Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 28 decembrie 2013

Citatul zilei

>Citatul Zilei Geo Bogza

>
“Orice om pe care nu pot sa-l iubesc inseamna pentru mine un prilej de adanca tristete.
Orice om pe care l-am iubit si nu-l mai pot iubi inseamna pentru mine un pas spre moarte.
Atunci cand n-am sa mai pot iubi pe nimeni, voi muri.
Voi care stiti ca meritati dragostea mea, aveti grija sa nu ma ucideti. 

“Sursa http://dorsidor.weblog.ro/

Atac

Atac la adresa romanilor in presa maghiara: Invadatori negriciosi au profanat steagul secuiesc

autor: FrontPress 28.12.2013

carpaIn prima zi de Craciun, portalul maghiar Kuruc.info, apropiat partidului de extrema dreapta Jobbik, a lansat un atac virulent la adresa romanilor, pe motiv ca in Noaptea de Ajun, mai multi turisti romani ar fi profanat steagul secuiesc din centrul orasului Miercurea-Ciuc.
“Cadou de Craciun din partea invadatorilor cu fete afumate: au profanat steagul secuiesc in Miercurea-Ciuc. Olahii care au invadat piata centrala din Miercurea Ciuc, Tinutul Secuiesc, au profanat steagul secuiesc de mari dimensiuni.
Steagul a fost arborat in Miercurea-Ciuc in februarie la solicitarea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania pentru a creste constiinta secuiasca si a fost batjocorit de “membrii minoritatii invadatoare”.
Steagul de 4,8 metri, arborat la o inaltime de 8 metri, a fost rupt si calcat in picioare. Organizatia PPMT Ciuc va depune o plangere la Politia Romana pentru gasirea si pedepsirea autorilor necunoscuti”, mai scrie Kuruc.info.
Conform itthon.ma, consilierul local PPMT Miercurea-Ciuc, Toke Ervin, a reparat si arborat din nou steagul in cursul zilei de 26 decembrie. De Andreea Vasilescu - Ziare.com
2796_31388066943

Tiganii zboara ?


Jean-Marie Le Pen, presedintele onorific al partidului extremist Frontul National din Franta, ar putea fi condamnat la doua luni de inchisoare dupa ce a declarat ca rromii "zboara" precum pasarile.
La 19 decembrie, Jean-Marie Le Pen a fost condamnat la plata a 5.000 de euro amenda pentru injurii publice aduse unui grup de persoane din cauza apartenentei lor la o etnie. "Asta inseamna ca (romii, n.red.) zboara peste frontiere, ei trec pe deasupra granitelor pentru a veni pana la noi", a adaugat liderul istoric al Frontului National. (In limba franceza verbul "voler" nu inseamna numai a zbura, ci si "a fura", n.red).

"De asemenea, cred ca plecarea este la 1 ianuarie, cand ii asteptam. Sie kommen (Ei sosesc, in limba germana, n.red.). Da, sosesc", a adaugat el.
Trei organizatii pentru drepturile minoritatilor l-au dat in judecata pe Jean-Marie Le Pen, presedintele de onoare al partidului de extrema dreapta Frontul National, dupa ce acesta a spus ca membrii comunitatii rrome "miros urat si sunt purtatori de boli".

