Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 23 martie 2013

Sonet boem de Ion Pribeagu


Tovarăşului meu întru mansardă

Aseară mi-a venit proprietara, -
Madame Ecaterine Bobnăut, -
Punându-mi în vedere să mă mut,
Că n-am plătit chiria toată vara.

Am opinat că timpul nu-i trecut,
Că dacă scriu romanul “Donna Clara”,
O să mă proslăvească toată ţara
Din Dorohoi şi până la Sascut

I-am spus, apoi, că noaptea-i aurită,
Că m-a trădat o damă din elită
Şi a fugit c-un prinţ din Slobozia ;

Şi-am plâns pe-altarul dragostei defuncte,
Şi m-a îmbrăţişat şi ... puncte ... puncte ...
Şi m-a convins că mi-am plătit chiria.

Din volumul « Picante »
 Publicat de Odorica

Epigrame cu talc de Ion Pribeagu


Foto: Anna Nicole Smith(1967-2007) cu sotul.

S-a luat Lenuţa
Cu domnu’ Rapaport,
Ea e tinerică,
El, aproape mort.

Proprietarului meu

Eu ţi-am promis, în chip firesc,
Că nu mă mut pân-nu plătesc!
Şi cum respect tot ce discut...
Nu ţi-am plătit şi nu mă mut!

epigramE de Ion Pribeagu din Antologia epigramiştilor români (2007)
 

George Orwell(1903-1950)

In  vremuri de inselatorie universala, a spune adevarul este un act revolutionar. George Orwell

Un banc...:)))


Dupa ce Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva le spuse:
- Imi mai raman doar doua haruri. Unul este arta de a face pipi din picioare si...
- Eu!!! Eu!!! Eu!!! Eu!!! eu il vreau, te rog, Doamne, te rooog, te rooog!!!!!! -intrerupse Adam imediat- mi-ar simplifica si usura viata in mod substantial....
Eva accepta dand din cap si zise ca lucrurile astea nu aveau atata importanta pentru ea. Dumnezeu ii dadu lui Adam primul dar. Adam urla de bucurie, alerga prin gradina raiului, facu pipi langa toti copacii, pe urma alerga si pe plaja facand desene pe nisip cu pipi.... Dumnezeu si Eva il contemplau in liniste pe barbatul nebun de fericire si, dupa un timp, ea se intoarse catre Creatorul Suprem si-l intreba:
- Care e celalalt dar, Doamne?
- Orgasm multiplu...

Autoportret Ion Pribeagu (1887-1971)Caricatura lui Ion Pribeagu de pe coperta cărţii Mic şi al dracului. Antologia unui rege al umorului.


Ca un savant din vremuri vechi
Imi plimb prin cafenele mutra
Am par in nas si in urechi
Si-aduc putin cu Brahmaputra
Mi-e capul bleg si lataret
Picioare: doua prajine
Si-un singur lucru am maret
Si-mi pare foarte bine.

Desi sint tont si fonf si slut
Si am o masca incolora
De cimpanzeu sau de mamut
Toate femeile m-adora
De sint urit si nataflet
Si n-am nici muschi, nici intestine
Un singur lucru am maret
Si-mi pare foarte bine!

Sint stirb si timp si am pistrui
Si o alura imbecila
In loc de nas, am un cucui
Si-s cocirjat ca o gorila
N-am simpatii si n-am dispret
Si n-am nici maniere fine
Un singur lucru am maret
Si-mi pare foarte bine.

Sint mare cit un napirstoc
Si poti sa ma masori cu cotul
Din loje, nu ma vad de loc
Si in tramvai, ma pierd cu totul
Si-asa cum sint de fleculet
Incit ma poti in palma tine
Un singur lucru am maret
Si-mi pare foarte bine!

Am trupul plin de vinatai
Si pe chelie, fire crete
Si am luat chiar premiu'ntii
La un concurs de frumusete
Si daca n-am profil semet
Nici umeri lati, nici solduri pline
Un singur lucru am maret
Si-mi pare bine!

Cind intru-n baie voluptos,
Urmat de membrele-mi confuze
Ma simt atita de frumos
De parc-as fi ales de muze
Ma oglindesc si-n mod glumet
Ma felicit si-mi zic in mine:
Un singur lucru am maret
Si-mi pare foarte bine

In fine sint un specimen
Cum nu-i al doilea sub soare,
Port pijama si port joben
Si bataturi port la picioare
De n-am la Academie jet
Si n-am smaralde sau rubine
Un singur lucru am de pret!

