Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 14 septembrie 2013

3 dobitoci


Tonul frazelor de sfarsit ale celor 2 dobitoci + unul, vrea sa ne arate ca toata   alarma noastra este nejustificata si prin tonul lor coborat se arata ca gata s-a si rezolvat. Ne trateaza ca pe niste copii de la gradinita de oligofreni.
Este de rasul lumii cum si-a pus poalele in cap  Idiotul tarii cand, a spus ca avem de platit  si vom platati 2,5 miliarde de dolari firmei canadiene de la Rosia Montana, dar totul spus razand ca pe o mare realizare.
Dar ce este de rasul lumii este ca nu este vorba nici de 4 miliarde dolari, nici de 8 miliarde dolari, nici macar de 600 milioane euro, sau 550 milioane euro ci, doar de 23 milioane euro.
Vedeti de ce spun  mereu ca trebuie odata si odata sa ne luam inima in  dinti si sa construim  spanzuratoarea ca, bine le-ar mai sta acestor nemernici in streang. Ce s-ar mai balangani cururile lor grase !!! Si ar fi  si pentru viitorii guvernanti invatatura de minte.
Eu am spus  zilele trecute ca poate muma-sa sa-i dea din pensie lui Zambarici, dar nici asa nu ar ajunge pentru 23 milioane de euro, sau poate asa cum se poarta si fii care nu mai au nici un respect pentru mame, poate de pe centura. Pic cu pic se face suma.
Mereu am spus sa nu credem nici jumatate din  ce vedem si din ce auzim sa nu credem nimic.
In privinta ajutoarelor  date de un detinut celebru,  sunt bine venite   mai ales ca sunt in cantitati impresionante.
Dar eu vreau sa vad pe aceste caricaturi Mapet care sunt suiti in fruntea tarii ca Berivache, Primul(neales nominal) in  toate prostiile si Somnorici cu toata camarila lor si sa nu o uitam pe prima calareata a tarii care nu-si poate urca pe cal curul cat 2 saci pe grau incat dezechilibreaza animalul, sa dea ei din  banii lor pe care ni i-au furat. Asta vreau, sa vad cat sunt de darnici din  averile cu care au devalizat tara ca sa traiasca neamurile lor 500 de ani de aici inainte fara nici o grija. Banii sunt ai nostrii si ai amaratilor care nu mai au nimic si inoata in noroi pana la mijloc.
Eu nu sunt de acord cu zicala despre bani, ca mai bine sa le duci dorul, decat  sa le duci grija.
Nu iau apararea latifundiarului de la puscarie ca, nici el nu a muncit la sapat santuri pentru o coaja de paine, cu toate ca este bun  de munca dar, macar  daruieste din ce i s-a servit pe tava din  prostia guvernantilor si lipsa legilor.
Referitor la sapatorii de santuri cand m-am angajat eu  la Raf.Brazi in 1966 am vazut ca la sapaturi erau chemati maramureseni care  munceau  ca niste tauri  si mancau slana cu paine si beau in loc de apa palinca.Numai ei aveau voie sa bea in timpul serviciului( nu aparuse decretul 400), pentru ca nu erau angajati cu contract de munca, ci doar  pentru o scurta perioada de timp si erau platiti la cati m3 de santuri faceau. Si tiganii caldarari erau chemati sa-si aseze satra in  melcul  dinaintea Combinatului tot asa numai pentru munci pe care le puteau face numai ei in ale fierariei. Asa ca  sa impingem scaunul de sub guvernanti agatati in spanzuratoare, ca nu  ne dau nici ce ne-au furat si nu tot, nici doar cat negru sub unghie. Nu-mi gasesc iar praful de pusca de care spunea Cromwel ca, trebuie sa-l tinem la loc uscat.
APROPO AM VAZUT O EMISIUNE LA HISTORIA in care il criticau pe Cromwell, sa le fie rusine ca  nu era nimic adevarat. Ce doar el a taiat capul unui rege? Cati de la el inapoi si inainte  au  mai taiat! Chiar la Revolutia Franceza la aproape 200 de ani de la moartea sa, dar cu ghilotina.
Felul cum a gandit  este corect si pentru ca, cu binisorul  parlamentarii de atunci ai Angliei, nu puteau fi struniti  le-a prins bine ca i-a mai scurtat din cap. Asta face si acum  sa  ii treaca frisoanele chiar si pe ai nostrii cand se gandesc sa nu mai apara un Cromwell  actual si tinerel, care sa aiba timp de seceris. Dar ei nu stiu  saracii la minte ca Cromwell este printre noi si abia asteapta sa-ti incerce  taisul sabiei ! Parlamentarii englezi isi stucheasc in san si acum dupa 400 de ani de la moartea lui Cromwel. Este visul lor urat adica, cosmarul din  visele lor:))). Frica pazeste pepenii. Cand incepem si noi secerisul ??? :)))

