Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 21 decembrie 2013

Un "neo-nazist"

Un “neo-nazist” din Arad, suspectat de terorism (VIDEO)

autor: FrontPress 21.12.2013

0Vineri a avut loc în comuna Ghioroc din județul Arad o amplă operațiune coordonată de DIICOT și SRI, la care au participat cei de la “Crimă Organizată” Arad și Poliția de Frontieră Timișoara. Toată această adunare de forțe l-a vizat pe Marius Văscuț, un tânăr de 20 de ani, care a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă două bombe artizanale, chiar în centrul localității.
Suspectul, cercetat acum pentru acte de terorism şi nerespectarea regimului materialelor explozive, era urmărit de mai mult timp și avea convorbirile telefonice interceptate și la fel și conversațiile onlie. Pentru realizarea bombelor, Remus Vlăsuț a descărcat mai multe materiale de pe internet și a cerut sfatul mai multor persoane, inclusiv unui inginer chimist din București. Tânărul dorea să schimbe cele două bombe pe un pistol și nu îl interesa unde sau împotriva cui ar fi urmat să fie folosite.
Tot ieri au avut loc și alte descinderi în Arad și București, în vederea reținerii mai mulor persoane care l-au ajutat pe tânăr să confecționeze bombele artizanale sau i-au procurat materialele necesare.
Ambele dispozitive erau funcționale și extrem de periculoase. Ofițerii SRI au detonat o bombă într-un poligon special iar cea de a doua a fost dezamorsată și va rămâne probă la dosar.
Înainte de a fi încătușat, Marius Văscuț a declarat unui ofițer sub acoperire că bombele vor avea un efect mai mare dacă va adăuga și niște cuie. Tot el l-a asigurat că a testat personal tipul acesta de dispozitive în câmp.
Bombele au fost realizate pe bază de nitroceluloză,  un derivat al nitroglicerinei, și azotat de amoniu, o substanță folosită ca îngrășământ în agricultură.
aaaCa un fapt inedit, în timpul percheziției la locuința suspectului, anchetatorii au descoperit mai multe însemne ”neo-naziste” realizate cu vopsea albă pe interiorul și exteriorul porții casei unde locuia. Pe lângă o cruce încârligată (svastică), pe poarta din metal au fost scrise și numerele 14 și 88. Primul vine de la ”Cele 14 cuvinte”, un dicton celebru emis pentru prima dată de David Lane, un militant pentru drepturile albilor din SUA, care ulterior s-a răspândit și în Europa: ”We must secure the existence of our people and a future for white children” (Trebuie ca noi să asigurăm existența poporului nostru și un viitor pentru copii albi). Pe de altă parte, numărul 88 este echivalentul salutului ”Heil Hitler”, ”H” fiind a opta literă a alfabetului. Sursa: FrontPress.ro
1234567

Legiunea straina Oameni fara trecut

Valeriu Sterian (1952-2000)

Indemn la lupta de Radu Gyr
Foto: RADU GYR (1905-1975)

Nu dor nici luptele pierdute,
nici ranile din piept nu dor,
cum dor acele brate slute
care să lupte nu mai vor.

Cat inima în piept iti canta
ce-nseamna-n lupta-un brat rapus ?
Ce-ti pasa-n colb de-o spada franta
când te ridici cu-n steag, mai sus ?

Infrant nu esti atunci când sangeri,
nici ochii când în lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
sunt renuntarile la vis.

Vad ca fara nici un pic de jena intr-o nesimtire totala Dovleac Sec ne spune acum la tv. ca  el plateste, el este intrebat si el ne da socoteala despre pensii, salarii. Ma mir ca nu-i crapa pamantul sub scaun de mincinos ce este. Asta pentru ca atunci cand este intrebat spune candid ca, asa am gandit eu, in timp ce se vede clar ca nu are cu ce gandi.
In privinta  pensiilor si salariilor se caciuleste ca un milog pe la finantele lumii sa ne imprumute.
Mai spune ca  el gandea ca  pensiile mici (ajurtoarele sociale)sa fie  indexate cu 15-20 % ca sa-i intreaca pe cei care au muncit cat de cat. Mai dar nu gaseam altul mai prost ca acesta, sa-l punem Prim Ministru ?
La interviuri, vorbeste fractionat inghitind in sec saliva, pentru a da mai mare greutate cuvintelor si a ne demnonstra ca ne este superior, avem ce invata de la el si este musai sa ne dea timp sa ingurgitam  infantilismele lui, pentru a le tine minte. Se vede asa cum s-a vazut de la inceput ca palaria este prea mare pentru capul lui ca si a celuilalt infantil care isi luase  la purtare carticaturizarea lui Benito Musolinii, care i se parea ca asa e  potrivit personalitatii lui. Acum vad ca a lasat-o mai moale cu impinsul barbiei in sus, leganandu-se pe picioare si catand cu privirea absolut superioara, peste capetele ziaristilor care il intrebau si ii facea una cu asfaltul. De ce acest imbecili trebuie sa ne reprezinte pe noi? Ce blestem ne copleseste pentru a avea niste oameni de paie, care sunt pusi numai de sperietoate si care nu au nimic in continutul lor uman moral ? Ca sa scapi de ei, este deajuns sa scaperi bricheta. Acestia  in ultimii aproape 2 ani a sfaramat si ultima nadejde pe care o aveam in clasa politica instalata de la 1989 incoace. Cand le-am dat votul cu speratnta  celui care se agata de un fir de pai , chiar asa s-a dovedit ca, ne-am pus sperantele intr-o iluzie si din  inchipuirea noastram, i-am crescut pe acesti pitici in ale politicii, depasind chiar statura lor de plavani iresponsabili. Acum sunt mai potrivite versurile si Radu Gyr, din  poezia Indemn la lupta.

