Reda-i copilaria lui Stefanut

sâmbătă, 16 iunie 2012

RetoricaFoto: Falusi din aur purtati la gat de soldatii romani.

Vad ca in Roma antica retorica pe langa matematica si alte stiinte exacte era  la mare cinste.
Ei, romanii dadeau o mare importanta retoricii,care te invata cum  sa te adresezi celor pe care  trebuia sa-i convingi.
Dar noi despre care se spune spre mandria noastra ca  sutem la baza civilizatiei romane?
Cum am ajuns noi sa  ne uitam crucis la toti gangavii si prostii care vor sa ne convinga la tv. ca negrul este alb si invers. Ganditi-va numai la retorica EBEI:(((
Dar totusi impinsi din  spate dupa ce au fost pusi ca niste bucati de sapun de casa in vitrina, sa ne lamureasca si sa actionam in consecinta, cum trebuie sa ne facem noi frumos ca prostii  veritabili, exprimand prin fizionomia noastra, ca intelegem tot si suntem de acord ?
    Se zice ca istoria se repeta, dar cum dupa  mii de ani trebuie sa facem pe tampitii,  pe cand atunci trebuia sa aratam ca intelegem si nu suntem imbecili.
 Are cineva vreun interes sa nu se introduca in scoli (primare) materia RETORICA, macar ca experiment ???Asta pentru a ne forma o gandire corecta !!! Suntem  destinati pe viata si pe generatii de acum inainte sa miman  tampitenia pana va ajunge sa ne reprezinta fara sa mai mimam,  ci sa fim naturali???

Botox
Lupta împotriva îmbătrânirii este o problemă care dă mari bătăi de cap oamenilor, mai ales celebrităţilor. Martin Scorsese se confruntă şi el cu această problemă, însă de cealaltă parte a baricadei. Regizorul se plânge că este tot mai greu să găseşti actriţe care, filmate în prim plan, să fie capabile să exprime emoţii şi să nu afişeze o faţă imobilă lipsită de expresie. Este un lucru din ce în ce mai greu de găsit la Hollyvood unde actorii jertfesc totul pe altarul botox-ului, notează luni ziarul La Verdad.
Multe vedete din industria cinematografică, obsedate de tinereţea veşnică se aruncă în braţele toxinei botulinice tip A – cunoscută drept botox – de când Agenţia Guvernamentală pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a aprobat în 2002 comercializarea sa în tratamentele estetice. Efectul este imediat, pe bază de infiltraţii cu injecţii care paralizează muşchii, eliminând astfel semnele îmbătrânirii pe o perioadă de între patru şi şapte luni, în funcţie de pacient, spun experţii.
O descoperire care a marcat un înainte şi un după. ‘Toxina botulinică a fost una din revoluţiile minim invazive ale medicinei estetice’, explică Francisco Gomez, chirug plastic la Clinica Ruber din Madrid. În anii 90, lifting-ul a fost tehnica vedetă dar acum un deceniu botoxul a detronat-o. Preţul redus (între 400 şi 800 de euro de şedinţă) i-a uşurat accesul. Dar pare că sunt şi dezavantaje ‘Poate avea un efect neplăcut, dar fără efecte secundare şi se obţin bune rezultate, spune doctorul spaniol.
Nu doar vedetele sunt atrase de botox. Specialiştii spun că an după an injecţiile cu toxina botulinică au devenit foarte cerute, mai ales de doamne care caută să-şi corecteze ridurile dintre sprâncene. Ceea ce ce s-a schimbat în ultimul timp este vârsta medie a pacienţilor. În timp ce ieftinirea produsului a dus la o escaladare a cererii. ‘Tot mai multă lume tânără apelează la acest tip de tratament. Majoritatea cu vârste între 40 şi 45 de ani dar sunt şi unii de 35 de ani care îl folosesc’, spune un alt medic estetician, Javier Monton.
Mai multe vedete au mărturisit că au apelat la botox, precum Nicole Kidman, deşi a negat ani de-a rândul recurgerea la toxina botulinică. ‘Am folosit botox, dar nu mi-a plăcut rezultatul. După ce nu l-am mai folosit am putut în sfârşit să mişc fruntea’. La fel ca actriţa australiană, multe altele au îngroşat lista, precum Courteney Cox, populara protagonistă a serialului ‘Friends’. ‘Am făcut odată abuz de botox, încât nici nu mai îmi simţeam faţa’. O experienţă pe care nu mai vrea să o repete nici Kylie Minoge: ‘Prefer să fiu naturală. Nu mă voi mai întoarce la botox’, a promis ea.
Potrivit dr. Gomez, important, atunci când se recurge la toxina botulinică, este să nu se facă abuz pentru a putea menţine expresivitatea feţei. În cazul acelor figuri plastifiate, cu efect de faţă umflată şi supraîntinsă, tratamentul a fost aplicat prost. Norocul acelor persoane este faptul că toxina este reversibilă, iar dacă se renunţă, ridurile apar din nou. Nu doar vedetele regretă pasul făcut, ci şi oameni de rând, iar Asociaţia de protecţie a pacienţilor primeşte tot mai multe plângeri de mal praxis, denunţând ‘efect de buhăire, cicatrici sau paralizie’ a feţei.
AGERPRES
http://brasovpress.ro/ 

Raiduri politienesti


Germania: Raiduri politienesti impotriva administratorilor unui site nationalist

autor: FrontPress 16.06.2012
Poliţia germană a arestat joi dimineaţa 4 persoane, inclusiv o tânără mamă de 30 de ani din  Baden-Wurttemberg, suspectate că ar administra o adresă de internat “de extremă dreapta”. Operaţiunea de amploare a inclus 24 de percheziţii domiciliare în 11 landuri. Deşi majoritatea raidurilor au avut loc în Germania, a fost efectuată şi o percheziţie la o adresă din Marea Britanie.
Au fost confiscate mai multe calculatoare, Hard Disk-uri externe şi mai multe documente care aveau legătură cu platforma online internaţională Thaizi, folosită de naţionalişti în general pentru schimbul de muzică identitară.
Procurorul Andreas Gartner din Rostock a dezvăluit presei că în total 26 de persoane, cu vârste cuprinse între 22 şi 64 de ani, sunt investigate în legătură cu acest caz.
Vina lor principală este că ar fi postat pe forumul de discuţii versurile mai multor cântece şi au încărcat circa 1.400 de fişiere muzicale care ar promova “ura rasială şi violenţa”. Deasemenea, negarea Holocaustului era un subiect de discuţii frecvent, fapt interzis penal în Germania şi în majoritatea statelor UE.
Scopul operaţiunii a fost “transmiterea unui mesaj clar” cum că “extremismul de dreapta şi propagarea urii rasiale nu vor rămâne nepedepsite”. “Internetul nu e un loc unde legea nu se aplică”, a mai spus  Andreas Gartner. Sursa: FrontPress.ro 