Perversitate

Perversitatea da roade. De la inceputul unei casnicii ti se spune ca tu ai de acum famiilie, alta decat cea naturala si trebuie sa spui  consoartei tot ce faci,chiar despre cei foarte apropiati de tine. Si asta  da roade incat tot timpul ai reprosuri, aceasta atitudine strecurata in mod perfid in sufletul tau are efect de bumerang. Si dupa prostirea ta totala ca barbat apar luarile de pozitie din partea LOR FARA NICI UN ECHIVOC .
Ori, ori ! Si aceasta tactica te transforma intr-un sclav familial. Un  zero barat un Naica nimeni, un  fitecine aruncat la marginea familiei. Poti sa ai orice functie. Bestiile cu fusta, dar batrane coclite in  ale  nemerniciilor, stiu sa  sara sarabanda  bestialitatii pe  ingroparea in uitare  pana la neamnt a  celor  negati.
Asa ca doar atata va spun  barbati tineri sau batrani in ale casniciei, nu permiteti sa fiti victime ale  cazaturilor batrane oricat de nepericuloase ar parea. Ele sapa si se vede dupa consortii lor caci le-a reusit transforman du-i,  in niste Labusi docili chiar daca sunt  loviti cu piciorul. Parerea mea este ca barbatul trebuie sa fie barbat nu terenul  de experimentare  si confirmare a experimentatelor  batranelor de la radio sant.
Ele pot sa moara linistite caci, si-au  scurs cucuta in  urechile blegilor si din generatie in generatie, aceasta atitudine criminala fata de casnicie isi va  da roadele.  Viitoarele generatii nu vor sti cine au fost inaintasii lor, caci pentru aceasta asazisa familie, vitrega si de imprumut sunt PERSONA NON GRATA !
Atentie marita la javrele batrane in ale  perversitatii facand pe cele inofensive.
Dar in ascuns si-au facut de cap de-a lungul vietii pozand in perfecte, nu perfectibile mai ales de sarbatori. Dupa aceea dau frau liber desfraului, caci au prostit pe prosti.
Imi pare rau ca am asa de dura si directa dar,  nu trebuie cand este vorba de viitorul urmasilor, sa dam dovada de pudibonderie nejustificata !
Sa dam la o parte perdeau perversitatii si bestematia sa ramana ca imparatul fara haine din povestea copilariei noastre. Sa reluam viata de la inceput, decat sa fim jucaria gonflabila a perversilor.
Dvs. barbatilor stiti ce echilibristica trebuie sa  faceti in familie pentru a pastra aparentele.  Asta de frica, ca veti fi aruncati in  strada dupa ce ati muncit mai multi sau mai putini ani. Asta deoarece  c.... batrane se strecoara in acte pentru a fi legat  toata viata sau nu  prin divort si a baga piedici pentru ruperea lantului ce va tin  legati cu lacat de  oameni care nu au nici o legatura cu voi  si v-au fortat sa rupeti legatura cu familia voastra de sange. Ei sunt infractori si privesc familia copiilor lor ca pe niste infractori. Chiar prin  acest aranjament si pe copii lor ca pe niste infractori.Orice pas este indrumat dupa ce este evaluata urmarea, de catre avocati.
La baza sta  aratarea cu degetul acuzator  spre cei care nu au putut face fata cerintelor lor din diferite cauze, obiective, nu inventate. Dar infractorii privesc numai prin  ocheanul murdarit de apucaturile lor in felul de a vedea viata. Viata pentru ei este o lupta pentru a supune tot ce este in legatura chiar tangentiala cu ei, si apoi dupa ce au distrus totul se dau la fund, se ascund, fac pe domnii  ca niste adevarati pitati din secolele trecute. Dau lovitura si fug ca niste lasi. Se spune ca :"Ferice de cel care poate invata din experientele altora si nu mai trebuie si el sa treaca prin  acel calvar."
Macar  numai o mica parte din barbati sunt vigilenti de la inceput si este o mare realizare. Numai trebuie sa soarba cupa otravita pana la fund !!!
Ne dau exemplu reusita lor  in viata fara sa ne spuna ca, aceea reusita se bazeaza pe un  caine batut zilnic care da tot ce poate, pana la prostirea lui incat le linge si cisma care  i-a lovit cu furie. Asta este reusita. Reusita este ca acel animal de povara cu 2 picioare, sa nu mai stie ce este cu el, ce s-a intamplat, ce este bine si ce este rau. Daca a facut bine sau a facut rau. Totul este in ceata profunda si din lasitate si lene lasa totul la voia intamplarii si nemernicii il biciuiesc inainte pana cade ca un  animal de povara, de care nu mai este nevoie.
Cand in genunchi scirbit  de  aceeasi basca largita de altii, mental de disociezi, ca ai fost tratat fara scrupule de o profesionista si totul a fost mimat mereu.
Ele pot pricepe nimic cu mintea lor ingusta  de primate. 


