Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

:)


Jeanina Matei Iubirea lui Nicu Ceausescu

:)))


Masoni


Francmasonul zilei: Prea Fericitul Miron Cristea 33°, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Prim Ministru al Romaniei, membru al ordinului Mason Romani si Suveran Mare Inspector General al Supremului Consiliu de Rit Scotian Antic si Acceptat.

Photo: Francmasonul zilei: Prea Fericitul Miron Cristea 33°, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Prim Ministru al Romaniei, membru al rdinului Mason Romani si Suveran Mare Inspector General al Supremului Consiliu de Rit Scotian Antic si Acceptat.

Ganduri.....

Ganduri la inceput de An!

autor: FrontPress 11.01.2014

RMGCCredeam că a învins democraţia! Şi când colo au învins noii politrucii, aștia ce sunt de toate: un pic capitalişti, un pic anarhişti, un pic sofişti, un pic socialişti, un pic… umanişti, ceva anticrişti… numai naţionalişti, nu-adică cu drag de naţie, de pământul şi cerul ei. Au venit cu japca la guvernare – mulţi, proşti şi flămânzi, să facă tot ce le pofteşte instinctul.
Au desfiinţat opoziţia – care a coborât în stradă (mulţime pe care ei o consideră frustată şi gălăgioasă), și-au instalat baroni, grofi, ciocoi pe la puncte obligatorii de trecere de vămuit prin suprastructura politică. Ssunt în stare să împartă ţara pe feude aparţinătoare, creează scandaluri – circ de pomină ca să acopere realitatea. Cele bune de pe vremuri le-au făcut rele, cele rele au rămas la fel de rele; prin preţuri şi taxe au anulat micile creşteri de venituri, intens şi obraznic prezentate.
Se minte copios şi grosier, cum n-a mai fost în ţara asta de pe vremea bolşevică, tv-urile şi-au aservit slujbele diverşilor moguli. La fel, presa abia respiră – sufocată de puterea banului noilor nomenclaturişti. Ce nu s-a pomenit prea des în conducerea politică este faza de linguşeală şi de lingăi la mahării economici-asasini şi politici ai Europei şi a lumii: Stau cu spatele la popor, dar cu un spate blindat şi lat, să nu audă înjurăturile şi offurile oamenilor. Se duşmănesc, chipurile, între ei, dar la jecmănirea neamului şi trădarea intereselor naţionale-parlament sunt la unison (cazul Roşiei Montane, a gazelor de şist, a privilegiilor pentru clientela politică).
Aşa-zisul parlament e o adunătură de mediocri, iar cei mai acătării în ale legii îşi fac noi privilegii şi neruşinări. Întreţin tot timpul teme false gen Elodia, luxul lui Ceauşescu – cine vorbeşte!, păţaniile becaliste, aventurile sexologice a fetelor de doi-treibani, jigniri antibăsiste, surogate monarhice, timp în care preţurile cresc razna, ministeriabilii se preumblă prin lume, premierul face foto-tv. Pe lângă mari staţiuni turistice (Costineşti, Felix, Buziaş, Covasna etc) se insinuează sau chiar se „implementează” demonii otrăvitori ai gazelor de şist. Iar ăştia vor distruge pământul, apa şi aerul, în speţă agricultura şi turismul, căci astea ne-au mai rămas. Geaba fac cei de la Moldova greva foamei, cei din Ardeal proteste, cei din Capitală mitinguri şi lupte cu jandarmii. Noi ne luptăm încă cu fantoma lui Ceauşescu, inamicii lui (falşi revoluţionari sau politicieni) au rămas acolo în trecut, de unde au primit funcţii, pogoane, case, lefuri pe degeaba – mai nervoşi decât vechii ilegalişti.
Se fac comisii parlamentare de pomină… Dar de ce nu faceţi domnilor privilegiaţi şi una care să vadă cum s-au făcut retrocedările, unde nu au câştigat băştinaşii, ci romii-ţigani, ungurii, evreii etc (a se vedea cazurile din Banat şi Ardeal). E timpul, domnilor politicien, să scoateţi pluguşorul la brazdă nouă! Să stârpească buruienile, să învie speranţa neamului. Fie ca noul an să vă aducă gândul cel bun, recompensa sau pedeapsa meritată. Aşa să vă ajute Dumnezeu! De Ioan C. Petrișan – Ziarul Natiunea

vineri, 10 ianuarie 2014

Salutul nazist inversat
Citeste mai mult: adev.ro/mz6atq

Un banc...


