Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Dovada


Dovada ca  Dovleac Sec nu are nici un  pic de cultura generala, este  vizibila acum cand la Istanbul nu a fost in stare sa defineasca moartea domnitorului Constantin Brancoveanu. Tot romanul stie ca el si copii lui au fosrt decapitati ca nu s-au dezis de credinta ortodoxa, numai Pampalaul nostru crede ca a murit de batranate in inchisoare. In orice caz  nici cu  functia de procuror nu are nota de trecere. Nu mai zic de  copiat, de  procurorul Panait si alte acuze sexuale  care i se aduc.
Si il tinem pe trai bun pe banii babachii, adica ai nostri.
Nu este el de vina, ci noi. Cand ne va da banii inapoi ? Am auzit ca banii care s-au furat de-a lungul a 24 de ani, nu mai pot fi recuperati:(((
Ce cunsecade suntem noi, lasam la hoti toata furaciunea si le uram sa-i cheltuiasca in mod cat mai destrabalat. Noi romanii de rand contribuabili la traiul lor desantat, nu suntem obisnuiti cu traiul bun cu mancaruri alese, pe  taramuri exotice. Sa ii ocrotim sa traiasca  ei si pentru noi.
Atitudinea noastra blegoasa ii face sa  isi faca de cap pe munca noastra, ducand tara la ruina.
Va fi foarte greu sa fie dati jos, poate printr-un artificiu al istoriei. Acum  cand oculta mondiala a hotarat drumul pe care trebuie sa apuce omenirea,  aceste ganduri ale lor, nu se pupa cu gandurile noastre.
Dar daca va uitati in  toata istoria cunoscuta de la vechii greci, romanii si pana in  secolele mai apropiate, veti vedea ca numai prin  foc si sabie au invins revolutiile.  Cu rugaminti nu a mers niciodata  la nimeni.
Am fost neplacut impresionata cand la un concurs printrte cei mai rai oameni din  lume a fost si masesalul Iosip BrozTito, Nu este adevarat asa ceva. Cati oameni cu adevarat rai a avut omenirea de-a lungul secolelor? Insa acum  toata masoneria din  lume este hotarata sa zdrobeasca nationalismul care dupa parerea lor este piedica, care nu le permite sa faca din populatia de pe tot globul, o ciorba de peste de toate categoriile. Si acum au inceput cu grecii de la Zorii Aurii caci, ei sunt cei mai hotarati. Au zdrobit vointa poporului reflectata de alegeri ca si la noi cu Referendumul prin  violenta si  cu uneltele din tara lor si a noastra, zadarnicesc  mersul pasnic  al fiecarui popor si ne vand ca pe prostituate, pe nimic. Nu stiu cine va castiga din aceste 2 confruntari inegale, dar stiu ca va fi o lupta lunga de uzura.Ati auzit de razboiul de 100 de ani.  Primul pas de facut acum, este de a anihila  bandele de criminali tradatori din  tara. Apoi nu va fi usor  dar, va  interveni o speranta, poate luminita de la capatul tunelului.Acum in tunel este bezna. Vedeti ca iar imi aduc aminte de un personaj, dusmanul parlamentarilor. El era cel mai bun in aceste momente. Nu avem de ales decat sa  privim cu atentie ce se in tampla in Grecia, sa  ne mulam actiunile dupa  poporul nostru, mai lasa-ma sa te las. Sa citim abecedarul revolutiilor si vom afla raspunsul.

Ramasite pamantesti

“Groparii rosii”: Socialistii spanioli vor sa DEZGROAPE ramasitele pamantesti a doi lideri nationalisti

autor: FrontPress 02.11.2013

francoPartidul socialist din Spania a cerut marţi ca rămăşiţele pământeşti ale generalului Francisco Franco să fie deshumate din Valea celor căzuţi, susţinând că fostul lider al ţării, “un promotor al totalitarismului”, nu ar trebui să aibă locul de veci într-o biserică. Aceştia mai cer şi deshumarea lui Jose Antonio Primo de Rivera, fondatorul Falangei Spaniole, devenite ulterior partid unic de guvernământ în timpul regimului naţionalist.
VALLE_~1Abadia-benedictina-valle-caidosAnsamblul monumental din Valea celor căzuţi cuprinde o biserică catolică de mari dimensiuni, unde sunt îngropaţi combatanţii din ambele tabere din timpul războiului civil dintre anii 1936 şi 1939 (peste 33.800 de persoane dintre care circa 12.000 rămânând neidentificate). În acest loc se află în prezent şi mormintele celor doi lideri naţionalişti spanioli. Construcţia bisericii, situată în apropiere de Madrid, a început în 1940 şi a durat 19 ani.
jose antonioJose Antonio, fondatorul Falangei Spaniole, a fost capturat pe 6 iulie 1936 în timpul războiului civil şi a fost tinut prizonier în inchisoarea din Alicante până când un “tribunal” compus din comunişti şi anarhişti l-a condamnat la moarte şi l-a executat pe 20 noiembrie 1936. După victoria naţionaliştilor, Falanga a devenit partid unic de guvernământ.
francoGeneralul Franco a condus statul iberic într-o manieră autoritară din 1939 până în 20 noiembrie 1975, când a murit la vârsta de 82 de ani. În toată această perioadă Spania s-a bucurat de stabilitate politică, fapt ce a dus, în opinia nostalgicilor regimului, la creşterea nivelului de trai şi la dezvoltarea industrială a ţării.
Franco a cerut ca după moartea sa să fie reinstaurată monarhia, care fusese abolită încă din 1931, numindu-l succesor pe Juan Carlos de Bourbon, actulul rege al Spaniei. Odată ajuns pe tron acesta a renunţat la regimul autoritar în favoarea democraţiei liberale. Sursa: FrontPress.ro

