 4000 de metri. Deasemenea servanții mai pot folosi și o mitralieră jumelată PKT, calibrul 7,62 mm. Vehiculul mai dispune de o instalație de lansare a rachetelor antitanc Spike. Sursa: FrontPress.ro
2345678910111213

:)))


joi, 20 martie 2014

Steag incendiat

Steagul Germaniei incendiat de suporterii rusi in Dortmund

autor: FrontPress 20.03.2014

2Suporterii ruşi au incendiat miercuri seara un drapel al Germaniei în timpul meciului dintre Dortmund şi Zenit, din optimile de finală ale Ligii Campionilor, încheiat 1-2.
Tensiunile dintre Uniunea Europeană şi Rusia au atins cote maxime după ce ruşii au anexat Crimeea, după un referendum în care 96,6% dintre votanţi au votat alipirea la Rusia. Atât referendumul, cât şi acţiunea Rusiei au fost condamnate de Statele Unite ale Americii şi de Uniunea Europeană, care au anunţat sancţiuni dure pentru oficialii ruşi. Iar relaţiile tensionate dintre cele două părţi s-au transpus şi în fotbal, aminteşte ProSport. Cum optimea de finală a Ligii Campionilor dintre Dortmund şi Zenit a pus faţă în faţă o echipă din Germania, unul dintre membrii UE cu cea mai mare putere, şi una din Rusia, lucrurile au degenerat.
Astfel, imediat după ce Hulk a deschis scorul în minutul 16 pentru Zenit, ultraşii ruşi au sărbătorit prin incendierea drapelului german. Imaginile au fost transmise în direct şi suporterii ruşi au fost evacuaţi de pe stadion.
Potrivit presei germane, Zenit riscă o amendă severă din partea UEFA pentru comportamentul fanilor.
Echipa germană Borussia Dortmund s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, deşi a fost învinsă pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), de formaţia rusă Zenit Sankt Petersburg, în manşa secundă a optimilor competiţiei. Sursa: FrontPress.ro

1

:)))

Description: cid:1.2486466316@web124502.mail.ne1.yahoo.com

Refuz

“Sectorul de Dreapta” refuza sa se dezarmeze

autor: FrontPress 20.03.2014

sectorul de dreaptaConducerea organizaţiei radicale ucrainiene „Sectorul de Dreapta” a refuzat cererea autorităţilor ucrainene de predare a armamentului aflat în dotare, comunică agenţia Interfax, cu referire la liderul regional „Sectorul de Dreapta – Est”, Andrei Beleţki.
Acesta a declarat că membrii organizaţiei nu intenţionează să predea armamentul acaparat în perioada evenimentelor revoluţionare din februarie, deoarece acesta va fi utilizat pentru „autoapărare”.
Pe lângă aceasta, Beleţki a criticat înfiinţarea de către autorităţile de stat a „Gărzii Naţionale”, calificând aceasta drept o „ficţiune” supusă controlului Ministerului de Interne.
„Aceştia pun tinerii sub oblăduirea miliţienilor, care au oprimat întreaga ţară. Nimic nu s-a schimbat, nu a avut loc niciun fel de rotaţii de cadre, iar acum aceşti oameni vor da ordine tinerilor?”, se revoltă liderul naţionalist.
Anterior, ministrul de interne a Ucrainei Arsen Avakov a chemat cetăţenii ţării să predea armele de foc neînregistrate la secţiile de poliţie. În opinia ministrlui, acest fapt ar putea contribui la diminuarea atmosferei încordate din societate. De pe Mesager

:)