Bucurestii

CAND si CUM au devenit Bucurestii capitala Tarii Romanesti

autor: FrontPress 28.12.2013

bucurestiOrașul București nu a fost încă de la început scaun de domnie. În vremea întemeierii sale, undeva prin secolele XIV-XV, nu a avut același rol important pe care îl va avea după secolul al XVII-lea. Cu timpul, însă, domnitorii au început să îi acorde tot mai multă atenție, din mai multe motive, orașul devenind în cele din urmă reședința Țării Românești, pentru ca mai apoi să devină capitala României.
Curtea_Veche_BucurestiOraș medieval, Bucureștiul a fost fondat undeva în secolul XIV-XV. Adevăratele sale origini încă nu sunt pe deplin cunoscute. De-a lungul vremii s-au enunțat mai multe teorii cu privire la acest subiect. S-a vorbit despre întemeierea orașului de către Mircea cel Bătrân, pe baza unui document dat de el din Cetatea Dâmboviței, despre care mulți spun că este de fapt vechea denumire a orașului. Alții îi atribuie înființarea orașului ciobanului Bucur, de la care ar veni și numele orașului. În fine, alții îi atribuie chiar și lui Negru Vodă întemeierea orașului.
mirceaSe prea poate ca Mircea cel Bătrân să fi construit aici o fortificaţie pe care să o folosească în cazul unui atac al turcilor otomani. Tot despre el, Dimitrie Papasoglu spune că folosea Cetatea Dâmboviţei drept reşedinţă de iarnă. La fel, şi Vlad Ţepeş ar fi putut ridica cetatea pentru a se folosi de ea în contextul operaţiunilor sale de la sud de Dunăre contra aceloraşi turci.
Ceea ce se cunoaște sigur este că primul document în care este menționat orașul București este unul din anul 1459, dat de Vlad Țepeș către niște boieri. De acum va începe să apară menționată în documente cetatea Bucureștilor sau Bucureștiului, însă până să ajungă la statutul de reședință domnească și apoi de capitală a unei țări, orașul a trebuit să ducă o luptă încrâncenată cu celălalt „rival” al său, şi anume Târgoviştea.
vlad tepes FRONTPRESSPrimul domnitor care stă cu adevărat la Bucureşti, şi îl foloseşte ca reşedinţă, este fratele şi urmaşul lui Vlad Ţepeş, şi anume Radu cel Frumos. Motivele şederii sale aici sunt destul de clare, el dorind să fie cât mai aproape de ocrotitării săi turci. De aici dă şi câteva documente. Unul, de la 12 noiembrie 1463[1], vorbeşte despre întărirea unor moşii către mai mulţi boieri. Altul, de la 30 mai 1464[2], vorbeşte despre întărirea stăpânirii mănăstirii Cozia peste Sevestreni. Au mai fost şi altele însă cel mai important este cel din 14 octombrie 1465 dat în scaunul de cetate Bucureşti, în anul 6974[3]. Iată deci prima confirmare a faptului că Bucureştiul a devenit cetate de scaun, reşedinţă a domnitorului. Era normal ca un domnitor precum Radu, pus pe scaunul domnesc de către turci, să stea cât mai apoi de ocrotitorii săi. Acest lucru însă nu îl va ajuta foarte mult în conflictele sale viitoare, mai ales cele cu Ştefan cel Mare, care în cele din urmă îi vor aduce pieirea. Radu cel Frumos nu este „părintele” acestui oraş, însă este primul care îl foloseşte ca scaun de domnie.
Cauzele pentru care Bucureştii s-au dezvoltat au fost date de caracterul său de târg, caracter pe care şi l-a însuşit şi pe care l-a fructificat cu succes. La început, rolul principal al comerţului Ţării Româneşti îl deţinea Târgoviştea, care întreţinea relaţii comerciale bune cu negustorii saşi din Braşov, însă acest lucru avea să schimbe odată cu creşterea influenţei turceşti în aceste părţi şi dezvoltarea comerţului cu Imperiul Otoman, lucru care a favorizat Bucureştiul, localitate aflată mult mai aproape de graniţele imperiului. Să nu uităm că Bucureştiul se află pe drumul ce vine de la Braşov spre Giurgiu, deci carele negustorilor ce veneau din Transilvania şi doreau să facă comerţ cu Balcanii treceau pe aici. La fel se întâmpla şi când comercianţi din Balcani voiau să fac comerţ cu Transilvania.
Bucureştiul se ridică foarte mult în secolul al XVI-lea, tocmai din cauza acestui comerţ cu turcii, care, deşi nu aducea la fel de mulţi bani ca cel săsesc, devenise cea mai importantă sursă de venit a ţării, mai cu seamă cu cei mai mulţi negustori erau greci[4]. Grecii, care aveau legături comerciale cu Balcanii, deci implicit cu Imperiul Otoman, importau şi exportau mărfuri în aceste zone. Astfel, pentru domnitori Bucureştiul devine o localitate mult mai însemnată decât Târgoviştea, deoarece aici începuse să se concentreze toată viaţa economică şi, deci, oraşul capătă o mare importanţă. Chiar dacă pe viitor vor mai exista domnitori care vor prefera Târgoviştea, acestea vor fi din considerente politice, în contextul luptei antiotomane. Aşa s-a întâmplat şi cu domnitorul Constantin Brâncoveanu (1688-1714) căruia boierii îi reproşau că preferă Târgoviştea mai multe decât Bucureştiul, lucru care, în viziunea lor, înseamna de fapt dorinţa domnitorului de a fugi în Transilvania în cazul unor atacuri turceşti.[5] Acest lucru este consemnat şi de Anton Maria del Chiaro în Istoria delle moderne rivoluzioni della Valachia.
Dar cum au existat şi cauze economice, au existat şi cauze strategice pentru care Bucureştiul s-a ridicat şi a devenit reşedinţă domnească. Aşezat în codrii deşi ai Ţării Româneşti, codrii ce astăzi nu se mai văd decât prin peticele de pădure ce au mai rămas, oraşul este clădit şi el pe o serie de dealuri înalte. Astăzi dealurile sunt mai „tocite” decât erau ele în trecut, atunci când se ridicau mândre deasupra oraşului. Asta făcea din Bucureşti un punct de observaţie mult mai bun. La fel, mlaştinile Dâmboviţei, dar şi codrii întunecoşi făceau din oraş o zonă mai puţin accesibilă pentru atacuri.
Tot de aici unii domnitori puteau observa mult mai bine situaţia de la Dunăre, fie că erau aliaţi cu turcii, fie că nu. Este posibil ca şi Vlad Ţepeş să fi folosit Bucureştiul ca bază de operaţiuni pentru atacurile sale de la sud de Dunăre, în iarna 1461-1462, aşa cum şi alţi domnitori, precum Mihai Viteazul, ar fi putut să se folosească de poziţia oraşului în contextul luptelor cu turcii. Când importanţa sa comercială a crescut, devenind cel mai important târg din ţară, domnitorii au simţit nevoia să întărească oraşul, care a devenit în timp cea mai fortificată localitate a ţării, deci un alt motiv pentru care domnitorul s-ar fi mutat aici, simţindu-se, probabil, mult mai în siguranţă decât în alte cetăţi.
Cu timpul, oraşul s-a mărit considerabil, căci aici boierii au început să-şi ridice case şi moşiile lor s-au mărit. La fel, au fost ridicate biserici şi hanuri, pe lângă noi alte edificii, iar oraşul s-a extins şi s-a dezvoltat ajungând la ceea ce va fi mai întâi capitala Principatelor Unite şi apoi a României moderne. De Marius Ionescu –Historia
ds

