Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Bye, Bye Love

The Everly Brothers

Doliu

DOLIU ÎN MUZICĂ! S-a stins artistul a CĂRUI MELODIE O DANSEZI la toate PETRECERILE!

POSTAT: 04 Ianuarie 2014, Ora 10:58

Nu există petrecere sau nuntă la care să te duci, iar DJ-ul să nu pună un mixaj în care este inclusă şi melodia superbă, ritmată, ce încinge ringul de dans. Autorul şi interpretul acesteia, Phil Everly, care a facut parte din trupa de rock'n'roll Everly Brothers, a murit vineri, la un spital din Burbank, California, la 74 de ani.

  • Phil (dreapta) a făcut parte din trupa Everly Brothers
    Phil (dreapta) a făcut parte din trupa Everly Brothers
"Wake up little" Susie este melodia care cu siguranţă îţi aduce aminte de petrecerile, nunţile şi botezurile la care ai fost şi care ţi-a făcut picioarele să nu se mai oprească pe ringul de dans. Unul dintre cei care au interpretat această piesă, Phil Everly, fost component al trupei Everly Brothers, s-a stins din viaţă vineri, la vârsta de 74 de ani.
Artistul a murit la spitalul Providence St. Joseph Medical Center din Burbank, California, unde fusese internat urma unor complicaţii apărute din cauza unei boli pulmonare obstructive cronice.
Phil Everly s-a născut pe 19 ianuarie 1939, în Chicago. La sfârşitul anilor 1950 şi începutul anilor 60, Phil Everly şi fratele lui, Don, au devenit printre cei mai cunoscuţi artişti.
Au luat contact cu muzica încă din copilărie, părinţii lor fiind cântăreţii de country Margaret şi Ike Everly. Astfel, fraţii au cântat alături de părinţii lor în spectacole live şi la radio. La mijlocul anilor '50, când erau adolescenţi, s-au mutat în Nashville pentru a deveni compozitori. Publicaţia Rolling Stone a etichetat Everly Brothers că fiind "cel mai important duo vocal rock", influenţând trupe că The Beatles, Beach Boys, Simon & Garfunkel şi multe altele. Everly Brothers au înregistrat foarte multe piese care au devenit hituri, de-a lungul timpului. Cei doi au intrat în lumea muzicală în calitate de compozitori, iar, în 1957, au semnat un contract cu Cadence Records. Trupa a devenit cunoscută pe plan internaţional în următorii cinci ani, piese precum "Bye Bye Love", "Wake Up Little Susie", "When Will I Be Loved" şi "All I Have to Do Is Dream" fiind ascultate în întreaga lume. În ceea ce priveşte vânzările de albume, rivalii lor pe acest segment au fost Elvis Presley şi Pat Boone.

Ascultă mai jos mixajul în care este inclusă piesa "Wake up little Susie" şi care nu lipseşte de la nici o petrecere:

Alte piese de-ale celor doi au devenit cunoscute în urma unor cover-uri făcute de artişti precum trupa "A-Ha"Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/artist-melodie-o-dansezi-toate-petrecerile-doliu-muzica-477213.html#ixzz2pSBIfNx6

