Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 8 februarie 2014

Facebook

Exista o fata intunecata a Facebook-ului

autor: FrontPress 08.02.2014

facebook killsLa împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea reţelei de socializare Facebook, fondatorul companiei Mark Zuckerberg s-a lăudat plin de sine într-o postare personală vorbind despre succesul pe care nu l-a visat niciodată de a cuprinde în reţeaua proprie o treime din omenire. El vrea acum să includă şi celelalte două treimi din omenire în reţeaua sa, devenind astfel un fel de Big Brother, cum nici nu a visat Orwell în romanul “1984”.
Nici acum nu cred în povestea de succes şi de adormit naivii sau fraierii cum el un simplu student a creat o reţea numai bună pentru NSA şi CIA sau marile companii să controleze minţile şi vieţiile oamenilor în cele mai mici amănunte. E cea mai mare cartotecă de control a omenirii pe care nici STASI sau KGB nu a putut şi nici nu a visat-o să o aibă. Sigur că Facebook are şi partea sa pozitivă în sensul că oameni diverşi se pot împrieteni şi inter-conecta pe meridianele lumii. O spune şi Mark Zuckerberg în postarea aniversară: “A fost extraordinar să vedem cum toti ati utilizat instrumentele noastre pentru a crea o comunitate adevarată. Ati împartasit momente fericite, dar si dureroase, ati întemeiat familii si ati pastra legatura cu vechea familie, ati creat noi servicii si ati contruit afaceri. V-ati ajutat intre voi în foarte multe feluri. Sunt recunoscator că am contribuit la realizarea acestui lucru şi sunt profund recunoscator să îmi petrec cea mai mare parte din timp aici să vă fiu de foolos cât pot eu. Vă mulţumesc ca mi-ati permis sa fiu parte din această călătorie”.
Dar Facebook are şi o parte întunecată. Studiile sociologice şi psihologice au dovedit că utilizatorii de Facebook devin depresivi dacă accesează de multe ori reţeaua de socializare, deoarece aceştia sunt într-o permanentă concurenţă cu cei câteva sute sau mii de prieteni din reţea. Întotdeauna există unii care călătoresc mai mult decât tine sau îşi expun succesele personale, lucru care pentru un om cu o viaţă obişnuită prin termenii inferiori de comparaţie poate crea depresie. S-au întâmplat ca oamenilor care au postat pe Facebook informaţii că sunt plecaţi în concediu să le fie sparte apartamentele sau casele de către hoţi. Facebook a devenit şi un izvor de informaţii pentru serviciile secrete care află tot ce vor despre cetăţenii ce-şi expun gratis şi inconştient viaţa privată. Marile companii îşi extrag viitoarele campanii de marketing şi publicitate sondând preferinţele sutelor de milioane de oameni conectaţi pe Facebook.
Dar reţeaua de socializare este periculoasă mai ales pentru copii şi tinerii fără experienţă, care devin dependenţi de reţea, ajungând să trăiască într-o lume virtuală şi paralelă, ignorând realitatea, lucru care a dus de multe ori la sinucidere. Pe Facebook pot apărea poze şi opinii favorabile, dar şi bârfe, şusanele sau trădări în dragoste, care pentru nişte tineri fără experienţă devin fatale. Am accesat pe Google două cuvinte: sinucidere şi Facebook şi am văzut îngrozit consecinţele fatale ale acestei reţele de socializare pentru copii şi tineri.
Citez numai câteva fragmente de ştiri din presa ultimilor doi ani legate de cele două cuvinte amintite: sinucidere şi Facebook – Sinucidere facebook. “O adolescenta de 17 ani din India s-a sinucis din cauza ca a primit din partea parintilor interdictia de a mai sta pe Facebook – Ziare.com; Un tânăr de 21 de ani s-a sinucis fiindcă a fost şters de către o fată din lista ei de Facebook. Acesta a lăsat, înainte să îşi curme viaţa, un mesaj – Mediafax; O adolescenta din Noua Zeelanda si-a luat viata dupa ce a primit pe Facebook un mesaj de la o persoana care sustinea ca ar fi facut un avort – Pro TV; CÂT ERA DE FRUMOASA! S-a sinucis din cauza Facebook-ului! O tanara s-a aruncat in gol! Reteaua de socializare este anchetata – Cancan;Fosta funcţionară publică Andreea Ionescu a scris, astăzi, pe contul ei de Facebook, că s-a hotărât să se sinucidă. Totuşi, femeia nu a recurs a acest gest – România Liberă; Silviu Dediu, un agent de la Penitenciarul Focşani, a ales să moară după ce şi-a văzut fosta prietenă pe Facebook în braţele altui bărbat – Ziarul de Vrancea;Carolina Picchio, 14 ani, din Novara, oraş situat în Nordul Italiei, s-a sinucis în ianuarie din cauză că mai mulţi băieţi şi-au bătut joc de ea pe facebook- Realitatea TV; O adolescentă şi-a anunţat sinuciderea pe Facebook. Mesaj cutremurător,O fată de 12 ani s-a sinucis, după ce a primit un mesaj pe Facebook – Realitatea TV; Părinţii Alexandrei Rizea, fata de 19 ani din Ploieşti găsită moartă, miercuri, într-o pădure din Sinaia, au postat pe contul de Facebook – Adevărul.ro.”
Sunt numai spicuiri de pe prima pagină de Google legate de Facebook. Pentru tineri Facebook nu e numai un drog care le creează dependenţă şi neglijează şcoala şi viaţa socială, dar uite că reţeaua de socializare poate ucide indirect. Pentru copii şi tineri care nu au experienţă de viaţă Facebook –ul este letal şi o reţea nu de socializare, ci de anti-socializare. Cred că ar trebui şi în România, ca în China, India sau alte ţări mai apropiate să se ia măsuri pentru limitarea accesului pe Facebook pentru copii şi tineri, până nu e prea târziu, când ne vom pierde moral generaţia de mâine şi vom afla cu durere de pe reţea despre alte sinucideri în direct. De Ionuţ Ţene – NapocaNews