TemporizareTemporizarea masurilor urgente pentru noi, dupa preluarea guvernarii  USL nu miroase a bine.
Sperantele noastre de relansare a  economiei si a altor masuri urgente  ca  interesul pentru noile locuri de munca, pentru  gasirea la orice farmacie a  medicamentelor pentru bolile cronice, eliminarea platii pentru medicamentele  pentru diabetici nu s-au materializat prin nimic. Chiar pot spune ca nu s-au luat in discutie.
Ce spunea Min .Sanatatii aseara ca, pana la sfarsitul anului se va analiza  bla, bla bla, nu ajuta cu nimic, mai mult rau fac pentru cei in  faze terminale care nu se stie daca mai apuca  luna viitoare.
 Ce in seamna asta ?
 O televiziune spunea ieri ca  este o legatura intre noul prim ministru si vechiul  prin care  procedeaza la fel ca MRU dar mai mascat. Mai elaborat de a se face ca face. Slugile intereselor oculte ale stapanilor lumii.
Returnarea banilor  furati de la salariati si de la pensionari nu are nimici o valoare, deoarece banii nu mai au aceeasi valoare.
 Este praf in ochi pentru a se asigura de castigarea alegerilor viitoare,  a costat putin  mai ales ca banii vor fi dati esalonat, deci  pe parcursul unui an si jumatate.:(
Nu cred in  zvonuri dar si acesti ultimi primi ministrii joaca aceeasi hora. Nu mai avem timp de asteprtat, de noi experimente, pentru noi moartea bate la usa si pentru cei care inca nu sunt bolnavi boala mai ales de nervi, bate la usa si pentru urmasii nostrii nesiguranta si saracia bate la usa.
 Nu vreau sa fac pronosticuri  pesimiste dar,  darea tarii si a destinelor ei acum cand este cel mai important pentru actualitatea si viitorul nostru pe mana unor tineri  ancorati la organizatii straine interesului nostru este o mare prostie si pentru noi in seamna pierzanie.
 Cand  vom intelege ca trebuiesc luate masuri urgente, cand iar va  fi prea tarziu? Ce sa le facem atun ci, daca se va mai putea face ceva? Ei vor pleca cu teschereaua plina si noi vom  ramane cu buza umflata. Ce platesc acum  ocultii din vechiul guvern ? Numic.
 Dar acum trebuie sa ne pregatim de nunta. Se marita   beizdadeaua aia mica 30 de anisori a primului om in stat.
Nunta se va face la Paris(ca la Bucuresti pute), cu verighete scumpe si tot tacamul la nivel de  nabab.
 Noi care platim  toate aceste  prea mariri trebuie sa fim darnici, sa dam si ultima suflare si ultimul banut de tinichea, pentru a arata  cat de bine ne intretinem  noi calaii si urmasii lor.
 Fara mila sa ne stoarca pentru ca, chiar daca nunta va costa si 5 mil. euro este nimic pe langa peste 120 de miliarde euro cu care i-am cadorisit si acum ramanand sa platim  finantelor internationale incepand din  acest an.
 Mai, dar darnici mai suntem si fara a tine punga legata.
 Traiesc cu speranta ca se va incepe un proces international prin care vor fi trasi la raspundere cei care au furat ca in Grecia. Un grup uin Grecia a inceput  acest  demers.
 Vedeti ce v-am spus eu nici Gre ia nu vrea sa plateasca datoriile  celor care au furat miliardele lor imprumutate, pe care sunt ei acum  pusi sa le plateasca.
 Dar noi ne-am imprumutat pentru  elegerera celui mai iubit, pentru alegerea ca parlamentar a unei semianalfabete, pentru  pantofi si genti, pentru traiul  acesto crim in ali de nabab, acum e ceva serios platim o nunta ca in  povesti  nunta anului nu numai in Romania dar, poate de pe mapamod  mai tare ca jubileul reginei.
 Asa ne trebuie, noi sleiti de  puteri si  fara sange in vene,care ne-a fost supt de vampirii care ne conduc spre cimitir, sa fim  darnici cu cei care ne biciuesc fara mila. Pe lumea asta  sunt oare altii mai prosti ca noi? Poate sunt dar individual, nu  un intreg popor, care nu are curajul sa ia taurul de coarne.
Iar va spun  CURAJ !!! Puterea este numai in  noi. In adresele  catre mine  se spun e ca aceste cuvin te indeamn a la violenta  si le-am sters dar.... 

Roger Garaudy, filozof francez


Roger Garaudy, filosof francez si negationist al HOLOCAUSTULUI, a murit la varsta de 98 de ani (VIDEO)

