Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 6 aprilie 2013

In loc de purcel de lapte la tava :)))


Noua lege a lui Murphy


TEORIA DISTRIBUIRII SPAŢIULUI

 a) Este loc sub soare pentru toată lumea.
b) Inutil, pentru că toată lumea vrea la umbră.


LEGEA CIOCOIRII

 Un cap ridicat la putere devine pătrat.


DILEMA TÖKES

 Îi dai ungurului dreptul, el vrea şi stîngul !

 AXIOMA LIBERALĂ

 Tot ce e de stat - stă.


Decembrie 1989

 Toată lumea a tras: armata - în unii, securitatea - în alţii, justiţia - de timp, nomenclatura - foloase, poporul - nădejde.

 TEOREMA NOSTALGICĂ

 O dreaptă nu poate să fie paralelă cu o stîngă.LEGEA SIMPLĂ A CASELOR NAŢIONALIZATE

 Cui are, nu i se va lua. Cui n-are, nu i se va da.VECHEA LEGE PARLAMENTAR-GUVERNAMENTALĂ A LICHIDELOR, FLUIDELOR, VÎSCOASELOR ŞI LIPICIOASELOR

 Dacă nu curge, pică. Cît curge, nu pică.
DECRETUL EMBLEMEI

 Emblema vremurilor noi este secera şi ciolanul.LEGEA PRIVATIZĂRII

 Dacă din ceva scoţi ceva, te poate prinde; mai bine iei cu totul.


REGULA PARTIDELOR

 Unde nu e cap, sunt multe aripi.
Acestea sunt noile legi ale lui Murphy.  --
"O revoluţie e întotdeauna începută de naivi, continuată de intriganţi şi exploatată de escroci."

 
 

Recenzie


Recenzia la “Unsere muetter, unsere vaeter” (Mamele noastre, tatii nostri)

autor: FrontPress 06.04.2013
0Filmul-serial german „Unsere muetter, unsere vaeter” („Mamele noastre, taţii noştrii”), numit deja de criticii şi presa germană – „cel mai bun fenomen al anului”, a reuşit deja să scandalizeze mai multă lume. Era firesc acest lucru, pentru că noua peliculă nu respectă „direcţia ideologică” impusă de cei care au ieşit victorioşi în cel de-al doilea război mondial.
Producătorul serialului nu a realizat un film despre „ororile nazismului” sau „soarta evreilor”, ci a încercat să prezinte viaţa acelor oameni simpli, care şi-au făcut datoria de soldat, de cetăţeni ai unei ţări.
1Aşa s-a întâmplat că timp de mai multe decenii după război, propaganda oficială a lucrat intens la crearea unui stereotip al „neamţului inuman” şi „criminal”, iar generaţiile următoare au fost forţate să-şi pună cenuşă pe cap şi să-şi renege proprii părinţi şi bunici.
Din 1945 până în prezent, Germania a fost unicul stat din Europa în care ura şi dispreţul faţă de propriul trecut a devenit o ideologie oficială. Filmul încearcă să ne convingă că istoria nu trebuie privită doar prin prisma unor evenimente politice, ci şi prin prisma vieţii oamenilor simpli, care îşi îndeplinesc datoria: fie că vorbim de un soldat sau o soră medicală.
2Este important faptul că de-a lungul filmului, niciunul din eroi nu regretă ceea ce a făcut. Nimeni nu a fost stăpânul propriei vieţi, ci toţi au fost doar nişte marionete, nevoite să joace fără voia lor un spectacol al vieţii.
Dacă tinerii germani au fost învăţaţi că Germania anilor 30-40 a fost o „maşinărie criminală”, autorul vine cu o altă abordare: „Germania este în primul rând părinţii noştri, cu toate speranţele, visele, idealurile lor”. De aici vine şi titlul filmului: „Mamele noastre, taţii noştri”.
3Presupun că producătorii au ştiut din start că o astfel de producţie va fi întâmpinată cu numeroase critici şi suspiciunea de tentativă de „revizuire a istoriei”. Acest lucru este firesc, pentru că cel de-al doilea război mondial nu s-a terminat. El continuă prin cei care stau pe baricade şi luptă isteric împotriva pretinsului „pericol nazist”.
4Filmul este una din primele tentative de „reabilitare” a poporului german. E o tentativă foarte timidă, dar care vorbeşte despre nişte schimbări profunde în conştiinţa germanilor de astăzi. De Octavian Racu