vineri, 7 februarie 2014

Prostul

Voinea nu e prost destul… daca nu e si fudul

autor: FrontPress 07.02.2014

liviu voineaA fost ideea mea. FMI a spus că e creativă (Sursa: GANDUL)
Mi-e atat de greata de prostia politicienilor nostri, mi-e atat de frica de soarta pe care o sa o avem pe mana unor asemenea idioti incat nici nu am mai urmarit stirile recent si sper sa reusesc cumva sa ma decuplez de tot ce se intampla in tara asta. Recunosc ca daca as mai avea 20 de ani, probabil as fugi in afara cat de repede pot. Insa pentru ca mai am cateva legaturi care mai impedica sa emigrez, foarte probabil voi incerca sa ma retrag undeva in munti, sa caut o solutie sa nu mai platesc nici un impozit si sa duc o viata cat mai autosuficienta si cat mai simpla. Aceasta este “targetul” meu pe termen scurt, mediu si lung si desi pare o nebunie specifica crizei varstei de mijloc, am destule argumente. In plus, prapadul “socialist” inca nu s-a desfasurat in deplinatatea sa. Am un vag sentiment ca minunatii de astea o sa avem tot parte de acum inainte, mai ales daca agricultura o sa mai creasca si la anul si PIB-ul o sa permita guvernului sa se crediteze si mai mult, deci sa aiba bani la discretie de dat pomeni si de tras tunuri. Cum spunea CTP, deocamdata avem parte de “antreuri” ca alegerile sunt ceva mai tarziu.
Iata pe scurt de ce este o idiotenie toata treaba asta cu sponsorizarea saracilor creditaci in prag electoral, facand abstractie de perversitatea temporizarii (in prag de alegeri, in timp ce accizele cresc – deci bani nu sunt si in timp ce oricum bancile au lichiditate destula, chiar excesiva, dupa cum spune Isarescu):
1) nu ii ajuta pe saraci: acesta este argumentul principal al lor, ca de ce sa nu ii ajutam pe saraci, ca altfel avem revolutie si foame; la ce folos este sa ii dai unui alcoolic falimentar inca 100 de lei; ce credeti ca va face cu ei, isi va plati datoriile de zeci de milioane sau va mai trage o tura pe la crasma? Acesta este adevarul. De ce nu ii ajuta pe saraci micsorand accizele la comustibil sau miscorand impozitele sau TVA-ul? Marea majoritate a celor care au luat credite peste puterile lor sunt “drogati” de credit, nu se pot adapta la un trai normal, in limita plapumei lor, desi traim vremuri destul de prospere comparativ cu alte vremuri. Fiecare om vrea in ziua de azi sa traiasca precum vedetele de la televizor si creditul este “minunea” prin care pot sa isi implineasca macar fanteziile dintr-un moment anume. Ce se va intampla peste cateva luni cand vin ratele si situatia se poate inrautati nu conteaza pentru dependentul de credit. La intrebarea: “noi cu ce platim ratele” raspunsul nu poate fi in nici un caz, cu pomeni electorale. Asta nu ajuta pe nimeni. Cei care vor avea “o mana de ajutor” la plata ratelor, nu vor face decat sa ia credite si mai mari si sa cada intr-o groapa si mai adanca.
2) consumul nu trebuie stimulat oricum: nu se intampla prima data, s-a mai intamplat si inainte de 2008; consumul a fost stimulat pe credit aiurea si cand a venit scadenta si dobanzile au crescut, am vazut ce s-a intamplat. Si acum va fi si mai rau. Ce conteaza ca creditacii vor mai comanda niscavai LED-uri sau vor mari putin vanzarile la bere si la mici? Putina crestere in consumul de acum, va insemna o si mai mare scadere putin mai tarziu cand creditacii vor trebui totusi sa isi plateasca impozitele si ratele vor veni din urma. Nu mai vorbesc ce se va intampla in cazul ca dobanzile vor creste in urma programului TARP din SUA.
3) nu este primul experiment falimentar: nimeni nu recunoaste acum ca Prima Casa nu a ajutat deloc sectorul de constructii si imobiliar asa cum era propaganda la inceput; nici macar pe oamenii cu salarii mici si care nu puteau lua credit nu i-a ajutat; programul asta nu a ajutat decat bancile prin mentinerea preturilor la imobiliare crescute si evitarea scaderii si mai mare a activelor; pentru oameni insa acest program a fost o catastrofa pentru ca in lipsa lui preturile ar fi scazut si mai mult si mai repede si astfel oamenii si-ar fi permis sa cumpere mai ieftin si sa acceseze mai usor credite; tot ce a oferit acest program a fost o propteala pentru banci si niscavai comisioane in plus, pe langa garantiile moca venite de la stat care au largit baza de clienti a bancilor permitandu-le sa atraga clienti care altfel nu s-ar fi atins de credit imobiliar;
4) exista alte solutii mult mai bune: LEGEA FALIMENTULUI PERSONAL. Nu am timp aici sa detaliez. O lege a falimentului personal este insa indicatorul unei societati normale care protejeaza pe toti oamenii in fata aspectelor negative ale sistemului capitalist, daca acesta chiar ar exista. America este o dovada. Nu voi detalia despre ce inseamna aceasta lege, insa cert este ca noi fiind o tara bananiera unde putini gandesc la solutii si politicienii nu sunt responsabili si nu sunt trasi la raspundere de electorat, cert este ca noi nu vom avea parte de aceasta lege pana la cine stie ce revolutie de mentalitate prin care cine stie ce partid socialist veritabil va intelege cu adevarat sa practice o politica sociala care are impact si care ajuta real categoriile defavorizate. Credeti insa ca daca Voinea venea cu ideea asta, FMI-ul il mai lauda? Oare falimentul personal nu ar stimula nu doar consumul dar si creditarea? Oamenii care nu mai pot sa plateasca, ar intra in faliment. BNR-ul si-asa ofera lichiditate bancilor care sunt probabil insolvente toate, deci nu ar fi problema pentru ele. In schimb, oamenii fiind eliberati de povara creditului, ar incepe sa consume mai mult si peste 2-3 ani poate s-ar redresa, valul de optimism nu ar stimula doar consumul dar si piata muncii si astfel economia s-ar reface pe baze sanatoase. Multi din cei care nu isi mai platesc acum creditele, nu au alta solutie decat sa munceasca la negru ca sa nu le fie oprit din salariu pentru plata restantelor. O lege a falimentului i-ar scoate pe toti acestia la suprafata si ar aduce venituri importante la buget prin contributii. Dar mai ales ar oferi sansa unei redresari, oamenii si-au putea cauta un job normal, conform pregatirii lor, nu ar cauta doar ce gasesc sa munceasca la negru ca sa poata trai de pe o zi pe alta. Nimeni insa nu discuta despre legea falimentului personal deoarece FMI-ul evident sunt “lobby-ul” bancilor internationale, nu ar fi de acord.
5) nu este echitabila: sprijinirea creditacilor isi bate joc de “fraierii” care isi gestioneaza cheltuielile responsabil si nu se risca aiurea. Astia nu sunt buni pentru economie? Astia nu trebuie si ei stimulati? Fraierii care strang bani la banca ca sa poata sa isi cumpere o masina cu banii jos, ce vina au ca nu sunt de acord sa plateasca bancii dublu un credit auto si au rabdare pana cand strang banii de care au nevoie. In plus, avand in vedere niste realitati concrete (majoritatea celor cu salarii mici lucreaza la “gri”, adica primesc salariu minim pe cartea de munca si restul in mana) legea va defavoriza pe cei care primesc salariile reale si platesc impozite. Legea incurajaza astfel indirect trecerea la “gri” intr-o si mai mare masura. Evident inechitabilitatea are mai multe planuri: cum sunt ajutati cei si mai saraci care nici macar nu au putut sa acceseze credite. Cum sunt ajutati cei care desi nu se incadreaza in limita de 1600 lei, au o situatie proasta si platesc cu greu creditele. Salariul de 1600 nu e un indicator tocmai bun. Dar mai ales: ce vina au cei care contribuie la impozite, si-au facut credite si acum au si ei probleme cu plata ratelor. Ce vina au oamenii de afaceri care in vremurile din criza au fost nevoiti sa intre in faliment, sa inchida afacerile, sa isi vanda casele ca sa plateasca ratele la credite si atunci statul nu i-a ajutat cu nimic. Acum in schimb ii ajuta pe creditacii care primind salarii minime la negru, au accesat credite si se incadreaza pe lege desi ei primesc mai multi bani.
ALTE PERLE ALE GANDIRII VOINISTE din articolul din Gandul:
“Eu prefer să mut banii de la bănci la populaţie” – cine se crede Voinea, Dumnezeu? Ce usor ar fi daca am putea muta banii asa cum ne vine noua, de la banci la populatie, de la BNR la Ministerul Sanatatii, de la Bill Gates la Chiazna etc. Ce bine ar fi sa putem face inginerii financiare dupa ureche. In plus, daca i-ar pasa cu adevarat, ar propune legea falimentului personal care chiar i-ar ajuta pe cei saraci si impovarati de credite la banci.
“Vă spun şi de unde a venit ideea. În momentul în care discutam cu reprezentanţii sindicatelor din sistemul sanitar (…) Le-am spus că noi avem măsuri pentru medicii rezidenţi, poate găsim şi ceva în plus la salarii şi ne-au spus că <>” – e nasol daca dupa fiecare discutie lui Voinea ii vin idei traznite. Voinea nu a inteles ca el nu e pus acolo ca sa dea si sa plateasca ratele la oameni ci ca sa creeze un mediu economic normal care sa creeze conditiile de prosperitate si dezvoltare. Cu pomeni electorale nu se creaza un mediu economic sanatos, ba din contra. Statul nu va avea bani sa plateasca salarii mari la rezidenti, daca nu va exista un mediu economic sanatos si o populatie responsabila care sa se chiverniseasca cum trebuie nu sa ia credite cu nemiluita peste posilibitati si apoi sa se milogeasca la stat. Comunismul a murit de ceva ani si si-a dovedit ineficienta. Ce vrem sa facem noi acum, sa ne intoarcem la comunism?
“O fac acum pentru că acum este lichiditate în piaţă. Acum băncile nu simt. Vor primi jumătate faţă de ceea ce trebuiau să primească şi vor avea un gol temporar de lichiditate (…) Nu era lichiditate în exces acum un an – iata cum Voinea se baga peste Isarescu. Parca el era responsabil cu lichiditatea din sistem, nu Voinea. A inceput Voinea sa faca si treaba lui Isarescu? Evident, argumentele lui sunt infantile, ce stie el care e situatia in piata si de unde stie el ca bancile nu vor simti lipsa lichiditatii si de unde stie el ca interventionismul socialist nu poate declansa o noua criza in sistemul bancar? De Gigel Chiazna