autor: FrontPress 15.06.2012
Roger Garaudy, un reputat intelectual comunist si filosof francez, cunoscut in special pentru negarea versiunii oficiale a Holocaustului si pentru combaterea politicilor sioniste, a murit miercuri la varsta de 98 de ani in suburbia pariziana Chennevieres.
S-a nascut intr-o familie protestanta, s-a convertit la catolicism si mai tarziu, in anii ’80, s-a regasit in religia islamica. In tinerete, Garaudy a fost combatant al rezistentei franceze impotriva ocupatiei germane si a fost tinut prizonier de razboi in Algeria, de catre guvernul Vichy, apropiat Berlinului.
Dupa razboi s-a alaturat Partidului Comunist si a fost senator in parlamentul francez. A fost insa exclus din partid in 1970, dupa ce a criticat dur invazia sovietica din Cehoslovacia, din 1968, afirmand ca prin politica sa agresiva “URSS nu este un stat socialist”.
In 1998, autoritatile franceze l-au amendat pe Garaudy cu suma de 120.000 de franci (18.000 de dolari), pentru cea mai controversata lucrare a sa: “Miturile fondatoare ale politicii israeliene”. In timpul pronuntarii sentintei, cateva zeci dintre prietenii si simpatizantii lui Garaudy au fost agresati. Deasemenea au fost grav raniti mai multi ziaristi arabi, apropiati ai filozofului.
In carte publicata cu doi ani inainte autorul nu accepta numarul oficial de 6 milioane de evrei ucisi in Holocaust, considerat exagerat, si nega si existena camerelor de gazare pentru exterminarea evreilor, un adevarat “sacrilegiu” in Europa postbelica. Lucrarea sa a devenit imediat celebra in lumea intreaga, vanzandu-se in milioane de exemplare.
Ca un fapt inedit, printre primele locuri care au distribuit cartea a fost Libraria Romaneasca din Paris, fapt care a condus la mai multe atacuri ramase nepedepsite impotriva locului de cultura, savarsite de extremisti evrei sau radicali de stanga.
In Romania, cartile sale “Miturile fondatoare ale politicii israeliene” si “Procesul sionismului israelian” au fost publicate in urma cu mai multi ani la editura Samizdat. Sursa: FrontPress.ro

Problema TIGANEASCA


Solutie pentru problema TIGANEASCA: Coloniile agrare marxiste din ISRAEL

autor: FrontPress 15.06.2012
Soluţie inedită pentru problema ţiganilor din Baia Mare. Primarul USL, Cătălin Cherecheş, a anunţat că ţiganii din localitate vor putea opta pentru a rămâne în cartiere sociale sau pentru o locuinţă în mediul rural, unde să se organizeze după modelul kibuţurilor marxiste din Israel, care sunt practic nişte comunităţi corporatiste laice, în general agrariene şi autosuficiente.
“Anul viitor facem o zonă rurală unde oamenii îşi vor face gospodării. Facem un fel de CAP unde romii să poată creşte animale, să facă agricultură, să aibă ferme de păsări, porci, o suprafaţă de teren unde să cultive roşii şi castraveţi, să înveţe să se autogospodărească. Putem să mergem pe un alt principiu interesant şi nu putem fi receptaţi ca generând discriminare. Putem merge pe principiul kibuţurilor din Israel, în care se generează o comunitate care se autogospodăreşte, au şcoală şi grădiniţă“, a precizat pentru CityNews.ro primarul Cherecheş.
El a declarat că există câteva variante în zone rurale, pe terenuri fie private, fie aparţinând autorităţilor locale sau judeţene. Din consultările pe care autorităţile locale le-au avut cu oamenii din aceste pungi de sărăcie, a rezultat faptul că circa 60% dintre ţigani vor să meargă la ţară.
Cu toate acestea, proiectul amiţios ar putea eşua după modelul oferit de ţiganii din Timiş care au cheltuit toţi banii primiţi din partea autorităţilor franceze ca aceştia să se întoarcă în România şi să-şi deschidă ferme. Fondurile au fost cheltuite iresponsabil şi acum ţiganii nu se feresc să spună deschis că se vor întoarce la cerşit în marile oraşe din Franţa.
Primarul Cătălin Cherecheş din Baia Mare mai este acuzat de “rasism” de către diferite ambasade Occidentale, în frunte cu reprezentanţa diplomatică a SUA, organizaţii neguvernamentale şi o parte a presei pentru că a mutat forţat ţiganii de la marginea oraşului în fostul laborator chimic al Cuprom. Ba mai mult, “regele” Cioabă al ţiganilor a cerut guvernului condus de Victor Ponta să se implice direct în acest caz.
Anul trecut edilul şef a generat un alt scandal internaţional când a ridicat un zid înalt de 2 metri în jurul câtorva blocuri locuite de ţigani. Construcţia a fost numită de France Press “marele zid ţigănesc” şi a stârnit proteste în toată lumea. Ambasada SUA a protestat iar ambasadorul însuşi a venit într-o vizită fulger la Baia Mare pentru a discuta cu primarul. Deasemenea acesta a fost amendat şi de Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.
Motivul ridicării zidului este faptul că pe stradă “se întamplă o mulţime de accidente, multe dintre ele chiar mortale: copii care se joacă în mijlocul drumului, copii care din incintă blocului ies direct în stradă şi sunt accidentaţi sau autoturisme care sunt lovite cu diverse obiecte”. “Ca să nu mai existe această chestiune tolerată de mai mult de 10 ani, am decis să facem, la solicitarea oamenilor, această delimitare”, a precizat la vremea respectivă edilul şef. Sursa: FrontPress.ro 
 