Stindardul dacilor


Draco-ul dacilor, colorat in rosu, galben si albastru intr-o pictura franceza din secolul IX

autor: FrontPress 06.04.2013
draconesUn element distinctiv, caracteristic armatei dacilor era reprezentat de stindardul lor de luptă, cunoscut sub numel de draco sau dracon. Acesta era constituit dintr-un cap de lup, realizat din bronz sau argint, fixat pe o prăjină, continuat de un material textil, cu forma unui corp de balaur sau șarpe, care, în bătaia vântului, se umfla producând un șuierat ce avea ca scop intimidarea adversarilor, dar mai ales inducerea unei stări de nervozitate cailor armatei inamice.
Reprezentări ale acestui stindard se regăsesc pe o serie de monumente antice, precum Columna lui Traian (Roma, Italia), Monumentul de la Adamclisi (România) și Arcul lui Galerius (Salonic, Grecia).
Începând cu secolul al II-lea d.Hr., steagul de luptă dacic (o formă a sa fiind utilizată și de sarmați) va fi preluat de o serie de unități de cavalerie ale armatei romane și folosit o vreme îndelungată. Steagul era purtat de un militar ce purta numele de draconarius.
Ammianus Marcelinus, în Rerum gestarum, atunci când descrie intrarea lui Constantin cel Mare în Roma, povestește cum “s-au strâns în jurul draconilor, legați cu vârfurile aurite și ferecate în pietre străƒlucitoare ale sulițelor, umflați de un vânt mare și astfel șuierând că și stârniti de mânie, lăƒsând săƒ fluture în vânt cozile ample”.
dracoVom regăsi acest stindard de luptă în dotarea unor armate europene până în preajma secolelor IX-X. De pildă, o pictură medievală (în Psalterium Aureum) arată ostași din cavaleria franceză carolingiană aflați în marș, urmând un soldat care poartă un draco. Această pictură prezintă draconul colorat în…roșu, galben și albastru.
De asemenea, în lucrarea medievală L’Historie de Merlin, aparținând lui Robert de Boron, regele Arthur este reprezentat, într-o ilustrație a volumului, purtând draconul într-o confruntare cu inamicii. De altfel, în lumea britanică, draconul mai apare reprezentat și cu alte ocazii.
Spre exemplu, pe Tapiseria de la Bayeux, care reproduce bătălia de la Hastings din 1066, în cadrul scenei morții lui Harold, regele Angliei apare un dracon purtat de un draconar, în timp ce la Chester, în Anglia, a fost descoperită o stela funerară ce conține imaginea unui călăreț purtând un astfel de stindard. De Valentin Roman
draco-pictat-in-Psalterium-Aureum

vineri, 5 aprilie 2013

Combatanti


Membrii Noii Drepte s-au intalnit cu combatantii Republicii Sociale Italiene

autor: FrontPress 05.04.2013
Italien, italienischer SoldatMembrii şi simpatizanţii filialei din Italia a organizaţiei naţionaliste româneşti Noua Dreaptă au dat curs invitaţiei camarazilor de la Comunitatea militantă Azione Punto Zero, care au organizat la sfârşitul lunii trecute o întâlnire interactivă în oraşul Civitavecchia cu foştii combatanţi din cadrul Republicii Sociale Italiene (RSI), entitate statală înfiinţată la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial.
“Cuibul ‘Nicolae Bujin’ a fost martorul unei lecții de istorie, de demnitate și de optimism ce a văzut ca protagoniști pe combatanții R.S.I.: Pedrini, Dal Piaz, Lazzarotto, Cohen, Niglio. Profesorul Mario Michele Merlino a fost cel care a deschis conferința, vorbind despre tradiție si aristocrația celor ce au ales spiritul în detrimentul materiei. Ca şi în alte ocazii Profesorul Merlino l-a dat ca exemplu pe Corneliu Z. Codreanu și Mișcarea Legionară lucru binențeles cu care ne mândrim și care ne aduce aminte încă o dată de responsabilitatea care o purtăm în spate ca români care tind să se urmeze exemplul legionar”, se arată în comunicatul Noii Drepte Italia.
În continuare, combatantul Stelvio Dal Piaz a vorbit despre societatea liberal-democratică, construită ca un castel de carți de joc având ca fundație minciuna și falsul. Dal Piaz contrapune acestui fals modelul de stat al Republicii Sociale italiene și energia tuturor acelor militanți ce apartin diferitelor comunitati identitare din Peninsulă, care au datoria să transmită mai departe moștenirea acelor principii eterne și universalmente valide. “Generația actuală nu este o generație arsă, ci o generație ce trebuie aprinsă” – cu aceste cuvinte combatantul Stelvio Dal Piaz a încheiat intervenția sa.
imago1RSICV“Am simțit cât de importantă este prezența, fizică, a celor ce au luptat, au suferit și de cele mai multe ori au pierdut tot pentru ca noi să știm ce înseamnă Dumnezeu, Neam și Țară. Militanții din Italia au marele avantaj că alături de ei să se alinieze, gata de luptă, aceste izvoare vii ale Tradiției care permit continuarea lanțului intergenerațional. Acesti combatanți nu se limitează la comemorări sterile de evenimente şi persoane, ci continuă să lupte şi să fie lumini călăuzitoare noilor generații militante”, susţin naţionaliştii români din Peninsulă.
 În 1943 liderul fascist al Italiei, Benito Mussolini, este îndepărtat de la putere printr-o lovitură de stat şi este imediat arestat din ordinul regelui Victor Emanuel al III-lea. “Il Duce” este eliberat de un comando german condus de temerarul ofiţer SS Otto Skorzeny și pus în fruntea unei entităţi statele nou formate în nordul Italiei,Republica Socială Italiană, până când este capturat şi ucis de gherilele comuniste în 28 aprilie 1945, cu două zile înainte ca liderul de la Berlin, Adolf Hitler, să se sinucidă în buncărul său din capitala Reich-ului. RSI exercita drepturile suverane asupra Italiei de nord, dar depindea în totalitate de Wehrmacht pentru a păstra controlul asupra teritoriului. Acest stat efemer a fost dizolvat la sfârşitul lunii aprilie a anului 1945.
germania-vostra-amicaÎn scurta perioadă de existență, în Republica Socială Italienă au existat mici unități armate precum „Brigate Nere” și „Decima Flottiglia MAS” care au participat la luptele împotriva Aliaților. Germanii au preferat să implice aceste unități în special în lupta împotriva partizanilor comunişti. În 16 octombrie 1943 a fost semnat un protocol între RSI şi al Treilea Reich, protocol care permitea italienilor recrutarea unor unități militare de mărimea diviziilor. Astfel, mareșalul Rodolfo Graziani a reușit să mobilizeze patru divizii cu aproximativ 52.000 de soldați. În iulie 1944, prima divizie a RSI a terminat stagiul de pregătire și a fost trimisă pe front. Pe 29 aprilie 1945, ministrul apărării al RSI, mareșalul Graziani, a fost prezent la ceremonia de la Caserta, în timpul căreia generalul german Heinrich von Vietinghoff a semnat capitularea tuturor forțelor Axei din Italia. Sursa:FrontPress.ro
Italian_social_republic_map