vineri, 27 decembrie 2013

Poza anului 2013

vineri, 27 decembrie 2013

National Geographic. Fotografia anului 2013

POZA ANULUI 2013 NATIONAL GEOGRAPHIC NAT GEO urs polar fotografia imaginea PAUL SOUDERS fotografie castigatoare concurs revista marele premiu grand prize photo image contest winner CANADA Manitoba gheata ice
Poza anului 2013 în concursul organizat de revista National Geographic - FOTO: Paul Souders - National Geographic

Revista National Geographic a ales cele mai bune fotografii ale anului 2013, marea câştigătoare fiind imaginea cu un urs polar complet scufundat în apă, fotografiat printr-un strat subţire de gheaţă, informează Adevărul.
În cadrul competiţiei au fost evaluate peste 7.000 de imagini înscrise în concurs de fotografi profesionişti şi amatori din peste 150 de ţări. Marele câştigător este Paul Souders, care a obţinut o imagine spectaculoasă cu un urs polar în Manitoba, Canada.

Image Courtesy of National Geographic

Insuportabil


Insuportabil !
Este insuportabila discutia tipata de catre moderatoarele cu plamanii puternici, catre repetentii din banca intai la emisiunile de dezbatere politica. Tipatul lor strident  pentru a fi de partea puterii si a intra in contradictie cu vocile pitigaiate ale invitatilor, nu are efectul dorit. Oamenii dau dreptate  mitralierelor fara sfarsit, care mitraliaza  aplecate in fata de parca i-ar scuipa in  cap, face ca invitatii sa fie timorati si sa arate ca si cusuti la gura. Cei mai vechi in  aceste dezbateri s-au gandit cum sa iasa din acest clenci, care se vrea o dezbatere si spusele lor sunt la fel de tipate ca altfel arata doar buni de batut si apoi dati cu suturi in cur afara din stusio.:))). In aceasta situatie sunt vrednicii B.C., I.S. si altii.
Sa speram ca anul viitor emisiunile de dezbatere politica, vor fi mai minutios cizelate. Pentru anul viitor eu le doresc sa li se indeplineasca nazuintele si  sa se implineasca premonitiile de bine, spuse de clarvazatoare la tv.