Atac

Atac MASIV cu rachete, pregătit de Pentagon asupra Siriei


Pentagonul pregăteşte atacuri împotriva Siriei mai lungi şi mai intense decât s-a prevăzut, acestea urmând să dureze trei zile, a anunţat duminică Los Angeles Times, citat de AFP, notează Mediafax.
Strategii americani optează de acum pentru un atac masiv cu rachete, urmat rapid de altele asupra unor ţinte precise sau nedistruse de atacul iniţial, potrivit unor oficiali din cadrul Pentagonului, citaţi de cotidian.
Doi ofiţeri americani au declarat pentru Los Angeles Times că administraţia a cerut o listă extinsă, care să includă “mult mai mult” decât lista iniţială de aproximativ 50 de obiective.
Specialiştii vor să obţină o capacitate de atac suplimentară pentru a ataca forţele dispersate ale preşedintelui sirian Bashar al-Assad.
Planificatorii Pentagonului iau în considerare de acum participarea unor bombardiere ale forţelor aeriene, precum şi cinci distrugătoare lansatoare de rachetă americane care patrulează în prezent în estul Mării Mediterane, pentru a lansat rachete de croazieră şi rachete aer-sol, rămânând în afara ariei de acţiune a apărării antiaeriene siriene, potrivit raportului.
Portavionul Nimitz şi escorta sa – un crucişător şi trei distrugătoare poziţionate în Marea Roşie – pot lansa rachete de croazieră către Siria.
“Vor fi mai multe salve şi o evaluare după fiecare raid, dar totul limitat la 72 de ore şi o indicaţie clară a momentului când va trebui să terminăm”, a declarat pentru cotidian un ofiţer care are informaţii despre planurile militare.
Această schimbare de plan are loc într-un moment în care preşedintele Barack Obama continuă să pledeze în favoarea unei intervenţii în Siria, după atacurile cu armă chimică din 21 august, care au provocat sute de morţi.
Încercând să le dea asigurări congresmenilor şi compatrioţilor săi, Barack Obama a promis în alocuţiunea sa săptămânală de sâmbătă că “nu este vorba despre un alt Irak sau despre un alt Afganistan”, reiterând că Statele Unite nu vor trimite soldaţi la sol.
Obama va înregistra luni un interviu cu trei mari reţele de televiziune şi posturile PBS, CNN şi Fox News.
Difuzat în cursul serii (ora locală), interviul va preceda mesajul către naţiune al lui Obama de marţi, înaintea votului Congresului.
Potrivit Los Angeles Times, preşedintele este mai degrabă favorabil unui atac limitat cu un număr redus de avioane pentru bombardarea Siriei.
În afară de îndoielile că o ofensivă americană limitată ar fi suficientă pentru a reduce capacităţile militare ale lui Assad, un ofiţer a declarat pentru cotidian că operaţiunea ar constitui o “o demonstraţie de forţă” de mai multe zile, dar că nu va modifica fundamental situaţia pe teren.
Atacul “nu va avea un impact strategic asupra situaţiei actuale în război, pe care sirienii o controlează, dar luptele ar putea să dureze doi ani sau mai mult”, a declarat un alt ofiţer american.
Turcia trimite avioane la frontiera cu Siria
Şase avioane de luptă turce F-16 au fost trimise duminică la frontiera cu Siria, într-o misiune de recunoaştere, a relatat cotidianul turc Sabah, citat de agenţia RIA Novosti, potrivit Agerpres.
Avioanele F-16 staţionate în provincia Diyarbakir (sud-est) au ca misiune să detecteze deplasările de-a lungul liniei de frontieră. Potrivit cotidianului, piloţii avioanelor sunt autorizaţi să deschidă focul în caz de nevoie.
În aşteptarea unei eventuale intervenţii militare în Siria vecină, Ankara şi-a întărit măsurile de securitate la frontiera turco-siriană. În prezent, 15.000 de soldaţi ai armatei terestre turce, circa 450 de tancuri şi vehicule blindate, precum şi peste 150 de mitraliere grele au fost transferate în regiune, informează RIA Novosti.