Infrant nu esti atunci când sangeri,
nici ochii când în lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
sunt renuntarile la vis.

Craciun fericit !

Craciun cat mai luminos, vis de iarna calduros, liniste langa cei dragi, veste buna dinspre magi!
imaginea nu este afișată

Adevarul


Foto Insula If.

Contele de Monte Cristo este unul dintre eroii mei preferaţi. Ever! Poate doar Ulisse să-l mai întreacă – de la acesta din urmă trăgându-mi-se şi cheful de a călători întruna... Iar dintre călătoriile din alte veri, cu drag îmi amintesc de sudul francez. De ce? De ce nu!
După o săptămână pe Saint Honorat, insula călugărilor, aflată doar la câteva minute distanţă de Cannes (oraşul în care, o dată pe an, debarcă toate vedetele lumii de celuloid), după acea săptămână de retragere voluntară din zbaterea vieţii obişnuite, urma să revenim pe continent şi să ne continuăm vacanţa, hoinărind prin orăşelele pitoreşti de pe Coasta de Azur... Dar... ceva ne îndemna să explorăm şi alte forme de recluziune, pe insulele Mediteranei. Cel mai aproape ne-a fost fortul-închisoare de pe insula Sfânta Margareta. Tot acolo, vizavi de Cannes. Fortăreaţa a fost, zice-se, domiciliul forţat al unuia dintre cei mai cunoscuţi prizonieri din istorie: Omul-cu-Masca-de-Fier. Despre viaţa lui s-au scris cărţi, s-au făcut filme, iar astăzi puţini se mai întreabă dacă geamănul regal a existat sau nu...

Dumas – un „latifundiar” literar?

Ceva mai la vest, către Marsilia, aveam să ajungem în aceeaşi vară pe o altă insulă-fortăreaţă (evit să spun: închisoare, deşi acesta-i adevărul). Dragul meu Conte de Monte Cristo mă chema... hmm, precum sirenele pe Ulisse. Aşa am intrat în lumea lui Dumas!
Apropo de Dumas... propria-i existenţă ar putea fi subiect de roman! N-ar fi nevoie de nici o ficţiune. De când s-a născut, Alexandre Dumas – tatăl – a fost însemnat de destin. Păi cum altfel? Era... fiul unui general al lui Napoleon, Alexandre Davy dela Paillleterie şi nepotul unui creol, al unui marchiz căsătorit la San Domingo cu o negresă. Se spune că a scris peste 600 de romane, nuvele şi piese de teatru şi că, de la o vreme, pentru a face faţă „setei” de romane noi a cititorilor săi, şi-a angajat nişte... „negrişori”.Adică o duzină de „colaboratori”, care roboteau pentru el. El venea cu ideea, lua figuri şi evenimente demne să aţâţe curiozitatea cititorilor, apoi dumnealor roboteau şi foile scrise treceau pe dinaintea privirilor lui. Tăia, adăuga, făcea legături, dădea unitate şi viaţă romanului. Nu bag mâna-n foc că-i aşa. Poate e doar o bârfă... Cum aş putea să admit că acela care i-a creat pe D’Artagnan (ah, cum uitasem să-l trec în „lista scurtă” de eroi favoriţi!) şi Edmond Dantes era doar un... latifundiar literar!?

„Le Defi de Monte Cristo”

Dar să mă-ntorc în sudul francez şi să vă spun de ce am dat fuga-fuguţa în vara aceea la Chateau d’If. Pentru că, de vreun deceniu jumate, acolo se organizează un concurs inedit. Cei mai buni înotători ai Franţei se întrec... reconstituind evadarea lui Edmond Dantes! 5 kilometri de înotat în apa rece! Bineînţeles, e reconstituit inclusiv saltul de pe stâncă (mai puţin faza cu sacul de cânepă). „Le Defi de Monte Cristo”, originala competiţie de care aminteam, îi pune pe înotători la încercare în mai multe feluri. O dată – e distanţa. A doua oară – apa rece. A treia oară – e faptul că se concurează la mai multe categorii, dincolo de clasicele „fete” şi „băieţi”: se înoată în stilul „bipalme”, adică cu labele clasice (câte una pentru fiecare picior), apoi „monopalme”, cu acea înotătoare care prinde ambele picioare şi te transformă... într-o sirenă (că tot am amintit de ele) şi, în sfârşit, fără înotătoare, liber. Pe tot traseul, sunt răsfiraţi scafandri, sunt bărci de salvare, pentru ca acei vreo 30 de temerari să nu se afle cumva în pericol. Ehei, Edmond Dantes n-a avut parte de asta!

Abatele Faria a existat!

Turistul care păşeşte pe insula If va avea întotdeauna această întrebare în suflet: Oare Edmond Dantes chiar a fost „oaspete” al castelului-închisoare? Mai ales că, deasupra uneia dintre celule, de vreo sută de ani (adică exact de pe când insula a început a fi vizitată în scop turistic) e scris: „Cachot B. Edmond Dantes. Monte Cristo” (Celula B. Edmond Dantes. Monte Cristo). Înscrisul acela e considerat de unii dovada clară că Monte Cristo a existat. Ce ştim cert – căci există documente în sensul acesta – e că pe mica insulă din arhipelagul Frioul, în largul Marsiliei, a fost încarcerat Abatele Faria... (a ajuns acolo în anul 1797, nu se mai cunoaşte însă ce s-a întâmplat cu el). Abatele Faria, vă amintiţi, este acela care, în romanul lui Dumas, îl „şcoleşte” pe Dantes şi-i lasă drept moştenire harta locului unde fusese ascunsă o comoară. Iată, deci, că avem certitudinea că este real cel puţin unul dintre „musafirii” de la Chateau d’If citaţi de Dumas. De ce nu ar fi fost să fie şi cel de al doilea? Tehnica „scriiturii” lui Dumas era aceasta: să pornească de la personaje şi evenimente reale, pe care să le „înveşmânteze” în situaţii ficţionale, să le „antureze” cu personagii ieşite din fantezia creatorului.

