Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 28 septembrie 2013

Bancuri....


Un sergent in permisie merge la o prostituata si o intreaba:
- Domnisoara, acceptati compania mea pentru 200 euro?
- Da!- zice ea.
Sergentul se intoarce si striga:
- Companieeee, inaintee mars!- Sergent, de ce l-ai pedepsit pe soldatul Ionescu?
- Va imita, domnule capitan.
- Cum?
 - Rage ca un magar.


Comandantul unitatii face inspectie, si cum mergea el prin unitate vede doi soldati ce taiau o bomba cu un bomfaier
- Ce faceti ma idiotilor aici, sunteti complet retardati, daca explodeaza bomba aia, a?
- Stai linistit sefu ca mai avem vreo doua-trei in magazie!!!!Un soldat raporteaza ofiterului:
- Dom` capitan , printre noi sunt si homo...
- Cum ti-ai dat seama?
- Mi-a disparut ruju!"-Draga mea(ii scrie un recrut logodnicei sale) fetele de aici se gandesc numai la bani."
"-Dragul meu(ii raspunde ea) sa nu le dai mai mult de 20 de euro ca mai mult nu scot nici eu aici!"Colonelul Schmith, comandantul trupelor SS, face inspectie trupelor de elita. La un moment dat se opreste in fata unui soldat care avea cateva fire de barba nerasa si ii arde una peste fata cu cravasa..
- Te doare soldat?
- Nu sa traiti
- De ce?
- Pentru ca fac parte din trupele de elita!
La urmatorul soldat observa un nasture lipsa.. il altoieste si pe asta':
- Te doare soldat?
- Nu sa traiti
- De ce?
- Pentru ca fac parte din trupele de elita!
Colonelul incepe sa se intunece la fata cand la capatul randului observa ceva.. nu-i vine sa-si creada ochilor.. unui soldat ii iesea 'obiectu' teapan din pantaloni.. merge si o loveste cu sete..
- Te doare soldat?
- Nu, sa traiti!
- De ce?
- Pentru ca-i a colegului din spate...In armata generalul se hotaraste sa inspecteze bocancii soldatilor. Asa ca ii pune pe toti in linie dreapta si le spune sa ridice piciorul drept.
Soldatul Bula ridica piciorul stang. Cand generalul ajunge la el, exclama:
"CARE-I PROSTU' CARE-O RIDICAT AMANDOUA PICIOARELE?!"Un cetatean cehoslovac pe timpul ocupatiei rusesti se duce la militie:
- Vin sa raportez ca doi soldati elvetieni mi-au luat ceasul meu sovietic.
- Poate vreti sa spuneti ca doi soldati sovietici v-au luat ceasul elvetian.
- Bine, dar sa se consemneze ca dumneavoastra ati spus asa.

Au apus Zorii Aurii ?

Au apus Zorii Aurii in Grecia?