Crestinismul

Crestinismul ca un colac de salvare pentru Europa

autor: FrontPress 27.12.2013

cruciatiPresa occidentală este plină de titluri despre încălcarea drepturilor creştinilor din Europa. Experţii constată cu îngrijorare stingerea civilizaţiei europene tradiţionale şi creşterea influenţei alternativei islamice.
În viaţa publică europeană au loc simultan două procese. Musulmanii europeni au dreptul să păstreze modelul obişnuit de viaţă, bazat pe religia tradiţională. Creştinii europeni (şi europenii al căror comportament este dictat de paradigma creştină) sunt lipsiţi de acest privilegiu.
Potrivit apologeţilor politicii active în domeniul migraţiei, imigranţii cresc baza de impozitare şi ajută la compensarea costurilor sociale, legate de asigurarea oamenilor în vârstă. Ei sunt şi lucrători şi consumatori: ocupând locuri de muncă, ei cresc în acelaşi timp şi cererea de consum. Acest lucru duce la creşterea ocupării forţei de muncă. Imigranţii deschid întreprinderi noi, participă direct la crearea unor locuri de muncă noi. Aşadar, aşa ceva este benefic pentru economia UE.
Însă economia este doar o parte a vieţii. Iar de pe poziţiile păstrării civilizaţiei europene aceste procese nu pot fi numite pozitive, deoarece ele subminează bazele civilizaţiei Europei. Mai simplu vorbind, imigranţii duc o altă cultură, tradiţie, credinţă şi creează copii ale lumii lor în centrul Lumii Vechi. Iar autorităţile europene îi ajută cu succes în aceasta.
Potrivit establishment-ului european, oamenii din toată lumea asimilează cu plăcere valorile, institutele şi cultura occidentală, deoarece ele întruchipează tot ceea ce este mai liberal, mai raţional şi mai civilizat în gândirea umanităţii. Această credinţă în universalitatea culturii occidentale a devenit cea mai grandioasă eroare a edificatorilor Europei noi.
După cum a reieşit, etica laică din Europa are un cadru geografic. Iar cei pe care Europa i-a îndemnat să susţină economia sa, nu doresc să o împărtăşească. Ei au părerea lor despre ceea ce este bine şi ce este rău. Iată opinia politologului Oleg Matveicev.
„Una din principalele cerinţe ale acestei etici constă în aceea că noi putem face orice, însă cu noi înşine: tatuaje, sinucideri, schimbarea sexului, rasei, patriei. Însă fără a se aduce prejudicii altui om. Dar această regulă se bazează pe iluzia că există „eu” şi „tu”. În realitate o părticică din noi există în fiecare din cei care ne înconjoară. De aceea conflictele apar atunci când un om şi-a făcut ceva (de exemplu, îşi desenează o cruce pe frunte), iar altul declară că această cruce îi ofensează sentimentele religioase. Cu cât societăţii i se impune mai puternic corectitudinea politică, cu atât mai mult societatea devine mai conflictuală”.
Europenii depun eforturi uriaşe pentru a crea o lume dintr-o mulţime de civilizaţii, cu alte cuvinte, într-o lume care nu aparţine nici unei civilizaţii. Însă experienţa istorică şi bunul simţ ne învaţă că fără un fundament solid nicio casă nu poate rezista sub presiunea mediului exterior. De Serghei Duzi - Vocea Rusiei