Cizmarul Picaud alias lordul Wilmore

Dacă ar fi să dăm crezare ghizilor de la Chateau d’If, atunci, da, Edmond Dantes a existat. Doar că nu s-a numit aşa, iar povestea lui are un alt tip de romantism decât cea din romanul romancierului cu sânge creol. Dacă despre Abatele Faria a aflat din analele închisorii din arhipelagul Frioul, personajul lui Monte Cristo i-a fost inspirat de o cărticică scrisă de... unul dintre arhiviştii Poliţiei franceze. Da, da. Jacques Peuchet a publicat, pe la 1840, o culegere de cazuri celebre din arhiva poliţiei. Unul dintre cazurile pe care el le citează este acela al unui... cizmar din Nimes, pe numele său Pierre Picaud. El a reuşit să câştige inima unei tinere foarte bogate, cu care, de altfel, s-a şi logodit. Alţi patru bărbaţi care râvneau la inima (şi mai ales la mâna şi averea) fetei i-au pus gând rău şi l-au acuzat că ar fi lucrat ca spion, împotriva lui Napoleon. Era o vreme când Napoleon încingea spiritele, e deci de înţeles că bietul logodnic a fost trimis în închisoare. După 7 ani, a reuşit să scape, luând locul unui alt condamnat, care murise. De la acesta, se pare, a aflat şi secretul unei mari comori, ascunsă pe undeva, într-o peşteră, în apropiere de Milano. După evadarea sa, în 1814, Picaud s-a dus după comoară şi s-a reîntors în Franţa, luând numele unui nobil englez... Lord Wilmore. Apoi, următorul deceniu l-a petrecut ţesând intrigi în jurul celor care erau vinovaţi de condamnarea şi închiderea lui. Ah! dulce (şi scumpă! – la propriu) răzbunare!
Pentru cei care cunosc romanul lui Dumas (ori măcar au văzut vreunul dintre cele 10-12 filme făcute după el) este evidentă asemănarea dintre povestea aceasta şi cea a contelui de Monte Cristo.

Rinocerul şi alţi oaspeţi legendari de pe insula If

În ce priveşte insula If, cu stâncile ei cizelate de bătaia Mistralului, ar trebui să ştiţi că ascunde încă multe alte poveşti. Castelul-închisoare se apropie cu paşi repezi de jumătatea de mileniu (a fost construit de Regele Francisc I, între anii 1524-1531) şi multe momente (întunecate) ale istoriei Franţei au legătură cu existenţa lui. Câteva mii de hughenoţi au fost închişi aici. Monsieur de Niozelles a fost "locatar" aici pentru că... a refuzat să-şi dea jos pălăria, dinaintea Regelui Ludovic al XIV-lea, şi tot aici au fost închişi scriitorul Gabriel Riqueti (secolul XVIII) şi unul dintre liderii Comunei din Paris, Gaston Cremieux.
Pe lista „celebrităţilor” care au stat o vreme pe insulă se află şi un... rinocer. Este vorba despre un exemplar superb din această specie care, la 1515, fusese trimis de regele Portugaliei, în dar, Papei Leon al X-lea (rinocerul fusese primit de suveranul portughez, la rândul său, în dar, din partea unui rege indian). Vaporul care-l transporta a fost nevoit să oprească în golful ferit al insulei (fortăreaţa încă nu se construise pe atunci), pentru reparaţii, după ce fusese prins de furtună. Se zice că, în vremea asta, rinocerul s-a plimbat pe insulă legat cu un lanţ de aur. Un marinar cu veleităţi de grafician ar fi făcut atunci mai multe desene înfăţişându-l pe rinocer pe insula If, iar aceste desene au fost folosite de însuşi Albrecht Durer, ca sursă de inspiraţie pentru una dintre celebrele sale gravuri, înfăţişând ciudata şi teribila bestie...
jurnalul.ro/

Alexandru Andries

Nu stim sa profitam

Foto: Castelul Bran.