Importanta prognozelor

Prognozele meteorologice anuntate in functie de interes. In  ultimele 2 luni suntem bombardati cu emisiuni de ore intregi in care ni se spune ca, vine  o mare nenorocire peste Romania. Chiar la sfarsitul anului trecut se spunea de catre persoane oneste cunoscute ca meteorologi dinainte de 1989, fara frica ca-si  sifoneaza imaginea ca  incepand de la 1 decembrie zapada si gerul ne va  tine in casa intr-un timp infinit. Daca au vazut ca vremea s-a incapatanat sa ramana frumoasa in decembrie, au inceput cu prognozele mincinoase pe ianuarie. Dar pana la urma s-au hotarat sa o intoarca ca la Ploiesti, adica sa spuna ca vor fi temperaturi de peste 15 grade. Toate aceste minciuni au fost spuse cu scopuri murdare. In primul rand politice sa tinem randurile stranse, pe langa  Primul Gogoman al tarii si sa ne simtim abandonati cu incuierea tarii cu cheia peste 2 saptamani si plecarii in concediu  a lui si ARUNCAREAREA CHEII IN FANTANA. Asta ca sa vedem cat de importanti sunt guvernantii. Romanii s-au simtit  mai bine fara ei.
IN AL DOILEA RAND CA, CLIENTII PROFITORI DE LA BUGET, SA BENEFICIEZE DE VANZARI URIASE SI LA FEL si  guvernantii sa plateasca insutit dar, pe la spate sa-si primeasca tainul.
Pana si in domeniul care se poate verifica repede s-a mintit cu carul, pentru ca aceste prognoze nu raspund in fata  romanilor, de enormitatile pe care le debiteaza cu orele si doamne  despre care ai crede ca nu s-au murdarit  cu spagi consistente, ne  indruga verzi si uscate. Asta vor sa justifice umflarea criminala a facturilor la caldura.Am vazut la tv. cum  la inceputul anilor 1900, cand dupa ce prognoza a fost facuta in Galveston  Texas SUA cum ca ar veni  o furtuna, totul s-a lasat cu un uragan de pomina, care a maturat tot orasul.  Uraganul  s-a format in 15 aug. si s-a risipit pe 15 sept. A suflat cu 230 km./h. A contribuit si retusuri nepermise, la topografia zonei.
Cadavrele au fost arse pe ruguri  saptamani intregi dupa uragan, sau aruncate in mare. Nu exista posibilitatea de a fi ingropate si intrarea in putrefactie aducea molime.
Cei care au scapat  ramanand imbracati sumar fara puterea de a recupera nimic( o singura ruina de casa a ramas),  au dat in  judecata  pe cei de la prognozele meteo  pentru ca, cetatenii au ramas in calea uraganului inconstienti de pericol, deoarece meteorologii nu si-au facut datoria, fara sa spuna adevarul pentru ce au luat leafa ca, nu a fost vorba de  furtuna ci, de ditamnai uraganul si au considerat ca asta se putea prevedea sau, au facut asta cu buna stiinta sau din  lene de a mai cerceta mai amanuntit. Oamenii puteau sa evacueze zona din timp. Paguba a fost de 20 milioane de dolari, socotita o cifra uriasa la acea vreme.
Asta inseamna ca minciunile nu ramaneau nepedepsite, nici macar acum mai bine de 100 de ani.
In privinta uraganelor de ce li se dau nume de femei ?
Oare de ce? Pentru ca ele sunt cele mai furioase ?

Banc fara perdea...


Se duce Bulă la o prostituată şi o întreabă:
- Cât imi iei pentru o labă?
- Zece euroi.
- Mersi. Vroiam doar să ştiu cât economisesc eu în fiecare zi.

Legiunea Straina

Germania vs. restul lumii

Care a fost cea mai mare greseala a germanilor in WW2?

Operation Dynamo - men wait in an orderly fashion for their turn to be rescued.
Pai avem de unde alege, Hitler avand foarte multe tampenii strategice si tactice la activ. Insa daca ne raportam la inceputul razboiului, la anii “40-’41 si daca am extrapola consecintele acestor decizii asupra desfasurarii intregului razboi, care credeti voi ca ar fi pur si simplu: GRESEALA, asta in ipoteza ca o astfel de decizie catastrofala ar exista?!
Bineinteles ca ar trebui sa va ganditi si la Urmatorul fapt; daca respectiva decizie gresita nu ar fi fost luata, Germania ar fi putut sa castige razboiul?!
Ca un indiciu, v-as prezenta cateva gafe facute de Hitler in conducerea razboiului, gafe bineinteles, din punctul meu de vedere:

  1. Oprirea ofensivei de la Dunkirk si timpul acordat britanicilor sa-si evacueze grosul fortelor armate, peste 330 de mii de soldati, din care 100 de mii erau francezi, Operatiunea Dynamo
  2. Neocuparea Maltei in 1941, atunci cand efectiv Marea Britanie nu mai avea capacitatea sa-si protejeze baza aeronavala de la La Valleta. Neocuparea insulei a dus iremediabil la pierderea razboiului in Africa, asa cum de altfel Erwin Rommel a avertizat
  3. Neocuparea Spaniei sau macar a Gibraltarului si implicit a blocarii accesului britanicilor si americanilor in Mediterana, astfel atacarea Greciei si Yugoslaviei nu ar mai fi fost necesara
  4. Implicarea in razboiul balcanic alaturi de italieni
  5. Amanarea atacului direct asupra Moscovei in favoarea ocuparii Caucazului
  6. Nepregatirea armatei germane pentru o ofensiva de iarna, lasand astfel rusiilor, in primii doi ani de razboi in est cam 4-5  luni de ragaz in fiecare iarna pentru refacere si regrupare
  7. Macelarirea populatiei din teritoriul sovietic.
Daca in loc sa-i omoare, germanii i-ar fi anuntat ca bolsevismul sovietic  a fost abolit, astfel ca din ordinul lui Hitler, toti taranii vor primi pamant care sa fie al lor, iar Armata Germana i-ar ruga sa ii vanda ei produsele, la un pret foarte corect desigur, ca doar nu-i durea mana sa tipareasca marci. Cum ar fi reactionat populatia sovietica daca i s-ar fi acordat putin libertate, putin respect, iar in loc sa fie facuti sclavi si omorati, ar fi fost pusi sa munceasca, dandu-li-se pamantul inapoi, tractoare, cai, etc, iar pe unii i-ar fi invitat sa munceasca in fabricile germane contra unor salarii foarte bune?! Acei oameni din fabrici trebuiau tratati foarte amical, iar mai apoi, dupa cateva luni, lasati sa se intoarca in satele lor, in scurte concedii pentru a povesti cum ii trateza noi lor aliati. O Ucraina libera, o Rusie fara bolsevism si putin respect ar fi putut sa le asigure germanilor milioane de muncitori bine intentionati, sute de mii de soldati fanatici si provizii suficienta sa ajunga pe coasta Pacificului.
      8. Declaratia de razboi catre Statele Unite, in conditiile in care Roosevelt, cat era el de popular, nu ar fi reusit niciodata sa determine Congresul sa declare razboi Germaniei .