Nedreptate


TOTUL MA INFURIE ! Injustitia de care suntem inconjurati incepand cu cei fara  nici un Dumnezeu care distrug totul, fura si apoi se fac nevazuti. Dar azi cel mai  aplicat  defect al tiganilor, care nu se pot educa deoarece ei sunt primitivi si nu se pot schimba nici peste mii de ani. Sunt ca acum milioane de ani si au un  comportament ca al maimutelor in colectivitate.Asta spunea un psiholog referitor la tigani ca, comportamentul lor este in urma cu mii de ani si nu fac nici un fel de efort pentru a si-l schimba.
La tv. s-a aratat cum un  grup mare de tigani romani ajunsi in America, Texas, au furat de pe un balcon o bicicleta care  era pregatita de Mos Craciun, sa o dea baietelului de la acea casa.
Dar tiganii au pus ochii pe bicicleta si au furat-o insa, cu o mare sansa tatal baiatului le-a luat-o. Dar inversunarea tiganilor nu are limnite, au venit asa cum obisnuiesc si la noi, cu toata tiganimea  inarmati cu topoare, sabii, cutite si au sarit sa omoare pe tatal baiatului. Politia fiind chemata a fost si ea lovita pana au bagat 2 politisti in spital si numai trupele speciale  au reusit sa-i opreasca. Lucrul cel mai important este ca  bulibasa tiganilor  Fernando cel viteaz, fiind contactat de  mederatoarea unei emisiuni a spus  cu  manie proletara, dar intr-o romaneasca stricata ca aceia nu erau tigani ci ca, erau romani si nu ei au batut ci au fost batuti. Cel mai inteligibil rationament, a fost  spus de catre un invitat, ca de aceia erau politistii la spital? Dar tiganul ii dadea intr-una ca tiganii au fost batuti nevinovati si cei din studio nu puteau sa-i tina piept si nici sa lamureasca pe tigan ca ei au atacat. Daca tiganul a  fost in parte numai convins, a ramas ca Romania nu face nimic pentru ei, ca nu au locuri de munca, ca ei vor sa munceasca:))).... si tot asa. Asa analfabet tiganul a tinut-o intr-una ca tiganii erau nevinovati si le-a luat apararea pana la sfarsit.
Cand vom vedea si noi ca, conducatorii Romaniei iau apararea romanilor  de aici si de peste mari si tari, chiar daca stiu ca sustin o minciuna ?
Societatea romaneasca toata s-a degradat in tara si  chiar si copii isi acuza parintii de vini inventate, pentru a face pe plac  unor lichele batrane. Ii blestem sa le sara la toti plombele din gura lor spurcata de minciuni.
Am zis plombele ca se pot inlocui si nu ochii,  pentru ca aceia se inlocuiesc cu ochi de sticla.:)))

Previziuni apocaliptice

PREVIZIUNI APOCALIPTICE făcute de un expert financiar american. Sfatul lui: "ÎNARMAŢI-VĂ!"


Unul dintre specialiştii economici de top ai Wall Street-ului, David John Marotta, nu vede cu ochi bun viitorul financiar al lumii, previziunile lui fiind de-a dreptul apocaliptice.

  • PREVIZIUNI APOCALIPTICE făcute de un expert financiar american. Sfatul lui: "ÎNARMAŢI-VĂ!"
    Foto simbol
Problema datoriilor naţionale, scadalul spionajului NSA şi administraţia Obama, considerată cea mai proastă din ultimii 75 de ani, îl îngrijorează teribil de mult pe David John Marotta, care consideră că nu va trece mult timp până se va ajunge la un colaps.

În aşteptarea acelor timpuri apocaliptice, expertul financiar, care printre altele este şi consilier pentru Forbes, îi sfătuieşte pe oameni să-şi facă un bagaj de "supravieţuire", din care să nu lipsească mâncarea, apa, dar şi armele.

"Arma poate fi ultima pe listă, dar nu trebuie să lipsească. Există oameni teribili în lumea asta şi o să vă simţiţi mult mai în siguranţă daca voi şi apropiaţii voştri veţi avea arme de foc!”, a fost anunţul şocant făcut de Marotta.

Notificarile sale către clienţi fac parte din scenariul "apocalipsa financiară”, cel mai rău lucru ce se poate întâmpla când instituţiile naţionale vor suferi "un declin precipitat”. Totuşi, nici chiar el nu crede că acesta va veni brusc, ci va fi vorba mai degrabă de un sfârşit lung şi chinuitor. Pe de alt[ parte, acest bagaj de supravieţuire poate fi la fel de bine folosit în cazul unor calamităţi naturale, cum ar fi cutremurele sau uraganele.
  


Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/previziuni-apocaliptice-expert-financiar-wall-street-david-john-marotta-476532.html#ixzz2ofmrxGQq