Ne dam cu stangul in  dreptul. Nu stim sa profitam de anumite facilitati cu care am fost gratulati, in urma un or conjuncturi independente de noi.
Imediat dupa "revolutia din 1989", cand toata lumea era bucuroasa ca poate vizita Romania, unde puteau vedea si respira prin toti porii, anumite obiective turistice celebre,  aproape imposibil de vizitat in anii comunismului, ce am gasit noi ca este mai bine de facut ? Sa negam ! Cand  turistii straini veneau special pentru a vedea Castelul Bran unde se presupunea ca a trait si Vlad Tepes eroul romanului Dracula, ce am gandit noi prin mintea celor fara minte ? Sa negam ! Si a inceput  campania in ziare si televiziuni prin care ne aratam jigniti cu asocierea cu Vlad Tepes ca sangerosul Dracula din romanul scris de Bram Stoker si NEGAM ca la Castelul Bran a trait  Vlad Tepes. Ca este o minciuna pusa la cale de  cei care se ocupau de turism pentru a se imbogati ,mintind poporul si turistii. Ce prostie mai mare ca asta cand, alte natii  inventeaza  locatii pentru a atrage turisti. Contele de Monte Cristo, care se zice ca a fost un  cizmar si cazul a fost luat din arhiva Politiei de catre Alexandre Dumas tatal un adevarat "latifundiar literar", nu a fost pe insula If  incarcerat dar,  s-a inventat si totul merge inainte ca si cum  ar fi esenta adevarului.
Acum in cea mai  incomoda  aluzie vedem cum orice  cetatean strain, vipuri sau turisti obisnuiti ca de cum  li se pune microfonul la gura sunt intrebati daca le plac sarmalele si daca le plac romancele ca frumusetile lumii. Si usor, usor s-a adeverit faptul ca noi contribuim la raspandirea prostitutiei.
Daca englezoaicele se spune ca sunt urate, cine este intrebat de act lucru.
Nimic nu poate fi mai fals decat aceste intrebari injositoare adresate turistilor, pentru a le atrage atentia si aprobarea ca asa este sunt frumoase, sunt scoase cu clestele fortat din gura.
Cand am fost in anul 1986 intr-un circuit prin tara am ajuns si la Campuri la casa lui Mos Ion  Roata. Fiind cu familia intr-un grup organizat cand am ajuns acolo, ramanand mai la urma un localnic mi-a spus ca acea casa prezentata ca a lui Mos Ion Roata nu era a lui, a lui se  distrusese de mult si acea la care eram era a unui alt localnic care, era cu peste 50 de ani mai noua ca a lui Mos Ion  Roata dar, era cea mai veche de pe acele meleaguri. Eu auzind asta, m-am fofilat si nu am mai intrat. Poate  am facut rau caci pentru mine,ori ca era facuta la 1850 sau la 1900 era tot una si arata cum traiau oamenii obisnuiti acolo. Insa  nu pe toata lumea  o intereseaza originalul ci numai, pentru a fi acolo si pentru a colporta minciuna isi astupa urechile, sa nu mai stie nimic. Dar aceste lucruri nu se fac publice si doar se afla prin anumite scapari neprogramate si necontrolate.
Asta am vrut sa spun  ca de cate ori vad ca, turistii celebrii sau mai putin celebri sunt intrebati de fete, de parca Romania este un bordel cu dame de vanzare si apoi despre sarmalutele care nu sunt de sorginte romaneasca asa cum sunt toate  tocaturile, de sorginte  turceasca, ma cuprinde un sentimente de murdarie, minciuna si injosire. Dar daca interesul imediat ne cere sa mintim, sa mintim dar, cu limita si mai cu perdea.Atat vreau sa spun ca,  nu stim cum sa facem sa scoatem ce este urat in fata, atentand la bunul renume al romanilor si ce este frumos sa dosim.
In functie de interesele neamului e bine sa actionam. Guvernantii nostri nu vor binele nostru pentru o viata mai buna, caci pentru ei este usor de furat, sute de milioane de euro dintr-un condei si nu sunt interesati de comertul cu amanuntul, care este la baza prosperitatii popoarelor  bogate, mai ales cele occidentale.

Ce am fost si ce am ajuns


Dacii un popor care a fost egalul romanilor in vitejie, intelepciune si inteligenta

Intr-o emisiune despre istoria Romei si influenta lor in vechea Dacie se arata ca. multi dintre imparatii romani, stiam si noi, au ajuns Imparatii Romei. Asta datorita faptelor de vitejie in bataliile ramase, adevarate pagini de istorie si  lectii pentru urmasi. Asta  prin alegerea lor ca cei mai buni de catre soldatii romani.Era descris unul dintre ei de dupa anul 117(anul mortii imparatului Traian), in care se arata  nu numai vitejia lui si strategia morala, si ii face un portret  demn de un IMPARAT, asa cum  va deveni prin alegerea de catre soldatii romani.
Dar acum in Romania este altfel , pentru functia suprema in  stat si nu numai in  Parlament, guvern, etc. cine este cel mai borfas, mai nemernic, mai nesimtit, mai imoral, mai criminal, mai fara scrupule,  mai mafiot, mai degenerat,  acela este ales cu votul universal CAPUL STATULUI.
Cata diferenta intre un  imperiu in plina expansiune si fosta lor rivala Dacia  o tara acum, in  plina regresiune spre minimalizare,  pana la  stergerea iminenta de pe harta Europei, daca se continua asa.
Ce poate fi mai clar decat aceasta comparatie intre  performanta unama care stapaneste si  scursorile societatii care ingroapa un popor, care din antichitate a dat dovada de vitejie, demnitate si care a pus bazele civilizatiei  sau chiar a facut schimb de civilizatie cu cel mai mare imperiu al  lumii, ramas emblema in desfasuratorul civilizatiei. Si dand dovada de  vointa mentala si fizica s-au impus imparati, fiind alesi de soldatii romani, pe campul de lupta.

Intre capitolele de mare interes in istoria Daco-Romanilor se inscrie Imperiul Dac infiintat de Galerius cel Batran (293-305). Acest capitol nu a fost tratat si actul desfiintarii imperiului Roman si inlocuirea lui cu imperiul Dac nici nu a fost sesizat la justa lui valoare. O analiza pertinenta a acestui capitol si o lectura atenta din partea cititorului, este necesara pentru a intelege acest studiu si grandiosul rol ce a jucat marele popor al Dacilor pe Terra. Eu insumi, de abia in a doua lectura a studiului meu Dacii de-a lungul mileniilor, am observat just marea importanta a actiunii organizatorice desfasurata de imparatii Galerius cel Batran si de nepotul sau de sora, Galerius cel Tanar, originari din Romula (judetul Romanati).