legiuneastraina.ro/

Masacru

Masacrul de la Ip: 157 de romani ucisi de unguri in toamna anului 1940

autor: FrontPress 14.09.2013

În toamna anului 1940, ca urmare a Diktatului de la Viena si cedãrii Ardealului de Nord cãtre Ungaria lui Miklos Horthy, în mai multe localitãţi transilvãnene trupele maghiare au ucis români nevinovaţi, printre cele mai cunoscute şi înfiorătoare crime numărându-se masacrele de la Ip şi Treznea.
Locuitori ai comunei Ip, alături de oficialităţi locale şi judeţene, veterani de război şi reprezentanţi ai partidelor politice, aduc an de an un omagiu victimelor tragicei nopţi de 13 spre 14 septembrie 1940, când peste 150 de localnici au fost ucişi de trupele horthyste.
Evenimentul de la Ip se înscrie în seria masacrelor antiromâneşti desfăşurate pe teritoriul Transilvaniei de Nord în toamna anului 1940. În noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940 trupe maghiare ce făceau parte din armata de ocupaţie cantonată în oraşul Şimleul Silvaniei, împreună cu localnici maghiari şi cu membri ai organizaţiei Straja naţiunii (‘Nemzetorseg’) au ucis 157 de localnici români.  Masacrul a fost precedat de violuri şi torturi, printre care smulgerea unghiilor, ruperea oaselor cu bâte şi paturi de armã. Mai mulţi copii au fost sfârtecaţi cu baionetele, aşa cum, potrivit unor surse, ar fi sugerat în 1935 Ducso Csaba (unul dintre pseudonimele scriitorului ardelean Lorand Daday, 1893-1954) prin intermediul unui personaj din cartea Nincs kegyelem (Fãrã milã): „Voi suprima pe fiecare valah ce-mi iese în cale. Voi aprinde satele noaptea – satele valahe! Voi trage în sabie toată populaţia, voi otrãvi toate fântânile şi voi ucide pânã şi copiii în leagãn”.
masacruUn alt masacru din acea lună neagră din istoria românilor ardeleni a avut loc la Treznea, unde 93 de persoane au fost ucise în noaptea de 8 spre 9 septembrie 1940 de trupele horthyste. În 1940, trupele maghiare au intrat în comună şi primele victime au fost copiii aflaţi cu vitele la pãscut. Cadavrele lor au fost descoperite pe izlazul comunal. Dupã ocuparea satului, unitãţile maghiare au dezlãntuit mãcelul. Românii au fost masacraţi cu focuri de mitraliere, strãpunşi cu sãbiile şi baionetele, iar casele atacate cu grenade si incendiate. Sursa: FrontPress.ro

Un banc...

Un cioban cu oile vede niste turisti ca beau apa dintr-un pariu si striga:
 - Nu beti ba ca-i otravita !
 La care turistii nu ziceau nimic.
 Ciobanul venea spre ei :
 - Nu beti ba ca-i otravita !
 Turistii nimic.
 Ciobanul ajunge langa ei :
 - Nu beti ba ca-i otravita !
 - Nem tudom romano...
 - No beti ba ca n-are nici pe dracu'.

Legea 550/1940

LEGEA nr. 550 din 14 septembrie 1940: Romania devenea oficial STAT NATIONAL LEGIONAR

autor: FrontPress 14.09.2013

LEGEA nr. 550 din 14 septembrie 1940 prin care Statul Român devine Stat Naţional Legionar
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 214 bis din 14 septembrie 1940
Art.1. Statul Român devine Stat Naţional Legionar.
Art.2. Mişcarea Legionară este singura mişcare recunoscută în noul Stat, având ca ţel ridicarea morală şi materialã a poporului Român şi desvoltarea puterilor lui creatoare.
Art.3. D-l General Ion Antonescu este Conducãtorul Statului Legionar şi Şeful Regimului Legionar.
Art.4. D-l Horia Sima este Conducãtorul Mişcării Legionare.
Art.5. Cu începere de la data acestui Înalt Decret orice luptă între fraţi înceteazã.
Statul Național Legionar a fost practic denumirea purtată de Regatul României timp de 138 de zile, în perioada dintre 14 septembrie 1940 (când s-a format Guvernul Ion Antonescu) și 14 februarie 1941, când legionarii au fost îndepărtaţi de la putere printr-o lovitură de stat, instaurându-se dictatura militară a generalului Antonescu.
Anterior, pe 4 septembrie 1940, Legiunea Arhanghelul Mihail a intrat într-o alianță tensionată cu Generalul (mai târziu Mareșalul) Ion Antonescu, care a forțat abdicarea regelui dictator Carol al II-lea al României în favoarea fiului său Mihai I. În Statul Național Legionar, proclamat pe 14 septembrie 1940 prin decret regal, Ion Antonescu era Conducător (prim ministru), Horia Sima, în calitatea sa de Comandat al Mişcării Legionare, vicepreședinte al Consiliului de Miniștri, iar Regele Mihai I era șef al statului.
După lovitura de stat antonesciană din 21-23 ianuarie 1941, prin Înaltul decret regal nr. 314, din 14 februarie 1941, Statul Național Legionar a fost desființat.  Sursa: FrontPress.ro