Acest cantec grecesc cantat de Marina Voica, pentru ZORII AURII

Hezbollah

Hezbollah-ul libanez in razboiul civil din Siria

autor: FrontPress 02.11.2013

hezbo libanHezbollah-ul libanez este un aliat de decenii al regimului alauit din Siria, acţiuni importante în acest sens având loc la începutul anilor 1980 când, în taberele organizate la vest de Damasc, în zona izvoarelor Baradei, Gardienii Revoluţiei Islamice din Iran au început pregătirea luptătorilor Hezbollah. Colaborarea s-a extins treptat şi deşi a fost făcută publică mai mult latura politică a acesteia, de atunci şi până în prezent, ea a continuat să se dezvolte şi în componenta militară şi de informaţii.
Componenta militară a Hezbollah denumită “Rezistenţa Islamică” (Al-Muqawama al-Islamiyya) este considerată a fi una din cele mai puternice forţe paramilitare din Orientul Mijlociu, cu efective în jurul a 7-10.000 de luptători şi peste 20.000 de rezervişti. Valoarea acesteia a fost demonstrată în conflictul cu Israelul din 2006 şi s-a dezvoltat continuu după această dată, în toate componentele sale. Implicarea sa în războiul civil din Siria s-a făcut încă din primul an, însă păstrând discreţia asupra acţiunilor sale, care la început au constat în trimiterea unui număr limitat de operativi, pentru consiliere şi misiuni de securitate. Treptat, cu acceptul şi sprijinul Iranului, Hezbollahul a ajuns să fie direct implicat în acţiuni militare directe, punctul culminant constituindu-l prima jumătate a anului 2013, când Iranul şi Hezbollah au apreciat că supravieţuirea regimului Assad este foarte serios ameninţată, şi mai ales în luptele din al-Qussayr (19 Mai – 5 Iunie 2013), unde se apreciază că luptătorii Hezbollah au avut principala contribuţie la recucerirea acestei localităţi din mâinile rebelilor. Aici Hezbollah a participat inclusiv cu artilerie, rachete şi tancuri, dar se pare că cea mai importantă contribuţie a avut-o în lichidarea rezistenţei organizată în subteran, printr-o reţea de galerii pregătită de Frontul al-Nusra, una din componentele principale ale rebelilor în această zonă.
În afara sprijinului militar direct, Hezbollah este implicat în acţiuni de antrenare a militarilor şi forţelor speciale loiale lui Assad în lupta în localităţi, acţiuni de distrugeri, lupta de lunetişti, în care are o bună experienţă. De asemenea, în domeniul informaţiilor, Hezbollah a acordat, alături de Iran, un sprijin important regimului Assad, a desfăşurat activităţi preventive în valea Bekaa, de-a lungul frontierei Libanului cu Siria pentru a împiedica infiltrarea rebelilor şi aprovizionarea cu armament şi muniţie a acestora. Hezbollah a desfăşurat acţiuni împotriva opoziţie siriene pe teritoriul Libanului prin ameninţări, hărţuiri şi capturarea unor oponenţi care au fost apoi predaţi regimului de la Damasc. Nu în ultimul rând, Hezbollah a desfăşurat acţiuni de propagandă în favoarea regimul sirian folosind propriile mijloace media, dar şi cele libaneze sau arabe, prezentând regimul sirian ca fiind principalul element al luptei anti-israeliene şi un principal sprijinitor al cauzei palestiniene.
31iht-ednisman31-articleLargePrincipalele obiective strategice ale Hezbollah, ca de altfel şi ale Iranului, în acest context, sunt sprijinirea existenţei regimului sirian şi continuarea guvernării de către acesta, iar al doilea, ca un obiectiv intermediar şi o strategie pe termen lung, constituirea unei “armate populare” şiite şi alauite, cu o forţă de 100.000 – 150.000 membri, care să permită Hezbollah şi Iranului să păstreze controlul asupra unei zone cu populaţie şiită şi alauită, care să constituie un element important în evoluţia scenei politice interne siriene în perioada post-Assad.
În prezent asistăm la o nouă evoluţie a Hezbollah în Siria, care după ce a retras, în luna septembrie circa 1.500 de luptători, va proceda la retragerea aproape totală a acestora până la începutul lunii noiembrie, păstrând numai elemente din sistemul de informaţii şi instructori. Această poziţie se datorează unor elemente ca: ultimele înţelegeri SUA-Rusia în privinţa arsenalului chimic sirian; situaţia îmbunătăţită pe teren a regimului Assad, care este în măsură să renunţe, cel puţin temporar la sprijin militar nemijlocit; se apreciază că a fost câştigată suficienţă experienţă în desfăşurarea unor acţiuni de luptă în condiţii reale, în cooperare cu comandamente iraniene şi siriene.
Hezbollah trebuie să se concentreze acum mai mult pe scena politică internă din Liban, unde probabil va acţiona pentru constituirea unui nou guvern de uniune naţională la Beirut. De Corneliu Pivariu – Ingepo Consulting

Asasinat

Tineri NATIONALISTI impuscati MORTAL in plina strada!