vineri, 20 decembrie 2013

Nepolitete extremaCat de suparator este faptul ca la dezbaterile politice de la televiuziunile de nisa numai pentru stiri, moderatoarele vorbesc peste invitati  cu subiecte  paralele.
 Ca telespectator te straduiesti  ca in  minte sa departajezi cele doua voci, pentru a putea urmari numai ce zice una din voci, de obicei vrei pe cea a invitatului dar, nu reusesti pentru vehementa sacadata  a vocii moderatoarei. Asta inseamna lipsa de respect fata de telespectatori.
Oare cei care conduc acele emisiuni din afara platoului nu vad ? Nu aud ? Nu inteleg ?
Daca stiu si nu vor, si poate se amuza de aceasta situatie mai mult decat jenanta, sa le fie rusine cu repetitie.
Parca si-a bagat Dracul coada !!!!
Sper ca odata cu sarbatorile de iarna conducerile acestor televiziuni sa ia in consideratie si confortul  auditiv al telespectatorilor si sa nu ne mai pedepseasaca intr-un mod asa ne nepoliticos si sa se replieze elegant, eventual sa-si ceara si scuze pentru disconfortul  impus de dansii in mod voit :)))
Cand te uiiti la ei si ii asculti, iti aduci amin te de zicatoarea din copilarie:"Intarata-i Drace ca si mie imi place ".Dar eu le doresc ca pentru anul viitor sa-si abandoneze naravurile vechi si sa nu adopte altele noi.
Poate  alte naravuri care sa ne faca placere!

:)))


Pavel Stratan

Fara zahar

Un banc....


Aseara in club am agatat o femeie mai in varsta. Arata foarte bine pt cei 60 de ani ai sai si m-am trezit gandindu-ma ca probabil fiica ei arata si mai bine. Am baut putin (ei bine, putin mai mult), ne-am giugiulit putin si apoi ea m-a intrebat daca am practicat vreodata"dubla sportivului".
- Ce-i asta?, am intrebat.
Pai, faci dragoste si cu mama si fiica in acelasi timp…
- Nu, n-am avut parte de asa ceva, i-am raspuns si am inceput sa ma intreb cum arata fiica.
Am baut putin mai mult ,mi-a facut din ochi si mi-a zis ca asta-i noaptea mea norocoasa. Ne-am dus apoi la ea acasa.
Am intrat, ea a aprins lumina in hol si a strigat:
- Mama, esti inca treaza?

Politician amendat

Politician francez amendat pentru ca i-a jignit pe tigani

autor: FrontPress 20.12.2013

tiganusiJean-Marie Le Pen, un veteran al naţionalismului francez şi preşedintele de onoare al partidului anti-imigraţionist Frontul Naţional, a fost condamnat joi la plata unei amenzi de 5.000 de euro pentru o afirmaţie considerată denigratoare la adresa ţiganilor.
Tribunalul Corecţional din Paris l-a declarat vinovat pe Le Pen pentru injurii publice împotriva unui grup de persoane din cauza apartenenţei etnice. Parchetul ceruse o pedeapsă de două luni de închisoare cu suspendare pentru fostul lider al FN, în vârstă de 85 de ani.
În toamna anului 2012, în cursul unei universităţi de vară a Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen a lansat o serie de provocări la adresa imigraţiei, temă favorită a partidului, în prezenţa fiicei sale, Marine, care conduce formaţiunea în prezent. Ironizându-i pe ţigani, el a stârnit râsete şi aplauze, atribuindu-le fraza: “Noi suntem ca păsările, zburăm în mod natural” (verbul “voler” din franceză înseamnă atât “a zbura”, cât şi “a fura”).
Jean-Marie Le Pen a condus Frontul Naţional din 1972 şi nu de puţine ori a spus că va ceda locul de preşedinte doar “cu picioarele înainte”. Însă acesta s-a retras la începutul anului 2011, fiica lui preluând conducerea formaţiunii. Le Pen, un orator desăvârşit, a provocat un cutremur politic în 2002 atunci când l-a înfrânt pe primul ministru socialist Linel Jospin în primul tur de scrutin, ajungând să concureze direct cu Jaques Chirac pentru funcţia de preşedinte al republicii. Socialiştii şi dreapta moderată şi-au unit atunci forţele împotriva liderului naţionalist, portetrizându-l drept o figură extremistă a scenei politice şi determinând victoria lui Chirac cu peste 80 la sută din voturi. Sursa: FrontPress.ro
jean-marie-le-pen-francois-hollande-d5caf

:)))


Buddha Vesel


Boa noite !!! 
Dizem que todas as vezes que compartilhamos esse Buda Sorridente recebemos dinheiro ou uma notícia muito boa. Não custa tentar, né? 


Montagens e Molduras para Fotos

Cu orice pret


Sa repunem trenul pe sine cu orice pret !