Pedofili

Macedonia va CASTRA pedofili, in timp ce in Romania acestia beneficiaza de privilegii

autor: FrontPress 07.02.2014

castrareParlamentul macedonean a adoptat miercuri o lege prin care pedofilii vor fi castraţi chimic, o pedeapsă aplicată în mai multe state din lume, inclusiv în Republica Moldova. Acelaşi act normativ prevede şi pedepse mai mari, ce pot ajunge până la închisoare pe viaţă, pentru cei care abuzează sexual un minor. În România, deşi s-a discutat în anii precedenţi la nivel înalt chestiunea castrării chimice, noul Cod Penal, intrat în vigoare la 1 februarie, le oferă pedofililor privilegii: dreptul a-şi reduce pedepsele, dreptul de părăsi închispoare pentru a fi internaţi în centre, dreptul de a fi eliberaţi înainte de ispăşirea pedepsei.
Conform legii adoptate de Parlamentul Macedoniei, castrarea chimică este obligatorie pentru pedofilii recidivişti şi opţională pentru cei condamnaţi pentru prima oară. Ultimii pot beneficia, astfel, de reducerea pedepsei. Acelaşi text de lege prevede pedepse între 15 şi 40 de ani de închisoare pentru pedofilii aflaţi la prima faptă. În cazul recidiviştilor, pedeapsa poate ajunge până la închisoarea pe viaţă.
Dime Spasov, ministrul Muncii şi Politicii Sociale din fosta republică iugoslavă, a declarat că metoda castrării chimice presupune ca, la fiecare şase luni după eliberarea infractorilor condamnaţi, acestora să le fie administrate, în centre specializate, substanţe hormonale ce reduc libidoul şi scad dorinţa sexuală.
În Macedonia, din 2004 şi până în prezent, peste 230 de persoane au fost condamnate pentru abuzuri sexuale comise asupra minorilor, aminteşte Evenimentul Zilei. În 2012, Macedonia a devenit prima ţară din Balcani ce a permis publicarea unui registru on-line cu pedofilii condamnaţi. Registrul, inspirat după modelul american “Legea lui Megan”, conţine fotografiile, numele şi adresele a 139 de pedofili eliberaţi din închisoare. El poate fi accesat public, pe site-ul www.registarnapedofili.mk.
Situaţia în România
Prin comparaţie, România pare a fi raiul pe pământ al pedofililor, scrie Jurnalul Naţional. Pedepsele prevăzute în noul Cod Penal pentru infracţiunea “actul sexual cu un minor” sunt ridicol de mici. Conform art. 220, “(1) raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârstă între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani. (2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită asupra unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 13 şi 18 ani, când majorul a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitarii unor drepturi. (4) Fapta prevăzută în alin. (1) – (3) se sancţionează cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, atunci când: minorul este rudă în linie directă, frate sau soră; minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului; a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice”.
În traducere mai exactă, un dezaxat care violează o fetiţă de 4 ani “riscă să primească”, aşa cum le place televiziunilor să spună, şi o pedeapsă de 2 ani de închisoare. Mai mult, art.220, alin (5) prevede că “faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani”.
Legea din România e blândă şi cu pedofilii aflaţi deja în închisori. Sâmbătă, 1 februarie, Tribunalul Iaşi a decis ca Robert Ciobanu, care la 18 octombrie 2005 a ucis-o pe Larisa Chelaru (8 ani), să părăsească închisoarea, pentru a fi internat într-un centru de detenţie. Pedeapsa lui a fost redusă. Pentru că a executat deja jumătate din ea, conform noului Cod Penal Ciobanu ar putea solicita oricând să fie pus în libertate.
La 3 februarie, Tribunalul Arad a decis ca Marcu Florian Daniel Adrian, care la 4 aprilie 2007 a violat şi ucis o fetiţă de 8 ani, să beneficieze şi el de reducerea pedepsei. Marcu a fost internat şi el într-un centru similar. Şi Robert Ciobanu, şi Marcu Florian ar putea solicita anul acesta eliberarea condiţionată.
Ce este castrarea chimică?
Castrarea chimică pentru pedofilie se aplică în prezent în ţări precum Marea Britanie, Franţa, Germania, Cehia, Polonia, Suedia, Rusia, Republica Moldova, Coreea de Sud, SUA sau Canada. Efectele acestei proceduri punitive sunt în general reversibile, ele scăzând libidoul şi limitând fanteziile sexuale prin medicamentaţie pe bază hormonală.
Metoda se foloseşte în Europa încă din 1952, când un homosexual din Anglia a acceptat să fie castrat chimic pentru a scăpa de închisoare – pe atunci, homosexualitatea era ilegală – iar la doi ani de la începerea tratamentului s-a sinucis, scrie revista Unica. În anii ’60, acelaşi gen de tratament s-a folosit în Germania pentru tratamentul persoanelor cu un comportament sexual deviant.

