Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Rionegro e Solimoes (Brazilia)

Rionegro e Solimoes ( Brazilia)

Nationalistii germani


NATIONALISTII germani in mars pe strazile din Wismar (FOTO + VIDEO)

autor: Second 03.11.2012
Sute de nationalisti radicali germani au demonstrat pe strazile orasului Wismar, sub sloganul “Noi vrem sa traim!”. Evenimentul este parte a unei campanii de alarmare a poporului german cu privire la pericolele care afecteaza sanatatea, vitalitatea si insusi viitorul Germaniei.
La sfarsitul lunii octombrie, sute de nationalisti au raspuns apelului aripii de tineret a Partidului National-Democrat German(NPD), Jugend Nationalen. Marsul a fost un semnal de alarma cu privire la declinul demografic, rata mare a avorturilor, imigrarea in masa, consumatorismul sau declinul valorilor din Germania.
Pe bannerele tinerilor nationalisti stateau scrise urmatoarele mesaje: ” Germania trebuie sa traiasca”, “Suntem o natiune, trecut si prezent”, “Democratii ne duc natiunea la moarte”, “Opriti uciderea propriului popor” sau “Impotriva Comunismului si capitalismului, pentru un Socialism national”.
Organizatorii marsului au subliniat in discursul final: ” Noi vrem sa traim intr-o patrie libera, intr-o Germanie ce sa faca parte dintr-o Europa a natiunilor libere”. Sursa: FrontPress.ro
BRD SI BNR


A acoperit conducerea BRD si BNR fraudele din interiorul sistemului bancar romanesc?

autor: Second 03.11.2012
E “noaptea minţii” ce se întâmplă în sistemul bancar românesc. E absolut incredibil şi de necrezut ca boşii din conducerea BRD sau BCR România şi din BNR nu cunoşteau frauda din bănci. Adică de la simpli angajaţi, consilieri financiari şi directorii sau preşedinţii din BRD nu vedeau că de trei ani de zile vicepreşedintele Alexandru Claudiu Cercel Duca semna şi garanta credite neperformante către ţigani fără avere şi banii nu se mai întorceau înapoi la bancă.
Adică conducerea BRD România ne ia de proşti să credem că a trebuit să vină DIICOT să le arate că la ei în ogradă se fură zeci de miliooane de euro prin credite aranjate şi ei nu au observat nimic. E clar că aproape toţi din conducerea BRD şi o parte din angajaţii băncii ştiau că e ceva în neregulă de trei ani cu creditele semnate şi garantate de vicepreşedintele Alexandru Claudiu Cercel Duca, dar funcţiona OMERTA, pentru că aproape sigur o parte din banii fraudaţi ajungeau şi la alte persone din sistemul bancar.
Mai mult, BNR vine acum ca o fată mare şi spune că nu ştia ce se întâmpla la BRD şi BCR, deşi trimiteau periodic controale care observau cum ajung banii la ţigani care nu mai înapoiau a doua zi creditele. E evident că şi controlorii de la BNR luau partea din fraudă, ori chiar să fie aşa de proşti să nu vadă ingineria financiară. Cu atât mai mult merită demişi. Nu prea cred. Vicepreşedintele Alexandru Claudiu Cercel Duca de la BRD reprezintă clar lăcomia sistemului bancar românesc şi criza capitalismului construit pe o sete de bani fără limite. Individul avea un salariu de circa 15 mii de euro pe lună şi tot mai dorea să fure ca să facă avere. Păi la un salariu de 15 mii de euro pe lună cât câştiga Cercel poţi avea o vilă spaţioasă, modernă şi cu piscină, cabană frumoasă la munte, maşină scumpă şi vacanţe în insule exotice.
Cât trebuia să mai fure vicepreşedintele Alexandru Claudiu Cercel Duca ca să fie fericit şi super –bogat. Nu îi ajungea salariu consistent, mai mare ca cel al preşedintelui SUA? Am din ce în ce mai mult convingerea că acest capitalism financiar şi bancar se auto-distruge prin combustie internă, datorită lăcomiei fără limite a bancherilor. Ceea ce se întâmplă la BRD, BCR sau BNR se recunoaşte la nivelul întregii economii româneşti. Delapidarea şi evaziunea fiscală stă la masă cu întrega clasă politică cu ştiinţa preşedintelui Băsescu bine informat de servicii. De aceea, România a ajuns ultima ţară din Europa la capitolul ineficenţă economică, corupţie şi sărăcie. Până nu va veni o altă forţă politică din afara sistemului care să vânture întreaga clasă politică coruptă şi unită de interese personale, România nu va ieşi din criză şi sărăcie. De Ionut Tene – NapocaNews

Iranul


Iranul se pregateste de un razboi cibernetic

autor: FrontPress 03.11.2012
În epoca atacurilor informatice, Teheranul pune tunurile pe cei mai importanți inamici. Statul islamic face strategii de apărare în fața virușilor informatici. Libanul găzduiește centrul secret de unde atacă hackerii iranieni.
Paralizat de sancțiunile occidentale în cascadă, amenințat continuu de Israel, la doi ani de la atacul informatic lansat asupra centralei sale nucleare de la Bushehr, Iranul se orientează tot mai mult spre găsirea instrumentelor necesare purtării unui război cibernetic cu principalii săi inamici. Lucru demonstrat în ultimele săptămâni de atacurile informatice asupra unei companii petroliere din Arabia Saudită, unei companii de gaze din Qatar și asupra mai multor bănci americane, distrugându-le calculatoarele. De fiecare dată, administrația de la Washington a indicat Iranul ca fiind în spatele acestor acțiuni.
Există voci care susțin că Teheranul ar fi acordat un sprijin tehnic important și principalului său aliat, președintele sirian Bashar al-Assad, în conflictul din Siria, unde războiul informatic a jucat un rol major în escaladarea violențelor. Oficialii de la Teheran au anunțat și o premieră în istoria statului islamic: demararea unor exerciții cibernetice. Acțiune mai mult decât necesară pentru statul iranian, amenințat constant de Israel cu un atac asupra instalațiilor sale nucleare.
Liderii Republicii Islamice nu au uitat prea ușor că americanii și israelienii au creat un program extrem de periculos, denumit “Flame”, pentru spionarea Iranului, având capacitatea de a fura date confidenţiale, a face capturi de ecran, a strânge informaţii despre sistemele atacate, fişierele stocate, datele de contact şi chiar a înregistra conversaţii audio. Pentru a se apăra și răspunde la eventuale noi atacuri informatice, iranienii și-au făcut un cartier general de cyber-apărare, a cărui misiune este împiedicarea oricăror viruși informatici să penetreze rețelele de securitate cele mai importante ale țării, în special ale centralelor nucleare și băncilor.
Investițiile Teheranului
În paralel, așa cum a anunțat directorul Organizației pentru Apărare Pasivă a Iranului, generalul Gholam Reza Jalalai, pentru prima dată, Teheranul vrea să organizeze exerciții cibernetice în mai multe sectoare vitale ale țării. În acest fel, va fi testată capacitatea instituțiilor Iranului de a se apăra de eventuale atacuri informatice, dar și de a le preveni. Experții susțin însă că deși Teheranul câștigă teren în materie de piraterie informatică, mijloacele sale tehnice rămân mult în urma celor din SUA, Israel, Rusia sau China. Conștient de acest lucru, regimul condus de președintele Mahmoud Ahmadinejad (foto, centru) a anunțat, la începutul acestui an, că va investi suma de un miliard de dolari pentru a-și dezvolta capacitățile de “luptă” informatică. Iranienii fac tot posibilul pentru a-i ademeni pe acei hackeri dispuși “să atingă țintele pe care și le-a propus Republica Islamică”. În seria realizărilor guvernului iranian se numără și producerea unui antivirus capabil să identifice şi să distrugă virusul informatic Flame, utilizat în atacurile cibernetice. Atacurile de la Bushehr au impulsionat regimul de la Teheran să se perfecționeze și să ia măsuri pentru un alt sector vital – cel petrolier. Iar specialiștii în domeniul informatic sun de părere că Iranul este capabil acum să facă față unui razboi cibernetic în sectorul petrolier, fără ca să-i fie afectate exporturile de țiței.
Atacuri coordonate din Liban
Existența unui centru secret, de unde Iranul ar comite atacurile cibernetice îndreptate împotriva unor “ținte” din SUA, Qatar sau Arabia Saudită, a fost dezvăluită de surse din cadrul serviciilor secrete israeliene, citate de site-ul DEBKA. Acest centru ar fi găzduit la subsolul cartierului general al forței de securitate al mișcării șiite libaneze Hezbollah, din sudul Beirutului. Deși iranienii au negat, sursele menționate pretind că atacurile hackerilor împotriva unor bănci americane şi a unor companii din industria petrolului din Arabia Saudită, precum şi cei care au dirijat drona iraniană care a încălcat spaţiul aerian al Israelului la începutul lunii, au pornit de aici. Experţii în atacuri cibernetice explică de ce Teheranul utilizează Libanul ca bază surogat pentru atacurile cibernetice. În primul rând, pentru a ascunde sursa atacurilor sale virtuale, lăsând Iranul departe de orice acuzaţii, și, în al doilea rând, pentru că obiectivele mișcării Hezbollah sunt bine protejate în faţa unor intruziuni electronice de sisteme eficiente de ultimă generaţie. Sistemele de protecţie electronică Hezbollah sunt destul de puternice, iar experţii israelieni în domeniul atacurilor pe Internet nu au reuşit nici până în prezent să identifice locul unde se află centrul electronic iranian, care a dirijat drona în spaţiul aerian al Libanului şi, apoi, al Israelului.
Stuxnet, virusul armă de război
Conducătorii Republicii Islamice au devenit conștienți de pericolul cibernetic în special după atacul informatic din 2010 asupra instalațiilor nucleare iraniene, provocat de virusul informatic Stuxnet, considerat o adevărată armă de război. Virusul a fost creat de agențiile americane de informații, cu scopul exact de a ataca uzina nucleară Bushehr din Iran, de a prelua controlul circuitelor din interiorul acesteia și de a provoca imense daune fizice.
SUA se tem de un “Pearl Harbour” digital
Recentele atacuri asupra unor bănci americane, puse pe seama iranienilor, alimentează și temerile Washingtonului privind declanșarea unui război cibernetic. Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, avertiza, de curând, că SUA ar putea fi ținta unui “Pearl Harbour digital”, adică a unui atac brusc și de proporții, care ar putea afecta utilitățile din această țară. Printre țintele unor astfel de atacuri informatice se numără serviciile de transport și rețelele financiare, iar agresiunile ar putea veni din partea unor grupări teroriste, dar și a Chinei, Rusiei și, desigur, a Iranului. Șeful Pentagonului a susținut că “inamicii” externi verifică deja sistemele informatice americane, fiind înregistrate deja cazuri în care intrușii au obținut acces la sistemele informatice pentru centrale chimice, electrice și hidrocentrale. “Ar putea fi deraiate trenuri conținând chimicale letale. Ar putea fi contaminate sursele de apă din marile orașe sau ar putea fi oprite centrale electrice din întregi regiuni ale țării”, a avertizat Panetta. De Luciana Pop – Ziua News
 

Islamul o amenintare


Tot mai multi francezi percep ISLAMUL ca pe o amenintare la identitatea nationala

autor: FrontPress 03.11.2012
Cotidianul Le Figaro a publicat săptămâna trecută rezultatele unui sondaj de opinie controversat, care a relevat faptul că cetăţenii francezi, în proporţie de 43 la sută, consideră că islamul este o ameninţare la adresa identităţii naţionale.
Conform rezultatelor, şase din zece francezi cred că influenţa islamului în Franţa este “prea mare”. Pe de altă parte, doar 17 procente dintre respondenţi sunt de părere că islamul a îmbogăţit cultura franceză.
Locul islamului în societatea franceză este un subiect de dezbatare publică de multă vreme, mai ales din cauza numărului mare de imigranţi proveniţi din state musulmane. În 2011 guvernul francez din timpul administraţiei fostului preşedinte Nicolas Sarkozy a interzis prin lege purtarea vălului islamic în public, provocând un val de reacţii negative în ţară şi în afara graniţelor.
În Franţa musulmanii alcătuiesc peste 10 procente din totalul populaţiei, comunitatea islamică fiind formată din circa 6-7 milioane de musulmani, majoritatea originari din Africa de Nord. Sursa: FrontPress.ro
 

Legea puritatii beriiautor: FrontPress 03.11.2012
Majoritatea celor care au băut vreodată o bere au auzit, la un moment dat, despre „legea germană a purităţii berii”. Pasionaţii au remarcat cu siguranţă că pe etichetele berilor germane se regăseşte fraza „Gebraut nach dem deutschen Reinheitsgebot”, ce garantează că băutura a fost preparată în conformitate cu această lege. În ultimii ani, Reinheitsgebot, aşa cum îi spun germanii, a ajuns să reprezinte o etichetă ce garantează calitatea celei mai populare băuturi alcoolice din lume, fiind adoptată de-a lungul globului. Puţini ştiu, însă, povestea celei mai vechi legi aflate încă în vigoare în Germania, care desemnează totodată cel mai vechi standard alimentar stabilit vreodată.
O lege veche de jumătate de mileniu
Povestea „legii purităţii berii” începe în Bavaria acum aproape 500 de ani, pe data de 23 aprilie 1516, când conducătorii acestei regiuni de la acea vreme, ducele Wilhelm al IV-lea şi ducele Ludwig al X-lea, au emis la această dată un decret ducal ce avea să facă istorie, fiind cunoscut astăzi sub numele de Reinheitsgebot.
Decretul reglementa pentru prima dată modul în care berea putea fi comercializată în Bavaria. Pentru a-i garanta calitatea, cei doi duci au stabilit că singurele ingrediente care puteau fi folosite pentru a produce berea vândută în oraşe şi pieţe erau orzul, hameiul şi apa, urmând ca orice bere care nu respecta acest decret să fie confiscată de autorităţi. De asemenea, legea stabilea preţul maxim cu care putea fi vândută berea (vara, când cererea era mai mare, preţul era de asemenea mai piperat).
Dacă acum legea este cunoscută mai ales pentru ideea de „puritate”, intenţia conducătorilor bavarezi de la acea vreme nu era neapărat aceasta. De altfel, cuvântul „reinheit”, ce înseamnă puritate în limba germană, nu apare nicăieri în textul original, acesta fiind pentru prima dată folosit în textele legale germane în jurul anului 1918.
Istoricii au ajuns la concluzia că, prin această lege, conducătorii bavarezi erau mai degrabă îngrijoraţi de soarta pâinii decât de cea a berii. Deoarece berea nu mai putea fi produsă din alte cereale în afara orzului, acest lucru oferea producătorilor de pâine un monopol de facto asupra grâului şi secarei.
De ce a fost creată legea purităţii berii?
„Pur şi simplu, autorităţile doreau ca oamenii să nu utilizeze cereale preţioase pentru a produce bere. Prin acest decret se asigurau că producătorii de bere nu intrau pe teritoriul brutarilor”, a explicat istoricul Maureen Ogle într-o declaraţie acordată revistei Wired.
Pentru conducătorii Bavariei de la acea vreme era esenţial ca populaţia să poată obţine pâine ieftină chiar şi în momentele de criză, pentru a evita apariţia revoltelor populare. Dacă producătorii de bere nu mai concurau brutarii pentru grâu şi secară, preţul acestor cereale scădea, ceea ce făcea mai puţin probabil tumultul social.
Totodată, decretul ducal a dus la creşterea calităţii berii, deoarece mulţi berari foloseau anterior diferite ingrediente nocive pentru a-şi creşte profitul. De asemenea, înainte ca hameiul să fie adoptat în întreaga Europă pentru producerea berii, mulţi berari foloseau plante narcotice precum măselariţa şi mătrăguna. Prin limitarea ingredientelor berii, autorităţile eliminau un factor de risc pentru sănătatea populaţiei.
Decretul avea să se dovedească un succes fără precedent, permiţând berii din Bavaria să ajungă una dintre cele mai bune din lume. Berarii au recunoscut importanţa pe care această lege a jucat-o în dezvoltarea industriei bavareze a berii, astfel că regulile stabilite de ducii bavarezi au început, cu timpul, să fie aplicate şi în alte regiuni din Germania.
Reinheitsgebot a devenit legea întregii Germanii în 1918, atunci când s-a format Republica de la Weimar. Deşi berarii din celelalte regiuni nu doreau adoptarea acestei legi, Bavaria a anunţat că nu va accepta să fie parte a noului stat decât dacă regulile purităţii berii se vor aplica pe întregul teritoriu al ţării, astfel că dorinţa bavarezilor a fost pusă în practică sub numele cunoscut astăzi – Reinheitsgebot.
Legea a rămas în vigoare în cea mai mare parte a secolului al XX-lea, însă Curtea Europeană de Justiţie a decis în 1987 că Reinheitsgebot reprezintă o formă de protecţionism, astfel că a eliminat barierele de comerţ şi a permis ca în Germania să fie importate beri care nu respectă această lege.
Autorităţile continuă să aplice această lege în cazul berilor produse în Germania, legea purităţii berii fiind o parte a codului fiscal adoptat în Germania în 1993. Berarii germani continuă să fie fideli acestor reguli străvechi, etichetele şi reclamele ce promovează berile nemţeşti subliniind puritatea berilor, calitate apreciată de cei mai mulţi dintre iubitorii berii din Germania.
Legea purităţii berii este atât de apreciată în Germania, încât în 2011 un grup de berari, politicieni şi alţi membri importanţi ai societăţii a cerut includerea Reinheitsgebot pe lista Patrimoniului Cultural Intangibil al Umanităţii, stabilită de UNESCO (pe care se regăsesc două tradiţii româneşti, cea a căluşarilor şi a doinei).
„Această lege veche de aproape 500 de ani reprezintă una dintre cele mai vechi reglementări a alimentelor din lume. Pentru foarte mult timp, ea a oferit consumatorilor garanţia că vor beneficia de un produs absolut pur, gustos şi de o calitate înaltă. Berea este şi va continua să fie băutura naţională a Germaniei”, a anunţat la acea vreme Institutul German pentru Puritatea Berii.
Chiar dacă UNESCO nu a inclus până acum Reinheitsgebot pe lista Patrimoniului intangibil, această lege continuă să reprezinte o influenţă importantă asupra berii din întreaga lume, iar rolul pe care aceasta l-a jucat în istoria acestei populare băuturi merită cunoscut de fiecare persoană ce doreşte să bea o bere preparată din cele mai bune ingrediente. De Marius Comper – Descopera
 

vineri, 2 noiembrie 2012

Luptam cu morile de vantLupta cu morile de vant. Am obosit, nu mai vad nici un fel de viitor pentru natia noastra. Dupa 23 de ani din dec. 1989, nu se vede inca luminita de la capatul tunelului.
Parca vad tara noastra ca pe un animal ranit, muribund care  priveste cerul pentru ultima oara.
Asa simt si vad ca se intampla in jurul nostru. Ce sa ne mai dam dupa cires? Ne-au tradat toti acesti nemernici care ne-au condus. Chiar si cel care a dat bir cu fugitii  spunend ca "l-au invins".
Dupa 2 milenii de lupte si pentru a  pastra  teritoriul  impreuna cu locuitorii lui, dar primind  pe altii  pe teritoriul nostru care apoi ne-au devenit dusmani, suntem pierduti. Pana acum ne-am  luptat si am pastrat  ce am primit de la strabunii nostrii.
 "Acum  zarurile au fost aruncate" vorba imparatului Iulius Cezar. Am fost tradati si in tara  sunt putini oameni care  vor sa lupte. Mai ales ca s-a  dat drumul la granite si  oamenii  in putere au mers in  alte tari pe principiul, " unde imi este mie bine, acolo este tara mea".
Pacat, mare pacat ! Bine macar ca nu mai sunt tanara  si cu ambitii de viitor, pentru ca as fi mult mai dezamagita ca acum. As fi ranita si mi-as lua lumea in  cap.
Uite ce s-a ales de noi si nu se vede nimic  bun pentru voi, pentru viitor?
Noii guvernanti calca pe urmele ale celor dinainte.
 Cu bonomia pe fata, ne tradeaza pe dedesupt. Cred ca lupta noastra ca neam este pierduta 90 %.
Numai NATIONALISTII patrioti, mai puteau face ceva dar, parca este prea tarziu. Este greu pentru ei si pentru noi este si mai greu. Sa nu uitam ca am avut o reasponsabilitate fata de inaintasii nostrii si acum ei se intorc in mormamnt.
Poate civilizatia occidentala, poate emisiunile televizate despre  lucrurile ce trebuiau ascunse precum sexul pe bani, infractionalitatea,  au fost scoase la suprafata si  au aratat tinerilor ca numai prin furt ajungi putred de bogat, nu prin munca.
 Munca a fost intotdeauna  o solutie de autodisciplina, nu numai  pentru un trai bun.
Organismul oamenilor este facut in asa fel, pentru a se simti bine din toate punctele de vedere si moral si fizic muncind.
Munca iti da ocupatie a creierului, pentru a nu inebuni gandindu-te la toate nenorocirile vietii si la nesiguranta zilei de maine.
 Eu m-am simtit mult mai bine cand munceam si imi ocupam mintea si corpul. Le tineam ocupate, mi-a fost greu pana m-am obisnuit  ca, sunt pensionara si am program  de voie liber. 

:)))


Sa aveti o zi buna!
 
 
cid:image001.jpg@01CDAE07.35B71F10  cid:image002.jpg@01CDAE07.35B71F10  cid:image003.jpg@01CDAE07.35B71F10cid:image004.jpg@01CDAE07.35B71F10  cid:image005.jpg@01CDAE07.35B71F10  cid:image006.jpg@01CDAE07.35B71F10  cid:image007.jpg@01CDAE07.35B71F10cid:image008.jpg@01CDAE07.35B71F10  cid:image009.jpg@01CDAE07.35B71F10  cid:image010.jpg@01CDAE07.35B71F10  cid:image011.jpg@01CDAE07.35B71F10cid:image012.jpg@01CDAE07.35B71F10  cid:image013.jpg@01CDAE07.35B71F10  cid:image014.jpg@01CDAE07.35B71F10         
 

Infractorii cu gulere albe


Infractorii cu gulere albe: BANCHERII si OFITERII serviciilor secrete

autor: FrontPress 02.11.2012
Valul infracţional al gulerelor albe, adică al aşazişilor oameni de afaceri respectabili, este scos încet-încet la lumină. A început cu arestarea lui Horia Ciorcilă şi a lui Claudiu Silaghi, preşedintele respectiv vicepreşedintele Băncii Transilvania, pentru manipularea pieţei de capital şi spălare de bani în 2010. La doar doi ani mai târziu, în iunie 2010, directorul executiv şi directorul adjunct al Băncii Transilvania din Oradea au fost arestaţi pentru favorizarea infractorilor şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Între timp mai auzim de tot felul de funcţionari de bănci care se împrumută din conturile clientilor, sau de funcţionari care pur şi simplu fură banii publici, cum este cazul contabilei ADR Nord Vest, care a furat 3 milioane de euro.
Dar recenta arestare a capilor unor bănci locale depăşeşte orice imaginaţie. Presedintele FNGCIMM Aurel Saramet este implicat într-un dosar de fraude bancare de peste 20 de milioane de euro, alături de interlopi şi vicepreşedinţi de bănci. Claudiu Cercel, vicepreşedintele BRD, a ajuns şi el după gratii alături de alte 30 de persoane, în marea lor majoritate ţigani interlopi conduşi de Daniel Ruse din Călăraşi, dar şi angajaţi din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Dar cel mai interesant personaj din acest dosar este al lui şi Florian Dragoş Diaconescu, general în rezervă DIE/SIE. Analizând toată istoria postdecembristă a României, dăm aproape întotdeauna de foşti oameni ai DIE şi ai Securităţii, sau foşti ofiţeri SRI-DIE care au pus umărul la falimentarea industriei româneşti, la vânzare resurselor naturale şi la realizarea de jocuri de tip piramidal. Sunt convins că această castă de foşti lucrători cu informaţii reprezintă cel mai mare pericol pentru economia şi siguranţa României.
Până la urmă aceste fraude au câteva elemente care trebuiesc desluşite. De ce un personaj ca şi Claudiu Cercel, cu un salar de peste 15.000 de euro pe lună, a participat la această fraudă. Ce porniri hămesite au determinat un vicepreşedinte de bancă să nu se mulţumească cu un salar anual de sute de mii de euro şi s-a asociat cu interlopi şi ţigani pentru a-şi frauda propriul angajator. Ce este mai curios este cum a permis sistemul bancar să ajungă în vârf un infractor, cum toate procesele şi procedurile din cadrul BRD au permis ca un hoţ să fure direct din banii băncii, cu o metodă inventată de nişte interlopi din Călăraşi, şi nu de către George Soroş sau Bernie Maddoff. Nu, ci nişte ţigani din Olteniţa, susţinuţi de un fost general SIE, de preşedintele FNGCIMM, au pus la punct un sistem prin care au reuşit să fure 22 de milioane de euro de la bănci. Nu că le-aş plânge de milă băncilor, dar este doar o altă confirmare că sistemul bancar din România este condus şi monitorizat de către nişte incompetenţi şi nişte nulităţi. Şi o nulitate şi mai mare veghează de la BNR, blocând creditările când trebuie deblocate şi lovind în LEU când trebuie ajutat.
Şi de parcă lumea s-a tâmpit de tot, Banca Transilvania a ajuns să îşi lepede şi ultima brumă de bun simţ, după ce Marius Nicoară, fondator al BT, a ajuns Preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. În cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean, consilierul judeţean Horaţiu Catarig a spus că din informaţiile sale, BT plăteşte pentru bancomatul instalat în partea exterioară a clădirii în care funcţionează sediul Consiliului Judeţean, o chirie lunară de 50 de bani. Restul băncilor sunt nevoite să plătească pentru un bancomat în oraş, mii de euro chirie lunară, aplicată pe mentru pătrat ocupat, şi asta fără să beneficieze de o asemenea locaţie privilegiată. Nu ştiu dacă acest lucru e adevărat, dar se pare că pagubele făcute de preşedinţii şi directorii BT arestaţi în ultimii doi ani trebuiesc recuperate prin chirii simbolice, făcute cadou de Marius Nicoară. Sau prin spălări de imagine penibile, crosuri, campanii pseudo-umanitare sau închirieri de biciclete eco.
Şi la final, o scurtă istorie penală a dragilor noastre bănci:
- Maria Vereha, angajată a CEC, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava deoarece în perioada 2005-2010,pentru că furat 600.000 de lei din conturile clienţilor. Aceasta a fost condamnată la 3 ani cu suspendare.
- 7 iunie 2010: Ana Lucia Pojoca şi Mircea Romeo Oanţă, directori ai BT Oradea sunt arestati de favorizarea infractorilor şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
- septembrie 2011: Angajata sucursalei Băncii Transilvania, Mirela Perţe a fost arestată preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţiile de înşelăciune şi fals informatic. Angajata sucursalei a sustras din conturile mai multor clienţi sume de bani importante.
Avocatul apărării a declarat în faţa magistraţilor că situaţia Mirelei Perţe a fost o consecinţă a mediului favorizant pentru infracţiuni în care lucra. Pe scurt, avocatul susţine că în agenţia din Mihai Viteazul toţi angajaţii făceau ce vroiau, iar controalele superficiale le-au „permis” furturile.(www.ftr.ro) De George Bara – NapocaNews

Acreditarea minciunii ca politica de statS-a abuzat mult mai mult decat este permis, de  aceasta voie de la imparatie  numindu-se  acreditarea minciunii ca  discount pentru politicieni.
Ei au voie sa minta, face parte din jobul lor prin care prostesc un intreg popor.
Nu sunt de acord cu aceasta abordare a politicii caci, unde ne-a adus aceasta intelegere gresita  ? Numai la distrugerea unui neam vechi de mii de ani si a unei tari tinere dar, cu potential economic.
Minciuna la rang de lege nu este binevenita si trebuie starpita si chiar trebuia sa fie starpita din fasa, dar nu s-a vrut. Asa au ajuns din nou, toate parasutele betivului capete de liste pentru alegeri. Ele impreuna cu alti sacali care acum se dau fete mari(operate), pentru a repeta ce au mai facut.
 De ce? Pentru a ne  anihila ca neam si a ne dezmembra tara noastra, ca o paine rotunda scoasa din  cuptor, DODOLOATA asa cum era denumita.
Nu mai am nici o indoiala Romania a intrat din  dec.1989 in vizorul tarilor acaparatoare, rechini ai lumii. Sub pretextul ca ne  accepta in UE si NATO,  au pus mana pe tara si pentru siguranta nationala, nu a luptat nici unul din conducatorii Romaniei, unii au luat tainul pentru asta, altii  au fost prea prosti si au dezertat de la datoria si juramantul fata de tara si popor.
Numai spanzuratoarea mai le face fata si noua dreptate impreuna cu  confiscarea  averilor, ca macar sa recuperam si noi cat negrul sub unghie din cat ni s-a furat.
Nu cred ca voi mai apuca sa vad macar un colt de plapuma ridicat de pe muntele coruptiei.
Nu stiu ce opreste pe loc impiedicand adevarul sa iasa la iveala si patriotii adica NATIONALISTII sa fie recunoscuti ca partid si sa-si faca datoria, caci menirea lor este de a  echilibra lucrurile in tara, nu de a lasa ca toate leprele din tara si din afara tarii sa capuseze  bogatiile si munca noastra.
Sunt sabotati, sabotajul fiind dublat de neantelegeri minore intre dansii, in comparatie cu  situatia grava a tarii, ca dezmembrarea ei si disparitia romanilor fiind acaparati de tigani.  

Un Partid NEOLEGIONAR


Un partid NEOLEGIONAR boicoteaza alegerile si ataca legislatia electorala abuziva

autor: FrontPress 02.11.2012
Partidul „Totul pentru Țară” apreciază că situaţia socială, politică şi economică a ţării s-a degradat în cel mai grav mod în ultima perioadă şi a încercat să ofere o alternativă de devotament pentru interesele neamului şi de redobândire a mândriei şi demnităţii naţionale pentru poporul român.
Din păcate, partidele care s-au perindat la conducerea ţării în ultimii 20 de ani au creat un sistem politic abuziv şi exclusivist, reducând la minimum şansele de apariţie a unor noi personalităţi politice capabile să contribuie la scoaterea ţării din criza economică şi socială de care aceste partide sunt în cea mai mare parte direct responsabile prin corupţia şi incompetenţa care au fost aduse la rang de politici de stat.
Acești politiceni lipsiți de Dumnezeu și de orice fel de scrupule au creat o legislație abuzivă menită să le apere nelimitat interesele și să elimine din ecuația politică orice competitor care ar putea vreodată să constituie o alternativă la sistemul lor corupt și antinațional.
În condiţiile în care partidele parlamentare beneficiază de o subvenţie substanţială din partea statului, prevederile actualei legi a alegerilor parlamentare sunt profund neconstituționale și discriminatorii, deoarece condiționează depunerea candidaturilor de plata unor garanții excesive, bani care nu se restituie decât în condiții greu de îndeplinit. Concret, candidatura în fiecare colegiu este condiţionată de depunerea a câte 3600 lei, în condiţiile în care a depune liste complete însemană 425 de colegii uninominale.
Acest gen de prevederi abuzive încalcă dreptul de a fi ales al cetățeanului, asa cum este garantat de Constituția României şi pot constitui germenii unui nou regim totalitar.
Consecvenți principiilor statului de drept, pentru care întemeietorii Partidului “Totul pentru Țară”, legionarii luptători în rezistența anticomunistă au militat permanent, condamnăm lipsa de competiţie politică reală a actualelor alegeri parlamentare și cerem membrilor și simpatizanților TPT să nu participle la acest scrutin pe care îl considerăm nedemocratic.
De asemenea, anunțăm pe această cale că vom iniţia o reformă substanţială a actualei legislaţii electorale, care este profund viciată, prin toate mijloacele juridice şi politice, inclusiv prin supunerea controlului de constituţionalitate la Curtea Constituţională a Legii alegerilor parlamentare.
Președinte, Coriolan Baciu
Președinte executiv, Florin Dobrescu
Secretar general, Florian Cristache
Vineri, 02 Noiembrie 2012
 

Zona lirei


Turcia doreste crearea unei “zone a lirei”, ca alternativa pentru zona euro

autor: FrontPress 02.11.2012
Turcia lansează o dezbatere privind posibilitatea înființării unei „zone a lirei”, o uniune monetară care să rivalizeze cu zona euro, informează postul de televiziune B1. Ideea aparține premierului Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care se adresează țărilor care nu vor să adere la zona euro, notează Wall Street Journal.
Premierul turc a lansat această idee în timpul unei vizite la Berlin, precizând că Turcia ar fi tentată mai degrabă de înființarea unei „zone a lirei”, decât de aderarea la zona euro. Oficialul de la Ankara nu a amintit, însă, care ar fi regulile după care ar putea funcțina o astfel de uniune monetară și nici ce țări ar putea adera la aceasta.
Presa pro-guvernamentală din Turcia a subliniat, odată cu afirmațiile făcute, creșterea economică a țării şi ambiţiile de putere regională. Restul presei turce, precum și analiștii economici, s-au arătat mai puțin încântați de idee.
“Deşi apreciez că oamenii au o viziune despre viitor, nu cred că acest proiect este realist. Teoretic, doar kurzii din nordul Irakului şi Azerbaidjan s-ar putea gândi să se alăture unei zone a lirei, dar chiar şi pentru ei ar fi dificil”, a spus Atilla Yesilada, analist politic la firma de cercetare Global Source Partners, din Istanbul, citat de ziarul Gândul.
Timp de decenii întregi, lira turcească a fost recunoscută pentru volatilitate și hiperinflație iar turcii au plătit milioane de lire pentru alimente de bază ca pâinea sau laptele. Pe de altă parte, Lira s-a apreciat cu 5 la sută faţă de dolar în acest an, după ce a pierdut 20 de procente anul trecut. Sursa: FrontPress.ro
 

Fier vechi


Noi cumparam FIER VECHI in timp ce altii construiesc avioane de generatia a V-a

autor: FrontPress 02.11.2012
Avioanele de generatia a cincea sunt la moda, asta este evident. Toata lumea vorbeste de ele si destui le si dezvolta. Pe langa arhicunoscutele F-22 Raptor sau mai ghinionistul F-35, alte proiecte importante, in sensul ca au posibilitatea sa fie si finalizate, ar fi T-50 PAK FA ruso-indian, J-20 si J-21 chinezesti si ceva mai in umbra pana acum, japonezul F-3.
Programul pentru un avion japonez de generatia a cincea a inceput in urma cu zece ani, iar in anul 2005 au avut loc primele teste pe machete pentru alegerea formei, testarea capacitatii stealth, etc, pe machete. In 2007 guvernul japonez a aprobat finantarea programului ATD-X Shinshin pentru inceperea constructiei unui demonstrator. Pe atunci se spera ca primele zborurui sa aiba loc in 2014, iar intrarea in productie prin 2027.
In prezent se asteapta ca demonstratorul sa poata incepe testele de zbor. Ne referim aici la o aeronava in marime naturala, si alte teste necesare in 2015 sau 2016. De asemenea s-a dat startul si inceperii proiectarii, tesatarii si construirii componentelor aeronavei.
Problema dezvoltarii unui avion stealth propriu in Japonia a aparut in urma refuzului Statelor Unite da a exporta F-22 Raptor. Presiunile facute de guvernul japonez au fost imense, insa Congresul SUA a interzis exportul Raptorului sau a oricarei tehnologii asociatae cu acesta, Japoniei fiindu-i oferit F-35. Cu toate ca pretul F-22 este pur si simplu imens, iar costul operarii lui depaseste orice inchipuire, japonezii au facut tot ce au putut pentru a obtine avionul, iar atunci cand refuzul americanilor s-a concretizat printr-o decizie a Congresului, programul national de dezvoltare a unui luptator stealth de generatia a cincea a fost dinamizat.
Astfel odata cu demararea construiri de machete la scara, s-a demarat si productia unui motor propiu, de catre Ishikawajima-Harima Heavy Industries (IHI) si se asteapta ca propulsorul care va echipa F-3-ul sa fie destul de similar ca propietati cu F119 Pratt & Whitney.
Japonia va cumpara si produce pentru sine si aparatul F-35, a carei tehnologie se afla in faza de transfer catre Japonia, astfel ca in viitor aviatia militara japoneza va folosi binomul F-35- F-3, cam pe acelasi principiu pe care l-au gandit si americanii cu al lor Raptor si F-35. De asemenea se asteapta ca odata cu intrarea in dotare a JSF-ului japonezii sa foloseasca experienta pe care o vor acumula cu acesta, in dezvoltarea propriului avion de suprematie aeriana. De pe Romania Military
 

Drone chinezesti


Dronele chinezesti iau avant

autor: FrontPress 02.11.2012
China îşi intensifică programul de dezvoltare a dronelor. S-a anunţat construirea a două baze de aparate de zbor nepilotate în provincia Liaoning pentru monitorizarea situaţiei din apele apropiate. Aceste baze sunt un cadou al militarilor cu ocazia celui de-al XVIII-lea Congres al Partidului Comunist din China.
China are nevoie de performanţe în preajma acestui eveniment politic important. Intrarea în serviciu de luptă a primului portavion chinezesc şi anunţarea programului de aterizare pe Lună sunt alte exemple din aceeaşi serie.
Anterior, China a anunţat că intenţionează să creeze 11 baze pentru drone până în 2015. Primele două baze vor apărea în nord-estul Chinei. În această zonă se duce o activitate militară dintre cele mai intense nu doar din Asia, ci din întreaga lume. În decurs de un an, acolo se desfăşoară până la 10 manevre militare cu participarea flotelor şi aviaţiilor americane, japoneze, sud-coreene. Nu rămâne în urmă nici China, deoarece consideră această zonă în sfera sa de influenţă. Dronele chinezeşti vor aduna informaţii video despre exerciţiile militare ale vecinilor şi vor coordona acţiunilor trupelor terestre şi navale chineze în acvatoriul Mării Galbene şi Mării Chinei de Est.
Vor avea dronele chinezeşti armament la bord? Nu există un răspuns exact clar, însă se ştie că pe lângă dronele de cercetare China elaborează şi drone de atac.
Cel mai probabil, pentru început, China va folosi drone pentru cercetarea şi orientarea rachetelor sala balistice anti-navale DF-21D. „Ucigătorii de portavioane”, cum îi numeşte presa chineză, vor asigura distrugerea inamicului pe aproximativ 70% din acvatoriul Mării Chinei de Est. Procentele de 30% rămase vor di controlate de portavioanele chinezeşti.
În China se construiesc şi se află în dotare în jur de 30 de drone diferite. Rolul lor în înzestrarea armatei chineze va creşte, consideră expertul Denis Fedukinov.
„Activizarea şi intensificarea trupelor aeriene ale Chinei nu pot să nu îngrijoreze vecinii. În mare parte acest lucru şi explică dorinţa vecinilor Chinei de a achiziţiona astfel de tehnică”.
Coreea de Sud are deja elaborat un program de construire de drone, cu sprijinul SUA, deşi îl consideră foarte costisitor. Nici celelalte ţări din regiune nu vor sta cu mâinile în buzunare să urmărească zborurile dronelor chinezeşti în apropierea graniţelor lor. De Natalia Kaşo – Vocea Rusiei
 

joi, 1 noiembrie 2012

Axinte

Halloween


Halloween - cea mai mare sarbatoare SATANISTA

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.


Istoric

Sărbătoarea pe care o cunoaștem sub numele de Halloween a fost influențată, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi. În Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul Samhain, iar la creștini Sărbătoarea Tuturor Sfinților.
Istoricul Nicholas Rogers, care a cercetat originile Halloweenului, observă că în timp ce „unii folcloriști i-au detectat originile în sărbătoarea romană a Pomonei, zeița fructelor și semințelor, sau în festivalul morților denumit Parentalia, sărbătoarea este cel mai frecvent legată de festivalul celtic Samhain, scris inițial Samuin”.[2] Numele provine din irlandeza veche și înseamnă „sfârșitul verii”.[2]

Snap-Apple Night de Daniel Maclise prezentând o petrecere de Halloween în Blarney, Irlanda, în 1832
Festivalul Samhain sărbătorește sfârșitul „jumătății luminoase” a anului și începutul „jumătății întunecate”, și este uneori[3] considerat a fi „Anul Nou Celtic”.[4]
Vechii celți credeau că granița dintre lumea aceasta și cea de dincolo se slăbește în ziua de Samhain, permițând spiritelor, bune sau rele, să o traverseze. Strămoșii familiei erau cinstiți și invitați acasă, în timp ce spiritele rele erau gonite. Se crede că nevoia de a îndepărta spiritele rele a dus la purtatul de costume și măști. Ei îndepărtau spiritele rele deghizându-se ei înșiși în spirit rău pentru a le evita. În Scoția, rolul spiritelor era jucat de tineri îmbrăcați în alb cu fețele mascate sau înnegrite.[5][6] Samhain era o vreme când se făceau provizii de iarnă și se tăiau animalele pentru a păstra carnea peste iarnă. Focurile de tabără jucau și ele un rol în festivități. Toate celelalte focuri erau aprinse de la focul cel mare. Oasele animalelor tăiate erau și ele aruncate în foc.[7] Uneori se aprindeau două focuri unul lângă altul, iar oamenii și animalele treceau printre ele ca ritual de purificare.
Următoarea influență a apărut o dată cu răspîndirea noii religii creștine în Europa.[8] În anul 835, Biserica Romano-Catolică a transformat ziua de 1 noiembrie într-o sărbătoare creștină, care o celebrează toți sfinții.[8] Aceasta era Sărbătoarea Tuturor Sfinților, sau Hallowmas, sau All Hallows.[8]
Numele de „Halloween” și multe dintre tradițiile actuale provin din perioada veche engleză.[9][10][11]

Originea numelui

Termenul Halloween reprezintă o variantă scoțiană a denumirii All-Hallows-Even („evening”), adică noaptea dinainte de „All Hallows”. Până în secolul al XX-lea, ea era scrisă și „Hallowe'en”, eliminând „v”-ul și scurtând cuvântul. Deși sintagma All Hallows apare în engleza veche (ealra hālgena mæssedæg, „sărbătoarea tuturor sfinților”), conform Oxford English Dictionary (ediția a doua) de la Oxford University Press, All-Hallows-Even a fost atestat abia la 1556.[12]


Ion Ilioi - prezent !


Ultimul partizan din Muntii Fagaras a plecat la Domnul. Ion Ilioi – prezent!

autor: Second 01.11.2012

Cu nesfârşită durere anunţăm trecerea la cele veşnice a camaradului Ion Ilioi, ultimul supravieţuitor al grupului de rezistenţă armată anticomunistă de pe versantul nordic al Munţilor Făgăraşului condus de Ion Gavrilă Ogoranu.
Ion Ilioi a încetat din viaţă ieri 31.10.2012, după prânz, în credinţa ce l-a legat de camarazii săi de luptă, după o lungă şi grea suferinţă cauzată de anii de tortură şi detenţie grea executaţi după capturarea sa în timpul unei ciocniri cu trupele Securităţii.
Prin plecarea lui Ion Ilioi, Grupul Carpatin-Făgărăşean de rezistenţă armată se reîntregeşte pentru prima dată după 57 de ani, în Ceruri.
Înmormântarea va avea loc vineri 2.11.2012, la Făgăraş.
Dumnezeu să-l odihnească în pace iar pe noi să ne învrednicească să împlinim idealurile lor!
Ion Ilioi! Prezent!
Preşedinte, Coriolan Baciu
Preşedinte executiv, Florin Dobrescu
Joi, 01 Noiembrie 2012 13:03