Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Este pregatita EUROPA ?


Este pregatita EUROPA pentru FEDERALISM?

autor: FrontPress 15.09.2012
Europenii nu sunt pregatiti pentru o “federatie a statelor-natiune”, asa cum a propus presedintele Comisiei Europe, Jose Manuel Barroso, este de parere Joseph Stiglitz, castigator al premiului Nobel pentru economie in 2001.
Pentru ca Europa sa iasa din criza exista doar doua optiuni: o uniune mai mica sau una mai mare, a declarat Stiglitz, citat de Le Monde. Cu alte cuvinte, trebuie redata libertatea fiecarui stat de a trece inapoi la propria moneda sau de a construi Statele Unite ale Europei.
Potrivit unui diplomat european, viziunea anglo-saxona a unei federatii nu este posibila. “Big bang-ul federal nu poate fi indeplinit: liderii nu sunt de acord si nici opinia publica. Trebuie sa cautam alte moduri pentru a avansa”, a spus acesta.
Ministrii de Finante din zona euro vor actiona, prin urmare, in etape. In Cipru, unde acestia se intalnesc sambata, se discuta despre uniunea bancara, ce presupune monitorizarea bancilor din zona euro de catre Banca Centrala Europeana, singura institutie cu adevarat federala.
Inainte de realizarea acesteia, insa, trebuie asteptate primele concluzii ale raportului presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, in timpul summit-ului european de pe 18 – 19 octombrie.
Joi, acesta a sugerat crearea unui “buget central” al zonei euro, prin care vor fi controlate si mai asupru alegerile facute de fiecare guvern in parte. Acesta ar insemna un compromis intre cei care nu doresc o federatie, cum ar fi Frata, si cei care nu mai vor sa plateasca pentru datoriile altora, cum ar fi Germania.
Totusi, Barroso a fost primul care a rostitul cuvantul “federatie”. Astfel, el se apropie de viziunea cancelarului german, Angela Merkel.
In Franta, insa, a doua economie din zona euro, inca se cauta limita fragila dintre suveranitatea statelor si intrumentele federale, cum ar fi BCE.
In Italia, “federalismul este acceptabil din punct de vedere cultural, economic si politic”, a spus economistul Matteo Cominetta.
Cum se vede federalismul in Europa
Criza datoriilor si masurile de austeritate nu explica tot. In Finlanda, o tara mica si relativ izolata de turbulente, discutiile despre mutualizarea datoriei, solidaritate financiara sau uniune bugetara sunt “foarte delicate”, este de parere Teija Tiilikainen, directorul institutului finlandez de cercetare a afacerilor internationale.
Chiar in Germania, care este o federatie, sentimentul pro-european este in declin. “Astazi, daca am interoga populatia, cred ca 70 la suta ar fi impotriva unei federatii”, a spus Ulrike Guerot, de la Consiliului European pentru Relatii Internationale. “Germanii se simt victime si cred ca platesc pentru cei care nu au respectat regulile”, a adaugat ea.
In schimb, cei care nu au decat de castigat, sunt de acord cu formarea unei federatii. In Portugalia, care primeste ajutor financiar din partea Comisiei Europene si Fondului Monetar International, ideea este privita bine. “Un federalism adevarat ar readuce putina democratie in aceasta Europa unde ni se impun tot felul de lucruri”, a spus Diogo Teixeira, analist financiar din Lisabona.
In Spania, populatia, afectata de o rata a somajului record pentru Europa, este foarte suparata, insa pe propriul stat. Astfel, unele regiuni independente, cum ar fi Catalunia, vad cu ochi bun posibilitatea ca statul spaniol sa mai piarda din putere, in avantajul Europei. De Teodora Bodeanu - Ziare.com

Comemorare


Comemorare la Ip: 157 de romani masacrati de unguri in toamna anului 1940

autor: FrontPress 14.09.2012
În toamna anului 1940, ca urmare a Diktatului de la Viena si cedãrii Ardealului de Nord cãtre Ungaria lui Miklos Horthy, în mai multe localitãţi transilvãnene trupele maghiare au ucis români nevinovaţi, printre cele mai cunoscute şi înfiorătoare crime numărându-se masacrele de la Ip şi Treznea.
Locuitori ai comunei Ip, alături de oficialităţi locale şi judeţene, veterani de război şi reprezentanţi ai partidelor politice, au participat vineri la comemorarea victimelor tragicei nopţi de 13 spre 14 septembrie 1940, când 157 de localnici au fost ucişi de trupele horthyste.
Programul manifestării, care a adunat aproape 1.000 de persoane, a inclus ceremoniale religioase şi militare, depuneri de jerbe şi coroane la cimitir şi la obeliscul eroilor, situat în centrul localităţii şi un scurt program artistic susţinut de elevi şi tineri din comună.
“Rugăciunea pe care o închinăm eroilor martiri, astăzi, de Înălţarea Sfintei Cruci, o sărbătoare de mare însemnătate pentru creştinii ortodocşi şi greco-catolici, demonstrează că nu am uitat şi că nu vom putea uita niciodată ce s-a întâmplat. Suntem astăzi aici pentru a aduce omagiul şi respectul nostru etern pentru cei trecuţi în nefiinţă, dar şi pentru a ne exprima regretul că asemenea fapte incalificabile au avut loc într-un moment convulsiv, tensionat şi complicat, dar care nu îi scuză nici în faţa istoriei, dar nici în faţa oamenilor pe cei care le-au înfăptuit. Este de datoria noastră, a tuturor, să ne asigurăm că astfel de tragedii nu o să se mai repete. Doresc să reafirm astăzi cu aceeaşi putere şi convingere mesajul pe care l-am transmis şi la comemorarea eroilor martiri de la Treznea: toleranţa este mai presus de toate un semn de nobleţe şi bunătate caracteristică poporului român”, a declarat, la obeliscul eroilor, Filonaş Chiş, prefectul judeţului Sălaj.
“În încheiere, aş dori să dedic un memento supravieţuitorului de la Ip , Gavrilă Butcovan, care a trecut în nefiinţă, ca un semn divin, tot la data de 14 septembrie. Acesta a trăit ca o torţă , povestind an de an cu durere tristele evenimente celor prezenţi la comemorarea eroilor martiri, petrecute la Ip. Chiar dacă acesta nu mai este printre noi, suntem datori în memoria lui, să împărtăşim noilor generaţii evenimentele care s-au petrecut, pentru că aşa cum spune celebrul dicton “ cine nu-şi cunoaşte istoria riscă să o repete.” Dumnezeu să-i odihnească în pace pe martirii eroi de la Ip!”, şi-a încheiat alocuţiunea prefectul.
Evenimentul de la Ip se înscrie în seria masacrelor antiromâneşti desfăşurate pe teritoriul Transilvaniei de Nord în toamna anului 1940. În noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940 trupe maghiare ce făceau parte din armata de ocupaţie cantonată în oraşul Şimleul Silvaniei, împreună cu localnici maghiari şi cu membri ai organizaţiei Straja naţiunii (‘Nemzetorseg’) au ucis 157 de localnici români.  Masacrul a fost precedat de violuri şi torturi, printre care smulgerea unghiilor, ruperea oaselor cu bâte şi paturi de armã. Mai mulţi copii au fost sfârtecaţi cu baionetele, aşa cum, potrivit unor surse, ar fi sugerat în 1935 Ducso Csaba (unul dintre pseudonimele scriitorului ardelean Lorand Daday, 1893-1954) prin intermediul unui personaj din cartea Nincs kegyelem (Fãrã milã): „Voi suprima pe fiecare valah ce-mi iese în cale. Voi aprinde satele noaptea – satele valahe! Voi trage în sabie toată populaţia, voi otrãvi toate fântânile şi voi ucide pânã şi copiii în leagãn”.
O altă de manifestare solemnă a avut loc duminică, 9 septembrie, la Treznea, pentru comemorare a 93 de persoane ucise în noaptea de 8 spre 9 septembrie 1940 de trupele horthyste, eveniment rămas în istorie ca ‘masacrul de la Treznea’. În 1940, trupele maghiare au intrat în comună şi primele victime au fost copiii aflaţi cu vitele la pãscut. Cadavrele lor au fost descoperite pe izlazul comunal. Dupã ocuparea satului, unitãţile maghiare au dezlãntuit mãcelul. Românii au fost masacraţi cu focuri de mitraliere, strãpunşi cu sãbiile şi baionetele, iar casele atacate cu grenade si incendiate. Sursa: FrontPress.ro
 

CREIERUL


“Folosim doar 10 la suta din creier” si alte mituri despre mintea umana

autor: FrontPress 15.09.2012
Conţinând aproximativ 100 de miliarde de neuroni, creierul este cea mai complexă structură a corpului uman. Fiecare neuron poate crea minim 1.000 de legături, astfel că într-un creier pot exista 100.000.000.000.000 de conexiuni neuronale. De asemenea, neuronii din creier pot transmite în fiecare secundă până la 1.000 de semnale electrice, viteza cu care aceste impulsuri se deplasează fiind uneori de 400 de kilometri pe oră.
De la gândit, vorbit şi iubit până la respirat, cântat sau alergat, fiecare acţiune pe care o întreprindem se datorează acestor celule nervoase interconectate. Creierul este activ în permanenţă, chiar şi atunci când dormim. De aceea, aproximativ 20% din energia pe care o obţinem din hrană este folosită de creier, organul care este cel mai mare consumator de resurse, în ciuda faptului că reprezintă doar 2% din greutatea totală a corpului nostru.
Misterele creierului uman au fascinat omenirea încă din primii ani ai civilizaţiei umane. Prima menţiune în scris a acestui organ datează de acum 6.000 de ani, regăsindu-se într-un text în care un autor necunoscut din Sumeria a descris efectele euforice ale macului.
Miturile despre creier dăinuiesc de mii de ani
Dificultatea studierii acestui organ misterios a făcut ca, de-a lungul timpului, creierul să devină obiectul multor mituri şi credinţe false. Spre exemplu, egiptenii credeau că mintea se află în inima unui om, considerând creierul un organ neimportant. În timpul procesului de mumificare, creierul era eliminat pur şi simplu, în timp ce alte organe erau păstrate cu grijă şi îmbălsămate.
Dovezile istorice arată că Alcmeon din Crotone, care a trăit în jurul anului 500 î.e.n., a fost primul om care a realizat, în urma a numeroase disecţii, că gândurile, senzaţiile şi inteligenţa rezidă în creier şi nu în inimă, aşa cum se credea la acea vreme. Aristotel, care a trăit în secolul al IV-lea î.e.n., continua să susţină că inima este organul gândirii, creierul fiind doar un mecanism ce răceşte inima. Acest mit a persistat până în secolul al II-lea e.n., atunci când Galen, un medic roman ce avea ca pacienţi numeroşi gladiatori, a observat că aceştia îşi pierdeau facultăţile mintale atunci când sufereau lovituri în zona capului.
Galen credea că în creier se găsesc patru umori (sângele, flegma, bila neagră şi bila galbenă) al căror echilibru reprezenta cheia spre o viaţă sănătoasă. Galen a înţeles rolul esenţial al creierului în ceea ce priveşte memoria, emoţia şi simţurile, chiar dacă îl atribuia inexistentelor umori.
Ideile lui Galen au dăinuit mai bine de un mileniu, susţinute şi de faptul că în Evul Mediu autorităţile bisericeşti au interzis efectuarea disecţiilor pe cadavre omeneşti. De aceea, de multe ori medicii apelau la remedii bizare precum trepanaţia pentru a elimina „piatra nebuniei” din craniul pacientului tratat.
Misterele creierului au început să fie elucidate abia începând cu secolul al XVII-lea, pe măsură ce oamenii de ştiinţă au înţeles, studiind pacienţii cu probleme mentale, că diferitele părţi ale creierului joacă roluri distincte. Cu timpul, creierul a început să fie studiat în cadrul mai multor ramuri ale medicinei şi ştiinţei, însă, în ciuda progresului extraordinar, numeroase mituri există şi în ziua de azi.
Folosim doar 10% din creier?
Unul dintre cele mai răspândite mituri despre creierul uman este acela că oamenii îl folosesc doar în proporţie de 5%-10%.
Studiile istorice arată că acest mit a fost conceput la sfârşitul secolului al XIX-lea, afirmaţia fiind folosită în diferite broşuri şi reclame ce promiteau potenţialilor clienţi şansa de a folosi părţile neaccesate ale creierului, devenind astfel mai inteligenţi şi mai înţelepţi. Un alt moment cheie în răspândirea acestei credinţe false despre creier îi este atribuit lui Albert Einstein. Legenda spune că un jurnalist l-ar fi întrebat pe omul de ştiinţă care este secretul inteligenţei sale, iar acesta i-ar fi spus că oamenii îşi folosesc doar o mică parte din potenţialul creierului lor, pe când el foloseşte ceva mai mult. Chiar dacă arhivele nu confirmă că acest interviu ar fi avut loc vreodată, legenda sa a permis răspândirea mitului.
Ulterior, această legendă a fost folosită de autorii de cărţi de dezvoltare personală, aceştia promiţând potenţialilor clienţi dezvăluirea unor secrete care să le permită să folosească o parte mai mare din creier. De asemenea, legenda a fost preluată şi de magicieni pentru a explica presupusele lor puteri paranormale.
Succesul acestui mit se datorează parţial dorinţei oamenilor de a depăşi limitele inerente corpului uman. De aceea, el a fost folosit în numeroase campanii publicitare ce au contribuit la rândul lor la răspândirea acestui neadevăr. Nici realizatorii de filme de la Hollywood nu s-au sfiit să apeleze la această legendă, ea stând la baza thrillerului Limitless, în care un medicament-minune permite protagonistului să-şi folosească 100% din creier şi să beneficieze de capacităţi de concentrare şi memorie ieşite din comun.
În ciuda răspândirii mitului, cercetătorii au explicat de câteva decenii că este improbabil să fie adevărat: ţinând cont de faptul că 20% din energia corpului este consumată de creier, e greu de crezut că folosim doar 10% din capacităţile sale. Selecţia naturală ar fi dus la dispariţia fiinţelor care consumă energie ineficient, pentru a alimenta ţesuturi inactive.
Mai mult, cercetările efectuate asupra persoanelor care au suferit vătămări ale creierului (veterani de război şi persoane cu afecţiuni mentale) au arătat că abilităţile şi comportamentul acestora sunt puternic influenţate de traumele suferite, indiferent de zonele afectate din creier.
Progresul ştiinţific realizat în domeniul imagisticii cerebrale a eliminat în totalitate posibilitatea ca acest mit să fie adevărat. Folosind aparate de imagistică prin rezonanţă magnetică funcţională (fMRI), cercetătorii au putut observa că oamenii folosesc mai mult de 10% din creier chiar şi atunci când fac gesturi banale precum strângerea degetelor în pumn. „Imagistica funcţională ne-a arătat că există foarte puţine elemente ale creierului care să nu fie activate la un moment dat”, explică profesorul Sophie Scott de la Institutul de Ştiinţe Cognitive din cadrul University College London. Chiar dacă nu folosim toate părţile creierului simultan, imagistica cerebrală a arătat că, de-a lungul unei perioade de 24 de ore, oamenii activează toate zonele creierului.
O afirmaţie mai apropiată de adevăr, spun specialiştii, este aceea că înţelegem doar 10% din modul în care funcţionează creierul.
Ne face mai inteligenţi muzica lui Mozart?
Un alt mit referitor la creierul uman este acela că muzica lui Mozart contribuie la dezvoltarea cognitivă a bebeluşilor, făcându-i mai inteligenţi decât ar fi fost în mod normal. Această legendă a ajutat la dezvoltarea unei companii americane, Baby Einstein, ce a obţinut profituri de milioane de dolari din vânzarea de pachete speciale de cărţi şi CD-uri destinate părinţilor care îşi doresc copii mai isteţi.
Acest mit îşi are originile într-un studiu efectuat în anii ‘50 de un specialist ORL, conform căruia pacienţii cu probleme de auz şi de vorbire prezintă îmbunătăţiri semnificative ale sănătăţii atunci când ascultă muzica lui Mozart. Apoi, un studiu realizat în anii ‘90 pe un grup de studenţi americani a sugerat că persoanele care au ascultat 10 minute muzica lui Mozart înainte de un test IQ prezentau rezultate îmbunătăţite, obţinând, în medie, 8 puncte în plus.
În scurt timp, mesajul a fost răspândit cu ajutorul mass-media înainte ca alte studii să poată infirma sau confirma descoperirea. Cercetările ulterioare au relevat că, atunci când oamenii ascultă orice tip de muzică ritmată înainte de un test de gândire, sunt mai operativi şi mai entuziasmaţi, ceea ce creează condiţiile pentru un rezultat mai bun. Aceste studii nu au fost popularizate, astfel că mitul muzicii lui Mozart a continuat să se răspândească, aducând un profit semnificativ companiilor care au ştiut să speculeze legenda.
Cercetătorii afirmă că părinţii ar face mai bine dacă ar cheltui aceşti bani pentru a-i asigura copilului şansa să înveţe să cânte la un instrument muzical, deoarece există numeroase dovezi care arată că acest lucru îmbunătăţeşte, într-adevăr, concentrarea, încrederea în sine şi capacităţile de coordonare.
Lupta dintre cele două emisfere – creativitate versus logică
Creierul este împărţit în două emisfere ce funcţionează diferit. Spre exemplu, emisfera stângă domină atunci când este vorba de procesarea limbajului, pe când cea dreaptă este mult mai implicată în procesarea emoţiilor. De multe ori, însă, aceste diferenţe dintre cele două emisfere sunt exagerate, astfel că în ultimii ani s-a răspândit ideea că persoanele mai creative şi mai intuitive îşi folosesc mai mult partea dreaptă a creierului, pe când cele mai logice şi mai aplecate spre raţionalitate se bazează mai mult pe emisfera stângă. De multe ori, cei ce răspândesc acest mit afirmă că oamenii ar deveni mai înţelepţi dacă ar învăţa să folosească la maximum potenţialul ambelor emisfere. Cultura populară a ajutat, la fel ca în cazul celorlalte legende despre creier, la popularizarea acestei credinţe, aşa cum se poate observa şi în reclama de mai jos.
Oamenii de ştiinţă afirmă că mitul acesta este departe de adevăr. Oamenii diferă, într-adevăr, în ceea ce priveşte capacităţile cognitive, însă acest lucru nu înseamnă că îşi folosesc o parte de creier „mai mult” decât pe cealaltă. Cele două emisfere comunică prin formaţiunea corpus callosum, fiind vorba despre o complementaritate în funcţionarea lor, nu de o concurenţă.
În ciuda faptului că există o lateralizare a funcţiilor în cele două emisfere, cercetătorii subliniază că există mult mai multe asemănări decât diferenţe între acestea. De asemenea, pentru ca un om să-şi piardă pe deplin anumite facultăţi mintale, dovezile medicale arată că este necesară vătămarea zonei responsabile în ambele emisfere.
Aşadar, cele două emisfere prezintă diferenţe, însă conceptul de „emisferă dominantă” ce poate explica personalitatea unui om nu este decât un mit rezultat dintr-o simplificare.
Ce mistere urmează să mai fie elucidate?
În ultimele două decenii s-a observat o folosire tot mai intensă a aparatelor specializate în imagistica prin rezonanţă magnetică funcţională (fMRI). Spre deosebire de electroencefalografie (EEG), prin care cercetătorii pot detecta activitatea electrică de la suprafaţa creierului, tehnologia fMRI permite studierea zonelor de profunzime ale creierului.
Acest progres tehnologic a permis oamenilor de ştiinţă să afle numeroase aspecte neştiute despre creierul uman, precum faptul că acesta prezintă o compartimentare foarte detaliată. Spre exemplu, există regiuni specifice pentru perceperea chipurilor sau pentru deciziile ce ţin de responsabilitatea morală. De asemenea, tehnologia a permis cercetătorilor să realizeze că este posibilă comunicarea cu pacienţii aflaţi în stare vegetativă prin monitorizarea activităţii lor cerebrale.
Cu toate acestea, tehnologia nu este perfectă, specialiştii recunoscând că ea nu permite măsurarea în mod direct a activităţii neuronale. De aceea, oamenii de ştiinţă sunt convinşi că următoarele decenii vor aduce clarificări pentru multe alte aspecte încă neînţelese ale celui mai complex organ uman. De Marius Comper – Descopera 
 

Separatismul este la moda


O Europa schizofrenica, obsedata, in care SEPARATISMUL e la moda

autor: FrontPress 13.09.2012
1,5 milioane de spanioli din Catalonia și-au manifestat independența la Barcelona în urmă cu două zile. O veste deloc bună pentru Spania, un stat puternic încercat de criza economică și care are de a face cu mișcarea separatistă bască de zeci de ani. Pentru că e un trend actual, această știre nu a șocat pe nimeni, ba poate chiar încântat niște turiști care au fost la Barcelona și li s-a părut “frumos”. Tâmpenia, pusă în context, e o tâmpenie și mai mare. O fi Catalonia cea mai bogată regiune a Spaniei, dar este totodată și una dintre regiunile care au cerut ajutor financiar guvernului de la Madrid. Dar care pot fi atunci considerentele reale ale acestor tendințe separatiste? Și nu vorbim aici de mișcări separatiste care există de sute de ani și au la bază un drept natural și etnic, cum este în cazul Irlandei sau al Țării Bascilor, ci un nou val separatist care ține mai mult de situația economică actuală a unei anumite regiuni.
Totul are la origine un model de gândire medieval, finanțat perfid de superputerile care își doresc o Europă schizofrenică, obsedată să să auto-fărmițeze până la extincție. Să luăm Catalonia, de exemplu. Această regiune are deja statutul de regiune autonomă. Această regiune iberică a fost colonizată și condusă în istorie de greci, vizigoți, mauri, franci, până în Evul Mediu când identitatea catalană a început să ia naștere. Regatul Aragonului s-a unit dinastic cu Regatul Castiliei în 1469. Autonomia Cataloniei ia sfârșit în anul 1715, când regele Spaniei Filip al V-lea pune capăt autonomiei politice a regatelor care alcătuiesc Coroana Aragonului. Tendințele separatiste au revenit în forță în timpul războiului civil spaniol și s-au manifestat în principal prin acțiunile anarhiștilor și comuniștilor, urmărea fiind o politică dură a generalului Franco de restrângere a manifestărilor catalane care au durat până în anii 1970.
Istoria medievală a acestei regiuni nu este cu nimic diferită de cea a statelor medievale românești, iar cultura catalană care se bazează pe un dialect al limbii spaniole are aceleași caracteristici regionale pe care le are regiunea Bucovina, de exemplu. Cu toate acestea, milioane de catalani doresc independența față de Spania. Adevărul este undeva la mijloc, probabil, și mitingul de acum două zile din Barcelona poate fi pus și în contextul economic din Spania. Este fără îndoială și faptul că Barcelona este un focar al acțiunilor anarhiste și comuniste din Spania, care susțin independența Catalaniei cot la cot cu naționaliștii catalani. Bizar, nu? Chiar deloc.
Toate aceste mișcări separatiste recente din Europa, cum ar fi Lega Nord in Italia care militează pentru idependența Padaniei nu fac altceva decât jocul noilor puteri economice din Asia sau a statelor arabe care sunt prin tradiție inamici ai Europei Occidentale. Este un lucru probat de diferitele dezvăluiri legate de finanțarea acestor partide sau mișcări. Este notoriu deja cazul Jobbik din Ungaria, care militează pentru autonomia așazisului Ținut Secuiesc, care este finanțat de Iran și alte state arabe. O Europă formată din cât mai multe state mici, fără vreo reală putere economică, este o țintă sigură în fața unei Chine puternice financiar sau a unui Iran care dorește să se impună ca o putere militară în Orientul Mijlociu. Nu degeaba KGB-ul finanța în anii 1970 și 1980 grupările anarhiste din Germania, Italia și Spania, nu degeaba toți scriitori cu vederi liberale din Europa post-război făceau parte din asociații care promovau libertatea, democrația sau iubirea între popoare, făsă să știe că sunt de fapt, oficine ale Rusiei Sovietice. Orice măsură care putea duce la slăbirea Europei Occidentale, ideologic sau economic, era finanțată și organizată de KGB, cu susținerea unor state arabe.
Astăzi războiul rece a luat forme mai perverse. Catalanii care ies pe străzi cred că se manifestă liber pentru un drept istoric al lor, pentru independență. De fapt, pun umărul fără să știe la slăbirea Europei statale. Cine sunt cele mai puternice state din Europa? Germania, Franța și Marea Britanie, state mari, cu o populație mare, care s-au manifestat în trecut într-un mod colonialist, susținute de resurse umane și financiare apreciabile. Puternici Europei sunt statele mari, nu Lituania sau Muntenegru. Ce importanță strategică sau politică ar putea avea o Catalonie cu o populație de 8 milioane de locuitori într-un context global? Dar o Padanie muntoasă sau un ținut secuiesc înconjurat de România, cu un nivel de trai scăzut, cu o economie veșnic subvenționată?
Se urmează în mod schizofrenic modelul medieval, cu multe state mici, unde fiecare e stăpând pe destinul său. Urmează ca Europa să devină un furnicar de orașe-stat, unde doar câteva state puternice, cele care acum conduc și Uniunea Europeană, vor mai avea un cuvânt de spus. De George Bara – NapocaNews
 

Cuvantarile triumfaliste, inseamna abureala fara rost !Nu inteleg  cuvantarile triumfaliste ale  guvernantilor actuali. Spun  ca vor avea mai multi parlamentari, ca vor castiga alegerile, ca nu vor sa fie ca cealalta clica de banditi ! Cine este interesat de asta cand ei acum nu fac  nimic?
In privinta  banilor retinuti pentru asigurari sociale eu intelesesem ca, sunt  dati toti inapoi ca ne-am platit datoriile catre stat, cat timp am lucrat. Banditii ceilalti ne-au luat cate un  milion de lei si  cretinii acestia ne dau cate 300 mii lei cu taraita?
 Ce sa mai intelegem decat ca sunt si ei niste borfasi.
Discursurile lor triumfaliste se vor desumfla dupa alegeri ca ne-am  saturat toti de banditii, care amana luarea unor masuri radicale,  aduntand triumfator ca nu sunt ca ceilalti, ca ei respecta legea si borfasul sef sa faca ce vrea ca e treba lui.
 Nu e treaba lui, ca de aceea i-am ales sa-l dea jos, nu sa il lase sa-si faca treaba in capul nostru pana in 2014 asa cum vad ca ni se spune mereu la tv.   ca sa ne intre in cap odata ca sunt mana in mana si lungeste treaba  pitindu-se dupa legalitate. Legalitatea cui ? A tartorului betiv ? Si noi ce sa facem sa punem  mana pe par sa le dam in  cap  la toti si guvernantilor ca sunt ticalosi? Toata tragerea asta de timp si scaparea  pestelui mare printre ochiurile facute largi de  Zambarici si Somnorici, se vede de la o posta.
Nu mai pacalesc pe nimeni ! Noi toti am inteles ca sunt mana in  mana si  referendumul a fost numai ca sa ne arunce praf in  ochi caci, prea se  intaratase tarata in romani. Ce s-au gandit ei atunci ? Ia sa-ii mai prostim nitel pe prostii de romani incurabili pentru ca nu se mai in vata minte. Romanii nu inteleg ca numai glontul  poate sa mai faca dreptate si sa pun a lucrurile la punct ? Nici guvernantii de toate categoriile, nici  occidentul, nici americanii.
Javrele strainatatii au nevoie de  roboti aici, care sa le execute ordinele pentru a lua tot si ce a mai ramas si rahatul de sub noi. S-a jucat si se joaca o carte mare, pe care noi romanii am pierdut-o.
Sa nu asteptam izbavirea in iesirea romanilor cu milioanele in strada. Romanii se considera absolviti de orice activitate ca,  au votat.
Trebuie procedat ca intotdeauna in istorie. Un grup mic, bine organizat  format din  patrioti  au rasturnat regimuri de mii de ani, ca in  China.
Gloata vine dupa aceea, cand s-a  luat  capatanile balaurului cu 1000 de capete.
Nu e timp de asteptat sa vina nea Vasile si tata Floarea  de la BUDA ca, au diaree !!!! 

STAT NATIONAL LEGIONAR


LEGEA nr. 550 din 14 septembrie 1940: Romania devenea STAT NATIONAL LEGIONAR

autor: FrontPress 14.09.2012
LEGEA nr. 550 din 14 septembrie 1940 prin care Statul Român devine Stat Naţional Legionar
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 214 bis din 14 septembrie 1940
Art.1. Statul Român devine Stat Naţional Legionar.
Art.2. Mişcarea Legionară este singura mişcare recunoscută în noul Stat, având ca ţel ridicarea morală şi materialã a poporului Român şi desvoltarea puterilor lui creatoare.
Art.3. D-l General Ion Antonescu este Conducãtorul Statului Legionar şi Şeful Regimului Legionar.
Art.4. D-l Horia Sima este Conducãtorul Mişcării Legionare.
Art.5. Cu începere de la data acestui Înalt Decret orice luptă între fraţi înceteazã.
Statul Național Legionar a fost practic denumirea purtată de Regatul României timp de 138 de zile, în perioada dintre 14 septembrie 1940 (când s-a format Guvernul Ion Antonescu) și 14 februarie 1941, când legionarii au fost îndepărtaţi de la putere printr-o lovitură de stat, instaurându-se dictatura militară a generalului Antonescu.
Anterior, pe 4 septembrie 1940, Legiunea Arhanghelul Mihail a intrat într-o alianță tensionată cu Generalul (mai târziu Mareșalul) Ion Antonescu, care a forțat abdicarea regelui dictator Carol al II-lea al României în favoarea fiului său Mihai I. În Statul Național Legionar, proclamat pe 14 septembrie 1940 prin decret regal, Ion Antonescu era Conducător (prim ministru), Horia Sima, în calitatea sa de Comandat al Mişcării Legionare, vicepreședinte al Consiliului de Miniștri, iar Regele Mihai I era șef al statului.
După lovitura de stat antonesciană din 21-23 ianuarie 1941, prin Înaltul decret regal nr. 314, din 14 februarie 1941, Statul Național Legionar a fost desființat.  Sursa: FrontPress.ro
 

Cand partenerul nu este de incredere, trebuie sa ai o mana libera ! 
De cand am auzit zicala de la Razboiul depozitelor :"Cand partenerul nu este de incredere trebuie sa ai o mana libera", nu mai imi da pace gandul de a  potrivi zicala cu guvernantii actuali.
 As vrea sa-l adaptez la politica romaneasca actuala.
 Cred ca cel mai bine se potriveste guvernantilor care  nu  au avut partenerul de inceredere, cuprinsi in mafioti si ....( sau poate ai stiut si asa au vrut).
 As vrea sa scriu multe pe sleau dar, imi este rusine :((( Mai ales ca barbatii nu au curaj !!!
CRED CA AR MERITA UN ARTICOL PORCOS DE UCIGATOR, ACESTI PROSTANACI  ZIMBITORI MEREU SI SOMNOROSI.
DAR CUM SA FAC  SA NU ORIPILEZ PE NIMENI?
Stiti ca, o vorba spune ca, "cainele care latra nu musca".
Cand eram tanara aveam o caracterizare ca sunt pisica blanda care zgarie rau.
 Nu vreau sa  ajung sa confirm aceasta zicala.
Ce ziceti, se  intrevede ce am vrut sa spun referitor la  clasa noastra politica reprezentanta prin  guvernanti si  banditi? De fapt banditi sunt toti. Dar guvernantii de acum s-au  prostit de tot.
Trebuie sa isi revina daca nu vor sa piarda  alegerile. Pe mine m-au pierdut deja. Cum sa ma reprezinte pe mine in care fierbe sangele din cauza prostiei lor ca (as vrea sa fac urat dar nu pot), sa votez  niste baligi care dupa ce au dat kix cu referendumul din  cauza lor, au fugit de s-au ascuns  cu burta la soare si puta la umbra :)))
Eu ma asteptam, la  lozinci mobilizatoare imperative, nu la niste miorlaieli, nici macar de cotoi in  calduri. Si cotoiului i-ar fi rusine cu acesti imbecili.
Dar sa nu uit, vad ca singurul post la care ma uit A3, s-a cam muiat, nu are suficienta energie pentru a argumenta ca trebuie dusa batalia pana la capat(parca pun piedici, contrazicand pe initiatorul plimbarii D-l G.). Ma dezamagesc.
Acum va spun  ca vorbele pe care le am pe buze, sunt grele pentru toti si las ca titlul sa vorbeasca in  locul meu si in mintea dvs. sa va imaginati ce am vrut sa spun  referitor la  LABA..... scuzati.  

vineri, 14 septembrie 2012

Raul la sursa


Cum sa gasesti raul la sursa. LIBIA a facut greseala sa omoare un ambasador al SUA, in locul IRANULUI

autor: FrontPress 14.09.2012
Navele USS Laboon si USS McFaul, dotate cu rachete Tomahawk au fost trimise spre coasta Libiei a doua zi dupa masacrul de la consulatul american de la Benghazi, descris de oficialii americani ca un atac terorist bine planificat, menit a răzbuna moartea lui Abu Yaya al Libi, al doilea lider din conducerea Al Qaeda, ucis acum cateva luni in Pakistan. Deci dintr-o dată teoria că atacul în care și-a pierdut viața ambasadorul american Christopher Stevens a fost generat de un film jignitor la adresa profetului Mohamed, nu mai este atât de sigură. Toate declarațiile recente ale americanilor indică faptul că filmul respectiv, realizat de evreul american Sam Bacile, fie nu are legătură cu noua “toamnă arabă”, sau că acest film a fost lansat cu intenție de către SUA sau Israel pentru a provoca reacții violente ale statelor arabe. Probabil că statul vizat era Iranul, pentru a se găsi pretext pentru invadarea sa. Dar pe post de țap ispășitor a cazut tânara democrație eliberată de sub dictatorul Gaddafi, Libia.
Ce ironică este câteodată politica externă! Unde sau și unde crapă. Cine nu are teroriști, să își cumpere.
Primăvara arabă care a dus la răsturnarea regimurilor dictatoriale din Egipt și Libia, susținute de către democrațiile occidentale și de către SUA, au adus în mod evident islamiștii la putere. Atât de evident și totuși atât de fără sens. Cum se face că SUA, care luptă împotriva terorismului a ajutat rebelii fanatici musulmani să lupte împotriva unor dictatori militiari care au ținut zeci de ani în frâu diferitele secte religioase? Cum ziceam, cine nu are teroriști, să își cumpere. Lumea întreagă ar fi trebuit să învețe la invazia Irakului. Arme de distrugere în masă care nu au existat și un Saddam care făcea afaceri cu familia Bush, spânzurat ritualic pentru democrație. Ce a urmat: mai multe victime pe timp de pace, decât pe timpul invaziei armatei SUA. Un război sectar între musulmani și împotriva creștinilor care nu se va sfârși niciodată, un Irak în care trupele europene plătesc taxe de protecție șefilor milițiilor irakiene. Dovada clară că totul a fost o minciună și că sângerosul Saddam ținea de fapt în frâu sute de triburi de arabi violente, care abia au așteptat să sară la unul la gâtul altora.
Imaginile cu cadavrul ambasadorului american purtat pe străzi vin doar ca o continuare a imaginilor cu Muamar Gadaffi împușcat ca un porc în plină stradă și expus pentru public într-um mall. Ironia e că ambasadorul Christopher Stevens a fost un dârz susținător al campaniei SUA împotriva lui Gaddafi și acum sfârșește exact ca el, ucis de rebelii însetați de… libertate și democrație.
Dar să vă spun un secret. Eu personal nu cred în poveștile cu acest pericol mondial numit terorism pentru care trebuie să ne dăm de bunăvoie libertățile și banii în mâna guvernelor, pentru a rezolva această problemă. Nu cred ca atentatul din Bulgaria, de la Burgas, a fost pus la cale de Iran. La ce a folosit Iranului, stat despre care se crede că are deja arma nucleară și o armată uriașă, un atentat soldat cu zece evrei morți? Cum de tocmai un evreu din SUA a lansat pe Youtube filmul care a incitat spiritele în țările arabe, inclusiv Egipt și Iran? Avem de a face cu provocări ieftine, cel mai probabil produse de cei care doresc să pornească un nou război, pe care îl vor pierde pe câmpul de luptă, ca în Vietnam, Afganistan sau Irak, dar îl vor câștiga la bani. Provocări menite să scoată definitiv Iranul din pepeni, să facă un gest atât de reprobabil încât o invazie a cuplului Israel-SUA să fie unanim aprobată de masa îndobitocită. Azi deja și România era în război cu NATO împotriva Iranului, dacă extremiștii islamiști ucideau vreun american, după ce li s-a urcat tensiunea privind la filmul blasfemiator.
Până la urmă și musulmanii fac ce i-a învățat imanul lor. Să se răzbune pentru orice. Hollywood-ul își bate joc de creștini și de Hristos de peste 40 de ani și nimeni nu îi aruncă în aer, pentru că esența creștinismului este iertarea.Pentru noi imagini cu cadavre purtate pe străzi, fie că sunt ale lui Gaddafi sau ale ambasadorului SUA, sunt șocante, dar nu mai șocante ca pozele cu țâțele lui Kate Middleton publicate într-o revistă din Franța. Pe cataloni, italieni și pe scoției îi interesează mai mult să devină independenți și să le fie respectate drepturile de a fuma iarbă pe strădă, decât să înțeleagă că sursa răului politic din lume nu stă într-un punct sau o personă, fie ea și agentul CIA Bin Laden. Este uniform distribuită și printre statele civilizate, care fac delegații de miniștri în România pentru a-i pieptăna pe țigani, în timp ce Parisul este incendiat ăn fiecare an de tinerii musulmani. Europa e schizofrenică, am mai scris asta, uneori nu poți să îi cauți de vină pe bolnavii nebuni. Dar pe SUA și Israel le suspectez de ură și viclenie premeditată, e o diferență. De George Bara – NapocaNews

Festivalul DACII LIBERI


UCIGAS DE COPII


Legea naturala: Ucigas de copii INCENDIAT de comunitate! (FOTO)

autor: FrontPress 14.09.2012
O mulţime formată din profesori, părinţi şi bunici furioşi din Guatemala, o ţară din America Centrală, a pedepsit cumplit un bărbat acuzat că a ucis doi copii într-o sală de curs.
Ministrul de interne, Mauricio Lopez Bonilla, a anunţat că Julio Saquil, aflat într-o stare avansată de ebrietate, a intrat miercuri într-o şcoală din provincia nordică Alta Verapaz şi a omorât doi elevi, tăindu-le gâtul cu o  macetă (cuţit cu lamă lungă). Ministrul a mai precizat că mulţimea l-a pedepsit pe bărbatul de 35 de ani bătându-l şi dându-i foc chiar în curtea instituţiei de învăţământ, scrie Daily Mail. Acesta a decedat în urma rănilor suferite.
“A intrat într-o clasă şi a agresat elevii, decapitând un băiat de 13 ani şi retezând gâtul unei fete de 8 ani”, a declarat  Wilson Cahuec, un pompier care a ajuns la faţa locului.
Poliţia locală a dezvăluit faptul că ucigaşul avea antecedente în ceea ce priveşte consumul de droguri şi ieşirile violente. Cu toate acestea nu a fost identificat cu exactitate motivul ultimului atac, care i-a fost până la urmă şi fatal.
Postul de televiziune Fox News a relatat evenimentul şi a dezvăluit faptul că din mulţimea care l-a pedepsit pe criminal au făcut parte localnici şi profesori.
În Guatemale nu este un lucru rar pedepsirea infractorilor direct de comunitate, mai ales în regiunile unde forţele de poliţie sunt insuficiente. Conform unei organizaţii locale pentru drepturile omului, 234 tentative şi acte de linşaj public au avut loc în 2011 şi 40 de persoane şi-au pierdut viaţa. Sursa: FrontPress.ro
Hoţi şi tâlhari pedepsiţi de comunitate în Guatemala. 

PIERTRELE DE MOARA ALE SOCIETATII NOASTRE !Gunoaiele, puroaiele societatii romanesti, adevarate pietre de moara pentrun  societatea noastra, pentru  capacitatea de a trai din  propriile  activitati a unor excroci  nationali si internationali, SUNT PROFITORII MUNCII NOASTRE, BENEFICIARII OPORTUNITATILOR DE MOMENT, CARE PRACTICA RASISMUL IMPOTRIVA CELOR CARE SUNT CINSTITI, MUNCITORI SI I-AU INGADUIT MULT PREA USOR PRINTRE EI !
 Fara  nici un  fel de triere ale adevaratelor   cauze  ale  cererii ajutoarelor sociale, se lafaie fara nici o grija. Motivele nemuncii sunt lenea,  exploatarea  neputintei  statului si implicit a primariilor de a face  departajarea corecta a  celor in drept, fata de profitori. Asta se datoreaza si coruptiei la nivelul primariilor si murdaria in care se  scalda primarii si angajatii lor care nu-si merita  salariile si statutul social din cadrul primariilor.
 Nu mai am rabdare si as vrea precum in  filmul Samantha cand, vrajitoarea stramba din  nas si vreau sa dispara tot acest puroi  canceros care ne-a napadit. Nu mai este de joaca si sa spunem mereu ca  toate aceste nemernicii, nu au fost supuse judecatii si deci sant nevinovati.
Faptele la hotarul  ilegalitatii, trebuiesc  pedepsite  cat mai repede fara a astepta ani, in care cu ajutorul mitei si coruptiei sa fie  aruncate in derizoriu.
Daca cateva  persoane numai vor fi pedepsite exemplar, vor tremura toti infractorii generalizati in tara, vor stii ca nu e de gluma. Dar pana nu se baga frica in oasele reufacatorilor, de la vladica pana la opinca nu se va schimba nimic, ba din contra lucrurile vor evolua. Acesti nemernici  chiar la  nivel mic, fac apel la omor prin linsaj, caci sunt lasi.
Oameni rabdatori, desi sanatatea nu le permite sa se tina  piept gunoaielor neamului, trebuie sa  contribuie fizic si afectiv la epurarea acestor nelegiuiri unindu-se. Dar asta nu e de ajuns. Cu cat nu raspunzi  scandalurilor facute de tigani sau slugile lor, devii tot mai vulnerabil. Scandalul este in sangele tiganilor. Fac parte din viata lor. Si li se alatura si romanii.
Nu mai vreau sa se tergiverseze  nelegiuirile din tara, vreau ca noi oamenii de rand sa fim scutiti de  toate vitejiile infractorilor de orice tip, de la furt la omor. Ne ajung guvernantii !!!
Astept ziua aceea cand nu vom mai tremura de frica  sa plecam seara pe strada, sa nu mai tremuram  cand bagam cheia in usa, rugandu-ne la Dumnezeu  sa ne ierte pacatele, pentru ca ne asteptam din  moment in  moment, la un cutit in spate deja promis.
Vreau sa mai traiesc o zi macar, dupa ce se va instaura dreptatea  in mod radical in tara.
Vreau ca  madame batrane sa nu mai continue  activitatea  nelegala, in ciuda inconvenientelor  celorlalti. Vreau ca  batranii dezaxati sexual, sa nu mai continue sfidarea legii.
VREAU SA SE INSTAUREZE LEGEA IN TARA CU ORICE PRET. Ganditi-va numai la generaliile viitoare, ce le lasam mostenire ? Frica pentru viata lor !!!!! ???????
Actualii guvernanti nu sunt capabili sa fac a ordine in tara.
Numai in mainile NATIONALISTILOR sta aceasta putere. De ceea au fost mereu incriminati, pentru ca au aplicat imediat legea. Neaplicarea legilor in  mod radical si imediat inseamna :"Boala lunga, moarte sigura ".  

joi, 13 septembrie 2012

CiceroCicero Marcus Tullius (106-43 i.Hr.)

 "Bugetul trebuie echilibrat,
Tezaurul trebuie reaprovizionat,
Datoria publica trebuie micşorata,
Aroganţa funcţionarilor publici trebuie moderata şi controlata, şi
Ajutorul dat altor ţari trebuie eliminat
pentru ca Roma sa nu dea faliment.

"Oamenii trebuie si înveţe din nou sa munceasca în loc sa traiasca pe spinarea statului."
 ( Cicero, anul 55 înainte de Cristos)

Uciderea ambasadorului


FILMUL care a dus la uciderea ambasadorului american din Libia – Mahomed, homosexualitatea si pedofilia (VIDEO)

autor: FrontPress 13.09.2012
Filmul care a dus la atacul cu racheta al militantilor islamisti la ambasada SUA din Libia, atac in urma caruia ambasadorul american a fost ucis, a fost restrictionat pentru utilizatorii din Libia si Egipt. Pelicula “Inocenta musulmanilor”, care a provocat violente manifestatii in Egipt si in Libia, se doreste o descriere a vietii profetului Mahomed, evocand in special temele homosexualitatii si pedofiliei.
Dupa uciderea ambasadorului american din Benghazi, Youtube a anuntat ca a restrictionat accesul in Libia si Egipt la filmul controversat, potrivit Irish Times, care citeaza Reuters.
Fragmente cu pelicula cu buget redus, cu costume de amatori, un scenariu confuz si decoruri artificiale, au fost postate pe Internet. Actorii, care vorbesc engleza cu accent american, ii prezinta pe musulmani ca fiind imorali si violenti, luandu-l in deradere profetul Mahomed, care este prezentat drept un afemeiat care aproba abuzarea sexuala a copiilor.
Musulmanii apreciaza ca prezentarea de orice natura a profetului Mahomed este jignitoare. In anul 2005, publicarea a 12 caricaturi intr-un ziar din Danemarca a generat revolte in numeroase tari musulmane.
Filmul a fost produs si realizat de un dezvoltator imobiliar israeliano-american in varsta, originar din California.
Sam Bacile, in varsta de 54 de ani, descrie islamul drept un “cancer” si o religie a urii. Bacile a dezvaluit ca a produs acest film cu cinci milioane de dolari primiti de la aproximativ o suta de donatori evrei, insa a refuzat sa dea identitatea sponsorilor.
Regizorul a spus ca a lucrat cu 60 de actori si o echipa de 45 de persoane pentru a realiza, in California, in trei luni, filmul de doua ore, care “este politic, nu religios”.
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Libia, Christopher Stevens, si alti trei membri ai personalului ambasadei au fost ucisi, miercuri, in Libia, de o grupare islamista inarmata care a atacat cu focuri de arma consulatul SUA din Benghazi si a tras cu rachete asupra masinii in care se afla diplomatul.
Islamistii au lansat atacul tocmai pentru a protesta fata de filmul controversat al lui Bacile. De Diana Robu – Ziare.com
 

Corneliu Zelea Codreanu (1899-1938)


113 ani de la nasterea lui Corneliu Codreanu, fondatorul Miscarii Legionare

autor: FrontPress 13.09.2012
Invitam pe cei interesati sa afle cine a fost cu adevarat CORNELIU ZELEA CODREANU achizitionand urmatoarele carti:
De asemenea mai poate fi vizualizat si siteul: www.codreanu.ro .
Pe scurt despre una dintre cele mai mari personalităţi politice româneşti ale secolului trecut:
Astăzi se împlinesc 113 ani de la nașterea fondatorului Mișcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu supranumit “Căpitanul” (13 Septembrie 1899 – 30 Noiembrie 1938).
Cel mai mare dintre sapte fii ai profesorului Ion Zelea Codreanu (în trei rânduri deputat, provenind dintr-o straveche familie de padurari). Strabunicul din partea mamei se numea Adolf Brauner, era bavarez de origine si a ajuns în Bucovina ca functionar vamal pe timpul stapânirii austriece. Acolo s-a casatorit cu Elisabeta Cornea, strabunica lui Corneliu Codreanu.
A absolvit Liceul Militar Mânastirea Dealului si Facultatea de Drept din Iasi.
În primul razboi mondial îsi urmeaza tatal pe front.
În 1919 adera la Garda Constiintei Nationale, organizatie anticomunista condusa de muncitorul iesean Constantin Pancu.
Dejoaca cu mult curaj, în 1920, doua actiuni comuniste la Regia din Iasi si la Atelierele CFR Nicolina. Se opune cu succes deschiderii anului universitar fara serviciu religios. Este ales presedinte al Societatii Studentilor în Drept.
La 10 Mai 1922, înfiinteaza Asociatia Studentilor Crestini. În toamna lui 1922 pleaca sa studieze la Berlin si Jena, dar se întoarce în iarna pentru a participa la marile miscari studentesti din Decembrie 1922. Punctul principal al revendicarilor studentesti îl reprezinta numerus clausus, adica limitarea numarului de locuri alocate evreilor în universitati la procentul pe care evreii îl aveau în populatia româneasca.
Împreuna cu profesorul A. C. Cuza, fondeaza, în 1923, Liga Apararii National Crestine.
Organizeaza în acelasi an, împreuna cu Ion Mota, Corneliu Georgescu, Vernichescu, Ilie Gârneata, Radu Mironovici, Leonida Bardac si Tudose Popescu un complot împotriva bancherilor evrei si a capilor coruptiei din lumea politica. Complotul este tradat de clujeanul Vernichescu.
Îl împusca, în legitima aparare, pe prefectul de politie Manciu din Iasi, în 1924. Este achitat un an mai târziu la Turnu Severin.
Întemeiaza la 24 Iunie 1927, împreuna cu Ion Mota, Corneliu Georgescu, Ilie Gârneata si Radu Mironovici, Legiunea Arhanghelul Mihail.
În 1930 organizeaza doua ample marsuri în Basarabia, cu scopul de a potoli agitatiile comuniste. Se constituie organizatia de tineret Garda de Fier.
Este ales deputat de Neamt în 1931.
Initiaza în 1935 Comertul Legionar.
Întemeiaza partidul Totul pentru Tara, ca expresie politica a Miscarii Legionare.
Este arestat în noaptea de 16-17 aprilie 1938 pentru ultragierea lui Nicolae Iorga si este condamnat la sase luni detentie. În luna mai i se intenteaza înca un proces si este condamnat la zece ani munca silnica.
În noaptea de 29-30 Noiembrie 1938 este asasinat de jandarmi împreuna cu Nicadorii si Decemvirii, în timp de erau transportati catre Jilava.
 

Nu incarca ziua de astazi, cu necazurile de maine !O vorba din popor spune, sa nu  iti  umbresti ziua de astazi, pentru problemele de maine! Sa lasi ziua asta  senina. Fiecare zi cu problemele ei.
Dar cum sa faci sa fie bine ?
Poti sa nu te gandesti ce-ti aduce ziua de maine ? Nu trebuie sa fii mare vizionar, ca sa intelegi ca iti va aduce numai necazuri.
Alta vorba spune "cum  iti asterni asa dormi" !
 Si nu este adevarat ca fiecare individual si noi toti in ansamblu, asa cum ne-am asternut asa dormim ?
Atun i ce este de facut ? Ne-am culcat pe urechea aceea bleaga si ne-am zis ca am ales  conducatorii tarii si a destinelor noastre si noi putem dormi linistiti, caci ei isi fac treaba si ne apara interesele noastre si ale tarii?
Fara nici o verificare le-am dat un CEC in alb. Si ce au facut alesii nostrii cu el ? S-au sters la chiur.
Acum inglodati in  datorii pe mai multe generatii, ce avem de facut ? Le luam gatul, averile si conturile si tot ce mai gasim la banditi si sa dam un exemplu crud care sa fie invatatura de minte nu numai pentru  cei care vor veni, sa nu faca ce au facut leprele astea ci si  sa fie exemplu pentru occident, sa se duca buhul pe tot globul, care sa inteleaga sa nu-si mai  bage nasul  unde nu le fierbe oala si pentru interesele lor scarbavnice sa tina aici  o sleahta de  nemernici, fara mama fara tata, fara tara, fara neam.
Si drept pedeapsa pentru  ticalosia celor care ne-au imprumutat, organismele financiare internationale, sa nu le dam nici un sfant. Daca  ei ne  ameninta ca nu ne mai dau bani, noi nu le dam de-adevaratelea banii care  i-au dat mafiei din  tara si de peste hotare si ne pun  in  dispret total sa platim noi si cu urmasii nostrii.
Sa se duca   legati de gat cu lantul, cu  dusmanii din  tara si ei dusmanii nostrii din afara.
Nici daca era cel mai crud razboi si aici  armata cea mai rea de ocupatie si nu facea jaful care l-au facut in  tara cu populatia si cu bogatiile tarii date pe daiboj tuturor excrocilor si neispravitilor lumii. Care au  facut cu ochiul la  banditii nostrii si gata dintr-o clipire s-au luat resurse de  mii de miliarde de euro. Sa se nationalizeze totul, sa le dam un sut in chiurul ala gras si constipat de nemunca si  un  scuipat in  loc de datorie. Daca nu facem asta s-a dus cu tara noastra si cu noi poporul roman stapan de mii de ani pe aceste meleaguri,  care suntem vinovati 90 % pentru situatia actuala pentru ca, am lasat lupii paznici la oi, fara sa ii controlam la sange, chiar nu i-am controlat deloc.
 Curaj !!!  

Boquita de caramelo

DUPA RAZBOI, MULTI VITEJI SE ARATA !Dupa razboi multi viteji se arata ! Bine spune vorba inteleapta romaneasca !
Acum dupa ce s-au facut toate neleguirile asupra Romaniei si a romanilor vad ca  exista si la noi oameni care au limbarita si pot sa spuna  articulat  durerile noastre in UE. Dar cand trebuiau sa faca ceva, se distrau tolaniti pe plajele lumii fara nici o grija si mai ales fara nici o responsabilitate.  Nu se auzea din Romania  decat vocea  masculinei MM,  in mereu accesul ei de isterie.
Am vazut ca si  de cealalta parte,  alta masculinizata ( vad ca se poarta) are  si ea un discurs bine  reliefat si rostit cu  glas tunat. Dar pana acum cand aparea la dezbateri in platourile televiziunilor  vorbea in sec, fara nici o convingere.
 Dar pe langa  ai nostri prosti, au iesit in  evidenta alti comisari europeni, cu  curaj, bun simt si  demn itatea care este necesara in acest caz, cand  a fost deturnata vointa unui intreg popor si a Parlamentului, in  castigul unui  impostor.
Mi-a placut ca reprezentantuil Greciei, Austriei si altii, au scos in  fata  si au condamnat minciuna si au aratat ca poporul nostru este saracit, adica furat si suntem  amaratii  Europei.
 Dar cu asta ce am facut ? Ca sa mearga  treburile pana la capat,  trebuie sa anulam  decizia CCR de a  pune la loc in jilt, pe  mascariciul nostru beat.
 Cred ca s-a inteles ca CCR sunt pusi politic, nu sunt de meserie de o viata si cu o mica exceptie sunt numai niste babalaci cretini, bolnavi de alzheimer.
Asta vreau sa vad acum ! Sa culegem  fructele dulci ale  dreptatii. Sa se anuleze  punerea in scena a nababului, facut de noi putred de bogat.
Ne ametesc cu alegerile din toamna, dar cine stie ce  va mai fi si atunci si ramanarea nababului inca 2 ani inseamna distrugerea  neamului din toate punctele de vedere, moral si  economic. Curaj !!!