vineri, 15 iunie 2012

ARMELE


“Copii, lasati TIGARILE si luati in mana o ARMA” (VIDEO)

autor: FrontPress 15.06.2012
O organizatie nonguvernamentala palestiniana a organizat recent in Ierusalimul de Est un spectacol de papusi in care copiii sunt indemnati sa nu se apuce de fumat si sa duca o viata sanatoasa. Acestia sunt incurajati sa puna in schimb mana pe arme  si sa-si elibereze pamanturile natale de sub ocupatia sionista.
ONG-ul palestinian este finantat de Organizatia Natiunilor Unite, fapt ce a atras o sumedenie de critici din partea Israelului.
Una dintre papusi povesteste ca multi tineri cred ca tigarile ii vor ajuta sa creasca mari si sa devina barbati. “Ierusalimul nu are nevoie de barbati care sa fumeze. Are nevoie de barbati care sa poarte mitraliere”, le-a transmis papusa unor copii de varsta scolara.
Mesajul radical este urmat de un cantec patriotic si religios care face apologia martiriului pentru tara si Dumnezeu. “Ierusalim, venim, Ierusalim, timpul mortii a sosit. Ierusalim, nu ne vom preda dusmanilor si nu ne von lasa umiliti”, spun versurile intonate in spectacolul pentru copii.
Burj Luq-Luq, organizatia care a pus in scena spectacolul inedit, este finantata atat de organizatii internationale, precum UNICEF si UNESCO, dar si de cele palestiniene.  Postul de televiziune Russia Today aduce aminte ca nu este prima data cand fonduri ale Natiunilor Unite sunt utilizate pentru propaganda antisionista in mediul copiilor.
Anul trecut, o revista palestiniana pentru copii, Zayzafouna, a publicat un articol al unei adolescente care povestea despre un vis in care i-a aparut fostul cancelar german Adolf Hitler. Ea a scris ca liderul national-socialist i-a  spus ca a luat masuri impotiva evreilor pentru a arata tuturor ca “sunt un popor care raspandeste dezastre in intreaga lume”. Apoi Hitler ii mai spune tinerei sa fie energica, dar si rabdatoare in ceea ce priveste lupta pentru drepturile palestinienilor. “Multumesc pentru sfaturi”, ii raspunde in incheiere fata. Sursa: FrontPress.ro
 

Aparator al ZOOFILIEI


Aparator al ZOOFILIEI si promotor al avorturilor medaliat de autoritatile din Australia