Amenintare


Lider nationalist german, tinta teroristilor islamisti

autor: FrontPress 23.03.2013
Markus BeisichtPoliţia din Germania a anunţat săptămâna trecută că a dejucat planurile de asasinare a unui membru marcant al partidului Pro NRW, o formaţiune naţionalistă din landul german Rhenania de Nord-Westfalia. Membrii formaţiunii au mai fost ameninţaţi cu moartea în trecut de islamişti pentru că aceştia au folosit caricaturi ale profetului Mahomed la mai multe demonstraţii de stradă împotriva construirii de moschei, acţiuni care nu de puţine ori au degenerat în violenţe între poliţişti şi imigranţii musulmani.
Autorităţile susţin că au arestat 4 membri ai sectei islamiste salafite pentru că aceştia plănuiau uciderea lui Markus Beisicht, liderul partidului regional. Doi dintre musulmani au fost ridicaţi din Leverkusen, unde se aflau pentru a monitoriza mişcările poloticianului naţionalist.
“Arestările dovedesc că autorităţile sunt vigilente şi iau foarte în serios ameninţările din partea extremiştilor salafiţi”, a declarat ministrul de interne din Rhenania de Nord-Westfalia, Ralf Jager, pentru Der Spiegel.
Publicaţia Bild a mai informat că unul dintre suspecţi a mai fost implicat într-un atentat terorist eşuat din gara principală din Bonn, din decembrie anul trecut.
Germania este una din ţările Uniunii Europene care găzduieşte un număr impresionant de musulmani, peste 4,5 milioane (dintre care 2,5 milioane de etnici turci), adică 5,5 de procente din totalul populaţiei. Sursa:FrontPress.ro

China


China, tara “armelor rasare” si noua ordine mondiala a pietelor de armament

autor: FrontPress 23.03.2013
chinaEstimată în 2011 la 85,3 de miliarde de dolari, piaţa mondială de armament se află anual într-o continuă rearanjare. Pentru prima dată, experţii de la Institutul Internaţional de Cercetare pentru Pace (SIPRI) din Stockholm au stabilit că un important jucător pe această piaţă, Marea Britanie, a fost înlocuit cu unul asiatic, respectiv China.
Această realitate reprezintă un regres pentru industria de armament din Marea Britanie care se afla până anul trecut în „top five” încă din 1950. Totodată, experții acestei instituții au stabilit în ultimul lor raport, dat ieri publicității, că în perioada 2008-2012 volumul tranzacții cu arme la nivel mondial a crescut cu 17 procente față de perioada 2003-2007.
Potrivit SIPRI, topul este dominat de SUA, Germania, Franţa și acum China iar pe lista celor mai mari importatori de armament din aceeași perioadă se regăsesc India, Pakistan, China, Coreea de Sud și Singapore. Printre cele mai notabile livrări din 2012, experții institutului enumeră primul portavion din dotarea armatei chineze, precum și primirea de către India a primului submarin cu propulsie nucleară din clasa Akula. Într-un alt raport publicat luna trecută, SIPRI a notat că austeritatea bugetară a determinat, în 2011, pentru prima dată în aproape 20 de ani, scăderea vânzărilor celor mai mari 100 companii de armament din lume, însă acest studiu nu a inclus şi China.
Exporturi în Asia și America Latină
Deși China a făcut mereu un mister din cifrele legate domeniul înarmărilor, SIPRI notează că exporturile acestei țări au crescut cu 162% în perioada 2008-2012, față de perioada 2003-2007. China deține acum un procent de 5% din piața mondială a tranzacțiilor cu armament. Beijingul nu publică statistici privind exporturile sale de arme. Marea majoritatea a acestora (circa 55%) au mers către vecinii din Pakistan, țară aflată permanent în dispute cu statul vecin, India alimentată și ea puternic în ultimii ani cu armament rusesc.
 „Ascensiunea Chinei a fost determinată, în principal, de achiziţii importante de arme din Pakistan”, a precizat într-un comunicat Paul Holtom, director de cercetare la SIPRI. Dar exporturile de armament chinezesc s-au extins rapid și înspre alte piețe de desfacere. Pe lângă Pakistan, cel mai mare aliat al Chinei în Asia de Sud, armele Beijing-ului s-au mai distribuit și către Myanmar şi Bangladesh, dar și spre Venezuela, în American Latină. Supremația în acest sector este deținută în continuare de SUA, țară care în 2011 vânduse armament în valoare de 66 de miliarde de dolari, practic trei sferturi din piața mondială. Locul doi a fost ocupat de Rusia cu 4,8 miliarde de dolari . La început acestui an, Rusia anunța că, în 2012, exporturile sale de armament au atins o cifră de 15,2 miliarde de dolari.  De Mădălin Necşuţu – Curentul