autor: FrontPress 28.09.2013

zoriiInevitabilul s-a produs azi-noapte în Grecia. O uriașă operațiune a poliției grecești a demantelat structura partidului naționalist Zorii Aurii. Profitând de pe urma şomajului şi problemelor care s-au agravat în Grecia din cauza crizei, Zorii Aurii a reuşit să intre pentru prima dată în Parlament în urma alegerilor din iunie 2012, obţinând 18 din totalul de 300 de mandate.
Acest partid a dus o politică dură de respingere a imigranților și de acuze grave la adresa clasei politice de la Atena, că a subordonat Grecia interselor străine, în special Germaniei și Bruxellului, precum și contra marelui capital reprezentat de companiile multinaționale. Activiștii Zorilor Aurii se implicau în bătăi de stradă cu comuniștii, anarhiștii și socialiștii și blocau sediile marilor bănci sau instituțiilor fiscale pe care le acuzau de exploatarea poporului grec și de sărăcirea acestuia. E cunoscut faptul că activiștii Zorii Aurii ocupau tonetele de taxare ale autostrăzilor și lăsau mașinile să treacă fără să plătească, pentru că șoselele erau făcute de popor și nu trebuie să plătească taxa. Poliția elenă de multe ori închidea ochii, dovedindu-se că numeroși polițiști erau simpatizanți ai partidului Zorii Aurii.
Guvernul elen la comanda liderilor UE și a finanței internaționale a trecut la acțiune. Poliţia greacă antiteroristă l-a arestat sâmbătă pe liderul şi deputatul partidului neonazist Zori Aurii Nikos Michaloliakos şi pe alţi trei deputaţi ai partidului, în cadrul unei operaţiuni la nivel naţional împotriva acestei mişcări suspectate că este o “organizaţie criminală”. Alţi trei parlamentari ai partidului, un lider al unei suburbii din apropierea Atenei şi alţi 9 membri de partid au fost arestaţi. Acţiunea poliţiei are loc după uciderea muzicianului anti-rasist Pavlos Fyssas, de numai 34 de ani. Autorul crimei s-a declarat susţinător al Zorilor Aurii, însă partidul a negat orice legătură cu acesta. Ilias Kasidiaris, purtătorul de cuvânt al partidului, a fost unul dintre politicienii reţinuţi. Guvernul a ordonat efectuarea de razii la sediile partidului. Mai mulţi poliţişti greci au fost suspendaţi, unii dintre ei chiar arestaţi pentru că au susţinut acţiuni ale Zorilor Aurii.
Aceste arestări au loc în contextul în care Guvernul de coaliţie între stânga şi dreapta al lui Antonis Samaras a fost acuzat de către Berlin și Bruxelles de inacţiune faţă de violenţe comise de neonazişti. Grecia nu va tolera ca Zori Aurii “să submineze viaţa socială şi democraţia”, declara Samaras pe 19 septembrie, la o zi după asasinat. “Guvernul este hotărât să nu permită urmaşilor naziştilor să otrăvească viaţa socială, să comită crime, să provoace şi să submineze fundamentele ţării care a dat naştere democraţiei”.
Arestările brutale de azi-noapte, când lideri ai Zorilor Aurii, care erau aleși deputați în mod democratic, au fost arestați, e un semnal de alarmă ferm pentru toate partidele naționaliste sau anti-sistem din alte țări europene că Bruxellul nu va mai tolera astfel de derapaje în Uniunea Europeană. Se dovedește că partidele liberale, creștin – democrate, ecologiste și socialiste din Europa sunt de fapt excrescențele aceleași forțe care conduce UE și politica mondială. Ele și-au dat mâna în Grecia pentru a elimina un actor politic naționalist care putea deveni o forță la următoarele alegeri, pe fondul crizei din Grecia, și un model pentru alte mișcări naționaliste din Europa. Dar numai partidele naționaliste și creștine suferă consecințele Europei unite, nu cele anti-sistem de stânga care sunt încurajate tacit de Bruxelles. Pentru liderii UE și finanței mondiale, naționaliștii și creștinii sunt inamicul public numărul 1, nu troțkiștii și comuniștii anti-sistem, care sunt tolerați și chiar acceptați în instituții și parlamentul european. Ceea ce s-a întâmplat azi-noapte în Grecia e un precedent și pentru alte partide naționaliste europene. Scenariul atenian se poate repeta la Bratislava, Haga, Roma, Praga, Varșovia sau Berlin. În Germania NPD are deja grave probleme de legalitate și piedici juridice din partea guvernului Angelei Mekel. Bruxelles oferă un avertisment dur partidelor naționaliste și creștine europene că nu va mai permite derapaje în afara politicii oficiale, consumeriste, ateiste și globaliste în cadrul UE. Întâmplările de la Atena nu afectează România, deoarece țara noastră nu a reușit în 23 de ani să coaguleze un partid naționalist creștin de orientare legionară, datorită infiltrărilor și diversiunilor din anii 90 ale SRI-ului condus de cuplul toxic kominternist Măgureanu/Brucan, dar și a inexistenței unui lider care să coaguleze organizațiile civice creștine. Mișcarea politică naționalistă și creștină din țara noastră nu a îmbrăcat haina politicii ci se manifestă inedit în Europa, specific de altfel românilor, sub forma unei platforme comune de idei și acțiune prin presa online: FrontPress, Buciumul,NapocaNews, Ziarul Națiunea, Nationalisti.ro și bloggerii Victor Roncea sau Dan Tanasa. Deocamdată această platformă media civică încă nu deranjează substanțial echilibrul clasei politice post-decembriste corupte. Așa că dacă Zorii Aurii au apus la Atena, soarele credinței naționale românești încă mai răsare liber la București, Timișoara, Iași sau Cluj. Dar până când? De Ionuț Țene - NapocaNews

Zorii Aurii

Intimidari fara precedent in Grecia impotriva liderilor partidului nationalist Zorii Aurii

autor: Second 28.09.2013

693095c4b39615e0c85bb9f712b5efc1__articleIn aceasta dimineata au fost puse in aplicare zeci de mandate de arestare impotriva unor membri si parlamentari ai partidului nationalist grec Zorii Aurii. Printre cei arestati se afla si liderul partidului, Nikos Michaloliakos, dar si purtatorul de cuvant al formatiunii nationaliste, Ilias Kasidiaris.
Nationalistii au fost arestati sub invinuirea de infiintare a unui grup de crima organizata, in scopul investigarii uciderii unui cantaret de hip-hop cu vederi stangist-anarhiste.
Aceste arestari apar in contextul unor proteste ce au avut loc in Atena impotriva partidului nationalist, proteste organizate in principal de partidele si organizatiile de stanga si cu orientari comuniste, mitingurile adesea degenerand in violente si lupte cu politia.
Deasemenea, saptamana trecuta, ministrul de interne grec, Nikos Dendias, declara ziaristilor că guvernul ar putea adopta o ordonaţă de urgenţă pentru a interzice partidul radical.
Nu in ultimul rand, este de subliniat faptul ca partidul Zorii Aurii a atins in aceasta perioada un procent record de 20% din preferintele alegatorilor greci, fapt care nu poate fi lipsit de legatura cu ultimile presiuni la adresa nationalistilor.
Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului trecut sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind 13 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro

Siria

osibile consecinte ale unor lovituri aeriene asupra Siriei

autor: FrontPress 28.09.2013

SYRIA/Analizele apărute până acum evidenţiază o largă gamă de posibilităţi de evoluţie a războiului civil din Siria, în condiţiile când SUA, împreună cu o coaliţie, încă în curs de constituire, ar trece la executarea unor lovituri cu rachete şi aviaţia pentru a elimina arsenalul chimic sirian. Acestea ajung până la a evoca posibilitatea extinderii conflictului nu numai la zona întregului Orient Mijlociu, ci chiar la scară planetară, ceea ce credem că, cel puţin în prezent, este foarte puţin probabil, sau aproape imposibil.
Cu siguranţă, consecinţele unor lovituri aeriene asupra unor obiective militare punctuale din Siria (sunt evocate şi posibile lovituri asupra unor elemente importante ale Gărzii Republicane), vor îmbrăca o gamă largă de aspecte şi vor avea reverberaţii pe plan internaţional. În acelaşi timp, renunţarea la această acţiune, sau un atac “simbolic” de mică amploare din partea SUA, va avea efecte strategice comparative cu acţiunea în forţă, însă în sens contrar, atunci când este vorba de aliaţii strategici ai SUA în regiune – Turcia, Israelul şi alte ţări arabe. De asemenea va afecta evoluţia conflictului suniţi-şiiţi, mai ales relaţia dintre majoritatea sunită moderată şi islamiştii extremişti, dar şi credibilitatea SUA pe plan internaţional.
Pe scurt, situaţia trebuie să fie în continuare analizată în toată profunzimea sa şi probabil din această cauză s-a mai întârziat, pretextul unei posibile renunţări de către Siria la arsenalul său chimic (după unele surse pe locul trei în lume, cu peste 1.000 tone în circa 50 de locaţii) fiind, după părerea noastră, mai mult o acţiune de a câştiga timp din partea regimului Assad, cu sprijinul principalilor săi aliaţi, Rusia, China şi Iran.
Aşa cum au fost prezentate până acum, acţiunile militare asupra Siriei nu vor duce la eliminarea regimului Assad şi nici la o schimbare semnificativă a raportului de forţe între rebeli şi forţele loiale regimului, însă ar putea transmite un mesaj puternic regimului iranian. Nu trebuie însă neglijat şi efectul contrar asupra Iranului care, este cunoscut că refuză orice negociere în condiţii de presiune. Probabil SUA ar trebui să angajeze un dialog mai intens cu Teheranul pentru a limita extremismul şiit şi penetrarea Al-Qaida în Siria. Este însă puţin probabil ca Iranul să renunţe uşor la avantajul strategic pe care îl oferă alianţa cu Siria.
În Irak, guvernul Maliki a facilitat ajutorul militar iranian pentru regimul Assad, permiţând avioanelor de transport iraniene să survoleze spaţiul său aerian, în pofida obiecţiunilor SUA. Washingtonul nu are pârghii puternice asupra Bagdadului pentru a obţine o schimbare radicală de atitudine, probabil va lua decizia de a opri derularea unor contracte de armament, inclusiv a livrărilor de avioane F-16, până când Maliki nu va închide spaţiul aerian pentru transferul de ajutoare militare iraniene către Damasc.
Libanul este puternic afectat de războiul civil din Siria, cu circa 700.000 de refugiaţi pe teritoriul său, ceea ce periclitează grav echilibrul etnic al ţării. Evoluţiile din Siria vor avea cele mai puternice consecinţe în Liban, având în vedere şi poziţia Hezbollahului libanez de aliat fidel al Iranului şi sprijinul, inclusiv militar, acordat de Hassan Nasralah regimului Assad.
Amânarea soluţionării crizei siriene, transformată în război civil, aşa cum era de aşteptat, nu a făcut decât să complice şi mai mult situaţia şi să facă mai dificilă găsirea unei soluţii. Bilanţul de până acum, peste 110.000 de morţi, un număr mai mult decât dublu de răniţi, aproape 2 milioane de refugiaţi externi şi peste 4 milioane de persoane deplasate pe plan intern (în total aproape o treime din populaţia ţării), la care se adaugă distrugeri materiale dificil de estimat, ne face să apreciem că acest conflict este încă departe de soluţionare. Acesta probabil va evolua, cu specificitatea sa, în forme similare ale războiului civil din Liban (1975 – 1990), inclusiv conturarea unor zone controlate de diferite grupuri etnice care dispun de propriile grupări paramilitare, germenii acestora sunt deja vizibile în nordul ţării. Cutia Pandorei a fost de mult deschisă, chiar dacă mâine în Siria ar fi instaurată cea mai democratică şi performantă guvernare, cu un sistem de securitate funcţional, vor trece ani până la curăţarea ţării de elemente extremiste. De Corneliu Pivariu – Ingepo

vineri, 27 septembrie 2013

Lev Trotki(1879-1940)

SRI-ul aduce un omagiu criminalului bolsevic Lev Trotki, fondatorul Armatei Rosii