Daca vreti opinia mea, declararea starii de razboi intre Germania si Statele Unite, pe 11 decembrie 1941, este cea mai mare GRESEALA strategica care pe Hitler a facut-o, nu inteleg nici astazi de ce, cu atat mai mult cu cat Germania nu putea ataca SUA, dar SUA putea sa atace Germania.
In mod clar cu o America prinsa 100% in Pacific, Marea Britanie nu ar fi putut declansa nici o ofensiva impotriva trupelor germane decat in cel mai tarziu 1943-44, atunci cand industria americana ar fi putut produce tehnica de lupta suplimentara fata de cerintele frontului din Pacific, ori in acest caz Rommel ar fi putut cuceri Egiptul, Iranul si ar fi atacat Caucazul prin sud, facand jonctiunea cu trupele lui Von Manstein, blocand in acest fel ruta pe care URSS primea ajutoare de la americanii - ma rog - ma refer la ruta sudica.
Astfel Rusia pierdea Caucazul cu petrolul si industria sa, iar Germania ar fi avut combustibil sa duca trei razboaie mondiale si nici nu ar fi avut motive sa mentina peste o suta de divizii in Franta in fata britanicilor, ba ar fi putut sa retraga trupe si din Norvegia, Danemarca, Olanda si Belgia, pentru ca britanicii singuri nu aveau capacitatea sa treaca Canalul doar si pentru ca le-ar fi lipsit superioaritatea aeriana deasupra frontului….


CitatPersonalidades - Voltaire-  (1694-1778)  CITAT


O ţară bună se reface de la sine. Dacă e condusă cu dreptate. Nu a existat niciodată un guvern perfect, pentru că oamenii au patimi, şi dacă n-ar avea patimi, n-ar fi nevoie de un guvern. În general, arta de a guverna constă în capacitatea de a lua cât mai mulţi bani de la o parte de cetăţeni, pentru a o da altora.

Liviu Vasilica

Legiunea straina

Noul A400M

A400M Atlas, pe aeroportul Gao din Mali, la prima – probabil – misiune reala
Sursa foto:  Armée de l’Air via MilitaryPhotos
Post Scriptum: de azi, EADS se numeste oficial Airbus Group.
“Comme prévu, le nouveau groupe est désormais constitué de trois divisions : Airbus (aéronautique), Airbus Defence and Space (défense avec Airbus Military et Cassidian, spatial avec Astrium), et Airbus Helicopters (ex-Eurocopter).”

similare:

Short URL: http://legiuneastraina.eu/?p=1485

Vaduva vesela


Ma uit cu cata nesimtire la emisiunile de dezbateri politice o mare doamna fosta moderatoare,  incepe  tragand cu mitraliera vorbirii, un discurs invatat acasa si care nu poate fi oprita nici cu pistolul la tampla. Indiferent ce spun ceilalti ea, nu se opreste cu toate ca  ceilalti vorbesc despre altceva.
  Cred ca ar fi  avantajati cei peste care a dat diareea si care dupa primele rafale de vorbire,  se constipa instantaneu dand astfel  o sansa portofelului, pentru a nu mai cumpara furazolidon.
Cat s-a inrait lumea. Aceste  vietati care ne innebunesc creierul  recitand asa cum eram noi obligati la scoala inca din clasele mici sa recitam poezii, la care nu pricepeam intelesul, tot asa ni se impune si noua prin televiziune sa ingurgitam orice  poezie bazata pe a fost  si va fi fara a ne spue nimic despre prezent sau despre viitorul imediat. Se aduce tot timpul in  discutie cu mare aplomb si chiar ne trage de urechi ca, s-a ieftinit painea si tot nu suntem multumiti.
Aceste artificii nu ajuta cu nimic.
Zic ca lumea s-a inrait caci, chiar si rapandulele  la varsta senectutii  si care fac caz de pudibonderie, nu fac decat rau in jurul lor improscand cu venin totul.
Oriunde  intorci capul si vrei sa ai parte de o raza de lumina, nu vezi decat haznaua cu cacat a societatii romanesti. Nu stiu cand, peste cate zeci de ani se va intoarce la moralitatea societatii.
Raul facut de matrafoxatul nostru bun national, ne-a intors viata pe dos. Ce este alb se zice ca, este negru si ce este negru se spune ca este alb.
Si acesta din urmna chiar in ajunul anului nou, ne spunea ca isi doreste sa vina la conducerea Romaniei, unul ca el, betiv, curvar, bandit, hot, mafiot.
Parca pe  primarul capitalei il auzeam ca  s-ar putea sa accepte candidatura la presedentie.
Cand imi aduc aminte cum plangea se mila copilului sau a cain lor sanchi sau, cum  povestea la tv. cum era el pe o cucoana la o partida de sex si a adormit  incat BIATA FEMEIE L-A ARUNCAT JOS DIN PAT. Asta e de spus. Si mai vrea sa mai fie si presedinte? Dar ce sa mai zicem de fiul lui Douglas? Michael a spus ca a facut cancer in gat de la sex oral:)))) E de spus asta? Acum l-am vazut cu nevasta  din nou. Inseamna ca si-a reluat vechile indeletniciri de buna voie cu orice risc :)))
Asta este societatea  pregatita pentru noi ???? Macar noul presedinte al Romaniei sa fie viril, daca de altceva nu ne asteptam mai de doamne ajuta, pentru economia tarii. Dar poate sa-si ia consultanti de specialitate. Am creionat numai cateva puncte nevralgice in  societatea noastra si fara nici o perspectiva.

Zaraza

2013 

Curtezane celebere  :Zaraza – legenda fara chip


Despre Zaraza se banuieste ca a fost o curtezana de lux a Bucurestiului antebelic. Ca  "avea fata aspra, buzele ca de barbat senzual si parul atat de negru si de lucios, incat de buna seama ca fusese dat cu pumni intregi de ulei de nuca. Purta o rochie verde praz, cercei baroc de strassuri si pantofi de asemenea cu strassuri sclipitoare pe catarame". Ca era o apariţie care tăia răsuflarea bărbaţilor şi stârnea invidia femeilor.
Se stie ca a fost marea iubire a lui Cristian Vasile – cel care canta seara de seara la localul „Vulpea Roşie“, de pe Selari - strada cunoscută pentru bordelurile sale, fiind unul dintre cele mai cunoscute și căutate locuri pentru plăcerile trupesti:Din seara în care s-au văzut pentru întâia oară, Zaraza şi Cristian Vasile şi-au trăit iubirea pătimaş, deşi ea nu obişnuia să se îndrăgostească atât de uşor. Sensibilitatea lui, trădată şi prin felul în care îşi cânta melodiile, a determinat-o pe Zaraza să cedeze şi să devină, spre mirarea tuturor, femeia unui singur bărbat – Cristian Vasile.
Cuprins de gelozie, Zavaidoc a ameninţat că o să-l omoare pe rivalul lui. Cu toate astea, a renunţat la planul de a-l ucide pe Cristian Vasile, de teama de a nu fi descoperit. Sfârşitul tragic al poveştii nu a putut fi însă prevenit. În locul lui Vasile, a fost ucisă Zaraza. Autorul crimei a fost Borilă, un ţigan gelos din anturajul lui Zavaidoc, plătit să omoare. Trupul ei, însângerat, a fost găsit chiar a doua zi după crimă. Tragedia se întâmpla undeva în luna octombrie a anului 1946.
Legenda spune că, la aflarea veştii, Cristian Vasile şi-a pierdut minţile de durere:: mai întâi, a furat din crematoriu urna cu cenuşa marii lui iubiri, după care a mâncat-o linguriţă cu linguriţă, iar apoi a încercat să se sinucidă cu terebentină, un lichid incolor, cu miros pătrunzător, extras din răşină de conifer. Din fericire, tentativa cântăreţului a eşuat, însă din acel moment nu a mai reuşit să cânte, din cauză că substanţa pe care a băut-o i-a distrus corzile vocale.
Cei care au auzit legenda s-au împărţit în două tabere: cei care spun că Zaraza este doar ficţiune şi cei care cred că a existat intr-adevar o femeie care a inspirat această legendă, una dintre cele mai frumoase ale vechiului Bucuresti. Nimeni nu poate sti daca Zaraza a existat cu adevarat, dar asta nu ne impiedica sa ne inchipuim povestea de dragoste dintre frumoasa curtezana si cantaretul Cristian Vasile:

A mai ramas in memoria noastra doar tangoul celebru si legenda:

Cand apari senorita, in parc pe-nserat
Curg in juru-ti petale de crin.
Ai in ochi patimi dulci si luciri de pacat,
Si ai trupul de sarpe felin.
Gura ta e un poem de nebune dorinti,
Sanii tai un tezaur sublim.
Esti un demon din vis, care tulburi si minti,
Dar ai zambetul de heruvin.

Vreau sa-mi spui frumoasa Zaraza,
Cine te-a iubit ?
Cati au plans nebuni pentru tine,
Si cati au murit ?
Vreau sa-mi dai gura-ti dulce Zaraza,
Sa ma-mbete mereu.
De a ta sarutare Zaraza vreau sa mor si eu!

Vreau sa-mi spui frumoasa Zaraza,
Cine te-a iubit ?
Cati au plans nebuni pentru tine,
Si cati au murit ?
Vreau sa-mi dai gura-ti dulce Zaraza,
Sa ma-mbete mereu.
De a ta sarutare Zaraza vreau sa mor sï eu!


deieri-deazi.blogspot.com

Unde-s codrii ?

Dar unde-s codrii de mai an?

autor: FrontPress 04.01.2014

codrulÎn istoria zbuciumată a românilor, timp de mai multe secole, codrii, nepătrunșii codri de-atunci au jucat importantul rol al fortărețelor de pe alte meleaguri: Aici își găsea adăpost și liniște relativă tot românul fugit din calea năvălitorilor, aici se refugiau micuțele dar curajoasele armate românești pentru organizarea îndrăznețelor atacuri asupra ordiilor asiatice și tot aici și-au găsit un binemeritat sfârșit trufașele armate maghiare, turcești sau poloneze, care au cutezat să se aventureze în necunoscut pentru nimicirea celor ce se încăpățânau să-și apere „sărăcia, și nevoile, și neamul”.
Căci pe-atunci codrul era frate bun cu românul. Iată de ce nu-i întâmplător faptul că fundamentele culturii românești, durate din substanța vie a creației populare, se originează în legătura inseparabilă dintre om, munte și pădure. Din acele vremuri de măreție teofanică, când românul era mult mai aproape de ceruri prin dragostea lui pătimașă față de pământul natal, din acele vremuri, prin urmare, ne tragem seva de popor respectat, dimpreună cu tot ceea ce încă-i conferă distincție și demnitate – iubire de patrie, identitate culturală, cinste, omenie, ospitalitate etc.
Dar întinșii codri de odinioară, astăzi au devenit doar amintiri! Căci românul postdecembrist, modern în năravuri și profund ticăloșit în esență (venerabilul Neagu Djuvara spune cu amărăciune că în românul de azi nu izbutește să-l descopere pe românul din perioada interbelică!), românul de-acum, deci, înțelege să scoată bani chiar și din piatră seacă, fără să-i pese de morală, legi, semeni, ori de ce va urma.
Așa că, pretutindeni în România pădurile sunt măcelărite, căci pretutindeni gaterele făr’ de număr lucrează zi și noapte. Nu se știe câte dintre ele lucrează legal, dar se știe că toate se „hrănesc” cu masă lemnoasă, care, dacă nu este în întregime furată, atunci măcar este procurată pe căi dubioase, și că stăpânii acestor gatere se descotorosesc de rumeguș pe unde se nimerește, de regulă îl aruncă pe malul râurilor, încât apele noastre curgătoare, sau, mă rog, cele mai multe dintre el, au devenit niște împuțiciuni de unde peștele fuge îngrozit, dacă- firește – mai are puterea să o facă.
Ți se rupe inima de jale când vezi ce prăpăd s-a făcut și continuă să se facă în falnicele noastre păduri de până mai ieri (a se citi până la Decembriadă) – nenumărate cioturi rânjind la privitorul încremenit de uimire, precum resturile de dinți dintr-o uriașă gură știrbă, mormane de crengi, dealuri rase ca-n palmă. Iar de ai cumva ghinionul să fii însoțit de niscaiva străini, apoi realmente îți crapă obrazul de rușinea comentariilor și a exclamațiilor lor de surprindere, căci noi știm prea bine cu câtă dragoste și pricepere își ocrotesc ei pădurile.
În apusul Europei, ba chiar și în nordul doldora de păduri, orice tăiere trebuie autorizată! Mai mult. Îmi spunea un prieten, care s-a mișcat cam peste tot în Europa, că la finlandezi, de pildă, în locul fiecărui copac tăiat, trebuie plantați de îndată cinci puieți! Cu precizarea că la locul tăierii nu rămâne nici măcar o crenguță. Elocvent, nu-i așa?…