Din cacat biciCine  face din cacat bici si-l mai face sa si trosneasca ?
BETIVUL SATULUI CU AJUTORUL NEPRTECUPETIT AL MAMALIGILOR CARE  SUNT  HARTIA IGIENICA A LUI.
Vad cu nervii intinsi la maxim acum la tv. la un  Congres abject, se bate joc  de  tot neramul nostru. Toate  mizeriile sunt  transformate in bici si apoi  pus sa trosneasca pe spatele acestor nemernici, care ne spun ca trebuie sa ne obisnuim.
Noi nu ne putem obisnui cu statutul de sluga neganditoare  ca ACESTI SCARBAVNICI CARE PRIN INSELATORIE SI PRIN CREAREA UNOR ILUZII DE DREPTATE, SI-AU BATUT JOC DE NOI.
Nu am votat pentru a se adanci si  a fi revansarzi din SCARBA , REVOLTA SI  DORINTA APLICARII LEGII TALIONULUI pe acesti handicapati mintali.
Este revoltator si de a nu actiona imediat inseamna tradare. Tradare pentru acesti criminali ai romanilor care,  braveaza ca salvatori ai tarii si  bestiile  care ne-au inselat la alegeri spunand senin ca trebuie sa ne obisnuim. Daca sunt ei niste cacati inghetati, nu trebuie sa fim si noi. Sa se obisnuiasca ei cu streangu,l daca se va face economie de gloante. Nu este vinovat betivul satului ci, ei alesii sunt vinovati  pentru ca  au luat atitudine de baliga in drum.
Mutenia inexplicabila a  prostilor  de la comnducerea Romanie,  da  roade chiar prin spusele betivului ca, cuvintele lui  ajung ca fulgerul in  UE.
UE stie ce javra este, dar le convine acest  arivist animalic, pentru a stoarce tot din acesta tara bogata si frumoasa, cu oameni primitori.
Cu ce ne-am ales cu acesti criminali tradatori de tara, apoi politica lor criminal, fiind continuata de bostanii goi care  ne spun fara frica si rusine, :"sa ne obisnuim ". Nu exista in  istoria  Romaniei  vre-o perioada in care noi romanii sa ne obisnuim, cu tradarea, cu hotii, cu vanzatorii de tara. Pentru ei nu a fost decat o singura rasplata, glontul, streangul, securea.

vineri, 22 martie 2013

Trebuie sa ne obisnuim


Vad ca dovleacul nostru sec, vrea cu tot dinadinsul sa ne imbolnaveassca de nervi si pe cei care inca mai tinem piept eroic.
Dupa ce ne-a spus mereu ca pe el nu-l deranjeaza basinosul a carui sluga este, de la  Cotroceni acum  nu stiu a cata oara a spus ca,  trebuie sa ne obisnuim cu el si cu toate  tampeniile lui. Faptul ca a spus ca guvernul  a decapitat  conducerea armatei romane, care ne poate dauna acesta minciuna in expetior, poate ca asa tembel cum este a decapitat motul la un cacat ,chiar al lui personl. Apoi a mers pe sticla sa ne povesteasca  ce a facut el,sa isi arate bravada.
Cer putin o data pe zi suntem expusi la nebuniile unui alcoolic care ne spune toate tampeniile care ii trec prin capul ala chel ca un cap de....  si dovleacul sec ne spune ca trebuie sa ne obisnuim. Noi nu ne putem obisnui si aceste  exchibitii  bolnave poate sa le faca in baie, asa cum facea in  biroul primariei Bucuresti cu cainii maidanezi.
Cainii nu puteau vorbi, deci protesta.
De ce suntem pedepsiti de soarta si nu numai,  ci si pe mana noastra, sa suportam si chiar sa ne obisnuim cu toti deviatii din  toate punctele de vedere, care stau cocotati si pusi acolo de  o doamna zisa de fier  dar,  doar fier dintr-un cacat inghetat. Aceasta doamna  germana  este catalogata in presa straina drept "catea".
Cine ne poate scapa? Stiti dvs. cine ! Nationalistii patrioti !

joi, 21 martie 2013

Probleme arzatoare Unde este Cromwel, sa ne faca dreptate ???

