Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 3 august 2013

Narcisista alintata


Nici nu-si inchipuie  emisiunile tabloide care arata vacanta nesfarsita a lui Betivache  de sanchi, impreuna cu "sotia" care este de paravan pentru escapadele permanente. Cand se termina aceste mascarade ?  Acest  impostor  care nu merita sa ne reprezinte autointitulandu-se " Sef de stat " , lucru intarit si de  prompteristele cu creierul cat o gaina, vacante intrerupte pentru a face tot felul de declaratii, una mai halucinanta ca alta.
Nu cred ca vre-un roman are nevoie de   voma asta de inteligenta. Mai bine nu era nimeni pe acest post important caci eram mai fericiti,  mai putin  buzunariti, mai putin  umiliti si nu ne-ar fi fost rusine  cu puslamaua asta. Spuneam ca nu am gasit pe nimeni demn sa ne reprezinte. De necrezut ca intr-o populatie de 20 de milioane de romani, nu s-ar fi gasit cineva demn de aceasta functie importanta.Mai ales ca se pregateste acum un  somnoros care  va sta numai in  vacanta peste oceane.
Aici trebuia un  barbat adevarat la conducerea tarii si mai ales la conducerea guvernului.
Alt imbecil  mai mare ca acest malai mare, Dovleac sec, nu am gasit. Sa terminam cu coabitarea debarcand de la conducerea guvernului pe acest  Dovleac  autosuficient.
Pun  si eu umarul la debarcarea acestui maimutoi care ne-a facut numai rau si ne face in continuare rau. Totul face pe dos, mai ales cand minte ca :"asta este, trebuie sa-l suportam pe Betivache inca un an", negandindu-se la cat rau ne poate face in acest an si 5 luni. Spunand numai gogosi enorme pline cu cacat, ma mir ca nu se crapa pamantul sub hoitul sau. Este copartas la distrugerea tarii in continuare.
Unde am pus praful de pusca????

Obsesia nociva

Salariile mici: obsesia nociva a lui Isarescu

autor: FrontPress 03.08.2013

isarescuFără îndoială, împotrivirea faţă de creşterea salariilor în România este o obsesie a dlui Isărescu. Nu există ocazie care să fie scăpată de domnia sa pentru a menţiona această împotrivire. Si dacă n-o face personal, îl pune pe dl Vasilescu s-o facă. Si totdeauna împotrivirea este făcută extrem de savant, evocându-se o corelaţie ce ar trebui să existe între creşterea salariilor şi creşterea productivităţii muncii.
Invocata corelaţie cu creşterea productivităţii muncii este strict corectă. Dar din păcate pentru dl Isărescu, nu mai are bază practică în România. În mod concret, corelaţia creşterilor salariale se făcea cu creşterea productivităţii muncii din industrie, adică acolo unde se putea calcula şi unde se considera că este produs în principal profitul, întrucât în sectoarele financiar – bancare şi administrative are loc doar o redistribuire a acestuia!
Din păcate, România a devenit o anexă de consum – stadiul cel mai de jos al unei colonii – şi tocmai absenţa unei producţii industriale semnificative într-un ţesut industrial solid şi consistent (şi nu doar în insule industriale ale capitalului străin) reprezintă hiba fundamentală din care decurge nefericirea acestui statut colonial. Şi astfel a dispărut reperul obiectiv de creştere a productivităţii muncii în raport cu care să se decidă sau nu sporiri de salarii în sectorul de stat şi în ce proporţii. Şi atunci, ori se caută o altă bază de raportare cât de cât obiectivă, ori se procedează gradual la mărirea salariilor, dar cu prudenţă. În orice caz, a invoca rezultatele din industrie pentru a bloca creşterile de salarii la stat este ceva lipsit de temei.
Problema principală a dlui Isărescu este însă alta. Dacă dl Isărescu susţine sus şi tare condiţionarea nivelului salariilor de nivelul productivităţii muncii, atunci cum explică domnia sa – şi nu l-am văzut vreodată să se fi străduit s-o facă! – faptul notoriu că, în timp ce productivitatea este de 4-5 ori mai mică în România decât, de pildă, în Germania, salariile sunt de 8-10 ori mai mici! Noi spunem deschis: din cauză că România este o colonie! Oare acest statut îl apără dl Isărescu?! Căci, după nivelul productivităţii muncii, ar cam exista spaţiu economic pentru cel puţin o dublare a salariilor în România!
Intervenţiile publice de genul celor ale dlui Isărescu, ce se implică nejustificat în problemă neavând legătură cu aceasta, sunt de fapt nişte presiuni pentru realizarea intereselor capitalului străin pe linia salariilor din România. Salariile mici reprezintă o politică impusă de capitalul străin şi din păcate asumată guvernamental în numele unei aiureli care pretinde că prin acestea se asigură atractivitate pentru investitorii străini. Cei „atraşi” nu sunt însă investitori serioşi, ci doar aceia de mâna a paişpea, în timp ce, concret, salariile mici înseamnă practic piaţă internă restrânsă, care introduce un cerc vicios al subdezvoltării. De Ilie Serbanescu -Jurnalul National