În aceste condiții ale nesimțirii și bunului plac, pe cine mai poate să mire că și la capitolul suprafețe împădurite, România este codașă între țările din Uniunea Europeană?! Când toate sunt date peste cap, iar parlamentul, guvernul și cam toate instituțiile statului sunt pline de megarăufăcători (unii chiar cu mai multe dosare penale), de mirare ar fi ca ceva să se normalizeze și să funcționeze ca în alte țări.
Devine tot mai evident că suprafața pădurilor viguroase ale unei țări reprezintă un indicator exact nu doar al gradului de civilizație, ci mai ales a stării de sănătate și echilibru pentru poporul respectiv.
O asemenea relație nu este deloc hazardantă dacă se au în vedere imensele foloase (de la cele economice până la cele curative și estetice) pe care, în marea sa generozitate, pădurea le pune la dispoziția omului chibzuit: purificarea aerului și filtrarea apei, fixarea solului, cel mai eficace mijloc de apărare (îndeosebi la câmpie) împotriva vijeliilor. Unde mai punem că pâlcurile și perdelele de pădure de la șes constituie cea mai economică metodă (verificată și răsverificată) de sporire a producției agricole, întrucât știut este din experiența înaintașilor că aceste crânguri nu numai că apără plantele de furtuni, dar asigură și o foarte necesară rezervă de apă pentru perioadele de secetă.
Și cum instalațiile de irigare din zonele de câmpie ale României au dispărut aproape cu totul după Decembrie ’89, spârcuite fiind de hoți, este lesne de înțeles importanța pe care o dețin, mai exact importanța pe care ar trebui să o dețină pâlcurile și perdelele de pădure din zonele agricole ale țării.
Numai că și la acest capitol, România deține o nedemnă întâietate: în loc să fie mărite, suprafețele împădurite de la șes au fost mătrășite aproape în totalitate!
Atunci, ce să ne mai mire periodicele calamități, care – funcție de anotimp – se abat tot mai pustiitor asupra românilor și a agoniselii lor: uriașe alunecări de teren (adevărate morminte pentru comunități), primăvara și toamna furia apelor slobozite de munții despodobiți, vara secete prelungite, iarna întroieniri de coșmar și în tot cursul anului furia cu care vântul își face de cap, atâta timp cât nici un obstacol natural mai acătării nu-i curmă avântul. Cu dreptate se spune că fiecare cum își așterne așa doarme, sau, mă rog, nu doarme…
Dar vânatul? Indiscutabil că vânatul mare și mic este în inseparabilă legătură cu starea mediului ambiental. Dacă nu se vor lua urgent măsuri prohibitive, se va ajunge în curând să fie mai mulți vânători decât iepuri, vulpi și lupi la un loc. Aproape că nu mai există vânat mic (iepuri, dihori, vulpi), necum din cel mare.
Celebrul dicton latin – Non bis in idem, îl consider just: Da, nu poți fi judecat de două ori pentru același delict! Atâta doar că la noi n-au fost judecați nici măcar o dată marii tâlhari, șperțari și traficanți de influență. Ba unii dintre aceștia, bine cunoscuți în țară și străinătate, nu numai că ies cu regularitate basma curată din toate potlogăriile, dar chiar sunt răsplătiți cu înalte demnități publice. Bunăoară, gloata pușcăriabililor din actualul parlament și guvern al României. În adevăr, într-o anumită economie de piață, totul este de vânzare…
Iată de ce cu îndreptățire se poate spune despre actuala învechită stare de lucruri de pe la noi: Sint ut sunt, aut non sint – Să fie lucrurile cum sunt (în altă parte, nota mea, G.P.) sau să nu mai fie! De George Petrovai –Sighet Online

Omar SharifOmar Sharif (în scriere arabă: عمر الشريف‎), născut cu numele de Michael Demitri Shalhoub, (n. 10 aprilie 1932, Alexandria, Egipt) este un actor egiptean de film.