În aceeaşi perioadă, un american cu tendiţe pedofile a acceptat să fie castrat chimic, iar în anii următori, mai multe state americane au adoptat această pedeapsă. În general, în SUA sunt castraţi pedofilii recidivişti. Sursa: FrontPress.ro

Partidul TPT

Partidul Totul pentru Tara ii cere lui Victor Ponta sa BOICOTEZE Jocurile Olimpice din Rusia

autor: FrontPress 07.02.2014

sociCirca 3000 de sportivi, dintre care şi 24 din România şi 5 din Republica Moldova, vor participa vineri seara la ceremonia de inaugurare a Olimpliadei de iarnă de la Soci, Rusia. Practic va începe şi lupta pentru cele 294 de medalii (aur, argint, bronz) sub supravegherea a 13.000 de jurnaliști și, mai ales, a 37.000 de polițiști și militari care asigură securitatea celui mai scump eveniment sportiv organizat vreodată (51 de miliarde de dolari). În staţiunea de la Marea Neagră vor fi prezenţi mai mulţi şefi de state şi lideri poiltici, printre care şi premierul Victor Ponta. Însă din cauza recentelor acţiuni şovine din Transnistria, naţionaliştii români au cerut boicotarea de către clasa politică de la Bucureşti a Olimpiadei din Rusia.
“Abuzurile separatiştilor de la Tiraspol au depăşit orice limită. Arestarea directorului liceului românesc şi a colegilor săi de către autorităţile ilegitime ale regimului comunist transnistrean reprezintă o nouă provocare şi o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale omului. Pe această cale vrem să denunţăm Kremlinul ca fiind în spatele tuturor abuzurilor comise de comuniştii transnistreni. Această gaură neagră a Europei nu s-ar putea menţine nici 24 de ore dacă nu ar fi susţinută de armata rusă cantonată în regiune. La 23 de ani de la dispariţia URSS, Rusia continuă să menţină trupe de ocupaţie pe teritoriul Basarabiei, la câteva zeci de km de frontiera UE. Este o ruşine pentru omenirea anului 2014!”, a declarat pentru Buciumul unul dintre lideriiPartidului Totul pentru Ţară, Florin Dobrescu.
“Faptul că la nivel internaţional nu există reacţii faţă de aceste abuzuri, nu înseamnă că autorităţile româneşti trebuie să tacă. Apreciem că în aceste condiţii, premierul Ponta ar trebui să boicoteze oficial deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci. Dacă cineva se mai amăgea să creadă că Rusia este în stare să respecte drepturile omului şi ale altor naţiuni, cred că evenimentele din Transnistria sunt relevante pentru a arăta că în mentalitatea Kremlinului nu s-a schimbat nimic faţă de anii 50. Cerem primului ministru Victor Ponta să facă front comun cu liderii statelor occidentale, refuzând invitaţia la Soci, ca protest faţă de ocupaţia militară rusă de pe Nistru şi faţă de abuzurile comuniştilor de la Tiraspol, sprijiniţi de ocupaţia rusă”, a continuat Florin Dobrescu.
Criza din Transnistria a escaladat zilele trecute prin arestarea mai multor cadre didactice de către autorităţile separatiste. Ministerul român de Externe a condamnat reţinerea celor trei angajaţi ai liceului “Lucian Blaga” din Tiraspol, precizând că cele opt şcoli cu grafie latină din regiune sunt supuse, de la începutul lunii decembrie 2013, unor acţiuni de intimidare şi hărţuire. Directorul Liceului “Lucian Blaga”, Ion Iovcev, a declarat, pentru Radio France Internaţional, că el şi colegii lui reţinuţi de miliţia transnistreană au fost batjocoriţi, umiliţi, numiţi “contrabandişti”, spunând că ceea ce s-a întâmplat a fost “ca un film de groază”.
Pe de altă parte, autorităţile de la Tiraspol au acuzat Chişinăul că îi foloseşte pe elevii şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului ca “instrument de confruntare politică”.
transnistriaTransnistria, fâşie de pământ între Nistru şi Ucraina, este privită la nivel internațional ca o regiune a Moldovei, dar în fapt s-a autoptoclamat ca teritoriu de sine stătător sub numele de “Republica Moldovenească Nistreană”, cu capitala la Tiraspol, în data de 2 septembrie 1990. La 25 august 1991 sovietul suprem al RMN a adoptat Declarația de Independență a noii republici. La două zile distanţă, pe 27 august 1991, parlamentul de la Chişinău a adoptat Declarația de Independență a Republicii Moldova, al cărei teritoriu cuprindea și raioanele din stânga Nistrului. Acest lucru a dus la tensiuni în regiune şi chiar la un scurt război, în 1992, în urma căruia şi-au pierdut viaţa aproximativ 1.500 de persoane. În acel conflict au luptat de prartea separatiştilor Armata a 14-a de gardă sovietică, dar şi voluntari ruşi sau ucrainieni. La 21 iulie 1992 a fost semnat un acord de încetare a focului.
Conform recensământului din 2004, 32 la sută din locuitori s-au declarat români sau moldoveni, dintr-un total de peste 550.000.
Transnistria supravieţuieşte economic în special datorită ajutorului acordat de Moscova şi traficului de arme. Regiunea continuă să aibă pe teritoriul său trupe militare “de menţinere a păcii” ruseşti. Nicio ţară din lume nu a recunoscut independenţa autoproclamată a acestui teritoriu. Sursa: FrontPress.ro 