autor: FrontPress 01.11.2013

0Doi membri ai partidului radical Zorii Aurii au fost împușcați mortal vineri noaptea în fața sediului formațiunii din Atena. Victimele sunt Manolis Kapelonis de 22 de ani și Giorgos Fountoulis de 26. O a treia persoană a fost grav rănită. Este vorba tot de un membru al partidului, în vârstă de 29 de ani. Toți au fost împușcați de la mică distanță. Cei doi atacatori, cel mai probabil extremiști de stânga, au fugit de la fața locului pe o motocicletă.
Asasinatul a fost condamnat imediat de guvern și celălalte partide parlamentare, inclusiv de formațiunea stângistă Syriza, de opoziție.
Tinerii păzeau sediul partidului în momentul atacului, după ce au fost primite în prealabil mai multe telefoane de amenințare. Un purtător de cuvânt al Zorilor Aurii, Ilias Kasidiaris, a declarat că aceste amenințări au fost dezvăluite autorităților și s-a solicitat protecția poliției, dar cererea naționaliștilor a fost refuzată. Aceștia au fost nevoiți să apeleze la aripa de tineret, grupuri de voluntari stând de gardă regulat în fața sediilor de partid.
Pe de altă parte, mai mulți lieri ai partidului parlamentar grec au fost arestați recent, fiind suspectați de implicarea în uciderea unui cântăreț anarhist de hip-hop. Trei inculpaţi, inclusiv liderul formaţiunii, Nikos Michaloliakos, se află în arest preventiv în penitenciarul Korydallos, situat în apropiere de Atena. Aceștia au negat orice legătură cu crima și susțin că ei sunt de fapt victimele unor înscenări și prigoane, cauzate de creșterea constantă în sondaje a partidului. Mai mult, reprezentanții Zorilor Aurii acuză autoritățile statului că închid ochii la atentatele teroriste îndreptate împotriva sediilor formațiunii și la tentativele de asasinat care i-au vizat pe mai mulți lideri de partid. Toate aceste fapte au fost puse pe seama grupărilor comuniste și anarhiste.
Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului 2012 sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind constant 15-17 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro
1234

vineri, 1 noiembrie 2013

Republica Banat

95 de ani de la Republica BANAT, o tentativa de mentinere a regiunii romanesti in cadrul Ungariei

autor: FrontPress 31.10.2013

timisoara 19191919: Ofiţeri români în faţa Domului Catolic din Timişoara
Deznodământul Primului război mondial a dus la destrămarea Imperiului Austro-Ungar în 31 octombrie 1918. Este momentul când fiecare naţiune a căutat să-şi urmeze calea spre libertate. Este momentul când românii bănăţeni au sperat o unire cu fraţii lor de sânge. Vântul schimbării a fost simţit de cei care au condus regiunea până nu de mult, şvabii şi ungurii încercând să păstreze provinceia sub autoritatea Budapestei printr-un artificiu numit “Republica Banat”. Românii au respins din start acest proiect, considerat îndreptat împotriva intereselor lor naţionale.
Banat_Republic_bgiuÎn 31 octombrie la Timişoara a fost proclamată Republica Autonomă Bănăţeană. Cu o zi înainte, în data de 30 octombrie, a avut loc la Budapesta o întâlnire între liderii politici din Ungaria. La eveniment au participat şi Otto Roth (şvab din Banat şi membru al Partidului Social Democrat din Ungaria) şi locotenent-colonelul Albert Bartha, şeful Statului Major al Comandamentului Militar Timişoara. Ambii se întorc în oraşul de pe Bega şi se întâlnesc cu liderii comunităţii maghiare, hotărând proclamarea Republicii Autonome Bănăţene, în cadrul Unagriei.
Prin acest artificiu s-a crezut că se vor putea linişti agitaţiile sârbeşti şi româneşti. Românii din Banat au reacţionat şi s-au constituit în Consilii şi Gărzi naţionale, ca răspuns la dezordinea care se crease, la atrocităţile jandarmilor şi ale „gărzilor de oţel” ungureşti.
Republica Bănăţeană a supravieţuit însă doar două săptămâni, până în 15 noiembrie 1918, la o zi după intrarea trupelor sârbeşti în Banat, care au profitat de incertitudinea politică.  Otto Roth şi reprezentanţii social-democraţilor din rândul minorităţilor maghiare şi şvăbeşti, vedeau în armata sârbă un ajutor pentru perpetuarea stăpânirii maghiare. Ei sperau în continuare că tot haosul se va termina cu o Ungarie Mare, care să cuprindă şi Banatul. Pe de altă parte, sârbii duceau în Occident o puternică propagandă pentru cauza lor, urmărind politica “faptului împlinit” şi încheierea războiului cu un Banat aflat de facto sub suveranitate sârbească.
Românii, majoritari în regiune, nu s-au împăcat nici cu noii stăpâni, dorind în continuare ca Banatul să se unească cu România. Populația Republicii Bănățene era de 1.582.133 de persoane, dintre care 592.049 români (37,42%), 387.545 germani (24,50%), 284.329 sârbi (17,97%), 242.152 unguri (15,31%), precum și comunități de slovaci, croați (carașoveni) și ruși.
Pentru a nu se ajunge la un conflict armat, Banatul a fost împărţit pe din două în urma negocierilor care au implicat şi Marile Puteri (Franţa în special), Regatului României revenindu-i partea de est a regiunii. Astfel, în 28 iulie 1919 administraţia română s-a instalat în Banat. Gheorghe Dobrin a fost numit prefect pentru judeţul Caraş-Severin cu sediul la Lugoj, iar Aurel Cosma la Timişoara pentru judeţul Timiş-Torontal, cu sediul la Timişoara.
Mai târziu, o ultimă încercare de independenţă a venit din partea germanilor din Banat, care în data de 16 aprilie 1920 au trimis o petiţie la Conferinţa de Pace de la Paris, cerând reinstituirea republicii, care ar fi inclus nu doar Banatul, dar şi regiunea vecină Backa. Noua republică urma, după planurile germanilor, să fie împărţită în cantoane care să fie administrate de grupurile etnice majoritare din fiecare canton. Conferinţa de Pace de la Paris a refuzat însă această propunere.
În 11-13 iunie, Consiliul Suprem al Conferinţei de Pace de la Paris a comunicat României decizia finală privind graniţa dintre România şi Ungaria şi dintre România şi Serbia. Astfel, două treimi din Banat reveneau României şi o treime revenea Serbiei. Sursa: FrontPress.ro
Impartirea_Banatului

Concurs Cei mai ticalosi oameni din lume Acum TITO !!!!


Da, mulţi aţi avut dreptate: Tito era răspunsul corect al ediţia a doua a concursului organizat de “Secretele lui Lovendal” şi Editura “Meteor Press”

 Concurs la lovendal net/ Cei mai ticalosi oameni din lume  acum este TITO !!!!