Frontul National

Frontul National elimina din prima linie “elementele antisemite”

autor: FrontPress 14.09.2013

marine le penDe când a preluat de la tatăl ei conducerea Frontul Naţional, Marine Le Pen încearcă constant să scape partidul de eticheta de “formaţiune de extremă dreapta”. Cea mai recentă acţiune de acest fel l-a vizat pe Francois Chatelain, căruia i-a fost retrasă candidatura pentru alegerile municipale din Neuville-en-Ferrain, deoarece a postat pe Facebook imagini antisioniste şi comentarii interpretate ca fiind antisemite. 
Candidatura acestuia a fost retrasă după ce a postat mai multe imagini, precum una în care apare un braţ care smulge un steag israelian pentru a face loc dedesupt tricolorului francez.
O altă postare îl înfăţişează pe fostul preşedinte Sarkozy alături de mai mulţi rabini. În comentariu său la poza postată, Francois Chatelain avertizează asupra “lobby-ului care conduce presa, finanţele şi care provoacă războaie din motive coloniale şi economice (proiectul Marele Israel care vizează distrugerea Siriei şi Iranului)”.
Activităţile de pe Facebook ale tânărului politician de 28 de ani au fost aduse în atenţia liderei Frontului Naţional de către un parlamentar conservator, membru al partidului fostului preşedinte Sarkozy.
“Imaginile şi comentariile postate de Francois Chatelain pe pagina lui de Facebook contravin total liniei politice a Frontului Naţional”, se arată într-un comunicat al partidului, emis săptămâna trecută. “Drept urmare, domnul Chatelain a fost suspendat din partid iar candidatura sa la alegerile municipale a fost retrasă. Va fi chemat în viitorul apropiat în faţa unei comisii disciplinare interne, care va analiza dacă se impune retragerea definitivă a calităţii de membru al Frontului Naţional”, continuă comunicatul de presă. Sursa: FrontPress.ro

vineri, 13 septembrie 2013

O clipa de Octavian Goga


Abia ne-am revăzut o clipă
Şi iar ne-a despărţit talazul
Pândea din umbră nenorocul
Când tu-mi încolăceai grumazul.

Dar revederea noastră mută
A fost de-ajuns ca să-nfiripe
Un înţeles de-o viaţă-ntreagă
În fâlfâirea unei clipe.

Mi s-a părut că-n largul mării,
În noaptea neagră şi afundă,
Văd la lumina unui fulger
O luntre care se cufundă.

Nationalism evreiesc


Fratele Nathanel ne avertizează: globalizarea înseamnă impunerea naţionalismului evreiesc! Premierul britanic Cameron se închină rabinului-şef al Angliei…

Într-un nou videoclip, fratele Nathanel (un călugăr ortodox american) ne vorbeşte despre globalizare şi naţionalismul evreiesc. Videoclipul de pe YouTube mi s-a părut interesant, căci, în multe locuri fratele Nathanel pare că are dreptate, aşa că îmi permit să fac o adaptare şi traducere a spuselor domniei sale:

* Lupta pentru puterea mondială uneşte două forţe ce par a fi adverse: globalizarea şi naţionalismul evreiesc.

* Bolşevismul poate a dispărut, scopul său fiind ştergerea oricărei urme de naţionalism, dar în locul său a apărut globalizarea. Ambele sunt afaceri evreieşti, conduse de o voinţă supremă de a introduce o singură entitate naţională rasială şi religioasă, în timp ce restul naţiunilor sunt date deoparte; tentaculele sale depăşesc graniţele Israelului.

* Nu e nicio supriză că premierul britanic David Cameron îl numeşte pe Jonathan Sacks, rabinul şef al Angliei, drept “rabinul meu” şi “rabinul tuturor cetăţenilor” ale unei naţiuni care a fost odată creştină.

* David Cameron adresându-se rabinului Jonathan Sacks: “În numele întregii ţări, vreau să vă mulţumesc. Atunci când aţi fost în vizită la guvern, acum câteva săptămâni, v-am făcut cunoştinţă cu prim-ministrul israelian Netanyahu, şi, fără să mă gândesc, v-am descris ca “rabinul meu”. Este un simbol al impactului pe care îl aveţi asupra acestei ţări, dincolo de comunitatea evreiască. Pentru că în ultimele două decenii nu aţi fost doar un lider al populaţiei evreieşti, dar şi al tuturor”.


* Toate puterile adverse, fie că era vorba de creştinismul sub monarhie, naţional-socialismul sub Hitler, pan-arabismul sub Nasser şi reînvierea sa sub Assad, pan-africanismul sub Gaddafi sau teocraţia islamică sub Rouhani, toate au intrat sub ţinta armatei evreilor, şi aceasta este Armata Statelor Unite.