joi, 6 februarie 2014

Tarfe masculine si nu numai

Uitandu-ma stupefiata la carnavalul ce se desfasoara la tv . imi vin in minte cuvintele jignitoasre la adresa acestor actori de mana a saptea in  ale politicii :"Tarfe masculine".  Tarfe masculine in  ale politicii fara a ne acorda noua nici un fel de speranta, in viitorul nu foarte apropiat chiar. In aceste jocuri mici si murdare in cadrul USL cu gandul la alegerile  de anul acesta, ne face  sa credem ca totul este  pus in miscare de o mana dibace si diabolica.Dar nu este asa, si-o fac cu mana lor, pentru a fi candidati  superavizati pentru streang Acesti actori ca niste pioni pe  tabla vietii, numite de mine "tarfe masculine" nu sunt numai barbatii, sunt si doamne numite de mine tarfe politice intre care una, o lungana cu cap de mort care isi vantura basinile de mare demimonda spunand ca, nu este important pentru ea sa se aplece  pentru a da comenzi caci,  situatia din Muntii Apuseni era minora si nu se simte vinovata pentru incetineala ei criminala de dama de companie in ale politicii, pentru doar 2 morti in  timp ce, la noi in tara mor zilnic oameni in accidente. Si ce pentru asta trebuie sa  fie oprita, din nemernicia indiferentei o lungana? A doua  femeie care are un post in care este tinuta cu forta de Cap Sec, este ministreasa plina de flatulatii a muncii. Ea nu stie nimic, ne spune ca nu este pregatita cu documente si ca ne va spune maine.
Acestea sunt personajele pe care  trebuie sa le suportam pana cand ?
Niste nulitati mascate in bestii criminale care, nu au nici macar mila mafiotilor originali.
Pana acum credeam ca tarfele masculine, la scara mica se ascund in randul celor mai aproapiate personaje jalnice din familie.
Dar acolo cu minore sacrificii umane,  se musamalizeaza totul si dreptatea o mai poate da cel de sus, in schimb pe scena vietii politice a unei tari sarace in suferinta, lucrurile sunt mai grave. Daca intr-o familie piere unul, doi, aici in situatia asta moare un  popor intreg. Moare din toate punctele de vedere. Ca identitate nu va mai valora nimic si va fi numai un teritoriul ca de la capatul lumii, grupati in mici satre.
Nu vreau sa spun cuvinte harsite de multa folosinta dar, trebuie macar acum in  al 13-lea ceas, sa facem ceva. Ceva care sa zguduie toata aceasta carapace  de prostie si rea vointa si sa ii anihilam definitiv. Cand  hidra va mai scoate unul din cele multe capete de serpi veninosi, sa o taiem cu o singura lovitura de sabie, chiar daca in  locul unui cap cresc 3. Numai asa stand de straja permanent, vom reusi sa  castigam timp pentru a ne mobiliza,  gandind la un viitor ferm consolidat. Daca nu facem asta si nu o facem apeland la  tinerii impetuosi patrioti si ne lasam in continuare pe mana acestor  impostori(ne meritam soarta) aparant tineri dar, care s-au nascut batrani si acum  fac tot ce se poate pentru a se ohihni ca si cum si-ar fi facut datoria si acum se bucura de avere,  adica Romania cu toate bunurile ei, facuta din munca cinstita.

Siria

SUA recunosc ca fortele nationaliste seculare castiga teren in Siria

autor: FrontPress 06.02.2014

siria europaVictoriile din ultimele luni ale armatei siriene contra rebelilor islamişti, susţinuţi de unele state arabe şi de SUA, l-au forţat miercuri pe secretarul de Stat american, John Kerry, să recunoască faptul că regimul preşedintelui Bashar al-Assad câştigă teren.
“Este adevărat, da, al-Assad şi-a ameliorat puţin poziţia. Însă el încă nu a câştigat. Este un impas”, a declarat pentru CNN şeful diplomaţiei americane.
Întrebat cu privire la un eventual “eşec” al strategiei americane pentru Siria, Kerry a răspuns “nu”. “Politica pentru Siria este foarte dificilă (…). Nu vreau în niciun fel să caut scuze, (dar) vrem ca aceasta să avanseze cât mai repede, să o facem mai eficientă”, a spus secretarul de Stat.
O polemică a izbucnit în ultimele zile la Washington după ce influenţi senatori ar fi afirmat că John Kerry ar fi admis, în cadrul unei întâlniri care a avut loc sâmbătă, la Munchen, în Germania, că politica Statelor Unite în Siria a eşuat şi necesită o schimbare, aminteşte Mediafax. John Kerry ar fi pledat pe lângă aleşi americani, între care republicanul John McCain, pentru înarmarea rebelilor sirieni. Departamentul de Stat a dezminţit aceste afirmaţii.
Printre ţările care susţin logistic, politic, financiar şi chiar militar insurgenţa islamistă din Siria se numără SUA, Turcia, Arabia Saudită şi Qatarul. Pe de altă parte, regimul politic de la Damasc este sprijinit de Rusia, China şi Iran. Conform estimărilor ONU, peste 135.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor care au început în luna martie a anului 2011, dintre care mai mult de 11.000 copii.
Siria era până nu de mult un exemplu al coexistenţei paşnice a diferitelor religii, într-un stat cu o populaţie majoritar musulmană. În această ţară trăiesc circa 300.000 de melkiţi catolici şi peste 800.000 de credincioşi ortodocşi, cea mai mare parte a lor aparţinând de Patriarhia Greco-Ortodoxă a Antiohiei şi a întregului Răsărit. Aceste două confesiuni, precum şi alte Biserici mai mici, reprezintă minoritatea creştină dintr-o ţară în care 87 de procente din totalul populaţiei de 19 milioane de oameni aparţin religiei musulmane. Sursa: FrontPress.ro

Un călugăr român prezintă reţeta minune împotriva cancerului: miraculosul ceai de mesteacăn şi grâu!