Bună seara! Iată că a sosit timpul să anunţ şi rezultatele oficiale ale celui de-al doilea concurs organizat de site-ul “Secretele lui Lovendal”, împreună cu Editura “Meteor Press” (http://www.meteorpress.ro), concurs dotat cu câte un premiu acordat la doi câştigători: cartea “Cei mai ticăloşi oameni din lume” oferită de Editura Meteor Press (o puteţi găsi AICI: http://www.meteorpress.ro/carti-1070-Cei_mai_ticalosi_oameni_din_lume.php).


Concursul a început în urmă cu 6 zile (http://www.lovendal.ro/wp52/concursul-secretele-lui-lovendal-si-editura-meteor-press-continua-cine-sunt-cei-mai-ticalosi-oameni-de-pe-pamant-politicienii/), iar întrebarea era una simplă (zic eu). Se dădea o poză şi vă invitam să ghiciţi cine e personajul central din fotografia (un militar îmbrăcat în albastru). Iar câştigătorii vor fi cei care au răspuns corect şi repede. Faţă de data trecută, am avut un număr neaşteptat de mare de participanţi (95! – spre disperarea unui invidios care credea că toate concursurile organizate de mine nu au succes; el se pare însă că uită destul de repede de proverbul “câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia). Am avut surpriza să constat că am o mulţime de cititori inteligenţi care chiar cunosc istoria recentă a lumii şi au recunoscut personajul central din poză… acesta nu este nimeni altul decât mareşalul Iosip Tito, liderul absolut al Iugoslaviei din 1943 până în 1980, când a murit, la venerabila vârstă de 88 de ani. Felicitări tuturor celor care au răspuns corect la această întrebare: 64 de cititori! Restul, până la 95 au greşit personajul, dar, nu-i nimic, în viaţă totul se poate învăţa.

Cum au răspuns corect 64 de cititori, singurul criteriu prin care îi puteam departaja a fost (aşa cum am anunţat de la bun început) rapiditatea răspunsului. Şi, astfel, cei doi câştigători sunt: Bogdan, în vârstă de 30 de ani şi o mare, supriză, Ioan Alexandru, în vârstă doar de 14 ani! Felicitări celor doi… îmi pare rău pentru ceilalţi că, deşi au răspuns corect, au făcut-o mai târziu. Nu contează…important e că aţi participat şi aţi reuşit să daţi răspunsul corect.

Va urma în curând o altă ediţie a concursului… fiţi pe fază..că poate să înceapă oricând! Numai bine tuturor!
lovendal.net/

Un nimeniFara carisma si fara prestanta 

P.M. nu a fost la inaltimea momentului in  Turcia cind a fost dezvelit monumentul dedicat  domnitorului Brancoveanu.
 Vorba cuiva la tv. care spunea ca discursul lui  egal fara nerv, fara a fi patruns de importanta momentului, vorbea ca la deschiderea unei gogoserii.
Cred ca el nu se oboseste cu toate ca nu a fost ales,  considerand ca este mult prea destept si important pentru acest popor. Ne face o mare cinste ca ne conduce spre prapastie in mars triumfal.
Slugarnicia fata de finantele internationale, ieri chiar a acceptat secretizarea si bruierea telefoanelor participantilor ziaristi la discutiile cu FMI. Guvernul face jocurile FMI-ului care pun conditii grele si frustrari pana la limita subzistentei pentru poporul roman.
Dar FMI vrea sa-si ia banii imprumutati pentru a fi reales Betivache, durdulia Calareata fara cap si Gogosica analfabeta europarlamentara. Pe curul acestora  s-au dus 20 miliarde de euro si noi acum suntem somati sa le platim  banii FMI-ului care stia ce face. Dar din acesti bani sa nu uitam pentru a respecta adevarul ca  Betivache si Piticul mincinos au dat mai mult de jumatate bancilor straine. Pentru ce ? Nu stim ! Dar stim precis ca acest Dovleac Sec in august a iesit  victorios, cu rasul lui de oligofren sa ne spuna ca, am platit datoriile adica rata,  pe anul acesta de 5, 5 miliarde de euro. Ce se facea cu acesti bani ? Sa-i luam inapoi de la mumasa  din  pensia ei daca nu o punemmmmm.....sa faca bani.
Dar explicatia data de  ministreasa  fasaita dar cu tupeu, de parca nu am plati-o din banii nostrii, ca au ramas bani la minister nefolositi si de aceea s-au dat la serviciile secrete si parlamentari.  Acum face pe proasta si spune ca nu sunt bani pentru a se plati  greselile de la recalculare. Cand ai altzeimer si uiti de azi pe maine, nu  trebuie sa faci parte din guvern. Daca  tu nu esti constienta de boala ta,  daca nu ar fi in aceeasi situatie si Dovleac Sec ar trebuie noi tot poporul, sa le  dam un sut in chiur sa ajunga in  streang si sa anulam datoriile facute de  cei 3 muschetari, Calareata, Gogosica si Betivache.
Unde este Cromwell ??? Praful de pusca este uscat? Sfoara are sapun ???? 

Jobbik

JOBBIK cauta ajutorul TURCIEI pentru recunoasterea “TINUTULUI SECUIESC”

autor: FrontPress 01.11.2013

2Turcia a fost unul dintre principalii susţinători ai separatismului albanez din Kosovo, în timpul conflictelor din fosta Iugoslavie. Acum, radicalii maghiari de la Jobbik, al treilea partid ca mărime din ţara vecină, curtează puterea regională în speranţa obţinerii susţinerii şi în cazul aşa-zisului “Ţinut Secuiesc”.
În acest sens, liderul Jobbik, Vona Gabor a vizitat zilele trecute Universitatea Marmara din Istabul, unde a avut întâlniri cu sute de profesori şi studenţi turci. Acesta a vorbit despre legăturile dintre turci şi unguri şi despre “cauza secuiască”. Acesta i-a rugat pe turci să nu-i uite pe secui, aceşti “nepoţi de-ai lui Atilla”. Acesta a fluturat la un moment dat un steag secuiesc şi a mulţumit presei turce care a mediatizat marşul autonomist din Covasna de la sfârşitul săptămânii trecute.
Vona Gabor a mai vorbit şi despre o posibilă alianţă între cele două naţiuni în faţa globalizării, care “a cucerit aproape toată Europa de est, acum venind rândul lumii musulmane”. Prelegerea liderului Jobbik a fost întreruptă de mai multe ori de aplauze din partea audienţei. Sursa: FrontPress.ro
31