* America şi-a pierdut suveranitatea în 1913, atunci când pionul evreilor, Woodrow Wilson, a oferit independenţa ţării către vice-guvernatorul lui Federal Reserve (bancă deţinută de evrei) Paul Warburg, un evreu care a consolidat imperiul Rothschild în America. Şi, de-atunci, finanţarea celor două războaie mondiale a pus bazele pentru crearea statului evreu al Israelului, subjugarea statelor din lumea a treia, prin intermediul “copilului bastard” FMI-ul (…)

* În timp ce forţele globalizării se opun oricărei forme de naţionalism, doar naţionalismul evreiesc, centrat în Ierusalim, apare ca fiind unul omnipotent.

lovendal.net/

Mafia imobiliara tiganeasca

Mafia imobiliara TIGANEASCA are INFORMATORI in randul functionarilor publici din Timisoara

autor: FrontPress 13.09.2013

ND TMMafia imobiliara tiganeasca a reusit sa acapareze pe diferite cai imobil dupa imobil in zonele istorice centrale ale Timisoarei. Mai mult, tiganii si-au creat o retea de informatori in randul functionarilor publici, care le transmit date despre cetatenii care merg in audiente sa se planga de abuzurile comise asupra lor.
Potrivit viceprimarului Traian Stoia, mai multi timisoreni au venit la el in audiente si s-au plans de modul in care au fost tratati de catre tigani. Imediat dupa ce au iesit din primarie, victimele au primit de fiecare data apeluri telefonice de amenintare din partea tiganilor, la nici cateva minute dupa ce paraseau institutia publica.
“Cred ca au fost cinci cazuri in care s-a intamplat acest lucru. Oamenii au fost luati la intrebari, ‘ce au cautat in primarie? ce au vorbit cu mine?’. Doar 6 – 8 persoane din primarie puteau sa stie cine a venit la mine in audienta si au sunat repede sa informeze. Vom afla in curand cine sunt aceste surse, ii vom trata individual, ca nu e normal sa se intample asta”, a declarat pentru ProTv viceprimarul. Sursa: FrontPress.ro

Reeducare

Cu pasi marunti spre LAGARE de REEDUCARE

autor: FrontPress 13.09.2013

politieTrăim uneori cu senzaţia că lumea noastră este deconectată de evenimentele, ce se petrec la nivel global. Spunem uneori că noi şi cu particularităţile noastre ne deosebim cu mult de „occident” şi „occidentali”. Că ei sunt democraţi şi că abuzurile se întâmplă mai ales la noi.
Un eveniment care vine să contrazică această teorie s-a petrecut ieri în Germania. Nemţii se află acum în plină campanie electorală, dar o campanie mult mai „câinească” decât cele de până acum. Spectrul sărăciei, îndatorarea excesivă a statului german, senzaţia contribuabililor, că sunt vaca de muls a întregii Europe, face ca mulţi dintre alegători să se orienteze spre partide catalogate ca fiind extremiste.
În timp ce stânga, declarată oficial ca fiind comunistă şi având printre candidaţi membrii cu activitate în partidul unic din fosta RDG, este considerată ca fiind o variantă acceptabilă, de „salon”, naţionaliştii sunt combătuţi cu toate mijloacele legale, dar mai ales ilegale.
Încă de la începutul campaniei electorale şi a traseului parcurs de caravana NPD (Partidul Naţional Democrat din Germania) observatorii au putut constata o complicitate tacită între extremiştii violenţi de stânga şi autorităţile statului. Astfel, indivizi mascaţi atacau manifestările naţionaliştilor, fără a fi împiedicaţi de poliţie, după care poliţia îi ducea la secţie tot pe cei atacaţi.
Săptămâna trecută, când doi tineri, care lipeau afişe pentru partid au fost atacaţi, iar unul dintre ei se află în comă la spital, poliţia s-a rezumat la o anchetă superficială, declarată încă de la început ca fiind fără sorţi de izbândă.
Cireaşa de pe tort a fost pusă ieri: după ce coloana partidului, aflat în campanie, a fost atacată de extremişti comunişti, sub privirea îngăduitoare a poliţiei, odată ieşiţi din oraş, naţionaliştii au fost traşi pe dreapta de poliţie. A urmat percheziţionarea maşinilor, preşedintele partidului, parlamentar al Landului Saxonia, fiind pus să explice până şi substanţele conţinute de medicamentele sale pentru răceală (poliţiştii considerând că ar fi droguri). Deoarece poliţia nu a reuşit să găsească nimic ilegal, a procedat la reţinerea a 13 membrii din staff-ul de campanie şi a preşedintelui partidului, Holger Apfel.
Deşi acesta se bucură de imunitate parlamentară şi este interzisă reţinerea lui fără un act prealabil corespunzător, poliţia a încălcat cu nonşalanţă legislaţia, reţinându-l pe politicianul german suficient de mult, cât să nu mai poată participa la următorul eveniment electoral anunţat.
Deci, după cum vedeţi, în Germania care se făleşte atât de mult cu democraţia, care ţine altora lecţii despre democraţie şi morală, iată ce se întâmplă. Cine ştie, poate că după aceste alegeri, văzând câştigul în popularitate al naţionaliştilor, guvernul îşi va da masca pseudo-tolerantă complet la o parte şi îi va duce pur şi simplu pe toţi cei, care s-au săturat de guvernul global în lagăre de reeducare, pentru că, să nu uităm, şi Germania comunistă se numea oficial Republica DEMOCRATĂ Germană. De Remus Radoiu – Agonia Natiunii
antifa

Radio Romania Cultural

Postul Radio Romania Cultural acuzat de negarea Holocaustului si ca a promovat imaginea maresalului Ion Antonescu

autor: FrontPress 13.09.2013

shhCentrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania (MCA) transmite printr-un comunicat de presa ca Radio Romania Cultural “a promovat imaginea Miscarii Legionare si a maresalului Ion Antonescu, ca entitati care nu ar fi avut nici o legatura cu antisemitismul si cu crimele comise impotriva evreilor”, in cadrul emisiunii “Memoria Secolelor” din 17 august. “Solicitam Procuraturii Generale sa se autosesizeze asupra incalcarii legislatiei in vigoare comisa in acest caz de postul de radio Romania Cultural”, se arata in comunicatul remis HotNews.
“In emisiunea ‘Memoria Secolelor’, cu Gabriela Vasilescu, difuzata pe data de 17 August 2013, postul de Radio Romania Cultural a promovat imaginea Miscarii Legionare si a maresalului Ion Antonescu, ca entitati care nu ar fi avut nici o legatura cu antisemitismul si cu crimele comise impotriva evreilor”, informeaza Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania (MCA) intr-un comunicat remis HotNews.
Sub titlul “Postul de Radio Romania Cultural: Negarea Holocaustului Romanesc”, comunicatul anunta ca Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania solicita “Procuraturii Generale sa se autosesizeze asupra incalcarii legislatiei in vigoare”.
“MCA Romania atrage atentia asupra unora dintre fragmente: ‘Maresalul Antonescu va ramane si el aceeasi personalitate de exceptie, in ciuda tuturor mistificarilor si a documentelor contrafacute intr-un mod grosolan, puse in circulatie fara jena. (…) Pe zi ce trece, in Romania, si, mai ales, pe plan international, se tot incearca acreditarea ideii ca in tara noastra ar fi existat organizatii antisemite’”, precizeaza MCA.
In comunicat se arata ca “legionarii si maresalul Ion Antonescu au comis crime impotriva umanitatii si sunt vinovati de crime comise impotriva unor civili, barbati, femei, copii si batrani, vinovati numai de faptul ca s-au nascut evrei”.
“Conform legii 107 din 2006, promovarea imaginii entitatilor fasciste si pro-naziste este interzisa in Romania. Postul de Radio Romania Culturala este un post de radio public, finantat de stat”, noteaza Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania.
MCA solicita conducerii postului de radio Romania Cultural “sa corecteze grava eroare si incalcarea legii prin difuzarea unor minciuni sfruntate menite sa rescrie istoria si sa stearga memoria victimelor pogromurilor comise de Miscarea Legionara si de institutiile statului conduse de maresalul Ion Antonescu”.
“Solicitam Procuraturii Generale sa se autosesizeze asupra incalcarii legislatiei in vigoare comisa in acest caz de postul de radio Romania Cultural.
Solicitam Consiliului National Audio-Vizual sa aplice postului de radio Romania Culturala sanctiunile adecvate pentru dezinformare si promovarea opiniilor national-extremiste, negationiste care au fost exprimate in modul cel mai clar posibil in cadrul emisiunii mai sus mentionate.
Solicitam, din nou, Guvernului Romaniei sa promoveze, sa adopte si sa implementeze textul modificat al legii 107 din 2006 astfel incat negarea Holocaustului Romanesc si incercarile repetate de a reabilita imaginea Miscarii Legionare si a maresalului Ion Antonescu prin stergerea din memoria nationala a crimelor comise impotriva evreilor si a romilor sa fie sanctionata in mod ferm si fara ezitare”, scrie Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania in comunicatul remis HotNews.
w“Radiodifuziunea Romana isi exprima regretul si se delimiteaza fata de afirmatiile formulate de doamna Gabriela Vasilescu”
Intr-un comunicat de presa, “Radiodifuziunea Romana isi exprima regretul si se delimiteaza fata de afirmatiile formulate de doamna Gabriela Vasilescu in cadrul emisiunii ‘Memoria secolelor’, difuzata pe postul Radio Romania Cultural, in data de 17 august 2013″.
“SRR precizeaza ca ideile exprimate de doamna Gabriela Vasilescu, realizatoarea emisiunii, reflecta opinia sa personala, una absolut regretabila tinand cont de adevarul documentelor si de istoria comunitatii evreiesti din Romania”, se arata in comunicatul publicat pe site-ul Radio Romania Cultural.
“Acest incident nefericit nu poate pune in umbra indelungata si excelenta colaborare intre Radio Romania si comunitatea evreiasca, dialogul constant si increderea reciproc acordata pentru informarea corecta a publicului si pentru facilitarea accesului la adevarul istoric”, precizeaza comunicatul.
Potrivit acestuia, “Radio Romania va ramane fidel si consecvent statutului sau de serviciu public, garant al informarii corecte, promotor al multiculturalismului si al valorilor democratice”. De pe HotNews

13 sept. Ziua Pompierilor


13 septembrie a devenit “Ziua Pompierilor din România” în anul 1953. Această zi ne aminteşte că, în urmă cu 165 de ani, 166 de pompieri au înfruntat, într-o bătălie sângeroasă, trupele otomane venite să zdrobească Revoluţia din 1848.

Istoricii consemnează că ostaşii Companiei de Pompieri comandaţi de căpitanul Pavel Zăgănescu voiau să meargă cu toţii la cazarma din Dealul Spirii, convinşi de iminenţa unui conflict armat cu otomanii. Chiar şi soldaţii lăsaţi pentru paza cazărmii au cerut comandantului lor să nu fie lăsaţi în urmă. În ciuda inferiorităţii numerice, pompierii nu au încetat lupta decât atunci când Kerim-Paşa, văzând că nu poate înfrânge rezistenţa garnizoanei din Dealul Spirii, a trimis un ofiţer care a propus încetarea focului.

Apreciind sacrificiul eroilor de la 13 septembrie, Primul Parlament al României a acordat pompierilor, în anul 1860, pensii pe viaţă si prima medalie româneasca: PRO VIRTUTE MILITARI. Mai târziu, în anul 1953, s-a instituit la data de 13 septembrie, „Ziua Pompierilor din România”.

În cartea tradiţiilor de luptă, pompierii militari au înscris şi alte memorabile pagini de istorie. Pe timpul războiului din 1877 – 1878, ostaşii pompieri, constituiţi în baterii de artilerie teritorială sau în coloane de transport muniţii, au contribuit la succesul operaţiunilor militare pentru câştigarea independenţei României. Mândria noastră, a pompierilor militari botoşăneni, rezidă şi din participarea la marele eveniment eroic cu ostaşi din cadrul Secţiei de Pompieri Botoşani, sub comanda locotenentului George Sterie.

Acestor eroi li se adaugă alţii, care, de-a lungul celor 165 de ani de la primul act de eroism al armei, au dat dovadă de curaj şi devotament, plătind cu viaţa lor apărarea semenilor şi a bunurilor acestora în bătălia cu flăcările, apele dezlănţuite sau alte situaţii de urgenţă. Astfel, în această zi, nu-i putem uita pe pompierii militari căzuţi la datorie.

Cu aceeaşi recunoştinţă au fost şi sunt privite toate faptele deosebite de arme săvârşite de pompierii militari. Integraţi în Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii se pregătesc continuu şi desfăşoară o întreagă gamă de intervenţii produse de majoritatea tipurilor de risc generatoare de situaţii de urgenţă (incendii, cutremure, inundaţii, accidente, explozii, avarii, alunecări sau prăbuşiri de teren, îmbolnăviri în masă, prăbuşiri ale unor construcţii, instalaţii ori amenajări, calamităţi naturale sau evenimente publice de amploare, determinate ori favorizate de factori de risc specifici).

Acum, la zi de sărbătoare pompierii îi asigură, încă odată, pe concetăţenii romani, că vor răspunde ori de câte ori vor fi solicitaţi pentru salvarea vieţii şi a bunurilor.

Corneliu Zelea Codreanu

114 de la nasterea lui Corneliu Codreanu, intemeietorul celei mai mari miscari nationaliste din Romania interbelica