Trebuie schimbata retorica de la  televiziunile de stiri. Acei invitati gangavi care nu-si pot exprima propriile ganduri si cand reusesc sa imbarlige ceva, se arunca in  istoricul discutiilor care se tot prelungeste  si pana la urma nu se intelege nimic. Vor sa-i vada neamurile ca ei au cunostinte bogate sunt oameni stilati, culti si astfel capteaza atentia.
Insa pe noi aceste monumente de prostie,  ne plictisesc si ne scarbesc. In situatuia actuala a Romaniei, discursurile trebuiesc scurte la obiect, pentru intelesul tuturor.
Romania a dat inapoi si nu mai este Romania celor dinainte de 1989, cand oamenii din lipsa de alte forme de divertisment ca filme, tv., se daruiau cititului si culturii generale. Acum totul este mura in gura vizual mai ales, la tv. vezi tot ce vrei, stiri, calatorii, sex, si nu mai trebuie sa gandesti, sa cauti. La emisiunile gen talkshou, conteaza modul de adresare si patrundere in  mintea auditoriului, mai ales ca se presara ca o moda tampita  cuvintele" iertati-ma" spuse fara nici o noima, de parca special pentru a induce romanul in eroare, cine pe cine sa ierte si de ce?
Si reverentele  spuse fara logica cum ca "eu respect" si dai si dai cu respectul,  te face sa crezi ca  viata este cu susul in jos. Ce respect pentru banditii tarii ?
Daca ne uitam in trecutul mai apropiat al altor popoare vedem ca,  dupa ce se intra intr-o rutina dementa care, instaleaza societatea bunului plac si autoritatile isi fac damblalele in dispretul poporului, este inevitabila salubrizarea societatii chiar luata de la O. Si asta se face cu curaj  fara  tagada, de  instalarea unei noi ordini in tara bazata pe corectitudine si lege,  printr-o lovitura de stat adevarata, (nu ca cea insinuata de Betivache), chiar militara, dar la noi nu mai exista armata. Armata da dovada de lasitate si acum, asa cum a dat dovada si in  decembrie 1989.Si numai legea martiala mai poate face ordine si in timp ce societatea se calmeaza,  analizeaza ce este de facut, se face dreptate pana la capat si apoi in functie de disciplinarea societatii  care o luase pe aratura,  fiind condusi spre pierzanie de profitorii situatiilor de supraapreciere, iau masurile necesare. Anumite categorii profesionale  care isi aroga dreptul de a impune celorlalti toate aberatiile lor, niciodata visate de vreo societate. Aceste categorii de politicieni,  juristi etc. trebuiesc aduse cu picioarele pe pamant si asta se poate face numai cu streangul spre exemplificare. Apoi se  reia dupa timpul acordat coacerii perei  si din nou prin alegeri libere sa fie pusa in functiune democratia. Democratia prost inteleasa, ne-a aratat ca aduce  in  fruntea natiunilor toate mizeriile care fiind scoase la suprafata,  ne arata cum tiganii si alte minoritati au privilegii nemasurate,  isi cer drepturi si vor satisfactia de a tara in  mocirla poporul, care i-a primit fara a cere nimic in schimb. Cred ca numai o forta militarizata ca NATIONALISTII, ar putea pune capat acestor  miselii care lasate libere, ne vor distruge  pe noi romanii de la radacina. Asa cum evreii, tiganii, unguri isi aclama drepturi, asa si romanii trebuie sa isi reclame dreptul stapanului acestui teritoriu impreuna, cu locuitorii sai. Daca cedezi usor locul tau il iau ceilalti si ajungi un neica nimeni care nu reprezinti nimic, nu stii de unde vii si unde te duci.
Fara o  conducere militarizata pentru a evita un  razboi civil, nu se poate schimba nimic ci, se vor perpetua  toate nenorocirile experimentate pe spinarea noastra pana la anihilarea noastra ca popor si tara definitiv. Dar asta numai pe o perioada limitata. Numai pentru purgatoriu apoi sa trecem la democratia pura, bazata numai pe lege fara nici un  fel de exceptii.

joi, 19 decembrie 2013

Lu core meu

:)))Putin

Vladimir Putin: Conservatorismul protejeaza Rusia de minoritatile “agresive”

autor: FrontPress 19.12.2013

RUSSIA/Peşedintele rus Vladimir Putin şi-a reafirmat public ataşamentul faţă de conservatorism şi valorile tradiţionale, aceste concepte fiind privite ca o soluţie pentru nevoia crescândă de a proteja ţara de minorităţile “agresive”.
„Nu intenţionez să critic valorile occidentale, pentru mine este important să-i protejez pe cetăţenii Rusiei de comportamentul câtorva grupuri sociale, care, după părerea mea, nu doar că se comportă cum vor, ci îşi impun în mod agresiv poziţia lor asuprea oamenilor şi statelor”, a declarat joi preşedintele rus, Vladimir Putin, în timpul conferinţei de presă maraton care are loc anual la Moscova.
„Rusia este o ţară cu o cultură veche profundă. Noi trebuie să acordăm atenţie valorilor ruseşti tradiţionale, deoarece fără ele societatea se degradează. Trebuie să revenim la ele şi pe această bază să avansăm. Este o abordare conservatoare, dar ea nu împiedică dezvoltarea”, a subliniat preşedintele în faţa a peste 1.300 de jurnalişti. Sursa: FrontPress.ro

Arta

“Arta” afro-americana: Tineri albi spanzurati de copaci

autor: FrontPress 19.12.2013

artaO studentă de culoare de la Universitatea de stat din Sacramento, California, a stârnit un val de controverse după ce a “linşat” la începutul lunii doi tineri albi, “spânzurându-i” de un copac din campus. Scena macabră face parte dintr-un “proiect artistic”, focusat pe drepturile civile.
Christina Edwards a declarat că a ales această temă şi “inversarea raselor” pentru a transmite un mesaj mai puternic în legătură cu “discriminările la care sunt supuşi afro-americanii şi în ziua de astăzi”. Aceasta a mai spus că intenţia ei a fost să înregistreze reacţile studenţilor care treceau prin zonă.
Conducerea instituţiei de învăţământ a declarat că nu a aprobat această scenetă şi că va investiga cazul.Sursa: FrontPress.ro

Bancuri...

Căsătoria e şi un procedeu de a afla ce fel de bărbat ar fi preferat soţia ta. Soţia mea mi-a zis într-o dimineaţă:
 " Dacă m-ai fi iubit cu adevărat te-ai fi căsătorit cu altcineva...!
 Am asigurat-o ca eram foarte fericit cu ea, ca o iubesc şi, daca aş putea să-mi schimb locul cu Richard Burton n-aş face-o pentru nimic în lume. La care ea îmi zice:
 " Ştiu ca n-ai face-o. Niciodată n-ai face tu ceva care sa-mi facă mie placere."