Epoca victoriana

Ciudateniile epocii victoriene

autor: FrontPress 03.08.2013

victoriaEpoca victorianã ne poate pãrea bizarã…din mai multe motive. Dar în esentã pentru cã este o perioadã destul de sumbrã, în care oamenii aveau obiceiuri pe mãsurã. Sã aruncãm şi noi o privire.
tumblr_ltos14pdqP1qa9b8ro1_500Cum clasele de sus, dar şi cele mai de mijloc nu beneficiau de mijloace moderne de entertainment de tipul televiziunii, improvizau cum puteau. O metodã foarte popularã de a alunga plictiseala le impunea membrilor familiei sã se deghizeze în costume scandaloase şi sã îi distreze pe ceilalţi cu diverse scenete. Pare inocentã toatã chestiunea dar…dacã ne gândim cã o bunicutã trecutã bine de 70 de ani se îmbrãca în şcolãriţã şi se amuza cu gesturi nu tocmai decente pe masã, în timp ce toţi aplaudã şi râd, parcã ideea e un pic exageratã. Dar pentru victorieni se încadra în normalitate şi amuzament. Sã trecem puţin mai jos…
Poverty-in-Victorian-Britain-712591Casele sãrmanilor erau locuinte colective administrate de govern, care ii aruncau acolo pe sãraci, handicapaţi şi bolnavii mintal. Condiţiile mizere în care trãiau sunt greu de închipuit. Erau oamenii nedoriţi ai societãţii care nu le-a acordat nicio şansã de reabilitare. Sãrãcia era etichetatã drept o dezonoare şi nimeni nu o considera altceva decât rezultatul leneviei cronice. Aceastã masã tristã a societãţii era condamnatã la muncã titanicã pentru a putea rãmâne chiar şi în mizeria aceea. Nu era ceva ieşit din comun ca zeci de familii sã împartã aceeaşi casã dãrãpãnatã. De fapt, viaţa nu se prea putea înrãutãţi mai tare. Între trãitul pe strãzi şi trãitul aici singura diferenţã o fãcea acoperişul. Un acoperiş care sta sã cadã în orice clipã.
3352782_8Cum arãta Londra victorianã? Pãi, la fel de mohorâtã ca oamenii care o populau. În vremea aceea îşi câştigase o reputaţie pentru faimoasele sale “pea-soupers”, nişte neguri atât de dense încât abia se vedea la un metru. Cum se produceau? Erau un fel de combinaţie între ceţurile de deasupra râului Tamisa şi fumul pe care îl produceau într-o veselie cãrbunii industriali, parte fundamentalã a vieţii în era victorianã. Fenomenul nu era însã ceva nou, ba mai mult, data de secole. In 1306, regele Edward I interzice folosirea cãrbunilor. În epoca industrialã este clar cã lucrurile o cam iau razna. În 1952, nu mai puţin de 12.000 de londonezi pier din cauza smogului, ceea ce determinã guvernul sã adopte Clear Air Act, care faciliteazã crearea unor zone eliberate de smog. Atmosfera victorianã nu se poate concepe fãrã aceastã ceaţã macabre, tenebroasã, care a fãcut posibile numeroase acte criminale, cum ar fi atrocitãţile comise de Jack Spintecãtorul.
beefCe se mânca? Victorienii erau mari iubitori de…leşuri. Mâncau practice orice organ al animalului. Pentru un gourmand poate nu înseamnã mare lucru, dar sã te gândesti totuşi cã un castron de creier amestecat cu inimã era considerat raiul pe pãmânt…Un alt fel de mâncare faimos din aceeaşi perioadã este ciorba de broascã ţestoasã. Broasca ţestoasã era valorificatã mai ales pentru grãsimea verde care se folosea la condimentarea supelor pe bazã de carne îndelung fiartã. Datoritã descreşterii considerabile a populaţiei, astãzi broaştele ţeastoase rareori se aflã pe meniul englezilor.
wCum stãm cu medicina? Într-o vreme în care unul din patru pacienţi moare dupã operaţie, trebuia sã ai noroc de un doctor bun şi de un salon cât de cât decent. Nici vorbã de anestezic, analgezice, echipamente electrice. Chirurgia victorianã nu era înfricoşãtoare, era de-a dreptul oribilã. Iatã o descriere de epocã: “Grupul nerãbdãtor de studenţi îşi verificã cu grijã buzunarele. Doi dintr asistenţii lui Liston prind cu putere umerii pacientului. Omul foarte conştient, care deja se lupta cu o durere cruntã pentru cã îşi scãpase piciorul între tren şi peron, priveşte cu groazã colecţia de cuţite si ace. Liston apucã coapsa stângã şi cu o mişcare rapidã face o incizie. Un asistent apasã ca sã opreascã sângerarea. În vreme ce pacientul urlã de durere, Liston ia fierãstrãul. Începe sã taie. Asistentul care se oferise sã sprijine piciorul îşi dã brusc seama ca îi ţine toatã greutatea. Tremurând uşor, aruncã membrul îndepãrtat într-o cutie”. În aceste vremuri, castrarea sau lobotomia sunt la ordinea zilei şi ele.