Discurs

Discursul lui Vladimir Putin. Lumea unipolara a murit

autor: FrontPress 20.03.2014

rusia suaTrăim un moment istoric. După treizeci de ani în care decidenţii de la Washington au avut posibilitatea să guverneze lumea după bunul lor plac, a venit timpul pentru a dinamita „consensul de la Washington”. Discursul lui Vladimir Putin din 18 martie 2014 a fost un epitaf pentru epoca Pax Americana.
Fidelii papagali ai mass-media din Occident din așa-zisa media din România nu au reprodus decât niște elemente din discurs, fără a puncta momentele principale. În realitate, Crimeea nu a fost decât un pretext pentru a contura felul în care va evolua configurația geopolitică globală. Ce a spus de fapt președintele Rusiei:
Ceea ce s-a întâmplat în Crimeea a fost un răspuns la o situație care nu a fost creată de Rusia. Moscova a fost nevoită să rectifice rapid o nedreptate istorică.
Includerea teritoriilor în Federația Rusă nu este unicul mod de apărare al intereselor naționale. În curând în Ucraina vor fi implementate și altele, dar toate se vor baza pe prioritatea incontestabilă a intereselor naționale și intereselor de securitate a Federației Ruse. Moscova și-a asumat rolul de apărător al intereselor rușilor de pretutindeni și, mai larg, un rol de apărător al Lumii Ruse. Prin implicarea directă în instalarea unor regimuri rusofobe în vecinătatea imediată a Rusiei, Occidentul „a întrecut măsura” și acum va suporta consecințele. Rusia a învățat bine metodele aplicate de Occident și a notat diligent toate precedentele gen Kosovo pentru a le utiliza. Dacă Occidentului nu-i place, este binevenit să se uite în oglindă.
Această schimbare de strategie politică și operațiunea din Crimeea nu sunt „un moft” a conducerii de la Moscova, ci o expresie a celor mai puternice deziderate ale cetățenilor Rusiei, fapt demonstrat prin vot și prin multiple sondaje de opinie. De fapt, Putin nu face altceva decât să execute un mandat popular.
Rusia nu se teme de sancțiuni și va reacționa „corespunzător” la tentativele de a destabiliza situația internă în plan politic și economic. Liderul moscovit a menționat că a fost amenințat direct, dar a dat de înțeles că nu se va opri.
Putin a mulțumit cordial conducerii și popoarelor Chinei și Indiei care au susținut Rusia în acest moment istoric. Diplomații de la Beijing și New Delhi s-au opus introducerii oricăror sancțiuni împotriva Rusiei, descriindu-le ca fiind „contraproductive”. Mai mult, oficialii din cadrul ministerului afacerilor externe a Chinei au declarat că vor „continua cooperarea cu Crimeea după ce situația se calmează”, iar consilierul pe probleme de securitate a guvernului indian Shiv Shankar Menon a declarat că „Rusia are interese legitime în Ucraina”. În aceste zile, „Triunghiul Asiatic” format din Beijing – Moscova – New Delhi s-a conturat definitiv și a trecut cu brio primul test major. Desigur, în relațiile dintre cele trei țări încă există anumite neînțelegeri, dar deja a devenit clar pentru toată lumea că în problemele principiale și în momentele critice ale istoriei, cele trei țări pot conta pe ajutorul reciproc. Oficialii americani și europeni deseori amenință Moscova sau Beijing-ul cu „izolare”. Despre ce izolare poate fi vorba? Cum pot fi izolate cele mai mari țări de pe planetă? Cum are de gând Washington-ul să izoleze un continent întreg? Rusia, China și India, lucrând împreună, niciodată nu vor suferi de singurătate.
Putin s-a adresat Germaniei, atât poporului cât și elitei politice, amintindu-le un moment principial din istoria recentă. Președintele Rusiei le-a amintit că Rusia a susținut reunificarea Germaniei în condițiile în care așa-zișii „aliați euroatlantici” au fost împotriva reunificării. În fond, germanilor li s-a cerut să facă o alegere între cei care i-au trădat în repetate rânduri și un aliat serios care le-a fost alături.
Președintele rus s-a adresat direct popoarelor occidentale, ignorând demonstrativ autoritățile americane, britanice, franceze etc. Le-a cerut înțelegere, le-a explicat situația și a arătat astfel că Moscova știe să disocieze elita politică a unei țări de popor. În lumea de astăzi, elitele politice deseori nu au nicio legătură cu cetățenii de rând pe care îi prostesc, îi exploatează și manipulează. Probabil, pentru europeanul sau americanul de rând, aceasta este partea cea mai importantă a mesajului: Barack Obama nu este SUA, Traian Băsescu nu este România, Francois Hollande nu este Franța.
Rusia își va apăra în continuare interesele în felul în care va considera oportun. Pax Americana nu mai există, așa-zisul The New American Century (Noul Secol American) s-a încheiat fără să înceapă de-a binelea. Fukuyama a greșit magistral când a declarat că istoria a ajuns la sfârșit. Nimic mai fals! Meciul de-abia începe. Bun venit în lumea multipolară! Bun venit în epoca tuturor posibilităților! De Valentin Mandrasescu – Vocea Rusiei

Putin-Obama-Pen-And-Phone-Cartoon