In acest articol va prezentam un tratament naturist impotriva cancerului, promovat de un calugar roman. Acest articol nu garanteaza eficacitatea tratamentului; el trebuie luat in considerare doar ca o posibilitate.
Se alege un trunchi de mesteacan care sa aiba scoarta sanatoasa. Se taie trunchiul de la 5-10 cm deasupra solului. Trunchiul trebuie sa aiba lungimea de 2 m. La inaltimea pe care o are bolnavul, trunchiul trebuie sa aiba circumferinta egala cu circumferinta capului bolnavului. Pentru transport si pentru a fi utilizat mai usor, trunchiul se poate taia in doua jumatati egale, dar la tratament se incepe cu partea superioara, mai subtire. Pentru a se pastra bine pe durata tratamentului, partea inferioara a trunchiului sau partile inferioare ale celor doua jumatati se pun in apa, dar in cazul celor doua jumatati, la jumatatea inferioara, care nu este inca folosita, i se acopera capatul care iese afara din apa, cu o carpa umeda. Tratamentul trebuie sa inceapa la cel mult doua zile de la taierea trunchiului.
La trunchiul de mesteacan se incepe decojirea de la partea superioara mai subtire, spre partea inferioara mai groasa. Decojirea se face inelar pe trunchiuri, in forma de dreptunghiuri cu latimea cat latimea palmei bolnavului si cu lungimea cat lungimea palmei bolnavului. Dupa ce se epuizeaza scoarta de pe un inel cu latimea cat latimea palmei bolnavului se trece mai departe la urmatorul inel. Se iau bucatile de coaja si se maruntesc. Coaja se ia de pe trunchi numai inainte de a se pune la fiert.

Se pun la fiert 3 litri de apa. Se pun 7 linguri de grau in apa care fierbe si se fierb incet pana ce graul devine comestibil, adica plesneste. Se adauga coaja de mesteacan maruntita si se mai fierbe inca doua minute impreuna cu graul.
In cazul cand exista rani externe, se ia separat intr-o cana ceai, pentru a se tampona locurile cu rani. Cand nu exista rani externe ceaiul se bea integral. Tratamentul dureaza pana ce se termina scoarta de pe trunchi.
* In caz de constipatie se adauga urmatoarele plante si sau legume/pomi fructiferi: albastrele, catina, cicoare, ciubotica cucului, cires, crusin, dud, fasole, galbenele, grau, iarba mare, in; musetel; mesteacan; nalba; ovaz; papadie; par; patlagina; patrunjel; pir; lumanarica; plop; porumb; salcie; scai vanat; soc; traista ciobanulul; trei frati patati; troscotel; urzica moarta; vasc; volbura. Toate acestea se fierb impreuna cu cojile si graul.
* In caz de diaree se adauga urmatoarele plante si sau legume/pomi fructiferi: afin; busuioc; chimion; sunatoare; talpa gastei; trandafir, trifoi; urzica vie; ceai gastric; coada soricelului; dud; gutui; galbenele; nalba; papadie; patlagina; pir; scai vanat; traista ciobanului; turita mare; tintaura; volbura; corn; grau; iarba mare; macies; paducel; urzica moarta; fasole; mesteacan; vasc. Toate acestea se fierb impreuna cu cojile si graul.
La tratament se adauga si un trunchi de rachita care se alege si se pregateste ca si trunchiul de mesteacan, cu mentiunea ca grosimea trunchiului nu trebuie sa fie mai mica decat grosimea genunchilor bolnavului si nici mai groasa decat grosimea taliei bolnavului. Este recomandat sa fie cat mai asemanator cu trunchiul de mesteacan. La trunchiul de rachita decojirea se incepe de la partea inferioara spre partea superioara. Coaja de rachita se adauga la coaja de mesteacan si se fierbe impreuna cu graul.
lovendal.ro

Un nou termen

Un nou termen in procesul dizolvarii “partidului legionarilor”

autor: FrontPress 06.02.2014

TpTMiercuri a fost un termen şi o nouă amânare în procesul deschis de Procuratură pentru dizolvareaPartidului Totul pentru Ţară, o formaţiune politică înfiinţată în 1993 de bătrâni legionari şi foşti deţinuţi politici din timpul regimului comunist, dar nu numai. În ultimii doi ani partidul a făcut obiectul a două procese pentru scoaterea în afara legii şi un dosar penal pentru acuzaţia de “fascism”.
“Instanta începe sa ia în considerare probele apărării și devine tot mai clară acțiunea consecventă a Parchetului de hărţuire și abuz, din 2007  încoace, împotriva TPT. Ca în cântecul popular muntenesc: “Uite-al dracu că nu moare, / Că tot mai dă din picioare…”, această nucă tare se încăpățânează să existe, în ciuda lamentaţiilor comisarilor de la Institutul Elie Wiesel sau Bruxelles”, a declarat Florin Dobrescu, unul dintre liderii formaţiunii.
Acesta se arată optimist şi în cazul în care partidul ar fi într-un final dizolvat de autorităţi. “În fond, ce este TPT dincolo de un număr în Registrul Partidelor? Totul pentru Ţară este o stare de spirit, o comunitate alcătuită din oameni uniți de o credință, de un ideal înalt, pecetluit cu sângele a mii de martiri și transmis nouă de bătrânii legionari care au supraviețuit, predându-ne legământul lor. Un grup de oameni legați de sentimente de prietenie, camaraderie, pentru care nu există lege să o poată dizolva. Indiferent de titulatură, personalitate juridica sau statut, acești oameni merg înainte, hotărâți, în marșul lor, îndeplinindu-şi menirea în societatea românească. Până atunci însă, urăm Procuraturii, Guvernului și Institutului Elie Wiesel, mult succes și mai ales răbdare în noul sport național numit ‘dizolvarea legionarilor’”, a mai spus Florin Dobrescu. Sursa:FrontPress.ro