Sharif a debutat în filmul egiptean Cerul infernului (1953), semnat de regizorul Iusef Șahin; pelicula a fost remarcată în mai 1964, în cadrul Festivalului de la Cannes.[1] Primul rol în limba engleză interpretat de Sharif a fost în producția pentru televiziune Lawrence al Arabiei (1962). Ulterior, actorul s-a stabilit la Hollywood, unde a mai jucat în Doctor Jivago (1965), Funny Girl (1968, film în care interpretează două cântece) ș.a. A participat ca actor în peste o sută de producții.

Michel Demitri Shalhoub este copilul lui Joseph Shalhoub, negustor de lemn prețios, și al lui Claire Saada. Crescut în spiritul religiei catolice, s-a convertit la Islam în 1955 pentru a se putea căsători cu actrița Faten Hamama. A urmat cursurile Colegiului Englezesc Victoria din Alexandria, unde a studiat matematica, fizica, franceza și alte cinci limbi străine pe care le vorbește în mod curent: araba, engleza, greaca, italiana și turca. După ce a obținut diploma în matematică și fizică a lucrat timp de cinci ani de zile în intreprinderea de lemn prețios a tatălui său, înainte de a studia arta actoriei la Royal Academy of Dramatic Art din Londra.

În 1954, în vârstă de 22 ani, Sharif s-a reîntors în Egipt și este descoperit de compatriotul său, cineastul Youssef Chahine. Își face debutul în filmul "Sira` Fi al-Wadi", sub numele de Omar El Sharif.

Omar El-Sharif devine o mare stea de cinema, fiind vedeta a 26 de filme egiptene. Se căsătorește cu actrița Faten Hamama, cu care are un băiat Tarek, care și-a câștigat și el popularitatea, ca actor, în lumea arabă. Omar Sharif va divorța în 1968 și nu se va mai recăsători.
Activitatea de actor în occident

În 1962, la 30 de ani, a jucat rolul prințului deșertului Ali Ibn Kharish în primul său film occidental Lawrence al Arabiei regizat de David Lean și cu Peter O'Toole în rolul titular. Creditat sub numele de Omar Sharif, acest rol îi va aduce o celebritate mondială imediată, precum și un glob de aur pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (în 1963), o nominalizare pentru premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (1963). A fost un debut fulminant într-o carieră internațională și o recunoaștere în cinematografia mondială.

Se mută împreună cu fiul său la Hollywood, unde a semnat un contract pe 7 ani cu Studiourile Columbia Pictures și se desparte de soție, de comun accord, având ca motiv incompatibilitatea vieții de cuplu cu viața de actor internațional, asta în ciuda sentimentelor care încă îi mai leagă.

În 1965 are un success mondial în filmul Doctor Jivago, regizat de David Lean, pentru care obține un al doilea Glob de aur pentru rolul doctorului, poet rus Yuri Jivago.

Omar Sharif a jucat în mai mult de 60 de filme americane și franceze cu Anthony Quinn, Catherine Deneuve, Jean-Paul Belmondo, Barbra Streisand, Henri Verneuil și alții. În 1999 joacă în filmul "The 13th Warrior" regizat de John McTiernan. În 2003 joacă rolul unui băcan filozof în filmul "Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran" regizat de François Dupeyron, rol pentru care este recompensat cu premiul César pentru cel mai bun actor în 2004. În 2005 îl dublează pe leul Aslan în adaptarea franceză animată a filmului fantastic "Le Monde de Narnia", capitolul 1 – Le lion, la sorcière blanche et l'armoire magique. În 2006 este povestitorul din versiunea engleză a filmului "O Gengis" realizat de Alan Simon.
Alte preocupări

Omar Sharif este unul dintre cei mai mari jucători de bridge din lume. A scris o carte de bridge și de asemenea face comentarii despre acest joc pentru mai multe ziare dintre care este de amintit Le Figaro din Franța.

La Olimpiada de Bridge de Deauville, a jucat în echipa Egiptului, înfruntându-se cu echipa campionului mondial Giorgio Belladonna. Câțiva ani mai târziu participă la un turneu internațional organizat de Lancia Team. În fiecare oraș câștigătorul primea o mașină. Omar a câștigat 24 de automobile. A dat și-a dat numele mai multor jocuri video și frecventează asiduu cazinourile franceze.