O bebelusa abia nascuta este inca la maternitate.
 - Tu esti fetita?, o intreaba baietelul de langa.
 - Da, raspunde ea.
 - Si care e diferenta intre noi, baieteii, si voi, fetitele?
 - Stai sa plece asistenta de aici si iti arat.
 Dupa ce pleaca asistenta, bebelusa ridica paturica si ii arata:
 - Vezi acum? Noi, fetitele, avem sosetutele roz!

Nae Lazarescu a murit la 72 aniImi aduc aminte ca atunci cand m-am angajat in 1966, era in birou si un economist care spunea ca, fusese in  aceeasi perioada la facultate cu Nae.
Spunea ca din  perioada (lunga ) de facultate Nae  pregatea si organiza spectacole umoristice pentru studenti.
Acel  domn relua un  scheci spus de Nae Lazarescu care nu avea voie sa  apara la tv.  cu insinuari despre sex.
Povestea Nae ca,  vazand ca  merge prost cu invatatura un profesor i-a spus:
Nae apuca-te de un sport, mai bine de un sport al mintii. Zis si facut.  Nae s-a apucat sa invete sah. Si mai departe povestea cum mergea cu invatatura jocului de sah. A rugat o colega de facultate sa ii dea primele lectii  despre care  spunea Nae:
Ea ma facea pe mine un mat, eu o faceam pe ea un  pat. Mai departe nu mai stiu caci, urmarea s-a pierdut in  negura zecilor de ani !
Asa urat cum  a fost, a avut farmecul lui si inainte de a forma un cuplu cu  Muraru. Oamenii l-au indragit pentru clipele  vesele  create de el si pentru modestia lui. Dumnezeu sa-l ierte !

Romanii discriminari

Strigator la cer: Romanii sunt discriminati de CNCD in propria tara

autor: FrontPress 19.12.2013

CNDCPare incredibil dar în România, încă membră UE, românii ca majoritate sunt discriminaţi în propria ţară. A fi român eşti pasibil de amendă de la CNCD, dacă eşti extremist ungur sau producător ateu nu păţeşti nimic. S-a ajuns la culmea absurdului şi schizofreniei corectitudinii politice. Ca român în propria ţară nu mai ai niciun drept şi eşti amendat de un club al komisarilor de origine sovietică, ca în anii 50. 
Jurnalistul Dan Tanasa a adus atenţiei opiniei publice un caz elocvent. Românii din judeţele Harghita şi Covasna sunt discriminaţi de UDMR şi CNS în propria ţară, fără ca CNCD să-i apere şi protejeze. Iată ce scrie Dan Tanasa pe blog: „Când vine vorba de discriminarea românilor din Covasna și Harghita de către autoritățile locale controlate de UDMR, CNCD are nevoie de peste un an de zile pentru a lua o hotărâre și nu emite nicio sancțiune. În luna august 2007, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) asupra caracterului discriminatoriu la adresa românilor din județul Covasna al manifestăriiorganizată din fonduri publice de către Consiliul Județean Covasna în luna august 2007. În urma acestei sesizări, CNCD a emis Hotărârea nr. 815/02.12.2008 prin care a confirmat sesizarea Forumului Civic. În acest caz CNCD a avut nevoie de peste 15 luni pentru a emite o hotărâre. Mai mult, deși a constatat existența unui tratament discriminatoriu la adresa întregii comunități de români din județul Covasna din partea președintelui Consiliului Județean Covasna și a primarului municipiului Sfântu Gheorghe, ambii membrii ai UDMR, CNCD nu a sancționat în niciun fel comportamentul discriminatoriu al celor doi la adresa românilor din Covasna. În acest caz nu a fost emis nici măcar un avertisment, ci doar o simplă recomandare.
În schimb acelaşi Consiliu Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) se grăbeşte să amendeze RATUC şi Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj pentru un colind arhaic, aşa-zis antisemit şi difuzat pe TVR3. Sigur că acest colind de acum 200 de ani nu trebuia difuzat la televiziunea publică deoarece versurile lezau comunitatea evreiască, sensibilă după Holocaust. Un astfel de colind se păstrează în arhiva istorică şi tezaurul folcloric, în cărţi de specialitate pentru cercetători şi publicul interesat să ştie cum se cânta acum 200 de ani. Dar reacţia CNCD a fost exagerată şi disproporţionată faţă Tiberiu Groza, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, care nu a făcut altceva decât să respecte fişa postului de a conserva şi promova folclorul arhaic românesc.
Vinovat de difuzarea colindului aşa-zis antisemit este producătorul A. Rozenberg, care a făcut selecţia colindului de pe CD şi l-a difuzat pe post. Ciudat este că românul Tiberiu Groza, unul dintre cei mai buni manageri culturali clujeni, a fost obligat ilegal de preşedintele H. Uioreanu să-şi dea demisia, în urma scandalului, asumându-şi bărbăteşte incidentul, dar producătorul A. Rozenberg, care a difuzat colindul nu a fost amendat, nu şi-a asumat greşeala, nu şi-a dat demisia şi tace în continuare. S-a creat impresia periculoasă în opinia publică românească că numai românii pot amendaţi sau discriminaţi de CNCD, în schimb dacă eşti ungur sau evreu în România eşti deasupra legilor ţării şi nu suporţi consecinţele dacă discriminezi pe români.
Mai mult, Horea Uioreanu, propune ca numele muzeului aviatic din Cluj-Napoca să fie a unui fost ofiţer SS de origine germană, care a participat la realizarea rachetelor V ce au căzut în anii 1944/1945 asupra Londrei omorând copii, femei şi bătrîni. La proiectul lui H. Oberth au lucrat prin muncă forţată evrei care au fost apoi ucişi la Auschwitz. Consilierul Judeţean Mariana Leş (PDL) a atras atenţia asupra acestui fapt într-o şedinţă CJ Cluj, iar o parte din consilierii judeţeni prezenţi la şedinţă au refuzat să voteze acest proiect propus de conducerea instituţiei. Cu toate că la adresa Consiliului Judeţean Cluj au fost înregistrate două plângeri oficiale din partea comunităţii evreieşti cu privire la promovarea lui Hermann Oberth, în fundamentarea necesităţii înfiinţării muzeului a fost introdus şi numele ofiţerului SS. Totuşi, preşedintele CJ, Horea Uioreanu a supus votului consilierilor judeţeni, aprobarea demisiei directorului Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Tradiţiilor, Tiberiu Groza, pentru scandalul colindului “antisemit”, acesta fiind înlocuit cu o contabilă. Cel care i-a cerut demisia abuziv lui Tiberiu Groza este însuşi Horea Uioreanu, care se pare că ignoră plângerile comunităţii evreieşti pe care vrea să dea impresia că o apără. Preşedintele CJ Cluj, Uioreanu, este paradoxal: promovează numele ofiţerilor nazişti din SS de origină germană, dar e deranjat în acelaşi timp de colindele arhaice româneşti vechi de 200 de ani, răfuindu-se în Postul Crăciunului cu un director român care a respectat fişa postului de tezaurizare a folclorului tradiţional.
Cred că ar trebui urgent schimbată conducerea CNCD pentru încălcarea legilor şi discriminarea românilor în propria ţară sau să se creeze un nou organism instituţional, care să apere majoritatea românească de discriminările şi de abuzurile făcute de unele instituţii şi organisme civice finanţate din interior sau străinătate să persecute pe români. Vinovaţi sunt şi şefii de instituţii care îi desconsideră pe români şi preferă nume sau simboluri străine. Paradoxal sunt instituţii care trăiesc din taxele şi impozitele românilor, care pentru a îşi justifica existenţa bugetivoră, creează false probleme de antisemitism, cu consecinţe grave în presa internaţională, şi îi discriminează numai pe români, protejând pe radicalii maghiari sau anumiţi atei, de origine bolşevică, care nu au nico legătură cu religia, cultura şi poporul evreu, care a suferit în perioada Holocaustului. De Ionuţ Ţene – NapocaNews

