Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Bancuri...Un tigan cumpara un teren de casa langa un medic. Cheama un inginer,
un arhitect şi le spune ca vrea sa construiasca o casa identica cu a
medicului. Zis si facut.

Cand casa a fost gata, tiganul striga de la balcon la medic:

- Doctore , doctore!

- Ce este tigane, spune medicul

- Ma pot compara cu tine, ca avem aceasi casa!

- Nu, spune medicul, deoarece nu avem si acelaşi mobilier ...

Angajeaza tiganul pe cei care au decorat casa medicului si le da ordin
sa ii faca mobilierul intocmai ca al medicului. Cand totul a fost
gata, tiganul iese la balcon si striga:

- Doctore, doctore!

- Ce este tigane?

- Acum avem si aceasi mobila,deci ma pot compara cu tine!

- Nu, nu vezi ca nu avem aceasi masina, spuse medicul aratand catre
Mercedesul sau...

Tiganu' face comanda de un Mercedes la fel ca al medicului. Iese la
balcon si striga:

- Doctore,doctore, sunt mai "bine" decat tine!

- De ce mai tigane, spune medicu!

- Pentru ca avem aceasi casa,aceasi mobila, aceasi masina!

- Asa si? De ce esti mai "bine" decat mine?

- Cum de ce? Eu am vecin un doctor, pe cand tu ai vecin un tigan!

Ruleta africana

Un european ajunge la un trib izolat din Africa si seful de trib il ia
sa-i arate atractiile locale. Intr-o vale, mai la dos, era un scaun
rotitor, imprejurul caruia stateau pe pamant sase negrese frumusele.

- Asta, zice seful de trib, este ruleta noastra africana.

- Adica?

- Va asezati pe scaunul rotitor, va invartiti si fata in fata careia
va opriti va ofera o partida de sex oral.

- Si care-i riscul?

- Una dintre ele e canibala...


Culmea tupeului !Foto: oaia sub ghilotina.jurnalul.ro/

CULMEA TUPEULUI SAU INCONSTIENTA ?
De-a rasul-plansul, brokerul excroc  cere pagubitilior  sai, sa ii mai dea 2 mil. euro si 2 mil.dolari pentru a-i juca si pe acestia la alba-neagra pentru a se redresa:))).
 Nu am mai pomenit asa ceva nici in filmele cu gangsteri !!!  Un asa mare excroc sa reusasca sa prosteasca  fosti ministrii in ale finantelor si sa tepuiasca  o elita  de  doamne si foste puscariase care nu depun  nici macar plangere(corb la corb nu-si scoate ochii), lasandu-l in vazul intregii lumi sa-si bata joc de asazisa elita romaneasca si  nici un organ al statului sa nu se autosesizeze, fara a mai astepta  plangeri, tocmai pentru a opri aceasta dementa a excrocului care maine,  va cere guvernului sa-i dea bani pe care considera ca ii merita de la bugetul statului, pentru ai juca la alba neagra. De la mamaligile noastre din  guvern, nici nu ne putem astepta sa  refuze acest aranjament pe care  sa-l platim  tot noi. Cat de jos am ajuns incat un excroc ordinar, sa ceara chiar pagubitilor  milioane de euro si dolari pentru a relansa inca odata excrocheria ? Nu ne gandim la spun ceilalti  europeni ? Vor zice ca suntem niste imbecili, care  pupam mana celor care ne calca pe cap.
Nu este decat o singura solutie ! Lupta !!! Sa revenim la pedepse grele cum sunt si la americani, mergand pana la pedeapsa cu moartea pentru  excrocarea  oamenilor cu tupeu,  derivand tot din coruptia generalizata. 

Cartiere FP


Cartiele FP: “Revolta impotriva lumii moderne”

autor: FrontPress 13.10.2012
Apasă pe imagine pentru a putea citi în limba română cartea “Revoltă împotriva lumii moderne”, de scriitorul şi filozoful tradiţionalist Julius Evola.
Julius Evola, născut Giulio Cesare Andrea Evola, a trăit între 1898 şi 1974 şi a fost un permanent “revoltat împotriva lumii moderne”. În operele lui a promovat virtuţi şi concepte conservatoare precum aristocraţia, masculinitatea, tradiţionalismul şi erosimul. Ca un fapt inedit, filosoful italian a avut o întrevedere în 1938 cu Corneliu Codreanu, fondatorul Legiunii Arganghelul Mihail, făcând parte dintr-o delegaţie de ziarişti italieni. Acesta a rămas impresionat de Căpitan şi a scris în mai multe publicaţii italiene despre întâlnirea sa cu liderul legionar. Sursa: FrontPress.ro

vineri, 12 octombrie 2012

Premiul Nobel pentru PACE


Premiul Nobel pentru PACE revine Uniunii Europene

autor: FrontPress 12.10.2012
Premiul Nobel pentru Pace de anul acesta a fost acordat Uniunii Europene care “a contribuit pentru mai mult de şase decenii la procesul de pace şi reconciliere, a drepturilor omului şi democraţiei, în Europa”, se arată în anunţul oficial. Norvegia, ţara în care se acordă premiul Nobel, nu face parte din UE, respingând de două ori iniţiativa aderării la comunitatea europeană, în două referendumuri organizate în 1972 şi 1994.
În acest an, un total de 231 de persoane şi organizaţii au intrat în cursă pentru acest premiu, într-o ediţie care părea extrem de deschisă, până în momentul în care televiziunea publică norvegiană NRK, în general bine informată, a făcut din UE “marele favorit”, joi seara, relatează Mediafax.
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a fost primul care a reacţionat, declarându-se “emoţionat” şi “onorat”, relatează AFP.
Premiile Nobel au fost create de savantul și omul de afaceri suedez Alfred Nobel (1833 – 1896), inventatorul dinamitei, care în testamentul său a întemeiat o fundație cu scopul ca veniturile imensei sale averi să fie oferite în fiecare an “sub formă de premii celor care, în anul precedent, au adus cele mai mari servicii umanității”. Sursa: FrontPress.ro

EVREII americani


EVREII americani intrerup dialogul cu CRESTINII din cauza sprijinului militar al SUA pentru ISRAEL

autor: FrontPress 12.10.2012
Organizaţia sionistă americană Liga Anti-Defăimare (ADL) şi-a retras participarea la o conferinţă naţională de dialog interconfesional între evrei şi creştini, după ce reprezentanţii mai multor biserici protestante au cerut Congresului să reevalueze ajutorul militar acordat Israelului, în valoare de 3 miliarde de dolari anual.
Într-un comunicat de presă, reprezentanţii ADL au catalogat cererea ca fiind “o fisură serioasă a încrederii acordate liderilor Bisericii Protestante” care vor participa la întâlnirea anuală interconfesională, programată pentru data de 22 octombrie.
Scandalul a pornit după ce câţiva pastori protestanţi au trimis la începutul lunii o scrisoare Congresului prin care cereau o anchetă în privinţa posibilelor încălcări din partea Israelului a acordurilor semnate cu SUA în vederea acordării sprijinului militar. În cazul în care s-ar identifica neregului, statul sionist nu ar mai fi eligibil pentru primirea ajutorului de miliarde de dolari.
“Lipsa de sensibilitate şi aroganţa partenerilor de dialog protestanţi a afectat grav temelia respectului reciproc, o condiţie esenţială pentru dialogul interconfesional”, a declarat Abraham Foxman, directorul ADL, care a îndemnat şi alte organizaţii evreieşti să-i urmeze exemplul şi să boicoteze conferinţa. Sursa: FrontPress.ro