poeNu este de mirare cã un gen literar foarte îndrãgit este romanul gotic, o îmbinare interesantã de orori şi romantism. În aceastã atmosferã sinistrã se nasc marile capodopere gotice precum Dracula The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde. Genul nu este strãin nici americanilor, care îl au în persoana lui Edgar Allen Poe pe geniul macabrului. Victorienii ştiau cum sã înfricoşeze şi o fãceau cu stil. Operele constituie baza genului horror şi puterea lor de a produce tremurãturi nu şi-a pierdut deloc din intensitate.
jack1În apusul erei victoriene un personaj monstrous terorizeazã Londra. Jack Spintecãtorul se foloseşte cu success de smogul atotcuprinzãtor pentru a sãvârşi crimele ritualice din East End, unde mãcelãreşte cel puţin cinci prostituate. Ziarele îi creeazã o aura de celebritate din cauza sãlbãticiei atacurilor şi incapacitãţii poliţiei de a-i da de urmã. Cum identitatea ucigaşului nu a fost niciodatã confirmatã, legendele din jurul crimelor au devenit un melanj de cercetare istoricã, folclor şi pseudoistorie. Interesul scriitorilor, istoricilor şi detectivilor amatori nu a pãlit câtuşi de puţin fatã de controversatul personaj, deja parte din cultura europeanã şi prilej de infinite povestiri.
freak-stCum se mai amuzau victorienii? Cu aşa-zisele freak shows, nişte expoziţii de raritãţi, ciudãţenii umane, condamnaţi ai naturii. Pitici, giganţi, cu mai multe mâini sau picioare, hermafrodiţi, bolnavi incurabil, cu feţe mutilate, toţi erau parte dintr-un circ imens menit sã le hrãneascã dorinţa de senzaţional celor înstãriţi. Erau obligaţi sã facã tot soiul de spectacole, care mai de care mai şocante. Probabil cel mai faimos ciudat care a apãrut într-un freak show este the Elephant Man, Joseph Carey Merrick (5 aug. 1862 – 11 apr. 1890). Porecla i se datoreazã unei disfuncţii congenitale. Partea sa stângã era concrescutã şi distorsionatã, silindu-l sã poarte o mascã mai tot timpul. Freak shows şi plãcerea morbidã a oamenilor de a se amuza pe seama suferintei semenilor reprezintã fãrã îndoialã unul dintre cele mai macabre aspecte ale vieţii victoriene.
wMemento mori, iatã o sintagmã mult iubitã de victorieni! Arta fotograficã nu este bine dezvoltatã în epocã. Asta pe lângã costurile astronomice. Când le murea cineva drag, rudele se pozau de obicei cu trupul celui decedat. Pentru majoritatea victorienilor, era singura pozã de care beneficiau…cea post-mortem. Morţii par însã vii în foarte multe fotografii. Pentru cã ori li se ţineau ochii deschişi, ori se pictau pupilele pe print, ori li se colorau obrajii cu roşu. Adulţii apar de multe ori pe scaune sau în cadre fixe. Florile sunt iarãşi un laitmotiv în fotografia post-mortem. Contrastul dintre vioiciunea plantelor, impresia de mişcare a rudelor in viaţã şi rigiditatea întunecatã a mortului este cu atât mai mare cu cât acesta din urmã este mai întotdeauna focalizat perfect.
Queen_Victoria_by_JJE_Mayall,_1860Nici regina Victoria nu lipseşte din tenebrosul peisaj, desigur. Şi ea era un personaj destul de înfiorãtor. Când moare soţul sãu Albert în 1861 intrã într-un doliu prelungit, îmbrãcându-se în mantii negre pânã la propria sa moarte şi pretinzând naţiunii sã poarte aceeaşi culoare. Evita apariţiile în public şi rareori trecea prin Londra. Izolarea exacerbate i-a adus porecla de “Vãduva din Windsor”. Domnia sa lugubrã a aruncat un vãl trist asupra Marii Britanii, astfel încât toatã epoca sa este marcatã de un sentiment general de înfricoşare şi iminenţã a morţii. În mod ironic, reginei Victoria îi displãceau înmormântãrile la care toţi purtau negru, Londra alegând albul şi purpuriul drept culori de doliu în cinstea sa. De Irina-Maria Manea - Historia

Armata Romana in Timisoara

94 de ani de la intrarea Armatei Romane in Timisoara (FOTO)

autor: FrontPress 03.08.2013

virgil_economuConsiliul Local a hotărât în 1999 ca Ziua Oraşului să fie sărbătorită în 3 august, dată care marchează momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara, în 1919, şi instaurarea administraţiei româneşti.
În dimineaţa zilei de 2 august 1919 a sosit la Timişoara un detaşament de 480 de jandarmi români de la Arad, iar în după-amiaza aceleiaşi zile, un detaşament de 500 de jandarmi de la Lugoj.
A doua zi, 3 august 1919, unităţi ale armatei române, aflate sub comanda colonelului Virgil Economu, şi-au făcut intrarea în Timişoara. Aspectul oraşului era cu totul schimbat: flamura tricoloră împodobea casele oraşului, poporul era îmbrăcat în haine de sărbătoare şi se grăbea să-i salute pe dorobanţii români.
Sosirea armatei era anunţată pentru ora 8,30. Străzile erau deja inundate de o mulţime de zeci de mii de oameni, postaţi de-a lungul trotuarelor încă de la ora 8. Armata română a intrat în Timişoara pe fosta cale a Recaşului, azi Calea Dorobanţilor, pe sub un splendid arc de triumf, apoi s-a deplasat până în piaţa care, de atunci, se numeşte Piaţa Unirii, unde s-a desfăşurat solemnitatea oficială de primire. La intrarea în Piaţa Unirii a avut loc defilarea Armatei, compusă din două batalioane de infanterie a Regimentului 2 Româneşti, două companii de mitraliere şi baterii de artilerie. Trupele au fost trecute în revistă de colonelul de jandarmi Constantin Sterea.
În după amiaza aceleiaşi zile, în jurul orei 17,00, la Timişoara a sosit cu un tren special, care i-a adus pe I. C. Brătianu, liderul Partidului Naţional Liberal, care deţinea funcţia de premier, însoţit de Ştefan Cicio-Pop, reprezentant de frunte al Partidului Naţional Român, ministru în Consiliul Dirigent, Mihai Popovici, colonelul Tuhari şi şeful său de cabinet, Alimănăşteanu.
Această dată continuă să fie un subiect de contestaţii, unii timişoreni considerând că mai potrivită ar fi celebrarea urbei în 20 decembrie, deoarece atunci, în 1989, Timişoara devenea primul oraş liber de comunism. Sursa: FrontPress.ro
bg_cached_resized_f01834e31e85384e6413078fdfd2413dbg_cached_resized_2a4620949080ea0070a7fb1f1e9938b2bg_cached_resized_8dc975f51f6882592bbe09935c530bccbg_cached_resized_29d3125c5fd9952e9f485bb48e0c7084bg_cached_resized_74afc9aa44399e1139e9d196a78a2d29bg_cached_resized_663b2fb77e01c9e0dc7817bcdd68e9adbg_cached_resized_751d89792a6db454cb015bb59a7525c2bg_cached_resized_877dab4873666467c5c33ab5e181f994bg_cached_resized_5052a601ddfdd6d99378c2f021b3720bbg_cached_resized_8280589e365a65b5f26eb267a47c8236bg_cached_resized_9326770b3fbd4c65d1d2f5e194c1176cbg_cached_resized_78514149cb69f0ef1934d92dd04f435fbg_cached_resized_b0b9916eba5dc6b2690573beefe4787cbg_cached_resized_dbdef416b51938469ec31dd07306a524bg_cached_resized_f49fdc948a425d9766e49c0210337eed

vineri, 2 august 2013

Divorteaza


În realitatea, Michael Douglas şi Catherine Zeta-Jones erau departe de avaea o căsnicie minunată. Cancerul actorului, apoi tulburarea bipolară de care suferă ea, precum şi numeroasele certuri au dus la destrămarea căsniciei.

Se pare că mariajul lor a primit lovitura fianlă în primăvară o dată cu scandalul sexului oral. Michael Douglas a mărturisit presei că s-a îmbolnăvit de cancer la gât de la sexul oral. Declaraţiile lui au scos-o din minţi pe soţie, iar actorul a fost nevoit să-şi "cumpere" iertarea cu un colier extrem de scump. "Toată lumea o să zică acum că ai luat virusul HPV de la mine, că mi-ai făcut sex oral. O să se spună că eu sunt infectată!", i-a strigat ea furioasă, însă, după ce a primit un cadou cu diamante de peste 40.000 de dolari, s-a calmat.

Pe de altă parte, apropiatii cuplului spun că reacţiile exagerate ale actriţei în urma bolii psihice de care suferă l-au afectat pe Douglas. Actorul s-ar fi mutat deja din casa în care locuiau împreună cu micuţii lor, Dylan si Carys.

Deşi în 2003 Catherine Zeta-Jones susţinea că nu ar divorţa niciodată, totuşi actriţa şi-a luat toate precauţiile în cazul unei despărţiri, obligându-l legal pe Douglas să îi cedeze un milion de dolari pentru fiecare an de căsnicie şi încă 3 milioane de dolari pentru fiecare femeie cu care o înşală. Aşa că lupta pentru averea de 300 de milioane de dolari poate să înceapă...

Michael Douglas a mai fost căsătorit cu Diandra Luker între anii 1977 şi 2000. Cei doi au împreună un fiu, Cameron (35 de ani), care este după gratii din cauza problemelor cu drogurile. În 1995, Diandra a intentat divorţ, de pe urma căruia a câştigat 45 de milioane $.


Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/dupa-12-ani-casnicie-michael-douglas-catherine-zeta-jones-divorteaza-457714.html#ixzz2apSbNmy2

Tortionari fericiti

Tara tortionarilor fericiti

autor: FrontPress 02.08.2013

executieDupa incheierea celui de-al doilea Razboi Mondial, evreii si-au facut o datorie de onoare din a-i gasi pe toti cei responsabili pentru Holocaust. Fostii criminali de razboi, evadati prin America de Sud si pititi sub identitati false, au fost vanati sistematic si putini au scapat. A fost felul in care evreii au inteles sa faca dreptate si sa cinsteasca memoria conationalilor ucisi.
Romania a avut si are criminalii ei, cei care, in perioada comunista, i-au decimat elitele in inchisori sinistre prin mijloace de o cruzime care nici macar nu incape in cuvinte. Am condamnat oficial comunismul, ceea ce a reprezentat un gest istoric si o decizie de maxima importanta, dar ce facem cu tortionarii?
Pai, ce sa facem? Le dam pensii de zeci de mii de lei pe luna si ii lasam sa isi petreaca batranetile linistite. Asa s-a intamplat cu Nicolae Plesita, asa se intampla cu Alexandru Visinescu, tortionarul odios de la Ramnicu Sarat. Visinescu nu numai ca nu este inchis, ci primeste o pensie militara foarte consistenta de la statul roman, 6.000 de lei pe luna, potrivit EVZ.
6.000 de lei pe luna pentru ca a schingiuit si a ucis oameni nevinovati, valori ale societatii romanesti, care au avut curajul sa se opuna unui regim dement. 6.000 de lei pe luna din banii fiecaruia dintre noi pentru un criminal, pentru un tortionar.
Daca eram evrei, un om ca Visinescu ar fi fost vanat si in gaura de sarpe si scos de acolo pentru a plati pentru crimele comise. Dar suntem romani si Alexandru Visinescu nici macar nu trebuie sa se ascunda. Traieste la vedere, linstit, isi consuma pensia patata cu sange si manifesta si acum o violenta cu totul iesita din comun.
Nu e o intamplare, e o chestiune de mentalitate. Aceeasi mentalitate care i-a permis unui fost comunist ca Ion Iliescu sa siluiasca destinul Romaniei atata vreme. Aceeasi mentalitate care a permis liniei a doua a PCR sa preia butoanele tarii dupa 1989. Aceeasi mentalitate care permite unor securisti verosi precum Dan Voiculescu sa joace un rol esential in destinele tarii in loc sa fie alungati cu pietre.
Sa nu ne amagim, Alexandru Visinescu se plimba linistit prin Bucuresti si isi consuma pensia uriasa pentru ca aceia pentru care a lucrat, cei ale caror ordine le-a indeplinit, marii comunisti si securisti au detinut pozitiile cheie ale statului roman atata vreme dupa 1989 si doar limitele biologice ii scot de acolo rand pe rand. Si au detinut acele functii pentru ca poporul i-a votat cu entuziasm.
Tortionarii elitelor anticomuniste si tortionarii destinului Romaniei sunt bine merci, unii cat se poate de activi in politica romaneasca unde fac ce stiu ei mai bine, pentru ca noi le permitem asta. Indiferenta noastra, lipsa noastra de solidaritate, inconstienta cu care votam toti ticalosii sau intoarcem capul, criteriile rasturnate pe care le aplicam, toate acestea sunt garantiile linistii lui Visinescu si ale celor ca ei. De Ioana Ene Dogioiu -Ziare.com

Pink Floyd

Fondatorul Pink Floyd acuzat de “antisemitism”

autor: FrontPress 02.08.2013

porcu'Roger Waters, fost membru al legendarei trupe rock Pink Floyd, a fost din nou acuzat de antisemitism deoarece a purtat o uniformă “în stil nazist” la un concert care a avut loc în Belgia.
Artistul, un critic acerb al Israelului, a urcat pe scenă în 20 iulie purtând o haină lungă de culoare neagră, având pre braţ şi o brasardă similară cu cea purtată de foştii naţional-socialişti germani. Deasemenea, parte a spectacolului a fost şi o scenă care a inclus un balon în formă de porc pe care a fost proiectată steaua lui David, un simbol cunoscut al iudaismului, alături de însemne comuniste şi logo-uri ale unor mari companii transnaţionale.
Roger Waters este o figură proeminentă a mişcării de boicotare a Israelului, comparând adesea statul sionist cu fostul regim de apartheid din Africa de Sud.
În urma concertului din Belgia, publicaţia evreiască Joods Actueel a cerut guvernului să ia o poziţie oficială prin care să condamne clar “antisemitismul” din cadrul evenimentului. Sursa: FrontPress.ro

????????


Schimbam soarta ?


Putem sa ne schimbam soarta pregatita de altii?