autor: FrontPress 13.09.2013

nasterea capitanuluiAstăzi de împlinesc 114 ani de la naşterea “Căpitanului” Corneliu Zelea Codreanu, întemeietorul şi liderul Legiunii Arhanghelul Mihail, cea mai puternică mişcare revoluţionară de renaştere naţională şi spirituală care a existat vreodată în România. 39 de ani mai târziu, în data de 30 noiembrie 1938, în noaptea Sfântului Andrei, acesta murea sugrumat mişeleşte de jandarmi, din ordinul criminal al regelui trădător Carol al II-lea. Chiar şi după moarte, a continuat să insufle teamă în rândul duşmanilor creştinismului şi naţionalismului, devenind un exemplu pentru noi şi noi generaţii de patrioţi români şi europeni.
Scurte repere biografice
Codreanu s-a născut în 13 septembrie 1899 la Huşi, fiind cel mai mare dintre cei şapte fii ai profesorului Ion Zelea Codreanu (în trei rânduri deputat, provenind dintr-o străveche familie de pădurari). Între 1912-1916 a studiat la Liceul Militar de la Mănăstirea “Dealul”.
În 1913, la Liceul Militar, împreună cu tatăl său
În acelaşi an 1916, îşi urmează tatăl pe font. Ulterior, între anii 1916-1919, continuă studiile militare la Şcoala Militară de Infanterie Botoşani. Anume în acea perioadă, a învăţat să iubească tranşeea şi să urască salonul, primind o educaţie militară care l-a marcat în mod benefic, întreaga viaţă. Urmează apoi Facultatea de Drept din Iaşi.
În 1919 aderă la Garda Conştiinţei Naţionale, organizaţie anticomunistă militantă, condusă de muncitorul Constantin Pancu şi promotoare a socialismului naţional-creştin. Dejoacă cu mult curaj, în 1920, două acţiuni comuniste la Regia din Iaşi şi la Atelierele CFR Nicolina. Se opune cu succes deschiderii anului universitar fără serviciu religios. Este ales preşedinte al Societăţii Studenţilor la Drept. La 10 mai 1922, înfiinţează Asociaţia Studenţilor Creştini.
În toamna lui 1922 pleacă sa studieze la Berlin şi Jena, dar se întoarce în iarnă pentru a participa la marile mişcari studenţeşti din decembrie 1922. Punctul principal al revendicărilor tinerilor români îl reprezenta “numerus clausus”, adică limitarea numărului de locuri alocate evreilor în universităţi la procentul pe care aceştia îl aveau în populaţia românească.
Împreună cu profesorul A.C.Cuza, fondează în 1923, Liga Apărării Naţional Creştine (LANC) şi alege svastica drept simbol al noi mişcări, cu 10 ani înainte de venirea la putere în Germania a naţional-socialiştilor conduşi de Adolf Hitler.
Organizează în acelaşi an, împreună cu Ion Moţa, Corneliu Georgescu, Vernichescu, Ilie Gârneaţă, Radu Mironovici, Leonida Bardac şi Tudose Popescu un complot împotriva bancherilor evrei şi a capilor corupţiei din lumea politică românească. Complotul este trădat de clujeanul Vernichescu. Este eliberat şi considerat nevinovat de justiţie.
În 1924 îl împuscă în legitimă apărare pe prefectul de poliţie Manciu din Iaşi, acuzat de abuzuri inimaginabile împotriva elevilor de liceu şi studenţilor naţionalişti. Este achitat un an mai târziu la Turnu Severin.
Întemeiază la 24 iunie 1927, împreuna cu Ion Moţa, Corneliu Georgescu, Ilie Gârneaţă şi Radu Mironovici, Legiunea Arhanghelul Mihail.
În mijlocul unui grup de legionari, în costum popular
În 1930 organizează două ample marşuri în Basarabia, cu scopul de a potoli agitaţiile comuniste. Se constituie organizaţia de tineret Garda de Fier, la care aderă nu numai legionari. Este dizolvată de trei ori fără temei între 1931 şi 1933.
În tabăra de muncă Carmen Silva
Este ales deputat de Neamţ în 1931 iar în 1935 organizează Comerţul Legionar, o formă unică de strângere de fonduri pentru Mişcare şi în acelaşi timp o alternativă paralelă la materialismul capitalist burghez.
Întemeiază deasemenea partidul Totul pentru Ţară, ca expresie politică a Mişcării Legionare.
Este arestat în noaptea de 16-17 aprilie 1938 pentru ultragierea într-o scrisoare publică a lui Nicolae Iorga,catalogat drept un “necinstit sufleteşte” deoarece după ce o perioadă a susţinut avântul tinerilor patrioţi români, istoricul le-a întors spatele pentru a intra în graţiile regelui Carol. Este condamnat la şase luni detenţie. În luna mai i se intentează încă un proces şi este condamnat la zece ani de muncă silnică.
În noaptea de 29-30 Noiembrie 1938 este asasinat de jandarmi împreună cu alţi fruntaşi legionari, Nicadoriişi Decemvirii, în timp de erau transportaţi către Jilava.
Ca urmare a instaurării Statului Naţional Legionar în septembrie 1940, trupul Căpitanului este deshumat şi reîngropat creştineşte la Casa Verde din Bucureşti, sediul central al Mişcării.
Mormântul a fost distrus de regimul comunist şi astăzi nu se cunoaşte care este locul de veci al aceluia care a marcat generaţia interbelică şi nu numai prin exemplul său de sacrificiu, dăruire, trăire ortodoxă, iubire de tot ce e românesc şi dârzenie ieşită din comun. Sursa: FrontPress.ro
files