Maoisti


Rebelii maoisti din India si-au infiintat propria “academie militara”

autor: FrontPress 05.04.2013
maoistiRebelii comunişti indieni şi-au format propria “academie militară” în jungla din Dandakaranya, un bastion al insurgenţei maoiste. Scopul acestui institut politico-militar este transformarea cadrelor recrutrate din satele din regiune în adevăraţi luptători de gherilă, motivaţi de învăţăturile fostului lider comunist chinez. Pregătirea fiecărui tovarăş de arme, cu vârste între 14 şi 21 de ani, va dura 6 luni.
Maoiştii indieni, sau Naxaliţi – după denumirea satului unde şi-a avut originea rebeliunea armată comunistă, au început un război de gherilă împotriva statului încă din 1967. Aceştia susţin că luptă pentru săracii din zonele rurale şi pentru instaurarea unui regim comunist. În ultimii ani, insurgenţii maoişti au reuşit să controleze mai multe zone din unele state din nordul, estul şi centrul Indiei.
În 2006, premierul indian de la acea vreme a catalogat rebeliunea maoistă ca fiind o ameninţare la siguranţa statului mai mare chiar decât pericolul grupărilor islamiste radicale. În cei peste 40 de ani de violenţe, peste 11.000 de persoane şi-au pierdut viaţa. Conform estimărilor oficiale, maoiştii dispun de peste 20-35.000 de luptători şi alte câteva zeci de mii de susţinători activi în mai multe state de pe întreg cuprinsul Indiei. Sursa:FrontPress.ro

EURABIA


EURABIA: speculatii, conspiratii sau motiv de ingrijorare?