Un CEC in alb


Un  CEC in alb dam toata viata tuturor lichelelor in functie de cat de dezumanizati si cu un  comportament abominabil il au si il afisaza. De cand de nastem  dam crezare tuturor celor care ne inconjoara. Cei de langa noi si pe care punem ochii, ii socotim model si perfectiunea intruchipata.
Nu vedem cand ne mai marim ca nu este chiar asa prin comparatie cu alte fiinte mai umane, mai bine situate financiar si mai capabile.
Punem pret pe  iubire  dand si acolo un CEC in  alb celui care nu merita nici macar o privire si care se foloseste de tine, intretinandu-si la limite superioare toate viciile si pe tine considerandu-te numai un animal de povara,  vorba lui Machiavelli:" scopul scuza mijloacele". Parinte fiind dai crezare faptului ca  propriul tau copil nu va deveni o lichea ordinara ca o plastelina framantata in  grasime in mainile tuturor gunoaielor de la tinerete, pana la varsta senectutii. Nu poti sa crezi ca el va deveni dusmanul tau cel mai feroce.
Dai CEC in  alb pentru ca atunci cand vei avea nevoie,  nu-ti vor da cu piciorul,  lasandu-te cu ce ti-a lasat natura la nastere.
In  politica darii  unui CEC in alb la fiecare alegeri un or netrebnici, crezand ca  cei in care ai avut incredere te vor reprezenta,  dar nu este asa,  abia atunci  lupii turbati iti vor arata coltii si nu niste colti cu carii la radacina, ci niste colti  mari curbati in  interiorul gurii lor spurcate si mai sanatosi ca stejarii dar, care  te vor sfasia, fiind  scarbiti de suferinta ta.
Toate gloabele ajunse prin .mUE la functii decizionale stabilesc daca  meriti sa traiesti sau nu, orice  cazatura, spalator de wc-ri, dezaxat sexual, tigan infractor, handicapat inchipuit, care pentru asi exercita o functie in cadrul BOR  nu se mai declara decat in actele in acest fel, pentru scutiri de impozite asa, are dreptul la un CEC  in alb. Politia si ultimul tigan cacacios, are dreptul la un  CEC in  alb si poate murdari si o haina militara dupa care la o varsta tanara, cand e bun de munca inca 20-25 de ani, posesorul ei beneficiaza de o pensie grasa fara sa fi muncit cu adevarat niciodata(stim ce faceau gradatii la serviciu), fara sa fi participat la vre-un razboi nici ca dezertor, nici sa fi contribuit in vre-un  fel in  toata viata lui  la acel drept la viata in  huzur, numai cu grija virilitatii satisfacute.
CURAJ ! Sa ne luam  viata in  propriile mainim, sa nu avem  nadejde decat in puterea mintii noastre, sa nu dam nici un CEC in  alb nimanui ca, sa nu suferim in  urma dezamagirilor care ne vor tortura pana la moarte. Sa ne impacam cu gandul ca nimeni nu stie mai bine ca noi ce dezumanizare este in jurul nostru.
Am citit demult undeva ca doctorul cel mai bun pentru bolnav este chiar bolnavul.
El stie cel mai bine  care este suferinta lui si nu are posibilitatea sa-si scrie singur tratamentul.

:)))


Distruge


Uleiul de marijuana distruge celulele canceroase !

Studiile oficiale medicale confirma: uleiul de marijuana distruge celulele canceroase

Iata o stire pe care nu o gasiti, de obicei, in mass-media traditionala:
Uleiul medicinal de marijuana, ce este facut din muguri de canabis, daca este ingerat de trei ori pe zi, timp de doua luni, va distruge celulele implicate in leucemie, precum si celulele canceroase. Acest studiu a fost realizat si publicat de de catre site-ul Bibliotecii Nationale de Medicina a SUA, ncbi.gov. Studiul a fost realizat de cercetatorii Jia W, Hedge VL, Singh NP, Sisco D, Grant S, Nagarkatti M si Nagarkatti PS, de la Departamentul de Farmacie si Toxicologie din cadrul Facultatii de Medicina al Universitatii Virginia (Richmond SUA).Titlul acestui studiu este urmatorul: Un canabinoid, inclusiv Delta9-tetrahidrocanabinolul (THC), induce apoptoza (adică moartea) celulelor leucemice.
Daca doriti sa folositi un asemenea tratament, nu trebuie sa uitati un lucru: uleiul de canabis este recomandat pentru distrugerea celulelor canceroase din corp, nu pentru utilizarea din placere. De asemenea, rezultatele vindecarii vin din ingerarea uleiului rezultat din mugurii de marijuana, si nu din fumarea mugurilor. Caldura inalta din tigaretele de marijuana distrug calitatile medicinale continute in mugurii de canabis. Procesul de obtinere a uleiului de marijuana are in vedere faptul ca apa fierbinte nu trebuie sa depaseasca niciodata temperatura de 212 grade.
De mai bine de un secol, companiile farmaceutice din intreaga lume au tinut ascuns tratamentul eficient pentru cancer si pentru o multime de alte boli. Si asta doar pentru a face cat mai mult profit cu medicamentele lor ineficiente si costisitoare, care doar amelioreaza si nu vindeca. Iar marijuana poate fi tratamentul perfect. Dar guvernele lumii ce au facut? Au interzis pur si simplu marijuana, considerandu-l a fi drog. Cititi mai multe AICI: http://www.almeea.com/conspiratia-marijuanei/. De aceea, poate ca ar fi timpul ca sa facem cunoscut oamenilor ce beneficii extraordinare are aceasta planta, canepa, pentru sanatatea lor.

Bancuri...

Cum poti transforma o gaina intr-un pitbull?
O iei de nevasta!
Plecasem din Constanta spre Bucuresti. M-am oprit la benzinarie sa folosesc toaleta. Prima cabina era ocupata, asa ca am intrat in a doua. Abia m-am asezat, cand aud din cabina cealalta:
-Salut, ce faci?
Nu fac parte dintre aceia care intra in discutii intr-un WC, dar acum am raspuns:
-Destul de bine! La care tipul intreaba:
-Incotro mergi?
Ce intrebare! Discutia incepea sa fie bizara, asa ca am raspuns scurt:
-Bucuresti!
La care vecinul, mai nervos, spune:
-Auzi, fii atent! Te sun mai tarziu, ca am un tampit in cabina alaturata care-mi raspunde la toate intrebarile. Pa!
"24 de ore într-o zi, 24 de beri într-o ladă. Vreo coincidenţă? "
La micul dejun sotia:
-dragul meu esti foarte stresat, toata noaptea m-ai injurat in somn!
-in somn? dar , draga mea... n-am inchis un ochi toata noaptea!!!!