autor: FrontPress 15.06.2012
Notoriul promotor al infanticidului și bestialității Peter Singer a fost recompensat, luni, cu titlul de Companion of the Order of Australia, cea mai înaltă distincție care se poate acorda în această țară pentru activitatea civică sau academică, informează portalul LifeSiteNews.com.
Infamul „bioetician” și teoretician al utilitarismului, profesor din 1999 la Universitatea Princeton, a primit distincția chiar la ceremonia organizată în onoarea zilei de naștere a Reginei (Marii Britanii) pentru „eminente servicii aduse filosofiei și bioeticii ca lider de opinie în ariile bunăstării animalelor și condiției umane.”
Dar care sunt meritele lui Singer, caracterizat drept „cel mai notoriu mesager al morții” de către episcopul de Melbourne, orașul său natal?
Profesorul este faimos pentru promovarea agresivă a infanticidului, bestialității (zoofiliei) și experimentelor pe bolnavii mental. Consideră că un animal adult are valorare socială mai mare decât un copil nenăscut sau un handicapat.
El respinge explicit sacralitatea vieții, argumentând că abilitatea de a comunica și conștiința sunt elementele centrale ale personalității și ceea ce diferențiază de fapt persoana de non-persoană. Decizia de viață sau moarte privind o persoană cu dizabilități trebuie lăsată la aprecierea „comunității”, în măsură să decidă pentru cei care nu își pot exprima singuri opinia. Evident, în acastă din urmă categorie se includ și copiii nenăscuți (Singer propune legiferarea avortului până la naștere) și persoanele aflate în stare de inconștiență sau pierdere a capacităților de raționare din cauza bolii (Alzheimer) sau unor incidente (comă în urma unui accidentelor, de exemplu).
În schimb, Singer apără „personalitatea” animalelor, fiind un susținător activ al „drepturilor animalelor” și totodată membru fondator al Partidului Verzilor (Greens Party).
Singer și-a primit recompensa împreună cu alți 380 de bărbați și 159 de femei. Companion of the Order of Australia este decernată de obicei celor care aduc o constribuție proeminentă științei, medicinei, artelor.
„Cu toate că sunt de acord că Peter Singer este cel mai faimos filosof al Australiei și desigur unul dintre cei mai cunoscuți filosofi din lume,” scrie pe blogul său Alex Schadenberg, director al Euthanasia Prevention Coalition, organizație care se opune eforturilor de legiferare a eutanasiei și sinuciderii asistate în lume, „consider ideologia sa filosofică drept incredibil de distructivă la adresa egalității ființelor umane. Odată acceptată, aceasta va duce la acceptarea infanticidului și eutanasiei oamenilor cu dizabilități și probleme cognitive.”
Un alt cunoscut promotor al acestor teorii este „bioeticianul” de origine română Julian Săvulescu, directorul Centrului Oxford Uheiro de Etică Aplicată, ai cărui discipoli au scandalizat recent opinia publică prin susținerea „avortului după naștere”.
Mai multe detalii despre utilitarism și alte teorii etice și antropologice, în materialul „Bioetica pe înțelesul tuturor” și de asemenea Cele cinci războaie din spatele dezbaterilor bioetice. De pe Cultura Vietii

Azi se implinesc 123 ani de la uciderea lui M.Eminescu123 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu

Autor: CARMEN ANGHEL
mihaieminescu1869b
  
La 15 iunie 1889, Luceafărul se stingea pe pământ, ca să se aprindă pentru totdeauna pe cerul neamului românesc. Avea 39 de ani. Astăzi se împlinesc 123 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu. Ultimul romantic. 

Odă (în metru antic)
Nu credeam să-nvăţ a muri vrodată;
Pururi tânăr, înfăşurat în manta-mi,
Ochii mei ’nălţam visători la steaua
Singurătăţii.

Când deodată tu răsărişi în cale-mi,
Suferinţă tu, dureros de dulce...
Pân-în fund băui voluptatea morţii
Ne’ndurătoare.

Jalnic ard de viu chinuit ca Nessus.
Ori ca Hercul înveninat de haina-i;
Focul meu a-l stinge nu pot cu toate
Apele mării.

De-al meu propriu vis, mistuit mă vaiet,
Pe-al meu propriu rug, mă topesc în flăcări...
Pot să mai re’nviu luminos din el ca
Pasărea Phoenix?

Piară-mi ochii turburători din cale,
Vino iar în sân, nepăsare tristă;
Ca să pot muri liniştit, pe mine
Mie redă-mă! (Mihai Eminescu)

Versurile sale înfloresc în centrul universului nostru, al românilor.

Iar cei care au lăsat să le pătrundă, în suflet, măcar o rază din lumina sa de astru, nu au cum să nu şoptească măcar un vers scris de el, astăzi, la 15 iunie.
jurnalul.ro/ 

EURO 2012


EURO 2012: Suporteri croati atacati de polonezi. Primele pedepse cu INCHISOAREA (VIDEO)

autor: FrontPress 15.06.2012
Noi violenţe la în Polonia, provocate de suporterii locali. De data aceasta victime au fost nişte croaţi, aceştia fiind atacaţi pe o stradă din Poznan de polonezi.
Pe de altă parte, violenţele de marţi din Varşovia, dintre polonezi şi ruşi, nu au rămas fără urmări. Un tribunal a condamnat joi doi ruşi la trei luni după gratii şi doi polonezi, la 3 luni şi respectiv 5 luni de închisoare.
Ministrul sporturilor din Polonia, Joanna Mucha, a declarat că se simte “ruşinată” de comportamentul suporterilor din ţara sa. “Sunt scandalizată. Îmi e ruşine din cauza acelora care au venit doar să facă scandal. Ei nu sunt fanii care cântă pentru Polonia. Sunt doar nişte huligani”, a spus aceasta pentru ziarul Najwazniejsze Wiadomosci. Sursa: FrontPress.ro

Protest nationalist in Bulgaria


Protest NATIONALIST impotriva MUSULMANILOR din Bulgaria

autor: FrontPress 15.06.2012
Două partide naţionaliste, Mişcarea Naţională Bulgară şi Ataka, au organizat joi un protest în Sofia împotriva difuzoarelor amplasate pe moscheia Banya Bashi, prin intermediul cărora sunt chemaţi credincioşii musulmani la rugăciune.
Circa 100 de persoane, majoritatea vârstnici, s-au strâns în faţa primăriei capitalei bulgare, scandând lozinci împotriva musulmanilor şi cântând imnuri patriotice.
Consilierul local din partea VMRO, Angel Dzhambazki, a criticat “zgomotul” care se aude din difuzoare, mai ales înaintea rugăciunilor de vineri. Politicianul a acuzat lăcaşul de cult că “încalcă ordinea publică”.
Liderul Ataka, Volen Siderov, a făcut trimitere la o petiţie cetăţenească realizată încă din 2006 şi care a strâns peste 30.000 de semnături în vederea îndepărtării difuzoarelor. Acesta a cerut autorităţilor locale să ia măsuri în acest sens.
“De secole Sofia a fost un simbol al toleranţei sociale şi religioase, iar noi avem datoriă să păstrăm acest lucru. Ar trebui să evităm promovarea intereselor proprii prin acţiuni controversate. Daca există într-adevăr o încălcare a ordinii publice, vom lua măsuri”, a declarat primarul capitalei bulgare, Yordanka Fandakova. Aceasta a mai spus că anul trecut a demarat o investigaţie în urma mai multor plângeri, care a avut ca rezultat reducerea volumului din difuzoare.
În luna mai a anului 2011 un protest naţionalist în faţa moscheiei din oraş a degenerat în violenţe de stradă, mai mulţi musulmani fiind atacaţi de demonstranţi. Sursa: FrontPress.ro
 

joi, 14 iunie 2012

Abuzuri


Abuzuri “democratice”: Parlamentari germani dati afara din sala de sedinte din cauza hainelor “NEO-NAZISTE” (FOTO)

autor: FrontPress 14.06.2012
Preşedintele parlamentului regional din landul Saxonia a decis miercuri expulzarea din sala de şedinţe a 8 membri ai Partidului Naţional-Democrat German (NPD), invocând drept motiv hainele “neo-naziste” pe care aceştia le purtau. Scandalul a început după ce politicienii au refuzat să-şi schimbe tricourile Thor Steinar, o marcă apreciată de naţionaliştii radicali din Europa, deşi oficialii companiei s-au dezis de orice asociere cu “extrema dreaptă”. Purtătorul de cuvânt al parlamentului, Ivo Klatte, a declarat că gestul membrilor NPD a fost unul “provocator”.
NPD este cel mai mare partid naţionalist din Germania şi funcţionează încă din 1964. Este deasemenea reprezentat în două parlamente regionale.
Ca urmare a “rebeliunii” vestimentare, cei 8 nu vor mai putea participa la următoarele trei şedinţe parlamentare. Aceştia au plecat voluntar din sală abia la sosirea poliţiei.
Membrii NPD au intrat în parlamentul landului Saxonia în 2004, un an mai târziu fiind implicaţi în primul lor scandal politic. Aceştia au provocat un adevărat “val de ură” împotriva lor când au refuzat să ţină un moment de reculegere în memoria victimelor Holocaustului. Sursa: FrontPress.ro
a
 

Despre Polonia


Randuri despre Polonia

autor: FrontPress 13.06.2012
Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand sunt turneele finale, tin la fiecare meci cu una dintre echipe. Nu pot sa fiu impartial. In general, inclin spre formatiile mai mici si mai slab cotate, cu specificatia ca niciodata nu tin cu Franta, Anglia sau Italia. Fac abstractie de jocurile Spaniei si Croatiei, la care simpatia mea este evidenta. Ma refer la celelalte partide. Mizez intotdeauna pe “underdogs”. Unii ar zice ca dintr-un complex. Sa spunem ca dintr-un fel de fronda est-europeana. Fiecare cu apasarile sale.
Bine, sa lasam asta si sa trecem la subiect. Polonia-Rusia. Ati vazut, cu siguranta, acest meci. Un joc in care Rusia venea cu aerul unei formatii ce a impresionat la debut, multi asezand-o pe podiumul favoritelor la titlu. Un joc pe care Rusia l-a incheiat gafaind, bucuroasa pentru un egal care o face insa oarecum linistita inaintea ultimului meci din grupa.
Polonia a castigat simpatia neutrilor nu printr-un joc iesit din comun. A scos acest egal pretios intr-o atmosfera incarcata printr-un devotament desavarsit. A fost genul de meci in care, cum se spune, se joaca cu inima. Imaginea lui Blaszcykowski dupa gol, supararea lui Obraniak in momentul schimbarii, piciorul ciuruit al lui Polanski. Acestea au fost lucrurile-cheie ale serii.
E drept, a fost doar un egal pentru Polonia. Insa cei de pe malurile Vistulai au castigat un meci cu propriile fantasme fotbalistice. Polonezii sunt departe de generatia lui Lato sau Deyna, dar s-au reabilitat. Au facut curatenie in campionat, au construit stadioane mari si confortabile, incep sa conteze din nou in Europa (vezi cazul Lech Poznan). Arata altfel. Si nu este o chestiune doar de organizare. E si un detaliu de mandrie. Poporul care l-a dat pe Karol Wojtyla si a dat cuvantului “Solidaritate” un nou sens nu a coborat niciodata steagul… De Levente Balint
 

Palate tiganesti


Reportaj despre palatele TIGANESTI din Romania (VIDEO+FOTO)

autor: FrontPress 13.06.2012
Presa britanică a publicat o serie de documentare şi fotografii care arată luxul în care trăiesc unele familii de ţigani din România şi Republica Moldova.  Seria de documentare “Big Fat Gipsy Weddings” difuzată de Channel 4 arată “partea nevăzută” a vieţii ţiganilor din România, scrie cotidianul Daily Mail.
Deasemenea fotograful italian Carlo Gianferro a surprins imagini din viaţa comunităţilor ţigăneşti şi modul în care arată locuinţele celor mai bogaţi dintre aceştia. Seria sa de fotografii, intitulată “Gipsy Interiors”, are ca temă principală palatele cu turnuleţe de prost gust, colorate şi supradimensionate.
Deşi interioarele caselor variază, toate au tavane înalte, pereţi viu coloraţi şi camere uriaşe. Unele dintre încăperi sunt decorate cu mobilă antică, tapiţerii, picturi, icoane şi porţelanuri, în timp ce altele arată ca şi cum ar fi spaţii goale ce aşteaptă să fie decorate. În imagini, bărbaţii pozează triumfător în fotolii în camere mari, în timp ce femeile stau pe canapele elegante, cu copiii în braţe.
“În proiectele mele mă concentrez pe oameni şi pe comunităţile din care fac parte. Ei sunt cei care modelează împrejurimile. Este esenţial să vorbim despre schimbările pe care oamenii le fac împrejurimilor, fie că acestea sunt pozitive sau negative. Încerc să văd lucrurile din diferite puncte de vedere, să ies din stereotipuri. În seria de fotografii arăt romii într-un alt fel, fără cerşetori şi săraci care trăiesc în tabere”, a declarat fotograful.
Acesta a organizat anul trecut o expoziţie similară şi în Italia, la Galeria Tethys din Firenze. Sursa: FrontPress.ro