autor: FrontPress 05.04.2013
eurabiaS-au înmulţit ştirile despre iniţiativele musulmane în ceea ce priveşte educaţia, religia sau respectarea drepturilor omului în Europa, pe fondul unei discuţii mai vechi despre o nouă invazie în Europa, de data aceasta una paşnică, a Islamului. Dar chiar este aceasta o tendinţă puternică pe continent sau este doar un alt subiect ce dă apă la moară conspiraţioniştilor?
Conspiraţioniştii numesc fenomenul „Eurabia”. Premisa de la care pleacă aceştia este aceea că populaţia musulmană din Europa va deveni majoritară în termen de câteva generaţii, ca urmare a imigraţiei continue şi a ratei ridicate a natalităţii în familiile musulmane. Termenul a apărut în 2005 şi a fost popularizat tot mai ades, după discursul fostului dictator libian Muammar Gaddafi, care declara în 2006: „Avem 50 de milioane de musulmani în Europa. Sunt semne că Allah va conferi Islamului victoria în Europa – fără săbii, fără puşti, fără cuceriri. Cele 50 de milioane de musulmani din Europa vor transforma continentul într-unul musulman, în numai câteva decenii.” (discursul video poate fi vizionat aici)
Cauzele creşterii numărului de musulmani pe continent
Factorii principali care explică islamizarea accelerată a Europei sunt, în opinia sociologilor, migraţia continuă, rata mare a naşterilor în rândul populaţiei musulmane şi convertirile frecvente ale europenilor care devin adepţi ai Islamului, conform Christian Telegraph.
În sine, prezenţa musulmanilor nu este o noutate. De-a lungul anilor, mii de turci, arabi, algerieni şi alţi imigranţi au venit în Europa şi s-au situat în special în bazinul Mării Mediterane (Franţa, Italia, Spania) sau în nord-vestul continentului în căutarea unui loc de muncă şi, implicit, a unei vieţi mai bune.
Fenomenul este unul simplu. Imigranţii au venit ca muncitori sezonieri, dar au devenit rezidenţi permanenţi. Ani de zile, ţările europene i-au primit pe aceştia cu braţele deschise şi au profitat de salariile mici cu care aceştia erau mulţumiţi.
Însă numărul musulmanilor a crescut constant. Dacă în 1970, Enciclopedia Creştină a Lumii consemna că numărul creştinilor catolici era cu 20 de procente mai mare decât al musulmanilor, proporţia s-a inversat în 2000, când erau 1,2 miliarde de musulmani şi doar 1,06 miliarde de romano-catolici.
În 2010, Europa găzduia 44 de milioane de musulmani, adică 6% din populaţia continentului, potrivit unui studiu efectuat de Pew Research Forum. Datele au exclus Turcia, unde credincioşii musulamani înseamnă peste 95% din populaţie.
Astfel, de-a lungul anilor musulmanii au devenit o forţă culturală şi politică care afectează ţările gazdă şi care, în loc să fie asimilaţi paşnic, au potenţialul de a testa limitele toleranţei europene şi de a conduce la creşterea tensiunilor sociale.
Această tendinţă este vizibilă în mod clar în Franţa, dar nu numai. Gazdă a celei mai numeroase comunităţi islamice din Europa (6 milioane), Franţa s-a confruntat cu numeroase tensiuni, privitoare la interzicea vălului islamic în aprilie 2011, finanţarea şi construirea de moschei, mai exact Marea Moschee din Marsilia, dar şi cu atacul terorist de la Toulouse.
Totuşi, numărul exact de musulmani din Europa nu este decât unul aproximativ, deoarece statele seculare nu oferă întotdeauna statistici oficiale cu privire la rasă sau credinţa religioasă a locuitorilor.
În afară de imigranţi, numărul musulmanilor creşte încet şi prin convertirile al căror număr s-a dublat în ultimii 25 de ani. Deşi acestea nu depăşesc 200 pe an (şi însumează doar 100.000, comparativ cu 50.000 în 1986), semnalul de alarmă îl constituie trei aspecte. În primul rând, convertiţii provin în marea majoritate din închisori, unde sunt abordaţi de musulmanii radicali. În al doilea rând, convertiţii trebuie să facă eforturi mai mari pentru a fi acceptaţi, ceea ce deschide uşa extremismului religios, declară Didier Leschi, responsabil cu religia în Ministerul de Interne al fostului cabinet Sarkozy. Şi în al treilea rând, convertiţii reprezintă un pericol prin însuşi faptul că deţin paşapoarte occidentale, ceea ce îi face să nu iasă deloc în evidenţă.
Ascensiunea rapidă a Islamului în Europa are şi o altă cauză, despre care se vorbeşte mai puţin, dar pe care a evidenţiat-o Hasssen Chalghoumi, imam moderat al unei suburbii a Parisului. Convertirile s-au înmulţit şi din cauza secularismului din ţară, care cultivă „un gol spiritual la care Islamul are răspunsul”. Aşa se poate explica şi islamofilia unor francezi neconvertiţi, dar care ţin postul de Ramadan şi care mănâncă mâncare halal.
eurabiaCare sunt pericolele
Scepticii consideră că islamizarea continentului este un ţap ispăşitor, menit să deturneze atenţia de la problemele cu adevărat importante ale continentului. Însă cifrele şi faptele par să sugereze că islamul european nu este un fenomen demn de ignorat.
Din punct de vedere al deficienţelor de imagine ale musulmanilor, europenii încă asociază Islamul cu terorismul. Iar terorismul care obişnuia să fie o problemă a Statelor Unite ale Americii a devenit mai viu ca niciodată cu ocazia atacurilor teroriste din Spania (2004), Marea Britanie (2005, 2007 şi 2008) şi Franţa (2011, 2012). În plus, musulmanii radicali s-au făcut foarte auziţi şi cu ocazia caricaturilor cu Profetul Mahomed care au inflamat sentimentele musulmanilor din întreaga lume.
Însă declaraţiile liderilor europeni, în speţă Angela Merkel, care consideră că Islamul este parte din Germania nu arată decât intenţia acceptării sociale a Islamului paşnic.
În cazul în care proiecţiile cu privire la numărul tot mai ridicat al musulmanilor se adeveresc, anul 2020 va cunoaşte o dublare a acestora pe continent. Însă nu existenţa propriu-zisă a musulmanilor reprezintă o ameninţare, ci riscurile asociate creşterii radicalilor şi extremiştilor musulmani. Islamiştii francezi au deschis deja o şcoală care să reprezintă un incubator care să scoată islamişti moderaţi. Dar iniţiativa este puţin cunoscută şi are un impact prea mic pentru a fi considerat o tendinţă. De pe Semnele Timpului