Irak

IRAKUL vrea un “al treilea razboi mondial”

autor: FrontPress 01.11.2013

irakPremierul irakian Nouri al-Maliki, aflat în vizită în Statele Unite, a susţinut joi desfăşurarea unui “al treilea război mondial” de către comunitatea internaţională împotriva “virusului” Al-Qaida aflat în plină revenire în ţara sa.
Maliki se află de miercuri la Washington şi se va întâlni vineri cu preşedintele Barack Obama pentru a stimula cooperarea antiteroristă între cele două state.
“Vrem un război internaţional împotriva terorismului”, a declarat liderul guvernului irakian în faţa publicului de la centrul de analiză Institute of Peace, numind Al-Qaida şi filialele sale un “virus” care aduce un “vânt rău” în toată regiunea.
“Am avut două războaie mondiale; îl vrem pe al treilea împotriva celor care ne asasinează poporul şi care vor să curgă sânge”, a continuat Maliki, propunând ca Irakul să găzduiască o conferinţă internaţională împotriva terorismului.
Liderul şiit irakian a fost primit miercuri de vicepreşedintele american Joe Biden, care “a reafirmat angajamentul Statelor Unite de a îi echipa (militar) pe irakieni pentru a combate Al-Qaida”, conform Casei Albe.
Nouri al-Maliki s-a mai întâlnit joi şi cu secretarul Apărării Chuck Hagel şi liderul statului major, generalul Martin Dempsey, a transmis Pentagonul.
Cei trei au “discutat despre situaţia politică şi securitară din Irak (…) şi despre mijloacele de a spori cooperarea strategică americano-irakiană în faţa provocărilor regiunii”, a afirmat ministerul într-un comunicat.
Ultimii soldaţi americani au părăsit Irakul în decembrie 2011.
Ţara este îndoliată aproape zilnic de atentate iar violenţele sunt la acelaşi nivel ca în 2008, când aceasta ieşea dintr-un conflict confesional sângeros între sunniţi şi şiiţi.
wÎn timp ce războiul din Siria vecină provoacă temeri în ceea ce priveşte influenţa transfrontalieră asupra Irakului, Maliki a reafirmat neutralitatea Bagdadului cu privire la conflictul din ţara vecină.
“Toate eforturile noastre trebuie să fie dirijate către împiedicarea succesului Al-Qaida şi a altor organizaţii teroriste”, a mai pledat premierul, acuzat de “sectarism” şi de montarea şiiţilor împotriva sunniţilor, într-o scrisoare adresată marţi de influenţi senatori americană preşedintelui Obama. De Ana Borlescu - Mediafax
fsa-alqaeda-dollars

Marina Voica


Marina Voica 77 de ani O viata ca un film


 Marina Voica este un izvor nesecat de poveşti de viaţă. A iubit pasional, mult şi intens şi a avut norocul să îşi trăiască marea dragoste, timp de 17 ani.

„Anii mei sunt bogăţia mea. Şi uite, aş dori poate să mă opresc aici. E grea tinereţea, duci o cruce foarte grea. Eu am primit prea multă dragoste, şi eu şi fratele meu, prea mult răsfăţ. Eu m-am ciocnit de oameni, ca şi cum aş fi păşit prin junglă. Una umană. Şi azi este foarte greu, foarte multe lacrimi, foarte multe dezamăgiri. Dacă stau să mă gândesc, n-am avut prea multe zile fericite. N-o să mă creadă nimeni, dar aşa este. Fericirea nici nu există. Este clipă şi doar în închipuirea ta. Eu mă gândesc că vine clipa când o să plătesc, când vine ceva rău şi aşa este. Viaţa te întoarce pe dos. Vine o iubire şi nu te mai recunoşti”, a mărturisit cântăreaţa pentru Acces Direct.

Pe primul soţ avea să îl cunoască la 17 ani. Erau amândoi studenţi la Moscova. S-au iubit, s-au căsătorit şi aveau să se despartă până când Marina îşi termina facultatea. Venită în România, după soţul ei, interpreta şi-a dat seama că pasiunea dispăruse. Iar atunci a intrat pe fir doctorul Viorel Teodorescu.

„Cu Marcel eram foarte tânără. Aveam 17 ani, când el a pus ochii pe mine şi s-a lipit de mine şi nu s-a mai dezlipit. Eu am făcut foarte mult rău, părăsindu-l. Dar eu am luat doar pianul şi am plecat. Am lăsat totul. Ştiam că am făcut să sufere omul care nu avea nicio vină, niciun fel de greşeală cât de mică vizavi de mine şi eu îl părăsesc pentru un alt bărbat. Doctorul Viorel Teodorescu a luat numărul meu şi mi-a zis: «Doamnă, eu ştiu că sunteţi căsătorită, n-aveţi nicio grijă. Eu sunt un doctor, lucrez la salvare. Atât vreau să ştiţi că pe lumea asta există un bărbat care ar da viaţa pentru dumneavoastră. Eu atât am vrut să vă spun»”, îşi aminteşte vedeta despre începutul relaţiei lor. Au urmat însă şi alte telefoane.

„«Şi apoi, iertaţi-mă dacă vă tot sun, dar să ştiţi că nu trebuie să vă faceţi griji, eu sunt un băiat foarte urât». Şi asta aşa m-a impresionat, aşa m-a înduioşat”, a mai spus Marina. Povestea de iubire avea să se termine însă cu un final dur.