Vad mereu ca se spune despre  potentatii adica, excrocii Romaniei care au facut averi uriase din  furtul bugetului tarii ca erau oameni buni ca  ajutau  oamenii saraci si pe cei care aveau nevoie.
Dupa moartea lor violenta ca pereapsa de la Dumnezeu, aflam ca erau implementati cu  clanurile de tigani, de camatari mafioti, ca erau  falimentari, dar important este ca ei in timp prin tot felul de tertipuri, au furat sute de milioane de euro, au dat saracilor poate numai cateva sute de mii de euro. Poate  am exagerat putin . Dar de vina pentru aceasta situatie cine este ? EU ??
Ce vevem acum  la Timisoara? Ca s-au batut cu  topoarele 2 clanuri de tigani pentru o casa in  centrul Timisoarei. Ce a fost Timisoara si ce a ajuns ?
 Daca ar vrea acesti maimutoi condusi de ventrilogi care conduc Romania, ar mobiliza armata  sau jandarmeria si printr-o actiune ampla ar putea sa-i puna  la cort in lanturi,acolo unde le este locul. Dar nu se vrea. Nu se vrea ca asa este bine si vrea UE sa facem frumos, caci nu ne mai imprumuta (pana cand) bani pentru  distractiile la mare si la raliuri.
Vad cum cu o mobilizare  numai datorita firii lor,  care studiaza  totul in  amanuntime evreii prin Masonerie,  fac harcea parcea toata civilizatia lumii de cateva mii de ani.
Ei dupa razboi vazand ca  daca lasa garda jos  se prabuseste esafodajul lor, s-au gandit ca trebuie sa mearga inainte. Si asta prin punerea mainii pe  finantele lumii. S-au infiltrat in toate structurile bancilor si orgamnismelor financiare si asa au reusit sa falimenteze tarile cele mai productive si aproape ca le-au ingenunchiat.
Cea care se tine la suprafata este insasi Germania. Prin firea si munca nemtilor ei au ramas bastionul prosperitatii prin  munca si corectitudine nu numai a Europei, ci si a lumii. Le dau lectii cu  bastonul la cur si americanilor care sunt incovoiati de  masonerie.
De peste 6 ani de cand sunt  pe internet, am  luat contact cu tot felul de oameni din diferite tari. Stiu precis  ca grosul din  armata sau alte  institutii ale tarilor lor, nu suporta evreii caci stiu ce vor sau mai nou acum  dupa 1989, tiganii.
Dar pentru niste interese obcure actioneaza impotriva propriilor cetateni pentru ca le arata batul , organizatiile evreiesti tot mai puternice. De sanchi, in ocrotirea evreilor au bagat si tiganii. O buna alegere ca aceste  bombe cu ceas distrug din interior tarile respective. Alungarea din armata Germaniei  a unor tineri pentru au tatuat  pe corp ceva ce poate si interpretat in mod indoielnic distorsionat ca ar fi impotriva.... sau ca au tinut mana in sus ca un salut  fascist, sunt simple  aruncari cu sare in ochii prostilor. Ei toti nu suporta nici evreii,nici tiganii, nici handicapatii, dar trebuie sa duca o politica duplicitara.
Nu are nici o logica aceasta politica mai ales de acum de dupa 1989, de promovare a tuturor  dusmanilor tarilor foste comuniste si nu numai acestia identificati ca handicapati, tigani si tot felul de lichele care aduc prejudiciu nu numai de imagine, ci si la buget. Acordarea primordiala a  interesesor acestor categorii ,duce la  devalizarea si asa subtire a bugetului unei tari. Insa tot asupra noastra a romanilor  se face militaria cea mai aspra, pentru ca noi am fost obligati sa nu le spunem tiganilor pe nume adica TIGANI, ci sa e spunem romi.De ce nu li se spune asta francezilor, sau spaniolilor? Ni se spune nou romanilor pentru ca acesta este interesul, de a  vlagui tara de munca romanilor cinstiti, de a pune cu un cap mai sus, pe acesti nemernici in detrimentul romanilor saraciti fara nici un  fel de drept sau de ajutor. Ati vazurt expulzarea unui domn din Noua Zeelanda, numai pentru ca era gras si asta duce la diabet si impovara bugetul sanatatii tarii. Vedeti  de ce progreseaza alte natiuni? Pentru ca privesc in  viitor.
Totul se face  in  mod repetat si constant numai pemntru a fi preluata mai usor conducerea lumii, a Europei si a Romaniei. Romania nu poate sustine si  bonitatile date tiganilor si handicapatulor mai ales ca majoritatea sunt prefacuti, nici cantinele saracilor, nici coruptia mai ales ca s-au instrainat toate bogatiile tarii.
Indiferent de ce a facut Ghe.Ghe.Dej, a platit cu viata inchiderea robinetului bogatiilor  date ca  pedeapsa de razboi rusilor. Si nici rusii nu au cerut bogatiile subsolului. Totul avea o limita si la ei. Asa ca asta am vrut sa spun Masoneria condusa de evrei pe langa  apararea evreilor au bagat si tiganii ca sa arate ca ei nu sunt partinitori si  pun in derulare o conducere unitara  printr-un guvern universal si din toate tarile facand o ciorba de peste de toate categoriile.
Noi primii suntem loviti pentru ca ni s-a pus in carca obligatii financiare, fata de  tigani mai ales pe care nu le putem  onora. Si pe acest climat, se  aude din ce in ce mai  urlat cererea Ungariei prin tradatorii din tara si de la Parlamentul European,  raptul Ardealului. Noi romanii cu Romania noastra sa ramanem, doar ca o satra de tigani, analfabeti, plini de boli si cretini. Asta datorita faptului ca impovararea Romaniei cu cheltuieli la care abia fac fata tarile bogate si pe zi ce trece aceste  capuse le micsoreaza bugetul. Si pentru completarea lui ajung iar, la mana Masoneriei adica a finantelor  conducatoare a lumii.
Ce se mai poate face ? Micsorarea mereu a numarului nationalistilor  din Europa arata ca sunt  sabotati.  Vedeti ca marsurile sunt formate de tot mai putini oameni. Acesta este interesul ca, aceste  miscari si partide sa fie ca niste frectii la un picior de lemn.