1.300 de flotari


1.300 de flotari in 50 de minute pentru un parc de fitness urban

autor: FrontPress 12.10.2012
Sportul în aer liber şi traiul sănătos au devenit un adevărat stil de viaţă pentru tot mai mulţi tineri din statele est europene, în special în spaţiul exsovietic. Aceştia se adună în grupuri de prieteni pentru a se antrena în parcuri, curţi de şcoli sau în spatele blocurilor. Această adevărată mişcare urbană a început să pătrundă şi în România iar un gălăţean de 29 de ani, pasionat de fitness, a vrut să atragă atenţia autorităţilor locale asupra acestui sport, în scopul construirii unui parc tematic în oraş.
Astfel la începutul lunii septembrie Doru Dorobăţ  şi-a postat pe facebook intenţia sa şi şi-a propus ca pentru fiecare like primit să facă cinci flotări. Deşi nu s-a aşteptat la un număr atât de mare de susţinători, s-a ţinut de promisiune şi într-un local din oraş a amenajat o scenă pentru a face serii repetate de câte 20-30 de flotări, cu mici pauze între ele. După 48 de minute a reuşit să-şi doboare propriul record, executând 1300 de flotări.
„Efortul a fost foarte mare şi spre deosebire de alte dăţi când am făcut flotări, acum mi-a fost puţin mai greu. Cred că din cauza lipsei oxigenului. Ce să mai spun de emoţii. Nu m-am gândit niciun moment că nu o să reuşesc să fac toate flotările. Ştiam că pot, dar nu credeam că o să fie atât de greu”, a mai spus Doru Dorobăţ. Cu toate că tânărul a invitat şi reprezentanţi ai Primăriei şi ai Consiliului local, nici un oficial nu a fost prezent. Sursa: FrontPress.ro

T-90S


T-90S, cel mai vandut tanc din lume

autor: FrontPress 12.10.2012
Volumul livrărilor de export al tancului rusesc T-90S a depăşit în anii 2001-2010 o mie de bucăţi, menţionează Uralvagonzavod, uzina care produce blindatele. Potrivit acesteia, în perioada menţionată T-90S a fost cel mai vândut tanc din lume.
Cel mai important cumpărător a fost India, care a achiziţionat 640 de tancuri şi a semnat un contract pentru producţia sub licenţă a 1.000 de unităţi, informează postul de radio Vocea Rusiei. India intenţionează să aibă în dotare 2.000 de tancuri T-90. În prezent Rusia are în dotare în jur de 620 de tancuri T-90 în diferite variante. În afară de India şi Rusia, tancul a mai fost vândut unor ţări precum Algeria, Arabia Saudită şi Turkmenistan.
T-90, un tanc principal de luptă din generația a treia, este o variantă modernizată a modelului T-72. Este cel mai modern tanc aflat în dotarea Forțelor Terestre și a Infanteriei Marine rusești. Deși are la bază un model T-72, T-90 este dotat cu tunul și sistemele optice de ochire montate pe tancul T-80U, un motor nou și un sistem de vedere pe timp de noapte bazat pe imagini termice. Măsurile de protecție includ blindajul reactiv Kontakt-5 ERA, sistem de avertizare la iluminarea laser, camuflaj Nakidka, un sistem EMT-7 de generare a pulsurilor electromagnetice pentru distrugerea minelor magnetice și un sistem Shtora de bruiere a rachetelor antitanc cu infraroșii. Sursa: FrontPress.ro
Citeste si:

joi, 11 octombrie 2012

Fara parada militara


Fara parada militara de 1 Decembrie?

autor: FrontPress 11.10.2012
În ultimii ani paradele militare organizate cu ocazia Zilei Naţionale aduc un strop de mândrie în sufletele românilor şi sunt un prilej de bucurie pentru cei mici. Anul acesta însă parada de 1 Decembrie din Bucureşti, cea mai mare la nivelul întregii ţări, este pusă sub semnul întrebării. Motivul invocat de cei de la Ministerul Apărării este lipsa fondurilor, costurile defilării pe sub Arcul de Triumf putând depăşi 1 milion de euro.
Cele 18 avioane, opt elicoptere și câteva zeci de vehicule blindate care au participat anul trecut la manifestaţii au costat bugetul de stat peste 1 milion de euro, informează postul de ştiri Digi24. Însă bugetul actual al Ministerului Apărării abia dacă ajunge să acopere misiunile internaţionale şi conservarea tehnicii de luptă învechite.
Sunt transportoare şi tancuri blindate, unele vechi de aproape 50 de ani. Dacă sunt puse la socoteală şi cherosenul folosit pentru avioanele de luptă şi cele de transport, suma necesară organizării evenimentului creşte simţitor.
În acest moment, cei de la Ministerul Apararii discută mai multe variante pentru soluţionarea problemei. Este analizată anularea totală a paradei sau, cel mai probabil, organizarea unui eveniment de dimensiuni reduse. Sursa: FrontPress.ro
 

Harry Belafon te John Henry


 http://youtu.be/g6vcvYJCkic 

Fara scapare....M-am saturat pana la ingretosare  de emisiunile  tabloide in care ni se arata pana la saturatie, situatia  ficei  unei cantarete care ne-a incantat tineretea si acum mai nou, despre un barbat care si-a inselat nevasta.
 Ce mare lucru s-a intamplat ?  Inselaciuni de acest fel se intampla cu miile in fiecare zi si noapte, dar nimeni nu-si arata  intimitatile in public. Ce daca inselata este  frumoasa? Poate mai frumoase sunt multe. Dar barbatul si femeia prin constructie sunt bigami, asa ne-au spus specialistii. Daca barbatul nu avea un refugiu in Ardeal, o lasa demult. Ea nu s-a gandit ca nu asteapta nimeni  sarcini  nesfarsite. Vorba romaneasca spune ca, chiar daca ai  cea mai buna friptura zilnic,  tot mai vrei si o fasole. Sau alta vorba raspunde la intrebarea: de ce ai inselat-o pe... cu aceea, care era mai urata? Raspunsul pentru ca era alta.
Ce atata  discutie si tevatura fata de aceste,  poate este nedrept spus pacate omenesti.
Nu este a buna faptul ca acel trio de pe iaht erau nevinovati, caci nu poate sa  te bata cineva de fata cu prietenul care se crede ca tine la tine, ca la usa din  spatele cotetului :)))
Poate era un trio pornografic care s-a vorbit dinainte ca in caz de ceva explicatii, sa debiteze pentru prosti ca era cu prietenul si prietena..... stiti dvs.
 
 Dar  un singur lucru bun este ca, a trecut in planul secund o fata  care pateaza memoria mamei si tatalui ei care, ne-a  incantat tineretea prin  talentul lor debordant.
Macar pentru memoria lor trebuia sa se tina batista pe tambal, mai ales ca lucrurile nu se vor schim ba in bine ci, din  rau in mai rau.
O mica paranteza vreau sa fac. In  anul 1968 pe 2 mai de Ziua Tineretului am mers cu prietenul meu de atunci, la Stadionul Petrolul unde avea concert Anda Calugareanu. Stadionul era plin full, Anda era mica de statura si plinuta, se vedea mica de tot  pe scena imprtovizata in mijlocul stadionului.
Dar la  recitalul ei cu  multe  slagare, stadionul a prins viata si era ca un vulcan. In acea perioada nu exista  program de revelion fara  Trio, Anda Calugareanu, Dan Tufaru si Florian Pitis. Anda a mai facut scheciuri memorabile si cu Toma Caragiu.
Poate spuneti ca  nu aveam  alta alternativa, dar macar am fost  formati pentru a ne aprecia  actorii la justa lor valoare, adica talentati cat cuprinde.
P.S. Este suficient ca la stiri odata, se arata ca  acel barbat  a inselat, dar nu ne chinuiti toata ziua ore in sir  cu acele imagini. A luat toata tara si toata suflarea romaneasca la cunostinta, acest act sub semnatura ca, asa au stat lucrurile si GATA. Ne scarbiti !!!!

miercuri, 10 octombrie 2012

Oamenii STRAZII


Peste 10 la suta din oamenii strazii din Italia sunt ROMANI

autor: FrontPress 10.10.2012
Autorităţile din Italia au realizat primul recensământ al persoanelor fără adăpost iar conform rezultatelor obţinute majoritari sunt străinii, printre care cei mai numeroşi provin din România, Maroc şi Tunisia. Dar noii săraci nu sunt doar imigranţi, ci şi italieni, iar unii nici măcar nu sunt şomeri, informează La Repubblica.
Conform recensământului realitzat de Institutul Naţional de Statistică (Istat), Federaţia italiană a organismelor pentru persoanele fără adăpost, organizaţia Caritas şi Ministerul Muncii, în Italia există o “armată” de persoane care supravieţuiesc datorită cantinelor sociale şi structurilor de găzduire, numărul total al oamenilor fără adăpost fiind estimat între 43.425 şi 51.872.
Recensământul a realizat portretul acestor persoane: bărbaţii sunt majoritari (86,9%), tineri, sub 45 de ani (57,9%), în două treimi din cazuri au maximum o diplomă de studii medii iar 72,9% declară că trăiesc singuri. Printre ei sunt mulţi italieni, deşi majoritatea sunt străini (59,4%). Cetăţeniile cele mai răspândite sunt cea română (11,5%), marocană (9,1%) şi tunisiană (5,7%), transmite Agerpres. Nu este precizat însă câţi dintre cetăţenii proveniţi din ţara noastră sunt etnici ţigani şi câţi români.
În medie, persoanele fără adăpost declară că se află în această situaţie de 2,5 ani. Aproape două treimi (63,9%), înainte de a ajunge fără adăpost locuiau în propria casă, în timp ce alţii se împart între cei care au trecut prin găzduirea la prieteni sau rude (15,8%) şi cei care au trăit în instituţii, structuri de detenţie sau case de îngrijire (13,2%). Doar 7,5% au declarat că nu au avut niciodată o casă.
Mai mult de jumătate din persoanele fără adăpost (58,5%) locuiesc în nord (38,8% în nord-vest şi 19,7% în nord-est), puţin peste o cincime (22,8%) în centru şi doar 18,8% în sud (8,7% în sudul continental şi 10,1% în insule). La Milano şi Roma trăiesc 71% din persoanele fără adăpost, iar printre cele 12 oraşe cele mai mari se numără şi Palermo.
28,3% din persoanele fără adăpost declară că au un loc de muncă. În mare parte este vorba de muncă pe termen scurt, nesigură sau intermitentă. Munca este cu calificare redusă, în sectorul serviciilor (8,6% muncesc ca hamal, transportator, angajat la colectarea gunoaielor, grădinar, spălător de geamuri, spălător de vase), în sectorul construcţiilor (4% muncesc ca ajutor de zidar sau zidar ), în sectorul productiv (3,4% la munca câmpului, ca dulgher, fierar, brutar) sau în sectorul serviciilor de curăţenie (3,8%).
În medie, cei care au locuri de muncă câştigă 347 de euro pe lună. Printre cei fără adăpost, 61,9% au pierdut un loc de muncă stabil, ca urmare a unei concedieri sau închideri a companiei.
Cei peste 1 milion de români care au migrat în Italia au devenit recent cea mai mare minoritate din peninsulă, însă odată cu aceștia au migrat și o mulțime de țigani, neexistând în acest sens o statistică exactă. Sursa: FrontPress.ro
 

Vizita in Grecia


Vizita “coloniala” in Grecia. Cancelarul german primit cu proteste (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 10.10.2012
Vizita de marţi a cancelarului german în Atena a fost prima de acest fel de la izbucnirea euro crizei şi a avut un important caracter simbolic. Angela Merkel a adus cu ea un mesaj de susţinere pentru guvernul elen care se pregăteşte să adopte al şaselea pachet de măsuri de austeritate în schimbul finanţării externe, la presiunea UE şi FMI. În tot acest timp poporul a ieşit în stradă pentru a manifesta împotriva acestei vizite, care a fost comparată de mulţi cu invazia germană din cel de al doilea război mondial.
„Vreau ca Grecia să rămână în Zona Euro. Sunt convinsă că aceste măsuri dificile merită efortul”, a spus Angela Merkel, în convorbirile cu premierul grec Antonis Samaras.
În timp ce politicienii discutau sub protecţia forţelor de ordine, la doar câteva sute de metri, în Piaţa Syntagma din centrul Atenei, zeci de mii de greci protestau. “Merkel, Grecia nu este colonia ta!”, “Afară cu imperialiştii”, “Aceasta nu este UE, este sclavie” sau “Merkel, nu te vrem, pleacă acasă!” au scandat manifestanţii, majoritatea membri de sindicat şi simpatizanţi ai principalului partid de opoziţie, Syriza, stânga radicală. Ca de fiecare dată demonstraţiile au degenerat în violenţe între anarhişti şi poliţişti.
Pentru a asigura ordinea a fost scoasă în stradă o adevărată armată formată din nu mai puţin de 7.000 de poliţişti. Aceasta a fost cea mai mare mobilizare de forţe din ultimii ani. Practic au fost impuse cele mai stricte măsuri de securitate de la vizita fostului preşedinte american Bill Clinton, din anii ’90. Sursa: FrontPress.ro

NATIONALISTII rusi


NATIONALISTII rusii cer inchiderea tuturor cluburilor GAY din Moscova

autor: FrontPress 10.10.2012
Activiştii naţionalişti creştin-ortodocşi din Rusia au cerut autorităţilor locale din Moscova să adopte o lege care să interzică propaganda homosexuală şi care să permită închiderea tuturor cluburilor gay din oraş. Această cerere ar complecta interzicerea recentă a paradelor homosexuale din capitala Rusiei pentru următorii 100 de ani.
Mişcarea “Narodny Sobor” (Consiliul Poporului) a iniţiat o campanie de strângere de semnături în acest sens. Legi similare au fost introduse deja în mai multe localităţi din Federaţia Rusă, inclusiv în St. Petersburg, al doilea oraş ca mărime din ţară.
“Am făcut cercetări şi o astfel de interdicţie nu contravine legislaţiei internaţionale. Homosexualitatea şi propaganda în favoarea acestei practici sunt păcate grave”, a declarat Oleg Kassin, vicepreşedinte al organizaţiei Consiliul Poporului, pentru cotidianul  Izvestia. “În primul rând este necesară închiderea tuturor cluburilor gay din Moscova” deoarece acestea “ispitesc sufletele imature”, a continuat el.
Mai mulţi politicieni, inclusiv parlamentari, au declarat că susţin această iniţiativă, care ar putea chiar să ajute la ameliorarea crizei demografice din regiune.
“Avem tot dreptul să menţinem puritatea societăţii şi să ne protejăm copiii în faţa a fel de fel de manifestaţii păcătoase. Atât Biserica cât şi majoritatea celor care alcătuiesc comunitatea noastră sunt de acord că homosexualitatea este departe de a fi un lucru normal”, a spus la rândul lui arhiepiscopul Vsevolod Chaplin. Sursa: FrontPress.ro

marți, 9 octombrie 2012

Gheorghe Cantacuzino Granicerul


Gheorghe Cantacuzino Granicerul – 75 de ani de la moarte

autor: FrontPress 09.10.2012
În ziua de 9 octombrie 2012 se împlinesc 75 de ani de la trecerea în eternitate a prinţului Gheorghe Cantacuzino-Grănicerul, general al armatei române, eroul al primului război mondial, cavaler al ordinului Mihai Viteazul, om politic patriot şi luminat, cu nemarginită dragoste pentru neamul românesc căruia aristocratica sa familie i-a dat un domnitor şi demnitari înalţi.
Fondator în 1935 şi prim preşedinte al Partidului “Totul pentru Ţară” până la moartea sa în 9 octombrie 1937, când a fost condus de o impresionantă mulţime pe ultimul drum la cavoul familiei din Cimitirul Bellu, acest nobil general va fi prezent veşnic în inimile membrilor de astăzi ai Partidului “Totul pentru Ţară”, pentru distincţia şi moralitatea pe care a adus-o prin prezenţa sa în viaţa publică românească, pentru dăruirea neasemuită pe care a manifestat-o în fondarea şi dezvoltarea acestei formaţiuni politice a cărui titulatură el însuşi a ales-o, ca pe o pioasă amintire a fruntaşului politic Barbu Catargiu ai cărui discipoli fuseseră toţi membrii familiei cantacuzine. Eterna recunoştinţă a tineretului naţionalist!
Partidul “Totul pentru Ţară”, Preşedinte-executiv, Florin Dobrescu
-S-a născut la 25 decembrie 1869, la Paris.
-Fiu al inginerului I. G. Cantacuzino (profesor la “Şcoala de poduri, şosele şi mine” din Bucureşti, constructor al gărilor Râmnicul Sărat şi Focşani).
-Descendent al ramurii Şerban Vodă Cantacuzino, domnitor al Ţări Româneşti între 1678 şi 1688.
-A urmat studiile liceale în Franţa: Şcoala română de la „Fontenay-aux-Roses” (Paris) şi Liceul „St. Georges”, pe care îl absolvă în 1881.
-În 1883 intră la Școala militară din Craiova. În 1890 studiază în cadrul Școlii de infanterie din București.
-În 1892 figurează îl găsim ca sublocotenent de vânători de munte, iar în 1910 este avansat la gradul de maior, devenind şeful de cabinet al ministrului de război Nicolae Filipescu (Partidul Conservator). În această perioadă îndeplineşte o vreme funcţia de aghiotant al Regelui Carol I.
-Înainte de anul 1900 se căsătoreşte cu d-ra Elena Kalinderu, faţă de care va purta o dragoste vecină cu adoraţia. Tot acum cumpără imobilul din str. Imprimeriei nr. 3 (ulterior Gutenberg) căruia îi aduce modificări arhitecturale neoclasice, specifice epocii.
-Participă la campania din 1913, unde se distinge prin vitejie şi prin concepţia strategică. Înaintat la gradul de locotenent-colonel în 1914.
-La izbucnirea primului război mondial, colonelul Gheorghe Cantacuzino este comandant al regimentului grănicerilor de la Predeal (de aici va proven ulterior titulatura “Grănicerul”, pe care a purtat-o ca pe un blazon de nobleţe, până la sfârşitul vieţii). Printr-un marş fulgerător în fruntea regimentului său, ocupă Braşovul, stabilind una din primele victorii răsunătoare ale campaniei. După retragerea din Transilvania, sub presiunea intervenţiei trupelor germane, i s-au încredinţat cele mai grele misiuni: apără Valea Prahovei şi trecătoarea Rucărului, apoi frontul din Munţii Argeşului până la Olt. Se distinge prin curajul ieşit din comun: adeseori, pentru a-şi îmbărbăta soldaţii timoraţi de artileria inamică, obişnuia să iasă din tranşee, sfidând proiectilele care treceau pe lângă el, făcând glume şi râzînd.
-Rănit în luptă, refuză să părăsească frontul, continuînd să participle la lupte după refacerea parţială. Este înaintat la gradul de colonel şi primeşte titlul de cavaler al Ordinului „Mihai Viteazul”.
-În timpul încercării trupelor austro-germane de a ataca prin nord Bucureştii, colonelul Cantacuzino, comandând opt batalioane de grăniceri, stăvileşte ofensiva, obligînd inamicul să-şi deplaseze atacul spre vest, străpungînd, în cele din urmă frontul în Oltenia. Cu acest prilej este avansat la gradul de general.
-În perioada retragerii generale, a apărat, rămânînd strâns lipit de munţi, văile din Carpaţi, părăsindu-le una dupa alta pe măsură ce trupele din câmpie se scurgeau spre Moldova.
-În primăvara lui 1917, participă la apărarea Văii Oituzului, sub comanda Generalului Averescu. A condus bătălie de la “Sticlărie”, stabilizînd frontul în această regiune.
-Tot în 1917, comandă brigada de grăniceri de la Târgul Ocna, pe care, după armistițiu, a dislocat-o la Iaşi, pentru a apăra oraşul de trupele ruseşti bolşevizate, care ameninţau să treacă Prutul, în încercarea de a extinde revoluţia comunistă şi în Regatul României.
-După umilitoarea Pace de la Bucureşti, părăseşte armata înainte de încheierea războiului, considerînd tratativele pentru umilitorul tratat ca fiind incompatibile cu onoarea de soldat şi contrare demnităţii naţionale. Când s-a semnat armistiţiul, şi-a dat demisia din armată, prilej politicieni şi pentru comandanţii armatei de a răsufla uşuraţi că au scăpat de acest general incomod prin independenţa sa de caracter.
-După război funcţionează ca administrator al spitalelor civile.
-Ocupă postul de profesor de educaţie fizică al prinţului moştenitor Carol (viitorul Rege Carol II), cu care a avut mult timp o relaţie sufletească aproape părintească, fapt explicabil şi prin faptul că generalul nu a avut niciodată copii.
-A scris şi a publicat câteva lucrări cu caracter militar ori politic: “Organizarea Oştirii” (București, 1923), “Un caz de arivism feroce” (1924), “Codul de Onoare” (lucrare rãmasã în manuscris)
-În 1920 devine deputat de Vâlcea din partea Partidului Poporului (Mareşal Averescu), iar în 1922 şi 1926 devine deputat de Tulcea din partea Partidului Conservator-progresist (1922 şi 1926).
-În 1930 se alătură Mişcării Legionare şi pune reşedinţa sa din Bucureşti, str. Gutenberg nr. 3, la dispoziţia Partidului “Garda de Fier”, formaţiune politică a acestei mişcări. Devine membru Consiliului Politic al Gărzii de Fier, alături de Ionel Moţa, inginerul Gheorghe Clime, filosoful Nae Ionescu, Ion Banea ş.a.).
-În anul 1934 este judecat şi achitat în procesul Gãrzii de Fier, la un loc cu toată conducerea acesteia. Ca urmare a gradului său militar, conform legislaţiei de atunci, întregul lot al conducerii Legunii a trebuit să fie judecat de un complet alcătuit din generali.
-La solicitarea lui Corneliu Zelea Codreanu, înfiinţează la 10 decembrie 1934 Partidul “Totul pentru Ţară”, pe care îl înscrie în 1935 la Comisia Electorală. Este primul preşedinte al acestui partid până la moartea sa.
-A condus echipa legionară plecată la 24 noiembrie 1936 să lupte în Spania contra comunismului.
-În 1937 cedează o porţiune din curtea reşedinţei sale de pe str. Gutenberg 3 pentru construirea noului sediu al Partidului “Totul pentru Ţară”. La 1 iulie 1937 s-a pus piatra de temelie, în cadrul unei ample ceremonii.
-S-a stins din viaţă la 9 octombrie 1937, în vârstã de 67 de ani. Funeraliile sale au prilejuit o manifestaţie populară de dimensiuni uriaşe, mii de bucureşteni petrecându-l pe ultimul drum.
A scris:
-Organizarea ostirii, 1923
-Un caz de arivism feroce, 1924
 

NEO-NAZISTI in armata elvetiana


Zeci de “NEO-NAZISTI” identificati in armata elvetiana

autor: FrontPress 09.10.2012
Cel puţin 30 de soldaţi din armata elveţiană au fost “desconspiraţi” de ziarul SonntagsZeitung ca fiind “neo-nazişti”. Aceştia sunt acuzaţi că şi-au manifestat “ostentativ” pe reţelele de socializare afinităţile lor “de extremă dreapta”.
Conform publicaţiei de limbă germană, câţiva dintre cei acuzaţi deţin funcţii de conducere în armată. Printre aceştia se numără şi Dominic Luthard, liderul Partidului Naţionalist Elveţian (PNOS), o formaţiune radicală fondată în anul 2.000.
În urma acestor “dezvăluiri”, mai mulţi politicieni au cerut ca tinerii să fie daţi afară din armată, pentru că ar reprezenta “un pericol la adresa siguranţei naţionale”. Sursa: FrontPress.ro
 

luni, 8 octombrie 2012