„Eu şi cu Viorel ne-am hotărât în ’80 să plecăm în Germania, ca să rămânem acolo. S-a îmbolnăvit Viorel şi totul s-a terminat”, a mai spus vedeta. Reîntoarsă în ţară, la dorinţa soţului bolnav de cancer de a muri în România, Marina avea să se gândească la rândul ei la sinucidere. „Când mergeam în fiecare zi la spital, am avut un gând de sinucidere. Ştiu că soacră-mea m-a dibuit. Şi mi-a zis: «Nu cumva să îmi faci figura asta. Am să te blestem. Îmi ajunge ce am eu şi te arunc la groapa comună. Nici nu te mai înmormântez, dacă-mi faci una ca asta». Şi m-a trezit. Viaţa mea este aşa: înainte cu Viorel şi după. E împărţită în două. Nu ştiu de ce este aşa. Poate mă apropii de sfârşit, că îmi e dor de mama şi de tata. Dar foarte mult. Oare am trăit viaţa, oare am făcut tot ce trebuie, unde am greşit?”, se întreabă retoric artista.

Cândva, partenerul ei de viaţă îi spunea: «Marina, tu trezeşti pasiuni» şi aşa s-a şi dovedit. Pentru cântăreaţă au urmat alte două iubiri mari. Prima cu Laurenţiu Cazan, în 1984, la trei ani de la moartea lui Viorel. Ea avea 47 de ani, el 24. Au trăit intens şi cu foc, timp de trei ani. Dar Marina ştia că este o relaţie fără viitor. „Orice ar spune lumea, Laurenţiu m-a iubit. Altfel aş fi simţit şi nu m-aş fi combinat cu un bărbat atât de tânăr. Ne-am iubit unul pe altul într-un fel special, în care muzica ne lega şi mai tare. Am cântat mult timp împreună. Pentru mine, Laurenţiu este un geniu muzical”, declara cântăreaţa pentru Tango în 2005.

A urmat o altă poveste de iubire cu un grec, Gheorghios Kilafis, care a iubit-o în tăcere timp de 20 de ani. În 2003, cei doi s-au reîntâlnit.

„Îmi aflase numărul de telefon de la Margareta Pâslaru. De atunci, de şase ori pe zi, m-a tot sunat din Grecia şi vorbeam câte două ore. Mi-a spus cum eram îmbrăcată în prima zi când m-a văzut. Am fost marea lui iubire. Hârtiuţa cu buzele mele, pe care i-o dădusem în urmă cu 20 de ani, încă o mai are… I-a mobilizat pe românii din Grecia să-i facă rost de toate discurile mele. Mi-a trimis bani şi am plecat în Grecia. Am stat două săptămâni la el acasă... Mi-e drag Gheorghios chiar şi numai pentru faptul că el a fost în stare să mă iubească în tăcere timp de 20 de ani. Cât timp am stat în Grecia, m-a tratat ca pe o prinţesă. Mi-a cumpărat un fotoliu, care era, de fapt, un fel de tron. Iar eu stăteam pe acel tron. A făcut atâtea pentru mine! Mi-a spălat şi rufele… Am plecat din ţară cu multe complexe. Nu mai arătam ca la 40 de ani. Însă, când m-a văzut, el mi-a zis: «păpuşă»! Când am revenit în ţară, mi-am închipuit că n-o să mă mai sune. Că doar îşi satisfăcuse o curiozitate... Dar n-a fost aşa. M-a sunat de cum am ajuns acasă şi mi-a zis: «Ce pustie e casa! Aşa mi-e dor de dumneavoastră! Vă aştept în septembrie». Dacă aş fi fost cu zece ani mai tânără, aş fi început romanul vieţii mele. Pe de altă parte, de ce să mă lăcomesc? Am avut de la viaţă tot ce mi-am dorit, chiar dacă am plătit pentru asta. Îi las pe alţii mai tineri să iubească, să greşească şi să plătească. Viaţa este extraordinar de frumoasă, iar eu am trăit-o...“, a completat vedeta.

Un crâmpei din existenţa Marinei Voica. A plătit scump preţul fericirii, dar e conştientă că a meritat toul. La 74 de ani, trebuie să mai întoarcă o filă din viaţa ei. Şi mai sunt atâtea poveşti de spus...

Erdogan

Erdogan intoarce armele

autor: FrontPress 01.11.2013

erdogan putinDupă ce America a susţinut „revoluţia Gezi” prin care s-a încercat înlăturarea de la putere a premierului turc, acesta a început un program de reorientare geopolitică. După ce Washingtonul a pierdut bătălia geopolitică din Siria, Recep Tayyip Erdogan a ajuns la concluzia că hegemonul de peste Ocean a devenit prea slab şi nu mai merită tratat cu reverenţa de odinioară.
Primul semn al reorientării a fost decizia Turciei de a cumpăra sisteme de apărare aeriană de la compania ChinaPrecision Machinery Import and ExportCorporation care nu este o simplă companie chineză, ci o companie chineză aflată sub sancţiunile Departamentului de Stat al SUA. Sistemul chinez este de fapt o clonă a sistemului rusesc S-300 şi este din start incompatibil cu sistemele altor ţări din NATO. Turcia, în mod demonstrativ, s-a orientat spre armamentul produs de principalul inamic geopolitic al alianţei militare din care face parte, stârnind mânia liderilor americani care deja lansează ameninţări şi declară că achiziţia armamentului chinez este incompatibilă cu statutul de membru al NATO.
Adevărata lovitură de teatru Erdogan a pregătit-o pentru summit-ul de la Minsk al Uniunii Vamale Rusia – Kazahstan – Belarus. În cadrul reuniunii, preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a declarat că a fost contactat de preşedintele Turciei în vederea demarării negocierilor de intrare a Turciei în Uniunea Vamala Rusia – Kazahstan – Belarus. Atât Vladimir Putin cât şi Nursultan Nazarbaev s-au arătat interesaţi de propunerea Turciei. Companiile ruseşti deja au penetrat economia din Turcia: Sberbank a cumpărat una dintre cele mai mari bănci turceşti, Inter RAO EES construieşte unităţi de producere a energiei electrice cu ajutorul gazului importat din Rusia, grupul GAZ împreună cu Mersa Otomativ a deschis o fabrică de autoturisme, iar Lukoil construieşte o rafinărie care va asigura necesarul de combustibil pentru reţeaua de benzinării pe care o deţine. O deschidere economică reciprocă ar putea fi benefică pentru toate ţările implicate.
Interesul Turciei pentru integrarea economică cu Rusia şi aliaţii săi este de fapt un gest diplomatic, menit să demonstreze Uniunii Europene că Ankara s-a săturat de negocieri inutile, de promisiuni deşarte şi speranţe înşelate. Nefiind satisfăcută de rezultatele cooperării cu Vestul, Turcia va căută opţiuni în Est. Aceste opţiuni fie vor fi valorificate în totalitate fie vor deveni nişte instrumente de şantaj foarte utile în relaţiile cu liderii americani şi europeni. Alianţele zilei de ieri se sparg, deschizând drumul unor simbioze ce ieri păreau imposibile. De Valentin Mândrăşescu – Vocea Rusiei