Legiunea Straina Brevet de ski militar

Sa speram


Sa speram intr-un an al trezirii 2014

Un fost ministru al culturii se intreaba retoric la tev. : Pe cine vor pune in loc demonstrantii daca noi toti ne dam demisia?"
Sa studieze mai bine istoria si va afla raspunsul dar, nu va fi asa de bucuros de cum se vor desfasura lucrurile.
Cimitirele sunt pline de oameni de neanlocuit.
Romania are oameni inteligenti si oricand la o astfel de lichea care s-a catarat la putere, poate fi inlocuita de 1000 de romani patrioti.
Nici un prestidigitator din lume nu a reusit performanta matrafoxatului nostru,  de a face dispatute 20 miliarde de euro in 2009. Dar s-a vazut presedinte si sef de stat iar pe gogosica, europarlamentara in timp ce metresa,  s-a jucat cu 4 miliarde de euro la ministerul dezvoltarii.
Insa ne-am linistit caci suntem anuntati ca  anul acesta am platit peste un miliard  dar, nu din  datorie ci, din dobanzi. Si cel mai important  prostalalau al Romaniei  a anuntat ca  pentru plata in continuare a acestor datorii care nu au ajuns la populatie ci, au fost  imprumutate in numele nostru cu conditia ca sa le platim noi, se anunta ca aceasta plata enorma  nu afecteaza cu nimic viata sociala a romanilor.
Asta este parerea lor, ca nu-i intereseaza  cum o duc  romanii, cum se sting din viata pe paturile de spital sau acasa, parasiti de toti si fara nici o posibilitate de redresare.
Acesti golani de mahala ajunsi printr-o  intamplare a sortii in functii decizionale,  nu inteleg ca  vom taia nodul gordian cat de curand.
In rest va doresc sa va  feriti cu toate fortele de malaxorul viesparului care,  vor sa va straga in haul nesansei vietii.
Dar si pentru aceste dobitoace se apropie sfarsitul.

Nostalgii

Nostalgii OTOMANE: Bulgaria, Macedonia, Bosnia si o parte din Grecia sunt “teritorii turcesti”

autor: FrontPress 27.12.2013

otomanPremierul turc, Recep Tayyip Erdogan, un islamist moderat, este cunoscut pentru poziţiile sale naţionaliste şi conservatoare. Recent însă acesta a făcut o declaraţie care riscă să irite o serie de state balcanice, câteva dintre acestea membre ale Uniunii Europene, de a căror accept depinde aderarea ţării sale la UE.
Conform publicaţiei Aksam, liderul de la Ankara a declarat recent că o parte a Macedoniei, Bulgariei, Bosniei şi Herţegovina, precum şi Tracia de Vest, o regiune din estul Greciei, „sunt în realitate teritorii turceşti”, o aluzie la fostele posesiuni ale Imperiului Otoman în regiune.
După cum informează ziarul turcesc, citat de postul de radio Vocea Rusiei, iritarea Ankarei este legată de rezultatele ultimei reuniuni a miniştrilor de Externe ai UE, unde pe ordinea de zi au stat problemele aderării Turciei, Croaţiei, Serbiei şi Islandei. În final s-a decis că negocierile cu Serbia privind aderarea la UE vor avea loc în ianuarie 2014. Tot în anul 2014, Bruxellesul va primi cererea Bosniei şi Herţegovina privind statutul oficial de candidat la intrarea în UE. În schimb, la adresa Turciei s-au făcut multe declaraţii dure legate de viitorul ei în UE. Sursa: FrontPress.ro

joi, 26 decembrie 2013

:(((impresiones.blogspot.com/

Duce o lume intreaga

cum poti duce o lume intreaga in spate!
   
 Vezi  mai multe  video    din   reclame

Boquita de caramelo

Un banc...
Tu nevasta, este adevarat ca ai avut mai multi barbati inainte sa te mariti cu mine ?
- Mai barbate ! Mancare buna ai ?
- Am !
- Haine curate ai ?
- Am !
- Azi noapte ti-a placut ?
- Mi-a placut !
- Dar alaltaieri-seara ti-a placut ?
- Si inca cum !
- Pai cum crezi tu ca se invata toate astea, la fara frecventa ?!

miercuri, 25 decembrie 2013

Pamplona

Panait Istrati (1884-1935) scriitor romano-francez, fiu de contrabandistAmintiti-va cuvintele lui :" Mama era spalatoreasa cu ziua si niciodata de Craciun sau de Paste nu ne-a lipsit porcul sau mielul".
Va dati seama in ce saracie traim acum !!!