Discutii  arzatoare sunt acum la tv. Asta privitor la aeronava prezidentiala. Dovleacul olimpic spune ca, nu se poate un avion pentru 2:)))
Dar cotrocenistul are nevoie singur ca, doar ne aduce mari beneficii pe unde merge. Am avea mai mult de castigat daca nu ar merge deloc, caci prin prezenta lui numai paguba ne face. Vina pentru obstructionarea Romaniei de la toate avantajele, ar pica pe umerii UE, Chiar si lupta lui contra propriul popor, este o lupta care  inlesneste gandirea dispretuitoare a mai marilor UE fata de care el, care crede ca slujba de sluga ii ridica in ochii lor. Dar la o adica la cele 45 de kg. cu  incaltari cu tot, nici nu-i trebuie nava prezidentiala, caci se agata de parasuta lui la purtator, rezolva mai multe probleme intime si mai face si o economie la buget.
Bine ne-ar prin e acum un  Cromwel, cel care ne sfatuia sa tinem praful de pusca la loc uscat, sa credem in Dumnezeu si sa vorbim frumos.
Cromwel (1599-1658) Lord Protector al Angliei, care a scurtat de cap  un rege Carol 1, a dizolvat Parlamentul, a luptat pentru dreptate cu toate ca, a ramas ca un conducator controversat. Insa actiunile lui sunt clare pentru dreptate  care, apare ca un fir rosu in toate activitatile si faptele lui de arme. A domnit 6 ani, a murit in patul lui insa, la venirea regalitatii la putere in 1660 a fost exhumat, agatat in lanturi si decapitat.
Era un barbat adevarat deoarece a cerut pictorilor sa-i picteze toti negii de pe fata, pentru ca a spus el, ca nu vrea sa ramana posteritatii ca un barbat frumos ci, asa cum era in  realitate. A fost un conducator cu o gandire avansata pentru vremea lui dar, potrivit pentru vremurile de acum din Romania, care ne-ar scapa de acesti banditi care ne jupoaie.
De la   conducerea lui ca Lord Protector s-a stabilit continuitatea regalitati, pentru a nu apare altul ca el. Este socotit printre cele 10 personalitati ale Angliei de-a lungul vremurilor.
Dar noi avem nevoie urgent de unul ca el acum,  cand nu este totul pierdut.Eu il gasesc cel mai potrivit ca exemplu. Avem ascuns un Cromwel printre noi ? Il asteptam ca o izbavire.

Neam uituc


Un neam uituc, cu capul plecat in tarana

autor: FrontPress 21.03.2013
in taranaCam asta este impresia pe care mi-au lăsat-o românii când aclamau un puşcăriaş de drept comun, eliberat după ispăşirea pedepsei. Dacă nu am cunoaşte cazul, dacă nu am ştii sistemul mafiot (ridicat până la cele mai înalte culmi ale guvernului) oblăduit de Năstase, poate că ne-am lăsa duşi de val şi am intra în această piesă tristă de teatru, în care personajul negativ devine brusc erou, devine din pârnăiaş obişnuit un deţinut politic. Dacă nu am fi văzut presiunile puse pe sistemul judiciar pentru eliberarea lui (de parcă procurorii nu ar fi ştiut până acum câteva zile de judecătoarele corupte), poate că ar mai fi avut un minim capital de simpatie. Dar am văzut, ştim şi, din frică sau prostie, tăcem…
ADRIAN NASTASE - JUDECATORIA SECTORULUI 4Românul uită… Poate că este măsura sa de autoapărare psihică în faţa atâtor mizerii, pe care i le rezervă viaţa de zi cu zi. Dar, această uitare, iată că naşte monştrii. Ajungem să uităm călcâiul de pe grumaz şi să îl pupăm pe torţionar.
În acelaşi timp, urmărind o emisiune la canalul TV de „opoziţie”, am constatat că românii îşi uită uşor şi istoria. Un moderator cvasi-necunoscut (cu un aspect foarte studiat de „telectual”) îşi dădea cu părerea despre călugării, care au participat la mitingul împotriva cip-urilor şi a înregistrării datelor biometrice. Cu o pornire extrem de războinică îi condamna pe preoţi, călugări, participanţi, îi insulta, cerea intervenţia autorităţilor (pentru limitarea dreptului la liberă exprimare), făcea spume şi tuna şi fulgera, invocând în mod aberant legi inexistente, pentru limitarea drepturilor credincioşilor. Intervine în emisiune şi un “istoric”, al cărui profil semăna izbitor cu cel al deputatului Păun (deputatul ţiganilor), care prezentând un amalgam de fapte generale, condamnă oferirea calităţii de cetăţean de onoare lui Valeriu Gafencu. Nu mai intru în alte detalii aberante…
Românii nu zic nimic. Ei au uitat…
Iată că o fată, minoră, elevă este ameninţată cu moartea de un dement. Pentru motivul că a purtat tricolorul. Şi statul nu întreprinde nimic…
Şi statul a uitat. A uitat de Ip şi Trăsnea, a uitat de horty şi jigodiile criminale. Cetăţenii sunt ameninţaţi şi noi… noi nu facem nimic. pentru că uităm…
Uitaţi în continuare? Să uităm în continuare? Sau să îl aplaudăm pe Che Năstase? De Remus Radoiu –Agonia Natiunii
0

Hackerii


Hackerii LEGIONARI in lupta cu ISLAMUL

autor: FrontPress 21.03.2013
moldova tara ortodoxaSite-ul Ligii Islamice din Republica Moldova a fost spart de hackerii naţionalişti români. Astfel pe pagina de internet a musulmanilor din Basarabia apar mai multe mesaje legionare şi tricolorul, peste care este suprapusă imaginea lui Corneliu Zelea Codreanu, fondatorul Gărzii de Fier.
3Deasemenea apar şi cele “10 pornunci” pe care trebuie să le respecte orice legionar:
“1. Nu crede în nici un fel de informaţii, de vesti, de pãreri despre Miscarea Legionarã… Legionarul nu crede decât în ordinul si cuvântul sefului sãu…
2. Dã-ţi bine seama pe cine ai în fatã. Şi cântãreşte-l cum trebuie si când este inamic care vrea sã te înşele şi când este prieten prost pe care l-a înşelat înainte un inamic.
3. Pãzeşte-te ca de o mare nenorocire de omul strãin, care te îndeamnã sã faci ceva. El are un interes şi voieşte sã-şi facã interesul prin tine, sau sã te compromitã în faţa celorlalţi legionari. Legionarul actioneazã numai la ordin, sau din initiaţiva sa proprie.
4. Dacã vrea cineva sã te ademeneascã sau sã te cumpere: scuipã-l în ochi. Legionarii nu sunt nici proşti, nici de vânzare.
5. Fugi de cei ce voiesc sã-ţi facã daruri. Nu primi nimic.
6. Îndepãrteazã-te de cei ce te linguşesc şi te laudã.
7. Unde sunţeti numai trei legionari, trãiţi ca fraţii între voi: UNIRE, UNIRE şi iar UNIRE. Sacrificã tot, calcã-te pe tine în picioare cu toate poftele şi cu tot egoismul din tine, pentru aceastã unire. Ea, unitatea, ne va da biruinţa. Cine este contra unitãţii, este contra biruinţei legionare.
8. Nu-ţi vorbi de rãu camarazii. Nu-i pârî. Nu şopti la ureche şi nu primi sã ţi se şopteascã.
9. Nu te speria dacã nu primeşti ordine, veşti, rãspunsuri la scrisori, sau dacã ţi se pare cã lupta stagneazã …
10. În singurãtatea ta, roagã-te lui Dumnezeu, în numele morţilor noştri, pentru ca sã ne ajute sã suferim toate loviturile pânã la capãtul suferinţelor şi pânã la marea înviere şi biruinţã legionarã.”
Liga Islamică din Republica Moldova a fost înregistrată la Ministerul Justiției din Chişinău în martie 2011 şi reuneşte asociaţiile musulmane din cel de al doilea stat românesc, reprezentând interesele acestora în țară și străinătate. Sursa: FrontPress.ro

:))))


miercuri, 20 martie 2013

Bismarck (1815-1898)

2013

Bismarck (1815-1898)Otto von Bismarck
La vida me ha enseñado a perdonar mucho, pero nunca a esperar perdón

La libertad es el lujo que no todos pueden permitirse

El político piensa en la próxima elección; el estadista, en la próxima generación

Ante cualquier desavenencia no caigamos en el error de dudar o bien de su inteligencia, o de su buena voluntad

Nunca se miente tanto como antes de las elecciones, durante la guerra y después de la cacería

La primera como que desconsuela un poco, es muy bueno haber aprendido a perdonar y quizás también para nosotros no esperar perdón pero la ilusión de que suceda ayuda a sobrellevar la vida y a veces sucede que hay perdón hacia nosotros

La segunda en una realida que debe acabarse sí o sí, la libertad es un derecho que deben respetar y un deber de nosostros con nosotros mismos, no somos nada sin ella

La tercera nos demuestra que esto está lleno de políticos cuando lo que necesitamos son hombres de estado

La cuarta es un gran aviso para que no menospreciemos a quien disiente de nosotros

La quinta se explica sola perfectamente

drrobert-impresiones.blogspot.comAna Pauker (1893-1960)Ana Pauker , supranumita " Stalin in fusta"

Nascuta la Codaesti, Vaslui in 1893 intr-o familie de evrei saraci,a fost profesoara de ebraica in Bucuresti.Fratele ei, mai mic Zolman a devenit sionit, ea Ana s-a orientat spre socialism.In Franta l-a cunoscut pe activistul comunist Marcel Pauker, cu care s-a casatorit.Au fost amindoi arenstati, apoi au plecat in Elvetia, de acolo in Franta, unde a devenit instructoare a Cominternului.La intoarcerea in Romania,in 1935 a fost arestata si condamnata la 1o ani de inchisoare. In 1941 a fost schimbata cu Mos Ion Codreanu, arestat in URSS dupa ocuparea Basarabiei la 28 iun.194o.La rusi sotul ei Marcel a fost executat din ordinul expres al lui Stalin, la 16 aug.1938 ca spion al occidentului.Acest fapt nu a zdruncinat credinta Anei in comunism si loialitatea fata de rusi.Se stie sigur ca a fost amanta lui Stalin(tusea si junchiul).Poate Stalin a inlaturat un rival.
Ana s-a intors in Romania in 1944,pe tancurile rusesti, in uniforma militara sovietica, impreuna cu Walter Roman tatal cunoscutului Petre Roman, dupa ce armata rusa a intrat in tara.
In 1947 a fost aleasa, ministru de externe si vice-prim-ministru.In aceasta calitate a semnat cedarea de catre Romania rusilor, Insula Serpilor.I se spunea Stalin cu fusta.A participat activ pentru, impunerea in Romania a unui sistem bazat pe crima si faradelege.Cazul Ecaterinei Gata care a scuipat-o pe Ana Pauker, careia la interogatoriu i s-au smult sinii cu clestele, a fost violata si ucisa.
Si pentrui evrei Ana e imaginea negativa care a calcat in picioare drepturile cetatenilor.A fost inlaturata de la putere in 1952, din ordinul expres al lui Stalin, care nu a vrut in tara, o evreica asa periculoasa.S-a speriat si el saracul, de Ana a noastra.Apoi a lucrat ca traducatoare de lb.franceza si germana la Ed.Politica.La incinerarea ei dupa moarte, in 196o, a fost de fata Ghe.Ghe Dej.
A fost reabilitata dupa 1965, de catre Ceausescu.Marcel si Ana au avut 3 copii:Tanio, Vlad si Tatiana.(va amintiti ca am scris ca nu permitea ginerelui sa-i se adreseze decit cu "tovarasa Pauker". Sic!
Aceasta este istoria adevarata, a cosmarului comunismului. Istorie tinuta ascunsa si acum. De ce oare?Foto:Casa Anei Pauker

Inculpaþii (Călăii)

Ana Pauker (Hannah Rabinsohn)
nume real: Hannah Rabinsohn, evreica (1/12/1893, Codaesti, Vaslui - 3/06/1960, Bucuresti)

Supranumita "Doamna rosie" a blocului sovietic, liderul neoficial al Partidului Comunist Roman imediat dupa razboi, conducătoarea din umbră al tării pe care o ura din tot sufletul, agenta nr. 1 a Moscovei la Bucuresti, a contribuit din plin la genocidul comunist si la distrugerea României sub bagheta lui Stalin. "A fost o terorista de anvergura internationala, cu nimic mai prejos decat un alt produs mai tardiv al Moscovei, Carlos Ilici Ramirez. Daca in cruzime ea l-a egalat pe Carlos, in schimb l-a depasit categoric in privinta vicleniei si machiavelismului" (Liviu Vălenas, "Memorialul stalinismului", pg.

Cipru - faliment


Cipru – 90 la suta sanse de faliment

autor: FrontPress 20.03.2013
cipruConform unui articol ZF, in ultimii 30 de ani, 20 din 22 de tari care au confiscat depozitele au intrat in faliment, adica peste 90%. Dincolo de aceste cifre, marea intrebare ramane: care nebuni s-au gandit sa aprinda focul asta? Indiferent de cum vor decurge lucrurile acum in Cipru – parlamentul tocmai a rejectat propunerea Troicai de confiscare a depozitelor – era evident ca aceasta masura va duce cel putin la declansarea fenomenului de “bank run” – frica oamenilor ca nu-si vor mai recupera banii din banca si ingramadirea la bancomate si la ghiseele bancilor ca sa-si scoata banii din depozite.
1INDIFERENT daca aceasta masura va fi fost aplicata sau nu, si indiferent daca ea ar fi avut sau nu vreo relevanta, era evident pentru oricine ca o data aprins fitilul, bomba va exploda. Deci putem concluziona fara nici o ezitare ca Troika a dorit sa puna in genunchi Ciprul. Cu sau fara “salvarea” din partea Troikai, Ciprul este istorie, nimeni nu isi va mai deschide cont in Cipru, nu va mai face afaceri in Cipru si de-ar fi raul doar atat. Poimaine sau cand se vor deschide bancile, banii vor zbura instant in toate partile, mai ales ca 30% sunt din Rusia. Nebun sa fii sa ai depozite in Cipru, sa fii in pragul confiscarii lui de catre stat, sa se deschida banca si tu sa nu-ti scoti banii.
2Sunt multe speculatii cu privire la motivele pentru care Troika a detonat bomba Cipru, pornind de la prostie si incompetenta, la dorinta de a se infrupta din banii oamenilor. Eu am o teorie presonala: criza s-a cam flescait, haosul nu este inca la cat se asteptau “maestri”. Exista inca riscul ca economia sa isi revina si ca bancile sa nu pice totusi. Prin urmare ce criza sa mai produca “inginerii sociali” astfel incat sa reaprinda disperarea oamenilor si sa stimuleze niscavai haosul, caci prin haos la ordine, nu-i asa?
Nu cred ca acesta a fost doar un test, nu cred ca i-a interesat doar pana unde poate merge un parlament (fie el si vandut) asa cum nu cred ca au vrut sa vada ce procent din deponenti isi vor retrage banii. O asemenea masura este intr-adevar imposibila in vest, prin urmare evident ca nu stiu ce concluzii ar putea trage dintr-un ipotetic experiment de testat anumite reactii ale diversilor actori.
3Nu putem ignora total nici rolul Rusiei si al rusilor in Cipru, dar ma indoiesc ca acesta ar fi fost motivul primordial.
Prin urmare ma abtin cu privire la ce au urmarit prin aprinderea acestui foc, cu singura ipoteza ca lucrurile prea se cam linistisera in Europa si era nevoie de inca un focar care sa miste treaba. Incotro si cu ce scop, ramane de vazut. De Gigel Chiazna
Citeste si:
4