joi, 31 octombrie 2013

Rusoaica Marina Voica la 77 de ani

Maine 1 nov.se implinesc 24 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu(1955-1989)

Teroristi potentiali


Administraţia Obama îi consideră “terorişti potenţiali” pe toţi cetăţenii care se împotrivesc “noii ordini mondiale” şi care citesc site-uri de conspiraţii!

Precum am mai spus-o şi alte dăţi, guvernul american devine din ce în ce mai despotic. Eu mă amuz cum unii cu minte puţină mă consideră a fi “anti-american”… şi probabil că după ce voi publica şi articolul acesta, voi fi considerat “cel mai mare american din România” “Deştepţilor”, eu sunt împotriva cenzurii şi despotismului, de oriunde ar veni el (Rusia, SUA, Coreea de Nord etc.). Însă, sunt sătul de propaganda actuală din mass-media care prezintă SUA cel mai democratic stat din lume, iar alte ţări (care se opun politicii americane) sunt considerate a fi “despotice”. Aşa că în acest articol am să lucrez cu “materialul clientului”, adică m-am folosit de un articol publicat pe site-ul american The Truth. Articolul respectiv e scris de Michael Snyder, un fost avocat din Washington. Un avocat american este anti-american? Da, dacă el este obiectiv şi observă că această ţară (care în trecut chiar că a fost liberă şi democrată) se îndreaptă spre despotism.


După evenimentele din 9/11, administraţia americană considera pe oricine ar fi fost “islamist jihadist” drept “terorist potenţial”, lucru care oricum era discriminatoriu. Acum, în anul de graţie 2013, eticheta de “terorist potenţial” este aplicată de administraţia Obama mai multor categorii de oameni, ceea ce este cu adevărat periculos… pentru că acest lucru înseamnă “demonizarea” mai multor grupuri de cetăţeni. Michael Snyder a descoperit 72 de tipuri de cetăţeni americani ce sunt consideraţi a fi periculoşi (şi, deci, terorişti potenţiali) de către administraţia Obama. Eu nu am să enumăr toate cele 72 de grupuri (căci aş putea plictisi), ci doar câteva care mi s-au părut mai importante:
- cetăţenii care vorbesc de libertăţile individuale;
- cei care cred că interesul naţional e separat de interesul global;
- cetăţenii care sunt împotriva homosexualilor;
- mişcările patriotice;
- oamenii care se opun “noii ordini mondiale”;
- cetăţenii care aderă la “teoria conspiraţiei”;
- cei care vizitează site-uri sau bloguri extremiste;
- cetăţenii care organizează proteste;
- cei care se opun globalizării;
- cetăţenii care se împotrivesc armelor nucleare;
- cei care sunt împotriva avortului;
- cei care cred în profeţiile despre sfârşitul lumii.

Da, incredibil, în anul 2013, administraţia Obama consideră că a avea o părere sau o opinie constituie un “potenţial atentat terorist la adresa securităţi statului”! Însă, dacă ne uităm pe listă, observăm că pe “lista neagră” se află celor care se opun Ocultei Mondiale, adică cetăţenii care nu vor o nouă ordine mondială, o globalizare, care se informează de pe site-uri alternative (şi nu de pe mass-media oficială manipulativă) şi care doresc libertăţi individuale, pentru acestea fiind dispuşi să iasă în stradă şi să protesteze. Ei bine, tocmai aceştia, în viziunea lui Obama sunt “potenţiali terorişti”!
lovendal.net/

Primarul Timisoarei

Primarul Timisorei nu vrea nici “turnuletele” tiganesti si nici marsuri ale Noii Drepte