A avut o  viata foarte aventuroasa.
Sa vedeti cum l-a cunoscut pe Romain Roland !
Si episodul de la  Cairo in anii 1900 si,  cand a plecat cu Stefan Gheorghiu, (in  calitate de socialisti), care era foarte bolnav de plamani si  erau mereu dati afara din  chirie, din  cauza ca Stefan tusa si scuipa sange toata noaptea. Ca sa faca rost de bani s-au hotarat sa cersasca adica Panait, sa  mearga pe la mesele unei terase, cu caciula in  mana si sa ceara bani ca nu sunt din partea locului si prietenul sau este grav bolnav de ftizie. Dar un sarlatan care nu era mai prejos ca hotii nostrii care ne conduc, a spus ca-i tine palaria plina ochi cu bani, pe perioada cat merge la WC si nu l-a mai vazut nici in ziua de azi !!!
Dar cred ca mai tari sut banditii care  conduc Romania acum:)))
Este de pomina  ca intr-o zi mergand acasa  concubina lui nemtoaica de la Paris, ea i-a strigat de la geam sa nu se apropie caci,  tara ei Germania  este in razboi din  acel moment, cu tara lui Romania si i-a aruncat toate boarfele pe geam. De atunci nu a mai vazut-o !!! Incepuse Primul Razboi Mondial !!!
Romanul vietii lui merita citit caci este printre cele mai aventuroase si pline de neprevazute vieti !
A fost invitat oficial la Moscova de Stalin sa vada cat de bun este comunismul, dar intorcandu-se inapoi la Paris, a scris adevarul fiind  apoi  considerat PERSONA NON GRATA in URSS !!!
Dupa nuvela lui s-a facut filmul CODIN.
Sper ca v-am facut destul de curiosi pentru a frunzari aceasta carte, chiar si pe diagonala.

Tudor Gheorghe

Jose Feliciano

SARBATORI FERICITE !!!


Rodopiou

Acum ori niciodata !
Genocidul Natiunii Romane !!!!!


Romania, nu trebuie salvata !!! Joseph Stiglitz


Genocidul Naţiunii Române, Planul Noii Ordini Mondiale

Teoreticienii Noii Ordini Mondiale isi dezvaluie Planul pentru România, fara sa se mai ascunda! Acest articol terifiant nu este rodul unei minti bolnave, ci transpunerea acestui plan criminal la adresa românilor, ca parte a unei strategii la nivel global!
wikileaks

marți, 24 decembrie 2013

“Nu lasa visele sa piara ,pentru ca daca visele mor viata nu e decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare.-Langston Hughes”


Foca pupacioasa

Raphael

Legiunea straina (le multumesc pentru incredere in perseverenta mea)

Legiunea Straina prin google.com 
05:03 (acum 1 minut)
către mine

LegiuneaStraina.ro


Posted: 23 Dec 2013 09:56 AM PST
Daca te incadrezi in cerinte tot ce trebuie sa faci este sa-ti cumperi bilet de avion sau autobuz si sa te prezinti la centrele de recrutare.
Pasaportul este obligatoriu chiar daca suntem in uniunea europeana. Cativa “baieti destepti” au fost cu buletine false ,pasaportul avand mai multe sisteme de securitate. Este bine sa-ti lasi buletinul acasa acesta servindu-ti in permisii ca sa te intorci in tara (permisiile sunt de 45 de zile pe an)
Nu este necesar sa cunosti o limba straina. Se fac cursuri de franceza intensiva. Pe timpul instructiei o sa ai un coleg care intelege franceza si o sa-ti explice ce ai de facut.
Nu este nevoie sa ai studii superioare sau scoala terminata (o diploma de specialitate constituie un avantaj)
Tatuajele sunt acceptate chiar si pe frunte atat timp cat nu reprezinta insemne rasiale (svastica, white and proud etc)
In timpul recrutarii iti este oferit doar cazare si mancare.
Sa ai la tine: periuta si pasta de dinti / instrumente de ras / prosop /gel de dus / slapi de dus / adidasi de alergare (cu talpa de spuma) / chiloti si sosete de schimb / tigari (daca fumezi)
La alegere: un carton rezistent cu numerele de telefon esentiale (familie) / 2,3 poze cu familia / iconita, cruciulita, carte de rugaciuni (mica)
Nu are rost sa ai la tine: cutite rambo, saci de dormit, telefon, laptop, masina etc
Dupa incadrare primesti toate cele necesare.
Generalitati:
Daca primesti inapt temporar inseamna ca nu au nevoie de tine in acel moment (poate ca inca esti necopt,vor sa-ti testeze motivarea, sunt prea multi candidati, sunt prea multi candidati de aceiasi nationalitate) Daca te incadrezi in timpul stabilit sunt 99% sanse sa intri)
Testele psiho tehnice sunt clasice 100% identice cu cele pe care le dai la scoala de soferi / incadrare in armata romana / politie etc – le gasesti pe internet (sunt doar ca sa-si dea seama ca nu esti retardat)
Ai incredere! Incearca sa intelegi ca adevarul este mult mai simplu iar dracu’ nu-i asa de negru.
Daca mai ai intrebari sa le pui jos (in comentarii)You are subscribed to email updates from Legiunea Straina
To stop receiving these emails, you may unsubscribe now.
Email delivery powered by Google
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610