joi, 4 aprilie 2013

Legea talionului


Ochi pentru ochi: Tanar condamnat la PARALIZIE pentru ca si-a injunghiat prietenul

autor: FrontPress 04.04.2013
sauditiUn tânăr din Arabia Saudită a fost condamnat la paralizie, drept pedeapsă pentru o faptă comisă în urmă cu 10 ani. El şi-a înjunghiat prietenul, care a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile.
Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, cam aşa s-ar putea traduce obiceiurile în materie de pedepse pentru cei care comit infracţiuni în anumite ţări care aplică legea talionului. Acesta este şi cazul unui saudit, Ali, de 24 de ani, care a petrecut deja 10 ani în închisoare, iar acum aşteaptă să fie paralizat printr-o intervenţie chirurgicală. El şi-a înjunghiat un prieten în spate, lăsându-l paralizat de la brâu în jos, transmite România Tv. Tragedia s-a produs când Ali avea 14 ani.
Singura lui speranţă este ca familia să poată plăti victimei sale o sumă consistentă cerută de aceasta ca despăgubire. Mama tânărului condamnat a mărturisit că nu dispune însă nici măcar a zecea parte din suma cerută de familia victimei, şi că fiul ei avea doar 14 ani când s-au petrecut faptele.
Potrivit presei din regatul saudit, un filantrop anonim încearcă să strângă suma cerută, un milion de riali (aproximativ două sute de mii de euro), pentru ca tânărul care a greşit când era adolescent să nu rămână paralizat pe viaţă.
Acest gen de pedepse nu sunt tocmai o raritate în unele ţări islamice, unde Sharia este baza Codului Penal. Un caz similar, care a ajuns în paginile ziarelor din lumea întreagă acum doi ani, a avut loc în Iran. Un bărbat care a orbit o femeie cu acid sulfuric după ce i-a refuzat avansurile a fost condamnat să suporte aceeaşi soartă. Un doctor urma să îi picure acid în ochi, dar acesta a fost iertat în ultima clipă de victimă, femeia oprind la timp procedura. Sursa: FrontPress.ro
333

Val de terorism

Europa se pregateste pentru un val de terorism intern

autor: FrontPress 04.04.2013
islamÎn timpul unei urmăriri, poliţia belgiană a împuşcat un algerian de 39 de ani, care furniza arme teroriştilor. Experţii atrag atenţia asupra faptului că viaţa europeană aminteşte tot mai mult de secvenţe dintr-un film de acţiune hollywoodian şi se îndoiesc de capacitatea autorităţilor de a reacţiona adecvat la un posibil val de teroare internă.
În prezent, serviciile speciale urmăresc cu atenţie ce se întâmplă în lumea arabă. Acolo, judecând după toate aparenţele, se formează „terorismul internaţional”, ascuţişul căruia este îndreptat spre Europa. Mulţi consideră că „primăvara arabă” a impulsionat extremiştii. MAI britanic avertizează în legătură cu apariţia pe continent a sute de europeni, care propovăduiesc Islamul. Acum ei răstoarnă de la putere regimurile autoritare laice din Africa de Nord, mâine va fi rândul guvernelor democratice laice din Europa. După părerea analiştilor, legile antitero europene nu sunt încă adaptate în aşa fel încât serviciile speciale să poată lucra eficient.
În acest sens vă prezentăm opinia lui Dmitri Danilov, expert la Institutul Europei din Rusia.
„Este clar că înăbuşirea grupărilor teroriste de pe teritoriul Mali nu înseamnă că ele au fost distruse. Am în vedere regruparea forţelor teroriste şi a mijloacelor financiare. Şi se poate presupune că lichidarea unor fronturi exterioare de luptă împotriva terorismului va avea legătură cu creşterea activităţii teroriste în interiorul Europei. Acum toţi înţeleg prea bine că nu se poate lupta individual împotriva terorismului. Trebuie coordonate eforturile la nivel internaţional”.
Experţii nu exclud faptul că la baza actualelor probleme se află greşeli sistematice, făcute cu câteva decenii în urmă. Străduindu-se să excludă recidivele ideologiei fasciste, europenii s-au concentrat pe confirmarea valorilor liberal-democratice, implementarea în conştiinţa societăţii a unei abordări respectuoase faţă de toate minorităţile naţionale, a toleranţei faţă de imigranţi. Aceste principii au fost exagerate. Şi, fireşte, radicalii s-au folosit de acest lucru.
În esenţă, este vorba despre cursul politic al Europei, care presupune anumite riscuri, consideră Dmitri Danilov.
„Este absolut clar că pericolul terorist nu se reduce, ci, din contră, va creşte. Şi cu cât statele europene se implică mai mult în lupta împotriva terorismului internaţional (nu doar în afara hotarelor Europei, ci şi în interiorul propriilor ţări), cu atât va fi mai mare pericolul atacurilor teroriste. Încă de la început, europenii au pus totul pe seama terorismului internaţional. Însă foarte repede s-a dovedit că nu se poate face o distincţie între terorismul internaţional şi intern. Terorismul internaţional tocmai de aceea este internaţional pentru că nu se opreşte la graniţe. De Serghei Duzi – Vocea Rusiei

