Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Germania, crestere economica


Al Patrulea Reich!


Economia germana se întărește in plina criza:

 • Creștere economica: 3.1% (2011)
 • Deficitul public: 3.2% in 2009, 4.3% in 2010 si doar…1% in 2011. Deci nemții chiar au tăiat pe bune cheltuielile si consuma acum, aproximativ cat produc. Pentru comparație: Franța – 5.4%, Spania -8.5%, Italia – 3.9%, România – 4.1% (deficite de cel puțin patru ori mai mari!).
 • Șomaj: 6.7%. Franța – 10%, Spania – 25.1%, Italia – 10.8%, România – 7.6% (dar Ministerul Muncii din România nu-i considera șomeri si nu-i raportează pe cei care au terminat ajutorul de șomaj, deși nu si-au găsit de munca. Numărul real al românilor fără loc de munca este de 37%: România, cea mai drastică scădere a ratei de ocupare a forţei de muncă din Europa).
 • Sistemul de asigurări sociale (pensii+șomaj+sănătate): excedent de 15.1 miliarde de euro! In România, el are un deficit de circa 5 miliarde de euro.
Secretul victoriei germane: tăieri de cheltuieli, tăieri de taxe.

In 2010, Angela Merkel a anunțat ca va introduce cel mai dur program de austeritate din istoria statului german:
 • 80 de miliarde de euro cheltuieli tăiate.
 • 50.000 de bugetari concediați (din care 10.000 funcționari de ministere).
 • Banii luați de la bugetari, i-a dat firmelor private: impozitul minim a fost redus de la 15% la 14%. Contribuțiile de asigurări sociale (plătite împreună de către angajatori si angajați) au scăzut de la 15.5% la 14.9%.
Programul a fost decis după numai 2 zile de discuții in guvern, fără nici o consultare a sindicatelor: blitzkrieg! (vezi Germania deasupra tuturor: război fulger împotriva crizei). Intr-un discurs istoric, ea le-a spus germanilor: in ultimii ani, am trăit peste posibilitățile noastre. Trebuie sa redevenim competitivi. Nivelul de trai al germanilor trebuie sa scadă.
Si a scăzut! Si va scădea in continuare!
Nu exista succes economic, cu salariu minim garantat!

O măsura importanta in succesul german a fost desființarea salariului minim pe economie. Nu in totalitate și nu pe fața, ci indirect. Si nu a fost începuta de Angela Merkel, ci de cancelarul Gerhardt Schroeder care, in urma cu 10 ani, a inventat…mini-joburile. Ce sunt astea si cum i-a venit ideea?
Ideea i-a venit de nevoie: după reunificare, Germania era in criza. Șomajul era de peste 10%. Așa ca Schroeder a trecut peste capul Ministerului Muncii si s-a dus direct la Volkswagen, la seful departamentului de Resurse Umane, Peter Hartz. Si i-a cerut sa găsească o soluție. Iar Peter Hartz i-a spus exact ce spunem si noi imbecililor de politicieni români, de ani de zile: ne-ați omorât cu taxele! Contribuțiile de asigurări sociale sunt așa de mari, încât trebuie sa creștem preturile. Iar preturi mari, înseamnă vânzări mici. Nu mai suntem competitivi. Avem nevoie de o piața a muncii mai flexibila. Avem nevoie sa-i exploatam mai eficient pe oameni.
Iar mini-joburile au fost soluția:
 • joburi fără salariu minim, ci cu salariu maxim: de 400 de euro pe luna.
 • Indiferent de salariu, contribuție de asigurări sociale fixa, de 100 de euro.
 • Angajații nu plătesc nici un fel de taxe.
 • Angajații pot sa aibă mai multe mini-joburi.
 • Angajarea si concedierea pot fi făcute pe loc, fără formalități.
Socialiștii au urlat: pentru ca mini-joburile au crescut, intr-adevăr, prăpastia dintre bogați si săraci. Germania a ajuns pe locul 3 in lume la inegalitatea veniturilor, după Coreea de Sud si Statele Unite. Dar astăzi, peste 2 milioane de germani sunt angajați in mini-joburi si-si câștigă pâinea singuri, iar statul nu mai e obligat sa-i țină in spate.
De aia are Germania excedent de 15 miliarde de euro la asigurările sociale!
capitalismpepaine.wordpress.com/

Metastaza


Romania in metastaza

autor: FrontPress 06.10.2012
Celulele de cancer apar atunci cand in urma multiplicarii celulare apar anumite anomalii. In mod normal fiecare celula are un mecanism interior de autoreglare care o face sa se autodistruga la cea mai mica alterare. Insa daca apare o mutatie tocmai in “codul” care se ocupa de acest aspect, incepe prapadul. Mai intai, in urma acestei defectiuni, acea celula va da nastere la o generatie de celule care nu mai au aceasta proprietate de autocontrol, ci pur si simplu “tolereaza” pentru ele si pentru “progeniturile” lor schimbarile.
Bineinteles ca ulterior pot apare si alte mutatii in celulele care sunt lipsite de aceasta proprietate de autocontrol si din acest moment deja incepe progresia cancerului. In unele cazuri, nu se intampla mare lucru: cateva celule se multiplica incet-incet si nu fac mari probleme. Daca insa in procesul de multiplicare mai apare si o mutatie care altereaza viteza de duplicare a celulelor, problema se complica si celulele canceroase se transforma in tumora, cresc, devin invazive (adica nici nu mai tin cont de vecinatate, nu se mai dezvolta doar pe unde apuca, ci intra in toate zonele vecine), ba chiar incep sa umble prin organism, purtate in sange. In sange, fie continua sa se multiplice intr-un ritm oarecare (mai accelerat sau mai rapid), unele ajung sa se plaseze pe diverse organe si sa formeze tumori si acolo, sau in unele cazuri fericite organismul reuseste intr-un mod miraculos sa lupte cu celulele si sa le anihileze: viteza de reactie a sistemului de aparare face fata ratei de multiplicare a celulelor dar mai ales reuseste sa le identifice. Caci o mare problema la celulele de cancer este si faptul ca sistemul nostru imunitar nu prea le identifica, deci nu poate sa le atace.
Toate lucrurile acestea si multe altele le-am aflat de cand tata a fost operat de cancer de colon. Pe cat de mult simt nevoia uneori sa ma documentez si sa incerc sa vad cu ce pot sa il ajut si cum sa ii explic situatia in care se afla (acum e bine si mi-e teama sa nu uite cumva si sa faca greseli, mai ales cu tratamentul si alimentatia), pe atat de mult ma simt uneori obosit si as vrea sa nu mai aud nimic despre cancer si sa iau pauza o perioada.
Dupa ce ca am acest necaz insa, nu am putut ca zilele astea sa stau departe si de scandalurile si situatia jalnica in care a ajuns Romania sa fie condusa si am observat multe asemanari intre starea natiunii si boala cancerului. Pot spune cu o mare certitudine ca Romania este acum bolnava de cancer si daca poate pana acum mai existau ceva posibilitati, de acum inainte nu prea mai avem la ce sa ne asteptam. Este extrem de comparabila situatia de acum cu cea dinainte de Al Doilea Razboi Mondial. Multi compara criza de acum cu cea din anii 30 si se asteapta ca sa renasca partidele nationaliste, dar putini inteleg ca raul poate sa aiba si alte forme nu doar de extrema-dreapta.
Bunaoara, la noi noua forma a raului este OTV-izarea societatii romanesti. Diaconescu a reusit precum o metastaza foarte avansata sa impregneze cu mizeria lui toate organele societatii romanesti, desi si-asa nu stateam bine. Si-asa aveam capul putin retardat si sclerozat, si-asa aveam mainile si picioarele blegi, obosite si prost coordonate, si-asa aveam TBC la plamani, si-asa ochii ne erau impanjiti si suprasolicitati de la magia asta nebuneasca care se numeste televizor, si-asa urechile ne erau obosite de atata zgomot. Acum avem insa diagnosticul final si cert: metastaza.
Oricat de mult toti oamenii intregi la minte din tara asta puteau sa sesizeze ca Diaconescu este un un personaj malefic cu interese evident propagandistice, presa nu a putut sa stea departe de acest scandal deoarece ar fi pierdut audienta. Toata lumea a fost nevoita sa il filmeze si sa il priveasca pe Diaconescu, vrand-nevrand. Toti au fost prinsi in hora, pe vrute-pe nevrute si singurul care ar fi putut sa taie tumoarea din radacina inainte de a avansa prea mult – Ponta – a tot amanat operatia. Pana si reactia lui Vulpescu de a pune muzica dupa negocieri denota faptul ca in apropierea cea mai proxima cancerul Diaconescu produce campuri incarcate de anomalii aberante.
Nu vreau sa creez falsa idee ca Diaconescu este de vina pentru tot raul care se petrece in Romania. Dar daca pana acum vi s-a parut ca stam rau, sa vedeti de acum inainte. Raul a capatat o noua dimensiune, inselaciunea, minciuna, perversitatea rautatii, manipularea si anihilarea oricaror valori trec acum la un nou nivel. Pe cat de dezamagiti am fost de clasa politica pana acum, de figurile monstruoase pe care a trebuit sa le inghitim de la pupitrele oficiale, de schemele si furturile la care suntem supusi de 22 de ani, si mai mult ni se pregateste. Raul nu are limita si istoria ne da nenumarate exemple. Sa nu uitam cum bunicii nostri care au fost dezamagiti de falimentul democratiei romanesti interbelice nici nu isi imaginau ce avea sa urmeze: dictatura lui Carol, pe cat de socanta si de neasteptat a fost, in comparatie cu ce avea sa urmeze a fost doar o blanda pregatire pentru “epoca de aur”.
Oare la ce sa ne asteptam noi cand un parinte ne-a amenintat ca o sa vina vremea cand reeducarea de la Pitesti se va face in toata lumea? Tot Pr. Adrian ne spune ce sa facem: sa se scape cine poate! De Gigel Chiazna
 

Razboiul uitat


Razboiul uitat: Istorii nespuse ale invaziei sovietice

autor: FrontPress 06.10.2012
Vara fatidica a anului 1940. Vointa Kremlinului a naruit idealul Romaniei Mari. Liderii tarii, neputinciosi, aleg sa se incline in fata pretentiilor Uniunii Sovietice, cedand Basarabia si nordul Bucovinei.
Sunt stabilite in graba un numar de prevederi pentru a permite o retragere cat mai ordonata a trupelor, functionarilor si administratiei din teritoriile cedate.
In acest fel se hotaraste, printre altele, sa se ofere un ragaz de patru zile, incepand cu 28 iunie. In acest timp teritoriile urmau sa fie evacuate, fiind preluate gradual de trupele sovietice in mars catre noua granita aflata de-a lungul Prutului.
Pe 28 iunie incepe evacuarea asa cum fusese planuita, numai ca unitatile sovietice au inaintat si au ocupat localitati cu mult inlauntrul teritoriului evacuat, au pus mana pe puncte cheie, impiedicau eforturile de evacuare si s-au dedat la acte de o violenta grosolana.
In fata acestor abuzuri soldatii romani erau legati cu mainile la spate, avand ordine clare sa nu raspunda la nicio provocare.
Un razboi nedeclarat
La patru luni dupa raptul teritorial, pe 30 octombrie 1940, Serviciul Special de Informatii prezinta un raport edificator asupra crimelor sovietice in Basarabia si Bucovina.
Se aminteste astfel ca trupa condusa de capitanul Eugen Vioreanu al Regimentului 5 Artilerie Tecuci este suprinsa de soldatii sovietici in timp ce se afla in orasul Anenii Noi. Capitanul este luat prizonier si inchis, iar armele si munitiile confiscate. O soarta similara o are maiorul Nicolau al Regimentului 24 Dorobanti Tecuci.
In orasul Balti s-au petrecut evenimente si mai grave. Trenurile care evacuau soldatii romani au fost oprite de sovietici si ostasii au fost dezarmati, fiind amenintati ca se va deschide focul.
Cei cu obarsii basarabene au fost retinuti. De altfel toti soldatii romani care s-au nascut in Basarabia si Bucovina au fost retinuti cu forta si inchisi, iar apoi judecati pentru tradare. In urmatoarea zi, coloanele de militari romani ce reusisera sa se retraga sunt hartuite de avioanele inamice.
Ostasi romani dupa gratii
In Basarabeasca, ostasii regimentelor 28 Dorobanti, 24 Infanterie, 3 Vanatori si 52 Infanterie sunt incercuiti de blindate si sunt uimiti sa vada cum sovieticii indreapta tevile mitralierelor spre ei. Soldatii sunt dezarmati, iar ofiterii sunt luati prizonieri, dar nu inainte de a fi umiliti, sovieticii rupandu-le gradele si uniformele, o insulta degradanta pentru orice militar.
Printre cei arestati s-au aflat locotenent-colonelul Oarza Gheorghe, maiorul Budan Constantin, capitanul Panzaru Ion, capitanul Dinca Ion, capitanul Grosu Constantin, capitanul Grigoriu Virgil si plutonierul Popescu Radu. Ei avut de indurat chinurile detentiei in Chisinau, unde au trebuit sa indure conditii groaznice. Erau inghesuiti in celule, fiind nevoiti sa doarma pe cimentul rece. Multi s-au imbolnavit astfel.
Pentru ca se puteau spala odata intr-o luna plosnitele si puricii colcaiau pe ei. Li se dadea de mancare cat sa nu moara. Pentru a li se frange cu totul spiritul erau scosi la interogatorii in miez de noapte unde erau fie torturati ori batuti. Ei au fost prizonieri ai unui razboi dus miseleste. In acest rastimp camarazii lor de arme inca duceau greul acestuia.
In spatele liniilor romanesti
Pe 29 iunie parasutistii sovietici si trupele regulate ocupa orasul Bolgrad si iau drept captura de razboi si un numar de avioane romanesti. Ei opresc si trenurile care urmau sa evacueze militarii romani aflati in oras si sunt necesare eforturi din partea generalului Petre Dumitrescu pentru a le permite retragerea in siguranta.
Intre Bolgrad si Etulia sunt mitraliate nu numai trenurile militare, dar si cele ale refugiatilor. Intr-unul dintre atacuri mecanicul este ranit grav si in ciuda faptului ca sangera profund continua drumul pana cand isi scapa pasagerii din primejdie.
Umiliti de trupele sovetice
In Bolgrad, capitanul Tasca si compania sa de graniceri este prinsa si dezarmata. Sunt injositi in fata oamenilor, sovieticii in mod arogant batjocorindu-le uniformele si taindu-le gradele. Trupa de jandarmi a capitanului Timofte pateste acelasi lucru. Ei au fost deposedati nu numai de bunurile personale, dar si de banii pe care ii aveau. Li se dadeau in schimb bilete care mentionau ca banii au fost confiscati deoarece ar fi fost valuta de contrabanda.
Furturile nu au fost intamplari ocazionale, soldatii romani fiind pradati de sovietici de fiecare data cand se arata ocazia, manati in cutezanta lor de neputinta ostasilor romani de a riposta. Orice simtamant al onoarei disparuse in acele zile.
Confruntari si crime cu sange rece
Tot pe 29 iunie sovieticii au preluat controlul inaltimilor din jurul localitatii Branistea, ca pe 1 iulie soldatii romani in retragere sa fie agresati si intaratati de avioanele sovietice care se apropiau amenintator la doar cativa metri de ei.
Regimentul 8 Rosiori a fost atacat, doi oameni fiind ucisi si inca douazeci au fost raniti. Colonelul Voinescu s-a opus dezarmarii, iar trupele romane au fost urmarite si haituite constant, incercandu-se imprejmuirea lor.
In dreptul satului Cosauti s-a consemnat inca un astfel de episod. Capitanul Epure se opune dezarmarii, desi fusese somat. Drept raspuns pentru refuzul insolent se deschide focul asupra sa. Unitatile izolate au fost cele mai vulnerabile, fiind tinte predilecte pentru sovietici. Plutonierul major Ghiul este impuscat si ucis pe 30 iunie.
 Razboiul uitat: Istorii nespuse ale invaziei sovietice – Partea a 2-a
Vara fatidica a anului 1940. Vointa Kremlinului a naruit idealul Romaniei Mari. Liderii tarii, neputinciosi, aleg sa se incline in fata pretentiilor Uniunii Sovietice, cedand Basarabia si nordul Bucovinei.
Sunt stabilite in graba un numar de prevederi pentru a permite o retragere cat mai ordonata a trupelor, functionarilor si administratiei din teritoriile cedate.
In acest fel se hotaraste, printre altele, sa se ofere un ragaz de patru zile, incepand cu 28 iunie.
In acest timp teritoriile urmau sa fie evacuate, fiind preluate gradual de trupele sovietice in mars catre noua granita aflata de-a lungul Prutului, numai ca orasele Chisinau, Cernauti si Cetatea Alba urmau a fi ocupate inca din prima zi, dar cu fagaduiala ca sovieticii nu vor stingheri in vreun fel operatiunile de retragere.
Chisinaul sub ocupatie sovietica
Trupele sovietice nu si-au respectat angajamentele si au facut tot ce le era cu putinta sa le impiedice. Sunt oprite trenurile cu refugiati si militari, au fost executati ofiteri de ordine si s-au eliberat puscariasii.
In Chisinau mai multi comisari de politie sunt ucisi dupa ce incearca sa opreasca manifestarile violente ale simpatizantilor comunisti.
Inchisoarea din Chisinau a fost ticsita cu cateva sute de persoane. Nu numai ofiterii armatei romane au fost inchisi, dar si functionarii care nu au putut pleca la timp.
Intelectualii romani nu au scapat nici ei de prigoniri. Membrii Sfatului Tarii care au proclamat Unirea au fost prinsi si trimisi in judecata pentru tradare.
Ofiterii care au luptat in armata alba rusa au fost insemnati pentru moarte. Sublocotenentul Kaciarovski si capitanul Sereda sunt prinsi si executati pentru vina de a fi luptat impotriva bolsevicilor.
Eliberare de sub jugul romanesc
Oranduirea comunista venise nu numai sa-si faca dreptate in Basarabia si Bucovina, dar si sa-si incheie socotelile cu trecutul.
Comandamentul Armatei Rosii emite pe 6 iulie urmatorul manifest: “Multe dureri si lipsuri ati suferit voi, fratilor nostri, in anii de ocupare militara a Basarabiei. Va jafuiau pe voi fara mila, va luau pamanturile voastre, arate cu sudoarea parintilor, mamelor si fratilor vostri.
Va apasau pe voi cu impozite colosale de stat, cu cabala boiereasca, cu ziua de lucru de 14-16 ceasuri. Incerca pentru a va romaniza cu deasila. Cizma jandarmului apasa orice idee vie. Furat pamantul Sovietic al Basarabiei se reintoarce la a lui mama-Patrie, in constitutiunea Uniunii Sovietice.
Armata Rosie, care a eliberat pe ai nostri frati – ucraineni si belorusi – de asuprirea boierilor polonezi, v-a eliberat pe voi, pentru totdeauna, ai nostri frati si cetateni din robia romana”.
Parasiri in masa ale Romaniei
Un lucru mai putin cunoscut se refera la exodul neasteptat in teritoriile cedate. In Serviciul Istoric al Armatei, fondul Marelui stat Major, se afla telegrama generalului Aurel Aldea, in care el se arata nemultumit ca ofiterii, soldatii si functionarii romani inca sunt retinuti, desi pana pe 19 iulie 1940 trecusera granita in Uniunea Sovietica peste 45.000 de oameni.
Intr-o informare datata 30 iunie 1940 se aduce la cunostinta ca Partidul Comunist din Romania ar fi vrut sa ceara reprezentantilor puterii sovietice sa nu incurajeze aceste emigrari datorita numarului mare de comunisti printre cei care treceau Prutul.
Intr-un comunicat eliberat de ministrul Internelor pe 4 august, generalul David Popescu raspunde acuzatiilor venite din afara conform carora evreii din Romania sunt opriti in a trece granita in Basarabia si Bucovina. El indica faptul ca 112.000 de oameni au trecut granita doar pana la acea data.
Prizonierii se intorc acasa
Pe 27 septembrie are loc repatrierea unor ofiteri romani, majoritatea luati prizonieri la Basarabeasca. Insa nu s-a facut fara a-i obliga inainte sa semneze declaratii cum ca vor spiona sau vor intreprinde actiuni de sustinere a cauzei comuniste.
Astfel, inainte de a fi eliberati, locotenentului-colonel Oarza Gheorghe i s-a prezentat si posibilitatea de a ramane in armata sovietica cu acelasi rang, oferta pe care o refuza. Ii este dat drumul teafar, insa maiorul Boteanu Mihail este mai putin norocos. Din pricina refuzului sau este batut.
Capitanul Panzaru Ion este santajat cu marturisiri scrise de la propriii soldati cum ca ar fi facut propaganda sovietica si amenintat ca vor fi dezvaluite partii romane daca nu se deda Uniunii Sovietice.
Plutonierul Popescu Radu primeste propunerea de a spiona, la fel i se intampla si capitanului Grigore Virgiliu. Capitanul Grosu Constantin a fost obligat, printre altele, sa ofere informatii cu privire la tehnica de lupta romaneasca.
Maiorului Budan Constantin i se impune sa faca propaganda sovietica odata intors in tara, in timp ce capitanului Dinca Ion i se propune sa ofere adapost spionilor sovietici, cand nevoia se va arata.
Desi pentru ei prizonieratul era incheiat, un numar necunoscut de ofiteri inca erau incarcerati, iar restul romanilor din Basarabia si Bucovina au trebuit sa indure pentru inca un an obladuirea sovieticilor. De Laurentiu Dologa - Ziare.com 
 

vineri, 5 octombrie 2012

DEZINFORMARE


Siria si DEZINFORMAREA din presa romaneasca (FOTO)

autor: FrontPress 05.10.2012
Nu stiu daca este dezinformare sau lipsa de profesionalism. Deja a vorbi despre profesionalism in presa romaneasca pare desuet: in epoca internetului, a breaking news-urilor si a austeritatii castiga doar cine stie sa traduca mai pe scurt si doar ce face rating si cine are poze mai frumoase.
Nici o televiziune si nici un ziar romanesc nu au mentionat ca Siria isi cere scuze pentru incident si s-a angajat sa investigheze cum de a avut loc:
“Syria’s U.N. envoy said his government is not seeking any escalation of violence with Turkey and wants to maintain good neighborly relations. Ambassador Bashar Ja’afari said the government hasn’t apologized for the shelling from Syria because it is waiting for the outcome of an investigation on the source of the firing.” (Sursa: Washington Post)
Poate ca departamentul de traduceri are un delay cam mare si reporterii de politica externa nu sunt capabili sa citeasca in engleza. Altfel nu inteleg, de ce nu au mentionat un asemenea element important al conflictului ci au mers doar pe ce le-au servit altii pe tzeava. Cum ar fi de exemplu Gandul care in “analiza” sa de cateva paragrafe, a tradus si a extins unele idei care au facut stirea mai picanta ca sa atraga interes si sa aduca audienta.
Revenind la relatarea in presa romaneasca a acestui incident, o alta omisiune importanta a fost facuta: nu am vazut undeva sa aminteasca ca acum cateva zile Rusia a amenintat NATO sa nu mai zgarme dupa un conflict in Siria, chiar pe 2 octombrie, cu o zi inainte de acest incident. Oare “expertii” din presa au uitat de la mana pana la gura? Ieri Rusia ameninta NATO sa nu creeze pretexte pentru zone buffer sau nofly si azi se intampla ce se intampla si nimeni nu mentioneaza asta, ba chiar ne arunca praf in ochi cu comparatii ale armatelor Turciei si Siriei si “analizeaza” ce puternica e Turcia si cum e ea o mare putere militara si cum nu are ea nevoie de NATO,etc.
Oare expertii ziaristi nu stiu ca NATO este deja prezenta in Siria si la granita Turciei prin suportul tehnic si militar acordat insurgentilor?
Dar nu doar aceste amanunte au uitat ziaristii romani sa mentioneze ci si faptul ca recent, Turcia i-a gonit pe insurgenti (Free Syrian Army) din teritoriul sau – o mutare destul de interesanta si deloc lipsita de semnificatie. Daca FSA se simteau pe picior mare, era logic sa ramana in Turcia si sa continue organizarea luptei de acolo, daca aveau probleme, de asemenea era logic sa ramana ca sa nu piara de tot. Nimeni nu a dezlegat misterul acestei miscari, lasand doar o singura posibila explicatie: FSA s-au mutat in Siria ca sa provoace armata siriana sa ii atace si ca sa poata apoi cere “No Fly Zone” precum a inceput si “eliberarea” Libiei.
Mutare cu mutare, vedem cum evenimentele converg catre inevitabil: razboi total. Vedem pe de o parte cum rusii observand intentiile si cunoscand modus-ul operandi al americanilor ii avertizeaza dinainte dar o fac degeaba si pe de alta parte vedem cum Turcia joaca un teatru pe care il va regreta amarnic ulterior. Apropos de puterea militara a Turciei, parca si de Irak inainte de razboi se zvonea ca are a patra armata a lumii ca numar de soldati.
In momentul de fata, in orice directie vor decurge evenimentele, se pare ca razboiul nu poate fi evitat. Pe de o parte, daca insurgentii vor fi batuti de armata siriana, NATO va incerca tot ce poata ca sa nu piarda “investitia” facuta deja in acest razboi si ca sa “mentina cursul” pe directia pe care si-a propus-o de tatonare continua a zonelor cu relevanta geostrategica pentru rusi si chinezi. Si in acest moment, se pare ca acest incident se incadreaza pe aceasta linie. Pe de alta parte, daca insurgentii cumuleaza progres si armata siriana este in retragere, Siria va dori ca sa porneasca un razboi in ideea de a atrage si alti actori in acest conflict si de a spera intr-un alt final decat cel pierzator. Se intelege ca singurii actori pe care s-ar putea baza Siria sunt Iranul si Rusia, ambii declarandu-si deja intentia ferma de a nu sta cu mainile in san.
Iata deci cum presa ne serveste pe tava gogosi mai mari decat “armele de distrugere in masa” care au provocat razboiul din Irak, doar ca de data aceasta informatiile sunt clare si limpezi, nu e nevoie sa fii geniu ca sa prezinti lucrurile cum sunt. Daca acum nu sunt in stare, oare ce informare corecta vom avea noi cand va incepe razboiul? De Gigel Chiazna

Corabia criminalilorautor: FrontPress 05.10.2012
Este un vas olandez deţinut de asociaţia pro-avort Women on Waves (Femei pe valuri). Pe acest vas, care se apropie de porturile din întreaga lume, femeile pot ucide fără probleme copiii pe care-i poartă în pântece.
Miercuri, vasul morţii a fost oprit de vase militare la câteva mile de portul Smir din Maroc. La o primă vedere, vasul oferă asistenţă medicală avortivă femeilor cu sarcină într-un termen incipient, mai precis un medicament care omoară prin otrăvire foetus-ul sau embrionul. Corabia pretinde că, conform legilor internaţionale, un vas aflat la mai mult de 12 mile radius de un port, respectă legile ţării din care provine vasul, în acest caz Olanda.
Rapoartele arată însă că puţine avorturi se fac pe vas, totul fiind mai mult o chestiune de publicitate şi de campanie pentru activiştii pro-avort. Vasul a generat dezbateri aprinse în Irlanda (2001), Polonia (2003), Portugalia (2004) şi Spania (2008).
Peste tot unde au navigat, femeile de pe valuri au avut o primire ostilă, au fost bătute cu ouă în Polonia, investigate de poliţie, acuzate de crimă de Arhiepiscopul de Gdansk, refuzate de Portugalia etc.
Într-o lume în care preşedintele Obama spune „copiii nenăscuţi sunt vieţi potenţiale”, astfel de instrumente de propagandă a morţii sunt deja banale, mai ales că legile sunt permisive pentru părinţii criminali mai peste tot în lume. Mai mult decât grija pentru femei, în spatele acestor campanii pro-avort stă o industrie a moţii de zeci de miliarde de dolari anual, care stimulează financiar orice efort elucubrant de promovare a crimei intra-uterine. Medicina, morala, religia, bunul simţ, istoria umanităţii întreagă, toate acestea arată absurdul violenţei şi al uciderii pruncilor în pântecele mamelor lor criminale. Medicina devine aşadar ştiinţă a holocaustului, asistând şi oferind oamenilor suport pentru instinctele lor criminale. Vorba unui episcop american, care comentând aberaţiile înfricoşătoare ale lui Obama care spunea că pruncul din pântece este viaţă potenţială, a spus: Obama însuşi e „om potenţial şi are creier potenţial”. De pr. Ioan Valentin Istrati – Doxologia
 

De neantelesSunt de neanteles pentru mine care sunt mai grea de cap,  toate  nemerniciile pe care le vedem la tv. le simtim prin actele guvernamentale de orice fel, prin atitudinile dementiale ale tuturor celor din  jur.
Se colporteaza prostia ca  actualii guvernanti nu pot iesi din  strangerea caracatitei mafiote basiste.
Daca guvernantii sunt autisti sa lase locul la altii si sa recunoasca ca nu sunt in stare, sa nu ne mai duca cu zaharelul. Toti ne-au tradat ! Care este pedeapsa pentru tradatori de neam si tara ???
La televiziunile  de nisa, dezbaterile politice  se desfasoara dupa  un concept de divertisment. La toate  subiectele moderatorii si invitatii se prapadesc de ras si incoltesc pe un singur om cu picioarele pe pamant. Pe noi cine ne mai reprezinta ?
Dispretul fata de cel care  arata adevarata fata a politicii romenesti de destramare a tarii este luat in bataie de joc si in rasete ca la o emisiune de divertisment si prin asta este ridiculizat.
Imi este sila de astfel de emisiuni care contribuie prin aceasta atitudine putin zis zeflemitoare, la indarjirea  cu mai multa forta a poporului,  impotriva guvernantilor. Nu foloseste nimanui acest fel de a privi situatia Romaniei in  bataie de joc .
Asta face ca fortele  disciplinate ale tarii sa stranga si mai mult randurile si la un prim semn sa fie gata pentru a schimba soarta  romanilor si a tarii.  Vom fi gata de orice sacrificiu,  numai sa maturam si sa aruncam la cosul istoriei aceste lichele, care odata ce s-au  vazut la putere isi inoada cozile impotriva noastra, a tuturor cei nevinovata si fara  puterea votului.  Curaj !!! 

Le Pen acuza


Le Pen acuza “EVREIMEA internationala” de izolarea politica a Frontului National

autor: FrontPress 05.10.2012
Preşedintele de onoare al Frontului Naţional, veteranul Jean-Marie Le Pen, tatăl actualei lidere a partidului, a acuzat organizaţia masonică evreiască B’nai B’rith (Fiii Alianţei sau Fiii Legământului) că a semnat un pact cu fostul preşedinte Jacques Chirac şi cu alţi politicieni în vederea marginalizării celei mai mari formaţiuni naţionaliste din Franţa.
“A fost semnat un pact unde dreapta moderată jură că nu îşi va uni forţele cu Frontul Naţional”, a declarat Le Pen într-un interviu acordat săptămânalului “Minute” cu prilejul împlinirii a 40 de ani de la fondarea partidului naţionalist. “Se spune că pactul a fost impus de B’nai B’rith, un fel de francmasonerie evreiască”, a continuat politicianul de 84 de ani.
Dr. Richard Prasquier, preşedintele Consiliului Reprezentativ al Instituţiilor Evreieşti din Franţa, a catalogat afirmaţiile lui Le Pen “un rezultat al senilităţii sau al antisemitismului obsesiv”. “Tendinţa de a vedea conspiraţii peste tot este o caracteristică a antisemiţilor şi din păcate acesta este cazul domnului Le Pen”, a mai spus  Prasquier într-un comunicat de presă. Deasemenea el i-a mai cerut Marinei Le Pen să-l îndepărteze pe tatăl ei din funcţia de preşedinte de onoare al Frontului Naţional, în prezent al treilea cel mai mare partid politic din Franţa.
Preşedintele filialei franceze a B’nai B’rith, Serge Dahan, ca denunţat comentariile lui Le Pen ca fiind “minciuni şi absurdităţi”. Acesta a recunoscut totuşi că în 1986 a fost organizată o întrunire cu reprezentanţii stângii şi dreptei politice cu privire la o posibilă alianţă cu “extrema dreaptă”, dar că “nu a fost semnat nici un document”. Dahan a spus însă că au existat promisiuni asupra faptului că nici un partid de sistem nu se va alia cu Frontul Naţional, nici măcar la nivel local.
B’nai B’rith, organizaţie afiliată Congresului Mondial Evreiesc, are ca scop oficial combaterea antisemitismului şi numără peste 600.000 de membri, toţi etnici evrei. Este una din cele mai vechi organizaţii evreieşti internaţionale, fiind înfiinţată de 12 sionişti la New York, în 13 octombrie 1843.  B’nai B’rith are filiale active în peste 50 de ţări, în Franţa existând cel puţin 60 de loje masonice afiliate. Sediul central este însă în Washington D.C., în umbra Casei Albe, cu care are legături privilegiate, oricare ar fi preşedintele american. Sursa: FrontPress.ro
 

joi, 4 octombrie 2012

Romani batuti


Membrii unei familii de romani, batuti cu batele in sudul Italiei

autor: FrontPress 04.10.2012
Membrii familiei unui pădurar român din Petrona (Calabria) au fost bătuţi cu cruzime de un grup de indivizi mascaţi, care le-a intrat cu forţa în casă, în urmă cu câteva zile. Episodul a fost dat publicităţii abia pe 3 octombrie, când poliţiştii au reuşit să-l identifice pe unul din agresori.
Potrivit victimelor, grupul de agresori era alcătuit din şase persoane, toate cu feţele acoperite. După ce au intrat în casă, cei şase au început să-i bată pe români cu bâte de lemn. Unul din români a fost transportat de urgenţă în “cod roşu” la spitalul din Catanzaro.
Poliţiştii au demarat imediat o anchetă minuţioasă, analizând şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona unde a avut loc atacul. Au fost analizate şi urmele lăsate de agresori în apartamentul românilor. Astfel, poliţiştii au reuşit să-l identifice pe unul din membrii bandei. Este vorba de Carmine Brescia, un tânăr de 25 de ani din Petrona, fără ocupaţie, care a dispărut fără urmă după agresiune.
Ancheta este în curs de desfăşurare, poliţiştii căutându-i pe ceilalţi membri ai bandei. De pe Gazeta Romaneasca
 

D-l ILIE SERBANESCU un patriot !Mascarici fricosi.Respect pentru d-l ILIE SERBANESCU

Astfel ii apreciez pe acesti imbecili guvernanti de acum de la conducerea tarii.
 Toate  tampeniile pe care le vad ca le fac zi de zi, nu le pot intelege decat prin TRADARE.
Sunt tradatorii voturilor noastre, a intregului popor in care ne-am pus nadejdea in ei si acum ce vedem ? Chiar ei joaca hora dupa cum le canta,  betivul atomist in  mod voalat si  cred ca nu ar fi reusit asa de bine nici vechii guvernanti asa cum fac actualii.
 Dar mancatorii de c...cat  vad ca dau cu gura si isi imbarliga cozile  in ciuda noastra.
Am pierdut de 2 ori, prima data la Referendum pe care l-am pierdut prin  anularea voturilor si a doua oara acum  cand fac jocurile precedentilor.
Mancatorii de cacat inregimentati politic sunt de inteles dar, vad ca si comentatorii care spuneau ca sunt  obiectivi, vad ca  le dau in bune acestor impertinenti. Nu mai stiu ce sa cred. Cred ca suntem tradati de toti pe fata, fara nici o jena. Poate  funia care nu o vom  unge cu sapun  sa-i mai jeneze. Nu cred ca acesti tradatori de tara si neam numai prin pedeapsa capitala, se mai pot trezi doar acolo in streang in ultima secunda, dar prea tarziu, isi vor da seama ca ca nu au avut dreptate si  isi primesc pedeapsa.
 Cand vom scapa de acesti banditi, aceste lichele care isi inoada cozile peste vointa noastra, in  necazul nostru, in a ne distruge si ultima urma de speranta. In cine sa mai avem incredere? Nu sunt subiectiva dar,  in armata nu am cine stie ce nadejde in privinta moralitatii, imi mai ramane un singur reper. Nationalistii care nu au aratat pana acum, nici un fel de  retractare a celor  promise dar, inca nu dovedite. Vreau sa  raman  cu crezul ca, numai ei printr-o conducere militarizata sau semimilitarizata cu exemple  dure,  pentru a nu mai incerca nimeni sa-si bata joc de noi.
 Inca odata nu inteleg de ce face sluj si joaca dupa ce spun  mafioti care, ne-au adus in sapa de lenm si in postura de robi ai occidentalilor. Sunt mana in  mana toti tradatorii, din tara si din afara tarii, pentru a ne faramita tara pentru a nu mai constitui nici un obstacol, in a continua  suptul  bogatiilor noastre.
Groaza mea este ca acum intr-un cor  malefic  toata sleahta politicienilor  si-au indoit  puterile impotriva noastra, pentru a ne distruge fiinta noastra umana si morala.
Siguranta la toti  guvernantii ca vor castiga alegerile, ne arata ca sunt complet aerieni. Dar nu este vorba numai de acesti dobitoci cu diploma ci, este vorba de viata noastra  si viitorul urmasilor nostrii.
Sunt alaturi de D-l Ilie Serbanescu in lupta lui pe platouri pentru a arata toate  miseliile. Trebuie sa tipe ca sa  reusasca sa fie auzit, este o ipostaza jalnica si  la  ceilalti din platou  si a moderatoarilor, sa le fie rusine. RESPECT pentru D-l ILIE SERBANESCU. Sa stie ca este apreciat  la adevarata lui valoare de telespectatori.  RUSINEEEEE !!!!! Nu mai am incredere nici in mine. Opriti linsajul mediatic murdar asupra DOMNULUI ILIE SERBANESCU !!!!!  ESTE UN PATRIOT !!! 

Turcia si Siria


Preludiul unui razboi regional? Turcia si Siria s-au bombardat reciproc (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 04.10.2012
Conflictul dintre Siria şi Turcia a atins punctul culminant ieri după un schimb de focuri de artilerie la graniţa dintre cele două state, escaladând şi mai mult tensiunile dintre Damasc şi Ankara.
Turcia a bombardat miercuri ţinte situate pe teritoriul sirian ca represalii la tirurile cu obuze venite dinspre Siria ce au provocat moartea a cinci persoane şi rănirea altor opt, inclusiv poliţişti, într-o localitate situată în vecinătatea graniţei dintre cele două ţări, a anunţat premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, citat de AFP. Deasemenea Ankara a început să maseze trupe, blindate, piese de artilerie şi baterii de rachete la graniţă.
Oficialii sirieni au transmis scuze Turciei, spunând că respectă suveranitatea naţională a vecinilor şi că regretă incidentul, dând garanţii că a fost începută o investigaţie asupra atacului cu mortiere.
Ţările membre NATO, inclusiv România, şi-au exprimat miercuri seara solidaritatea cu Turcia, în cursul unei reuniuni de urgenţă, convocată la Bruxelles. Pe de altă parte, Rusia, China şi Iranul se opun vehement oricăror posibile intervenţii militare străine în Siria. Deasemenea a fost cerută o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.
Turcia sprijină activ rebelii islamişti, ajutaţi de dezertorii din armata siriană, să lupte împotriva regimului naţionalist-secular al preşedintelui Bashar al-Assad, oferindu-le susţinere logistică, arme şi bani. Deasemenea Turcia a provocat încă o dată Damascul când în luna iunie a trimis un avion militar în spaţiul aerian sirian, acesta fiind la scurt timp doborât. Sursa: FrontPress.ro
 

miercuri, 3 octombrie 2012

Floarea LeonidaFloarea Leonida, DATĂ AFARĂ de la BORDEL! Vezi ce i-au reproșat CLIENȚII, în timpul PARTDIELOR DE SEX ORAL

Gimnasta Floarea Leonida probabil era printre cele mai arătoase prostituate de la bordelul la care lucra în Germania, însă nu și printre cele mai ”dedicate” în așternut.
Bruneta are dedicată pe un forum o secțiune specială, unde clienții ei își spun impresiile, conform site-ului nefiltrat.ro. Iata din mesajele acestora
”Așa cum am mai scris și înainte, fata este foarte frumoasă, are un trup XXS și sânii mari. Totul este real, exact ca în fotografii. Eu sunt un tip precaut, așa că am penetrat-o cu grijă, având în vedere cât este de minionă, și am tot întrebat-o dacă se simte bine. În cele din urmă, mi-a spus că-mi face doar sex oral, pentru că era prea îngustă pentru dimensiunile mele", a povestit unul dintre clienții Floricăi. Acesta a adăugat că i-a plătit 50 de euro pentru prestație.
Un alt client scrie că a avut o neînțelegere cu romanca ș că aceasta i-ar fi cerut bani în plus pentru a-i atinge testiculele. Scandalul a ajuns la managerul stabilimentului. Cu toate acestea, gimnasta nu s-a calmat. "Ina (pseudonimul Floarei Leonida n.r.) a continuat sa fie imbufnata. Isterica si fara sens, a intrerupt conversatia de mai multe ori, pana cand, calm si rational i-am spus sa taca din gura", a scris neamțul.
Iar relamațiile nu se termină aici. Altcineva i-a reproșat româncei că, în timpul partidei de sex oral a refuzat să arunce guma din gură și a reclamat faptul că bruneta nu s-a lăsat sărutată, altul lansând chiar ideea că aceasta urăște bărbații.
”Am plătit 100 de euro pentru 30 de minute. La început mi-a făcut sex oral cu o gumă de mestecat în gură, pe care nu a vrut să o scoată. Am trecut apoi la poziția misionarului, însă a stat pe o parte, astfel încât să nu poată fi sărutată sau să aibă vreun altfel de contact fizic cu mine", mai spune un bărbat, a cărui declarație a fost susținută de un alt client: "Fata asta disprețuiește bărbații".
Nici la capitolul look Leonida nu a fost prea lăudată, un client având de comentat faptul că ”Ina” avea buzele crăpate și pline de negi.

Consiliul Europei


Consiliul Europei a hotarat ca Rusia sa NU restituie tezaurul Romaniei

autor: FrontPress 03.10.2012
Amendamentul 10 privind restituirea tezaurului românesc de către Rusia a fost respins marți în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Amendamentul, elaborat de parlamentarii români Viorel Badea şi Tudor Panţâru, a fost susţinut de 3 trei parlamentari moldoveni, Liliana Palihovici, Valeriu Ghileţchi şi Ana Guţu, scrie NewsIn.
“Restituirea tezaurului românesc poate începe cu transferarea către Banca Naţională a României, a unui lot de lingouri şi monede de aur, de 93,4 tone”, se arată în amendament.
Tezaurul României, evacuat în Rusia în timpul Primului Război Mondial, includea, pe lângă multe obiecte de patromoniu, 91,2 tone de aur, nerecuperate până acum, şi care sunt evaluate în prezent la 3,2 miliarde de euro. Din această cantitate, circa 90% erau monede de aur, iar 10% aur fin, sub formă de lingouri.
Toate acestea au fost transportate în Rusia Ţaristă cu scopul de a le proteja de armata germană, care ocupase o parte însemnată a României.
După Revoluţia bolşevică din Octombrie 1917, puterea sovietică a sechestrat tezaurul și a refuzat restituirea integrală a acestuia. Cea mai mare parte a rămas la Moscova, iar acest fapt rămâne un subiect sensibil în relațiile diplomatice dintre Românie şi Rusia.
“După ce am fost numit Guvernator şi am vizitat Tezaurul, fostul Guvernator a intrat în birou, a încuiat uşa, ceea ce m-a şi speriat puţin, a deschis seiful personal şi a scos un dosar mai învechit. Era dosarul Tezaurului”, a povestit Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, în cadrul Forumului “România Jună”.
“În 1922 s-a întocmit acest dosar cu documentele originale, acordul dintre Guvernul nostru şi cel ţarist. Vreau să vă spun că, din 1922, se predă din mână în mână de la Guvernator la Guvernatorul următor, fiind un jurământ că BNR nu va renunţa niciodată la Tezaur. Să vă aşteptaţi ca, atunci când vi se va preda ştafeta, să primţi şi responsabilităţi”, a spus Mugur Isărescu.
Tezaurul României a fost trimis în Rusia în timpul Primului Război Mondial, cu scopul de a fi adăpostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupaseră o parte însemnată a României, şi nu a mai fost niciodată returnat în întregime. El includea tezaurul Băncii Naţionale a României, valori aparţinând unor diverse bănci româneşti private, societăţi comerciale, persoane particulare, colecţii de artă, bijuterii, arhive. De pe Realitatea 
 

Pacanele interzise


Ungaria INTERZICE “pacanelele” invocand securitatea nationala

autor: FrontPress 03.10.2012
Guvernul Ungariei a decis să ia măsuri urgente în privinţa interzicerii automatelor de jocuri de noroc pentru că acestea reduc veniturile populaţiei şi reprezintă o ameninţarea pentru securitatea naţională, informează The Wall Street Journal. Conform  France Presse, Parlamentul de la Budapesta a adoptat marţi în procedură de urgenţă propunerea guvernului cu o largă majoritate.
Secretarul de stat Janos Lazar a afirmat că jocurile mecanice de noroc sunt un pericol în special pentru persoanele sărace din zonele rurale care cheltuie o parte substanţială din salariile lor mici şi beneficiile sociale pe acest tip de jocuri, scrie Ziarul Financiar. “Jocurile de noroc sunt periculoase şi nocive pentru societate”, a spus acesta.
Modificările aduse actualei legislaţii presupun ca automatele de jocuri de noroc să nu mai fie puse în funcţiune iar cele care sunt folosite în prezent în baruri sau restaurante să fie scoase din uz, excepţie făcând doar cele din cazinourile autorizate.
Secretarul de stat a menţionat că reducerea veniturilor la bugetul de stat rezultată în urma interzicerii aparatelor de jocuri de noroc (circa 135 de milioane de dolari) va fi acoperită prin introducerea unor noi reglementări şi taxe asupra jocurilor de noroc online.
Pariurile online au reprezentat o problemă pentru guvern de mulţi ani. Statul nu are mijloacele necesare pentru a taxa sau reglementa site-urile de pariuri sportive pentru că acestea nu sunt înregistrate în Ungaria. O propunere de modificare a legislaţiei fiscale făcută de partidul de guvernământ Fidesz în septembrie 2011 prevedea introducerea permiselor pentru operatorii de jocuri de noroc online şi impunerea unei taxe de 20% pe venitul acestora. Lazar a precizat că ministerul de justiţie încearcă să găsească o soluţie pentru această problemă. Sursa: FrontPress.ro
 

Atena


Atena: Bataie intre NATIONALISTI si ANARHISTI

autor: FrontPress 03.10.2012
Duminică noaptea au avut loc în Atena ciocniri între naţionalişti şi anarhişti, altercaţii care s-au soldat cu mai mulţi răniţi şi 15 persoane reţinute de poliţie. Incidentele au fost provocate de aşa-zisele “patrule antifasciste”, constituite pentru a contracara tot mai desele reacţii ale populaţiei majoritare împotriva infracţionalităţii din sânul comunităţilor de imigranţi.
Violenţele de la sfârşitul săptămânii trecute au avut loc în zona Agios Pentalaimonos, când un grup format din câţiva naţionalişti a fost atacat de aproape 50 anarhişti. Au fost răniţi din ambele tabere, câteva persoane necesitând îngrijiri medicale. Poliţia a intervenit în forţă pentru a separa cele două grupuri, mai ales că la faţa locului au început să se strângă mai mulţi simpatizanţi ai partidului naţionalist Zorii Aurii. Sursa: FrontPress.ro 

marți, 2 octombrie 2012

Impotriva arabilor


Prima demonstratie impotriva ARABILOR din Cluj-Napoca la inceputul anilor ’80

autor: FrontPress 02.10.2012
În anii 70 sau 80 regimul comunist părea etern şi imuabil pentru români. Sentimentul cetăţenilor era că Nicolae Ceauşescu va trăi o sută de ani şi comunismul va fi veşnic. Dincolo de această paradigmă imobilă, în anii 70 sau 80 au avut loc demonstraţii populare majore, nu neapărat împtriva regimului în mod direct, ci a beneficiarilor sistemului. Paradoxal, în epocă, studenţii arabi erau văzuţi de români ca profitorii regimului comunist, ca nişte străini protejaţi de către securitatea comunistă. Nu de puţine ori studenţii arabi, în special palestinieni erau folosiţi de către securitate în întinderea de capcane ideologice pentru tinerii români rebeli şi pasionaţi de modul de viaţă occidental. 
Un palestinian a fost folosit în 1983 de către securitatea din Cluj – Napoca pentru a întinde o nadă familiei mele şi a fi anchetată de către ofiţerii de securitate. Adrian Păunescu mi-a dat părinții pe mâna securității comuniste, la începutul anilor 80. Atunci mama mea și bunicul au scris o scrisoare anonimă poetului Adrian Păunescu pe care i-au trimis-o prin poștă la revista Flacăra din București, unde era redactor șef. În scrisoare părinții mei criticau cultul deșănțat al personalității lui Ceaușescu în revista Flacăra și sărăcia în care trăiau românii și clujenii, care stăteau să cumpere, pe cartele, o noapte întreagă la coadă, la magazinul Union sau Minerva din cartierul Mănăștur pentru a putea procura un litru de lapte, unul de ulei, un Kilogram de făină sau un borcan de smântînă. La pâine se forma coada la trei dimineața. Un an de zile i-a căutat securitatea comunistă pe autorii anonimei până ce într-o zi, printr-o capcană întânsă, în cel mai pur stil securistic, au reușit să-i identifice pe bunicul și mama ca autori ai anonimei.
Securitatea a trimis un student palestinian care a auzit că familia mea închiriază o cameră pentru studenţi străini. Familia l-a refuzat şi a spus că a fost informat greşit. A doua zi a venit sectoristul Dutcă de la Miliţie, care a spus că a auzit că familia Ţene închiriază camere la studenţi străini. A recunoscut că este un zvon şi mi-a pus părinţii să semneze declaraţii. Pe baza grafologiei părinţilor Securitatea a identificat autorii scrisorii anticeauşiste şi s-au prezentat a doua zi pe str. Ion Meşter din cartierul Mănăştur. Am fost șocat, ca și copil, cum au sosit Daciile negre ale securității, cu agenți în costume negre și pistoalele la vedere, str. Ion Meșter din cartierul Mănăștur, unde locuiam. În fața mea au fost ridicați părinții de acasă și duși în trombă la Securitatea de pe str. Traian. Am mai rămas acasă doar eu, fratele și bunica speriați și plângând. După anchete grele, părinții au fost eliberați și amenințați de către securiști cu uciderea copiilor, adică a mea și a fratelui, dacă se mai ridică vreodată împotriva regimului ceaușist. De atunci, atât părinții cât și eu l-am acuzat pe poetul Păunescu că a dat scrisoarea anonimă pe mâna securiștilor și familia a suferit mult și persecuții ulterioare. Mama a fost dată afară de la serviciu, rămânând pe drumuri, deși atunci nu exista șomaj și era interzis să nu ai serviciu.
Pe acest fond represiv clujenii îi urau pe arabi pentru că aceştia aveau dreptul să deţină dolari şi aveau acces la magazinele de tip „Shop” sau „Consignaţia”, în care puteau cumpăra alimente şi produse occidentale în ciuda românilor care stăteau la coadă pentru orice aliment sau produs românesc de proastă calitate. Mai mult, studenţii arabi erau curtaţi de tinerele românce din familii sărace şi nu numai, care se dăruiau să facă sex cu ei pentru un ciorap de nylon, un săpun de lux sau o sticlă de whiskey spre frustrarea multor tineri din cartierele Clujului. Eram copil şi ţin minte că numeroşi elevi fugeau de la şcoală şi mergeau în căminele Observator, unde locuiau studenţii arabi şi cerşeau sau căutau în iarbă gume de mestecat, sticle de suc de portocale sau ciocolate chinezeşti.
Pe acest fond, în anul 1983 a avut loc o mare demonstraţie a mănăşturenilor împotriva studenţilor arabi. După amiază un grup de studenţi arabi au oprit două maşini Mercedes albe cu nr. 12 – CJ, cum erau înmatriculate maşinile studenţilor străini în epocă, lângă magazinul Union din cartierul Mănăştur. Au coborât circa şapte studenţi arabi şi s-au dat la câteva fete care se plimbau pe trotuar în faţa unei cofetării. Un tânăr cunoscut al fetelor a sărit să le apere, dar a fost bătut măr de către studenţii arabi. În câteva momente un grup de tineri şi studenţi din Mănăştur care au văzut incidentul au intervenit ieşind o încăierare zdravănă. Arabii s-au refugiat în maşini şi au demarat în trombă înspre căminele Observator. Au dat semnalul de alarmă şi câţiva zeci de studenţi arabi au coborât din cartierul Zorilor în Mănăştur. Între timp studenţii mănăştureni sprijiniţi de bandele de cartier conduse de Carioca Roşie, din zona Flora sau Arabu din Mănăştur III, înarmaţi cu luceaguri cu lanţuri, cuţite şi robinete. Pe mulţi îi cunoşteam personal. A ieşit o bătaie generală cu arabii, care a blocat circulaţia dinspre Mănătur spre centru.
Arabii au fost bătuţi cu sete de tinerii mănăştureni, oarecum frustraţi de fetele seduse de arabi şi nervoşi pe regimul comunist că le permitea studenţilor străini să aibă acces la valută şi produse occidentale. Arabii au scăpat plini de sânge şi au rupt-o la fugă. Într-o oră circa 5000 de mănăştureni au blocat şoseau din faţa magazinului Union strigând: „Afară cu arabii din ţară!” Deşi era o manifestaţie etnică împotriva studenţilor arabi, mănăşturenii îşi vărsau supărarea indirect şi pe regimul comunist, care le crea studenţilor străini condiţii de trai superioare şi acces la produse occidentale, de care românii erau privaţi. Să nu uităm că alimentele erau atunci pe cartelă şi se obţineau după ore de stat la coadă.
Atunci, am văzut personal cum Miliţia Cluj a intervenit cu autoturisme Dacia cu megafoane, TAB-uri cu furtune cu apă şi miliţieni călări. Demonstraţia mănăşturenilor a durat vreo trei ore. Într-un final mănăştruenii au început să se retragă spre apartamentele lor, rămânând numai pâlcuri de studenţi şi tineri din bandele de cartier care înjurau cu gura mare pe studenţii arabi, dar între ei îl suduiau şi pe Nicolae Ceauşescu, că le-a dat străinilor mai multe drepturi decât tinerilor români. Putem considera marea demonstraţie a tinerilor mănăştureni din 1983, nu neapărat o demonstraţie împotriva arabilor, ci şi indirect împotriva regimului comunist, care a creat facilităţi şi favoruri studenţilor străini faţă de majoritatea românească sărăcită şi controlată de dictatura comunistă. De Ionuţ Ţene – NapocaNews