miercuri, 18 decembrie 2013

Sustin Miscarea de rezistenta

Dreptatea umbla cu capul spart !


Azi, cu doua saptamani in  urma auzind  ca la Spit.Jud.Ploiesti este Comisia de la Bucuresti, m-am hotarat si eu sa merg la comisie sa-mi spun pasul ca am suportat 3 operatii in primavara  facute chiar de dr.Dan Oprea.
Cand am ajuns acolo cu mare greutate, am gasit si Comisia :))) la etajul 1.
Dar personalul de acolo s-a straduit sa nu pot sa iau legatura cu comisia pentru ca au spus ca au venit pentru ustensile :))) S-au asezat chiar in  fata mea pentru a ma impiedica fizic sa-i zaresc :)))
Eu incapatanata cum ma stiti, nu si nu voiam cu  Comisia sa vorbesc, dar vazand ca nu o scoate la capat cu mine, au chemat la tel. sa vina cineva cu  un carucior cu rotile, sa ma duca la Registratura:)))
Nu am vrut sa merg cu caruciorul, pai ce eu sunt de carucior? :))) Si m-a condus doamna Ifrim Marilena la parter dar, acolo iar  am fost contra de a face cerere catre menegerul care  fusese scos din  paine cu o zi inainte, atunci fusese reinstalat si a doua zi iar demis:))).
Asa ca vedeti si dvs. cum sta treaba. Eu nu voiam sa  spun ceva de rau de doctor sau de personal, nici de gandacii care  acopereau cana de apa peste noapte, de nu mai puteai sa iei o gura de apa. Chiar daca te rugai de  ingrijitoare dimineata sa o arunce, o aruncau si nu o clateau deloc, puneau ceai peste zeama de gandaci. Doar daca venea vre-un vizitator si te rugai frumos sa-ti aduca apa in cana in prealabil spalata  cu dero de acasa, aveai parte de ceai cu gust de apa chioara.
Eu voiam numai sa spun  ca platim totul in spital si medicamente, si tot ce trebuie la chirurgie, dar ca sa nu  ma ia gura pe dinainte, personalul a fost de acord sa ma duca cu cacuciorul la parter. Poate si in brate.
Situatia cu plata  tuturor medicamentelor si tuturor serviciilor mi-a speriat familia si au dat bir cu fugitii. Dar fiecare la timpul lui ...
Vedeti ca dreptatea umbla cu capul spart?
La poarta spitalului erau mai multe Care de reportaj de la Antena 1, dar pentru ca nu sunt fotogenica si eram si furioasa, nu am vrut sa le spun cum,am fost uschita de la Comisia de la Bucuresti in frunte cu  Raed Arafat, care era in spital :)))
Ma batea gandul sa ma intorc pe furis inapoi dar am renuntat, ca sa fiu pe plac personalului si sa nu ii fac ganduri rele d-lui Arafat.Poate era cu fundul in sus :)))

:))))


Mars

Mars impotriva rasismului anti-alb in Rusia (FOTO)

autor: FrontPress 18.12.2013

0Peste 200 de persoane de la mai multe organizaţii identitare s-au adunat sâmbăta trecută în St.Petersburg pentru a manifesta împotriva rasismului anti-alb.
Participanţii la acţiune au purtat cu ei portrete ale etnicilor ruşi ucişi de migranţi din republicile caucaziene sau din Asia centrală.
În ultimii ani au avut loc în oraşele din Rusia revolte populare cetăţeneşti împotriva străinilor, provocate de crime sau agresiuni comise de persoane din fostele republici sovietice. Sursa: FrontPress.ro
151234567891011121314