Indemnizatii pentru voluntari


Un oras din Ucraina va plati indemnizatii voluntarilor Waffen SS

autor: FrontPress 04.04.2013
ss galitiaDe la începutul lunii aprilie, Consiliul Municipal al orașului Lviv din vestul Ucrainei va acorda indemnizaţii băneşti foştilor combatanţi din divizia Waffen SS Galiţia, care au luptat în timpul celui de al Doilea Război Mondial contra Uniunii Sovietice. Proiectul de Hotărâre a fost susţinut de partidul naţionalist Svoboda.
Consilierii locali naţionalişti şi-au motivat iniţiativa prin faptul că voluntarii uncrainieni au luptat pentru independenţa ţării şi nu au fost menţionaţi în deciziile Tribunalului de la Nuremberg cu referire la crime de război, genocid sau crime împotriva umanităţii.
Divizia SS Galiţia a fost formată în 28 aprilie 1943 şi din ea au făcut parte în principal etnici ucrainieni. Au mai existat şi voluntari slovaci, cehi sau olandezi. Divizia a fost aproape anihilată pe Frontul de est în vara anului 1944, după Bătălia de la Brody, în urma luptelor cu Armata Roşie. După reorganizare, unitatea a fost redenumită Prima Divizie a Armatei Naţionale Ucrainiene şi a luat parte la alte operaţiuni militare din Slovacia, Iugoslavia şi Austria. Soldaţii ucrainieni au luptat până în ultima zi a celui de al Doilea Război Mondial, predându-se Aliaţilor în data de 10 mai 1945.
Deşi exită controverse legate de activitatea diviziei, membrii acesteia nu au fost condamnaţi de nici un tribunal militar pentru genocid sau crime de război. După înfrîngerea puterilor Axei, membrii Diviziei Galiţia rămaşi în viaţă au fost închişi în lagărele de prizonieri Aliate. Alţii au reuşit să fugă şi să emigreze în toate colţurile lumii. În prezent în Lviv mai trăiesc doar patru veterani ai fostei unităţi de elită.
În regiunea Lviv, a cărei capitală este oraşul cu acelaşi nume, partidul Svoboda a obţinut scoruri electorale record. La ultimele alegeri regionale, formaţiunea radicală şi-a însuşit nu mai puţin de 25,98 la sută din voturi.Sursa: FrontPress.ro

Front comun


Front comun impotriva actualei Ordini Mondiale: BRICS

autor: FrontPress 04.04.2013
bricsPreşedinţii Braziliei, Rusiei, Indiei, Chinei şi Africii de Sud (BRICS) s-au întâlnit la Durban, pentru a pune bazele unei Bănci Mondiale de Dezvoltare. Organizaţia marilor puteri emergente ale lumii a luat această decizie istorică explicând că FMI, Banca Mondială sau Secretariatul General al ONU nu ţin pasul cu avântul economic luat de membrii BRICS.
În 2006, miniştrii de Externe ai Braziliei, Rusiei, Indiei şi Chinei s-au întâlnit la New York pentru a pune prima cărămidă a unui pact politic, economic şi cultural al celor patru naţiuni. Prima întâlnire la cel mai înalt nivel a avut loc în 2009, la Ekaterinburg, în Munţii Ural. Patru ani mai târziu, a fost primită în rândurile organizaţiei şi Republica Africa de Sud, atât pentru resurse, cât şi pentru poziţia geografică. Dacă în formatul iniţial acronimul membrilor – BRIC – sugera cuvântul care în engleză înseamnă „cărămidă” (corect ortografiat, „brick”), odată cu joncțiunea „S”-ului (de la Sud-Africa), noua titulatură ar face trimitere la înţelesul plural. Deci mai multe „cărămizi”, pentru a construi un „zid” care să protejeze interesele puterilor emergente BRICS în faţa triadei financiar-economice formate din SUA, UE şi Japonia.
În 26 martie, la Durban, în Africa de Sud, s-a semnat prima decizie importantă a grupului – anume, acordul de înfiinţare a unei Bănci Mondiale pentru Dezvoltare, în care fiecare dintre cei cinci membri să contribuie cu un capital iniţial de câte 10 miliarde de dolari.
O construcţie impecabilă, cu mici fisuri
Mulţi ar spune că mai degrabă logica noii organizaţii mondiale este impecabilă, în timp ce construcţia în sine ascunde cam prea multe fisuri. Într-adevăr, cele cinci ţări impresionează prin faptul că laolaltă cuprind 40% din populaţia globului şi 25% din PIB-ul acestuia. Însă în înteriorul acestor state se cunosc mari probleme pe toate palierele, de la cel democratic, unde ţin de arhitectura puterii politice, pe de-o parte, şi de drepturile şi libertăţile individuale, pe de altă parte, la cel socio-economic, unde în toate cele cinci state sunt făţişe şi majore discrepanţele între categoriile sociale, respectiv, între pătura celor puţini şi foarte bogaţi şi cei mulţi şi extrem de săraci. Toate acestea pot genera în orice moment destabilizare şi insecuritate.
Alte categorii de fisuri ale noii construcţii politico-economice se regăsesc chiar în relaţiile bilaterale dintre ele – spre exemplu, tema disputelor teritoriale dintre China şi India -, dar şi la nivelul intereselor internaţionale nu întotdeauna convergente ale fiecărui membru în parte. Cel mai interesant este cazul Rusiei şi evoluţia sa viitoare, în condiţiile în care este membră şi în BRICS, dar şi în G8 – pactul dintre cele mai bogate şi puternic industrializate ţări ale lumii.
Totuşi, singura problemă care s-a evidenţiat oficial în urma Summit-ului de la Durban ar fi, potrivit ministrului rus de Finanţe, Anton Siluanov, stabilirea locaţiei sediului central al viitoarei Bănci Mondiale pentru Dezvoltare.
BRICS – date & cifre
Datele economice arată că ţările membre BRICS acoperă 25% din PIB-ul mondial şi 40% din populaţia globului. Mai precis, 15 triliarde de dolari şi 3 miliarde de cetăţeni.
Brazilia – cu un PIB de 2,425 triliarde USD în 2012, este a 7-a economie mondială. Este deficitară la capitolul comerţ internaţional şi în ultimul an a avut creştere de 1%. PIB pe cap de locuitor – 12.000 USD, locul 75 pe glob.
Rusia se află pe locul 9 în rândul economiilor lumii, cu un GDP de 1,953 triliarde USD. Este al 8-lea exportator mondial de gaze naturale. PIB pe cap de locuitor – 17.700 USD, locul 46 pe glob.
India – în ciuda populaţiei de 1,24 miliarde, un jucător mai mic între economiile planetei, doar locul 10 (în cădere, la schimb cu Rusia) cu un PIB de 1,946 triliarde USD. PIB pe cap de locuitor – 3.900 USD, locul 126 pe glob.
China, lider informal al grupului, are un PIB de 8,25 triliarde USD pe 2012, locul 2 pe glob. FMI a estimat creşterea economică a Chinei la 8,2% în 2013. Este cea mai populată ţară a planetei, cu 1,34 miliarde de locuitori. PIB pe cap de locuitor – 9.100 USD, locul 94 pe glob.
Africa de Sud este cea mai mică dintre economiile BRICS, cu un PIB de 390 de miliarde USD (locul 28), la o populaţie de 50,5 milioane de locuitori. PIB pe cap de locuitor – 11.300 USD, locul 79 pe glob.
Pentru comparaţie (conform datelor FMI):
SUA: PIB = 15,6 triliarde USD (locul 1), PIB per capita = 49.501 USD (locul 6);
Japonia: PIB = 6 triliarde USD (locul 3), PIB per capita = 46.895 USD (locul 15);
EU: PIB = 15,8 triliarde USD, PIB per capita = 35.116 USD;
România: 189,7 miliarde USD (locul 48) PIB per capita = 15.139 USD (locul 61). De Apollon Cristodulo –ZiuaNews
TRIADA__BRICS_ZN

miercuri, 3 aprilie 2013

Cand dai putere


Cand dai putere unui prost (pamflet)