Cacialma

Cacealmaua terorista

autor: FrontPress 02.08.2013

teroricaA-l numi pe Hayssam ca atare, înseamnă să întinezi „nobilele” idealuri ale terorismului! Pentru că sirianul este orice altceva decât un terorist.
Mă amuză concentrarea de forţe care îl păzeşte şi îl însoţeşte în drumurile sale de la penitenciar la tribunal şi înapoi. Te aştepţi ca la fiecare colţ să se ivească un comando dispus să-şi sacrifice viaţa pentru a-l salva din ghearele justiţiei. Sau ca el însuşi să scoată, la un moment dat – nu se ştie de unde – o grenadă şi să ameninţe că dacă nu este eliberat, face totul praf în jurul său…
Nimic mai fals: Omar Hayssam este orice altceva decât un terorist. Este, mai ales, un cacealmist. Aventura sa care a transformat omul de afaceri abil şi cooperant a început în momentul în care i-a trecut prin cap cacealmaua. Încolţit de controalele de după schimbarea regimului şi transformat într-o ţintă din cauza prea strânselor sale legături cu unii dintre reprezentanţii puterii trecută în opoziţie, şi-a imaginat soluţia care să-l scoată din necazuri. Iar aceasta părea floare la ureche, în contextul de atunci. Aşa a luat naştere ideea reportajului senzaţional în Irak la care au „pus botul” trei fraieri (dintre care, sunt convins, cel puţin unul era la curent cu planul), care suna cam aşa: amicii şi prietenii lui Munaf din Bagdad se echipau corespunzător şi jucau, pentru câteva zile, rolul de terorişti. După care se vor lansa cereri de răscumpărare care vor ajunge pe căile ştiute (omul de bine Yassin) chiar la Hayssam care, într-un elan patriotic, va pune la bătaie vreo patru milioane de dolari – exact suma pe care dorea să o transfere ca să nu i-o ia fiscul din România. O parte din bani ar fi mers la „terorişti”, ca răsplată a talentului, iar restul vor fi puşi la păstrare în conturile din Orient ale negustorului iscusit. Numai că atunci când totul părea să meargă ca uns, a erupt neprevăzutul, sub forma unor terorişti autentici care au aflat despre manevră (graţie, se zice, recunoaşterii cadrului în care au fost filmaţi captivii) şi comedia s-a transformat în dramă. Mai ales pentru Haysam, care şi-a văzut planurile date peste cap.
646x404Ce-a urmat, se ştie. În loc de erou, sirianul a devenit victima propriei sale stupidităţi (terorismul nu e un lucru cu care să te joci). Arestat, anchetat, a avut „şansa” să se îmbolnăvească de cancer, să fie operat de un maestru, ba chiar să fie eliberat temporar, pe motiv că oricum nu mai avea zile multe. A avut însă, suficient ca să dispară de sub nasul tuturor serviciile secrete şi nesecrete, paralizate de senzaţia că lucrurile chiar aşa trebuiau să se întâmple. Dispariţia sa din ţară – ori cu avionul, cum pretinde el, ori amestecat în turma de berbecuţi a lui Tartoussi – rezolva majoritatea problemelor, incluvis pe acelea referitoare la primele tratative pentru care, se pare, fusese invitat la Cotroceni.
Cam pe unde e terorismul în această poveste ne-o pot spune doar analiştii de meserie invitaţi din studiourile TV. Până când se vor lămuri şi circumstanţele aducerii lui în ţară – atât de neplăcută preşedintelui încât şi-a denunţat propriul guvern şi ţară pentru „acţiuni neautorizate pe un teritoriu străin” – Hayssam nu va pierde timpul şi va cere rejudecarea proceselor sale care s-au produs în absenţă şi FĂRĂ SĂ FIE CITAT (ceea ce le face aproape nule), fază care va scoate la iveală incredibile aproximări ale legii şi artificii demne de o justiţie bananieră (între altele: a fost condamnat pentru delapidarea Foresta Nehoiu, al cărei contract de privatizare fusese anulat – în justiţie – cu trei ani înainte, lucru de care judecătorii n-au avut habar!) De Octavian Andronic – AMOS News

Indiferenta


Situatia institutiilor statului  este mult mai grava decat ne inchipuim noi. Numai cand avem nevoie de niste rezolutii pertinente ne dam seama ca  ACELE PETITII ALE NOASTRE AJUNG NUMAI LA COSUL DE GUNOI, DACA NU SUNT STERSE DIN CALCULATORUL INSTITUTIILOR.
Din comoditate  aceste institutii platite din banii nostrii sa ne apere, sa ne faca dreptate, nu fac nimic. Si nu se poate spune ca  doar subfinantarea este de vina.
Sunt unele cazuri in care nu ar trebui decat o atentionare dar,  mai marii institutiei se multumesc sa-ti raspunda ca nu s-au intamplat cele relatate, sau nu s-au adeverit furturi, amenintari, batai sau orice fel de alte infractiuni reclamate.
Pe politisti nu-i mai impresioneaza nimic, poate doar crime dupa ce au fost artentionati anterior, despre acest deznodamant tragic. Furtul  lucrurilor personale, a bijuteriilor, furtul trecutului fiecaruia dintre noi nu face decat sa, se execute un gest cu mana de lehamite.
 De aceea infractorii care au infractiunea in sange  actioneaza nestingheriti, doar pentru amuzamentul Politiei.
Eu nu am avut nici un sort de  izbanda in 12 ani, cand se stie ca fata de cei neputinciosi,  dar si care nu vor sa faca circ punandu-si  in cor cu tiganii poalele  in cap, este sortita esecului si  blamarii.
Nici furtul Steagului Romaniei impreuna cu albume cu fotografii de luptatori in  razboaiele Romaniei din  1845 incoace, nici scrisorile de pe front, scrise cu disperarea tinerilor romani care au simtit  gerurile  Rusiei, dar cel mai dureros simtamant era al  lipsei familiei, dorului de  cei dragi, parinti, sotii, copii. Nu ii misca nici macar o flatulatie in matele lor pline, din munca noastra.Aceste  bestii  ale nationalitatilior asa zise conlocuitoare dar, acaparatoare de  terenul si identitatea noastra, prin orice mijloace vor sa ne faca sa  fim sclavii lor. Asa cum s-au lipit ca niste capuse otravitoare de Imperiul Austro-Ungar si care si acum pledeaza pentru aceeasi situatie prin tradatorul nr.1 AL ROMANIEI DE REINTOARCERE LA SITUATIA CAND ARDEALUL FACEA PARTE DIN  IMPERIUL AUSTRO-UNGAR.
A fost un program de avansare a  romanilor in Transilvania, dar si o piedica pentru ca a tinut identitatea si demnitatea romanilor sa fie calcate  in picioarele habsburgilor. De aceea  fara a fi surprinzatoare atitudinea  ardelenilor de niste momai insensibili la durerea  pricinuita de intentia de sfasiere a tarii prin alaturarea Ardealului Ungariei.Un alt RAPT. Ungaria fiind o tara mica si saraca s-a gandit prin  dusmanii din interiorul Romaniei si din Parlamentul European sa profite de  Betivache care nu se  intrerupe din destrabalarea de pe litoral si nici  Dovleacul sec care nu renunta la copilotajul  sau.
Asta este cel mai important pentru ei, binele si confortul fizic fara grija de nimic, doar pentru binele hoiturilor lor, numai bune de  prins in steang, sau de jupuire. In timp ce noi ne chinuim in   saracie, nedreptate, suferinta fizica si intelectuala ei  ne scuipa in gura cu beneficiile  posturilor pe care le detin fara nici un drept. Actiunea noastra  fizica, CHIAR VIOLENTA ESTE JUSTIFICATA.
NIMENI NU VA  MISCA UN  DEGET IN APARAREA NOASTRA. NUMAI NOI TREBUIE SA ACTIONAM. DACA NICI O DEVALIZATOARE DE APARTAMENTE NU ESTE  MACAR IDENTIFICATA,  CUM SA MAI INTELEGEM  ACTIUNEA CRIMINALA    DIN  DEVALIZAREA ROMANIEI DE ACUM SI DE PESTE 100 DE ANI.
AM SA CRED CA S-A SCHIMBAT MACAR CAT NEGRUL DE SUB UNGHIE CEVA.

Am ucis

Ministru israelian: “Am UCIS multi arabi la viata mea si n-am nici o problema cu asta”

autor: FrontPress 02.08.2013

arabiPe fondul reluării discuţiilor de pace dintre israelieni şi palestinieni, după o perioadă glacială de cinci ani, revista 972 Magazine publică un punct de vedere cel puţin bizar şi care poate dinamita din nou tensiunile dintre cele două părţi.
Potrivit sursei menţionate, un ministru al Cabinetului Netanyahu a declarat în anumite cercuri că susţine executarea deţinuţilor palestinieni în defavoarea aducerii acestora în faţa unui tribunal legitim.
Duminică, autorităţile israeliene anunţaseră eliberarea a 104 prizonieri palestinieni, ca primă măsură pentru relaxarea discuţiilor de pace.
Naftali-BennettNumai că, aşa cum transmite revista 972, ministrul Industriei, Comerţului şi Muncii, Naftali Bennett, şi-a exprimat dezacordul cu măsura de eliberare. “Dacă prinzi terorişti, trebuie să-i omori”, se presupune că ar fi spus Bennett în şedinţa guvernamentală de duminică.
Iniţial, informaţia a fost făcută publică de ediţia printată a unui ziar de limbă ebraică, Yedioth Ahronoth.
Consilierul prim-ministrului pe probleme de securitate, Ya’akov Amidror, ar fi spus atunci că o asemenea practică ar fi total ilegală. În replică, Bennet a continuat în aceeaşi notă: “Am ucis mulţi arabi la viaţa mea şi nu am nicio problemă cu asta”.
Fost ofiţer IDF şi lider al unui partid politic influent, Naftali Bennett, s-a alăturat protestatarilor din stradă, care manifestau împotriva deciziei de eliberare a palestinienilor, chiar înainte de întâlnirea Cabinetului. De peAntena 3

Guantanamo

Cea mai scumpa inchisoare din lume: 2,7 milioane de dolari cheltuiti anual pentru un detinut

autor: FrontPress 02.08.2013

guantanamoPresedintele Barack Obama continua sa ceara inchiderea inchisorii militare de la Guantanamo, dar nu numai motivele legate de violarea drepturilor omului sunt invocate. Mentinerea centrului de detentie va costa, pana la sfarsitul anului viitor, nu mai putin de 5,2 miliarde de dolari. Potrivit Russia Today, inchisoarea de la Guantanamo a devenit cea mai scumpa din lume, avand in vedere ca are aproximativ 160 de detinuti.
Potrivit unei analize realizate de Departamentul Apararii, condus de Chuck Hagel, pentru fiecare detinut de la Guantanamo, americanii cheltuie 2,7 milioane de dolari anual. Prin comparatie, pentru un detinut intr-o inchisoare federala, statul american cheltuie anual aproximativ 72.000 de dolari.
“Specialistii nostri in securitate nationala au ajuns la concluzia ca riscul de a tine deschisa in continuare inchisoarea de la Guantanamo este mai mare decat cel legat de inchiderea institutiei”, a declarat, recent, senatorul Dick Durbin.
Si presedintele Comisiei pentru Informatii din Senatul american, Dianne Feinstein, a cerut, saptamana trecuta, inchiderea centrului militar de detentie, motivand ca este “o risipa de bani”.
Cei care se opun, republicanii, sustin ca inchiderea Guantanamo ar reprezenta un cost prea mare pentru securitatea nationala. “Detinutii de acolo sunt oameni rai care urasc Statele Unite. Ei au jurat sa-i omoare pe americani si asta au facut. Atunci cand au fost capturati, au fost dusi la Guantanamo si acolo ar trebui sa ramana”, a declarat republicanul Bill Young, in timpul unor audieri in fata Senatului de la Washington.De Madalina Mitan – Ziare.com
1JxGMzDNRXK6zgBFmArouA