Dupa un chef teribil cu bere rece ca gheata, Costica a ragusit si merge la prietenul lui de pahar, Vasile.
Suna si in usa apare sotia acestuia.
- Vasile e acasa? abia putu sopti Costica.
La fel de mistrerios, doamna sopteste:
- Nu, intra repede sa nu ne vada careva...

miercuri, 5 februarie 2014

Autonomia

5 februarie 1867, ziua in care Transilvania si-a pierdut AUTONOMIA

autor: FrontPress 05.02.2014

unguriÎn data de 5 februarie 1867, pe fondul unor înfrângeri militare în faţa francezilor, prusacilor şi piemontezilor, dar şi pe baza frământărilor naţionale din cadrul Imperiului Habsburgic, se ajunge la un compromis între Viena şi Budapesta şi se încheie acordul austro-ungar privind crearea statului dualist Austro-Ungaria, cu scopul temperării năzuinţelor maghiarilor de independenţă. Astfel Viena va face mai multe concesii Budapestei, printre acestea hotărârea ca Banatul şi Transilvania, vechi provincii istorice româneşti, să fie alipite Ungariei, parte a noului stat dualist.
austria_hungary_flagmap_by_fenn_o_manic-d4mbvemBanatul era deja în 1867 parte a Arhiducatului Austriei, făcându-se doar “transferul” către Ungaria.
Transilvania însă beneficia de autonomie în cadrul Imperiului Habsburgic, Viena acceptând compromisul cedării acestui teritoriu Ungariei, de dragul menţinerii imperiului.
În comparaţie cu cele două provincii româneşti din vest, Bucovina va rămâne un ducat în zona controlată de Viena şi nu de Budapesta.
Greater_austria_ethnicSpre deosebire de partea austriacă, Ungaria era administrată în mod centralizat, iar politica față de minorități a fost dominată de intenția autorităților de la Budapesta de a maghiariza populațiile nemaghiare care alcătuiau majoritatea procentuală în cadrul Regatului. În anul 1867, data inaugurării acestei politici în partea ungară a Austro-Ungariei, Ungaria număra 13.579.000 locuitori. Dintre aceṣtia erau maghiari numai 5.665.000 faṭă de 7.939.00 locuitori nemaghiari.
Această stare de fapt va dăinui până în 1918, când după deznodământul Primului Război Mondial provinciile istorice româneşti se vor uni cu România, chiar dacă parţial ca în cazul Banatului (partea estică revenind Serbiei). Sursa: FrontPress.ro
Au

Florica Florescu


Artisti aproape uitati:FLORICA FLORESCU

FLORICA FLORESCU
 Ma incapatinez sa caut biografii mai putin cunoscute ale unor mari  artisti romani ai secolului trecut – astazi aproape uitati. Mi-ar fi usor  sa sriu pagini intregi despre  Elvira Godeanu, Tony Bulandra sau…Jean Moscopol. Dar imi place sa caut. De data asta am reusit sa gasesc doar un puzzle de informatii despre o mare actrita – FLORICA FLORESCU.  Nici o data biografica – doar roluri si imagini, si cateva informatii disparate. Poate ma ajutati voi sa ii recompun biografia!? Asadar:

Romania se numara printre putinele tari in care opereta are o puternica si valoroasa traditie. In anii 1830-1831, in principalele centre culturale ale tarii, viata artistica era dominata de vodevil – forma a teatrului muzical, iar primele companii de teatru de opereta si-au inceput activitatea inca de acum 130 de ani, demonstrand astfel longevitatea si frumusetea unui gen muzical care imbina armonios libretul dramatic, cupletele cantate de solisti, dansul si miscarea scenica, muzica interpretata de o orchestra.
Un adevarat animator al genului a fost tenorul Constantin Grigoriu care, incepand cu anul 1904, impreuna cu trupa sa a prezentat, in vestita Gradina Otetelesanu, aproape tot repertoriul de opereta. Dezvoltarea gustului marelui public pentru opereta a facut sa creasca tinuta spectacolelor dar mai cu seama valoarea interpretilor. Asa au aparut artisti de prima marime, ca Nae Leonard, Florica Cristoforeanu, Mara d’Asti, Florica Florescu, Ion Bajenaru, Alexandru Barcanescu, George Niculescu-Basu, V.Maximilian, N.Ciucuretti, G.Carussi, Constantin Tanase, A.Popescu s.a., unii reusind sa se impuna si peste hotare, chiar pe importante scene europene.

Florica Florescu şi-a început cariera ( alaturi de Maria Ciucurescu )  în trupa lui Burienescu – trupa pe care  Caragiale adesea mergea sa o vada  pe scenele grădinilor de vară din Bucureşti ( debutul pe scena Gradinii Mitica Georgescu din str. Campineanu).
La sfârşitul lui iunie 1905 stagiunea Gradinii Rasca a fost deschisă de trupa de operetă şi comedii condusă de Nicu Poenaru.S-au jucat: Greva minerilor, Vânzătorul de păsări, Clairetta în concentrare, Perichola, Mascotta, M-selle Nitouche, Fata tamburului major. S-au remarcat, în ultimele două operete, Florica Florescu viitoarea stea a operetei româneşti.


Dragoste de tigan 

In anul 1909 o regasim in trupa lui Constantin Grigoriu, care deschide stagiunea la Lyric cu „1001 de nopti” in care Florica Florecu joaca alaturi de Elena Apateanu, celebrul Leonard, Maximilian si Ciucurette.In acelasi an joaca si in Printesa dolarilor impreuna cu Leonard, Virginia Miciora – spectacol dirijat de Robert Franck.


Joaca deasemenea, la Otetelesanu,  tot cu trupa Grigoriu, in opereta lui Kalman –Husarii la manevra. Din presa vremii: ” Premiera are mare succes datorita duetului Florica Florescu, delicioasa in travestiul unui teterist si Ciucurette, savuros intr-un plutonier de cavalerie.”

                  


In 1910 o regasim in  Contele de Luxemburg de Lehar si in  Orfeu in infern de Offenbach – opereta jucata la Teatrul Modern.

Alte roluri:

1910 – Pompierul de serviciu  de Cottens şi Gavault; muzica de Varney; distribuţia: Gogu Carussy, Vera   Molea ,Elena Leonard, Florica Florescu, Velimir Maximilian, Gogu Carussy, Nae Ciucurette;

1912, 29 mai – Păpuşica, muzica Leo Fall; distribuţia: Ionel Cigallia, Velimir Maximilian, Nae Ciucurette, Alexandru Gheorghiu, Ion Bidescu, T. Dioghenide, N. Stănescu, Theo Teodorescu, D. Marinescu, P. Pagu,
C. Stoienescu, Elena Teodorescu, Marietta Ionaşcu-Dorna, Florica Florescu, S. Angelescu, C. Catziky, Theodora Vasilescu şi d-ra Maria Filotti;

1913 – Femeia modernă de Jean Gilbert; distribuţia: Gheorghe Carussy, Velimir Maximilian, Jean Niculescu, Ionel Cigallia, D. Marinescu, T. Teodorescu,Anna Grand, I. Stoenescu, Florica Florescu, Ecaterina Orban, Elena Mavrodi;


1916, 25 mai – Când doi se iubesc, muzica: Ed. Eysler; libretul: Wilner Bodausky; distribuţia: Jean Niculescu, Florica Florescu, Anna Grand, Nae Ciucurette,Mişu Ştefănescu, Luiza Bărcănescu, Ion Petrescu; regia: Dumitru Mitu;dirijor: Alexandru Bărcănescu.
deieri-deazi.blogspot.com