Omar Sharif este cunoscut și pentru pasiunea sa pentru caii de rasă și pentru cursele hipice. Poate fi văzut adesea pe hipodromurile din Franța. Trăiește de mai mulți ani într-un hotel parizian care îl găzduiește în mod gratuit.

A avut o legătură sentimentală cu protagonista filmului Funny girl, Barbra Streisand. A suferit o operație bypass în 1992 și a mai suferit un infarct ușor în 1994.

Pe 5 august 2003 a fost condamnat la închisoare pentru o lună pentru că a lovit un polițist și a fost nevoit să plăteasca o sumă considerabilă pentru daunele aduse polițistului .

În noiembrie 2005, i-a fost conferită medalia de onoare UNESCO ca recunoaștere pentru contribuția sa semnificativă în lumea cinematografiei. Aceasta onoare, care poartă numele marelui regizor rus Serghei Eisenstein, a fost dată numai de 25 de ori până acum.

Se spune că ar fi fost pus pe lista neagră a mișcării al-Quaida în noiembrie 2005, pentru că a citit din Sfântul Petru într-un film produs pentru televiziunea italiană. De altfel și în alte ocazii, el a susținut toleranța musulmanilor față de evrei și creștini.

vineri, 3 ianuarie 2014

Separatisti

SEPARATISTII catalani cer ajutorul UE pentru DEZMEMBRAREA Spaniei

autor: FrontPress 03.01.2014

cataloniaȘeful guvernului local din Catalonia, Artur Mas, le-a cerut celor 27 de lideri ai statelor Uniunii Europene (cu excepția premierului spaniol Mariano Rajoy, n.r.), precum și altora, ai unor state care nu fac parte din aceasta, să sprijine organizarea referendumului privitor la autodeterminarea regiunii, stabilit pentru 9 noiembrie, transmit joi agențiile spaniole de presă.
Sprijinul le-a fost cerut acestor șefi de state și de guverne prin intermediul unei scrisori redactate în special în engleză, dar și în franceză, după cum indică postul public de televiziune din Catalonia, TV3. “Am încredere că pot conta pe dumneavoastră pentru a continua acest proces democratic și pașnic”, declară Mas în scrisoare. Aceasta a fost însoțită de un memorandum cu detalii asupra procesului de autodeterminare, data referendumului sau modul în care a fost acesta decis (și cu sprijinul unor forțe politice din opoziția de la nivel regional din Catalonia).
Această nouă inițiativă a șefului guvernului local din Catalonia face parte dintr-o serie de măsuri luate pentru a acorda o perspectivă internațională dezbaterii privitoare la declararea independenței acestei comunități autonome spaniole. Recent, Artur Mas a acordat mai multe interviuri unor media internaționale.
Șeful guvernului regional din Catalonia susține, în scrisoarea menționată, faptul că organizarea referendumului este sprijinită de cetățeni și va avea loc în cadrul legal din Catalonia și Spania, indicând astfel că “nu există motive” pentru care aceasta ar putea să nu fie permisă. De asemenea, în scrisoare este subliniat și faptul că au fost epuizate căile de dialog cu guvernul Spaniei, motiv pentru care șefului acestuia, Mariano Rajoy, nu i-a fost trimisă scrisoarea.
În plus, Mas mai arată și faptul că voința Cataloniei este să rămână în Uniunea Europeană dacă și-ar dobândi independența — iar această decizie de a rămâne în Uniune le va reveni guvernelor tuturor statelor membre. Mai mult, documentul arată că “nu este adevărat” că independența Cataloniei ar aduce după sine imediata excludere din Uniune și amintește că această chestiune nu este prevăzută în mod special de tratate.
Filialele conservatorilor și socialiștilor din Catalonia, precum și formațiunea minoritară Ciutadans au criticat scrisoarea transmisă de Artur Mas liderilor UE. În schimb, restul formațiunilor politice din regiune au lăudat inițiativa.
Referendumul programat de guvernul regional din Catalonia în 2014 este anticonstituțional și nu poate avea loc, astfel că guvernul de la Madrid va depune toate eforturile pentru a evita ca atât catalanii, cât și ceilalți spanioli să fie afectați de o inițiativă politică ce provoacă doar instabilitate și fractură socială, a declarat Mariano Rajoy în ultima conferință de presă a anului ce tocmai s-a încheiat.
În pofida faptului că premierul Rajoy repetă astfel poziția deja anunțată în urmă cu câteva săptămâni, anul 2014 va fi marcat de revendicările secesioniste și de referendumul asupra statalității și independenței Cataloniei, convocat de guvernul regional în 9 noiembrie. De pe Agerpres