autor: FrontPress 27.09.2013

0Serviciul Român de Informații nu se bucură de o prea mare încredere în rândul populației din cauza suspiciunilor legate de apucăturile comunistoide ale unor ofițeri, reflexe nocive rămase de pe vremea fostei Securități. Această percepție colectivă a fost întărită vineri prin girul dat de șeful acestei instituții liderului bolșevic Lev Troțki, fondatorul Armatei Roșii.
Trotsky_5
Mai precis, în cadrul festivalului cultural Strada de c’Arte a fost lansat volumul „Lev Troţki. O viaţă de revoluţionar”, semnată de Joshua Rubenstein şi prefaţată de George-Cristian Maior, directorul SRI, care îl transformă pe fanaticul revoluționar în victimă a propriului idealism, fără a pune accent pe ororile săvârșite de acesta în primii ani ai Uniunii Sovietic. Evenimentul controversat a avut loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București.
Potrivit lui George Maior, Lev Troţki îşi merită locul în categoria „superpoliticienilor” pentru faptul că, prin viziunea, voinţa şi acţiunile sale, a reuşit să deturneze evoluţia naturală a lumii secolului XX, revoluţionând în mod complex, radical, societatea şi statul rus, iar apoi întregul sistem internaţional.
„Fără fanatism nu poţi face nimic în istorie”, ar fi afirmat Troţki la un moment dat. Este un paradox, consideră domnul Maior, cum un om cu o capacitate de gândire strategică extraordinară, cu o cultură vastă, capabil în acelaşi timp să ia decizii practice extrem de eficiente, a fost dominat de un idealism împins până la fanatism. „Acest idealism radical, această gândire utopică abstractă a cuprins de la bun început semnele dezastrului şi ale tragediei în care avea să se sfârşească experimentul lui Troţki şi Lenin. Idealistul este nepăsător în faţa forţelor obiective care împing politica într-un joc sistemic, de tip realist. Idealiştii ignoră, aşadar, raporturile de forţe şi speră să le transgreseze prin însăşi forţa ideii, a viziunii preconstruite din punct de vedere intelectual, ideologic”, afirmă autorul cuvântului-înainte în paginile volumului.
În discursul său, domnul Maior a remarcat cum tocmai acest idealism excesiv i-a şi adus sfârşitul, nu doar în politică, dar şi în plan personal. „Aşa cum se întâmplă în general în preajma revoluţiilor, primii sacrificaţi sunt tocmai autorii acestora. Troţki a fost înlăturat rapid din politică după moartea lui Lenin, transformat din coautor în inamic al revoluţiei, marginalizat, exilat, urmărit de poliţia politică a regimului până la sfârşitul vieţii, sfârşind prin a fi asasinat de către agenţii NKVD în Mexic, în 1938”.
tLev Davidovici Troțki a fost un revoluționar bolșevic și intelectual marxist, născut într-o familie de evrei așkenazi din Ucraina. El a fost un politician influent la începuturile existenței Uniunii Sovietice, mai întâi Comisar al poporului pentru politica externă iar mai apoi ca fondator și prim comandant al Armatei Roșii și Comisar al poporului pentru apărare, fiind responsabil de crime de război și genocid. În urma luptei pentru putere cu Iosif Vissarionovici Stalin din anii 1920, Troțki a fost exclus din Partidul Comunist și deportat din Uniunea Sovietică. A fost în cele din urmă asasinat în Mexic de un agent sovietic. Ideile lui Troțki formează bazele teoriei comuniste cunoscute sub numele de troțkism, care face apologia ”revoluției permanente”.Sursa: FrontPress.ro
12345

Schengen


Franta nu accepta Romania in Schengen pana nu se rezolva problema TIGANILOR!

Crizantema Neagra


“Crizantema Neagră”, poate cel mai misterios şi mai celebru caz de crimă neelucidată din secolul trecut

Pe 15 ianuarie 1947, pe un teren viran dintr-o suburbie a Los Angeles-ului, a fost găsit un cadavru mutilat. Trupul neînsufleţit al tinerei femei fusese retezat de la mijloc, iar pe coapsă i-au fost scrijelite iniţialele C. N. Cazul a devenit faimos datorită acestor iniţiale. Ele proveneau de la “Crizantema Neagră”, apelativul lui Elizabeth Short, o actriţă drăguţă, în vârstă de 22 de ani. Mulţi îi spuneau Beth sau Betty, dar ea prefera să i se spună Crizantemă Neagră, datorită preferinţei sale pentru hainele de culoare neagră.

Logodnicul i-a murit în război

Viaţa lui Elizabeth Short nu a fost dintre cele mai fericite. Prima ei mare dragoste a fost un soldat pe care l-a întâlnit înainte de război. Deşi fata era o delincventă, totuşi iubirea i-a oferit şansa de a se îndrepta. Tânărul s-a logodit cu ea, dar când a izbucnit războiul, s-a înrolat în armată şi au trebuit să se despartă. Din păcate, băiatul a murit pe front, iar din acel moment, toate i-au mers prost lui Elizabeth.

A devenit prostituată…

La început, a încercat să facă figuraţie la Hollywood, dar rolurile se obţineau foarte greu. Ziua lucra ca şi chelneriţă, iar seara frecventa localurile de noapte. Inevitabilul s-a produs, iar Elizabeth a devenit prostituată. Datorită garderobei sale negre, a devenit repede renumită în rândul clienţilor.

Asasinarea Crizantemei Negre

Totuşi, Crizantemei Negre i s-a mai oferit o şansă atunci când a cunoscut un alt bărbat serios care începuse să o curteze. Moartea, însă, l-a răpit şi pe el. Ştirile din ziare despre cadavrul ciopârţit au stârnit cele mai diverse reacţii din partea opiniei publice din Los Angeles. Poate că din cauza frumuseţii ieşite din comun a victimei au urmat o serie întreagă de denunţuri şi mărturii mincinoase.

Pe urmele criminalului…

Prima provenea de la o chelneriţă care a povestit că i-a auzit pe cei doi asasini care stăteau la o masă în localul în care lucra ea, când au pus la cale crima. A făcut o descriere completă a celor doi, dar s-a dovedit că “criminalii” erau de fapt doi detectivi care cercetau cazul şi îşi beau cafeaua în acel loc în afara orelor de serviciu.