Ce mai barbat adevarat avem noi ca prim ministru.
Uite mai de curand a adus-o pe maica-sa la tv. ca sa spuna ce baiat bun era el cand era valet  "bun la toate" intr-o gara din Paris.
 Acum l-a trimis pe socrul sau  la dezbateri pe problemele arzatoare  rezolvate blit de bostan sec. Si cu voce tunatoare tata socru a inceput prin a spune ca  bostanul nostru drag are raspunderea conducerii unei tari  si a noastra a tuturor, etc. Cine il tine acolo ca doar nu a fost ales nominal ca nu mai putem noi alegatorii de dragul lui si fara el faceam part.
 Uite daca mai face careva "gat" o chiama si pe bunica lui care ne va spune de cand nu mai face pipi in pat si nu mai scapa cate un  part la masa.
 Acesta este barbatul adevarat care ne are in grija si ne poarta raspunderea pentru tot. In  rest vedem mai departe cum se compromite acest bostan sec.
Parca spunea cineva ca insusi basinosul cotrocenist a pus asta la cale in mod diabolic,  pentru a ne pierde  increderea in USL(mare nu era nici pana acum) in totalitate si in special  Somnorici nehotaratul  si Zambarici prostutul.
Emisuiunea este in derulare si acum sa vedem  avocatul familiei , tata socru, cum ne  spune el ce ginere barbat are, cu atata raspundere. Nu bag mana ca este barbat nici in  pat. Dar il ajuta tata socru, pentru a spala onoarea familiei si a  scapa cu bine din raspunderea guvarnarii tarii si pentru binele nostru al tuturor.

Pumn de fier


Ne trebuie un pumn de fier

Cand am spus si qam spus mereu ca bostanul cel sec este un  prost cu diploma, mi-au fost postate comentarii incat s-a in rosit si ecranul calc.
UITATI CUM  AM VOTAT SI CE A IESIT ????
Mai mare scuipat in ochi la adresa noastra, nu ar putea sa existe vreodata.
Cel mai mult ma iontriga aceste cuvinte IMI ASUM RASPUNDEREA ! Ce raspundere ? Aia din fata ? Pe spinarea cui isi asuma ? Pe a noastra ? Si spune ca va plati politic ! Cum va plati politic ? Peste 4 ani  vom fi  distrusi, vanduti bucata cu bucata.
 Ce rau mai mare ca acesta inceput atunci cand in vara  a  stabilit cvorumul la Referendum ?
La fiecare nemernicie la adresa poporului roman am spus ca este cel mai grav lucru care se intampla si mai rau de atata nu se poate face.
Dar viata m-a contrazis si acesti misei alesi acum 3 luni sunt mai rai si mai slugi ale cotrocenistului. Si cu atat mai grav.
 Se spunea de mai multi invitati la emisiuni de dezbatere la tv. ca,  actualii guvernanti sa scrie explicand din timp ce masinatiuni se fac  la virfurile politicii Romaniei.
Si sa se  accentueze ca Romania este saracita si vlaguita la ultima expresie si sa ii fie amanate  cele 5 miliarde de euro, rata pe anul 2013, pe care i-a facut  cotrocenistul si pe care Ponta spune ca trebuie sa le platim noi.
Acesti bani sunt o parte din cei 20 miliarde de euro cheltuiti de Romania pentru alegerea cotrocenistului si europarlamentarei analfabete.
Cand schimbam mana moarta care este la guvernare acum,  cu un pumn de fier?????

Nationalistii italieni


Nationalistii cer ITALIEI sa se pregateasca de RAZBOI cu INDIA (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 03.04.2013
0Circa 400 de naţionalişti, membri ai organizaţiei Casa Pound, au manifestat în Roma şi au cerut guvernului să se pregătească de un război cu India în cazul în care cei doi militari italieni judecaţi în statul asiatic vor fi condamnaţi la închisoare. Militarii sunt acuzaţi că au ucis intenţionat nişte pescari indieni în timp ce se aflau într-o misiune de combatere a pirateriei. Incidentul s-a produs în timp ce aceştia asigurau securitatea unui petrolier italian în largul coastei de sud-vest a Indiei, la 15 februarie 2012.
45059_BnHoverItalia i-a predat luna trecută Indiei pe Salvatore Latorre şi Massimiliano Girone, aceştia fiind acuzaţi de uciderea unor pescari care au fost confundaţi cu nişte piraţi. Roma declară că această decizie a fost luată după ce India a oferit „garanţii suficiente” că se vor respecta drepturile acuzaţilor. Anterior, autorităţile italiene au refuzat să-i predea pe marinari, declarând că infracţiunea de care sunt acuzaţi s-a produs în ape neutre şi trebuie să se examineze de tribunalul internaţional.
Acest scandal a dus şi la demisia ministrului italian de externe, Giulio Terzi, care s-a declarat solidar cu marinarii. Pe de altă parte, ministrul apărării, Giampaolo Di Paola, a exclus varianta demisiei, subliniind că nu doreşte “să abandoneze nava aflată în dificultate”. Sursa: FrontPress.ro
13123456789101112