autor: FrontPress 31.10.2013

ND TMPrimarul Timişoarei, liberalul Nicolae Robu, a afirmat joi că este regretabil că unele zone din oraş au ajuns pline de turnuleţe, o aluzie la mafia imobiliară ţigănească care a acaparat zone întregi din cartierele istorice cu renume. Pe de altă parte, edilul şef consideră la fel de „disconfortabile” şi marşurile de stradă naţionaliste, organizate anual de Noua Dreaptă, prin care tinerii cer autorităţilor mai multă eficienţă în combaterea acestui fenomen. Afirmaţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe regionale privind “excluderea socială a romilor”, la care au participat şi fostul ministru de externe Mircea Geoană şi deputaţii Sorin Grindeanu, Gheorghe Ciobanu sau Cătălin Tiuch.
robu tigani„Nu se dau aprobări pentru manifestările care au loc [Nota FP: marşurile Noii Drepte contra infracţionalităţii ţigăneşti]. Se cer aprobări pentru manifestări legale, însă, din păcate, odată obţinută aprobarea, aceşti cetăţeni se manifestă contrar celor spuse înainte de a primi aprobarea. (…) Îmi este disconfortabil şi pentru că Timişoara este oraşul în care zone emblematice ale sale au ajuns pline de turnuleţe şi oraşul în care se produc blocaje cumplite şi parade care sunt deplasate. Dar este cumplit să vorbesc şi despre situaţia în care trăiesc comunităţi numeroase de romi aflate la marginea oraşului”, a afirmat Robu, conform Timiş Online.
geoana„România este o ţară care are o cultură a intoleranţei şi discriminării care încă este foarte puternică. Şi atât timp cât ne uităm la semeni ai noştri cu o privire încărcată de resentimente, România nu va fi o ţară democratică şi nu va fi o ţară europeană. Într-o criză economică precum aceea pe care o traversăm este uşor să găseşti ţapi ispăşitori. De aceea, până şi în Europa dezvoltată apar formaţiuni care ne aduc aminte de elemente neofasciste. (…) Ştim la ce s-a ajuns în trecut atunci când chestiuni de etică morală nu au fost respectate”, a spus la rândul lui social-democratul Mircea Geoana.
grindeanuPe de altă parte, deputatul Sorin Grindeanu, fost viceprimar al Timişoarei, a afirmat că inclusiv clasa politică din România a avut interes să ţină ţiganii la un nivel extrem de jos al educaţiei, pentru a fi mult mai uşor de manipulat, chiar cumpărat în timpul alegerilor. „În Timişoara, deşi este un oraş cosmopolit, cam o dată la o lună, două luni, au loc marşuri ale Noii Drepte, prin centrul Timişoarei, exact îndreptate împotriva populaţiei rome. Nu putem să îi facem vinovaţi pe toţi, în integralitate, din cauza unei minorităţi. Sigur, avem manifestări în fiecare vară, când străzile sunt blocate de Maseratti, Bugatti sau Ferrari. Însă asta este o minoritate. Dacă mergem în Kuncz sau Fratelia, unde există o populaţie romă bogată, acolo nu există Maserati sau Bugatti. Politicul, în ultimii ani, a încercat să ţină populaţia romă, pentru că e uşor să îi manipulezi dacă sunt săraci şi fără şcoală. Hai să spunem direct: e mult mai uşor să şi cumperi voturile”, a declarat Grindeanu. Sursa:FrontPress.ro

Bataie de joc


Criminalii care isi bat joc de viata noastra.

Cat de bine ai sta cu caputul si cat te-ai menaja nu vei reusi, ca mai devreme sau mai tarziu tot o  sa  iei razna. Spun asta ca si  ministreasa aseara si Dovleac sec, au anuntat ca nu s-a redus nimic de la Ministerul Muncii ci, au fost luati numai peste 520 mil.lei  pentru ca nu au fost folosite. Ce credeti, acesti 2 oameni in discutia asta sunt  sanatosi, au macar un graunte de creier in cutia craniana? Cand  va fi luat de pe fata pamantului acest prim prost ca noaptea, sa ii fie pus in borbcan cu formol creierasul, cat un bob de mazare am zis ? Nu, cat un bob de orez. Tot asa ne-a spus si despre  banii luati de la Min.Sanatatii ca se vor duce la casa de Sanatate. Dar de acolo cine ii mai vede ?
 In spitale doar tratamentul  efectuat de medici  nu se cumpara la farmacie. In rest totul.
Acel mic creieras al plavanului tarii sa fie in borcan pus alaturi  de borcanul cu organul lui Terente  dar ,fara borcanul cu creierul lui Eminescu pe care se zice ca l-a mancat pisica.

Cred ca primul nostru Idiot rade mereu si este vesel nevoie mare, pentru ca el nu intelege cat este de prost ca, daca nu are cu ce sa inteleaga !
De aceea multumeste ministresei partaite ca a facut economie la bani si uite asa ii da serviciilor secrete si parlamentarilor. Cum poate sa spuna chiar si ultimul idiot asa ceva, cand este atata jale si saracie in tara, ca a facut economie si mai si multumeste !!!! Asa ca  de aceea spun ca  aceasta crasa prostie dovedita, ne poate duce ca pensionari permanenti la Balaceanca.
Nimeni nu zice nimic, nimeni nu iese in strada ! Dovleac sec si  cu min. de interne spun  ca vor face uz de forta, daca se mai demonstreaza cu blocarea bulevardelor. Accepta doar ca sa fie liniste. Linistea dinaintea mortii poporului roman, sau dinaintea furtunii. Uite de ce spun eu ca il astept pe Cromwell sau unul ca el.
Cu  acesti criminali care ne spun in fata ce au facut si multumesc  ministresei ca a facut economie si nu se crapa pamantul cu plavan cu tot  si sa se afunde, apoi sa se acopere crapatura sa nu se mai stie ca a existat pe acest pamant.
Bani nefolositi la Min.Muncii 520 mil.de lei in timp ce spune acesta ..... ca, nu sunt bani pt.  recuperarea banilor in totalitate pentru pensii si salarii, asistentii sociali nu au mai fost platiti de luni de zile, bolnavii de cancer dupa primul an sunt scosi de sub tratament. Acestia sunt  criminalii tarii caci, sub umbrela unei asazise sustineri din partea romanilor avand 70 % in Parlamentul Romaniei, fac ce vor cu noi fara voia noastra. Raspunsul ministresei este ca atata poate tara acum atata face ! Dar atata putem si noi ?????
Poate putem mai mult si ii dam un sut in chiur. Ramolita asta nu trebuia pusa intr-un minister atata de  important si este slugarnica fata de Dovleac Sec  pana la  injosirea maxima a ei si a noastra.
Asta face ca boala lor degenerativa sa evolueze si deja cred ca sunt priovidentiali si ce le bese mintea dupa ce au fost la toaleta inainte de a trage apa, este pentru binele nostru al tuturor. Jos cu ei !!!