Următoarea informaţie a fost primită de la o dansatoare blondă, care a relatat poliţiei următoarele :”Diseară la ora 9,00 mă voi întâlni cu un bărbat la intersecţia străzilor First şi Temple. Am motive întemeiate să cred că el este asasinul Crizantemei Negre.” Detectivii i-au arestat pe cei doi şi i-au dus la secţie să-i interogheze. S-a dovedit că bărbatul era nevinovat, dar petrecuse cândva o noapte cu dansatoarea. Ulterior, aceasta a încercat să-l şantajeze, dar fără rezultat. Informaţia era o invenţie a dansatoarei pentru a exercita presiuni asupra bărbatului.

Totuşi, a existat şi o probă pe care poliţia a tratat-o mai serios. Este vorba de un colet care fusese adus la redacţia unui ziar din Los Angeles, pachetul conţinând câteva obiecte de uz personal şi următorul mesaj scris cu litere decupate din ziare: “Vă trimit obiectele personale ale Crizantemei. Veţi primi şi o scrisoare.” În colet au fost găsite carnetul de asigurări sociale şi certificatul de naştere al lui Elizabeth, precum şi un bloc notes din care fusese smulsă o foaie. Poliţiştii presupuneau că obiectele au fost luate de asasin. Acestea împreună cu hainele femeii şi foaia smulsă ar fi dus la descoperirea identităţii lui. Amprentele prelevate de pe carnetul de asigurări sociale nu corespundeau cu nicio amprentă din registrele poliţiei.

Mai târziu, un delincvent obscur s-a predat poliţiei, afirmând că este ucigaşul Crizantemei Negre. Poliţia bănuia că el este ucigaşul, pentru că în carnetul lui Elizabeth figura numele unei întreprinderi unde suspectul lucrase cândva. Însă, a trecut cu brio de proba detectorului de minciuni. Când s-a predat, i-a spus unui sergent: “Când mă îmbăt, devin foarte agresiv cu femeile”. Persoana cunoştea foarte multe amănunte legate de crimă, dar, în final, s-a dovedit că nu era el asasinul. Mărturia sa se datora unei stări psihice labile.

La poliţie s-au prezentat în jur de 50 de persoane, care se declarau a fi autorii crimei, dar, în ciuda acestei avalanşe de declaraţii, adevăratul asasin al Crizantemei Negre a rămas necunoscut.

În anul 2006, pe piaţa cinematografă a ieşit un film dedicat acestui subiect şi intitulat “The Black Dahlia”.
lovendal.net/