Dovleacul Zambarici


Iar a calcat pe nervi poporul roman Zambarici cu dovleacul lui sec  si cu veselia  proprie numai castigatorilor  medaliei de aur la o Olimpiada.
 Ce ne spune acest dovleac vorbitor? Nici mai mult decat, ca pe el nu-l deranjeaza sa mai ramana aproape 2 ani basinosul nostru national la Cotroceni.
Si ce este mai grav, ne spune ca daca l-ar da jos, Romania ar pierde foarte mult.  Dar  cred ca este adevarat ca ar pierde acest 2 impostori, banditi, nemernici si criminali.
Cum ma reprezinta pe mine acest dovleac vorbitor  cand spune ca, pe el nu-l deranjeaza in timp ce, pe mine ma deranjeaza? Cred ca nu mai are in dovleacul ala sec, nici macar o samanta seaca.
Cum spune el ca daca l-ar da jos pe basinos am pierde mult, asa cum am pierdut in vara la Referendum.
Dar cine a spus  la UE ca avem 22 mil.locuitori din care alegatori 18 mil. Lucru care nu s-a adeverit nici acum caci  nu exista rezultate decat ca, am fi in  total 19 mil.romani. din care 14 mil. alegatori.
Asa ca pentru noi aceasta abordare ale problemelor serioase ale Romaniei si romanilor sunt grave si acest dovleac nu este capabil sa inteleraga decat joaca cu puta in nisip.
Mai mult decat pierde Romania in fiecare secunda, cu acesti  criminali la conducere nu are ce pierde, daca le-am da un sut in chiur pana la,  latul sforii de la spanzuratoare, ar fi mai echitabil.
Daca ne uitam la olimpicul care ia aurul zilnic  si comparam cu  baietii si fetele de la marsurile nationaliste, ne gandim fara sa vrem  de ce ne reprezinta acesti handicapati, cand Romania are o asa floare  NATIONALISTA si deci patrioti?  Sper sa nu-mi mai trimiteti comentarii porcoase referitor la cele scrise mai sus.
Am lasat-o mai moale in privinta lui Somnorici pentru ca el este demolat din  interiorul USL. USL-ul are alte proiecte in care nu mai incape si Somnorici si se lucreaza incet dar sigur la desfiintarea lui.

Cipru


Biserica Ortodoxa din Cipru pune la dispozitia statului toata averea pentru iesirea din criza

autor: FrontPress 20.03.2013
cipruŞeful influentei Biserici Ortodoxe din Cipru, Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea, a anunţat miercuri că pune la dispoziţia statului toate bunurile busericii pentru a ajuta la ieşirea din criza financiară, în contextul în care Parlamentul a respins ieri taxa de 10 % pe toate depozitele bancare pentru a finanţa un acord de bailout, potrivit CNBC şi AFP.
Anunţul a fost făcut miercuri de Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea, după întâlnirea pe care a a avut-o în cursul dimineţii cu preşedintele Nicos Anastasiades. Şeful Bisericii Cipriote a anunţat că Biserica vrea să-şi ipotecheze bunurile pentru a cumpăra obligaţiuni ale statului.
Biserica din Cipru, o instituţie extrem de influentă, deţine o avere considerabilă, incluzând proprietăţi, acţiuni la banca Hellenic Bank, dar şi la companii, inclusiv la o berărie.
Marţi, Parlamentul cipriot a respins taxa pe depozite bancare, condiţie pentru primirea unui pachet de împrumuturi externe de la zona euro. Proiectul a fost respins cu 36 de voturi împotrivă, 19 abţineri şi niciun vot favorabil.
Cipru are nevoie de 15,8 miliarde de euro pentru a-şi salva băncile şi consolida finanţele publice pentru a evita astfel o ieşire potenţial de moneda europeană comună, mai scrie CNBC.
Statele din zona euro au decis sâmbătă să ajute Cipru cu împrumuturi de 10 miliarde de euro, însă acestea sunt condiţionate de colectarea de către guvern a unor fonduri de 5,8 miliarde de euro prin taxarea depozitelor din băncile locale. Varianta iniţială a taxei prevedea un nivel de 6,75% pentru depozitele mai mici de 100.000 de euro şi 9,9% pentru cele peste acest prag. Ulterior, planul a fost modificat pentru a fi scutite de taxe depozitele sub 20.000 de euro. De Mihaela Stoica - Gandul