Un om isi duce crocodilul intr-un bar si-l intreba pe barman:
- Serviti si avocati?
- Bineinteles.
- Atunci o bere pentru mine si un avocat pentru crocodilul meu.

Imnul eroilor romani cazuti

Norvegia

Norvegia a refuzat UE de trei ori si a ajuns tara de milionari in…dolari

autor: FrontPress 10.01.2014

mUECredeţi-mă că de când ţara noastră a intrat din 2007 în UE românii o duc de la an la an mai prost din punct de vedere economic şi social. Pe zi ce trece românii se conving că UE nu a fost decât o afacere a ţărilor puternice din uniune în interesul lor şi în defavoarea României. Personal, din punct de vedere economic şi social, o duc mai greu, anual din 2007, când trebuia să ne bucurăm, toţi românii, de prosperitate, conform propagandei guvernelor post-comuniste vândute multinaţionalelor şi guvernului american şi comisiei europene.
Gargara cu libera circulaţiei e o poveste în care nu mai crede nimeni. Românii mai merg în străinătate doar la cules căpşuni, la spălat closete în Italia, pus faianţă în Spania şi de prins pampersii de babele nemţoaice care ne privesc cu o ură hitleristă şi fizionomia de STASI a Angelei Merkel. O ţară care a refuzat intrarea în UE, prin trei referendumuri, a fost Norvegia. E ţara cu cel mai înalt nivel de trai din Europa mare. Norvegia are 50.000 de dolari pe cap de locuitori, România doar vreo 9.000 de dolari pe cap de locuitor. La Oslo s-au perindat zeci de ani guvernanţi patrioţi care au profitat de bogatele resurse petrolier, de gaze, minereuri rare şi materii prime, care au făcut din Norvegia o ţară de invidiat. Norvegia este regat, nu o republică bananieră la comanda Washingtonului, care pune mai presus de orice interesul naţional. Norvegia face parte din Uniunea Nordului, alături de Danemarca, Suedia şi Finlanda, o alianţă regională superioară birocraticei şi falimentarei UE.
nordicCând am fost în 2001 la studii în Danemarca, îmi spuneau profesorii că danezii şi norvegienii îi consideră săraci pe belgieni sau olandezi, faţă de nivelul lor economic, social şi educativ foarte ridicat. Cred că vă închipuiţi, dacă în concepţia lor Belgia era ţară săracă cum priveau ei România? Faptul că guvernul de la Oslo are în faţă numai interesul cetăţeanului nu a şleathei de funcţionari paraziţi de la Bruxelles norvegienii zilele acestea au ajuns singurul popor din lume, în care toţi cetăţenii sunt milionari în… dolari. Toţi cetăţenii Norvegiei au devenit miercuri milionari în moneda naţională după ce valoarea activelor celui mai mare fond de investiţii de stat a crescut ca urmare a exploziei preţurilor la petrol şi gaze, informează Reuters. Valoarea activelor fondului Government Pension Fund Global a crescut la peste 5.110 miliarde de coroane norvegiene (600 de miliarde de euro) încă din prima săptămână a anului 2014, valoare de peste un milion de ori mai mare decât populaţia Norvegiei la cel mai recent recensământ (5.096.300). Este pentru prima oară când valoarea fondului a ajuns la peste 1 milion de coroane pentru fiecare cetăţean, spune Thomas Sevang, purtătorul de cuvânt al băncii centrale.
romania_ue_reutersMă doare inima când mă gândesc că România o ţară cu potenţial economic, bogată în resurse naturale şi cu atracţii turistice unice se zbate în sărăcie sub dictatului Bruxellului, care din 2007 a adus numai sărăcie şi crize interminabile în societatea noastră de la an la an. După ce am închis fabricile şi minele, ne-am vândut petrolul şi gazele, în interesul companiilor străine, contra şpăgă la politicienii post-decembrişti, urmează să ne dăm şi pământul arabil ungurilor şi aventurierilor trimişi de Bruxelles. Ţara noastră e singura din UE care construieşte autostrăzi pe bani europeni de zece ori mai scumpe pe kilometru ca să ajungă banii la firmele străine impuse de cercurile de interese de la Bruxelles. România dintr-un regat prosper la 1938 a ajuns în 2014 o republică bananieră de tip central-african. Din păcate, în afară de câteva proteste ale tinerilor de la Salvaţi Roşia Montana, a activiştilor sau ţăranilor de la Pungeşti, a naţionaliştilor creştini de la Bucureşti şi Timişoara, nu văd nicio redeşteptare populară şi nicio speranţă de schimbare, în bine, pe viitor. România se scufundă încet şi sigur ca pachebotul Titanic lovit de aisbergul Uniunii Europene. De Ionuţ Ţene –NapocaNews