Timisoara

Consilierul local Bogdan Herzog despre scandalul legat de sediul PSD Timisoara

autor: FrontPress 27.09.2013

herzogRecent in Consiliul Local a fost supusa la vot vanzarea unei cladiri, fost sediu ADP catre Partidul Social Democrat. Consiliului Local i-a fost prezentat un raport de evaluare semnat de catre un expert prin care cladirea respectiva era evaluata la cca 100.000 euro. 
Proiectul a picat la vot la un singur vot, si probabil, urmeaza sa fie readus in discutie. Cei care se revendica a fi opozitia la USL, dar de fapt au votat pro-Robu (Nota: primarul Timisoarei) in toate momentele cheie in care un vot negativ ar fi contat, nu au participat strategic la sedinta, fiind sau plecati in strainatate sau chiar parasind  sala de consiliu inainte de sedinta pentru a nu supara colegii din alte partide dar in acelasi timp, pentru a nu putea fi acuzati ca au votat pentru. Politica strutului!
As fi putut iesi din sala dar prefer sa imi asum actiunile mele. Am votat pentru si poate am gresit, veti aprecia Dvs. Rationamentul meu a fost urmatorul:
In acceptiunea mea cel putin, partidele politice in Romania au fost considerate ca fiind de interes public, avand posibilitatea sa ceara sedii si ulterior sa le cumpere. In trecut partide ca si PNTCD, PNL, UDMR, PRM si-au cumparat propriile sedii la valori de inventar, nereevaluate – practic la pretul unui pachet de tigari. De legea prin care aceste partide s-au pricopist cu sediile lor ar fi putut beneficia si PSD insa, acesta a fost mai ghinionist, in sensul ca cladirea care-i fusese repartizata initial a fost revendicata.
La ora actuala, in Timisoara majoritatea partidelor semnificative au primit cvasi-gratuit sediile lor (tot din patrimoniul orasului) iar PSD a incearca sa isi achizitioneze si el propriul sediu. Niciuna din tranzactiile realizate sau propuse nu au fost realizate la valori de piata si toata lumea – pesedisti, liberali, taranisti, maghiari, presa,  - stie foarte bine acest lucru. PSD-ului, pe care nu tin neaparat sa-l apar, i se reproseaza ca a vrut sa faca ceea ce au facut sau au vrut sa faca toti ceilalti actori – sa devina proprietar pe propriul sediu la un pret cat mai mic.
 Problema in jurul careia merita sa discutam este de fapt urmatoarea: merita partidele politice din Romania un regim privilegiat, reprezinta ele un interes legitim si trebuie tratate aparte? Daca raspunsul este NU, asa cum cred eu, partidele reprezentand si teoretic si practic un interes privat de grup, atunci o solutie dreapta ar fi ca toate vanzarile de sedii de partide sa fie anulate, partidele despagubite, primind inapoi pretul paltit plus dobanda actualizata (PNL, PNT, UDMR, PRM si restul ar primi in locul pachetului de tigari platit, cam un pachet si 3 tigari) iar imobilele dobandite inapoi de orase ar putea fi scoase la licitatie si cumparate la pret de piata de orice doritor, inclusiv actualii ocupanti.
 Daca raspunsul este DA – partidele politice, merita un regim privilegiat in atribuirea si cumpararea de imobile atunci, PSD-ul fie ca il iubesti sau nu, este cel mai important partid al Romaniei si merita la randul lui un sediu. Chiar si in acest caz, valoarea evaluata este totusi mult prea mica, mai ales tinand cont ca orasul Timisoara a investit in imobilul respectiv o suma de bani superioara pretului propus spre vanzare, lucru pe care nu l-am cunoscut la momentul votului si care ma face sa imi reconsider pozita pana la revizuirea evaluarii.
 Ca sa fim onesti si sa nu criticam numai paiul din ochiul politicianului ar trebui sa punctam ca dupa Revolutie, milioane de romani au beneficiat de prevederi legale similare, cumparand pe preturi ridicol de mici fostele apartamente proprietate de stat in care locuiau.
 Concluzie: Propun pe aceasta cale ca Parlamentul sa ia o initiativa legislativa in sensul fie:
a. al anularii tuturor vanzarilor de sedii de partid realizate din 1989 pana acum si al revanzarii acestora prin licitatii publice pornind de la preturi actuale de piata fie
b. in sensul acordarii cu titlu gratuit al sediilor intr-o anumita limita (ex. 100 mp).
Imi cer scuze daca prin votul meu din Consiliul Local am dezamagit pe cineva si am explicat mai sus cateva din rationamentele care au stat la baza deciziei mele.
PS: In rest, de la intrarea “marginala” in politica, imi dau tot mai mult seama ca exista doua optiuni posibile:
1. Nu faci niciun compromis. E o idee care imi surade, radicalismul ei fiind mai aproape de temperamentul meu. Problema este ca cu o astfel de atitudine risti sa devi marginal si sa nu poti influenta cu nimic ceea ce se intampla. Este calea aleasa de multi politicieni si de grupuri pe care le respect foarte mult. Din pacate insa vocea lor atat in Romania cat si in Europa este foarte marginala si eficienta lor in combaterea adevaratelor probleme cu care se confrunta lumea este aproape nula.
2. Faci compromisuri intr-o anumita limita si niciodata in chestiunile pe care le consideri esentiale, un fel de Realpolitik. Aici apar doua probleme una intrinseca, anume care este limita compromisului, este asta un pact mefistofelic? – si a doua – una de imagine – intrucat vor fi suficienti oameni, unii chiar bine intentionati bucurosi sa-ti puncteze minusurile si sa uite plusurile. Este totusi calea pe care merg politicieni care au avut un impact mare in lumea de azi, iar primul exemplu care imi vine in minte este Vladimir Putin probabil singurul politican cu adevarat mare din Europa de astazi.
A treia optiune ar fi: – faci orice si iti gasesti justificarea spunand ca toata lumea face asa – calea urmata de 90% din politicienii romani si nu numai, de acum si din totdeauna. De Bogdan Radu Herzog –FrontPress.ro

:)


Rosia Montana

Un film cutremurator cu trimitere la Rosia Montana, realizat de un timisorean, devine viral pe Internet

autor: FrontPress 27.09.2013

Clipul a fost realizat de o echipă de amatori şi spune povestea unui tânăr care se întoarce după 20 de ani în satul Geamăna din judeţul Alba, unde a copilărit, şi care acum este acoperit aproape în întregime de sterilul rezultat în urma mineritului.
Chiar dacă este realizat de oameni care nu sunt profesionişti, ci au alte meserii, clipul arată foarte bine, pe coloana sonoră fiind folosită (cu permisiune) muzica celebrului Moby. Realizatorul este Florin Cofar, medic stomatolog la Timişoara. Autorul filmului a fost invitat la TVR de realizatorii emisiunii Ora de Business, care au şi popularizat clipul, dar acesta a refuzat vină, spunând că îşi asumă filmul, dar preferă “un anonimat modest, mai exact un model de contrapunere goanei deşănţate după publicitate din societatea noastră”.
“Acest video nu are nici o afiliere politică, economică sau de altă natură. Este un apel la informare şi conştientizare cu privire la proiectele de impact asupra mediului. Clipul spune povestea unui sat, numit Geamăna, care a fost unul dintre cele mai afectate de mineritul de suprafaţă. Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu peste 20 de ani, în Transilvania. Istoria ştie să ne avertizeze. Din păcate, avem, de asemenea, un “talent” de a uita lecţiile trecutului”, spune descrierea clipului, scrisă în engleză, atât pe Youtube, cât şi pe Vimeo, unde a strâns deja peste 100.000 de vizualizări, în doar două zile.
Clipul are mai puţin de trei minute, iar în realizarea sa au fost implicate, pe lângă realizator, alte şapte persoane. În mod ironic, cine vizualizează clipul pe Youtube România, au mari şanse să vadă o reclamă “DA pentru Roşia Montană”, prezentă datorită tagurilor adăugate pentru acest video. De Vali Silaghi – Adevarul