Poarta terorismului


Londra, poarta de intrare a terorismului in Europa

autor: FrontPress 20.03.2013
londonistanRomânii din R. Moldova au devenit noul cal de bătaie al presei din Marea Britanie. Până la urmă, trebuia şi lor să le vină rândul, doar sunt români şi presa britanică nu ne iubeşte foarte tare. După bulgari şi polonezi, basarabenii au devenit noua sperietoare: peste 300.000 de români din RM se pregătesc să invadeze Albionul. Şi nu oricum, ci prin „uşa din spate”, respectiv prin România.
Sute de mii de paşapoarte româneşti au fost date cetăţenilor RM de autorităţile de la Bucureşti, după cum susţine cotidianul britanic „The Sunday Express”, iar toţi aceşti noi cetăţeni europeni se vor repezi să treacă peste Canalul Mânecii. Tonul articolului prezintă invazia drept de ne-evitat, lipseşte doar fotografia cu o coadă gigantică de oameni înşiraţi de la aeroportul din Chişinău până la porţile oraşului, toţi pregătiţi să ceară ajutoare sociale la Londra, flămânzi să se înfrupte din bugetul Regatului Unit al Marii Britanii. Aşa de periculoşi sunt aceşti 300.000 de români basarabeni cu paşapoarte UE, încât nu este departe momentul în care vor fi scoase la licitaţie bijuteriile Coroanei.
Cifra de la începutul articolului de 300.000 este cumva adusă mai spre realitate mai la vale. „The Sunday Express” citează un expert al Fundaţiei Soros: din 1991 până în 2011, aproximativ 226.507 basarabeni au obţinut cetăţenia română, iar din 2011 încoace alte zeci de mii, deşi nu se ştie exact câte. Pe de o parte, există o vină a autorităţilor române care nu au furnizat datele precise autorităţilor europene, care date prin comparaţie cu cifrele cetăţeniilor acordate în Marea Britanie ar fi putut lămuri mai bine chestiunea. Chiar şi aşa, avem destule cifre pentru a ne face o imagine clară. Conform Eurostat, în anul 2008 România a acordat aproximativ 56.000 de cetăţenii, iar Marea Britanie – 129.000 de cetăţenii. În anul 2009, România a acordat 94.000 de cetăţenii, Marea Britanie – 203.000 de cetăţenii. Pentru anii 2010 şi 2011, Eurostat nu are cifre privind cetăţeniile noi din România, însă Marea Britanie a dat în anul 2010 un număr de 194.000 de cetăţenii, iar în anul 2011 – alte 177.000 de cetăţenii. Marea Britanie a acordat dintotdeauna cele mai multe cetăţenii, depăşind cu mult locurile doi şi trei, respectiv Franţa şi Germania.
În oricare doi ani luaţi la întâmplare din ultimii zece, Marea Britanie a acordat mai multe cetăţenii decât a acordat România începând din 1991. Nu în ultimul rând, trebuie spus că basarabenii reprezintă un număr de aproximativ 70% din cetăţeniile acordate de România. Pe de altă parte, noii cetăţeni britanici provin în mare parte din India, Pakistan, Filipine şi Bangladesh.
Însă presa britanică preferă să ignore aceste cifre. „The Sunday Express” chiar sare calul spunând că o mare parte dintre cetăţenii români proveniţi din RM au cazier pentru infracţiuni grave precum prostituţia şi traficul de fiinţe umane, iar eforturile Agenţiei britanice de Frontieră de „stopare a unui val de criminali şi violatori” sunt „inadecvate”. Conform aceluiaşi raţionament, dacă ne amintim că atentatele din 7 iulie 2005 din metroul de la Londra au fost realizate de cetăţeni britanici proveniţi din Pakistan, putem spune că Marea Britanie a deschis uşa din spate pentru accesul teroriştilor în Uniunea Europeană. Ceea ce nu este adevărat, bineînţeles. De George Damian – Timpul
Citeste si: