Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 2 martie 2013

Socati


Musulmanii din Elvetia sunt “SOCATI”: Urme infime de carne de porc in kebabi

autor: FrontPress 02.03.2013
eat meUn laborator din Elveţia a descoperit carne de porc în şapte eşantioane prelevate din 20 de kebabi vânduţi în mai multe oraşe din ţară, a anunţat luni Consiliul Central Islamic Elveţian (CCIS), care s-a declarat şocat.
“Analiza eşantioanelor relevă o proporţie foarte slabă” a cărnii de porc, de sub 0,1%, anunţă CCIS într-un comunicat citat de Mediafax.
Având în vedere aceste rezultate, organizaţia apreciază că prezenţa cărnii de porc – al cărui consum este interzis de religia musulmană – în kebabi elveţieni nu este rezultatul unei acţiuni răuvoitoare, ci al unor lacune în procesul de producţie.
Potrivit CCIS, resturi de carne de porc, utilizată pentru fabricarea altor produse, au putut intra în contact cu instrumente care servesc la prepararea kebabilor.
Cu toate acestea, angajaţi CCIS se declară “şocaţi” de rezultatele studiului, efectuat în nouă oraşe elveţiene (Biel, Zurich, Winterthur, Basel, Luzern, Kreuzlingen, Lausanne şi Geneva). Eşantioanele din kebabi au fost prelevate la întâmplare, în aceste oraşe, precizează CSIS.
CSIS, cu sediul la Berna, a decis să comande studiul, fiind “alarmat de scandalul izbucnit recent în Germania, unde s-a aflat că s-a descoperit 7% carne de porc în carnea pentru kebabi”, a precizat organizaţia.
Conform recenământului din 2001, peste 310.000 de musulmani trăiesc în micul stat alpin, adică peste 4,26 la sută din totalul populaţiei. Cu toate acestea, se estimează că cifra reală este actualmente de peste 400.000 de musulmani, la o populaţie de circa 8.000.000 de persoane. Sursa: FrontPress.ro

Ce inseamna sa fi rasist ?


S-a mers prea departe si in  Romania si in UE cu  ocrotirea si punerea  mai sus decat popoarele noastre, noi  fiind mereu admonestati ca rasisti, a  celor care au stiut sa profite de statutul de tigan, musulman, negru. Noi am ajuns o minoritate ostracizata.
La urma urmei ce inseamna sa fii rasist ? Sa fii mereu dat la o parte, sa fi lasat mereu la coada ? Sa suporti  toate neghiobiile celor care stau pe spatele tau si iti sug vlaga ca o capuse ? Sa accepti sa aiba  locuinte, pentru ca sunt  minoritari in detrimentul tau si din munca ta ? Sa beneficieze de tot felul de  pensii, indemnizatii, mancare de la cantina gratis, tot din  banii nostrii ? Sa li se treaca cu vedere in orice domeniu orice neregula mai mare sau mai mica,  pentru ca se prefac mai slabi la minte? Si ca prin  experimentul vaselor comunicante pentru a le da lor, se ia de la noi. Cele 3,5 milioane de tigani suportati de la bugetul nostru al tuturor, plus furturile, camataria, crimele pe care trebuie sa le suportam tot noi, ne ajung si nu mai vrem sa auzim de ei 1000 de ani. Cine este aici  nedreptatit? Ei sau noi? Molesala asta blegoasa a organelor statului, pe motiv ca nu vor sa deranjeze clanurile tiganesti impreuna cu supunerea  romanilor fara nici o vlaga, ne  distruge  si bruma de demnitate pe care o mai avem si  prin care vrem sa aratam ca noi,am fost gazde primitoare. Dar ca in  unele cazuri cand  cei primiti cu bunavointa in casa noastra si la masa noastra  emit pretentii si ne iau chiar la bataie, daca nu sunt multumiti de felul cum ii slujim, daca nu chiar ne alunga din  casa noastra, tot asa si cu acesti nevolnici care s-au cocotat pe democratia prost inteleasa. Democtratia lucreaza numai pentru ei, nu si pentru noi.
Acest lucru este valabil si in  tarile occidentale dar, ei nu au simtit asa de acut aceasta inhamare la jugul  celor impotriva carora in mod eronat se spune ca, se practica rasismul.
Dar ei au ramas cu salarii mari si  aceste  grupari etnice, puturoase care fug de munca ca de Dracul, au gasit  vaca de muls.
Aici nu am sa fiu convinsa ca sunt rasista pentru motivul ca, vreau  sa am aceleasi privilegii cu tiganii.. Daca pe ei ii stiu de frica, pe mine de ce nu ma stiu de nimic ?
Nu poti lupta contra capacitatii tiganilor  de a  aduna  in genunchi pe toate scursorile societatii de origine romana si nu numai.
Vreau sa inteleg de ce se aproba rasismul impotriva noastra a romanilor  din  partea tiganilor, maghiarilor si a tuturor alte nationalitati si noi nu ne putem apara si trebuie sa suportam aceste  haite de lupi ? Trebuie sa ne luam in propriile maini soarta, caci organele statului platite din  munca noastra,precum Politia, nu se baga ! Au salarii mici si sunt mana in mana cu infractorii tigani.
Cand vom porni la maturat  toti oligofrenii care ne conduc, trebuie sa  luam in vizor si etniile, aici la noi tiganii.
Toata situatia asta intoarsa pe dos, s-a facut de cand  a fost  aprobata lovitura de stat. Dar nu am stiut macar sa fim precum comunistii, care au pus saua imediat pe tigani la instaurarea  lor la conducerea tarii. Dadeau cea mai mare importanta acestor lepadaturi, bateau la ei fata mila,  nu ii scoteau nici la curatenia orasului si nici la munca voluntara in constructii, de frica. Prin  scandalurile  in care sunt experti, se putea scapa situatia  politica din mana. Dar  acum  fac legile aici tiganii si ajung la vorba locuitorilor orasului din 1950 ca, tiganii trebuiesc  distrusi fizic caci altfel, ne vor conduce ei pe noi ! Si ce se imtampla acum ar revolta si pe cel mai impaciuitor roman. Suntem victimele tiganilor si odata cu maturarea clasei politice, trebuie pusa saua si pe tigani mai ales ca, ei nu sunt pe regiuni ci, sunt in toata tara. Tineti praful de pusca la loc uscat(Orwel).

Litchi


Primavara bulgaraautor: FrontPress 02.03.2013
bulgariaNu veti auzi prea multe stiri cu ce se intampla la bulgari in presa romaneasca. Exista un silentio stampa suspect de ordonat care nu face decat sa ne intareasca si mai mult convingerile ca presa romaneasca nu are personalitate, caracter, menire, ba chiar are exclusiv un scop de instrument de manipulare in mana papusarilor.
Cum sa treci cu vederea ca bulgarii trec acum prin ce-am trecut noi acum un an sau poate si mai rau ca noi. Miscarile sociale de la ei sunt mult mai violente ca la noi si cu efecte mult mai puternice, astfel incat nu cred ca exagerez daca spun ca asistam la o primavara bulgara. Sa vedem totusi cateva stiri care au respirat totusi in presa noastra, cu mentiunea ca Ziarul Financiar a acoperit de departe cel mai bine subiectul desi acesta era unul predominant social, nu economic.
De altfel, silentio stampa se manifesta mai ales in cadrul televiziunilor si mai ales la acelea care au ajutat si au alimentat manifestarile din Romania de acum un an. Situatia de acum nu este cu nimic mai buna ca cea de acum un an, pentru omul de jos saracia s-a accentuat si televiziunile daca le-ar pasa ar tine la autointitularea pe care si-au facut-o de “mereu aproape de oameni”.
Pe scurt, bulgarii au patit ce am patiti si noi: marii furnizori au marit tarifele, au scumpit toate si evident saracia i-a impins pe oameni in strada si i-a unit. “Suntem multi, suntem puternici” chiar a dat roate la bulgari: deocamdata au dat jos cu prim-ministrul si au extins gama protestelor de la marii furnizori de utilitati la … banci. Un salt de milioane de pasi. Nu le-a fost insa foarte greu, deoarece si bulgarii ca si romanii au rate si ratele sunt din ce in ce mai greu de dus, iar momentul pana cand toata lumea nu va mai putea plati rate si va iesi sa dea jos cu bancile nu va intarzia prea mult. Este adevarat ca acum cad capetele de fatada, politicienii si niscavai directorasi pe ici pe colo. Coruptia este o problema si in Bulgaria si se poate refula usor tensiunea dinspre banci inspre coruptie si politicieni, dar iata ca bulgarii surprind prin tintirea destul de precoce a bancilor in revendicarile lor.
Romanii cand au iesit la proteste acum un an, au cerut “Jos Basecu si Jos PDL”, ori asta e nimic. Era un bun inceput al luptei impotriva crizei daca ei cereau atunci “Jos Isarescu!”, dar din pacate televiziunile au manipulat politic directia de protest in ce parte le-a convenit asa cum acum nu discuta deloc despre Bulgaria pentru ca nu se cade.
Una peste alta, situatia din Bulgaria devine interesanta, mai ales pentru ca bulgarii sunt mai din topor ca romanii si prin urmare nu prea stiu de gluma, iar saracia la ei chiar a ajuns la os. Suntem in conjurati la vest de o Ungarie reformatoare, care e cu un pas inainte in lupta cu criza, la sud-vest de o Serbie care nu poate fi ingenuncheata nici macar de criza economica, iar la nord de coloniile imperiului rusesc. Bulgaria ramasese singura colonie tovarasa “ascultatoare” aflata cam pe acelasi rang de supunere cu Romania. Acum am ramas singurii blocati pe drum, o provincie lasata balta la marginea Europei cu o clasa politica blocata in mentalitatea de supusi ascultatori si care nu misca in front si cu o polulatie decimata de saracie si stress, fara nici o perspectiva. Nici macar perspectiva revoltelor nu mai pare viabila in Romania. De Gigel Chiazna

Minciuna


Minciuna pierderilor din sistemul bancar

autor: FrontPress 02.03.2013
bancaSistemul bancar din România – aproape în întregime sub control străin – a raportat pentru 2012 pierderi de peste 2 miliarde lei, cele mai mari de când băncile străine au pus mâna pe sistemul bancar din România pornind imediat, pentru profituri rapide, o expansiune fără fundamente economice, aproape artificială, a creditului de consum, care a sfârşit, la fel de rapid, ca orice este artificial, într-un eşec lamentabil, terminător pentru ţara-gazdă. Pierderile înregistrate ar fi de natură să evidenţieze acum tocmai acest eşec.
Numai că aceste pierderi sunt o minciună. În anii de vârf ai crizei (2010, 2011 şi 2012) – în care băncile străine din România acuză pierderi – locurile de muncă s-au redus cu 600-700 de mii şi au dispărut din peisaj în mod net peste 200.000 de firme în România, numai băncile o duc bine mersi: au intrat 40 în perioada de criză şi sunt şi acum tot 40, intacte şi prospere! Pierderile sunt de faţadă, pentru proşti!
Pierderile sunt doar logice, dar nu sunt reale. Sunt logice pentru că, în măsura în care n-au mai dat credite economiei, băncile n-au mai avut în principiu din ce face profit, căci – ştie toată lumea – acestea trăiesc din diferenţele dintre dobânzile cu care acordă credite şi cele cu care onorează depozitele. Dar pierderile nu sunt şi reale pentru că, în condiţiile date, întreruperea creditării ar fi dus la falimente, măcar acolo, ale câtorva bănci dintre cele mărunte.
Aceste pierderi şi pozarea în consecinţă a băncilor în victime ale crizei alături de clienţii lor (companii şi individuali) au scopul de a para mânia generalizată împotriva prosperităţii nemeritate a băncilor într-un ocean de tristeţe şi austeritate. Se urmăreşte abaterea atenţiei de la marile jafuri comise de băncile străine pe seama economiei şi poporului român: ajutorarea în criză cu bani împrumutaţi de la FMI a băncilor şi nu a economiei; plata acestei protecţii bancare cu bani ai unor nevinovaţi (salariaţi, pensionari, contribuabili); practicarea de către bănci a celor mai înalte şi împovărătoare marje de dobânzi la credite din lume; sporirea fabuloasă a comisioanelor bancare pentru compensarea scăderii încasărilor din lipsă de activitate de creditare.
În puţinii ani când creditul bancar duduia şi băncile străine realizau profituri disproporţionat de mari, se încerca prezentarea României ca teren al unei rentabilităţi înalte a capitalului bancar. De fapt, însă, băncile străine obţineau aici, cu aceiaşi bani, profituri superioare celor din ţările de origine pentru că îi secătuiau mai abitir pe clienţii lor din România. Acum, prin pierderile afişate, se caută a se sugera că această secătuire a slăbit. De fapt, însă, pierderile sunt doar de afiş, pentru că în spate băncile străine au strâns chinga şi extracţia de către ele de sevă economică de la agenţii economici, din conturile statului şi din buzunarele poporului român a sporit fabulos! Şi acest lucru trebuie ascuns; asta este străduinţa FMI şi BNR, brokerii capitalului străin în România! De Ilie Serbanescu – Jurnalul National

Abordare diferita


Cand vad la tv.  ca  exista jafuri terminate in mod fericit cu prinderea  infractorilor sau mai putin fericit cu  scaparea lor printre degetele  politiei, ma gandesc ca poate numai 1 % din acesti delicventi fac acest lucru pentru ca sunt dependenti de adrenalina. 99%  fac aceste lucruri din cauza saraciei, manati de  problemele vietii cu somaj, cu lipsa  lucrurilor  si mancarii din  familie si  ocrotirea puilor de om care cu ochii mari  asteapta sa vina tatal cu ceva de-ale mancarii acasa, sa-si puna si ei burtica la cale.
Ce poate mana acesti barbati sa-si puna viata, libertatea, sanatatea in pericol?
Vad chiar acum, cum se fac  sapaturi pentru a recupera un barbat care s-a aventurat la furat intr-un put. Cine ar fi vrut de bunavoie si nesiliti de viata mizerabila pe care o duc, sa-si  termine zilele intr-o vagauna?
Romanii daca nu se lasau spoliati de banditii pe care i-au ales, nu aveau sa-si faca astfel de griji. Numai occidentalii care au  un  nivel de trai  mult mai bun, ar fi simtit pe pielea lor ce inseamna neajunsurile.
Dar cine este de vina?  Mai marii lumii au hotarat ca trebuie cu orice pret salvate  bancile, cauza tuturor relelor legate de situatia financiara a lumii.Romania nu si-a dat centura de siguranta bancilor straine?
Deci aceste fiinte umane datorita saraciei impuse cu buna stiinta tocmai printr-un  plan mai mare, in care s-a spus ca  populatia lumii trebuie cu orice  pret in jumatatita. Motivele ar fi ca  planeta noastra nu poate  satura  9-10 miliarde de fiinte umane. De aceea s-a apelat la tot felul de produse chimice cancerigene, pentru micsorarea  ciclului de  ajungere la maturitate a lergumelor, fructelor. Deci s-a hotarat fara voia noastra a pamantenilor, sa se injumatateasca populatia lumii, prin  actiuni criminale  impotriva umanitatii.
Si in alte parti ale lumii ca si la noi in tara pamantul  care se spune ca este cel mai bun  din Europa nu este muncit  la intreaga lui capacitate. Acum dupa  zeci de ani de nefolosinta a pamanturilor  de 3 milioane de hectare, cultivarea lui ar  fi aur curat.
Am beneficia de  produse fara chimicale, naturale, de cea mai buna calitate. Si am putea si sa exportam. Dar si Romania fiind cuprinsa in ghearele  (nu vreau sa spun)  masoneriei, prin banditii care ne conduc  trebuie sa se supuna nemernicilor lunii. Vor sa faca un guvern la scara mondiala si de acolo sa conduca  dupa bunul plac si dupa interesele lor meschine toata populatia lumii, orice alienati mintali.
Ce se poate face ? Se mai poate face ceva? Nationalistii care lupta pentru  ramanerea popoarelor de sine statatoare, sunt dezbinati chiar in tarile lor de origine, darmite sa mai faca ceva bine coordonat la nivelul lumii. Macar sa se traga de timp si acest plan diabolic sa nu fie pus in aplicare macar  100 de ani de acum inainte.
Dar noi cei mici stam neputinciosi si ne uitam la infractorii in mod gresit numiti asa, pentru ca fac  asta  din cauza sistemului ei fiind muritori de foame, fara sa gandim ca numai  neajunsurile, cutitul ajuns la os ii arunca in  moarte si puscarii. Suntem cu totii victimele  mafiotilor lumii. Ce mai este de facut, decat sa acceptam fara sa cricnim aceste vremuri care nu vor fi trecatoare.
Nu sunt pesimista dar, nu vad decat o abordare pe termen scurt si pana la urma acesti diabolici isi vor pune amprenta lor jegoasa pe destinul umanitatii.
Suntem momiti in soapta ca, nu vom mai fi siliti sa ne platim datoriile la banci. Dar aici este clenciul ca nu este adevarat, ca nu vom supravietui si prin datorii vom deveni sclavii lumii. Asta se vrea ! O mana de criminali care sa  conduca miliarde de sclavi. Cred ca acesta este drum ul spre pieirea umanitatii. Vom ajunge iar in comuna primitiva. Acest subiect este bun pentru un film  HOROR.

vineri, 1 martie 2013

Bula....


2013


Unde mergi Bula?
- La cor!
- Si ce faci acolo?
- Bem coniac si jucam table.
- Si cand cantati?
- Pe drum, la intoarcere!
http://bancuri.haios.ro/bancuri.php?lang=ro

Ce viitor imediat avem ?

 Nu stiu ce-i asteapta pe fostii si actualii guvernanti. Poate  spanzuratoarea, poate plutonul de executie ! Dar ce este important pentru noi romanii este sa scapam cat mai repede de acesti banditi, pe care i-am ales.
 Totul depinde de noi.Ultima mea speranta  pentru Romania si romani este in mana NATIONALISTILOR. Nimeni altcineva, nu cred ca va avea  taria sa  intrerupa cursul spre prepastie,  al acestui popor.
 Cat mai  vrem sa tinem pe acest  nemernic, l-am numit pe PARTUL nostru cotrocenist, intr-o functie asa de  importanta in care ne-am spus  vointa dar, tocmai pentru a ne termina de tot UE  il tine in cardasie cu  cei 2 imbecili, care ne conduc acum prin minciuna?
 Nu le-am cerut sa le vedem mutrele pentru ca sunt frumosi sau destepti. Noi i-am pus in fruntea bucatelor ca sa ne scape de PART.
 Eu care nu mai sunt tanara demult, nu mai am nici un pic de rabdare dar, ma intreb tinerii care au viata inainte, cum isi vad ei viitorul?
 Si cel mai important, viitorul tarii?
 Cum face ce vrea un cetatean  declasat din toate punctele de vedere prin Referendum, prin votul parlamentar care nu mai reprezinta nimic si ne calca in orice fractiune de secunda pe bombeu, pe nervi si ne-a trasformat pe toti in bolnavi psihic?
 Ultima oara cand am dormit bine, a fost cand am aflat seara dupa ora 9 rezultatul referendumului si din cauza stresului am adormit, fiind sigura ca am scapat de PARTUL nostru national.Cand m-am sculat  cu inima descatusata de stres  si dau drumul la tv., ce vad ? Vad ca totul a fost o MASCARADA,  cu aprobarea  DOBITOCILOR care au fost alesi  in decembrie, caci ei impreuna cu tradatorul de la Cluj care era Min. de Interne, a spus ca avem 18 mil.de votanti cand noi suntem cu totii abia 19 milioane.
 Dar  nefericitii de noi pentru ca nu am mai avut pe cine alege in dec., i-am ales tot pe aceste puslamale care  ne-au mai tras-o odata, cu  hartia igienica semnata  cu PARTUL  nostru precum ca se lasa calcati in picioare. Acest PART se spune ca nu are nici o vina pentru a fi bagat la puscarie, ca doar se da cu saniuta.
 Dar nu in numele nostru, nu i-am pus acolo pe post de hartie igienica! I-am pus sa ne reprezinte pe noi, sa ne redea demnitatea. Nu ne trebuie maimutoii PARTULUI cotrocenist.
 Vad  ca ei nu inteleg ca  sfoara o avem, ne mai trebuie un sapun moale.
 Maimutarelile de la tv. cu  toate  acele vorbe  alambicate trecute peste  alte vorbe, in asa fel sa nu se inteleaga nimic, nu face decat rau natiei noastre. Duce lumea in eroare. Au vina la fel de mare ca si oligofrenii care ne conduc si nu inteleg ca  romanii sunt supusi unui experiment pentru dezmembrarea tarii si alungarea locuitorilor ei, in 4 vanturi. Obiectivul a fost atins, devalizarea tarii impreuna cu bogatiile ei sunt la apogeu, asa ca  se calca totul in picioare. Se calca in pas de defilare peste cadavrele noastre.
 Si nimeni nu are nimic de spus. Cum este posibil asa ceva?
 Nemtii daca ar fi in  locul nostru ce ar face? Dar americanii ? Bomboana pe coliva este carpa in culori urat aranjate,  ca pentru sters la baie  de la brau in jos  inclusiv ouale si lana, care este expusa pe cladirile administrative.
 Ce asteptam ? Nu vedeti ca la unison toti guvernantii din Romania si din UE au gasit dusmanul si arata cu degetul acuzator catre NATIONALISTI. Nu mai stiu ce sa le faca, sa le dea amenzi, sa le taie fondurile guvermanentale, sa-i infiereze in fel si chip pe adevaratii patrioti, care vor binele tarilor lor.
 Ce este de facut ? Stiti vorba lui Cronwel, sa tinem praful de pusca la loc uscat !!!!
 Nationalistii sa-i surprinda pe toti !


Bancuri....:))))


Tiganca bortoasa in intersectie... i se rupe apa. Ce sa faca, ce sa
faca!? Vede un politist dirijand intersectia:
- Hauleo, manca-ti-as chipiul lu' matale, mi se rupse apa si am gemeni,
ajuta-ma si pe mine sa nasc, traiasca familia ta de haladit!
- Doamna, dar eu nu am pregatire medicala, nu cred ca pot!
- Hai, ba printisorule, ca nu ie greu, astepti acolo sa iasa plodu', tai
cordonul ala cu briceagu' si gata.
Politistul isi da acordul.
Da sa iasa primul baiat, scoate capul si... intra inapoi. Inauntru, asta de
a iesit ii spune celuilalt:
- Ba, pupa-ti-as ochii, hai prin spate, ca in fata e curcanii!

Tiganca intarzie. La sosirea ei, tiganul, nervos, o intreaba:
- Unde-ai fost, fa?
- La servici.
- Fa, te rup, pana la ora asta la servici?
- Taci omule c-am luat salariul si am fost la piata la cumparaturi.
- Si ce ai cumparat, fa?
- Ete asta am cumparat, zice tigana si ii arata o lingura de lemn.
- Auzi fa , fir-ai a dracu', noi n-avem bani de-o tuica si tu cumperi
mobila!

O tiganca se duce la teatru. La intoarcere,tiganul o intreaba:
- Cum a fost, fa, la teatru?
- Stai sa-ti povestesc. La intrare, toata lumea tinea beletele in mana, asa
ca l-am scos si eu. La usa, unul mi-a rupt beletul. Am vrut sa tip, dar, cum nimeni nu tipa, n-am mai tipat nici io. Am intrat, m-am pus pe scaun si deodata s-a stins lumina. Am vrut sa tip, dar, cum nimeni nu tipa, n-am mai tipat nici io. La un moment dat, ala de statea langa mine, mi-a bagat mana intre picioare. Am vrut sa tip, dar, cum nimeni nu tipa, n-am mai tipat nici io.
- Lasa asta, fa. Piesa, piesa cum a fost?
- Mult mai mare decat a ta!

O gramada de pescari, cu scule de mii de dolari, momeala de sute de
parai, etc. Apare un tigan cu un bat de 1.5 metri, o sfoara si un ac. Pune o boaba de mamaliga in ac, si arunca. Scoate numai crapi de 4, 5, 7, 10 kile.
Se uita la ei, si-i arunca inapoi. Restul pescarilor, innebuniti.
- Mai tigane, dar de cand te-ai apucat de pescuit sportiv?
- Adica cum sportiv, mancatzi-as?
- Pai prinzi, il arunci, prinzi, il arunci...
- Aaaaa, nu pescuiesc sportiv, ii arunc pentru ca n-am tigaie asa mare
acasa.

Tiganii se muta la bloc. Fata se dezbraca seara, si se plange la ma-sa:
- Mama, sa cumperi perdele ca toti vecinii se uita cand ma dezbrac!
La care tiganul:
- Nu-i nimic, lasa ca se dezbraca ma-ta si atunci o sa ne cumpere ei
perdele!


Rotary Club


Liderii Clubului Rotary din Romania si Republica Moldova se intrunesc la Timisoara

autor: FrontPress 01.03.2013
rotaryPeste 200 de membri ai Cluburilor Rotary din România şi Republica Moldova vin la Timişoara. De vineri până duminică, Hotel Timişoara va fi gazda Seminarului de Instruire a Echipei de Conducere a Districtului Rotary 2241 – România şi Republica Moldova (pentru 2013-2014) şi a preşedinţilor aleşi pentru cele 108 cluburi componente.
Rotarienii din cele două ţări vor asista la prezentări de profil, vor face schimburi de idei şi vor agrea normele comune de implicare în viaţa comunităţii, după modelul universal al cluburilor de servicii sociale, informează portalul de ştiri De Banat. Evenimentul va fi deschis sâmbătă, 2 martie, de actualul preşedinte al Districtului Rotary 2241, Radu Popescu, şi de preşedintele ales pentru perioada 1 iulie 2013 – 1 iulie 2014, Marian Mocan.
Printre membrii clubului din Timişoara se numărăr ziarişti locali, oameni de cultură, afacerişti şi politicieni.
Rotary International este o organizaţie fondată în 1905, la Chicago, de avocatul francmason Paul P. Harris. Astăzi este compusă din peste 33.000 de cluburi, în mai mult de 200 de ţări şi arii geografice. Cei peste 1,2 milioane de membri formează o reţea globală de lideri de comunităţi, de profesiuni sau de afaceri. În primavara anului 1929, la Bucureşti a luat fiinţă primul Club Rotary din România. Organizaţia a fost interzisă în 1940 deoarece era acuzată că are legături cu Masoneria, o grupare ocultă şi secretă, condamnată de Biserica Ortodoxă Română. S-a reînfiinţat în România după evenimentele din 1989. Sursa: FrontPress.ro

Academia Romana


Academia Romana acuzata de “ANTISEMITSIM”

autor: FrontPress 01.03.2013
academiaAfirmatii precum “Holocaustul din Romania este o minciuna enorma pe plan cosmic” sau “in Romania n-a fost Holocaust, doar persecutii” au fost auzite joi, 14 februarie 2013, in Aula Academiei Romane, in prezenta academicienilor Ion Haiduc, Dan Berindei, Dinu Giurescu, Marius Sala, Cristian Hera, Valentin Vlad si Paun Ion Otiman care au ascultat desfasurarea discursului considerat negationist, sustinut de profesorul Vladimir Iliescu. Conducerea Academiei e acuzata ca la finalul cuvantarii a girat complice aplauzele intregii asistente, fara ca cineva sa sesizeze natura afirmatiilor facute ori conotatiile penale ale evenimentului. In Romania, negarea publica a Holocaustului intra sub incidenta legii si se pedepseste cu amenzi usturatoare sau chiar cu ani de inchisoare.
iliescuO inregistrare audio a discursului incriminat circula pe Youtube, lucru care a determinat mai multe institutii sa protesteze in mesaje private catre Academie, informeaza platforma media Romania de la Zero. Printre ele, Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington sau Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania.
Conducerea Academiei Romane a publicat abia miercuri, 27 februarie, o justificare, anuntand ca se disociaza de discursul negationist. Presedintele institutiei, Ionel Haiduc, sustine intr-un schimb de email-uri cu Dela0.ro ca aplauzele s-au produs pentru ca “participantii erau obositi si se bucurau ca intalnirea s-a terminat”. In plus, ca “nu era momentul deschiderii unei discutii pe marginea afirmatiilor” pentru ca ele indicau “o parere personala careia i se dadea prea mare importanta daca se punea atunci in discutie”. “Academia nu suporta nici direct, nici indirect cuvintele rostite de domnul Iliescu”, a mai spus acesta.
Reactii au venit si de la Universitatea din Aachen, unde a fost lector Vladimir Iliescu. “Socul e cu atat mai mare cu cat il cunosc de ani buni pe domnul Iliescu si l-am perceput mereu ca fiind o persoana rezonabila”, a declarat Armin Heinen, profesorul care conduce departamentul de istorie de la Aachen. Sursa: FrontPress.ro

:)))Virtuti

Virtutile succesului

autor: FrontPress 01.03.2013
joyOricine isi doreste sa aiba succes si propesperitate in domeniul in care activeaza, insa numai cativa au intr-adevar succes. Ne intrebam, oare de ce? Raspunsul are 3 elemente de baza: PLACEREA, AMBITIA si PERSEVERENTA. Aceste 3 elemente sunt cheia succesului. Cea mai importanta este placerea.
Placerea este cea mai importanta prin prizma faptului ca din ea izvorasc si celelalte doua virtuti care iti batatoresc calea spre succes, si anume ambitia si perseverenta. Intotdeauna cand facem ceva cu placere punem pasiune si suflet, iar acest lucru este cel mai important. Eu inca n-am vazut un om care sa faca ceva ce-i displace si sa aiba succes. Intr-adevar, trebuie sa facem si lucruri care ne displac, insa lucrurile care ne guverneaza viata trebuie sa reprezinte placerea.
Majoritatea oamenilor au o viata grea tocmai din aceastra pricina: uita sa-si satisfaca nevoile sufletesti, care sunt extrem de importante si pot inclina balanta decisiv catre o viata plina de realizari. Nu cred ca te costa ceva sau cel putin nu te costa prea mult sa-ti satisfaci o nevoie sufleteasca. Spre exemplu, mie imi place sa am oameni care ma fac sa ma simt bine in jurul meu, sa ascult muzica, sa ma uit la un film si, de ce nu, sa citesc o carte. Poate tie iti place sa faci o plimbare sau sa lucrezi in gradina. Nu exista o reteta generala care sa te faca sa te simti bine pentru ca fericirea variaza ca definitie de la individ la individ.
Ambitia si perseverenta apar odata cu placerea. O sa fii ambitios si perseverent atunci cand faci ceea ce iti place, asa ca nu trebuie sa insist pe aceste 2 lucruri pentru ca sunt “la pachet”.
Eu cam asa vad treaba cu succesul. Poate nu e chiar cel mai bun punct de vedere, dar din ceea ce am trait eu pana acum am ajuns la concluziile de mai sus. De Nitoiu Marius – Sa ne amintim cine suntem


joi, 28 februarie 2013

Amenda


Judecatoria Cluj a refuzat sa anuleze o amenda de 5.000 de lei primita de sovinul Csibi Barna

autor: FrontPress 28.02.2013
csibi barnaJudecătoria Cluj i-a respins lui Csibi Barna, extremistul maghiar devenit cunoscut după ce l-a spânzuratsimbolic pe Avram Iancu, contestaţia prin care solicita anularea unei amenzi în valoare de 5.000 de lei, pe care a primit-o de la Jandarmeria Cluj, după ce a încercat să organizeze o adunare publică prin care dorea să comemoreze un criminal de război, condamnat pentru uciderea mai multor români.
Extremistul maghiar era însoţit de alte opt persoane, şi dorea ca la 1 Decembrie 2010, de Ziua Naţională a României, să organizeze în centrul Clujului, o manifestare de comemorare a Batalionului Secuiesc.
Cu un an înainte, în 1 decembrie 2009, acesta a mai făcut acelaşi gest provocator şi stârnit atunci reacţia Noii Drepte şi a suporterilor clujeni, care s-au strâns în cadrul unei contra-demonstraţii spontane în centrul oraşului. Forţele de ordine au fost nevoite să-i evacueze sub escortă pe radicalii maghiari din zonă, pentru a nu fi linşaţi de tinerii revoltaţi.
Pentru a descuraja aceste manifestări, anul următor jandarmii clujeni l-au amendat pe Csibi Barna cu suma de 5.000 de lei pentru că a încălcat legea privind manifestările publice. Jandarmeria susţine că „batalionul secuiesc” care poartă şi numele de „Albert Wass”, este „o formaţiune fascistă, antisemită şi sovină”.
„Batalion Secuiesc care are şi denumirea de Wass Albert, al cărui comandant se află în Ungaria, la Gyor, reprezintă o fracţiune a Gărzii Maghiare, fondată de Gabor Vona, lider al partidului de extremă dreaptă din Ungaria, Jobik şi de către Lajos Fur, fost ministru al Apărării. Garda Maghiară, la fel şi Batalionul Secuiesc, are o ideologie fascistă, fiind considerată o miliţie a extremei drepte ungare, şi se proclamă ca fiind continuatoarea Partidului Crucii cu Săgeţi, partid antisemit, scos în ilegalitate, din cauza violenţei şi a radicalismului, ideologia acestui partid fiind inspirată din cea Partidului Naţional Socialist, condus de Adolf Hitler”, susţin reprezentanţii Jandarmeriei Cluj, citaţi de Evenimentul Zilei.
Csibi Barna a cerut anularea amenzii primite deoarece în momentul în care a fost reţinut de jandarmi, se afla pe o stradă din centrul Clujului, şi nicidecum în locul în care se spune că ar fi vrut să organizeze comerarea Batalionului Secuiesc „Albert Wass”. El poate să facă recurs la sentinţa Judecătoriei Cluj Napoca.
În momentul în care au fost reţinuţi, membrii grupului lui Csibi Barna avea asupra lor mai multe steaguri secuieşti.
Albert Wass a fost un scriitor maghiar care a trăit în Transilvania până în anul 1944, când s-a refugiat în Germania. Acesta a fost condamnat la moarte, în anul 1946, de Tribunalul Poporului, Secţia Cluj, după ce a fost găsit vinovat de uciderea mai multor români în satele Sucutard şi Mureşenii de Câmpie. Sursa:FrontPress.ro
Citeste si CSIBI BARNA 

Gigi Becali


Gigi Becali amendat pentru ca i-a facut “SATANISTI” pe credinciosii baptisti

autor: FrontPress 28.02.2013
becaliConsiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CND) a hotarat amendarea parlamentarului Gigi Becali cu 8.000 de lei, amenda maxima, pentru discriminare la adresa baptistilor in cadrul unei emisiuni televizate. Adeptii cultului neoprotestant reprezinta 0,6 la suta din populatia Romaniei.
“Retinem ca declaratiile reclamantului de genul: ‘… Domne’, decat sa ceri votul unei secte, mai bine n-am nevoie de niciun vot. Toata viata mea stau inchis in curte la Pipera si nu ma intereseaza si nu vreau sa ma voteze nici un baptist. Voturi satanice de la … eu nu vreau … care s-au lepadat de Hristos, nu am nevoie. Eu am nevoie numai de voturile care sunt, care nu s-au lepadat de Hristos’ – aduc atingere grava demnitatii umane a tuturor persoanelor ce apartin Cultului religios Baptist”, se arata in hotararea CNCD.
Colegiul director al Consiliului considera ca “termenii folositi de reclamant nu erau indispensabili pentru comunicarea mesajului sau, termeni care releva intentia acestuia de a ofensa o intreaga comunitate pe considerente politice (afirmatiile au fost facute inainte de alegerile parlamentare din decembrie 2012 si in legatura cu acestea)”.
Potrivit Hotararii CNCD, citate de HotNews, “gravitatea faptei rezulta si din calitatea reclamantului, de deputat in Parlamentul Romaniei. Functia de demnitate publica, de formator de opinie, obliga persoana cu acest statut sa dea dovada de o responsabilitate sporita cand se exprima in public pe diferite subiecte. Persoanele cu functii publice, formatorii de opinie prin declaratii influenteaza comportamente in societate”.
“Amenda contraventionala se va aplica in cuantum maxim, intrucat reclamatul prin afirmatiile sale a lezat demnitatea unei intregi comunitati (…), dar si pentru repetitivitatea abaterilor sale. In acest sens, se retin numeroasele plangeri adresate CNCD in care reclamatul a fost sanctionat”, se mai arata in decizia Consiliului.
Potrivit acesteia, “colegiul director constata savarsirea faptei de discriminare religioasa constand in incalcarea demnitatii umane a persoanelor cu convingere religioasa baptista (…), fapt pentru care aplica sanctiunea amenzii contraventionale in cuantum de 8.000 RON”.
Decizia a fost luata cu “unanimitatea de voturi ale membrilor prezenti la sedinta”. Petitia a fost depusa la CNCD pe data de 29 noiembrie 2012 de catre Cultul Crestin Baptist din Romania, cu putin inaintea alegerilor parlamentare, la care au participat mai multi candidati neoprotestanti.
CNCD este o agentie a Guvernului Romaniei formata in 2001 si rolul sau oficial este combaterea si sanctionarea discriminarii de toate formele din Romania, inclusiv pe baza de etnie, naţionalitate, varsta, religie, sex, orientare sexuala, statut HIV, statut social, etc. Cu toate acestea CNDC s-a remarcat in general prin impunerea unei dictaturi a corectitudinii politice in spaţiul public, neavand pozitii energice si impotriva discriminarii romanilor din Covasna si Harghita sau a discriminarii pozitive a tiganilor in defavoarea populatiei majoritare cand vine vorba de locurile speciale din institutiile de invatamant. Sursa: FrontPress.ro

Timisoara


Filiala Timisoara promovata in conducerea nationala a Noii Drepte

autor: FrontPress 28.02.2013
popa bogdanLiderul filialei timişorene a Noii Drepte, Bogdan Popa, a fost promovat zilele trecute în echipa de conducere la nivel naţional a celei mai active organizaţii naţionaliste de tineret din România. Decizia a fost anunţată de liderul formaţiunii, avocatul Tudor Ionescu.
Promovarea filialei bănăţene se datorează în principal acţiunilor din ultimii ani desfăşurate la nivel local, dar şi implicării în manifestările din regiunile învecinate. Dintre acestea au fost amintite Marşul împotriva mafiei imobiliare ţigăneşti (devenit deja tradiţional) şi Marşul împotriva “Guvernului FMI”, ambele acţiuni beneficiind de relatări ample în presa timişoreană. Naţionaliştii din Timişoara au mai organizat în decursul anului trecut şi acţiuni umanitare de donare de sânge şi de ajutorare a unor familii nevoiaşe, care au continuat şi în 2013. Nu au fost uitaţi nici eroii legionari şi anticomunişti, omagiaţi regulat de tinerii militanţi. Deasemenea delegaţii importante din capitala Banatului au fost prezente la acţinile regionale ale Noii Drepte, precum Comemorarea lui Avram Iancu de la ŢebeaMarşul împotriva şovinismului maghiar din Arad  sauMarşul anual dedicat “Crăişorului Munţilor” din Cluj. În plus, în ultimii ani au fost strânse şi legăturile de prietenie şi camaraderie cu reprezentanţi ai mişcărilor naţionaliste din GreciaAustria sau Serbia, fiind efectuate vizite reciproce. Sursa: FrontPress.ro