Aluzii

Aluzii “antisemite” impotriva magazinelor Kaufland. Suspectul principal, sovinul CSIBI BARNA

autor: FrontPress 27.09.2013

kaufland antisemitismÎn Miercurea Ciuc au apărut de câteva zile mai multe marcaje “antisemite”, îndreptate împotriva magazinului Kaufland. Astfel pe carosabil a fost desenată cu vopsea albă steaua lui David, simbolul iudaismului, şi o săgeată care indică intrarea în parcarea supermarket-ului. Parchetul de pe lângă judecătoria Miercurea Ciuc a dispus începerea urmăririi penale faţă de autori necunoscuţi. Cu toate acestea, suspectul principal este extremistul şovin Csibi Barna, devenit cunoscut opiniei publice româneşti după ce în luna martie a anului 2011 l-a “spânzurat” în mod simbolic pe Avram Iancu în piaţa publică. În 2010, acesta a plasat în faţa unui magazin, parte a aceluiași lanţ comercial, o pancartă inscripţionată cu mesajul ”Rușine să-ţi fie! Iar ai cumpărat de la evrei”.
antsem-2În urma unei sesizări, Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Harghita a ales să decline competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, care a dispus, joi, începerea urmăririi penale față de autori necunoscuți. În sesizare se precizează că “desenul din intersecția cu sens giratoriu este o instigare antisemită”.
Un precedent a avut loc acum câţiva ani, când Csibi Barna, însoţit de alţi doi tineri (Szocs Tibor şi Puskas Andras Miklos), au fost puși sub urmărire penală de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita pentru “instigare la discriminare și constituirea unei organizații cu caracter rasist, fascis și xenofob”. Barna s-a fotografiat în 2010 alături de un afiş folosit şi în Ungaria, la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial, prin care regimul pro-german încuraja populaţia să boicoteze produsele şi afacerile evreieşti. Acţiunea a fost desfăşurată în numele organizaţiei „Mişcarea Garda Maghiară, Batalionul Wass Albert, Plutonul Secuiesc”.
Lanţurile de magazine Kaufland, împreună cu Lidl, sunt controlate de miliardarul german Dieter Schawrz, despre care se spune că ar avea origini evreiești. Bloomberg l-a poziționat în Top 30 cei mai bogați oameni ai planetei, cu o avere de aproximativ 21,9 miliarde de dolari. Schwarz Gruppe deţine în România 83 de supermarketuri Kaufland şi 158 de magazine de discount Lidl. Sursa: FrontPress.ro
barna

Anda Calugareanu

PSD Timisoara

Consilier local amenintat telefonic dupa ce a demascat afacerile imobiliare ale PSD Timisoara

autor: FrontPress 27.09.2013

petrica folicaConsilierul local Petrică Folică (PP-DD) a dat peste cap toate calculele în Consiliul Local Timişoara prin faptul că s-a opus unui tun imobiliar marca PSD, acceptat tacit de restul aleşilor, din toate partidele. De profesie detectiv particular şi un duşman al “Noii ordini mondiale”, Folică a fost singurul care a votat împotriva vânzării către PSD a unui sediu la o sumă mai mult decât modică faţă de valoarea pieţei. Votul lui a fost suficient pentru ca proiectul să cadă.
„Am primit mai multe telefoane suspecte după vot, au fost telefoane chiar şi de ameninţare. Dar n-au ce să-mi facă. Merg cu tramvaiul, călătoresc cu trenul. Nu mi se poate întâmpla nimic. Nu vreau să fac un capăt de ţară din aceste telefoane şi nu vreau să dezvolt ideea. La partid nimeni nu mi-a reproşat nimic. Am libertatea de a alege. Mi s-a spus clar – dacă văd o neregulă trebuie să sesizez şi să acţionez. Am rămas suprins de declaraţiile din presă ale primarului, cum poate susţine că nu ştia despre ce este vorba? Din declaraţiile primarului şi ale altora ca el reiese că ei circulă cu trenul mereu, o maşină îi ia în fiecare dimineaţă din Gara de Nord, apoi se întâlnesc la primărie şi, fără să ştie nimic, se pun repede să ia hotărâri”, a declarat pentruDeBanat consilierul Petrică Folică.
Omul săptămânii din administraţia timişoreană a ajuns întâmplător în consiliul local, după ce, într-un timp foarte scurt, doi colegi de-ai săi din PP-DD au decedat. Decizia de a vota contra proiectului a fost semnalată de Folică de dinaintea votului, la o discuţie comnuă a aleşilor locali cu viceprimarul PSD Traian Stoia. „La discuţiile cu domnul Stoia, din toţi consilierii doar eu i-am pus întrebări, iar el nu a putut să-mi răspundă. Orice om normal din oraşul ăsta şi-a dat seama despre ce e vorba acolo. Cum poţi lua o clădire în care s-a investit peste 700.000 lei cu doar 400.000 de lei? Eu am ştiut din start cum voi vota”, a mai spus consilierul PP-DD.
Filiala locală a PSD a depus recent o solicitare la Primăria Timişoara pentru a cumpăra sediul de pe splaiul Tudor Vladimirescu nr. 26, pe care l-au închiriat doar de câteva luni. Social-democraţii oferă pentru clădirea cu un etaj şi mansardă, în suprafaţă de aproape 1400 de metri pătraţi, 441.176,71 de lei, fără TVA. Preţul oferit a fost stabilit în urma unei evaluări suspecte, făcute de o firmă specializată. Surse din cadrul partidului, invocate de TimisOnline, afirmă că preţul a ajuns la acest nivel deoarece social-democraţii au făcut investiţii importante în clădirea din zona Iosefin, înainte de a se muta.
Pentru ca imobilul să poată fi vândut, propunerea PSD Timiş trebuie să fie acceptată de consilierii locali, jocurile fiind date peste cap deocamdată de opoziţia lui Petrică Folică. Scandalul a fost prezentat amplu de presa locală, de câteva zile ajungând însă şi în atenţia unor televiziuni şi ziare centrale.
PSD Timiş a schimbat în ultimii ani nu mai puţin de trei sedii, reaminteşte portalul de ştiri TimisOnline. După ce sediul iniţial, de pe bulevardul C.D. Loga a fost retrocedat, social-democraţii s-au mutat în chirie în zona Complexului Studenţesc. La un moment dat, ei intenţionau să îşi construiască un sediu nou, pe bulevardul Republicii, însă au renunţat la acest proiect din cauza costurilor prea mari. Odată cu schimbarea produsă la vârful Primăriei Timişoara, social-democraţii au solicitat municipalităţii un sediu nou, ei având acest drept stabilit prin lege. Le-a fost acordat actualul sediu de pe splaiul Turdor Vladimirescu, care a aparţinut ADP. Fostul director al ADP, Liviu Barbu, declara atunci că societatea pe care o conducea a făcut investiţii importante în acel imobil. Declaraţiile lui au fost contrazise de social-democraţi, care au afirmat că au fost nevoiţi să renoveze imobilul înainte de a se muta. Sursa: FrontPress.ro
sediu2-600x400-7

joi, 26 septembrie 2013

Secret

"SECRET DEZVĂLUIT și de o artistă româncă. Este colegă de ORGII "RELIGIOASE" cu Jay-Z și Lady Gaga într-un cult controversat. În SUA, membrii sunt acuzați că fac GESTURI SATANICE

Solista româncă Raisa a recunoscut că face parte din mișcarea Illuminati, cult cu origini francmasonice. Inna, Antonia și Morandi sunt bănuiți și ei că fac parte din această grupare. Raisa, o tânăra cântăreață, și MC prin cluburile din Ploiești și Capitala, a mărturisit în urmă cu câteva zile că face parte din controversatul cult Illuminati.

Declarația sa a fost făcută chiar pe scena de la Miss Universe Romania, unde a interpretat single-ul ei de debut "Tourist". La sfârșitul reprezentatiei, aceasta, împreuna cu dansatorii ei, nu s-au ferit să recunoască până și mesajele subliminale, pe care Illuminati le răspândesc.

"Nu ma deranjează absolut deloc să spun că sunt adepta Illuminati. Dimpotrivă, cred că sunt prima persoană care promovează acest cult, fără a se feri de gura lumii, cum s-ar zice. M-am documentat foarte mult în privința semnelor, pe care le dețin această organizație, dar mai mult m-am regasit în doctrina" lor. A-ți dori să obții puterea este principiul după care ma ghidez și voi încerca să insuflu și celor din jurul meu acest lucru", a declarat Raisa.

În ultimul timp, presa a speculat că și Inna, Antonia sau Morandi fac parte din acest cult masonic.


Jay-Z, suspectat că ar face parte din Illuminatti

Soliști ca Beyonce, Jay-Z, Rihanna, Lady Gaga sunt acuzați că au în repertoriul lor și mesaje subliminale în versuri, haine și în gesturi. Acest lucru a determinat presa de peste Oceanul Atlantic, dar și pe pasionații de esoterism să-i acuze că fac parte din Illuminati. Celebrul rapper Rick Ross, a recunoscut că viața unui artist în Hollywood este imposibilă fără a avea pactul cu această societate. Amatarorii de literatură esoterică au mers până să acolo încât consideră că multe din semnele și gesturile lui Jay-Z ar avea origini satanice.
Alți artiști bănuiți că ar face parte din această mișcare: Dr Dre, Cypress Hill, Chris Brown, Celine Dion, Halley Berry, Eminem, Britney Spears, Alicia Keys, David Bowie, Madonna, Paris Hilton, Angelina Jolie, Justin Bieber, Kanye West, Rihanna și P-Diddy.

Despre cultul Illuminati

Illuminati reprezintă un grup restrâns de oameni de elită (politicieni de vârf, oameni foarte bogaţi, persoane influente), ce pot fi întâlniţi în diverse organizaţii ca grupul Bilderberg, CFR (Consiliul pentru Relaţii Externe) etc., ce au scop dominarea întregii lumi din punct de vedere politic, economic, social şi religios, sub egida New World Order (Noua Ordina Mondială). Deşi Illuminati a fost fondat în 1776 şi desfiinţat oficial câţiva ani mai târziu, tot mai mulţi cercetători cred că ordinul s-a perpetuat până în ziua de azi, sub forma organizaţiilor amintite mai sus.

Semne Illuminatti

Ochiul
Acest semn, denumit și "ochiul providenței", este foarte controversat, mulţi spunând că este ochiul lui Lucifer, dar acest semn îşi are originea în Egiptul Antic, fiind cunoscut şi sub numele de ochiul lui Horus, ochiul atotvăzător. De asemenea, acest simbolism are o mare asemănare cu Bafomet.
fymaaa.blogspot.com/