Mein Kampf

“Mein Kampf” printre cele mai vandute carti in format electronic

autor: FrontPress 10.01.2014

Mein kampf“Mein Kampf” (Lupta mea), una dintre cele mai controversate cărţi din prima jumătate a secolului trecut este şi una din cele mai vândute produse ebook în limba engleză, scrie The Guardian. Cotidianul britanic susţine că cititorii preferă formatul electronic al cărţii scrise de fostul cancelar german Adolf Hitler pentru a nu fi văzuţi în public cu exemplarul tipărit, ideologia promovată în lucrare fiind stigmatizată după deznodământul celui de al Doilea Război Mondial.
 În Marea Britanie cartea se vinde cu oliră sterlină şi este a doua cea mai bine vândută din categoria Ştiinţe Politice. Totuşi, nu a fost dat publicităţii numărul exemplarelor vândute.
“Mein Kampf”, o lucrare autobiografică şi de filozofie politică în acelaşi timp, a fost scrisă între 1924 şi 1925 în închisoarea bavareză din Landsberg de Adolf Hitler, în timp ce acesta îşi ispăşea pedeapsa pentru tentativa de lovitură de stat din timpul “Puciului de la berărie” din 1923. Prima ediţie a cărţii, apărută în două volume, a fost publicată în 1925. După preluarea democratică a puterii în 1933, naţional-socialiştii au făcut din această lucrare una din cele mai bine vândute cărţi din Germania. În timpul celui de al Treilea Reich, copii gratuite erau oferite cadou de către autorităţi cuplurilor căsătorite sau soldaţilor de pe front. Chiar şi după cel de al Doilea Război Mondial cartea a fost tradusă în numeroase limbi, inclusiv în română.
În Germania este interzisă din 1945, deşi pe internet se poate găsi uşor de cumpărat versiunea în limba engleză. Fragmente mari din această carte sunt disponibile şi în limba germană tot pe internet. În 2015, la 70 de ani de la moartea lui Adolf Hitler, drepturile de autor ale cărţii vor trece în domeniul public, în momentul de faţă fiind deţinute de Ministerul de finanţe din Bavaria.  Din 2016 va putea fi reeditată fără consimţământul landului Bavaria, în afară de cazurile de “incitare la ură de rasă”. Numeroşi jurişti, istorici, filosofi şi editori din Germania solicită aplicarea unui “marcaj” cu caracter universal şi lămuritor, la fel ca pentru ţigări şi alcool, care să însoţească difuzarea volumului “Mein Kampf” după această dată. Sursa: FrontPress.ro

joi, 9 ianuarie 2014

Avem nevoieAvem nevoie de dragoste...

Imi pare asa ciudat,
c-avem atata vreme pentru ura,
cand viata nu-i decat o picatura
intre acest moment si celalalt...

:))))

O femeie apreciază compania unui bărbat, mai ales dacă acel bărbat este proprietarul companiei.

- Ţie îţi plac mai mult blo
ndele sau brunetele?
- Mie-mi plac ţâţele...
- Ok, dar culoarea părului?
- Nu-mi plac ţâţele cu păr...

- Tată, eu de unde am apărut?
- Problema, fiule, nu este de unde ai apărut tu, ci de ce m-am băgat eu acolo!

Merge un om la frizerie să se bărbierească şi îi spune bărbierului că niciodată nu a putut fi bine ras pe obraji.
- Nici o problema, spune bărbierul scoţând o bilă mică, de lemn, dintr-un sertar. Luaţi în gura bila asta şi ţineţi-o între gingii şi obraz.
Omul face asta şi capătă cel mai fin bărbierit din cate a simţit vreodată. Apoi întreabă:
- Şi dacă înghiţeam bila?
- Nicio problemă, o aduceaţi a doua zi înapoi, la fel ca toţi ceilalţi clienţi!

Daca prietenele au uitat de tine, pune-ti status pe facebook:"M-am indragostit de sotul prietenei mele!"

Intrebare la radio:
- Ce inseamna de fapt post negru ?
- Post negru inseamna ca trebuie sa mananci paine neagra, icre negre, sa bei vin negru si sa te culci cu o negresa!

Si atunci a inceput cearta....  
Nevastă-mea stătea lânga mine pe canapea, în timp ce eu schimbam canalele. 
M-a întrebat: "Ce mai e pe televizor?" 
I-am răspuns: "Praf"... 
  
...şi atunci a început cearta! 
----------------------------------------- 
  
Nevastă-mea tot încerca să-mi sugereze ce-şi doreşte pentru urmatoarea aniversare. 
Mi-a spus: "vreau ceva strălucitor, ce ajunge de la 0 la 100 în trei secunde." 
I-am dăruit un cântar... 
  
...şi atunci a început cearta! 
----------------------------------------- 
  
Când am ajuns aseară acasă, nevastă-mea mi-a cerut să o duc într-un loc scump. 
Am dus-o la o benzinărie... 
  
...şi atunci a început cearta! 
----------------------------------------- 
  
Când m-am pensionat, m-am dus la Oficiul de Asistenţă Socială să mă înregistrez. 
Tipa din spatele biroului mi-a cerut buletinul, să-mi verifice vârsta. Îl uitasem acasă. 
I-am cerut scuze, i-am spus că mă duc acasă să-l iau şi mă întorc. 
A fost foarte drăguţă: "Nu vă mai deranjaţi, descheiaţi-vă la cămaşă." 
Părul cărunt de pe pieptul meu a convins-o şi mi-a înregistrat solicitarea. 
Încântat de solicitudinea ei, când am ajuns acasă i-am povestit nevesti-mii. 
Ea a spus: "Trebuia să-ţi scoţi şi pantalonii, poate primeai şi ajutor pentru dizabilităţi"... 
  
...şi atunci a început cearta! 
----------------------------------------- 
  
Stăteam alături de nevastă-mea la întâlnirea de 30 de ani de la terminarea liceului şi mă tot uitam la o tipă bine, dar complet turtă, ce-şi legăna nostalgic între două degete paharul, singură la o masă de alaturi. 
Nevastă-mea m-a întrebat: "O cunoşti?" 
"Sigur", am oftat, "e prima mea prietenă din liceu. Am înţeles că s-a apucat de băut imediat după ce ne-am despărţit şi de-atunci n-a mai fost trează." 
"Dumnezeule!" a spus nevastă-mea "Cine s-ar fi gândit că o persoană poate sărbători atâta timp?"... 
  
...şi atunci a început cearta! 
----------------------------------------- 
  
Am scos-o pe nevastă-mea la un restaurant. 
S-a întâmplat ca ospătarul să ia mai întâi comanda mea. 
"Un cotlet mare de vită, în sânge, pe grătar." 
M-a întrebat: "Nu vă pasă de vaca nebună?" 
"Nu.", am răspuns. "Poate comanda şi singură"... 
  
...şi atunci a început cearta! 
----------------------------------------- 
  
Nevastă-mea stătea goală şi se privea în oglinda din dormitor. 
Nu se prea bucura de ce vedea şi mi-a spus: 
"Mă simt oribil! Atât de grasăa şi de bătrână! Am nevoie de un compliment!" 
I-am răspuns: "Vederea ţi-a rămas perfectă"... 
  
...şi atunci a început cearta! 
----------------------------------------- 
  
Nevastă-mea s-a dus la supermarket. 
Am rugat-o să ia şi-un bax de Tuborg, de 18 lei. 
A cumpărat în schimb o cutie de L'Oreal DermaGenese de 24 de lei.
I-am spus că berea ar fi ajutat să arate mai bine în noaptea aia decât crema... 
  
...şi atunci a început cearta! 
----------------------------------------- 
  
Nevastă-mea m-a întrebat dacă rochia îi face fundul mare. 
I-am spus că nu aşa de mare ca rochia de ieri... 
  
...şi atunci a început cearta! 
----------------------------------------- 
  
Sâmbăta dimineaţa m-am strecurat uşor din aşternut, mi-am făcut pachetul şi am coborât pe tăcute în garaj. 
Am legat barca la cârlig şi am început să dau cu spatele. 
Abia când am ieşit cu totul din garaj am realizat ca ploua cu galeata şi vântul bătea cu 100 km/h . 
Am deschis radioul şi am aflat că vremea avea să fie la fel toata ziua. 
Am tras înapoi în garaj şi, tiptil, m-am dus înapoi în dormitor. 
M-am strecurat la loc lângă nevastăa-mea şi i-am şoptit: "E o vreme groaznică afară." 
Pe jumatate înca adormită, ea a răspuns: 
"Îţi poţi imagina că prostul de bărbatu-meu s-a dus la pescuit pe aşa o vreme?"... 
  
...ăi atunci a început cearta! 
----------------------------------------- 
  
Am întrebat-o pe nevastă-mea unde ar vrea să mergem pentru aniversarea căsătoriei noastre. 
Mi s-a încălzit inima când am văzut-o topindu-se de bucurie. 
"Undeva unde n-am mai fost de mult timp..." a spus ea, nehotărâtă.
Aşa că i-am sugerat: "Ce părere ai de bucătărie?"... 
  
...şi atunci a început cearta! 
----------------------------------------- 
  
Urmăream în pat, lâingă nevastă-mea, "Vrei să fii miliardar?" 
M-am întors către ea şi am întrebat-o tandru: "Vrei să facem dragoste?" 
"Nu", mi-a răspuns ea. 
"Ăsta e răspunsul tău final?", am întrebat-o. 
De data asta nici nu m-a privit când mi-a răspuns că da. 
Aşa că am spus: "Atunci aş vrea să sun o prietenă"... 
  
...şi atunci a început cearta!

Antisemit si sexist

Meryl Streep despre Walt Disney: ANTISEMIT si SEXIST

autor: FrontPress 09.01.2014

Walt_disneyActriţa americană Meryl Streep s-a lansat marţi într-un atac furibund împotriva unuia dintre cei mai îndrăgiţi autori de desene animate din toate timpurile. În timpul ceremoniei în care i-a înmânat Emmei Thompson premiul pentru cea mai bună actriţă la gala National Board of Review Awards, pentru rolul din“Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii”, aceasta l-a criticat vehement pe Walt Disney pentru conceptele lui de viaţă tradiţionale legate de rolul femeii în societate şi pentru opiniile sale considerate “antisemite”.
În discursul ce a însoţit înmânarea premiului, Meryl Streep a pus accentul pe atitudinea “bigotă” faţă de femei a lui Walt Disney, reflectată în strategiile companiei sale de producţie, informează Mediafax.
“Unii dintre asociaţii acestuia au relatat că Walt Disney nu agrea femeile”, a declarat actriţa, înainte de a-i înmâna premiul Emmei Thompson. “Disney, care a adus bucurie, după cum ştim, în viaţa a miliarde de oameni a fost probabil rasist (…) sau a avut anumite înclinaţii rasiste. El a format şi a susţinut un grup de lobby antisemit din industrie. Şi a fost, fără îndoială, după cum arată strategiile companiei sale, un bigot sexist”, a continuat actriţa.
Meryl Streep a explicat că a ales acest discurs critic la adresa lui Disney, “ca omagiu faţă de Emma (…) deoarece este o feministă convinsă (…), ca şi mine!”.
Emma Thompson a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, la gala National Board of Review Awards, interpretând rolul lui P.L. Travers, autoarea cărţii pentru copii “Mary Poppins”, în filmul “Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii/ Saving Mr. Banks”, regizat de John Lee Hancock. Filmul urmăreşte modul în care Walt Disney, interpretat de Tom Hanks, a ajuns să ecranizeze celebra carte pentru copii, după ce, iniţial, s-a lovit de împotrivirea autoarei.
meryl-streep-3Meryl Streep, născută în 1949, a câştigat în 2012 premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, în filmul “Doamna de Fier/ The Iron Lady”, aminteşte Mediafax. Acesta a fost cel de-al treilea Oscar câştigat de Meryl Streep, după cele care i-au recompensat prestaţiile din “Kramer contra Kramer” şi “Alegerea Sophiei”. Streep are, în total, 17 nominalizări la Oscar. Cu filme precum “Vânătorul de cerbi”, “Podurile din Madison County” şi “Julie şi Julia”, Meryl Streep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.
Walt Disney (1901 – 1966), inovator al filmului de animaţie şi cofondator al studioului de producţie Walt Disney Company, a fost nominalizat la 61 de premii Oscar şi la şapte premii Emmy, deţinând recordul pentru cele mai multe nominalizări la trofeele Academiei americane. Disney şi echipa sa au creat unele dintre cele mai celebre filme din lume şi cele mai cunoscute personaje, inclusiv pe cel pe care majoritatea îl consideră alter ego-ul său, Mickey Mouse. Sursa: FrontPress.ro

Relatii

Sovinii unguri isi consolideaza relatiile externe. Mai sunt grecii de la Zorii Aurii prietenii romanilor?

autor: FrontPress 09.01.2014

HVIMMilitanţi HVIM cu steaguri secuieşti, arpadiene, ungureşti şi cu însemnele organizaţiei
După ce relaţiile dintre naţionaliştii români şi omologii lor italieni sau polonezi s-au răcit în ultimii ani, datorită în principal ofensivei în planul relaţiilor externe a formaţiunilor maghiare radicale, naţionaliştii din ţara vecină curtează acum şi partidul grec Zorii Aurii, printre ultimii aliaţi mai puternici din Europa ai Noii Drepte.
Mai precis, liderii  “Mişcării tinerilor maghiari din cele 64 de comitate” (HVIM) au iniţiat de peste un an şi jumătate o corespondenţă regulată cu conducerea Zorilor Aurii. Cea mai recentă scrisoare, făcută publică de membrii HVIM, poartă chiar semnătura lui Nikolaos Mihaloliakos, liderul naţionaliştilor greci, aflat în prezent în închisoare, fiind acuzat că ar conduce o “organizaţie criminală”. Acesta mulţumeşte ungurilor pentru mesajele de solidaritate din timpul prigoanei îndreptate împotriva formaţiunii sale de către statul elen.
21
“Mişcarea tinerilor maghiari din cele 64 de comitate” (referire la împărţirea teritorial-administrativă a Ungariei Mari) a fost înfiinţată în anul 2001 în Ungaria de către Toroczkai LaszloOrganizaţia are filiale active şi în România, în unele localităţi din Ardeal unde populaţia maghiară alcătuieşte un procent important din totalul populaţiei. Membrii HVIM s-au remarcat anul trecut cu ocazia Zilei Naţionale a României, când au organizat o contra-demonstraţie la “Marşul Unirii” din Sfântu Gheorghe al Noii Drepte.
Recent, liderul HVIM, Laszlo Toroczkai, a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al orăşelului Asotthalom, o localitate din Ungaria cu puţin peste 4.000 de locuitori. Acesta a candidat ca independent, dar a fost susţinut de partidul naţionalist Jobbik, a treia formaţiune politică din parlamentul de la Budapesta. Cunoscut pentru retorica sa ostilă României, lui Laszlo Toroczkai i s-a interzis toamna trecută accesul în ţara noastră, fiind oprit la graniţă.
michaloliakos_handcuffsMai mulți lideri ai partidului parlamentar grec au fost arestați la începutul lunii octombrie a anului trecut, aceştia fiind suspectați de implicarea în uciderea unui cântăreț anarhist de hip-hop. Doi inculpaţi, inclusiv liderul formaţiunii, Nikos Michaloliakos, se află în prezent în arest preventiv în penitenciarul Korydallos, situat în apropiere de Atena, după ce li s-a refuzat judecarea în libertate. Aceștia au negat orice legătură cu crima și susțin că ei sunt de fapt victimele unor înscenări și prigoane, cauzate de creșterea constantă în sondaje a partidului. Mai mult, reprezentanții Zorilor Aurii acuză autoritățile statului că închid ochii la atentatele teroriste îndreptate împotriva sediilor formațiunii și la tentativele de asasinat care i-au vizat pe mai mulți lideri de partid. Toate aceste fapte au fost puse pe seama grupărilor comuniste și anarhiste.
Un exemplu în acest sens este şi asasinarea în plină stradă a doi membri ai partidului Zorii Aurii, care au fost împușcaţi mortal în 1 noiembrie, în faţa sediului formaţiunii din Atena. Victimele sunt Manolis Kapelonis de 22 de ani și Giorgos Fountoulis de 26. O a treia persoană a fost grav rănită. Este vorba tot de un membru al partidului, în vârstă de 29 de ani. Toţi au fost împușcaţi de la mică distanţă. Cei trei atacatori, cel mai probabil extremiști de stânga, au fugit de la faţa locului pe o motocicletă. Tinerii greci ucişi păzeau sediul partidului în momentul atacului, după ce au fost primite în prealabil mai multe telefoane de amenințare. Un purtător de cuvânt al Zorilor Aurii, Ilias Kasidiaris, a declarat la vremea respectivă că aceste amenințări au fost dezvăluite autorităților și s-a solicitat protecția poliției, dar cererea naționaliștilor a fost refuzată. Aceștia au fost nevoiți să apeleze la aripa de tineret, grupuri de voluntari stând de gardă regulat în fața sediilor de partid.
Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului 2012 sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind constant 12-15 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro