Reda-i copilaria lui Stefanut

joi, 19 iulie 2012

Ponta, Crin si Basescu


Sa faca Ponta, Crin si Basescu o cheta si sa-mi plateasca chiria!

autor: FrontPress 18.07.2012
Ciobanul FSN-ist spălat pe creier de Antena 3 și clătit pe B1TV nu simte consecințele certurilor politice. Zice că, „nu-mi pasă”, „nu vreau să aud”, „nu mă interesează”. Sigur că, nu. Oricum deja le genul ăsta de om are impresia că le știe pe toate. Că așa e azi. Societatea de consum te face să crezi că ești deștept pentru alegerile făcute. Dar asta este o altă discuție.
Tot scandalul ăsta cu demiterea, cu referendumul, cu plagiatul se simte masiv la buzunar. La euro. Și când se simte la euro se resimte în tot, prieteni. Da, în tot. La pompa de benzină, la salariu, la chirie, la rate și în scurt timp chiar și la ceafa de porc pe care o mănânci la Kaufland, pentru că știm cât place. Chiar și când iei shaorma la prințesă.
Uite așa cei 8% aruncați înapoi bugetarilor de către Ponta nu se simt. Nu se simt pentru că a explodat euro direct proporțional cu celelalte monede. Cine are rate, știe. Cine are chirie în euro, știe. Ciobanul care dă leii pe alcool, și caută mereu pe buletinul de vot Ion Iliescu FSN, nu știe. Zice că sunt un băsist ordinar. Că așa a văzut la Mircea Badea.
Băsescu? Nu vreau să-l mai văd. De mâine. Va pica la referendum. Bineînțeles. USL bagă manevra cu extinderea programului de vot (le este frică de validarea 50+1) că vezi Doamne sunt și oamenii la picnic, grătare, mici. Nu poți să-i deranjezi tu cu referendumul. Dar știți ce? Hai să mergem cu urnele la Costinești. DUpă cetățean. Că el e prea ocupat să voteze. E prea ocupat să-și mute greutatea corporală 500 de metri și să hotărască soarta țării.
Pică Băsescu și vine la putere Crin Antonescu. Omul care l-a scuipat pe Geoană, l-a pupat pe Geoană și iar l-a scuipat pe Geoană. Omul din partidul care mă invita recent să-l votez pe Băsescu. Tot ei vin acum să-mi spună să-i dau o ștampilă în frunte. Să-i mai cred?
De ce l-am votat pe Băsescu? Datorită odiosului regim PSD – Năstase. Năstase, omul din cauză căruia va trebui să edităm definiția sinuciderii în DEX: act de mare curaj și onoare, lăudabil, aplaudabil. Nu i-am vrut atunci, de ce i-am vrea acum? De ce l-am votat pe Băsescu? Datorită PNL-ului care mi l-a recomandat. Acum repet, ne spun să-l dăm jos. Nu e ușor penibil?
Plâng cu un ochi, râd cu un ochi. Mă bucur că pleacă Băsescu, mă întristez că vine Crin. Altfel nu se poate? Nu. Pentru că alții nu acces acolo. E o chestie prin rotație aici.
Eu înțeleg politica, înțeleg ce trebuie făcut. Înțeleg procedura. Dar până una-alta, să vină Băsescu, Ponta și Crin să facă o chetă și să-mi plătească toată chiria. Nu că nu mi-aș permite, dar eu chiar nu muncesc pentru aroganțele lor. Și vinovat nu sunt eu. Nu sunt nevoit să trag ponoasele aroganțelor lor, exchibițiile lor „democratice”, plagiatele lor, mandatele lor. Să vină să-mi plătească ei chiria la aproape 4,6 lei pe euro și după să se certe. Oricum se vor pupa mai târziu. De Ion Negoiaș – RâmnicPress

miercuri, 18 iulie 2012

Marga la vizita in Bulgaria


In timpul vizitei in Bulgaria, Marga a uitat de romanii din tara vecina

autor: FrontPress 18.07.2012
Find mai preocupat în ultima vreme de expulzarea ambasadorului sirian din România pentru a susține poziția NATO, Andrei Marga a uitat în cadrul vizitei sale din Bulgaria de comunitatea românilor din țara vecină, care conform Romanian Global News numără aproximativ 150.000 de persoane. Faptul că aceștia nu se bucură de școală și slujbe religioase în limba maternă sau faptul că sunt supuși discriminării nu l-a deranjat deloc pe ministrul de externe.
“Seful diplomaţiei române a subliniat rolul cooperării în domeniile cultural şi educaţional, evidenţiind importanţa celor două comunităţi, română, respectiv bulgară, în cadrul relaţiilor bilaterale.Programul ministrul Andrei Marga la Sofia a inclus şi întâlniri cu reprezentanţi ai oamenilor de afaceri români şi ai comunităţii româneşti din Bulgaria şi o vizită la Biserica românească, unde a fost depusă o coroană de flori la Monumentul Eroilor Români din Sofia. “ se arată în comunicatul de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Nu se face nici o referire la minoritatea românească din Bulgaria.
Românii din Bulgaria se așteptau ca Marga să ceară omologului său bulgar înființarea unui liceu românesc pentru românii din zona Vidinului și să ceara aceleași drepturi pentru români pe care le au și bulgarii din România. În România comunitatea bulgară are școli, licee, un parlamentar din oficiu, mass-media în limba bulgară, susținere financiară și o mulțime de drepturi pentru asigurarea păstrării identității. În schimb comunitatea românească din Bulgaria este supusă unui proces de asimilare.
Părăsiți și uitați de politicienii din România, Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria atrage atenția Consiliului Europei asupra situației tragice în care se află. Aceștia solicită CE să intervină pe lângă statul bulgar pentru recunoașterea românilor ca minoritate, dreptul la serviciu religios în limba maternă, dreptul la educație în limba română și ca româna să fie trecută în nomenclatorul limbilor oficiale din Bulgaria. De pe Schimbarea.info
 

Asociatia PRO-VITA


Asociatia PRO-VITA isi retrage sprijinul acordat ALIANTEI NATIONALE, organizatie nou infiintata de doi fosti membri ai NOII DREPTE din Bucuresti

autor: FrontPress 18.07.2012
“Luând în considerare opiniile exprimate de persoane din mișcarea provita românească, persoane de care suntem legați printr-o lungă colaborare și un profund respect, conducerea Asociației Pro-vita – Filiala București a decis retragerea adeziunii formale la Alianța Națională”, se arată într-un comunicat semnat de Bogdan Stanciu, președintele Consiliului Director al organizaţiei care militează pentru drepturile copiilor nenăscuţi. 
“Retragerea adeziunii nu implică și dezicerea de valorile afirmate de Alianța Națională, valori pe care, în parte, asociația noastră le afirmă de la înființare: respectul pentru viață în toate formele sale, familia ca normă socială validată istoric, educația ca temelie a dezvoltării personale.
Adeziunea la Alianță le este deschisă membrilor individuali ai Pro-vita București, în nume personal.
Dorim succes Alianței Naționale și ne dorim ca civismul autentic să afirme, dintr-o perspectivă creștină despre om și societate, demnitatea persoanei și importanța unor valori universale precum libertatea, solidaritatea și justiția”, se mai poate citi în comunicatul Pro Vita.
Alianţa Naţională este o organizaţie recent înfiinţată de doi membri fondatori ai Noii Drepte din Bucureşti, avocatul Mihai Rapcea şi Nicolae Calotă. Aceştia au părăsit organizaţia naţionalistă în urma unor neînţelegeri de ordin intern, blocând în instanţă şi proiectul politic Partidul Naţionalist, iniţiat de Noua Dreaptă. Bogdan Stanciu este la rândul lui unul dintre primii membri marcanţi care au părăsit Noua Dreaptă, acesta îndeplinind o perioadă funcţia de responsabil pentru relaţiile cu presa. Sursa: FrontPress.ro 

FATALISM


FATALISM RASIAL?

autor: FrontPress 18.07.2012
„În faţa unor fenomene istorice fără sens sau, mai curând, al căror sens ne scapă, recurgerea la fatalism este absolut necesară”, spunea Lev Tolstoi. Dar oare sa fie asa? Putem accepta fenomenele istorice atat de pasiv? Putem sa ne asumam rolul unei pietre aflata intr-o albie de rau, sau al unui fir de nisip in fata marii?
Au trecut cateva zile de cand m-am intalnit cu un amic, un tip simpatic, optimisit, un tanar tatic si tanar intreprinzator in acelasi timp. Face parte din acea generatie, care a avut posiblitatea de a-si dezvlota creativitatea intr-un mod pozitiv si care isi conduce cu succes propria afacere de ani de zile.
Stand cu el la o cafea, am ajuns in mod inevitabil la subiectul schimbarilor demografice, tot mai evidente in jurul nostru. Am constatat ca si la noi apare acelasi fenomen de fuga al mult prea subtirii clase de mijloc catre periferie si cartierele nou construite din afara oraselor, dar si inmultirea anumitor categorii sociale (si etnice in acelasi timp) intr-un mod ce genereaza ingrijorare. Ingrijorare nu numai din punctul de vedere al cresterii infractionalitatii, dar si din punctul de vedere al solicitarii suplimentare asupra unui sistem de asistenta sociala si asa mult prea incercat.
Optiunile in aceasta situatie sunt destul de putine: reducerea nivelului de asistenta sociala pentru persoanele cu handicap, pentru bolnavii cronici si pentru batrani, reducerea contributiilor catre celelalte asezaminte sociale (orfelinate, camine, etc.), sau cresterea nivelului contributiilor, pentru finantarea acestor sisteme de ajutor social. Ca si crestin mi se pare normal sa ii sustin pe toti cei napastuiti de soarta, indiferent de varsta. Dar ca si contribuabil nu mi se pare normal sa finantez existenta parazitara a unor adulti, care dispun de capacitate de munca, dar nu au chef sa munceasca. Nu mi se pare normal sa le dau de mancare, in timp ce preocuparile lor se invart fie in zona infractionala, fie se ocupa de reproducerea propriei etnii.
Aici m-a surprins opinia amicului meu: El este de parere ca in mod inevitabil, in 50-100 de ani ne vom amesteca atat de bine, incat la nivel planetar va fi o singura rasa, un fel de rasa „gri”. I se parea in regula, ca ne vom pierde specificitatile locale, credinta, traditiile, pentru a deveni membrii rasei „pamantene”. Sa aiba dreptate? Nu ai cum sa nu te gandesti, doar este o varianta a evolutiei. Este oare aceasta directia in care ne indreptam? Si, mai ales, sa ne-o dorim oare?
Sunt convins ca mai marii ONU, FMI, si ale atator alte structuri globaliste s-ar fi bucurat peste masura. Pentru ca acesta este viitorul pe care si-l doresc ei. O singura rasa, docila, indobitocita, controlata de un sistem opresiv planetar, de catre o mica elita de conducatori. Imaginea este cea a unui furnicar, in care unul este in varf, iar ceilalti au dreptul sa il slujeasca.
Mie personal mi se pare o crima. Mi se pare o crima fata de ganditori ca Platon, Aristotel, mi se pare o crima fata de toata lumina reprezentata de civilizatia europeana. Nu ai cum sa nu te gandesti la secolele in care minti precum Da Vinci, in care maini, precum ale lui Michelangelo, decupau forme din neant si ne aratau adevarul, frumusetea. Cum am putea sa abandonam secole de evolutie ale civilizatiei europene, dintr-o simpla atitudine fatalista? Cum am putea sa scuipam pe mostenirea stramosilor nostri?
Iata ca „turcii” sunt din nou la portile „Vienei”. Iata ca civilizatia europeana, civilizatia crestina trebuie aparata din nou. Nu avem dreptul de a abandona aceasta lupta, nu avem dreptul de a ne intoarce fata si a spune „asa a fost sa fie”.
Viitorul este unul european, crestin, alb, sau nu va fi deloc. Viitorul va fi cladit cu arma si cu pana in mana, sau nu va mai exista pentru noi. De pe Agonia Natiunii
 

Un test pentru popor


Referendumul, un test pentru poporul roman

autor: FrontPress 18.07.2012
Ponta, Crin şi Băsescu au impresia că referendumul din 29 iulie îi priveşte pe ei. Că e vorba de PD-L, de USL, de Crin-preşedinte sau de Băsecu-preşedinte. De fapt, totul e un test de sănătate mentală şi de caracter. Dar nu pentru politicieni, ci pentru poporul român.
E un test de sănătate mentală pentru că românii suferă fără să ştie de un fel de schizofrenie politică. Fiecare crede ceea ce vrea, şi nu neapărat ceea ce aude, ce compilează, ce înţelege. Românii trăiesc într-un fel de tărâm fantastic. Am văzut asta discutând cu tot felul de oameni, de toate vârstele şi toate categoriile. Nu contează nivelul intelectual sau poziţia socială. După revoluţie a fost foarte important să arătăm că putem avea propriile opinii sau convingeri, încât ne-am autocondiţionat să credem ce ne place, niciodată confruntaţi cu realitatea. De exemplu acum, când miza referendumului este demiterea lui Băsescu şi nu faptul că Ponta a plagiat. Aşa se cântăresc lucrurile. Vrei să scapi de Băsescu sau nu. Mai poţi cântări lucrurile printr-o analiză pierzi-câştigi. Eu de exemplu mă gândesc cât ma costă la buzunar deprecierea leului, la ratele lunare şi cât de mult îmi afectează asta traiul de zi cu zi. Adică toate demersurile USL pentru demiterea lui Băsecu au logică, dar dacă mă afectează atât de direct la cursul de schimb, oare până la ce valoare merită această răzbunare? 4,7 sau 4,8? Este o logică pe care o urmez personal şi pe care nu o voi dezvălui niciodată public.
Dar mai important este testul caracterului. Se vor putea mobiliza românii să îl demită pe Traian Băsescu? Potrivit Legii Referendumului e nevoie de 50% + 1 din românii cu drept de vot pentru validare, adică e nevoie de peste 9 milioane de români să iasă din casă şi să meargă la vot. E a doua şansă pe care românii o au în ultimii 22 de ani, să arate că pot decide ceva. Că pot sancţiona un om cât un sistem, pe Traian Băsescu, care este fără dubiu vina a celor mai multe rele din România ultimilor ani. Nu a tuturor relelor şi este fără doar şi poate artizanul unor lucruri bune. Aceste lucruri trebuie din nou analizate şi românii trebuie să meargă la vot. Dacaă nu vor merge, înseamnă că îşi merită conducătorii, că nu mai au voie să se plângă. Ştiu, după Băse vin alţii, la fel de răi şi hâtri. Aşa şi? O călătorie de 1 milion de kilometri începe cu un singur pas. Status quo-ul nu e niciodată bun, e piedica progresului, a evoluţiei şi instaurează gerontocraţia la putere. E mereu nevoie de schimbare, preferabil în bine.
A venit şi momentul poporului român, chit că nu îşi dă seama. De George Bara – NapocaNews

marți, 17 iulie 2012

Un evreu impertinent !Nu am nimic cu evreii in mod deosebit. Dar cea mai mare jigodie care este si parlamentar PDL este R.F.A.  Un nenorocit mai mare ca el nu exista. Sa le fie rusine  celor de la A.3 care aduc mereu acest personaj abject care a  sarit  peste cal  de fiecare data nereusind sa faca niciodata ceva bun pentru romani. Este  o sulfa ordinara. Mi-a atras de la inceput atentia  cu atitudinea lui duplicitara apoi s-a inscris cu simbrie in  tabara castigatoare. Cu gura lui imputita a mancat cacat tot timpul, facand pe intelectualul erudit. Daca asta inseamna sa fii intelectual  macar sa nu se fi  asezat in randul lichelelor neamului ca Liiceanu si Plesu. Barem aceia sunt mai rasariti putin cu intelectul, el nu este decat o gloaba batrana versata in  ale raului.Aceasta gloaba  batrana sper sa nu mai apara in Parlamentul Romaniei dupa alegerile din toamna. Ne facem de ras  cu el pe langa  ceilalti minoritari. Sa le fie rusine si celor care il aleg si celor care il invita la emisiuni. Rusineeee ! 

Prim Ministru ZAMBARETCu toate ca sunt rezervata in privinta celor de culoare, dar l-as prefera pe acesta in  postul de Prin  Ministru. Sunt sigurta ca ar fi mai hotarat, mai sigur  si mai ambitios decat un infantil care a ajuns prin cine stie ce metode care noua celor multi  si care ne uitam la el ca la D-zeu si ne scapa poate, pentru a fi manevrat.
Prim ministrul nostru zambaret  am impresia ca este tantalau mare. Este imatur, este o mare belea pentru noi. Veselia lui vesnica indiferent de ce tragedii se petrec in  tara, nu este de bun  augur. Parca ne face cu SAC.
Faptul ca el  si-a propus sa nu raspunda acuzatiilor lui Basescu si  camarilei lui, nu arata mare intelepciune.
Mai ales ca este vorba  ca, trebuiesc contracarate minciunile spuse occidentuilui si  tacand face impresia ca este vinovat si implicit noi toti suntem vinovati, suntem un popor de neguvernat.
Infantil cum este la tv. se prezinta vesel si zambaret, inconstient de  faptul ca asta nu ne face decat rau.
 A nu baga in seama acuzele grave aduse romanilor si Romaniei pentru ca asa ti-ai propus dupa un vis urat, este valabil numai la gradinita. Acolo iti spune mama sa  nu raspunzi celor care isi scot limba la tine, dar nu intr-o situatia in care  poporul tau are numai de pierdut.
Credeam ca nu este asa dus cu pluta  si nedezvoltat mintal. Poate a invatat prea mult si nu a dat niciodata   pieptul cu  lumea adevarata. Sa-i dea Dumnezeu mintea cea de pe urma. Dar pe mine rasul lui tembel si fara rost ma scoate din sarite. 

Acuzatie


JO 2012 – Un campion acuza: Suntem discriminati fiindca suntem heterosexuali

autor: FrontPress 17.07.2012
Sportivul australian Russell Mark, specialist în proba de tir, a ajuns, luni, furios la Londra, din cauza faptului că forul olimpic din ţara sa i-a interzis să stea în aceeaşi cameră cu soţia lui, Lauryn, de asemenea componentă a lotului de tir, pe durata Jocurilor Olimpice.
Potrivit lui Russell Mark, care va lua partea la cea de-a şasea ediţie a JO, această interdicţie a fost decisă de oficialii Comitetului Olimpic Australian (COA), după ce Lauryn a apărută într-o revistă pentru bărbaţi, Zoo, îmbăcată într-un costum de baie şi ţinând în mână o puşcă de vânătoare.
Ea a apărut în această ipostază sexy pe coperta revistei de luni, în urma unui pariu pierdut cu soţul ei, iar sumele de bani obţinute au fost donate unui spital din Melbourne.
Mark, 48 de ani, consideră că ei sunt sancţionaţi astfel pentru statutul lor de cuplu căsătorit. “Partea proastă e că există o groază de cupluri gay în echipa olimpică şi acestea pot împărţi aceeaşi cameră, în timp ce noi suntem discriminaţi pentru că suntem heterosexuali. Ceea ce a enervat COA mai mult decât orice a fost şedinţa foto. E prea mult pentru ei să suporte”, a declarat Mark unui post de radio australian.
Nick Green, şeful misiunii olimpice australiene, a respins acuzaţiil de discriminare a heterosexualilor, precizâd faptul că s-ar fi creat un efect de domino, dacă s-ar fi făcut o excepţie în acest caz.
Mark Russel este medaliat cu aur la Atlanta şi cu argint la Sydney, în proba de talere, şi numele său a figurat printre cele ale posibililor purtători ai drapelului Australiei la festivitatea de deschidere a JO.
El nu este la primul conflict cu forul olimpic australian. În luna mai, Mark a declarat că ar putea defila într-un “mankini” la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra. El a explicat că a pierdut un pariu legat de un meci de fotbal australian, astfel că ar trebui să poarte la deschiderea JO un costum de baie minimalist făcut celebru de actorul britanic Sacha Baron Cohen în filmul “Borat”.
“Am anunţat asta. Oricum, mulţi oameni s-ar gândi că un mankini ar putea arăta mai bine decât uniformele pe care trebuie să le purtăm, aşa că nu ştiu dacă este ceva atât de rău”, a spus sportivul râzând, la un post de radio local. De pe Romania TV

17 iulie 191817 iulie 1918: Tarul Nicolae al II-lea al Rusiei a fost executat de bolsevici impreuna cu familia imperiala

In data de 17 iulie 1918 a fost executat, alaturi de famila sa, ultimul tar al Rusiei, Nicolae al II-lea Romanov. Executia a fost dusa la indeplinire de catre bolsevici la ordinul lui Lenin. Nicolae a fost canonizat drept sfant al Bisericii Ortodoxe Ruse, iar in 1998 ramasitele sale si ale familiei imperiale au fost reinhumate cu intr-o ceremonie oficiala.

Eroii rezistentei


Eroii Rezistentei Anticomuniste omagiati de tinerii nationalisti banateni (FOTO)

autor: FrontPress 16.07.2012
Luni dimineaţa a avut loc în faţa monumentului ridicat în memoria luptătorilor din Rezistenţa Anticomunistă din Banat, de la Pădurea Verde din Timişoara, acţiunea anuală de comemorare a celor care au căzut pentru Credinţă şi Neam luptând cu arma în mână împotriva unui regim satanizat. Ca de fiecare dată, au ţinut să fie prezenţi alături de foştii deţinuţi politici şi urmaşi ai acestora şi mai mulţi tineri naţionalişti care au reprezentat filialele organizaţiei Noua Dreaptă din Timişoara, Arad şi Reşiţa.
În luna iunie a anului 1949 are loc la Timişoara procesul intentat celor mai de seamă luptători anticomunişti din zona Banatului. Dintre cei 12 inculpaţi, cinci sunt condamnaţi la moarte prin împuşcare (Spiru Blănaru, Petru Domăşneanu, Ion Tănase, Petru Puşchiţă zis Mutaşcu şi Romulus Mariţescu), iar restul de şapte la diverse pedepse privative de libertate.
Ziua de 16 iulie este una de doliu în Banat deoarece în aceeaşi zi a anului 1949 cei cinci luptători anticomunişti din Grupul legionarului Spiru Blănaru au fost executaţi la Pădurea Verde, în frunte cu acesta.
“Gestul lor, acela de a renunţa la confortul vieţii cotidiene şi la calea compromisului călduţ, în favoarea luptei aprige împotriva bolşevismului şi ocupaţiei sovietice, constituie o lumină rămasă vie în sufletele tinerilor naţionalişti de astăzi. Astfel se poate spune că jertfa nu a fost zadarnică, seminţele luptei pentru dreptate încolţind în sufletele noilor generaţii şi cu siguanţă acestea vor prinde rădăcini puternice în România de mâine!”, se arată în comunicatul trimis de Biroul de presă al Noii Drepte Timişoara.
La fel ca anul trecut, nici un reprezentant al autorităţilor locale nu a fost prezent iar monumentul dedicat acestor eroi, ridicat la iniţiativa Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România filiala Timiş şi sfinţit în anul 2000, este din păcate încă nefinisat din lipsa fondurilor şi are un aspect neîngrijit. Sursa: FrontPress.ro

luni, 16 iulie 2012

Uneori....Uneori mi-e dor de tine si mi-ar placea ...
Sa te netraiesc iubindu-te ...
Sau sa te traiesc neiubindu-te ...
Sau poate sa te iubesc traindu-te …
Nici eu nu stiu cum imi  e dor...

Alteori as vrea sa te alung din gandurile mele
Si sa te am in palme ... sarutandu-te toata ... si atat ....
Ca sa uit ca imi e dor sa ...

MRU


TransilvaniaLive confunda DREAPTA cu… SECURITATEA! “MRU a lansat Noua Dreapta la Cluj”

autor: FrontPress 16.07.2012
Cu un titlu bombastic postul TV deținut de Arpad Paszkany, Vasile Dâncu și ministrul de interne Ioan Rus, TransilvaniaLive, a pregătit calea pentru absorbirea simbolisticii și imaginii organizației patriotice Noua Dreaptă în proiectul politic al lui Mihai Răzvan Ungureanu.
MRU a lansat Noua Dreaptă la Cluj este titlul care induce în eroare în mod intenționat la TransilvaniaLive! Inițiativă Civică de Centru Dreapta, ONG-ul fostului premier Ungureanu, a fost lansat public în urmă cu o săptămână și a participat cu membri la manifestațiile de susținere a președintelui suspendat Traian Băsescu.
Pe de altă parte, Noua Dreaptă este o organizație patriotică de tineret cu peste 12 ani de existență, cunoscută publicului clujean pentru Marșul Memorial Avram Iancu, o manifestare care are loc din 2008, dar și acțiuni comemorative și luări de poziție față de iredentismul maghiar. Asociația Noua Dreaptă a încercat fără succes să înființeze Partidul Naționalist, Tribunalul București respingând irevocabil această cerere în cursul lunii iulie. Printre factorii care au dus la acest eșec se numără retragerea susținerii a unor membri fondatori, printre care se numără și avocatul yogin Mihai Rapcea.
Deloc întâmplător, atât Noua Republică cât și ICCD-ul lui Ungureanu încearcă să valorifice capitalul uman construit din anul 2000 de către Noua Dreaptă. O altă încercarea de a deturna electoratul naționalist către inițiative coordonate din umbră de Traian Băsescu este platforma civică Alianța Națională care se va lansa în această săptămână la București. Fondatorii acestei platforme sunt Nicolae Calotă, Mihai Rapcea și Bogdan Stanciu, toți trei fiind foști membri fondatori ai Noii Drepte. De Marius Sălăjean – NapocaNews

Barroso comunist


Jose Manuel Barroso, tanarul comunist care a ajuns sa conduca Europa (VIDEO)

autor: FrontPress 16.07.2012
Jose Manuel Barroso, acum preşedinte al Comisiei Europene, şi-a început activitatea în politică după Revoluţia Portugheză din 1974, activând în Federaţia marxist-leninistă a studenţilor, acum aripa tânără a PCTP/MRPP (Partidul Comunist al Muncitorilor / Mişcarea Reformată a Partidului Proletarilor 1974 – 1980), un partid revoluţionar maoist despre care s-a speculat că ar avea legături cu acţiunile teroriste.
Actualul preşedinte al Comisiei Europene a devenit cunoscut prin lozinci anti-capitaliste scrise pe ziduri sau prin confiscarea mobilierului Facultăţii de Drept. După câteva astfel de acţiuni, tânărul Barroso a urcat rapid în ierarhia partidului maoist.
Însă peisajul politic din Portugalia s-a schimbat rapid. Extrema stângă a eşuat în preluarea puterii asupra ţării, iar Barroso s-a decis că ar fi mai bine să plece în străinătate, la studii.
La întoarcerea în ţară, Barroso şi-a schimbat total viziunea politică. El s-a raliat mişcării de dreapta, PPD-PSD, unde, din nou, a reuşit să se afirme, urcând pe scara ierarhică şi devenind, în scurt timp, premierul Portugaliei. Ca prim-ministru, a luat câteva hotărâri controversate. El a susţinut invazia Irakului din 2003, căreia majoritatea portughezilor s-au opus, şi este responsabil pentru reducerea cheltuielilor publice.
La 29 iunie 2004, el a fost numit în funcţia de preşedinte al Comisie Europene, ales în unanimitate de executivele celor 25 de state membre ale Uniunii Europene. Parlamentul European a susţinut această decizie la 22 iulie 2004 cu 413 voturi din 711 eurodeputaţi care au participat la vot (251 contra şi 44 de abţineri). Barroso a fost reales în funcţie şi pentru legislatura 2009-2014 a Parlamentului European, cu 382 de voturi pentru şi 219 contra.
În acest film din 1976, poate fi observat tânărul maoist José Barroso, într-o declaraţie foarte confuză, cerând studenţilor să “lupte”. El critica sistemul burghez de educaţie burgheză care îi întoarce pe studenţi împotriva muncitorilor şi invers. De pe Jurnalul National
 

Bulversare totalaBulversare totala. Dezinformare despre sfarsitul lui CICERO spion german

Foto sus: Spionul "Cicero"

Sunt total bulversata. Poate ca asa a fost sa fie. Aceasta campanie pentru  darea jos a lui Basescu arata cat de perversa este  galeria de personaje care ni se perinda la  emisiunile tv. Tot felul de javre si jigodii de cea mai perversa si multi-faciala  multime de  nemernici. Nu mi-am inchipuit ca persoane la care m a uitam ca la detanatorii adevarului absolut apar acum ca niste gloabe obosite care asteapta cu mana intinsa la firimiturile  suspendatului, alarmate ca vor ramane si fara astea.
Se reia mereu aprecierile doamnei Merkel. Germania are interesul ei, nu ii suntem noi romanii dragi.
Germania isi cunoaasrte interesul . Daca ati citit despre spionaj, unul din  cei mai importanti spioni  a fost CICERO. El in  calitate de valet la ambasada Angliei din  Istanbul, a  fotocopiat documente ultrasecrete  de la ambasada, in  timpul celui de-al 2-lea razb.mondial. Documentele au fost inmanate ambasadorului Germaniei von Papen, care nu a dat importanta necesara acelor documente si nici cei  in mana carora au ajuns.
Daca erau luate in consideratie,  se spune ca erau asa de importante incat  schimbau soarta razboiului.
 Insa Cicero a fost platit gras dar, cu bani falsii. Dupa terminarea razboiului cand a vrut sa deschida o afacere, ce sa vezi(?) banii nu erau buni, erau toti falsi. El ii ascunsese sub covor incat, era stratul de bani mai gros decat covorul. Impacientat  a scris  mai marilor Germaniei(Adenauer) de dupa razboi ca, banii sunt falsi si asteapta schimbarea lor  in bani veritabili.
 Raspunsul a fost ca  din cauza ca Germania a pierdut razboiul(din  vina cui?) el, nu mai poate fi  rasplatit cu bani adevarati. Apoi a fost vazut pe una din stradutele de la  mahalaua Istanbulului in  fiecare dimineata cu un suport metalic in care avea 2 sticle de lapte. Asa batran si cocarjat  de saracie ajunsese cel mai  important spion al Germaniei celui de-al doilea razb.mondial, inselat, dispretuit si neplatit in  mod nemeritat. Omul care daca era luat in seama, putea schimba soarta lumii. Asa s-a scris in  cartea  :"5 seciole de razboi secret" de E. Cerneak
Voi pune un  articol  acum de la ziare.ro  prin  care se da un final fericit lui Cicero. Totul e bine cand se sfarseste cu bine.
Acum d-na Merkel face pe stindardul democratiei in Europa in timp ce Germania are de platiti Romaniei in  jur de 19 miliarde de euro la valoarea actuala. Ii convine Basescu cu hahaiala lui si  ea, Germania isi vede de treaba  nebagand in seama  obligatiile catre  noi. Dar in schimb ne dau lectii.
Nimeni nu ne vrea binele ajutandu-ne isi vad de interesul lor prostindu-ne.
Sa fim  uniti si sa avem incredere numai in noi.

CONCLUZIE :
Germania sa ne plateasca cele in jur de 19 miliarde de euro(la val.de azi) cu care este datoare dinainte de inceperea celui de-al doilea razb.mond. Pana la urma mai devreme sau mai tarziu tot trebuie sa plateasca. Bineanteles daca viitoarele conduceri ale Romaniei se vor tine cu darzenie de nemti prin propaganda negativa." Sunt datori si nu vor sa plateasca !"

De pe google:

După război

Bazna a fost plătit cu £ 300,000 de Abwehr-ului pe care a ţinut ascuns. După război, el a încercat să meargă în afaceri, dar atunci când notele sale lire sterline au fost verificate de către Banca Angliei s-au dovedit a fi contrafăcut (a se vedea Operaţiunea Bernhard ). Bazna mai târziu a încercat fără succes să dea în judecată vest-german guvern pentru plata restante. El a trăit în Istanbul, pentru restul vieţii sale, oferind lecţii de canto şi de lucru ca un vânzător de maşini folosite. După Moyzisch a publicat cartea sa Cine a fost Cicero?, Care a ridicat câteva întrebări incomode, de informaţii britanic asistată Bazna, în scris, am fost Cicero ediţia engleză a, care a fost publicat de catre André Deutsch , un editor de maghiară din Londra, care a publicat, de asemenea, memoriile lui von Papen şi a fost mai târziu cerut de a publica memoriile lui Kim Philby . [2]

Oamenii DREPTEI


Toti oamenii DREPTEI. Ultimul episod (I)

autor: FrontPress 16.07.2012
Poate vă este familiară seria de editoriale NapocaNews dedicată naționalismului românesc post-decembrist, așa cum a fost el trăit de către subsemnatul: Cine a compromis naționalismul românesc după 1989, părțile I, II, III, IV și înregistrarea audio unică cu Horia Sima. Astăzi voi scrie ultimul episod al acestei serii, însă asta nu înseamnă că nu vor apărea alte episoade intermediare, care să completeze aceast foileton. Am lăsat intenționat Noua Dreaptă în afara acestei serii, pentru că doream să clădesc logic și fără subiectivitate evoluția mișcării naționaliste din România. Însă evenimentele mi-au luat-o înainte. Acest ultim episod va fi intenționat despre Dreapta, despre Noua Dreaptă, despre Traian Băsescu și despre Varujan Vozganian.
Mai credem în ideologii?
Ideologiile nu trebuiesc confundate cu opțiunile politice. Și asta pentru că cine a înțeles istoria recentă a înțeles cu opțiunile politice, colorate incorect ca și ideologii (un termen care ține mai mult de credințele interioare ale individului decât legat de opțiunea de vot și opțiunea pentru unu anumit regim politic), ori au murit, ori nu au existat niciodată. Noi nu trăim într-o epocă în care se bat ideologiile, ci în care se dă o luptă pentru resurse, control și putere. A fost așa de când e lumea, veți spune, însă gândiți-vă ultima oară când ați colorat mental vreun actor politic din scena românească în culorile ideologiei. Nimeni nu mai înțelege ce este socialismul sau liberalismul politic, atâta vreme cât partidele nu par să schimbe ceva esențial cu privire la rolul nostru ca cetățeni ai societății republicane, ceva care să denote o respectare a unei ideologii politice. Stânga-dreapta-centru au ieșit din limbajul românilor, pe bună dreptate. Dacă cel de-al doilea Război Mondial pare acum o încleștarea a națiunilor, a sistemelor și a ideologiilor – fascism, comunism, imperialism, democrație, comunism – nu a fost, de fapt, decât un prijel de re-desenarea a harții influenței și puterii.
În ultima mare bătălie a lumii s-a născut forța care deține controlul politic și financiar al lumii, numit generic servicii de informații. Născute ca o necesitate a armatelor în timpul războiului, serviciile de intelligence și securitate au devenit cele mai puternice forțe și în plan civil. Aceste forțe au inventat Războiul Rece, sistemele politice democratice, statele moderne și rotația politică a partidelor la putere, pentru a lăsa mulțimii o senzație de putere, de democrație. Securitatea de care ne temem într-atât, nu este decât filiera românească a aceluiași sistem care conduce lumea prin informații și manipulare.
Ce este Dreapta?
Și de ce stânga sau dreapta? Ați accepta vreodată o luptă politică în care s-ar război două clanuri mafiote, ei sau alții, cu scopul declarat de a pune mâna pe putere sau bani? Evident că nu. Așa că lupta trebuie să se dea ideologic. Dreapta sau stânga, democrați sau republicani, laburiști sau conservatori. Unii sau alții, câteodată chiar aceeași. Dar ce este dreapta? Acest concept este născut în timpul Revoluției Franceze, când susținătorii vechiului regim, al ierarhiei, tradiției și a religiei, s-a așezat în partea dreaptă a președintelui în sala parlamentului. De la 1789 s-au schimbat multe. Nu însă și pentru gânditorii politici din România. Dacă dreapta e deja un termen desuet, care nu mai poate fi aplicat politic (el desemnând deopotrivă naționaliști, libertarieni, conservatori, liberali sau creștin-democrați), el pare să fie la noi veșnic viu, fluturat în momente de criză sau panică, ca un panaceu universal la probleme acestei țări, însă niciodată folosit.
Uniunea Forțelor de Dreapta
În România post-decembristă, poate cea mai vocală mișcare politică de dreapta a fost Uniunea Forțelor de Dreapta. Partidul Alternativa României (PAR) a fost fondat de către armeanul Varujan Vozganian cu puțin timp înaintea alegerilor parlamentare din 1996, devenind președinte al acestuia (1996-1999). Partidul Alternativa României și-a schimbat denumirea în cea de Uniunea Forțelor de Dreapta la data de 28 martie 1999, Vosganian îndeplinind funcțiile de copreședinte (1999-2001) și președinte (2001-2003) al acestui partid. UFD a fost membru al coaliției CDR 2000, lansată în august 2000 cu scopul de a participa la alegerile din anul 2000. UFD a fuzionat prin absorbție cu Partidul Național Liberal la 19 aprilie 2003. Cu ce se deosebește UFD de alte partide formate în anii 1990 care apoi au fuzionat sau au fost absorbite? Ei bine, a fost una din singurele inițiative cu un clar mesaj ideologic de dreapta. Desigur, a fost o dreaptă românească, adică una menită să nu prea supere pe nimeni, însă din efortul formării acestui partid s/a născut și un manifest de dreapta care merită menționat. Manifestul Dreptei din România, elaborat în 1998 de câtre Vosganian, Adrian Iorgulescu și Laurențiu Ulici, a stat la baza fondării UFD. Parte a acestui manifest poate fi găsit azi în volumul Mesajul Dreptei Românești, autor Varujan Vosganian, apărut în 2001 la Editura Nemira.
Volumul se bazează pe mesajul economic, moral și național al dreptei românești, cu trimiteri la politica vremii, a anului 1998. Construit ca un compendiu politic, Mesajul Dreptei nu poate a fi expresia gândirii unui grup activ de români, ci mai degrabă un manual politic care trebuia învățat și asumat. De exemplu, cel mai interesant capitol este Caracterul Democratic al Dreptei Românești, care afirmă fără de tăgadă că pericolul stângii nu vine de la PRM, ci de la PSD, partid cu care PNL este astăzi aliat pentru lupta împotriva lui Traian Băsescu. Adică președintele suspendat care flutură la manifestații o adevărată suită de proiecte de civice de dreapta, conduse de Ungureanu, Neamțu sau alții. Sesizați ironia.
Care este de fapt scopul redării conținutului acestei fițuici politice de dreapta a UFD-ului. Am avut de a face cu o construcție artificială a Dreptei din România. Teoreticizată de Vosganian, preluată acum de Mihail Neamțu și exclușii din Noua Dreaptă, dreapta de la noi a fost ceva care nu existat cu adevărat după 1990, ci a fost, cum am afirmat la început, doar o flamură pentru visători și idealiști, menită să distragă atenția, să ucidă energii creatoare, să mintă. Delimitare fermă de legionarism este tot un subcapitol din cartea lui Vosganian, unde pe parcursul a trei pagini se reiterează toate teoriile inventate de comuniști despre Mișcarea Legionară și se concluzionează că, cu toate că legionarii de frunte (Gyr, Motru, Crainic, Țutea, Cioran, Eliade, Vulcănescu, Stăniloaie, Ionescu, Noica, Bernea) sunt cei care stau la baza dreptei românești, mișcarea din care au făcut ei parte nu a fost una autentică de dreapta.
Dreptacii lui Băsescu: ICCD și Noua Republică
În aceste zile Partidul Democrat Liberal, urmaș direct al FSN-ului și frate de sânge cu PSD-ul, își trăiește ultimele clipe. Cu președintele Traian Băsescu suspendat și cu doar două săptămâni până la referendumul popular care va consfinți demiterea lui Băsescu, organizațiile de rezervă au început să iasă la iveală, ca alternative (evident!) de dreapta, apărătoare ale democrației, tradiției și cum spuneam, panaceul universal, soluția la tot ce este rău în România.
Este poate stupid să analizăm cu seriozitate cum oameni ai sistemului, de genul fostului PNL-ist și șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, critică sistemul. Este de-a dreptul halucinant cu unii încă se angajează la dezbateri serioase despre bunele intenții ale copiilor de trupă ai lui Băsescu, fie că se numesc Ungureanu, Preda, Neamțu, Macovei sau Paleologu.
Prima dintre aceste organizații care doresc să monopolizeze sceba politică de dreapta este Inițiativa Civică de Centru Dreapta. Condusă de Mihai Răzvan Ungureanu, fost UTC-ist de frunte și director al Serviciului de Informații Externe, fost premier, a fost fondată de Monica Macovei, Cristian Preda și Ioan Stanomir în 6 iulie 2012, cu doar o săptămână înainte. Pregătită în presă în jurul persoanei lui Ungureanu, despre care se vorbea tot mai mult ca un viitor președinte al României, Ințiativa a reușit până acum doar să asigure suport în cămăși albe președintelui suspendat Băsescu, la manifestațiile cu activiști organizate înainte de referendum.
“Scopul Iniţiativei Civice de Centru Dreapta este acela de a se constitui într-o platformă flexibilă a societăţii civile în baza căreia sunt aşteptaţi să se exprime toţi cetăţenii ale căror valori şi principii despre societate, economie şi viaţă politică sunt apropiate dreptei europene. “
Adică un fel de agora pentru toată lumea. Care promovază profesionalismul și blamează clientela politică, după ce soția lui Ungureanu a fost descoperită ca partener de afaceri la OMV, unde încasează sute de mii de euro pe an, compania austriacă OMV fiind pe lista companiilor pe care SIE-ul lui Ungureanu trebuia să le țină sub supraveghere. “În politica internă, vrem să fie răsplătite meritul și competența, seriozitatea și profesionalismul. Fiindcă ne-am săturat de improvizații și de traseism, de baroni locali și de clienți politici!”
Noua Republică. O altă platformă civică de dreapta devenită partid, fondată de Mihail Neamțu, care de asemenea funcționează ca ONG de suport al lui Traian Băsescu. Fondată în 2011 ca un ONG, Noua Republică a devenit partid în anul 2012 fără vreun efort notabil, în sensul vreunei campanii de strângeri de semnături. Liderul acestui partid este Mihail Neamțu, un eseist și teolog din Arad, prezent la toate dezbaterile televizate, un autointitulat om de dreapta și istoric, caracterizat de o agresivitate nespecifică vârstei sale de doar 34 de ani. Promovat multă vreme de Hotnews, Idei in Dialog, Dilema Veche și Revista 22, adică de toate publicațiile patronate indirect de pupilii lui Traian Băsescu cu dâre de finanțare din partea lui George Soroș, Mihail Neamțu este cu siguranță planul B pentru Băsescu, planul A fiind MR Ungureanu. Crezul Politic al lui Neamțu, un eseu plin de îndemnuri puerile care se aseamănă izbitor de mult cu manifestul lui Ungureanu, pare a fi doar o încercare a anului 2012 de a reitera modul în care s-a format UFD, însă cu oameni mai puțini inteligenți și cu siguranță mai puțin culți. Mihail Neamțu, pe care îl putem considera doar un sfertodoct trimis la muncă de Basescu, nu are nici alura și nici flerul politic pentru a duce la bun sfârști această manevră de dreapta adresată unui popor român care nu mai crede în ideologii și nici nu îi mai pasă de simbolurile politice fine ce aduc a Piața Universității (a se vedea cămășile albe).
Dar cum rămâne cu naționaliștii români, adevărații dreptaci? Ultimul episod, partea II, va fi publicat în această săptămână. Noua Dreapta, Totul pentru Țară, Alianța Națională și MISA, toate dezvăluirile pe care nu le știați le veți afla doar pe NapocaNews.ro! De George Bara – NapocaNews
« 

Steagul Al Qaeda


Steagul Al Qaeda arborat in satele siriene controlate de islamistii sustinuti de Occident

autor: FrontPress 16.07.2012
O parte din rebelii sirieni încep să nu îşi mai ascundă adevărata faţă, arborând cu mândrie în zonele controlate de aceştia steagurile negre ale reţelei teroriste Al Qaeda. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Libia, unde regimul naţionalist secular a fost înlăturat cu sprijinul militar acordat teroriştilor islamişti de către NATO.
Mai multe steaguri Al Qaeda au fost arborate în unele localităţi din provinciile Idlib şi Aleppo, situate la graniţa cu Irakul şi Turcia, scrie Daily Telegraph. Simbolul organizaţiei islamiste internaţionale a fost văzut în mai multe sate sau pe autoturismele cu care se deplasează insurgenţii.
Al Qaeda şi-a anunţat oficial implicarea în conflictul sirian încă de anul trecut, preşedintele Bashar al-Assad fiind considerat unul dintre inamicii cei mai de temut ai grupării care doreşte transformarea ţării într-un stat islamic.
Printre ţările care susţin logistic, politic, financiar şi chiar militar insurgenţa islamistă din Siria se numără SUA, Turcia, Arabia Saudită şi Qatarul. Pe de altă parte, regimul politic de la Damasc este sprijinit de Rusia, China şi Iran.
Ţara se confruntă din primăvara anului trecut cu violenţe alimentate de islamiştii radicali şi serviciile secrete străine împotriva președintelui naționalist Bashar al-Assad. Până în prezent peste 15.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma confruntărilor, în jur de 5.000 de victime aparţinând forţelor de securitate şi taberei loialiştilor regimului.
Siria era până în momentul de faţă un exemplu al coexistenţei paşnice a diferitelor religii, într-un stat cu o populaţie majoritar musulmană. În această ţară trăiesc circa 300.000 de melkiţi catolici şi peste 800.000 de credincioşi ortodocşi, cea mai mare parte a lor aparţinând de Patriarhia Greco-Ortodoxă a Antiohiei şi a întregului Răsărit. Aceste două confesiuni, precum şi alte Biserici mai mici, reprezintă minoritatea creştină dintr-o ţară în care 87 de procente din totalul populaţiei de 19 milioane de oameni aparţin religiei musulmane. Sursa: FrontPress.ro 
 

duminică, 15 iulie 2012

CICERO nume de cod (III)


Cel mai pacalit spion din toate timpurile: nume de cod "Cicero" 

Cel mai pacalit spion din toate timpurile: nume de cod "Cicero" (III)Foto: Arh

Am scris pana acum despre cazul valetului de la Ambasada Angliei din Ankara, care, in 1943, a vandut Germaniei documente militare si diplomatice secrete ale aliatilor, aflate in seiful ambasadei, primind pentru aceasta 300.000 lire sterline, in hartii false.
Cel mai pacalit spion din toate timpurile: nume de cod "Cicero" (I)

Cel mai pacalit spion din toate timpurile: nume de cod "Cicero" (II)

Un prosper om de afaceri

Multa vreme, valetul n-a stiut ca este posesorul unei averi fara valoare, iar in Turcia nu s-a bagat de seama falsul. Ciudatul personaj a stat multa vreme ascuns, intr-un anonimat comun, unde a fost descoperit, cu multa truda, de memorialistul si scriitorul Alain Decaux.

Acesta detinea informatii despre activitatea valetului in timpul razboiului si isi propusese sa scrie o carte pe tema palpitantei sale aventuri.

Dupa oarecari cautari, l-a identificat in persoana unui albanez nascut la Priscina si care raspundea la adevaratul sau nume, Elyesa Bazna.

Asa a aflat ca, multa vreme dupa razboi, nici sotia si nici copiii lui Bazna nu au stiut nimic de dansul, pana cand, intr-o zi, a reaparut brusc intr-o masina de lux, al carei sofer a oprit in fata modestei locuinte a familiei sale, din Istanbul.

Nimic din infatisarea lui nu amintea de valetul de altadata. Era un distins om de afaceri, epatand cu eleganta sa si impunand respect. Tocmai incepuse constructia unui imens hotel de lux in Instanbul si traia pe picior mare, finantand afaceri prospere la Ankara.

"Excelentei sale, domnului Adenauer"

Acolo a dat peste o oportunitate de exceptie. Un oarecare Ismail Karaali vindea nouazeci de tone de soda, aproape derizoriu. Karaali pretindea sa i se plateasca in moneda occidentala, intrucat pleca la Lausanne, unde lirele turcesti erau prost cotate.

Pentru Elyesa Bazna nu era o problema sa plateasca in lire sterline, dar a ramas perplex dupa doua zile, cand Karaali s-a intors cu avionul de la Laussane, explicand ca banca i-a refuzat hartiile. Nici macar nu i-a explicat lui Bazna. Explicatia a prezentat-o direct la politie.

Din acel moment, a inceput calvarul. Elyesa Bazna era ruinat, constructia hotelului nu mai putea continua, creditorii il presau, politia il ancheta, conturile ii erau blocate. Totusi, n-a disperat. In ziua de 10 aprilie 1954, a depus la posta din Istanbul un plic voluminos adresat astfel:

"Excelentei sale, domnului Konrad Adenauer, Cancelarul Republicii Federale a Germaniei. Bonn".

Documentatia din plic prezenta Cancelarului o nedreptate strigatoare la cer, a carei victima era el, Bazna. Livrase statului german documentele pe care acesta le ceruse, dar a fost platit cu hartii false.

Nu cerea altceva, decat schimbarea hartiilor false in altele bune, fie ele lire englezesti, fie orice alta moneda.

Pagubasul nu se lasa

Bazna avea si o solutie foarte practica; intr-o banca din Elvetia se afla blocat contul unei foste autoritati naziste, in valoare de 12 milioane de marci. Se multumeste cu aceasta suma, transferata in contul lui din Turcia.

La o asemenea cerere temerara poate ca nici Bazna nu se astepta sa primeasca raspuns. Totusi raspunsul a venit: cu tot regretul, minsterul de Exerne ii facea cunoscut ca tehnica bancara nu permite operatiuni de genul celei propuse.

Fostul Cicero a mai revenit de cateva ori si niciuna din propuneri n-a ramas fara raspuns. Dar raspunsurile nu erau favorabile. Nu mai exista, deci, decat o singura cale: justitia.

Ea va aplica legea care pedepseste falsificatorii de bani nu numai penal, ci si civil, respectiv ii obliga sa schimbe hartiile false plasate, cu altele bune. Legea-i lege.

Din valet, spion si din spion, vedeta

N-a reusit sa mearga pana la capat cu justitia, dar intre timp a fost descoperit de scriitori si cineasti. Si-a dat seama ca amintirile lui de spion voluntar sunt o alta comoara pe care poate incasa bani si a plecat la Munchen. Acolo si-a editat memoriile. Cartea n-a fost chiar un bestseller, dar nici fara succes n-a ramas.
Succesul a fost completat de scriitorul Alain Decaux, in lucrarea sa publicata, dar si in filmul de televiziune, turnat la Paris, pe tema aventurii valetului de la Ankara.

Acolo, pe platouri, inainte de turnare, Bazna a cerut sa i se plateasca onorariul anticipat, cash. A primit hartii de cate o suta de franci, pe care le-a numarat, le-a verificat una cate una, cercetandu-le in lumina si pipaindu- le cu grija. Numai dupa ce aceasta operatie a fost terminata, a acceptat sa apara in fata aparatelor de filmat.

S-au scris mai multe carti si s-au facut mai multe filme despre temerara afacere de spionaj. S-a  mai scris si dupa ce a murit Bazna in 1970 la Munchen la varsta de  65 de ani.
ziare.ro/